Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Με χριστιανικό αίμα βάφουν τα χέρια τους στο ΥΠΕΞ - Πρωτοφανείς δηλώσεις Αβραμόπουλου

Image

Με εκατοντάδες χιλιάδες ελληνορθόδοξους χριστιανούς εκτοπισμένους και εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, σφαγμένους από τους ισλαμιστές ανταρτές, μισθοφόρους και την Αλ Κάιντα στη Συρία, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας επίδειξη πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού κλείνει τα μάτια και χωρίς να κάνει ούτε την ελάχιστη αναφορά στη σφάγη των χριστιανών της Συρίας ζητά εμμέσως την εγκαθίδρυση ισλαμικού καθεστώτος! Απλά και μόνο για να συνάδει με τους Δυτικούς και κυρίως με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μετατρέψει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εδώ και τρία χρόνια σε περιφερειακό περίπτερο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Με χθεσινές δηλώσεις του μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που διεξήχθη στην Πάφο, ο Έλληνας υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.Δεν έδωσε την ελάχιστη σημασία ούτε καν στη σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής την περασμένη εβδομάδα στην οποία έγινε έκκληση προς τα υπουργεία εξωτερικών των δυτικών χωρών που παίζουν ρόλο στην κρίση της Συρίας να λάβουν μέτρα για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών που διώκονται από τους ισλαμιστές. Είναι πραγματικά πρωτοφανές να λαμβάνεται τέτοια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά μίας εκ των αντιμαχομένων πλευρών στον εμφύλιο της Συρίας, η οποία μάλιστα υπερασπίζεται τους χριστιανούς, αντιμάχεται την Τουρκία και είναι σύμμαχος της επίσης ορθόδοξης Ρωσίας.
Στο μεταξύ το κουβάρι των γεωπολιτικών διαγκωνισμών στη Συρία περιπλέκεται όλο και περισσότερο αφού όλοι οι παίκτες παραδέχονται πλέον σχεδόν ανοιχτά την εμπλοκή τους.Φυσικά η Συρία δεν είναι παρά το προίμιο του μεγάλου ξεκαθαρίσματος το οποίο έχει να κάνει με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Συγκεκριμένα, Τουρκία και Ιράν, οι παίκτες που ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία στη Μέση Ανατολή και την ανάδειξη τους σε προστάτες των μουσουλμανικών πληθυσμών, έχουν λάβει τις θέσεις τους στον αιματηρό στίβο της Συρίας έμπρακτα. Από τη μια η Τουρκία εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς και Τούρκοι αξιωματικοί διοικούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ταξιαρχίες αντιπάλων της κυβέρνησης Άσαντ, από την άλλη Ιρανοί αξιωματούχοι διαρρέουν σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι άντρες των Φρουρών της Επανάστασης βρίσκονται ήδη στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.
Το σκηνικό αυτό εύλογα δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ισραηλινό ιστότοπο που ειδικεύεται ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα με το Λίβανο έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο ετοιμότητάς τους, καθώς φοβούνται πως η τουρκική παρεμβατικότητα μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις της Χεζμπολάχ και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή.
Την ίδια στιγμή ο πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας και Υπουργός Πληροφοριών και Πυρηνικών Υποθέσεσων σε διάφορες κυβερνήσεις του Ισραήλ, Τζαχί Χανεγκμπί, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χάαρετζ ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτεθεί στο Ιράν καθώς οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. “Είμαστε μόνοι, επίθεση και πάλι επίθεση” ήταν τα ακριβή λόγια του ισραηλινού πολιτικού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κόντρα Βατικανού-Ισραήλ

Σε ασυνήθιστα επικριτικές δηλώσεις για την ισραηλινή κυβέρνηση προέβη ο εκπρόσωπος του Βατικανού στην Ιερουσαλήμ με αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθέσεις υπερορθόδοξων εβραίων εναντίον χριστιανικών μοναστηριών, εκκλησιών αλλά και ιερέων. Συγκεκριμένα, ο καθολικός κληρικός Πιερμπατίστα Πιζαμπάλα, υποστήριξε ότι διαμορφώνεται κλίμα εχθρότητας για τους χριστιανούς του Ισραήλ ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα γι' αυτό.

Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο σημειώνονται αλλεπάληλες επιθέσεις, βανδαλισμοί και εμπρησμοί σε μνημεία και ναούς όλων των χριστιανικών δογμάτων ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου υπερορθόδοξοι εβραίοι, ακόμα και μικρά παιδιά 8 ετών, προπηλακίζουν και φτύνουν ιερείς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας στο Ισραήλ αυτή η κατάσταση οφείλεται αφενός στο ότι η ισραηλινή κυβέρνηση και η ικανότατη κατά τα άλλα ισραηλινή αστυνομία δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για την ανακάλυψη των δραστών, αφετέρου στη διδασκαλία των υπερορθόδοξων σχολείων σύμφωνα με την οποία οι μαθητές έχουν υποχρέωση να προπηλακίζουν όποιον χριστιανό ιερέα κυκλοφορεί δημοσίως.

Ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι ισραηλινοί πολιτικοί και βουλευτές προχωρούν σε κηρύγματα μίσους εναντίον των χριστιανών. Πριν λίγους μήνες ο βoυλευτής Μάικλ Μπεν Αρί έσκισε επιδεικτικά την Καινή Διαθήκη μέσα στην Κνεσέτ και την πέταξε στα σκουπίδια ενώ ένας δεύτερος βουλευτής προέτρεψε σε κάψιμο της Βίβλου. Ο εκπρόσωπος της Κνεσέτ καταδίκασε μεν αυτές τις πράξεις ωστόσο κανένας από τους δύο πολιτικούς δεν αντιμετώπισε κάποιου είδους κοινοβουλευτική ποινή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού αυτές οι πράξεις αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμα παρουσίας των χριστιανών στο Ισραήλ.

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…»


 
του Κώστα Ροδινού
Όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να δανειστεί από τις αγορές και επί μακρόν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων επειδή κατέχει ακόμα μεγάλη ακίνητη περιουσία, τότε πιέζεται πολλαπλώς και από πολλούς για να πωλήσει σε τιμές ευκαιρίας.
Κάπως έτσι «δόθηκε» η ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Κάπως έτσι μεθοδεύεται και η εκχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η πάλαι ποτέ πολύφερνη νύφη του τραπεζικού μας συστήματος, «εκτελέστηκε» με μια δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, η μετοχή της βρίσκεται εκτός Χρηματιστηρίου και ψάχνουμε κάποιον για να τη ..χαρίσουμε.
«Ορδές ειδικών και συμβούλων»
Πληροφορούμαι, επίσης,  ότι σε πολλές, υπό ιδιωτικοποίηση,  εταιρείες του Δημοσίου, έχουν ενσκήψει ορδές «ειδικών», «σύμβουλοι», «project managers» και μεγάλα δικηγορικά γραφεία για να ….επιταχύνουν τις διαδικασίες.
Κίνητρό τους δεν είναι  η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά η προμήθεια, ή το λεγόμενο «success fee».
Θέλουν να τελειώνουν τις δουλειές «γρήγορα και απλά».
Σε μια μεγάλη ΔΕΚΟ, πρώην …manager του ιδιωτικού τομέα εμφανίστηκε συνοδεία του προσωπικού του δικηγόρου και με στόμφο δήλωσε προκλητικά ότι δεν καταλαβαίνει από κόμματα και κυβερνήσεις και παίρνει εντολές μόνο από το …ΤΑΙΠΕΔ!
Και εγώ που νόμιζα ότι τη χώρα την κυβερνάει ο Σαμαράς!
Μάλλον μας κυβερνάει ο… Αθανασόπουλος!
Όλοι αυτοί δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην περιουσία του ελληνικού λαού.
Λειτουργούν εκτός δημοκρατικού πλαισίου και ένας θεός ξέρει ποια συμφέροντα εκπροσωπούν.
Απαιτείται δημοκρατικός έλεγχος και πλήρης διαφάνεια για να μην εκποιηθεί περιουσία του δημοσίου έναντι πινακίου φακής.
Ας το έχουν υπόψιν τους στην Κυβέρνηση γιατί την τελική ευθύνη δεν θα την  φέρουν οι διορισμένοι  ..managers, (αν μάλιστα είναι και υπερήλικες) αλλά η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της. Και τα κόμματα  που τη στηρίζουν, κατά συνέπεια.
Προκλητικοί μισθοί
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη μισθοδοσία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σε μια περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, καταργούνται  κοινωνικά επιδόματα, ο  απλός πολίτης βρίσκεται σε απόγνωση από τα χαράτσια, αποτελεί όνειδος για το πολιτικό σύστημα της χώρας και πρόκληση για την κοινωνία ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να παίρνει 21 χιλιάδες ευρώ το μήνα και ο Αντιπρόεδρος 15 χιλιάδες!
Όταν ο Πρωθυπουργός περικόπτει το δικό του μισθό, είναι δυνατόν ο διορισμένος κ. Θωμόπουλος να καθαρίζει 21 χιλιάδες;
Από την άλλη, οι σύμβουλοι στο ΤΑΙΠΕΔ (χρηματοοικονομικοί, νομικοί και τεχνικοί σύμβουλοι) που προωθούν τις αποκρατικοποιήσεις πήραν για εννιά μόλις μήνες, την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 αμοιβές περίπου 7 εκατ. ευρώ. Αν πείτε ότι καλώς δόθηκαν αφού προωθούν το δύσκολο αυτό έργο θα σας λέγαμε ότι δεν έχει γίνει καμιά αποκρατικοποίηση, οπότε για ποιες συμβουλές πληρώθηκαν;
Την ίδια περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε 20 άτομα που το σύνολο των αμοιβών τους ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ. Φανταζόμαστε ότι στα 20 άτομα δεν περιλαμβάνονται οι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, εντεταλμένοι και τα μέλη του ΔΣ ούτε οι διάφοροι ξένοι που όριζε η τρόικα. Διότι εκεί απ’ ότι μαθαίνουμε τα λεφτά ήταν πάρα πολλά.
Και με μια άστοχη δήλωση, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα, βγήκε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη στα μάτια της κοινωνίας, αν δεν μειώσει αυτούς τους προκλητικούς μισθούς. Αύριο κιόλας!
Τα 550 των τραπεζών
Από την άλλη εντελώς τυχαία μάθαμε ότι οι τράπεζες, τις οποίες …σώζουμε από το 2008, οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο 550 εκατομμύρια ευρώ! Και αντί η κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση επιστροφή τους, πάλι ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε «ότι η επιστροφή των οφειλών θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και η κυβέρνηση εξετάζει και αναζητά βέλτιστη λύση, μεριμνώντας σε κάθε περίπτωση για την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος».
Τι λέτε κύριε Σταϊκούρα;
Όλους αυτούς που τους στείλατε τα εκκαθαριστικά τους ρωτήσατε μήπως του δημιουργήσατε σοβαρά προβλήματα στο οικογενειακό τους  εισόδημα;
Αν ένα ιδιώτης χρωστάει σε μια τράπεζα, ξέρετε πόσα τηλεφωνήματα δέχεται καθημερινά;
Ξέρετε ότι, για ψύλλου πήδημα, τον …γράφουν στον Τειρεσία και δεν …ξεγράφετε ούτε τη …Δευτέρα Παρουσία;
Ξέρει πόσοι βρίσκονται στις φυλακές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν μικροποσά, σε σχέση με τα 550 εκατομμύρια των τραπεζών.
Δικά σας είναι τα  550 εκατομμύρια για να είστε τόσο …γαλαντόμος;
Σκεφθήκατε τι μήνυμα στέλνετε στον Έλληνα φορολογούμενο;
Για να μην επεκταθούμε περισσότερο. Η κυβέρνηση πρέπει πρωτίστως να κερδίσει τη μάχη της αξιοπιστίας. Και για να το καταφέρει αυτό  απαιτείται απόλυτη διαφάνεια. Καμιά σκιά.
Παράλληλα, επειδή  ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται στην μέγκενη, είναι πρόκληση να παρακολουθεί και το πάρτυ των επιτήδειων.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιβεβαίωση μας δια στόματος Βενιζέλου…η παράταση δεν είναι επιτυχία, προβλέπεται ρητά στην συμφωνία…


Διαβάστε τι γράφαμε εδώ και μήνες όταν μας παραμύθιαζαν με την δήθεν μάχη για επιμήκυνση:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΥΜΠΙΑ! Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» για τα περί επιμήκυνσης! Μας την έχει δώσει ήδη το ΔΝΤ!!!
Τώρα το ομολογεί και ο Βενιζέλος: Βόμβα Βενιζέλου για επαναδιαπραγμάτευση και παράταση…
Ο κ. Βενιζέλος ήταν καλεσμένος χθες στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου..
Μίλησε για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ως προς το θέμα της
επιμήκυνσης
, τονίζοντας πως η παράταση της
δημοσιονομικής προσαρμογής προβλέπεται ρητά από την τελευταία συμφωνία. 

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί τι ακριβώς δήλωσε για την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Η παράταση δεν μπήκε σαν μια ιδέα που μας ήρθε ξαφνικά…
είχε συζητηθεί στην προηγούμενη φάση των διαπραγματεύσεων και προβλέπεται ρητά στο κείμενο της συμφωνίας.
Το θέμα της παράτασης δεν είναι κάτι το οποίο το ζητούμε εκλιπαρώντας ή φοβούμενοι τα λόγια μας είναι κάτι που προβλέπεται ρητά !!!!

Ναι, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι εσχάτη προδοσία


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου, Οικονομολόγος
Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς επανειλημμένως προανήγγειλε και υποσχέθηκε, πως, όταν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει άμεσα στη Βουλή, μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των δανειστών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων-τραπεζιτών. Ωστόσο, μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, αυτή την προεκλογική διάθεσή του την έκανε πολύ γρήγορα «γαργάρα» και πλέον, επικαλείται, πως πρωτεύουσα θέση στις επιλογές της κυβέρνησής του, είναι η διάσωση της Ελλάδος!!!
Ως γνωστόν, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, οδήγησε τον λαό μας στην οικονομική εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην απεμπόληση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Έτσι, στο αίτημα όλου του Ελληνικού λαού για τη διερεύνηση των αιτίων της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ανταποκρίθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες αστικές και ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Παρακάτω, παραθέτω το διά ταύτα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ , που αναφέρει τα εξής: «Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου».
Στον αντίποδα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο θρασύτατος και αμετανόητος πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, άκουσον-άκουσον, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών και θα παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης (είναι δυνατόν ο εγκληματίας να κάνει διάλεξη για το έγκλημά του; ), μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο, δηλώνει τα παρακάτω:
«Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο. Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπισθεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική οικονομία. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο. Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια Εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή. Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδυα, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν. Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή. Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση…»
Λυπάμαι που αδυνατώ να συνεχίσω την παράθεση του υπολοίπου κειμένου, γιατί δεν θέλω να τρελαθείτε, όπως παραλίγο κόντεψα και εγώ να τρελαθώ από τις ανοησίες που έγραψε ως υπερασπιστική γραμμή του αρχηγού του, το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Θα παραθέσω, όμως, τι ακριβώς έλεγε ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, όταν καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».
Δημοσιεύτηκε: 9/07/2012 02:45:00 μ.μ.
Επώνυμα, Οικονομία Ελλάδα, πολιτική | By Κωνσταντίνος
Ναι, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι εσχάτη προδοσία
Share This
Add to Delicious
Share on FriendFeed
Digg
submit to reddit
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς επανειλημμένως προανήγγειλε και υποσχέθηκε, πως, όταν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει άμεσα στη Βουλή, μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των δανειστών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων-τραπεζιτών. Ωστόσο, μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, αυτή την προεκλογική διάθεσή του την έκανε πολύ γρήγορα «γαργάρα» και πλέον, επικαλείται, πως πρωτεύουσα θέση στις επιλογές της κυβέρνησής του, είναι η διάσωση της Ελλάδος!!!
Ως γνωστόν, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, οδήγησε τον λαό μας στην οικονομική εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην απεμπόληση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Έτσι, στο αίτημα όλου του Ελληνικού λαού για τη διερεύνηση των αιτίων της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ανταποκρίθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες αστικές και ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Παρακάτω, παραθέτω το διά ταύτα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ , που αναφέρει τα εξής: «Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου».
Στον αντίποδα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο θρασύτατος και αμετανόητος πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, άκουσον-άκουσον, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών και θα παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης (είναι δυνατόν ο εγκληματίας να κάνει διάλεξη για το έγκλημά του; ), μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο, δηλώνει τα παρακάτω:
«Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο. Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπισθεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική οικονομία. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο. Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια Εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή. Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδυα, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν. Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή. Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση…»
Λυπάμαι που αδυνατώ να συνεχίσω την παράθεση του υπολοίπου κειμένου, γιατί δεν θέλω να τρελαθείτε, όπως παραλίγο κόντεψα και εγώ να τρελαθώ από τις ανοησίες που έγραψε ως υπερασπιστική γραμμή του αρχηγού του, το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Θα παραθέσω, όμως, τι ακριβώς έλεγε ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, όταν καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».
Με την ευκαιρία θα ήθελα, για άλλη μια φορά να σας γνωρίσω την άποψή μου, πως δηλαδή η προσφυγή στο ΔΝΤ συνιστά εκ μέρους της τότε κυβέρνησης, το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας και διατυπώθηκε στις 28 Αυγούστου 2011 με το άρθρο μου: «Είναι ή δεν είναι Εθνική Προδοσία;», καθώς επίσης με το άρθρο μου στις 30 Ιουλίου 2012, που είχε τίτλο: «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εσχάτη προδοσία».
Τελειώνοντας, ευελπιστώ, πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ενισχύσουν και θα συνδράμουν , προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι, οι οποίοι συνειδητά εξαθλίωσαν οικονομικά έναν υπερήφανο λαό και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

H επιστροφή της Ρωσίας στα Βαλκάνια - Επάνοδος της Σερβίας στην "αγκαλιά" της Μόσχας

Image

 Η Ρωσία μετά από 20 περίπου χρόνια αναγκαστικής απουσίας από τα Βαλκάνια λόγω της γεωπολιτικής καταστροφής, που συνιστούσε η διάλυση της Σοβ.Ένωσης επανέρχεται δριμύτερη, προσθέτοντας στο μπλοκ των φιλικών χωρών τη Σερβία μια χώρα που μετά την πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς είχε ενταχθεί στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.

΄Όπως μεταδίδει το Ria Novosti η Σερβία, και η Ρωσία υπέγραψαν πρωτόκολλο που παρέχει στη σερβική πλευρά πίστωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει το Ria Novosti, το οποίο επικαλείται δελτίο τύπου της σερβικής κυβέρνησης.


Το πρωτόκολλο υπεγράφη στη Μόσχα από τον  Υπουργό Φυσικών Πόρων της Σερβίας,  Μιλάνο Μπάτσεβιτς και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξαντάρ Νόβακ.
Σύμφωνα με το έγγραφο  στη Σερβία θα χορηγηθούν μέχρι το τέλος του έτους ποσό ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων και τα υπόλοιπα 700 εκατ. θα εκταμιευθούν μέσα στο 2013.

Σήμερα, εξάλλου, έφθασε στο Βελιγράδι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ  Τιτόφ, όπως έγραψε στη διαδικτυακή του σελίδα το σερβικό ράδιο Β92.
Κατά τη επίσκεψή του ο Τίτοφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον υπουργό Εξωτερικών Ιβάν Μάρκιτς και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

H Ρωσία όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, κάνει χρήση της μεγάλης οικονομικής ισχύος που έχει αποκτήσει, και την δύναμη του γεωπολιτικού τόξου της Ορθοδοξίας. 
Σημείο καμπής αποτέλεσε η εκλογή του Τόμισλαβ Νίκολιτς στην εξουσία, στην οποία αποτυπώθηκε αυτό που κυριαρχεί, και στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή: 
Ένα ισχυρό αντιδυτικό πατριωτικό ρεύμα το οποίο απορρίπτει την άνευ όρων παντοκρατορία της Δύσης, και συνιστά μια πιο εθνοκεντρική αντίληψη σε ότι αφορά την γεωπολιτική κατάσταση της χώρας.

Ακόμα και η Κροατία η οποία μέχρι πρότινος θεωρείτω "οχυρό" της γερμανικής επιρροής στα Βαλκάνια, και ιστορικός εχθρός των Σέρβων, κοιτάζει και με τα δύο μάτια πια προς Ρωσία, και έχει σε 1η φάση αποφασίσει να συμμετάσχει στο South Stream . Να προσθέσουμε σε όλα αυτά, και το Μαυροβούνιο το οποίο μοιάζει με μια επιπλέον πολιτεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αφού έχει πρακτικά αγοραστεί από το ρωσικό χρήμα. Ακόμα και η Σλοβενία που θα είναι στην ομάδα του South Stream καθημερινά δέχεται μεγάλες ρωσικές επενδύσεις.
Το παιχνίδι στα Βαλκάνια αλλάζει. Ως αποτέλεσμα της νεοαποικιακής πολιτικής που προσπάθησε να εδραιώσει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ξεκίνησε ο "χορός" των αλλαγών  με εθνοκεντρικές πλέον κατευθύνσεις. Η Ελλάδα θα είναι μέτοχος των αλλαγών αυτών;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Άλλο ο θυρωρός κι άλλο ο Αξιωματικός


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Η Ρένα του Άκη, η κυρά δασκάλα, που έκανε αμυντικές …αναλύσεις, ήθελε αφοπλισμό της Αστυνομίας και …ανοιχτά (μπάτε σκύλοι αλέστε) κέντρα φιλοξενίας για τους μουσαφοραίους κατσαπλιάδες, διαδήλωσε μαζί με τους αστυνομικούς και τον…Κασιδιάρη!
Ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις για την …ασφάλεια, που δεν γίνεται με 500 ευρώπουλα το μήνα. Ορθός ο Βαλκάνιος Τσε του φραπόγαλου αλλά, φίλτατε, εσύ δεν ήθελες να τους πάρεις τα γκλόμπ και να τους μοιράσεις ματσάκια άνιθο; Τα δικά σας καλόπαιδα δεν φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»;
Οι στελεχάρες κι οι συνιστώσες σας δεν μιλάνε και γράφουν ενάντια στο «κρατικό μονοπώλιο της βίας»; Δηλαδή να μπορούν και κάποιοι άλλοι να ασκούν ένοπλη βία, ε; Ποιοι; Τους ξέρετε; Έχετε κι άλλους τέτοιους φίλους στο Facebook; Αλλού;
Τι είναι όλο αυτό; Φτηνιάρης λαϊκισμός. Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο κι ας πάμε να παραμυθιάσουμε τους «μπάτσους», μπας και τσιμπήσουμε κανά ψηφαλάκι.
Αλλά ας μιλήσουμε για την ταμπακέρια. Αυτή που θεωρώ ορθή πολιτική θέση. Γιατί μερικοί νεοφώτιστοι μνημονιακοί έχουν πάρει φόρα κι από τον πολύ «ρεαλιστή» κυβερνητισμό, σπρώχνουν με την μπουλντόζα στρατιωτικούς και αστυνομικούς στην Χρυσή Αυγή και τους χιουμορίστες εξ αυτών στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατ’ αρχήν, για να εξηγούμαστε, τι πάει να πει «ένστολοι», που το πιπιλάνε όλοι; Γελοίο λεκτικό τσουβάλιασμα. Το Σύνταγμα, οι νόμοι κι οι κανονισμοί, μιλάνε για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες, άντε για στελέχη. Ένστολοι είναι κι οι σεκιουριτάδες, οι υπάλληλοι των Μακντόναλντς και οι σιδηροδρομικοί.
Ένστολος είναι κι ο θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας, που ‘χει και πολύ μερακλαντάν στολή αλλά πάντα στο τέλος γυρίζει το καπέλο ανάποδα για φιλοδώρημα, ο άνθρωπος. Καλά κάνει. Άλλη η δουλειά του. Ψιτ ταξί, περάστε μανδάμ κλπ. Ένστολος είναι αλλά δεν είναι Αξιωματικός, Υπαξιωματικός, ούτε Οπλίτης. Κινδυνεύει μόνο από κρυολόγημα ή γλίστρημα στο πεζοδρόμιο, όταν ανοίγει την πόρτα στις κερίες.
Τα στελέχη όμως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που δεν είναι απλά «ένστολοι», δεν μπορούν να γυρνάνε το καπέλο ανάποδα και να εκλιπαρούν για φιλοδώρημα τον Στουρνάρα ή όποιον άλλο.
Όταν κάποιος από αυτούς πέσει στο καθήκον, είτε από τους κουμπουροφόρους ιδεολογικούς «κοντοχωριανούς» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από φωτιά, ατύχημα στην εκπαίδευση ή στην Υπηρεσία, στην αναχαίτιση, στο ναυάγιο, στην έκρηξη, στην συμπλοκή με τον κακοποιό ή τον τρομοκράτη, αυτό το καπέλο, πηλίκιο ή μπερέ, το παίρνει η μάνα του, μαζί με μια διπλωμένη σημαία και κάτι άλλα, που για να τα πάρεις τρως χρόνια και κινδύνους. Γκέγκε; Κατανοητή η διαφορά;
Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Το τελευταίο ανάχωμα. Αν κλατάρουν, εγκαταλελειμμένα από την πολιτική ηγεσία, αν χάσουν την πίστη τους, αν συντριβεί η ενσυνείδητη πειθαρχία τους από την ανέχεια, τότε τελειώσαμε.
Και τον σκληρό πυρήνα του κράτους σου, τον φροντίζεις.
Μάλιστα, όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο πιο πολύ τον φροντίζεις. Μην τρελαθεί κανείς ή μπει στον πειρασμό και κάνει στην άκρη ή «γλιστρήσει» στα δύσκολα και σπάσει η αλυσίδα…
Από πού θα βρείτε;
Απολύστε όλους τους συμβούλους και με τους μετακλητούς σας. Υπουργοί και βουλευτές, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Θα ‘ναι το σόι σας για πολλούς αλλά αίμα σας είναι, θα σας συγχωρέσουν. Κάντε τη δουλειά μόνοι σας, μόνο με μια γραμματέα.
Άλλωστε τα είδαμε τα χαΐρια της Πατρίδας με τόσες στρατιές συμβούλων. Χωρίς αυτούς αποκλείεται τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Μπορεί να γίνουν και καλύτερα.
Καταργήστε ειδικές γραμματείες. Καταργήστε τις περισσότερες από τις άχρηστες «Ανεξάρτητες» Αρχές, που χρόνια τώρα, πλην ελαχίστων (πχ αυτής για το «ξέπλυμα»), κάνουν μεγαλοπρεπείς «προοδευτικές» μπουρμπουλήθρες, καταβροχθίζουν κονδύλια και αντιποιούνται δικαστική εξουσία. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τον Συνήγορο του Γκέϊ Προοδευτικού Λαγού.
Δείτε μόνο πόσα πληρώνουμε για ενοίκια και μισθοδοσία για όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, «ιερείς» της πιο αντιπαραγωγικής πολιτικής ορθότητας.
Αδέρφια, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί ήδη ήταν κακοπληρωμένοι. Τα μέσα που τους παρέχουμε για την αποστολή τους ισχνά.
Ήδη έχουν πετσοκοφτεί οι γλίσχρες αποδοχές τους.
Τους είχαμε υποσχεθεί πως δεν θα τους πειράξει άλλο η κυβέρνηση.
Ας το τηρήσουμε…. Τόσο απλά.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας δήμος της Καταλονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από την Ισπανία


Katalonia-1-NAIΣυνεχίζεται ο τεμαχισμός των κρατών σε μικρά προτεκτοράτα
Η δημοτική Αρχή του Σαν Πέρε ντε Τορέγιο της Καταλονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας. Στην απόφαση που υιοθέτησαν οι τοπικοί βουλευτές καλείται το Κοινοβούλιο της Καταλονίας να ψηφίσει νόμο για την εθνική κυριαρχία της περιοχής αυτής, η οποία έχει το επίσημο καθεστώς της αυτόνομης κοινότητας και να διοργανώσει σχετικό Δημοψήφισμα.
Επίσης προτείνεται να συγκροτηθούν άμεσα στην Καταλονία ελεγχόμενα από την ίδια υπουργείο Οικονομικών, Εθνική Τράπεζα, Εφορία και υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα μέτρα δεν μπορούν καν να ανακοινωθούν, πόσο μάλλον να υλοποιηθούν


(Κάποτε ήταν μια περήφανη χώρα)
από τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών
Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν ξεκάθαρα, χωρίς πολιτικές φιοριτούρες, μισόλογα και επικοινωνιακά τεχνάσματα ορισμένων που πιστεύουν ότι θα είναι για πάντα στην εξουσία. Ο λόγος γίνεται για το πακέτο μέτρων που αναμένεται από μέρα σε μέρα και ήδη έχει παγώσει την ελληνική κοινωνία.
Ήταν άνοιξη του 2012 όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι πρέπει η Ελλάδα να πάρει μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου – με την στήριξη και της ΝΔ-  συμφωνούσε στο κούρεμα με προαπαιτούμενο το σκληρό πακέτο.
Από τότε έχουν περάσει έξι γεμάτοι μήνες κι ακόμη μιλάμε για το πακέτο των 11,6 δισ. που ακόμη δεν έχει κλείσει.
Πήγαμε διακοπές το Πάσχα και μας έκατσε το αρνί στο λαιμό επειδή μιλάγαμε για τα μέτρα.
Ξεκίνησε το καλοκαίρι, πήγαμε για τα μπάνια μας με τον τρόμο τι μας περιμένει και στις παραλίες συζητούσαμε για το πακέτο. Μάλιστα, από την άνοιξη το πακέτο μεγάλωσε αφού προστέθηκαν 2-3 δις που είναι η μαύρη τρύπα στα έσοδα κι άλλα τόσα από τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, σύνολο δηλαδή 18 δισ. και έχει ο θεός.
Και πάλι, λοιπόν, Σεπτέμβρη μήνα και μιλάμε για το πακέτο που δεν έκλεισε.
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι το πακέτο των μέτρων δε βγαίνει όσο… μουρουνόλαδο κι αν φάμε ή για να γίνουμε πιο παραστατικοί, δε χωνεύεται όση σόδα κι αν καταπιούμε. Κι αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια που πρέπει να πει η κυβέρνηση. Αν μάλιστα δε μπορεί να την πει κανένας πολιτικός, ας το κάνει κάποιος τεχνοκράτης, ο Στουρνάρας ας πούμε που χειρίζεται την υπόθεση.
Όλοι πλέον στην πολιτική σκηνή, από τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι το τελευταίο στέλεχος υπουργείου, γνωρίζουν ότι τα μέτρα δεν μπορούν καν να ανακοινωθούν, πόσο μάλλον να υλοποιηθούν.
Αυτή είναι η δυσκολία. Από όπου κι αν κόψεις, όσες θυσίες κι αν ζητήσεις, η κοινωνία είναι σε τέτοια τραγική κατάσταση που δύσκολα θα βρεις μέτρα που θα είναι αποδεκτά. Ίσως, αν κάποιοι είχαν σοβαρευτεί εδώ και μήνες και προχωρούσαν σε γενναία μείωση των δημοσίων δαπανών, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια σχετική δικαιοσύνη. Αλλά το ΠΑΣΟΚ, που τώρα συγκυβερνά με τη ΝΔ, αντί να μειώσει το διεφθαρμένο κράτος “του”, φόρτωσε τα βάρη της κρίσης στον λαό, για να μην απολύσει την κομματική πελατεία του.
Αλλά, ακόμη κι ανακοινωθούν τα μέτρα, ποιος άνθρωπος στη χώρα αυτή πιστεύει ότι μπορεί να τα αντέξει η χώρα; Κανείς, ακόμη και ο χειρότερος νεοφιλελεύθερος ανάλγητος δε θα παίξει στοίχημα επί τούτου. Τους επόμενους τρεις μήνες η χώρα θα καταρρεύσει αφού κανείς δεν θα έχει να πληρώσει, η αγορά θα διαλυθεί, τα ασφαλιστικά ταμεία θα βάλουν οριστικό λουκέτο, η υγεία και η παιδεία θα πάψει να υπάρχει. Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι το κράτος δεν είναι επιχείρηση για να βάζει λουκέτο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βάλει πινακίδα που θα λέει: «Κάποτε ήταν μια περήφανη χώρα».
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αν και κάποιοι λένε ότι είναι στο χέρι μας να σωθούμε, αυτό είναι η μεγάλη απάτη. Όχι γιατί δε θέλουμε αλλά γιατί δεν μπορούμε. Καλώς ή κακώς, η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι η απόφαση των ξένων αν θα μας σώσουν ή θα μας αφήσουν να διαλυθούμε. Η τρόικα και οι δανειστές μας θα έχουν τον τελευταίο λόγο, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Θα είναι ο Ντράγκι, θα είναι η Μέρκελ ή ο Ολάντ; Σίγουρα η σωτηρία έχει ξεφύγει από τα δικά μας χέρια. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια κι αυτή πρέπει να πει η κυβέρνηση χωρίς περιστροφές. Με διαγγέλματα, με δελτία τύπου, με δραματικές εκκλήσεις, πρέπει πάντως να την πει.

Ο αθεόφοβος......εκτός όλων των άλλων είναι θρασύτατος αμοραλιστής!!!


Για τον ΓΑΠ πρόκειται, ο οποίος αντέδρασε με ταχύτητα φωτός, στο άκουσμα και μόνο, περί συστάσεως εξεταστικής επιτροπής για την εισοδό μας στο ΔΝΤ . Μία θρασυτάτη ανακοίνωση που χαρακτηρίζει τον άνδρα. Ανακοίνωση μνημειώδους πολιτικού αμοραλισμού και όχι μόνο. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.Για δέστε και θαυμάστε θράσος! Εκβιάζει και υπονοεί διάφορα, προκειμένου να αποτρέψει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ελπίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς (και όχι ο Πρωθυπουργός) θα τηρήσει την από διετίας δέσμευσή του και καλό θα είναι να συμμαζέψει κάποιους λαγούς(;) από τα τηλεοπτικά παράθυρα (Βορίδης,Γιακουμάτος,Βούλτεψη). Αν και εδώ αλλάξει στάση ο κος Σαμαράς, τότε αλοίμονο σε όλους σας..... Πιστεύουμε ότι δεν έχει να κρύψει κάτι ο κος Πρωθυπουργός, διαφορετικά “η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης”!
Amphiaraos

Ο ορισμός της διαπλοκής.


  • Τον Μάρτη του 2009 ιδρύεται το fund (private equity για την ακρίβεια) “ethos”. Στον στρατηγικό σχεδιασμό βρίσκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου. Το fund αυτό επενδύει στην “Πράσινη Ανάπτυξη”.

    Λίγες ημέρες μετά, ο αδελφός του, Γιώργος Παπανδρέου σε μία ενθουσιώδη παρουσίαση, αποκαλύπτει το σχέδιο του για την ανάπτυξη της χώρας. Λέγεται “Πράσινη Ανάπτυξη” και το παρουσιάζει ως πανάκεια που θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την μπίζνα του αδελφού του δηλαδή, την έκανε εθνική πολιτική.

    Τώρα ενημερωνόμαστε πως και ο άλλος αδελφός, ο Νίκος Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ το 2009 ενεπλάκει στην “πράσινη ανάπτυξη” μέσω εταιρειών που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους.

    Πακτωλοί χρημάτων άρχισαν να ρέουν με διαδικασίες fast track στις λεγόμενες “πράσινες επενδύσεις” την ίδια στιγμή που η αγορά καταστρεφόταν από την έλλειψη ρευστότητας. Για κάθε μία θέση εργασίας της “πράσινης ανάπτυξης”, χάνονταν 99 (!!) θέσεις από την πραγματική αγορά.

    Ανεμογεννήτριες άρχισαν να φυτρώνουν ακόμα και σε μέρη που είχαν κριθεί αναδασωτέα. Χωρίς κανείς από τους “ευαίσθητους” να αρθρώσει λέξη.

    Τα τιμολόγια της ΔΕΗ άρχισαν να καλπάζουν αφού η εταιρεία υποχρεούτο να αγοράζει ρεύμα από τους νεόκοπους επενδυτές εως και 5 φορές ακριβότερα! Μετακυλίοντας το κόστος εκβιαστικά στα νοικοκυριά.

Εάν υπήρχε η έννοια “πολιτικός βαμπιρισμός” θα ταίριαζε ξεκάθαρα στην περίπτωση της “πράσινης ανάπτυξης”. Έπεσαν σε μία χώρα και αφαίμαξαν αναιδώς κάθε σταγόνα που θα μπορούσαν να αφαιμάξουν. Επειδή ο όρος είναι αδόκιμος, θα πούμε απλώς ότι έχουμε τον ορισμό της”διαπλοκής”.

Γράφαμε:
Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδες

Κανείς δεν καταλάβαινε τι μύγα τσίμπησε τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2009 τον Μάρτιο έκανε αυτό  το “πράσινη ανάπτυξη” κεντρικό πυλώνα της πολιτικής του. Κανείς δεν κατάλαβε πως είναι δυνατόν να συναντιέσαι με τον Πούτιν και αντί να μιλάς για την χώρα σου, να προσπαθείς να του πλασάρεις την πράσινη ανάπτυξη. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να δολοφονείται η πραγματική οικονομία λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ την ίδια στιγμή να δίνονται δις με διαδικασίες εξπρες σε επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από “επενδυτες” πράσινης ανάπτυξης σε πολλαπλάσιες τιμές. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αυξήθηκαν ραγδαία και όλοι πληρώναμε την “πράσινη ανάπτυξη” από το υστέρημα μας.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ιδρύθηκε το περιβόητο Private Equity που επένδυσε εκατομμύρια στην “πράσινη ανάπτυξη”, στον στρατηγικό σχεδιασμό του οποίου συμμετείχε ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι καταλάβαμε… Η δικαιοσύνη πότε;

Εδώ και δύο χρόνια, είμασταν μεταξύ των ελαχίστων (όπως ο συμπολεμιστής Αρχαιοπτέρυγας) που αποκαλύπταμε την πράσινη απάτη. Το μέγα σκάνδαλο, εφάμιλλο του μνημονίου. Σκάνδαλο θεσμοθετημένο, με νομική κάλυψη που αποτελεί την μεγαλύτερη ληστεία του Ελληνικού λαού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων με την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Και εδώ η φρέσκια είδηση για τον Νίκο Παπανδρέου από το Moneypro.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις δουλειές του Νίκου Παπανδρέου στην περίοδο πρωθυπουργίας του αδελφού του Γιώργου. Από το πουθενά, λίγους μήνες μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Νίκος Παπανδρέου παρουσίασε δια μέσω του στενού του φίλου Τζιώτη το think tank με την επωνυμία “Green Tank”. Σε αυτήν την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Αλάτσι πίσω από το Χίλτον, ο Νίκος Παπανδρέου είχε επιλέξει να μην παραβρεθεί. Κι αυτό διότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται όταν κάποιος είναι στην αφάνεια. Όμως το περίγραμμα αυτής της προσπάθειας που αποδόθηκε από τον Τζιώτη – ένα …ελαφρύ στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης που μάλιστα είχε θέσει και υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κίνηματος!- υπήρξε αυτό που αργότερα είδαμε να υιοθετείται ως κυβερνητική πολιτική. Η περίφημη δηλαδή πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την παρουσίαση αυτή, πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι. Τα αρχικά μέλη του Green Tank κατάλαβαν που πήγαινε η δουλειά (ή πιο σωστά οι δουλειές) και ο Νίκος Παπανδρέου ακολούθησε τον δικό του, μοναχικό δρόμο του κέρδους. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ο πολυτελής βίος του, με τις συνεχόμενες ολόκληρο το καλοκαίρι διακοπές στα νησιά της χώρας αλλά και η μετακόμιση του από τα φτωχά Βριλλήσια στην Εκάλη.

Μέσα από ένα πλέγμα συνεργαζόμενων με τον ίδιο εταιρειών, ο Νίκος Παπανδρέου αρχικά από ένα γραφειάκι στη Συγγρού και κατόπιν από την Κηφισιά όπου μετέφερε τις δραστηριότητες του, επιχείρησε να κάνει τις πράσινες δουλειές πραγματικότητα. Κύριο όχημα αυτής της προσπάθειας υπήρξε η εταιρεία Solar Cells του Δ. Παναγάκου. Μια εταιρεία με δραστηριότητα στην ηλιακή ενέργεια,  η οποία ξαφνικά βρέθηκε να σαρώνει στον διάβα της ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Πέντε σχήματα μπήκαν στο ενεργειακό fast truck με την εταιρεία Παναγάκου να σαρώνει. Την ίδια στιγμή πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν καθημερινά τον Νίκο Παπανδρέου να μπαίνει στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας στην Κηφισιά και ακόμα περισσότεροι έχουν να λένε πως ο αδελφός του πρωθυπουργού ουσιαστικά εργαζόταν σε αυτήν την επιχείρηση. Άλλοι πιο καχύποπτοι ή υποψιασμένοι τον θεωρούσαν κι ως αφανή μέτοχο.

Μεγάλο στοίχημα πάντως τόσο της Solar Cells όσο και του Νίκου Παπανδρέου υπήρξε το project HELIOS. Η ενεργειακή διασύνδεση δηλαδή της Ελλάδας με τη Γερμανία . Με την ήττα του ΠΑΣΟΚ όμως το έργο ενταφιάστηκε. Βέβαια αυτό είχε ήδη γίνει κι από πριν καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν εργάστηκε ως όφειλε με σοβαρότητα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός πως σύμβουλοι σε τεχνικά ζητήματα για το εν λόγω έργο μπήκαν εταιρείες τις οποίες η ενεργειακή πιάτσα γνώριζε πως είχαν στενές σχέσεις με τον Νίκο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η γερμανική εταιρεία Fichtner. Μια εταιρεία που ο Νίκος Παπανδρέου συναντούσε συχνά σε διαμέρισμα που διατηρεί η οικογένεια του στο Λονδίνο και δει στην περιοχή Knightsbridge. Όμως αυτές οι συναντήσεις είναι ένα άλλο θέμα.Με αυτά και με άλλα πάντως τα ενεργειακά όνειρα του …πρίγκηπα Νικόλαου (ή Τρότσκι κατά τους φίλους του) ενταφιάστηκαν λόγω της πορείας του ΠΑΣΟΚ. Οι φίλοι όμως που ο Νίκος Παπανδρέου όπως ο Δημήτρης Παναγάκος παρέμειναν. Όπως στο υπουργείο Περιβάλλοτνος παρέμειναν πολλά στελέχη της πασοκικής περιόδου. Το θέμα τώρα είναι να δούμε εάν οι εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις θα οδηγήσουν τον κ. Παπανδρέου στην ανάκαμψη των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων του. Όχι τίποτε άλλο αλλά να μην μείνει και άνεργος ο άνθρωπος. Εξάλλου και τα βιβλία δεν πουλάνε όπως παλιά…

Και τώρα διαβάστε κύριοι εισαγγελείς:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;

Η πράσινη απάτη: Εγκαταλείπονται οι ανεμογεννήτριες την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ έδωσε πακτωλούς χρημάτων στις “οικογενειακές” πράσινες Business οδηγώντας την πραγματική οικονομία στην αυτοκτονία.

Ο κύριος Μυτιληναίος, χορηγός στα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου. Σύμπτωση θα είναι η προνομιακή του μεταχείριση…

Broker ή Dealer;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Ποντάρισμα” μαμούθ 10 δις Ευρώ στην ισοτιμία του Ευρώ με διαχείριση της εταιρείας UNIGESTION στην οποία ο αδελφός του πρωθυπουργού βρίσκεται στον στρατηγικό σχεδιασμό.

Η απίστευτη εξαπάτηση του Ελληνικού λαού για τις “πράσινες θέσεις εργασίας”. Δείτε τα συντριπτικά στοιχεία…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Ο Φωτόπουλος “δίνει” τον αρχηγό του…

Τα καθάρματα της πράσινης απάτης: Εξαπάτησαν τον κόσμο με τα φωτοβολταϊκά την ώρα που οδεύουμε σε επισιτιστική κρίση.

olympia.gr

Τριάντα χρόνια πίσω μας πήγε το Μνημόνιο


Συγκλονιστικά στοιχεία για το μεγάλο οικονομικό κραχ της Ελλάδας που συντελέστηκε μέσα σε 4 χρόνια, δίνει η έκθεση της ΓΣΕΕ η οποία επισήμως θα παρουσιαστεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη επιτυχία των πολιτικών του Μνημονίου είναι τέτοια που οι Έλληνες γύρισαν πολλά χρόνια πίσω.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, δηλαδή των φτωχών αυτής της χώρας, έχει πέσει στα επίπεδα του 1978-1979. Πριν δηλαδή έρθει η Αλλαγή, ο Ανδρέας μοιράσει κοινοτικό χρήμα με το τσουβάλι και το χρέος εκτιναχθεί. Μια περίοδο που για όσους την έχουν ζήσει θα θυμούνται ότι η φτώχεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και η Ελλάδα θύμισε κάτι από… Αλβανία με μόνη ελπίδα σωτηρίας τα εμβάσματα των μεταναστών.
Εκεί λοιπόν γύρισε η Ελλάδα. Οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.
Η ΓΣΕΕ τονίζει επίσης ότι η πραγματική ανεργία φτάνει το 34% κι όχι το 28% όπως λένε τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΙΝΕ η στατιστική ανεργία εντός του 2013 αναμένεται να φτάσει το 28% με 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική ανεργία, θα αγγίξει το 34%.
Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της «μαύρης» εργασίας και της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Ας κρατήσουν, λοιπόν, τα στοιχεία όσοι νομίζουν ότι η ελληνική κοινωνία αντέχει νέο σοκ. Διότι τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσουν με γεωμετρική ακρίβεια στο θάνατο της ελληνικής κοινωνίας.

Η προέλαση των "σκληρών" της Δεξιάς: Τρίτο κόμμα η ΧΑ! - Ο τρόμος του συστήματος


Image
Η μετάλλαξη του ελληνικού εκλογικού σώματος που ξεκίνησε από την περασμένο χειμώνα ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που χαρακτηριζόταν από κρίσιμο έλλειμμα εθνικής συνείδησης σε όλα τα θέματα (οικονομία, εθνικά, εσωτερική πολιτική ασφάλειας κλπ) και αποτυπώθηκε με ευκρίνεια στς δύο εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, πλέον αρχίζει και μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο: Το κόμμα των "σκληρών" της δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, αποκτά χαρακτήρα κινήματος εντός της ελληνικής κοινωνίας και τρομάζει το σύστημα, την πολιτική και οικονομική ελίτ της Κεντροδεξιάς και της της Αριστεράς
Σε δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, απλά αποτυπώνεται αυτό που είναι ευρέως πλέον αντιληπτό, ακόμα και στους πλέον συστημικούς:
Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, με 10,5% με διαφορά από το τέταρτο (ΠΑΣΟΚ) και έτοιμη να "τρυγήσει" εκλογικά τη ΝΔ ακόμα περαιτέρω, αλλά και τα άλλα κόμματα.
Πραγματικά έχει ελάχιστη σημασία η κατάρρευση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ ή η μείωση σε μία μονάδα της διαφοράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Στην δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή αυξάνει κατά 50% το την εκλογική επιρροή της μέσα σε 75 ημέρες μετά τις εκλογές και όλοι οι άλλοι χάνουν (με εξαίρεση του ΚΚΕ που είναι σταθερό ... στον πάτο το 5%).
Ας δούμε το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης πριν προχωρήσουμε:.
Με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, ΚΚΕ 5% και ΔΗΜΑΡ 4,5%

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εντυπωσικό για την Χρυσή Αυγή:

ΝΔ: 22,5% ΣΥΡΙΖΑ: 21,5% Χρυσή Αυγή: 9,5% ΠΑΣΟΚ: 7,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6% ΚΚΕ: 4,5% ΔΗΜΑΡ: 4%
Η δημοσκόπηση έγινε ενώ δεν έχουν εξαγγελθεί ακόμη τα σκληρά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. 

Η Χρυσή Αυγή είναι ο απόλυτος νικητής σημειώνοντας άνοδο 3,6% (4,6% μετά την αναγωγή επί των εγκύρων). Το ποσοστό του ΚΚΕ αυξάνεται οριακά, πρακτικά είναι στην ίδια θέση με την 17η Ιουνίου. 
Το ΠΑΣΟΚ, απλά καταβαραθρώνεται και είναι ερώτημα ποιοι και γιατί να ψηφίσουν ένα κόμμα το οποίο ευθύνεται για την μεγαλύτερη κοινωνική κια γεωπολιτική καταστροφή που γνώρισε η χώρα από το 1922. 

 "Άλλο Κόμμα" δηλώνει το 6,5% (7%) έναντι 6%, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οικολόγους Πράσινους και τη Δημιουργία Ξανά-Δράση να πιάνουν το 1%.

Τέλος, το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 8,5% (9,5%).
Η προέλαση της Χρυσής Αυγής - η οποία φυσικά δεν θα σταματήσει εδώ - τρομάζει το σύστημα που αναζητεί τρόπο να αντιδράσει.
 Ήδη ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν απώλειες οι οποίες δεν είναι σοβαρές, αλλά δεν δικαιολογούνται σε επίπεδο δυναμικής, αφού μόνο κέρδη έπρεπε να κατέγραφαν από την πτώση των ποσοστών της ΝΔ και της κυβέρνησης συνολικά. Κάπου το κόμμα έχει χάσει την λάμψη του και αυτό θα πρέπει να το συζητήσουν στο εσωτερικό του αφού μπορεί να προσφέρει πολλά στην συνολική προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου.
Στη ΝΔ η απώλεια του εκλογικού ποσοστού δεν είναι τόσο σοβαρή, αφού (ακόμα...) προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για πόσο; Αν γυρίσει ανάποδα η πρωτιά και με το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο και την ΔΗΜΑΡ στα πρόθυρα του να μην μπει στην Βουλή, τότε το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ, το 18,92% των εκλογών της 6ης Μαΐου, μπορεί να συμπιεστεί σε ακόμα χαμηότερα ποσοστά.
Γενικά, όλοι, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζονται ... δωρεάν για την Χρυσή Αυγή! Γιατί, ποιον θα ψηφίσει κάποιος που θεωρεί ότι θα πρέπει "να προστατευθει" από τον πολιτικό εξτρεμισμό, ειδικά σε θέματα πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας, του ΣΥΡΙΖΑ; Τη ΝΔ; Ας είμαστε σοβαροί!  
Προς όφελος ποίου όλα αυτά;
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αναλυτική ικανότητα για να δοθεί απάντηση: Του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή. Οι οποίοι απλά θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και θα κερδίζουν καθημερινά. Θα λένε  τα αυτονόητα, αυτά που οι ξεπουλημένοι της πολιτικής ελίτ ούτε τολμάνε να σκεφθούν και θα δρουν στους δρόμους, τις γειτονιές, τα χωριά, εκεί που το κράτος απουσιάζει. Θα φέρνουν αποτελέσματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων!
"Ακτιβιστές" δεν αναζητούσαν πάντα οι "παγκοσμιοποιημένοι" πρώην χίπις και οι νεοφιλελεύθεροι "της οκάς" του Ψυχικού και της Εκάλης; Τους βρήκαν, αλλά, έκπληξηηηη: Φοράνε φόρμες με στρατιωτική παραλλαγή και άρβυλα! Η απόλυτη τιμωρία του σάπιου συστήματος!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
   

Aπαγόρευσαν σε Ελληνίδα να φωτογραφηθεί με την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη!

ImageΤο νεαρό ζευγάρι από την Καβάλα, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί αυτό που του συνέβη. Επισκέφθηκαν την Αθήνα και όλα χαρά ανέβηκαν στην Ακρόπολη. Εκεί, η κοπέλα έβγαλε από την τσάντα της μια ελληνική σημαία και ζήτησε από τον άνθρωπό της να τη φωτογραφίσει, καθώς θα την κρατούσε μπροστά στο μνημείο. Ακολούθησε πανικός!
Οι φύλακες έπεσαν πάνω της, της είπαν ότι αυτό... απαγορεύεται (!), επικαλέστηκαν μια ανύπαρκτη διαταγή και οδήγησαν το ζευγάρι εκτός, στο χώρο έκδοσης εισιτηρίων. Στην επιμονή της κοπέλας να δει τη σχετική εντολή, απλά της είπαν ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά δεν παρουσίασαν κανένα χαρτί.
Σημειωτέον, ότι η κοπέλα δεν έκανε κάτι που να προσβάλλει το χώρο, όπου κυματίζει άλλωστε η ελληνική σημαία. Πλέον, κάποιοι εφαρμόζουν το δόγμα του καθ' όλα αντισυνταγματικού γραφειοκρατικού εθνομηδενισμού, γιατί έτσι γουστάρουν. Μια απορία: μήπως ιδιωτικοποιήθηκε η Ακρόπολη και δεν το πήραμε χαμπάρι;
[Πηγή: www.pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr]

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Προς την «ιστορικό» Ρεπούση: Έντιμοι Τούρκοι σε διαψεύδουν


Basanistiria-1-NAIΗ Ρεπούση μας περιγράφει -ιδιαίτερα με ειδυλλιακές εικόνες- μια αρμονική κατάσταση μεταξύ αφεντών Τούρκων και σκλάβων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Ο συνεργάτης της εφημερίδας «Σαμπάχ», Ενγκίν Αρντίτς, χαρακτηρίζει μεγάλο ψέμα τα περί καλής συμπεριφοράς της χώρας του έναντι των Μειονοτήτων διαχρονικά. Ειδικότερα γράφει:
«Αυτοί που εξυμνούν τους Οθωμανούς νομίζουν ότι την περίοδο της αυτοκρατορίας «όλοι οι άνθρωποι αδιακρίτως εθνότητας ήταν ίσοι», και νιώθουν υπερηφάνεια. Η άποψη αυτή αποτελεί ταυτόχρονα τη βάση της αντίληψης που λέει: «Φέρθηκαν με αχαριστία, επειδή επαναστάτησαν. Οι μη Μουσουλμάνοι δεν ήταν ίσοι με τους Τούρκους Μουσουλμάνους. Απλά τους ανέχονταν και έκλειναν τα μάτια για την παρουσία της στη χώρα. Πλήρωναν βαρύτατους φόρους που δεν πλήρωναν οι Τούρκοι. Τους απαγόρευαν να ιππεύουν για να μη στέκονται πιο ψηλά από τους πεζούς Μουσουλμάνους. Επίσης, δεν μπορούσαν να ντυθούν όπως ήθελαν. Τους ανάγκαζαν να ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο.
» Ψέματα με ουρά, ασύστολα ψεύδη! Ο Ατατούρκ είπε «Ευτυχισμένος εκείνος που λέει ότι είναι Τούρκος»… Εάν έλεγε «ευτυχισμένοι όσοι δηλώνουν πολίτες της τουρκικής Δημοκρατίας», τα πράγματα θα ήταν εντάξει. Στη Δημοκρατία υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε: «Οι μειονότητες έχουν το δικαίωμα μόνο να μας υπηρετούν, να είναι δούλοι μας»… Οι μειονότητες δεν μπορούν να καταλάβουν θέση στο Δημόσιο. Όταν υπηρετούν τη θητεία τους δεν τους δίνουν όπλα με τη σκέψη πως «αν μάθουν να τα χειρίζονται μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας».
» Απαγορεύουν τη χρήση της κουρδικής γλώσσας. Όσοι το τολμούν πληρώνουν βαρύ τίμημα. Οι Έλληνες και οι Αρμένιοι που μιλούσαν τη γλώσσα τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς δέχονταν επιπλήξεις του τύπου «Ομιλείτε τουρκικά»! Έτσι ήταν τα πράγματα στα παιδικά μου χρόνια. Ή μήπως δεν έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Πόλη, αλλά στο Διάστημα και δεν το ξέρω»;
 (Infognomon)