Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΕΜΕΤΙΚΌ ΥΒΡΕΟΛΌΓΙΟ για την ημέρα της Παναγίας από "εκλεκτό μέλος" του ΣΥΡΙΖΑ...


1Μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να αδυνατούν να προσεγγίσουν την Ελλαδική Εκκλησία παρά τις διακαείς προσπάθειες, αφού κάνουν τη μια γκάφα μετά την άλλη, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος...

Στο πλαίσιο, λοιπόν,  του κύκλου επαφών της Θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με θρησκευτικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. Εκ μέρους της Θεματικής Θρησκευμάτων παρέστησαν ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστής της Θεματικής Μάκης Λυκόπουλος, ενώ το Συμβούλιο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Βενιαμίν Αλμπάλας και ο Γενικός Γραμματέας, Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, καθώς και η υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικών, Ρένα Δούρου.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  Ισραηλιτική κοινότητα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για την έξαρση των φαινομένων αντισημιτισμού που υποκινούνται και εκφράζονται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή και κύκλους που πρόσκεινται σε αυτήν.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την πάγια θέση του κόμματος ενάντια στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό και διαβεβαίωσαν πως θα λάβουν όλες τις πρωτοβουλίες για την διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης  και για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων.

Οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν με στόχο την αλληλοενημέρωση για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΕΜΕΤΙΚΌ ΥΒΡΕΟΛΌΓΙΟ για την ημέρα της Παναγίας από "εκλεκτό μέλος" του ΣΥΡΙΖΑ..."Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ!!!!"

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και επαγγελματίας επαναστάτης-παραγωγός του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» εύχεται σε όλους τους Έλληνες..για τον 15αύγουστο ..





Να τον χαίρεστε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αν βγείτε κυβέρνηση,μην ξεχάσετε να του δώσετε κανένα Υπουργείο...όπως το Παιδείας ή Αμύνης.

Κι αντί για συγνώμη..ψάχνει για "φασίστες"...Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι πλην του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε φασίστες ρε πανίβλακα?


stoxos.gr.

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOOMBERG: Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΣΤΑ ΟΡΝΕΑ ΤΟΥ ΔΝΤ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…


Το Bloomberg Businessweek με ένα άρθρο – κόλαφο, λέει αυτό που υποστηρίζουμε εδώ στο Ολυμπία από το 2010. Σε αντίθεση με την αισχρή προπαγάνδα από τα παπαγαλάκια που διαδίδουν δήθεν “καταδικαστικές αποφάσεις” κατά της Αργεντινής!
Αντίθετα εδώ, η συμμορία των διεφθαρμένων πλήρωσε στο ακέραιο τα άθλια κοράκια με την εσωτερική πληροφόρηση που πενταπλασίασαν τα λεφτά τους και όλως τυχαίως είχαν σχέσεις με το ευρύτερο περιβάλλον Παπανδρέου ή απ’ ευθείας με τον ίδιο.

Να σημειωθεί ότι “εκπρόσωπος fund του Σόρος” φέρεται να είχε συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ όπως έχουμε αποκαλύψει ο Σόρος έχει στην κατοχή του ομόλογα τα οποία σκοπεύει να τα εισπράξει ακούρευτα! Όπως και ο γαμπρός της Κλίντον. (σχετ.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!)
Την ίδια στιγμή η Αργεντινή “γκρέμισε” 95 δις δολάρια τοκογλυφικώνομολόγων και δεν πλήρωσε ούτε σεντ παρά τις απειλές από κάθε κατεύθυνση. Αναμένουμε να δούμε λοιπόν πόσο θα διασυρθεί ακόμα το ελληνόφωνο κράτος πληρώνοντας τους κολλητούς της συμμορίας του μνημονίου από το αίμα του Ελληνικού λαού…

Στο ενδιαφέρον άρθρο λοιπόν του Businessweek διαβάζουμε πως οι διαχειριστές κερδοσκοπικών , οι κύριοι Dart και Singer δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν ούτε ένα σεντ από τα ταμεία της Αργεντινής, μετά την αθέτηση χρέους το 2005.

Σε αντίθεση με εμάς που χρυσοπληρώσαμε στον Dart το ομόλογό του στο ακέραιο. Ας είναι καλά οι Βενιζέλος, Παπαδήμος , Σαμαράς, και Πικραμένος.

Η guardian τις ίδιες ημέρες έγραφε ότι οι Έλληνες καταστρέφονται για να πληρώνουν κερδοσκόπους-όρνεα, που δεν γνωρίζουν.

Η Αργεντινή δεν το έκανε.


Και όπως έγραψε σε άρθρο του στο FORBES ο James K. Glassman, πρώην Υφυπουργός του Μπούς.Τζούνιορ, ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων είναι οτι οι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό.

To Businessweek ζητάει την γνώμη μιας καθηγήτριας Νομικής, σχετικά με την επιτυχία ή όχι μιας παρόμοιας κίνησης στην Ελλάδα, απο νομική σκοπιά.

“Εξαρτάται πάρα πολύ από το ποιος είναι ο τελευταίος των πιστωτών της Ελλάδας”, μας λέει η Anna Gelpern, καθηγήτρια νομικής στο American University της Ουάσιγκτον.


“Η Ελλάδα έχει απειλήσει να μην εξοφλήσει όσους κρατούν παλιά ομόλογα, αλλά νομίζω ότι αυτοί θα είναι λίγοι σε σύγκριση με ό, τι ήταν στην Αργεντινή, και ότι είναι απίθανο να βγάλουν το ίδιο επίπεδο νομικής έντασης”. Στην Ελληνική προσφορά ανταλλαγής, το 95,7% των ομόλογων δημοπρατήθηκαν.


Όσο για το συμπερασμα του άρθρου;

«Η αθέτηση χρέους των 95 δισ. δολαρίων σε ομόλογα, έκανε κακό στην πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, αλλά όχι στην οικονομία της, η οποία αυξάνετα περίπου 7% ετησίως από το 2005».

What Greece Can Learn From Argentina’s Default

By Drew Benson

March 15, 2012


“Argentina is going to make this month’s bond payment without any obstacle,” Economy Minister Hernán Lorenzino assured reporters on his 40th birthday—on March 5—in Buenos Aires. He was shrugging off a ruling by U.S. District Judge Thomas Griesa in favor of creditors who have been challenging Argentina’s debt restructuring in New York.

Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τη χρεοκοπία της Αργεντινής

«Η Αργεντινή πρόκειται να προβεί στην πληρωμή του ομολόγου αυτού του μήνα, χωρίς κανένα εμπόδιο», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Hernán Lorenzino τους δημοσιογράφους στα 40ο γενέθλιά του, στις 5 Μαρτίου στο Μπουένος Άιρες. Είχε αψηφίσει μια απόφαση του Περιφερειακού Δικαστή των ΗΠΑ, Thomas Griesa, στην Νέα Υόρκη, υπέρ των πιστωτών οι οποίοι έχουν αμφισβητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής.

Ο Lorenzino ήταν ακόμα στα 20 του, όταν η χώρα αθέτησε το χρέος της, στο τότε ποσό-ρεκόρ των 95 δισ. δολαρίων, τον Δεκέμβριο του 2001, ένα γεγονός που κατά κάποιο τρόπο είναι παράλληλο με το πρόσφατο Ελληνικό μελόδραμα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής δεν έχει πουλήσει ομόλογα στο εξωτερικό από τότε. Έχει, όμως, κρατήσει απασχολημένη την δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton , αποκρούοντας όλες τις προσπάθειες των funds που διαχειρίζονται οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές Kenneth Dart και Paul Singer, για αποζημίωση. Και ο Griesa, 81 ετών, έχει βγάλει τόσες πολλές αποφάσεις σχετικά με αυτή την διαφορά, που έχει γίνει μια μικρή διασημότητα για τις εφημερίδες του Μπουένος Άιρες.

Η αθέτηση χρέους της Αργεντινής το 2011, έγινε καθώς το δημοσιονομικό της έλλειμμα διευρύνθηκε και η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο έτος, υποδαυλίζοντας έτσι αναταραχές που άφησαν πάνω από 24 νεκρούς. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο τότε πρόεδρος Νέστορ Κίρσνερ προσφέρθηκε να ανταλλάξει τα ανεξόφλητα ομόλογα, με νέα αξίας 70% λιγότερο, ναι παρόμοια πρόταση με της Ελλάδας. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ομολογιούχων αποδέχθηκαν την συμφωνία. Άλλοι πήγαν στο δικαστήριο για να προσπαθήσουν να εισπράξουν.

Το 2010, η Πρόεδρος Cristina Fernandez de Kirchner, η οποίοα ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία της το Δεκέμβριο, τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία του πρώην συζύγου της, ανανέωσε τηνπροσφορά ανταλλαγής ομολόγων του 2005 , λέγοντας ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία για τους πιστωτές που κρατούσαν τα παλιά, να πάρουν νέα ομόλογα. Αυτή την στιγμή, λέει η Αργεντινή, οι πιστωτές που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη εξακολουθούν να κατέχουν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια του αθετημένου χρέους. Μαζί με τα hedge funds που την μηνύουν στη Νέα Υόρκη, είναι και μία ομάδα ιταλών ομολογιούχων που επιδιώκει μια διαιτητική απόφαση στο Διεθνές Κέντρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών.

Θα μπορούσε η παρατεταμένη νομική κληρονομιά της αναδιάρθρωσης της Αργεντινής να είναι μια προειδοποιητική ιστορία για την Ελλάδα, η οποία αυτό το μήνα προσφέρθηκε να ανταλλάξει περισσότερα από $ 200 δισ. του χρέους της;

“Εξαρτάται πάρα πολύ από το ποιος είναι ο τελευταίος των πιστωτών της Ελλάδας”, μας λέει η Anna Gelpern, καθηγήτρια νομικής στο American University της Ουάσιγκτον. “Η Ελλάδα έχει απειλήσει να μην εξοφλήσει όσους κρατούν παλιά ομόλογα, αλλά νομίζω ότι αυτοί θα είναι λίγοι σε σύγκριση με ό, τι ήταν στην Αργεντινή, και ότι είναι απίθανο να βγάλουν το ίδιο επίπεδο νομικής έντασης”. Στην Ελληνική προσφορά ανταλλαγής, το 95,7% των ομόλογων δημοπρατήθηκαν.

Μετά την χρεοκοπία η Αργεντινή εγκατέλειψε την πρόσδεσή της με το δολάριο σε βάση ένα-προς-ένα και άφησε το νόμισμά της να κινηθεί. Το ΑΕΠ της είχε μειωθεί 10,8% το 2002. Μέχρι το επόμενο έτος, η οικονομία άρχισε να ανεβαίνει στηριζόμενο στις υψηλότερες τιμές της σόγιας και των σιτηρών και την Βραζιλιάνικη ζήτηση για τα βιομηχανικά προϊόντα της χώρας.

Το ΑΕΠ αυξάνεται περίπου 7% το χρόνο κατά μέσο όρο από την ανταλλαγή ομολόγων του 2005. Οι εξαγωγικοί δασμοί, επίσης, βοήθησαν να δωθεί ώθηση στα διεθνή αποθεματικά, φτάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 52.6 δις δολαρίων πέρυσι. Η Fernández έχει αξιοποιήσει τα αποθεματικά κατά τα τελευταία τρία χρόνια για να κάνει πληρωμές του χρέους.

Η ανάπτυξη της Αργεντινής ήρθε με έναν ετήσιο πληθωρισμό, που οι οικονομολόγοι συμπεριλαμβανομένων των πρώην κεντρικών τραπεζιτών Alfonso Prat-Gay και Martin Redrado, λένε ότι είναι πάνω από 20% σήμερα, περισσότερο από το διπλάσιο του 9,7% που δίνει η κυβέρνηση. Ο δείκτης MHP της Standard & Poors αξιολογεί την χώρα με Β, την χαμηλότερη μεταξύ της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών.

Οι Dart και Singer λένε οτι Αργεντινή τους οφείλει τουλάχιστον $ 2 δισ. ευρώ απο τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται. Το 2000, το fund του Singer, Elliott Management πληρώθηκε περίπου 58 εκ. δολάρια από το Περού για διακανονισμό σε μια δίκη σχετικά με αθέτηση εξόφλησης, αφότου ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο εξέδωσε διαταγή που προέτρεπε την χώρα να σταματήσει μια πληρωμή ομολόγου.


Η τελευταία απόφαση του Griesa έλεγε ότι η Αργεντινή χρειάζεται να καταβάλει τόκους υπερημερίας στους κατόχους παλιών ομολόγων όπως ο Dart και ο Singer αν ήθελε να συνεχίσει την πληρωμή τόκων στους επενδυτές οι οποίοι έχουν αποδεχθεί τα νέα ομόλογα. Η Αργεντινή γρήγορα άσκησε έφεση, το οποίο σημαίνει ότι οι πληρωμές των νέων ομολογιούχων θα προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί αυτό το μήνα, δήλωσε ο Lorenzino.

Ότι ο Singer και ο Dart δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν τίποτα από την Αργεντινή, ακόμη κι αν έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις μπορεί να ήταν ένας λόγος που οι περισσότεροι ομολογιούχοι δέχθηκαν την προσφορά της αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρώην Γραμματέα Οικονομικών της Αργεντινής Guillermo Nielsen.

«Η Ελλάδα ωφελείτ
αι από το γεγονός ότι κανένα από τα ληστρικά funds δεν κατάφερε να αρπάξει τίποτα, τόσα χρόνια αφότου έκλεισαν οι ανταλλαγές ομολόγων”, λέει ο Nielsen. “Κανείς δεν θέλει να παίξει το παιχνίδι της δεκαετούς επίλυσης διαφορών.”
Το Συμπέρασμα: Η αθέτηση χρέους των 95 δισ. δολαρίων σε ομόλογα, έκανε κακό στην πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, αλλά όχι στην οικονομία της, η οποία αυξάνετ
αι περίπου 7% ετησίως από το 2005.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ” ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ!


ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ!
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ “ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ” ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ “ΘΥΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ”!!
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ YOUTUBE ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ/ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Τα αραβόφωνα ειδησεογραφικά Λιβάνου και Συρίας, αιφνιδιάστηκαν από τις τελευταίες καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ρίψη χημικών στα προάστεια της Δαμασκού. Τα περισσότερα καταλήγουν ότι υπάρχει πλαστογράφηση του οπτικού υλικού που παρουσιάζεται ως αποδεικτικό για την δολοφονική επίθεση.
To ειδησεογραφικό ShamTimes θέτει τ’ αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την φερόμενη επίθεση με χημικά στα περίχωρα της Δαμασκού που καταγγέλει η συριακή αντιπολίτευση :

Πώς συναντήθηκαν όλα αυτά τα παιδιά σε μια περίοδο που δεν λειτουργούν τα σχολεία ούτε πραγματοποιούνται κάποιες συλλογικές δραστηριότητες;Και ιδίως που βρέθηκαν όλα αυτά τα παιδιά από κοινού συναθροισμένα σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως τομείς στρατιωτικών επιχειρήσεων;

Που είναι οι γονείς ή οι συνοδοί τους να τα κλάψουν; Τα χημικά εισέβαλαν στα σπίτια και έπληξαν επιλεκτικά παιδιά ;

Η περιοχή που θεωρητικά δέχθηκε το χτύπημα απέχει μόλις 10΄από την έδρα διαμονής της Επιτροπής του ΟΗΕ. Μέχρι και ειδικός αναλυτής στο FRANCE 24 δήλωσε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία του Άσσαντ. Όχι μόνο δεν υπήρχε το έρισμα αλλά πολύ περισσότερο, υπήρχε το ισχυρό αντικίνητρο αυτό της παρουσίας του ΟΗΕ σχεδόν μέσα στην πληγείσα περιοχή.

Σύμφωνα με τη Συριακή Μετεωρολογική υπηρεσία η ταχύτητα του ανέμου στη Δαμασκό τη δεδομένη ημερομηνία κυμάνθηκε μεταξύ 23 και 25 χλμ.την ώρα. Μ’αυτήν την ταχύτητα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες η χρήση χημικών όπλων θα είχε προκαλέσει τον θάνατο σε πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών. Κανείς απ’αυτούς που ζουν σε μια απόσταση εκατοντάδων μέτρων από εκεί δεν ισχυρίσθηκε ότι προσβλήθηκε από τα δηλητηριώδη αέρια.

Αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης πέρασε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ την ίδια ώρα που περέμεναν ερμητικά σιωπηλά για τη μεγαλύτερη θρησκευτικο-εθνοτική εκκαθάριση με εκατοντάδες θύματα στη Λαττάκεια.Τα θύματα έφεραν ακρωτηριασμό άκρων καιήταν αποκεφαλισμένα με γουαχαμπιτικό τρόπο. Οι νεώτερες πληροφορίες μιλούν για 300 νεκρούς.

Είναι σαφές ότι αν σκοτώθηκαν κάποια παιδιά, αυτό συνέβη πριν την υποτιθέμενη ρίψη. Πότε ,που ,και από ποιόν σκοτώθηκαν ; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα που χρήζει απάντησης.

Οι serversτης εταιρείας YOUTUBE δημοσίευσαν και ανήρτησαν όλα τα επίμαχα βίντεο στις 20/08/13 δηλαδή μια ολόκληρη ημέρα πριν από την διάπραξη της υποτιθέμενης ρίψης των χημικών. Μάλιστα ορισμένα σχόλια δημοσιεύθηκαν 19 ώρες πριν την καταγγελία. Πως εμφανίζονται τα θύματα πριν να πληγούν ;





Αυτά είναι τα links που δίνει το SHAMNEWS, για τις ετεροχρονισμένες αναρτήσεις στο YOUTUBE, όπου η ανάρτηση φέρει ημερομηνία δημοσίευσης 20/08/13, μια ημέρα πριν τις επιθέσεις :
http://youtu.be/L6B8wq1VXN0
http://youtu.be/VGOAmM1rN8s
http://youtu.be/PXwS4_E3OQE

Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτά διαδραματίζονται την ώρα ακριβώς της κηδείας των 300 νεκρών της Λαττάκειας που περιφρόνησε σύσσωμoς ο διεθνής τύπος. Ενώ υπήρχε σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ με τον επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας Bandar Bin Sultan που του κατέθεσε αίτημα να σταματήσει η αποφασιστική επιχείρηση του συριακού στρατού στα περίχωρα της Δαμασκού. Και το πιο σημαντικό : σε απόσταση 4χλμ.από την γραμμή πυρός στην Αν.Γκούτα είναι το ξενοδοχείο « FourSeasons” όπου έχει καταλύσει η αποστολή του ΟΗΕ. Το Γενικό Επιτελείο του Στρατού καταγγέλει βρώμικο πόλεμο των ΜΜΕ. Ο ΟmranZoubi υπουργός πληροφοριών δηλώνει ότι μόνο η αντιπολίτευση έκανε χρήση χημικών, κάτι που στις 5 Μαίου αποδέχθηκε η Κάρλα Ντελ Πόντε.
Στο Euronews (21/08/13), ο Stephen Johnson ειδικός στα χημικά όπλα που εργάζεται στο Λονδίνο, εξέτασε ενδελεχώς τα βίντεο με τα φερόμενα θύματα. « Yπάρχουν σκηνές » , δήλωσε « που μοιάζουν κάπως σουρεαλιστικές σαν να παίζουν οι συμμετέχοντες σε έργο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ψεύτικα αλλά σε κάθε περίπτωση ενσπείρει την αμφιβολία. Κάποια άτομα έχουν αφρό στο στόμα. Αυτός είναι λευκός και καθαρός και όχι πυκτός με αίμα και κιτρινωπός που όφειλε να είναι αν υπήρχαν εσωτερικά τραύματα. »
Το ShamTimes επίσης θεωρεί ότι το όλο γεγονός δεν είναι παρά η αντίδραση σε απόφαση του Πενταγώνου και του αμερικανού στρατηγού MartinE.Dempsey που δήλωσε ότι δεν θα σταλεί καμιά βοήθεια στην αντιπολίτευση αφού οι αντάρτες που μάχονται την κυβέρνηση Άσσαντ δεν θα υποστηρίζουν τα αμερικάνικα συμφέροντα αν πάρουν την εξουσία.
Το ανεξάρτητο γαλλικό δίκτυο Voltaire προυσιάζει όλο το αποδεικτικό υλικό και τα αδιάσειστα στοιχεία που φανερώνουν ότι όλα τα επίμαχα βίντεο αναρτήθηκαν στις 20/08/13 . Σ’αυτά προβάλονται εικόνες με παιδιά που μοιάζουν ναρκωμένα. Επίσης απουσιάζει παντελώς το σκηνικό επίσημων ή έστω στοιχειωδών ιατρικών εγκαταστάσεων. Αποτυπώνονται μόνο κάποια παραβάν. Ταυτοποιεί φωτογραφία που έχει δημοσιευθεί με θύματα των τοξικών με φωτογραφία είχαν δημοσιεύσει οι αδελφοί μουσουλμάνοι από Αίγυπτο. Δίνει αντίστοιχα link στο Youtube όπου η ημερομηνία ανάρτησης προηγείται αυτής των επιθέσεων :

http://youtu.be/fSvm8mDZyOY
http://youtu.be/sZuYpsZZTlc
http://youtu.be/6O-G9HQru_o
http://youtu.be/_dVgO6LPKpk

Το ίδιο δίκτυο υπενθυμίζει ότι το 2003 οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν αντίστοιχη κατηγορία κατά του Ιράκ για να εισβάλουν στο έδαφός του. Ο ColinPowell κουνούσε επιδεικτικά μια φιάλη γκαζιού στο Συμβούλιο Ασφαλείας και είχε προβάλει σε PowerPoint μοντάζ από εικόνες και βίντεο για να στηρίξει τις κατηγορίες. Μετά την ολοσχερή ισοπέδωση του Ιράκ αναγνώρισε ότι το υλικό ήταν πλαστό και ότι είχε παραπλανηθεί η διεθνής κοινότητα.
Tο NouvelObservateur (22/08/13) , αναρωτιέται υπαινικτικά : « Τελικά ποιός είναι ο απολογισμός των θυμάτων ; » Αναφέρει τις αντιφάσεις των αριθμών και όχι μόνο στα στοιχεία που προσκομίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης :

Ο Σάμπρα μιλάει για 1.3ΟΟ νεκρούς από χημικά.

Ο Rami Abdel Rahmane που διαχειρίζεται το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, μιλάει για 136 νεκρούς. Δεν επιβεβαιώνει την χρήση χημικών.

Ο ΟubaidalMoufti της Ένωσης των Συριακών Οργανώσεων για Ιατρική Βοήθεια που επίσης πρόσκειται στην αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι οι νεκροί είναι 1188, εκ των οποίων οι 540 από τα χημικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Συριακής αντιπολίτευσης στο Παρίσι Fahadal Masri στο ΒFMTV έφτασε στο σημείο να μιλάει για 1.700. Δήλωσε επίσης ότι πολυάριθμοι ενήλικοι και παιδιά είναι σε κώμα και παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Πόσο απέχει το 136 από το 1700 ; Πόσο απέχει η αλήθεια από το ψέμα ; Επίσης είναι πιθανό επειδή οι καταγγέλοντες δεν είχαν την αναμενόμενη άμεση αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα άρχισαν κατά το γνωστό να φουσκώνουν νούμερα και γεγονότα.Ενώ αρχικά μιλούσαν για εικόνες με νεκρούς, όταν φάνηκε ότι τα παιδιά δεν ήταν ασάλευτα άρχισαν να μιλούν για αναπνευστικά προβλήματα.
Αλλά ποιοί είναι οι καταγγέλοντες ; Είναι απόλυτα ελεγχόμενης αξιοπιστίας.Είναι το πολιτικό σκέλος της Διεθνούς τρομοκρατίας τζιχαιστικού τύπου. Συνεργοί, συνένοχοι, υποθάλπτοντες φρικιαστικών εγκλημάτων πρωτόγνωρων για την ανθρωπότητα. Ακόμα και ο υπέρμαχος της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης, Υπ.Εξ. Laurent Fabius, παραδέχθηκε τηλεοπτικά ότι οι πηγές της πληροφόρησής του είναι ο Αχμάντ Ασσί Ζάρμπα, ο νεοεκλεγής πρόεδρος της αντιπολίτευσης, καταδικασμένος για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών σε Σαουδική Αραβία και Συρία. Επί λέξει o Fabius ανέφερε, « αν αυτό είναι αλήθεια… », εκφράζοντας κι αυτός τις επιφυλάξεις του.
Σε επικοινωνία μας , χριστιανοί κάτοικοι Δαμασκού μας ενημέρωσαν ότι είναι αδύνατον να έχει γίνει τέτοια επίθεση και να μην το έχουν αντιληφθεί ούτε κατ4 ελάχιστον,αντίθετα μας επιβεβαίωσαν ότι γίνονται φοβερές μάχες για τον έλεγχο των προαστείων.

ΕΣΤΗΣΑΝ "ΣΕΡΑΓΕΒΟ Νο 2" Φωτό ντοκουμέντο από τους χημικούς πυραύλους αποδεικνύουν την προβοκάτσια


Όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τα βλήματα που έπληξαν χθες συνοικία της Δαμασκού προήλθαν από τους ισλαμιστές αντάρτες σε μία εγκληματική προβοκάτσια που κάνει την ρίψη του όλμου στο Σεράγεβο το 1995 και τους 38 νεκρούς, η οποία προκάλεσε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο να μοιάζει με απλό ... χαστούκι.
Ήδη η Μόσχα αναφέρει ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι πρόκειται για μια ειδικά διασκευασμένη ρουκέτα με μία «δηλητηριώδη ουσία η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα», αλλά είναι «όμοια με τη ρουκέτα η οποία χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες στις 19 Μαρτίου στην περιοχή της Χαν Αλ-Ασσάλ» συν το γεγονός ότι η εν λόγω ρουκέτα "εκτοξεύθηκε από θέση ελεγχόμενη από τους επαναστάτες"...
Ιδού οι φωτογραφίες ντοκουμέντο τις οποίες επικαλούνται οι Ρώσοι με δύο "υπόλοιπα" εκ των βλημάτων που έπληξαν την Δαμασκό. Είναι σαφές ότι ο συριακός Στρατός δεν χρησιμοποιεί τέτοια βλήματα τα οποία είναι αυτοσχέδιες χημικές ρουκέτες.
 
Επειτα έγινε γνωστό ότι έπληξε μια συνοικία της οποίας οι κάτοικοι είναι φιλοκαθεστωτικοί.
Και τρίτον, γιατί να κτυπήσει με χημικά ο Στρατός τώρα που κερδίζει σε όλες τις μάχες και μάλιστα μέσα στην πρωτεύουσα της Συρίας και με στόχο όχι μονάδες των ανταρτών, αλλά αμάχους;
Η προβοκάτσια δείχνει να είναι βέβαιη και οι στόχοι της πασιφανείς: Να προκληθεί επέμβαση των δυτικών και διάσωση των ισλαμιστών.
Εκτός αυτού η συγκεκριμένη επίθεση έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επίσκεψης επιθεωρητών του ΟΗΕ αναφορικά με τη χρήση χημικών στη σύγκρουση, αλλά και τηςανακάλυψης ομαδικών τάφων δολοφονηθέντρων από ισλαμιστές αντάρτες στα αλαουτικά χωριά πλησίον της γενέτειρας των Άσαντ στη περιοχή της Λατάκειας.
Να πούμε ότι το νέο έγκλημα συντελέστηκε ενώ αποκαλύπτεται τώρα με καθυστέρηση 19 ετών ότι ο όλμος που ρίφθηκε και προκάλεσε το μακελειό αμάχων στο Σεράγεβο και έγινε αφορμή για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Βοσνία, την εκτόξευσαν ισλαμιστές από τις δυνάμεις του Αλία Ιζεντμπέκοβιτς!
Ο Νορβηγός καθηγητή Ola Tunander από το Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη (Όσλο) αποκάλυψε τα αποτελέσματα έρευνάς του σε συνέδριο στην Στοκχόλμη, ότι ο όλμος που έγινε αφορμή για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Βοσνία, εκτοξευθηκε από τις δυνάμεις του Αλία Ιζεντμπέκοβιτς!
Ο καθηγητής συγκρίνοντας την προπαγάνδα πριν την εισβολή στην Λιβύη και την διαφαινόμενη επέμβαση στην Συρία, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας προκειμένου να προωθηθούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις, προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπάνω: “Πολλές φορές, θηριώδη εγκλήματα κατά αμάχων που προκαλούν τις επεμβάσεις, γίνονται από τις ίδιες τις πλευρές που επιδιώκουν την επέμβαση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα (όπως τόνισε), ήταν αυτό της Βοσνίας.”
Ο Νορβηγός καθηγητής που διατηρεί στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ, μιλώντας για την σφαγής την αγορά του Μαρκάλε, για την οποία το διεθνές δικαστήριο της Χάγης έχει ήδη καταδικάσει τον Σερβοβόσνιο στρατηγό Stanislav Galic, αποκάλυψε πως τόσο η ομάδα διαχείρισης κρίσης του ΝΑΤΟ, όσο ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας Vigleik Eide αλλά και οι Νορβηγοί υπουργοί εξωτερικών και άμυνας, είχαν στα χέρια τους το πόρισμα της επίσημης έρευνας.
Το πόρισμα κατέληγε με σαφήνεια ότι την δολοφονική ενέργεια την έκαναν οι ισλαμιστές του Ιζεντμπέκοβιτς! Όλοι παραδέχθηκαν ότι η επίθεση έγινε εναντίον των συμπολιτών τους, ουδείς όμως το ανακοίνωσε. “Και αυτό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση”, κατέληξε ο καθηγητής.
“Σε πολλές περιπτώσεις παρέμβασης που αργότερα βαπτιζόταν False Flag operation, υπήρξαν αντίστοιχες θηριωδίες για να προκληθούν αθώα θύματα δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την επέμβαση, αφού τον φόνο τον χρεωνόταν ο αντίπαλος”.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί δημοσιογράφοι τότε είχαν υποστηρίξει ότι όντως η επίθεση έγινε από Βόσνιους ισλαμιστές, γεγονός όμως που θάφτηκε ακαριαία για να γίνει η επέμβαση… Όπως άλλωστε θάφτηκε σε μία νύχτα το ναζιστικό παρελθόν του Ιζεντμπέκοβιτς και των Βόσνιων SS.
Την ώρα που ο συριακός Στρατος εχει ανακατάλαβει τις περισσότερες περιοχες που είχαν πεσει στα χέρια των ανταρτών και την ώρα που οι άνταρτες υποχωρούν υποτίθεται ότι το καθεστώς έριξε χημικά και μάλιστα σε φιλικό προς την κυβέρνηση προαστιο της Δαμασκου!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΦΩΤΙΑ.

Σήμερα το Ολυμπία φέρνει στο φως το ντοκουμέντο που όχι απλώς δικαιώνει την Ζωή Γεωργαντά και τους ισχυρισμούς της για την “μέθοδο” που ακολούθησε η ανακρίτρια, αλλά επιβεβαιώνει πλήρως την πρωτοβουλία του Γιάννη Αδαμόπουλου και την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα.

Αυτά που θα διαβάσετε δεν είναι αποκύημα κάποιας νοσηρής φαντασίας ή προϊόν ιδιοτελούς κριτικής στο έργο ενός λειτουργού της δικαιοσύνης. Είναι τα ντοκουμέντα της κατάθεσης καίριου μάρτυρα για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και πως αυτή μεταφέρθηκε από την ανακρίτρια στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Όλοι, μα κυρίως η δικαιοσύνη ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον τρόπο που η κυρία ανακρίτρια υπηρετεί το λειτούργημα της στην κρισιμότερη στιγμή για την πατρίδα.

Δείτε λοιπόν πως ακριβώς μεταφέρει την κατάθεση του Εμμανουήλ Κοντοπυράκη, καθηγητή, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ (κλικ στην εικόνα για μεγένθυση):

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Τι κάνει λοιπόν η ανακρίτρια; Παραθέτει αποσπασματικά φράσεις από την κατάθεση του μάρτυρα, με τρόπο που τον εμφανίζει περίπου να …αθωώνει τον Γεωργίου! Κάποιος που θα διαβάσει το συνοδευτικό με τις “τελίτσες” και τα εισαγωγικά, μένει με την εντύπωση πως ο Κοντοπυράκης θεωρεί ότι ο διάδοχος του δεν φέρει καμμία ευθύνη, ούτε θα μπορούσε να παρέμβει στα στατιστικά στοιχεία…

Είναι όμως έτσι; Δείτε τώρα στο ντοκουμέντο που παραθέτουμε, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ του Μανώλη Κοντοπυράκη! Δείτε πως απομονώθηκαν οι επίμαχες φράσεις, ενώ στο πλήρες κείμενο όχι μόνον δεν αθωώνουν τον Γεωργίου, αλλά τον στέλνουν κατ’ ευθείαν στο εδώλιο (κλικ στις εικόνες που ακολουθούν):

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣ 1

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣ 2
Βλέπετε λοιπόν, πως η χρήση των συγκεκριμένων φράσεων μέσα στο κείμενο, έχουν τελείως διαφορετικό νόημα. Εδώ μάλιστα ο Κοντοπυράκης πάει και ένα βήμα πιο πέρα, αποκαλύπτοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, υπήρξε 20πλάσια διόγκωση της απόκλισης των στοιχείων μέσα σε λίγους μήνες, παρουσία της ΕΛΣΤΑΤ! Αυτό το θέμα που από μόνο του συνιστά ξεχωριστό κατηγορητήριο, η ανακρίτρια το παραθέτει αποσπασματικά ως επιχείρημα υπέρ του Γεωργίου!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Η δικαιοσύνη όμως ας αποφανθεί το ΓΙΑΤΙ η ανακρίτρια κινήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

ΣΟΚ !! Παραγράφονται τα αδικήματα Παπακωσταντίνου !




Την αποκάλυψη ότι το Δικαστικό Συμβούλιο έχει ήδη καταλήξει σε απόφαση για την υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και αυτή αναμένεται να οδηγεί στην παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο άλλοτε πανίσχυρος “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου, κάνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”....

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έγκριτη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, η απόφαση θα ανακοινωθεί μόλις επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια, και θα τεκμηριώνει με νομικά επιχειρήματα την παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Όπως σημειώνουν τα “Νέα”, μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει πολιτική θύελλα, καθώς η συγκυρία είναι τέτοια που ενδεχομένως διευκολύνει τη στοχοποίηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος από ακραίες φωνές, υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που επιμένουν ότι το Συντάγμα και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πολιτικές παραμέτρους.
Το ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” κλείνει με την επισήμανση ότι θα επανέλθει στη δημόσια συζήτηση ο προβληματισμός που είχε αναπτυχθεί μετά τις πρώτες εκλογές του Μαϊου του 2012 για το κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξει η Βουλή έστω για μια μέρα, μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, καθώς έτσι διαμορφώθηκε το πλαίσιο της παραγραφής.

ΣΚΗΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ. ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ “ΜΑΪΜΟΥ” ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ.


                                                                            ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑΣ

Την ίδια στιγμή δυτικά ΜΜ”Ε” σήκωναν “είδηση” περί χρήσης χημικών όπλων από τον Συριακό στρατό στην …Δαμασκό! Η απόλυτη ντροπή για να περάσει στα ψιλά αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας…
Bρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Σε πρόχειρο ομαδικό τάφο βόρεια της Λαττάκειας, βρέθηκαν τη Δευτέρα,118 σωροί από γυναικόπαιδα και ηλιωκιωμένους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι αρχές αποδίδουν το φρικτό αυτό έγκλημα σε παραστρατιωτικούς της Αλ Νούσρα. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επίπονη αφού πολλά σώματα ήταν απανθρακωμένα, αποκεφαλισμένα, διαμελισμένα και βρίσκονταν σε κατάσταση αποσύνθεσης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της περιοχής. Συνολικά οι νεκροί φθάνουν περίπου τους 200, αν συνυπολογίσει κανείς και τα διαμελισμένα πτώματα που βρέθηκαν στα σοκάκια των χωριών.
Aυτά τα μακάβρια ευρήματα άφησαν πίσω τους οι αντάρτες που είχαν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες 9 χωριά αλαουιτών στην περιοχή. « O στρατός ελέγχει εκ νέου από την Δευτέρα το βουνό Nabi Achia και τις γύρω περιοχές στο βορρά της επαρχίας της Λαττάκεια », ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο SANA.Το αντιπολιτευτικό Παρατηρητήριο του Λονδίνου ΟSDH-που σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο « Βολταίρος » φυλάσσεται από την Μ16- επιβεβαίωσε ότι ο τακτικός στρατός ανακατέλαβε όλα τα στρατηγικά σημεία αλλά και τα χωριά. Eπέστρεψαν στις οικίες τους περίπου 20 000 χωρικοί και κατά εκατοντάδες έσπευσαν για αναγνώριση.
Από τις αρχές Αυγούστου, οι αντάρτες είχαν λανσάρει την επιχείρηση « Μάχη για την απελευθέρωση της ακτής ». Η Λαττάκεια θεωρείται η « Κυανή Ακτή » της Ανατολής και προσέλκυε πολλούς ευρωπαίους τουρίστες.Τα χωριά που υπέφεραν αυτήν την κτηνωδία βρίσκονται κοντά στο Qordaha που είναι o τόπος καταγωγής της οικογένειας Άσσαντ όπου και το μαυσωλείο του πατέρα του σημερινού προέδρου (L΄ orient le jour 19/08/13). Η πόλη της Λαττάκειας κατοικείται από πάρα πολλούς ελληνορθόδοξους και εκεί διαμένει και η μητέρα του επισκόπου Χαλεπίου Παύλου και μια από τις αδερφές του.
Iατρική πηγή από το Κρατικό Νοσοκομείο της Λαττάκειας, δήλωσε ότι «περίπου διακόσιοι σωροί αμάχων, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μας, στο στρατιωτικό, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Assad καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές από τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα.» O ίδιος μάρτυρας πρόσθεσε: «Θα διεξαχθεί περαιτέρω εξέταση από ιατροδικαστές για να συνταχθεί μια τελική έκθεση σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας τους ». Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ακρωτηριασμένα και φέρουν εμφανή πλήγματα από μαχαίρια που υποδηλώνουν τις γνωστές πρακτικές των γουαχαμπιστών.
Πηγές ανέφεραν ότι τους νεκρούς περισυνέλεξαν ο Ερυθρός Σταυρός,η Ερυθρά Ημισελήνος, και οι στρατιωτικές ιατρικές υπηρεσίες οι οποίοι ανέλαβαν και τη μεταφορά τους.Πολλά πτώματα εκτός του ομαδικού τάφου κείτονταν στα σοκάκια και εντός των σπιτιών στα χωριά της επαρχίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες οικογένειες και δεν υπάρχει κανείς για την αναγνώριση. Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί μόνο 38 νεκροί.


Πηγές : Sana, sham news, NNL, documents sy,dampress

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΙΟΡΔΑΝΙΑ Ρωσία: "Οι ισλαμιστές εκτόξευσαν τον πύραυλο με την χημική κεφαλή"


Για προβοκάτσια ανάλογη με αυτή της Γερμανίας το 1939 που σκονοθέτησε επίθεση δήθεν Πολωνών στρατιωτών, αλλά στην πραγματικότητα Γερμανών με πολωνικές στολές κατά γερμανικού φυλακίου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, κατηγόρησε τους ισλαμιστές αντάρτες η Ρωσία.
Συγκεκριμένα ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς κατήγγειλε ότι "ο πύραυλος με την χημική που εκτοξεύτηκε κατά των ανατολικών προαστείων της Δαμασκού εκτοξεύθηκε "από θέσεις κατειλημμένες από τους ισλαμιστές"!
Δηλαδή η σημερινή σφαγή κατά την Ρωσία (επικαλέστηκε στοιχεία όπως δορυφορικές φωτογραφίες και την τροχιά του βλήματος) δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αποτρόπαιη προβοκάτσια των ισλαμιστών και των δυτικών υπηρεσιών προκειμένου να προκληθεί κλίμα για επέμβαση της Δύσης στην Συρία,
«Όλα αυτά μοιάζουν πολύ με προσπάθειες να δημιουργήσουν πάση θυσία ένα πρόσχημα ώστε να προβληθούν απαιτήσεις προς το ΣΑ του ΟΗΕ να πάρει την πλευρά των αντιπάλων του καθεστώτος και με αυτό τον τρόπο να στερήσουν τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη της Γενεύης, για την προετοιμασία της οποίας στις 28 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση των Ρώσων και των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων», είναι βέβαιος ο Λουκασέβιτς.
Eπίσης πληροφορίες από την Μοσχα αναφέρουν "αυξημένη κίνηση αντικαθεστωτικών από τα σύνορα της Ιορδανίας προς την Συρία τις τελευταίες ημέρες".
Οι συγκεκριμένες μονάδες επιτέθηκαν στις πόλεις Raihaniya, Breiqa και Beer Ajam οι οποίες καταλήφθηκαν.
Είναι σαφές ότι εισερχόμαστε στο τριτο και πιο κρίσιμο στάδιο της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ απόλυτα ενεργές, πλέον, προ του κινδύνου να συντριβούν οι σύμμαχοί τους...

Η χαμένη ευκαιρία…

Του Κώστα Ροδινού
Η είδηση πέρασε, μάλλον, στα ….ψιλά.
Οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες «επέστρεψαν» στην Ελλάδα 1.5 δις ευρώ, από τα κέρδη που αποκόμισαν από τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που διακραττούσαν στα χαρτοφυλάκια τους.
Θυμάμαι, σαν να είναι χτές, πόσοι από εμάς,  αρθρογράφοι και σχολιαστές , γράψαμε και ξαναγράψαμε για την ανάγκη μιας ουσιαστικής παρέμβασης στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, τόσο από την πλευρά της Ελλάδος, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελλάδα θα μπορούσε για παράδειγμα, γράφαμε τότε, να ιδρύσει μια εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία θα «μάζευε» από τη δευτερογενή αγορά τα ελληνικά ομόλογα τα οποία έφτασαν να διαπραγματεύονται ακόμα και στο 18% της ονομαστικής τους αξίας. Δηλαδή, ένα ομόλογο αξίας 1 ευρώ επωλείτο αντί 18 σέντς!
Την ίδια ακριβώς δουλειά θα μπορούσε να κάνει και κάποιος ευρωπαϊκός μηχανισμός μια και η ΕΚΤ, ως εκ της ιδρύσεώς της, (και αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά σφάλματα της ευρωζώνης) έχει περιορισμένες δυνατότητες.
Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν το σύνολον του ελληνικού χρέους, όμως όταν κορυφωνόταν η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, πολλές ήταν οι ιδιωτικές τράπεζες, αλλά και άλλοι επενδυτές που, άρον-άρον, έσπευδαν να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα εισπράττοντας  έστω και ένα μικρό μέρος του κεφαλαίου που είχαν επενδύσει.
Aυτό που δεν έκαναν Ελλάδα και Ευρωζώνη, το έπραξαν τα λεγόμενα  «vulture funds», τα γνωστά κοράκια των αγορών δηλαδή, τα οποία στη συνέχεια αποκόμισαν θηριώδη κέρδη, είτε απαιτώντας να πληρωθούν στο ακέραιον, είτε συμμετέχοντας στο PSI, το οποίο «πλήρωνε» τα ομόλογα αυτά στο 50-55% της ονομαστικής τους αξίας. Όχι και …άσχημα να αγοράσεις κάτι στο 25% και να το πληρωθείς στο 55%!!!!
Εκείνη την περίοδο, οι γνωστοί παπαγάλοι του μνημονίου, που αποθέωναν τον «μεγάλο στοχαστή» και έβλεπαν το Μνημόνιο ως….ευλογία,  μας θεωρούσαν «γραφικούς» και  «λαϊκιστές». Έλεγαν και άλλα χειρότερα, που δεν είναι της παρούσης.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες απαλλάχθηκαν από το φορτίο των ελληνικών ομολόγων και η Ελλάδα μπήκε σ’ εκείνη την αργόσυρτη διαδικασία του PSI, που γονάτισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κατέστρεψε τα ασφαλιστικά μας ταμεία και λήστεψε τους μικρο-ομολογιούχους, οι οποίοι είδαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής να κάνουνε φτερά.
Θα μπορούσαμε να είχαμε πληρώσει τις «αγορές» με το δικό τους «νόμισμα» και να έχουμε απομειώσει ουσιαστικά το ελληνικό χρέος, αλλά…..
Αλήθεια εκείνη η δέσμευση για τη σύσταση  Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνούσε την υποταγή μας στα Μνημόνια, ισχύει ακόμα;
antinews.gr

ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Πρωτοφανής επίθεση από ΗΠΑ κατά Ρ.Τ.Ερντογάν "για τα μάτια του Ισραήλ"

ErdoObamaNetL


Στην χειρότερη κρίση από το 2003 και κατά ορισμένους πολιτικούς παρατηρητές από την δεκαετία του 1970 και το εμπάργκο όπλων εισήλθαν πλέον και επίσημα οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά την μετωπική επίθεση του Ρ.Τ.Ερντογάν κατά του Ισραήλ ως "υποκινητή του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο"!

Πριν λίγο ο Λευκός Οϊκος διά του εκπροσώπου του Αμερικανού προέδρου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού είναι «προσβλητικοί, αβάσιμοι και λανθασμένοι» και είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ μιλάνε έτσι για έναν Τούρκο πρωθυπουργό.

«Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζος Έρνεστ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε στελέχη του κόμμάτος του, είπε νωρίτερα ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Το τι σημαίνουν οι κατηγορίες και των μεν και των δε, και πως ακούγονται στα αυτιά των φανατικών ισλαμιστών οι ισχυρισμοί Ρ.Τ.Ερντογάν είναι περιττό να το σημειώσουμε.

Απλά να πούμε ότι μετά το 2003 που η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν "πούλησαν" τις ΗΠΑ και δεν επέτρεψαν διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφός της γειτονικής χώρας κατά του Ιράκ, οι σχέσεις έκαναν πολλά χρόνια να ξαναστηθούν σε στέρεη βάση. Και τώρα αυτό πάλι χάνεται.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, πάντως, είναι "μεγάλος παίκτης" και παίζει φανατικά υπέρ αυτών που θεωρεί συμφέροντα για την Τουρκία.

Bέβαια είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την Ελλάδα σε αυτή την τόσο δύσκολη, από όλες τις απόψεις, συγκυρία...

Στο ίδιο μήκος κύματος, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «παράλογη», την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ήταν σαφής η προσπάθεια να μην "ρίξει λάδι σην φωτιά" το Τελ Αβίβ, αφού έτσι ή αλλιώς η θέση των ΗΠΑ το έχει καλύψει.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι παράλογες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω. «Σχετικά με τη θέση του Τούρκου ηγέτη δεν αξίζει καμία αντίδραση», είχε αναφέρει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Μπλόκο» στις επιστροφές φόρου


Τις επιστροφές φόρου στους οφειλέτες του Δημοσίου, ακόμα και σε εκείνους που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους, θα μπλοκάρει η εφορία, μετά από σχετική εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.Ο αυτόματος συμψηφισμός που κάνει σήμερα η εφορία μεταξύ επιστροφών φόρου και χρεών προς το Δημόσιο επεκτείνεται και στις περιπτώσεις οφειλετών του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης του χρέους τους, ακόμα και αν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Το φαινόμενο να εντάσσονται πολλοί οφειλέτες του Δημοσίου στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών και στη συνέχεια, αφού καταβάλουν κάποιες δόσεις και εξασφαλίσουν τα ευεργετήματα που προβλέπονται (φορολογική ενημερότητα κ.ά.) δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση να ζητήσει από τους εφόρους να εφαρμόσουν αυστηρά τον ισχύοντα νόμο (Ν. 3943/31.03.2011) και να αφαιρέσουν από τις επιστροφές που περιμένουν οι φορολογούμενοι οφειλέτες του Δημοσίου κάθε παλαιό χρέος.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, οι εφορίες θα πρέπει να συμψηφίζουν με τα ποσά των επιστροφών φόρου:
-Βεβαιωμένες οφειλές για χρέη προ το Δημόσιο, είτε είναι ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
-Βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά.
-Βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή.
-Παραγεγραμμένες οφειλές, οι οποίες αντιτάσσονται σε συμψηφισμό για μία τριετία από τη συμπλήρωση της παραγραφής τους.
Στον οφειλέτη του Δημοσίου θα επιστρέφεται μόνο το ποσό του φόρου που απομένει μετά την αφαίρεση των χρεών.
Στις περιπτώσεις όπου μετά και τον συμψηφισμό απομένει χρέος, εάν ο υπόχρεος δεν σπεύσει να το ρυθμίσει, τότε θα αντιμετωπίσει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις νέες ρυθμίσεις δεν αναστέλλει το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων του οφειλέτη εις χείρας τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ένας οφειλέτης ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε κατασχέσεις ποσών που αυτός δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.
Έκρηξη ληξιπρόθεσμων
Η απόφαση δεν είναι καθόλου άσχετη και με την εικόνα που εμφανίζουν οι εισπράξεις από τις ρυθμίσεις (πάγια ρύθμιση και «τελευταίας ευκαιρίας»), οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα.
Τα σύννεφα είχαν φανεί από το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς από το 1,4 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχε εισπραχθεί από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές βάσει μνημονίου εισπράχθηκαν μόλις 723 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του 2013 θα πρέπει να εισπραχθεί 1,9 δισ. ευρώ.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 60 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,134 δισ. και καλύπτουν το 22,2% του συνόλου των χρεών προς το Δημόσιο, ενώ οι οφειλές από φόρους εισοδήματος φθάνουν τα 10,612 δισ. ευρώ και αναλογούν στο 18% των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών.
Με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία, φαντάζει ακατόρθωτη η μνημονιακή δέσμευση για έσοδα 2,739 δισ. ευρώ έως το 2017 από τις νέες ρυθμίσεις, εν μέσω βαθιάς ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας.
Χωλαίνουν και οι έλεγχοι
Τα προβλήματα ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εκτείνονται και στο πεδίο των ελέγχων, όπου αναζητούνται τρόποι να καταστούν ποιοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι.
Για παράδειγμα, οι προσωρινοί έλεγχοι της εφορίας δεν έχουν καλύψει ούτε το μισό του πλάνου που είχε τεθεί.
Η εφορία βεβαίωσε φόρους και πρόστιμα 64,9 εκατ. ευρώ, αλλά εισπράχθηκαν 13,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 21,4% στο πεντάμηνο, ενώ το μνημόνιο προβλέπει την είσπραξη του 45% των βεβαιωμένων ποσών για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η ψαλίδα ανοίγει και στους ελέγχους των φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, αφού με βάση το μνημόνιο έως το τέλος του έτους θα πρέπει να ολοκληρωθούν 910 τακτικοί έλεγχοι και να έχει εισπραχθεί το 65% των βεβαιωμένων φόρων και προστίμων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 211 έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί 15,5 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί μόνο 5,8 εκατ.
Η αποτυχία επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί στα καυτά μέτωπα των ληξιπρόθεσμων και της φοροδιαφυγής έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μαύρης τρύπας στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού, η οποία ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, εξέλιξη που δυναμιτίζει τις προσπάθειες για πρωτογενές πλεόνασμα.
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι δανειστές έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα των νέων μέτρων που έρχονται, αφού η τρόικα στην τελευταία της έκθεση προβλέπει πιθανή αποτυχία, εκφράζοντας αμφιβολίες ακόμη «και για την πολιτική βούληση της ελληνικής πλευράς να προωθήσει τις απαραίτητες ενέργειες - μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των εσόδων», σημειώνοντας μάλιστα «σημαντική καθυστέρηση» στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων.
Έρχονται οι ιδιώτες
Το οικονομικό επιτελείο, για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων, μελετά πολύ σοβαρά μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών στον μηχανισμό των ελέγχων, υιοθετώντας από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ την πρόταση του Ταμείου σύμφωνα με την οποία «η πιο ριζοσπαστική προσέγγιση είναι η δημιουργία ενός οργανισμού εσόδων, που θα βρίσκεται εκτός του δημοσίου τομέα». Ταυτόχρονα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σχεδιάζει να ενστερνιστεί μέτρα που έχουν αποδώσει στις ΗΠΑ, όπως αναζήτηση «πληροφοριοδοτών» και προστασία τους, ηλεκτρονικό φακέλωμα, αλλά και διαπόμπευση όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ειδικότερα, στο νέο «πακέτο» μέτρων που εκπονείται κατά της φοροδιαφυγής, με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, εξετάζεται να περιληφθούν τα εξής:
-Επιστράτευση και προστασία πληροφοριοδοτών της εφορίας, στους οποίους μάλιστα σχεδιάζεται να δίνονται ειδικά κίνητρα, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα υποδοχής των καταγγελιών.
-Διαπόμπευση των φοροφυγάδων, μέσω δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, μέτρο που ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.
-Ηλεκτρονικό φακέλωμα με στοιχεία από το Δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα εν όψει της κατάρτισης του νέου περιουσιολογίου, αλλά και υιοθέτηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων για την καταβολή των φόρων, προστίμων και τελών στις τράπεζες
Πηγή: euro2day.gr,enikos.gr

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ!

Άμεση αντίδραση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά και την καταγγελία βόμβα του Γιάννη Αδαμόπουλου (ΔΣΑ), που δείχνει ότι δεν έχουν αλωθεί τα πάντα σε αυτή την χώρα.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο η εισαγγελία διέταξε με διπλή διαβίβαση τα ακόλουθα:

1. Την παρέμβαση της εισαγγελίας εφετών για την ουσία της υπόθεσης (πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά όλη την διαχείριση του σκανδάλου)

2. Στέλνει τις καταγγελίες για την ανακρίτρια στην δικαστική επιθεώρηση!

Να που παρά την σιωπή του άθλιου συστήματος των ΜΜ”Ε”, η δικαιοσύνη δείχνει ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί τον τελευταίο πυλώνα της δημοκρατίας. Αναμένουμε λοιπόν από όλους να σταθούν στο ύψος τους.

Πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη Αδαμόπουλο.

Προς
Την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Ως γνωστόν, ήδη από την 29η Σεπτεμβρίου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που αφορούν παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα, μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη συνακόλουθη επιβολή στη Χώρα μας σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Η αποτελεσματική αντίδραση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών και η διεξοδική προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είχε ως συνέπεια την υποβολή πρότασης, από τους τότε Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, για την άσκηση ποινικών διώξεων – και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος – κατά των επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως ύποπτων για τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία είχαν ως αντικείμενο και την τεχνητή διόγκωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και τις εντεύθεν βαρύτατες επιπτώσεις σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Δεν πρέπει δε να υποτιμάται και το γεγονός, ότι στο μεσοδιάστημα οι ως άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν φθάσει στο σημείο να υποβάλουν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους.  Ενώ, μετά από όλες τις γνωστές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (18-8-2013, φ. 1085, σελ. 6, «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!»), το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο».
Σε μία δημοκρατική κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμη η Ελληνική Δημοκρατία, τέτοια φαινόμενα είναι πέρα ως πέρα αδιανόητα. Αυτές οι καταγγελίες – εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια – δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν ανέλεγκτες, καθώς προσβάλλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματικών θεσμών, απειλώντας να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.
Η κα. Ζωή Γεωργαντά είτε ψεύδεται, για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οπότε πρέπει να αναζητηθούν τα κίνητρά της και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου.  Είτε λέει την αλήθεια, οπότε όμως  υπήρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι, τόσον εξαρχής όσο και μετέπειτα, στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο συγκάλυψή της πρέπει, επιτέλους, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μάλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικό Σώμα.
Ενόψει των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί την παρέμβασή σας προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από όπου κι αν αυτές προκύπτουν.
Ο ΔΣΑ κατ’ άρθρο 199 Δικηγορικού Κώδικα, έχει κατά τα ανωτέρω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθεί, την έκβαση των  υποθέσεων που συνταράσσουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό  και η παρούσα αποτελεί  κατά νόμο αναγγελία -αίτηση.

Ο δικός μου φόρος τιμής...



Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης


Οταν σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη έμενα στις Σαράντα Εκκλησιές. Σκοπού 5, απέναντι από τον πάλαι ποτέ θρυλικό κινηματογράφο τέχνης «ΑΙΑΣ». Δεν υπάρχει πια.

Είχα μια καλή φίλη από την Αθήνα, σπούδαζε στην Οδοντιατρική, που έμενε κοντά στην Αγίου Δημητρίου, τη Μαίρη. Οταν πήγαινα να τη δω κατέβαινα τη Βιζυηνού, μετά έστριβα δεξιά και ύστερα αριστερά στο πλαϊνό στενό του Τουρκικού Προξενείου, που στεγαζόταν στο μαϊμού «σπίτι του Κεμάλ». Στον τοίχο υπάρχει μια πλάκα που γράφει ότι «σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε ο αναμορφωτής της Τουρκίας» -ή κάπως έτσι- Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στη γωνία είχε μια σκοπιά, όπου σε 24ωρη βάση φυλούσε δικός μας αστυφύλακας.

Κάθε φορά που περνούσα απέτια τον δικό μου «φόρο τιμής» στον άνθρωπο, για τον οποίο ο Αδόλφος Χίτλερ το 1939 είχε μιλήσει σε τουρκική αντιπροσωπία. Οπως αναφέρει και ο κεμαλικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Falih Rıfkı Atay (μέλος της): «Στα πεντηκοστά του γενέθλια επισκεφθήκαμε τον Χίτλερ με μια τουρκική αντιπροσωπία. Ο Χίτλερ, κατεχόμενος από τη μανιακή υπερηφάνεια του, είπε: “Ο Μουσταφά Κεμάλ (…), ο Mussolini ήταν ο πρώτος του μαθητής κι εγώ [ο Χίτλερ] είμαι ο δεύτερος μαθητής του”».

Το αναφέρει στη σελίδα 319 των απομνημονευμάτων του, που δημοσιεύτηκαν το 1961, ο Atay.

Κάθε φορά λοιπόν που περνούσα έφτυνα πάνω στην πλάκα. Ελάχιστη σπονδή στο αίμα του Ελληνισμού του Πόντου, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας, της όλης Μικράς Ασίας, της ανατολικής Θράκης και των Αρμενίων αδερφών μας, στο αίμα των Ελλαδιτών και Κυπρίων αγωνιστών και αμάχων που έχυσαν οι επίγονοί του.

Ενα βράδυ ήμουν βιαστικός και ξεχάστηκα, προσπέρασα την τιμητική πλάκα, οπότε σταμάτησα, γύρισα πίσω, οι σιελογόνοι αδένες μου απέτισαν τον νενομισμένο φόρο τιμής και συνέχισα προς τα κάτω. Εκείνη την ώρα άνοιξε απότομα η πόρτα της σκοπιάς και ετοιμάστηκα για καβγά. Οπότε μου λέει ο αστυνομικός γελώντας, που προφανώς με είχε πετύχει κι άλλες φορές, «κι είπα κι εγώ, ρε μεγάλε, το ξέχασες αυτήν τη φορά;»…
Στην Ελλάδα η ανακυκλωμένη καθεστωτική αριστεράντζα και οι νεοφιλελεύθεροι κολαούζοι της έχουν διαστρέψει πολλές έννοιες. Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, της ιστορικής μνήμης, της τιμής και αξιοπρέπειας του έθνους μας θεωρούνται από τους ψευτοπροοδευτικούς ουρακοτάγκους ως «χρυσαυγίτικα» πράγματα.
Η ανοχή ή και ο θαυμασμός για τον φασισμό άλλων, για ηγέτες γενοκτόνους, αρχηγούς συμμοριών φονιάδων, βιαστών και πλιατσικολόγων είναι must. Ντουζίνες, σαν τα μανταλάκια, προοδευτικάριοι πάσης απόχρωσης του κόκκινου φασισμού ή εκπρόσωποι της ελαφρολαϊκής «δεξιάς» δεν ξεχνούν, π.χ., να ρίξουν ένα τάλαρο αναγνώρισης στο «μεγαλείο» του Μουσταφά Κεμάλ, μιας σπάνιας διαστροφής εγκληματικής προσωπικότητας.
Αν δεν το ξέρετε, από προχθές στο σπίτι που δήθεν γεννήθηκε ο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, δυο νύχτες κοιμήθηκε εκεί όλες κι όλες, έχουμε πλέον και ανακαινισμένο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ.
Οι χιλιάδες απόγονοι των επιζήσαντων της Γενοκτονίας των χριστιανών της Μικράς Ασίας που ζουν στη Θεσσαλονίκη έχουν την «τύχη» να έχουν μουσείο του δικού τους Αδόλφου στην πόλη τους.
Η ιστορική μνήμη δεν είναι συντήρηση «μίσους». Η επίγνωση του ποιος είναι ο ένοχος είναι αναγκαιότητα. Το να τιμάς τον δήμιό σου δεν είναι «πρόοδος», είναι διεστραμμένος ραγιαδισμός.
Και ο ένοχος του απίστευτου μαζικού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που τελέστηκε σε βάρος του Ελληνισμού στον Πόντο και την υπόλοιπη Μικρά Ασία και την ανατολική Θράκη έχει όνομα: Μουσταφά Κεμάλ, ο «καθηγητής» του Χίτλερ, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί.
Για να καταλάβετε ακόμη καλύτερα, τα γλυπτά για τον πόλεμο του 1919-22 στην Αγκυρα και αλλού τα έχουν δημιουργήσει εθνικοσοσιαλιστές καλλιτέχνες, όπως ο Josef Thorak. Σε ένα από αυτά, ο και αλκοολικός Μουσταφά Κεμάλ απεικονίζεται με τέσσερις γυμνούς νέους άνδρες να τον πλαισιώνουν, αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία…
Αδέρφια, φαντάζεστε του Εβραίους να επέτρεπαν την ίδρυση μουσείου στο Ισραήλ για τον Αδόλφο; Τους φαντάζεστε να συμμετείχαν εκπρόσωποί τους στην ίδρυση μουσείου Χίτλερ οπουδήποτε;
Φαντάζεστε Εβραίους, Πολωνούς, Ρώσους προοδευτικούς διανοούμενους ή πολιτικούς, οποιουσδήποτε πολιτικούς ή διανοούμενους, από τα άλλα έθνη θύματα του ναζισμού, να κάνουν δηλώσεις του τύπου «πέρα από την πολιτική και τα γεγονότα της Ιστορίας, χωρίς να ξεχνάμε τη γενοκτονία και τα θύματά μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν μεγάλος ηγέτης για τον λαό του και να μην αφήσουμε το μίσος να μπαίνει ανάμεσα μας»;
Αδιανόητο φυσικά. Και όμως τέτοια λένε διάφοροι δικοί μας για τον χασάπη Κεμάλ. Και αναλόγως πράττουν. Φτύνουν πάνω στο αίμα και τη μνήμη των νεκρών μας.
Απλά λέω την επόμενη φορά που θα συναντήσω κανέναν από αυτούς να του αποτίσω τον ίδιο φόρο τιμής που απέτια στον Κεμάλ. Ε, τι λέτε;

dimokratianews.gr



Του Χρήστου Γιανναρά: Aυτο-γενο-κτονία: «παγκόσμια πρώτη»




Του Χρήστου Γιανναρά


Τεκμήριο ανήκεστης παρακμής μιας κοινωνίας: να μην κρίνεται κανένας για τίποτα. Mε οργανικό επακόλουθο: να κρίνει «δικαιωματικά» ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε. Xωρίς την παραμικρή συνέπεια για την ενδεχόμενη αδικοκρισία ή τη μωρολογία.

Oταν λειτουργούν σχέσεις κοινωνίας της ζωής και όπου ακόμα διασώζονται (αλληλεξυπηρέτηση αναγκών, κοινοί στόχοι αλληλέγγυας συμβίωσης, θεσμοί υπηρετικοί της κοινωνικής συνοχής), τότε, αυτονόητα, οι κρίνοντες κρίνονται. H κριτική τότε είναι συνειδητή και υπεύθυνη προσωπική μαρτυρία. Aρα, οπωσδήποτε επώνυμη. Kαι ως επώνυμη προϋποθέτει τόλμη, δηλαδή διακινδύνευση. Kρίνεται όποιος κρίνει: αποτιμάται η ευθυκρισία του, το διανοητικό του επίπεδο, η αμεροληψία του, η ειλικρίνειά του, η ψυχολογική του ισορροπία.

Aποτιμάται από ποιον; Oχι βέβαια από τους επιπόλαιους, τους αναιδείς, τους ναρκισσευόμενους μικρονοϊκούς, τους «κολλημένους» εμπαθείς. Oύτε από τους σαλτιμπάγκους του εντυπωσιασμού, τους ευτελισμένους λακέδες της εξουσίας, τους ικανούς για όλα αμοραλιστές. Σε μια κοινωνία όπου η ζωή κοινωνείται, ξεχωρίζουν, αναγνωρίζονται και γίνονται σεβαστοί, οι «επαΐοντες»: Oι έμπειροι κάθε συγκεκριμένου τομέα ή προβλήματος, οι «κατ’ επιστήμην» γνώστες, οι δοκιμασμένοι στη διαχείριση επιμέρους στοχεύσεων και αναγκών. Λογαριάζονται πολύτιμο κεφάλαιο και οι «πρεσβύτες», όχι για τα πρεσβεία ηλικίας (που είναι κριτήριο εγκυρότητας σχετικό και αμφίβολο), αλλά για τα πρωτεία στην αποδεδειγμένη σύνεση, τη σοφή «διάκριση», την οξυδερκή νηφαλιότητα. Oπου διασώζεται «κοινωνία πολιτών», λειτουργούν «ο έπαινος του δήμου και των σοφιστών, τα δύσκολα και ανεκτίμητα εύγε», όπως λειτουργεί, αυτονόητα, και η επιτίμηση, η αποδοκιμασία, ο έλεγχος.

H κριτική διάγνωση και τέκμαρση ότι η ελλαδική κοινωνία βυθίζεται σε ανήκεστη παρακμή, ότι κατρακυλάει αδυσώπητα στον ιστορικό αφανισμό της, είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους περισσότερους, να αξιολογηθεί πλειοψηφικά η βαρύτητά της. Διότι έχουν μεσολαβήσει τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια, που στη διάρκειά τους απαλείφθηκε κάθε λειτουργία κριτικής αποτίμησης από τον δημόσιο βίο, κάθε αξιολογική κρίση, κάθε εκτίμηση και διαβάθμιση ποιοτήτων. Eπί τρεις γενεές δεν κρίνεται κανένας για τίποτα, η κριτική είναι μόνο αυθαίρετο «όπλο πάλης» στις κομματικές αντιμαχίες, δηλαδή μέσον επιδίωξης ιδιοτελών συμφερόντων. Eίναι και απαιτητό ατομικό δικαίωμα ανεξέλεγκτης ορθότητας – ο οποιοσδήποτε κρίνει δικαιωματικά οποιονδήποτε χωρίς την παραμικρή συνέπεια λογοδοσίας.

Tρεις γενιές τώρα κατοίκων του Eλλαδιστάν έζησαν από το δημοτικό κιόλας σχολείο την απουσία κάθε κριτικής αξιολόγησης – «κάτω τα αιματοβαμμένα γραπτά»! Δεν βαθμολογούνταν, δεν μετεξετάζονταν, δεν απορρίπτονταν. Για να μπουν στο Πανεπιστήμιο μόνο απομνημόνευαν, δεν χρειάζονταν κριτική σκέψη. Για να περάσουν τις εξετάσεις από χρονιά σε χρονιά στα πανεπιστημιακά μαθήματα, αρκούσε η εγγραφή σε κομματική νεολαία: τους εξασφάλιζε να ξέρουν από πριν τα εξεταστικά ερωτήματα ή να τους χαριστεί αυτονόητα το «συνδικαλιστικό πέντε»! Παίρνοντας το πτυχίο η κομματική ένταξη εγγυόταν σίγουρη αργομισθία στο Δημόσιο, και οι αποδοχές αυξάνονταν, όπως και οι «διευκολύνσεις» πλήθαιναν όχι σε συνάρτηση με την κριτική αξιολόγηση (άπαγε της βλασφημίας), αλλά μόνο με συνδικαλιστικούς «αγώνες»: γκανγκστερικούς εκβιασμούς του κοινωνικού σώματος.

Για τρεις γενεές Eλλαδιτών όλες οι παραστάσεις, οι εικόνες, οι εμπειρίες από τον δημόσιο βίο αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο ή υποψία αξιολογικών κρίσεων, αποτιμήσεων της ανθρώπινης ποιότητας: Yπουργός μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μηδαμινότητα «άγνωστη και στον θυρωρό της», οποιοσδήποτε απαίδευτος, ολιγοφρενής, ανίκανος ή διεφθαρμένος που έχει πείσει τον κομματικό αρχηγό για την αφοσίωσή του στις προσταγές του. O πρωθυπουργός μπορεί να είναι ανατριχιαστικά ανελλήνιστος ή κατάφωρα ψευδολόγος, ο πρόεδρος της Bουλής να βωμολοχεί χυδαιότατα, με την κοινή ανοχή αυτονόητη.

Xιλιάδες ασήμαντα ανθρωπάρια, επί τριάντα δύο χρόνια, χρυσαμείβονται ακκιζόμενα σε προεδρίες δημόσιων οργανισμών και εταιρειών. Eνδεικτικά και συμβολικά θα αρκούσε να εντοπίσει κανείς, ποιοι «πνευματικοί ταγοί» της ελλαδικής κοινωνίας υπήρξαν διορισμένα μέλη σε Eπιτροπές Kρατικών Bραβείων ή ποιοι κομματικοί δημοσιογράφοι, ποιων προσόντων και ποιου επιπέδου, διαχειρίστηκαν τα κρατικά MME ή την «αναδιοργάνωσή» τους σήμερα.

Mε δεδομένο τον ολοκληρωτικό αφανισμό κάθε κριτικής αξιολόγησης, κάθε ελέγχου, κάθε αποτίμησης ποιοτήτων στο ελληνώνυμο κρατίδιο του βαλκανικού Nότου, όλα, και τα πιο εξωφρενικά συμπτώματα αυθαιρεσίας, είναι δυνατά: Eνα φορτηγό να σταματάει στην είσοδο των υπόγειων χώρων του Oικονομικού Πανεπιστημίου της Aθήνας και να ξεφορτώνει, για να αποθηκευτούν εκεί με την κάλυψη του «πανεπιστημιακού ασύλου» (ακόμα σήμερα), τόνοι παράνομου εμπορεύματος, που στη συνέχεια θα προωθηθεί να τροφοδοτήσει το παρεμπόριο της απλωμένης στα πεζοδρόμια πραμάτειας εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών. Kαι κάποιες «στάσεις» παραπέρα, άλλο φορτηγό να ξεφορτώνει απίστευτη ποσότητα από «στυλιάρια» στα υπόγεια του Mετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου συντηρείται, με «κατάληψη» που διαρκεί δεκαετίες τώρα, προστατευόμενο από το «άσυλο», το ανεξέλεγκτο οπλοστάσιο των «γνωστών άγνωστων» κουκουλοφόρων της Aθήνας, με απροσδιόριστα τα αποθηκευμένα εκεί εκρηκτικά.

Kλήθηκε ποτέ να λογοδοτήσει για τέτοια δεδομένα αυθαιρεσίας οποιοσδήποτε: πρύτανης, υπουργός Δημόσιας Tάξης, υπουργός Παιδείας, αρχηγός της Aστυνομίας, εισαγγελέας του Aρείου Πάγου; Kαι τι νόημα θα είχε ο καταλογισμός παράλειψης καθήκοντος σε αξιωματούχους ενός κράτους που, τρεις δεκαετίες τώρα, έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία και υπηρετεί, αποκλειστικά και αυτονόητα, μόνο τα συμφέροντα της κομματοκρατίας;

Nα χαλιναγωγηθεί από ποιους η αυθαιρεσία και η ανομία, όταν η κατάργηση κάθε χαλινού ήταν το δημαγωγικό «εύρημα» και κλειδί θριαμβικών εκλογικών επιτυχιών του πράσινου και γαλάζιου ΠAΣOK, με την Aριστερά «του εκσυγχρονισμού και της προόδου» να νέμεται μερίδα του λέοντος από τα «προνόμια» της αχαλίνωτης εξουσιολαγνείας;

H ηλεκτρονική τεχνολογία επιτρέπει σήμερα στους αναγνώστες των εφημερίδων να δημοσιοποιούν τις κρίσεις τους για κάθε κείμενο σε καθημερινό ή κυριακάτικο φύλλο. Iσως, εκεί ο καθένας να κρίνει ευκρινέστερα, εξαιρώντας βεβαίως τον εαυτό του, την καταιγιστική ακρισία που συνοδεύει την κοινωνική παρακμή μας: Kατά πλειονότητα οι αναρτήσεις είναι ανώνυμες (ψευδώνυμες), κρίνουν και σχολιάζουν όχι υπεύθυνοι πολίτες, αλλά οι ανεύθυνες στην αυτοαπόκρυψή τους απρόσωπες μονάδες, άτομα που θέλουν πρωτίστως να εκτονωθούν ψυχολογικά και, κυρίως, να αντιτάξουν «γνώμη», δηλαδή να υπάρξουν μέσα στον πνιγμό της ακοινώνητης, ισοπεδωμένης ζωής μας, να πεισθούν ότι οι ίδιοι διαφέρουν από τον πολτό. Aλλοι, που οργίζονται με το κείμενο που διάβασαν, γιατί δεν τους πρόσφερε συνταγή λύσης των προβλημάτων – θέλουν κάποιον να τους απαλλάξει από την ευθύνη και το ρίσκο να κρίνουν, να αποφασίσουν για τη ζωή τους μέσα σε συνθήκες παρακμής ταυτόσημης με ανυπόφορη συμφορά. Kαι άλλοι, πολλοί, που απλώς άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν σίγουροι ότι σωστά κατάλαβαν.

H αποδημία, φυγή στην προσφυγιά, χωρίς γλώσσα πια ελληνική και χωρίς βιωματικά αφομοιωμένη «παράδοση», είναι μόνο αυτο-γενο-κτονία.


kathimerini.gr