Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ: ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΑΣ!


20120428-153754.jpgΛίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της “μυστικής συνάντησης” ανθρώπων του εκδοτικού κατεστημένου με τον στρατηγό Τσουκάτο αλλά και τις πρωτοφανούς απόπειρας τρομοκράτησης της δικαιοσύνης μετά την σύλληψη Λιάτσου, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε πρωτοφανούς σκληρότητας μήνυμα στην διαπλοκή καθιστώντας τους συνυπεύθυνους με τους δόλιους του ΔΝΤ και προαναγγέλοντας την τιμωρία τους.
Εάν θυμηθούμε και την έμπρακτη πολιτική στήριξη που έδωσε προσωπικά ο Τσίπρας στους ηρωϊκούς εισαγγελείς Πεπόνη – Μουζακίτη, αρχίζουμε πραγματικά να αναρωτιόμαστε ποιοί είναι οι μπαχαλάκηδες και οι κουκουλοφόροι. Αυτοί που στέκονται ασπίδα στην μαχόμενη δικαιοσύνη ή αυτοί που προσπαθούν να την εκβιάσουν για να γλιτώσουν την τιμωρία; Και μάλιστα το παίζουν άγγελοι της κάθαρσης και της ατιμωρησίας;

Η Φιλανδία “καίει” τον Βενιζέλο για τις εγγυήσεις


Τελικά αυτός ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ δε θα σταματούν μέχρι τις εκλογές να δέχονται απανωτές σφαλιάρες. Τόσες πολλές ούτε ο Βέγγος στις ελληνικές ταινίες.
Δεν τους έφτανε που κορυφαίοι υπουργοί διαφοροποιήθηκαν για την προεκλογική εκστρατεία, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του Νίκου Παπανδρέου που είπε πως όταν το ΔΝΤ έστελνε οικονομολόγους εμείς απαντούσαμε με δικηγόρους (εννοώντας τον κ. Βενιζέλο), νέα βόμβα έσκασε από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ελληνικές τράπεζες κατέβαλαν 300 εκατ. ευρώ στην Φινλανδία ως εγγύηση για την συνεισφορά της χώρας στο ελληνικό πακέτο διάσωσης.
Νωρίτερα, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν φέρεται να δήλωσε ότι καταβλήθηκαν τα χρήματα που αποτελούν μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι απόρρητες, αν και η φινλανδική κυβέρνηση έχει πει ότι ίσως να δημοσιεύσει κάποια μέρη. Πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι η καταβολή των εγγυήσεων έγινε μέσω της Εθνικής της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς.
Να θυμίσουμε μόνο ότι τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Σαχινίδης δήλωναν εξοργισμένοι όταν τους κατηγορούσαν ότι δόθηκαν εγγυήσεις στη Φινλανδία. Ακόμη και μέσα στη Βουλή διαβεβαίωναν ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο κι ότι είναι συκοφάντες όσοι τα λένε αυτά. Διαβάστε τι έλεγε ο Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή: «Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Φιλανδία. Ψεύτης δεν είμαι εγώ. Συκοφάντης είστε εσείς. Και με τις ασχήμιες σας δεν τιμάτε αλλά υποβαθμίζετε το κοινοβούλιο»
Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν από ένα μήνα υπήρχαν συνεχή δημοσιεύματα στον φινλανδικό τύπο που έλεγαν ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που ζητά να μείνει απόρρητη η συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας για τις εγγυήσεις.
Η αποκάλυψη αυτή είναι κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ και δείχνει τη μυστική διπλωματία αλλά και την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης να διαπραγματευτεί.

Δεν θα ξανακοιμηθώ.


Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Εργαζόμενος.
ή συνταξιούχος. ή μικρομεσαίος εμποράκος.
Οταν ξύπνησα ήμουν Ανεργος.
ή με μισή σύνταξη. ή κλειστό μαγαζί.
Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Συνειδητός Πολίτης.
ή έντιμος επαγγελματίας. ή περήφανος Γέροντας.
Οταν ξύπνησα ήμουν διεφθαρμένος και κοπρίτης.
ή λαμόγιο. ή απόβλητο Ζωής.
Οταν έπεσα για ύπνο για δύο πράγματα ήμουν σίγουρος.
α) Πως είμαι Ανθρωπος και Πολίτης.
β) Πως ΟΛΑ όσα έβλεπα, ένοιωθα και πίστευα 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Ο Ηλιος, η Πίνδος, η Σάμος, ο Αέρας, το Αιγαίο.
Η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, οι Πανανθρώπινες Αξίες.
Οταν ξύπνησα ΟΛΑ ήταν χαμένα.
Υποθηκευμένα. Προς πώληση.
……………………………………………………………..
Τ΄ορκίζομαι.
Δεν θα ξ α ν α κ ο ι μ η θ ώ.
Θα μείνω Αγρυπνος.
Να φυλάξω όσα σχολειά και νοσοκομεία είναι
ακόμα ανοιχτά. 
Να Ξεσηκώσω τα Καταδικασμένα Νιάτα. 
Να Στηρίξω τα απελπισμένα Γερόντια.
Να Υπερασπιστώ τη Χώρα. Τη Δημοκρατία. 
Τις νέες Θερμοπύλες.
Τ΄ορκίζομαι.
Δεν θα ξανακοιμηθώ.

H Αναστασία Σαλή-Παπασαλή καίει τη Νέα Δημοκρατία



Τελικά όπως φαίνεται ο ΓΑΠ μέσα στην τρικυμιά του εγκεφάλου του  έκανε και ένα καλό.
Όποιος έχει υπομονή και χρόνο ψάχνοντας στις διάφορες υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς μπορεί να ανακαλύψει εκπληκτικά πράγματα. Δείτε τι ανακαλύψαμε πρόσφατα. Είναι γνωστό σε όλη την Κερκυραική κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα στέγασης των...
φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου εξ’ αιτίας των περικοπών από το Υπουργείο Παιδείας. Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στις Πρυτανικές Αρχές. 

Στις 23-9-2011 η νέα πρύτανης , κυρία Αναστασία Σαλή-Παπασαλή υπογράφει μια εντολή μετακίνησής της προκειμένου να της καλυφθούν οδοιπορικά μετάβασης, (δηλ. αεροπορικά εισιτήρια αλλά και ημερήσια αποζημίωση!!) στη Θεσσαλονίκη.Για ποιο λόγο λετε εσεις;;;- για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ!!!!!!!!!!!! Αλήθεια, ποια ανάγκη του Πανεπιστημίου εξυπηρετούσε αυτή η μετακίνηση; 
Στην απόφαση δεν αναγράφεται το ποσό της δαπάνης, ωστόσο ένα προγενέστερο έγγραφο μας προϊδεάζει για τα ποσά που θα δαπανηθούν σε όλες τις μετακινήσεις της κυρίας πρυτάνεως για το οικ. έτος 2011 (δηλαδή για τους υπολοιπόμενους 4 μήνες από Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, εφόσον η θητεία της ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου).Το ποσό είναι 5.000 ευρώ (πέντε χιλιάδες)
Προσοχή όμως! Τα 5.000 ΔΕΝ αφορούν μόνο αυτήν την μετακίνηση αλλά και άλλες που έγιναν ή θα γίνουν.Τελικά, μάλλον «Λεφτά Υπάρχουν» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο!

Ο ξεπεσμος της ΝΔ σαν αποτελεσμα των λαθος πολιτικων αποφασεων του κ.Σαμαρα


Α. Σαμαρας Σερρες 2012
Αχ. Καραμανλης Σερρες 2007

Κ.Καραμανλης Σερρες 2009

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αίσχος!! Πωλήθηκε το περίφημο μακεδονικό χρυσό στεφάνι!!!




Νέο ιδιοκτήτη έχει το αρχαίο ελληνικό, χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς, το οποίο πωλήθηκε τελικώς σήμερα στην δημοπρασία των Christie's αντί 181. 000 στερλίνων. Παρότι η προέλευσή του έχει πολλά σκοτεινά σημεία ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις για την πώλησή του και έτσι το μακεδονικό στεφάνι, που μετασκευάστηκε κάποια στιγμή για να φορεθεί ως περιδέραιο χάθηκε και πάλι από το προσκήνιο.

Όπως αναφέρει σχετικά το vima.gr, η δημοπρασία περιελάμβανε την πώληση και άλλων αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και την Κύπρο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γιούχαραν και πήγαν να… δείρουν τον Βενιζέλο στην Πάτρα (Βίντεο)




Πολίτες γιούχαραν τον Ευ. Βενιζέλο κατά την 

είσοδό του στην ΕΑΠ, όπου και 
πραγματοποίηση ομιλία. Κατά την έξοδο του
 δε, αγανακτισμένος πολίτης προσπάθησε 
να τον προπηλακίσει κινούμμενος προς το 
μέρος του. Παρενέβησαν άνδρες της
 Ασφάλειας Πατρών και της ασφάλειας του 
προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ο πολίτης απωθήθηκε.

Δείτε το βίντεο...

πηγη

Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς. [ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ]


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς που είχε δοθεί με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ15695 – 23/4/2012 έχει ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όποιος δει αλλοδαπούς να ψηφίζουν θα πρέπει να το καταγγείλει στην αστυνομία.
Διάβαστε το, κατεβάστε το και εκτυπώστε το:

Γ. Βεστερβέλε "Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!"


"Τα κλισέ που θέλουν τους Έλληνες τεμπέληδες και τους Γερμανούς σκληρά εργαζόμενους είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του, σήμερα, στην εφημερίδα DieZeit.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η γερμανική διαχείριση της κρίσης δημιούργησε και πικρίες μεταξύ των εταίρων ο Γ. Βεστερβέλε δήλωσε ότι:
"Μακάρι να μπορούσα να σας διαψεύσω. Δυστυχώς έχετε δίκιο. Η μελωδία κάνει τη μουσική, αυτά τα κλισέ σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι ξαπλωμένοι κάτω από ένα δέντρο με ένα μπουκάλι ρετσίνα και ελιές ενώ οι Γερμανοί εργάζονται  σκληρά, είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα. Ακόμη και η φράση, ότι "τώρα η Ευρώπη μιλάει γερμανικά". Η δήθεν απαίτηση για κυριαρχία, που διαβάζουν μερικοί σε αυτή τη φράση, πληγώνει ανθρώπους άλλων χωρών."

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ! ΌΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ “ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ” ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΟΥ ΆΚΗ!


ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΉΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ! ΑΣ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ. ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ!
Ακόμα και για τα τηλέφωνα που κάνουν για να πιέσουν τα πολιτικά ανδρείκελα, είναι στοιχεία κατηγορητηρίου για το ειδικό δικαστήριο.
20120427-192544.jpg

"Εν δυνάμει κλέφτες" οι βουλευτές της ΝΔ κατά τον Α.Σαμαρά - Υπουργεία τέλος γι'αυτούς!


Ως υποψήφιους απατεώνες αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς τους βουλευτές της ΝΔ και τους αρνείται το δικαίωμα να γίνουν υπουργοί, καθώς εφεξής υπουργοί θα γίνονται μόνο … εξωθεσμικά πρόσωπα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τρόϊκας που δεν θέλει τους βουλευτές εξαρτημένους από την λαϊκή ψήφο, αλλά μόνο από την ίδια!
Έτσι, όπως δήλωσε πριν λίγο στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα διαχωριστεί δηλαδή πλήρως η βουλευτική από την υπουργική ιδιότητα για να μπορεί ο βουλευτής να φροντίζει την ιδιαίτερη περιφέρειά του και ο υπουργός να κάνει την δουλειά του! Αυτό δήλωσε πριν λίγο ενώπιον ενός εμβρόντητου κοινού (στο άκουσμα της είδησης το σοκαρισμένο κοινό των νεοδημοκρατών έδωσε το πιο χλιαρό χειροκρότημα της ημέρας) στο Ζάππειο.
Δηλαδή όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και κάποιον βουλευτή με την (όχι και τόσο ανιδιοτελή, βέβαια)  σκέψη να τον δει υπουργό στις ερχόμενες εκλογές, καλό είναι να το ξεχάσει γιατί πρώτον δεν θα γίνει υπουργός και δεύτερον μπορεί να γίνει ... διαπλεκόμενος.
Και αφού υπάρχει κίνδυνος ο βουλευτής να γίνει διαπλεκόμενος, θα διορίζει κατ’ευθείαν εξωθεσμικά πρόσωπα, δηλαδή την ίδια την διαπλοκή, αφού ξέρουμε άριστα πως λειτουργεί το σύστημα. Απλά αποσυνδέεται εντελώς η λαϊκή βούληση με την εκτελεστική εξουσία.
Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου άσχετο με αυτά που θέλουν να περάσουν οι Γερμανοί και η τρόϊκα δήθεν στο όνομα της κατάργησης των «πελατειακών σχέσεων». Βλέπουν ότι οι νυν υπουργοί που εκλέγονται από τους πολίτες βουλευτές έχουν τεράστιες πιέσεις από το εκλογικό σώμα και διστάζουν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα που αγγίζουν τα όρια της αντισυνταγματικότητας.
Και η τρόϊκα σε αυτά που θέλει να περάσει δεν θέλει εμπόδια. Θέλει άμεσο έλεγχο των υπουργείων, κάτι που δεν μπορεί να το πετύχει με εκλεγμένους βουλευτές, αλλά με διορισμένους εξωθεσμικούς υπουργούς που βέβαια έχουν κάνει τα «κονέ» τους πριν γίνουν υπουργοί από τις διάφορες άλλες θέσεις που έχουν υπηρετήσει.
Αυτό και αν είναι ρουσφέτι στην τρόϊκα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι οδήγησε στην ακύρωση της επίσκεψης του Πούτιν στην Ελλάδα


Ένα απίστευτο παρασκήνιο με πρωταγωνιστή τον Λουκά Παπαδήμο απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν
Η εταιρεία Rothchild έστειλε την απάντηση στους Ρώσους και όχι η Ελληνική κυβέρνηση!!!
Ο Παπαδήμος μαριονέτα και θεατής των εξελίξεων που ζημιώνουν την χώρα
Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Οι αρμόδιοι του ρωσογερμανικού fund energy έμειναν άναυδοι παραλαμβάνοντας όχι επίσημη απάντηση του Ελληνικού κράτους στην πρόταση που υπέβαλαν για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας, αλλά ένα γράμμα της εταιρείας Rothchild and Sons, χωρίς ημερομηνία καλά-καλά και άλλα τυπικά στοιχεία, με το οποίο απορριπτόταν, για τυπικούς λόγους, η πρότασή τους!!!
Οι Rothchild ενεργούσαν από κοινού με την UBS, ως σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων της «ελληνικής κυβέρνησης». Το fund energy έσπευσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Βερολίνο, που κινητοποίησε τον Ράιχενμπαχ.
Των εξελίξεων αυτών προηγήθηκε επίσκεψη αστραπή του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και παραστάσεις του πρέσβη στον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Μητρόπουλο. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Τέρμα τα αστεία με τους Ρώσους. Πουθενά Ρώσοι στον ενεργειακό τομέα. Θα τα δώσετε όλα στην κρατική εταιρεία του Ισραήλ και στις ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της».
Σκηνές απείρου κάλλους ακολούθησαν, καθώς ο Ρώσος πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιουσούποφ έσπευδε στην Αθήνα με το αεροπλάνο του σε αναζήτηση του Μητρόπουλου, που είχε πάει όμως στο Ισραήλ. Φανταστείτε την έκπληξη των Ρώσων όταν ανακάλυψαν ότι ο Μητρόπουλος μετά το Ισραήλ πήγε στη Μόσχα, όπου έγινε… άφαντος! Τον έψαχνε το Κρεμλίνο, τον έψαχνε η Gazprom, στο τέλος φώναξαν τον Έλληνα πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών να τον ρωτήσουνε που βρίσκεται και γιατί αποφεύγει την επαφή με τις ρωσικές αρχές!
Εφραίμ, Άκης, Πούτιν
Είχε προηγηθεί άλλο «θρίλερ». Ρώσος υπουργός βολιδοσκόπησε στενό συνεργάτη του Παπαδήμου για το ενδεχόμενο ιδιωτικής επίσκεψης που ήθελε να πραγματοποιήσει ο Πούτιν στο Άγιο Όρος, περιλαμβανομένης και της Μονής Βατοπεδίου, την οποία είχε επισκεφθεί και κατά το παρελθόν. Η Αθήνα του έθεσε δύο όρους: Να συναντηθεί στην Θεσσαλονίκη με τον Παπαδήμο και να αποφύγει το Βατοπέδι.
Κατόπιν αυτού, δεν υπήρξε επισήμως αίτημα. Μία πανίσχυρη Ελλάδα δεν έχει λόγους να ενδιαφέρεται αν θα προκαλέσει ρωσική δυσαρέσκεια…
Όποιος σκέφτεται βρίσκει ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στις υποθέσεις των δύο μόνων φυλακισθέντων για διαφθορά, Εφραίμ και Άκη. Ο Εφραίμ, για παράδειγμα, φυλακίστηκε αμέσως μετά την θριαμβευτική περιοδεία στην Ρωσία, όπου τον φιλοξένησε ο Πούτιν. Ο Άκης κατηγορείται για μίζες από προμήθειες γερμανικών και ρωσικών όπλων.
Σεβόμενοι τώρα εμείς τις άοκνες κρατικές/δικαστικές προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς, καταλήξαμε λογικά και υποχρεωτικά στο εξής συμπέρασμα: Οι ΗΠΑ που διαθέτουν στην Ελλάδα την συντριπτική πλειοψηφία στρατιωτικών εξοπλισμών, είναι τέρατα εντιμότητας και διαφάνειας. Ούτε που τους περνά από το μυαλό η ιδέα να «λαδώσουν» Έλληνες πολιτικούς ή να κάνουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις…
 
Περιοδικό «Επίκαιρα», kostasxan.blogspot.com/

Αποκλειστικό υλικό της σύλληψης του Αιμίλ ιου Λιάτσου από το enimerwsi.gr

liatsos.png
Πριν από λίγα λεπτά συνελήφθη ο εκδότης της εφημερίδας “Παρασκευή και 13″ Αιμίλιος Λιάτσος στα γραφεία της εφημερίδας στο Κολωνάκι, μετά τη μήνυση που υπέβαλε σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα του Αγρινίου, η σύζυγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη. Η κα. Τζούλη υπέβαλε τη μήνυση μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας “Παρασκευή και 13″. Σε λίγο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τοenimerwsi.gr το βίντεο της σύλληψης του δημοσιογράφου.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ




Προσωπικός σύμβουλος και λογογράφος του Αντώνη Σαμαρά εδώ και χρόνια, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εγκαταλείπει για καλά το παρασκήνιο καταλαμβάνει (μεταφορικά και στην κυριολεξία) την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και διασφαλίζοντας την εκλογή του, από τις 7 Μαϊου και έπειτα θα μας απευθύνεται επισήμως ως «εθνοπατέρας».
details-images
Επειδή όμως να ‘σαι το alterego ενός διεκδικητή της πρωθυπουργίας, ο προσωπικός του σύμβουλος και αυριανός βουλευτής Επικρατείας είναι βαριές υποθέσεις, δεν θα πρέπει ο Λαζαρίδης να μην αφήσει να αιωρούνται αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα που έχουν μαζευτεί γι’ αυτόν και το παρελθόν του εδώ και χρόνια;
Δηλαδή...
  • Πως δικαιολογεί ο Λαζαρίδης ότι αν και ηγετικό μέλος της νεολαίας της Αριστεράς, έκανε στρατιωτικό στα τεθωρακισμένα και μάλιστα, αρχηγός πληρώματος; Έτσι λέει ο ίδιος τουλάχιστον.
  • Λίγο μετά τη μεταπολίτευση, τόσο πολύ είχε προχωρήσει η εθνική συμφιλίωση που ένας νεαρός αριστερός στρατολογούταν σε τόσο μάχιμο πόστο; Και γιατί οι σύντροφοί του, υπηρετούσαν τότε στον Ελληνικό Στρατό σε θέσεις στον πάγο, ή ως απλοί αγγαρειομάχοι;
  • Μετά το πτυχίο και το στρατιωτικό του εδώ στην Ελλάδα και πριν εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εργαζόμενος ως ανταποκριτής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, σύμβουλος έκδοσης της Πρωϊνής Νέας Υόρκης και ως φοιτητής στο Δημοτικό Πανεστήμιο Νέας Υόρκης, που ήταν εξαφανισμένος για μία σχεδόν δεκαετία;
  • Πως δικαιολογείται αυτή η «μαύρη» τρύπα στην πορεία και στο παρελθόν του Λαζαρίδη; Μπορεί να δώσει περιγραφή με ακρίβεια, που ήταν, με ποιους ήταν και τι ακριβώς έκανε;
  • Γιατί ενώ ήταν πάντα λαλίστατος και εραστής της δημοσιότητας και του δημόσιου λόγου, ουδέποτε απεκάλυπτε, έστω και εν τη ρύμη των λεγομένων του, ότι είναι Αμερικανός πολίτης, γιος Αμερικανίδας μητέρας; Επρόκειτο για μία ανούσια –πραγματικά- πληροφορία, για ένα καθαρά προσωπικό δεδομένο, αντίκειτο στο αριστερό του παρελθόν, ή στο «πατριωτικό» προφίλ που επιδαψίλευσε στη συνέχεια, ή το απέφευγε για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε;
  • Στο κολλέγιο Αθηνών, άτυπο κυβερνείο της Ελλάδας τότε και σήμερα, σπούδασε με το μισθό του στρατιωτικού πατέρα του, με την οικογενειακή του περιουσία, με υποτροφία ως Αμερικανός, ή πως αλλιώς;
  • Στην Πρωϊνή Νέας Υόρκης διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης επί χρόνια με διευθυντή σύνταξης επιφανέστατο -σήμερα που μιλάμε- ανταποκριτή μας στην Αμερική. Ποια ήταν η σχέση του με τον νέο γενικό διευθυντή της εφημερίδας που αφίχθη από την Ελλάδα; Ο Λαζαρίδης μαζί με τον καινούργιο γενικό, «έφαγαν» παρέα τον διευθυντή σύνταξης; Ο καινούργιος γενικός  προερχόταν επαγγελματικά από το Συγκρότημα Λαμπράκη; Ήταν παλιότερα διευθυντικό στέλεχος της Liberationτην εποχή που πρώτη δημοσίευε προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη; Ήταν ο άνθρωπος που Παπαχελάς και Τέλογλου στο βιβλίο τους τον συνέδεαν εμμέσως με τον ιδεολογικό άξονα της οργάνωσης; Και πάλι μία φορά: Ποια ήταν η σχέση του Λαζαρίδη με τον καινούργιο γενικό διευθυντή της εφημερίδας και γιατί διερράγησαν στη συνέχεια οι σχέσεις τους;
  • Θυμάται να μας πει ο Λαζαρίδης, ή γνωρίζει να μας ενημερώσει ποιος ήταν ο «γνωστός ΚΥΠατζής» της Αστόριας και της Νέας Υόρκης, τον οποίο συνεχώς κατήγγειλε ανοικτά μέσα από την εβδομαδιαία αποκαλυπτική, παρεμβατική, παραπολιτική εφημερίδα Οι Ρεπόρτερς ο γνωστός δημοσιογράφος του Megaκαι ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στην Αμερική τότε, Γιάννης Κανελλάκης;
  • Αναμιγνυόμενος στα διοικητικά πράγματα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ως σύμβουλος Επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου αρχικά και ως αντιπρόεδρος στη συνέχεια, είναι αλήθεια ότι ο Λαζαρίδης ανήκε σε έναν συνδυασμό που αποτελείτο στη συντριπτική του πλειοψηφία από πρόσωπα που διαφήμιζαν ανοικτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα; Πως ταίριαξε ένα πρώην στέλεχος της αριστερής Β’ πανελλαδικής με νοσταλγούς της Χούντας, που προέβαλλαν στο θηρεό της οργάνωσής τους ως έμβλημα τον αξέχαστο –σε κάθε δημοκρατικό πολίτη- φοίνικα; Έχει ιδέα σε ποιον είχαν οι ομογενείς κολλήσει το παρατσούκλι «Γεωργαλάς», φωνάζοντάς του το μάλιστα κατάμουτρα, σε στιγμές έντασης ή διαφωνίας;
  • Ενώ η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του συμβουλίου αρχηγών, προέβαινε σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, εις το όνομα ποιων συμφερόντων ο Λαζαρίδης ξεσήκωνε τους ομογενείς να αντιδρούν άναρχα, ανοργάνωτα και σχεδόν σπασμωδικά, αντί να πέσει το βάρος στην άσκηση έντονης πολιτικής πίεσης από το οργανωμένο ελληνοαμερικανικό λόμπυ;
  • Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης βρέθηκε στο κατώφλι ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, φτάνοντας κοντά στο σημείο να αγοράσει τα εγκαταλελειμένα στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών του Κάουφμαν, προκειμένου να τα γκρεμίσει και να χτίσει δικό της πολυόροφο ιδιόκτητο κτήριο. Έναντι υψηλού αντιτίμου εκατομμυρίων δολλαρίου; Αληθεύει ότι ο Κάουφμαν εγκατέλειψε το κτήριο γιατί το υπέδαφος ήταν εντελώς ποτισμένο από τοξικά απόβλητα, αφού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν εργοστάσιο παραφγωγής όπλων; Αληθεύει ότι υπήρχε επίσημη έκθεση πραγματογνωμοσύνης από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης; Αληθεύει ότι η Ομοσπονδία, παρ’ όλο που ‘χε γνώση όλων αυτών, προχωρούσε να αγοράσει το κτήριο, την κατεδάφιση του οποίου και την ανέγερση ενός νέου, θα αναλάμβαναν συγκεκριμένοι εργολάβοι; Αληθεύει ότι τεκμήρια για την τεχνική υποστήριξη της επιχειρηματολογίας γύρω από το εγχείρημα προσκόμιζε στην Ομογένεια, στενός φίλος του Λαζαρίδη, επίσης αντιπρόεδρος του Οργανισμού, παριστάνοντας τον μεταπτυχιακό πολιτικό μηχανικό του διάσημου πανεπιστημίου Κολούμπια χωρίς να έχει πτυχίο στην πραγματικότητα; Είναι αλήθεια ότι σε όλη αυτή την υπόθεση, το βάρος των επικοινωνιακών χειρισμών το σήκωσε μονάχος του στις πλάτες του ο Λαζαρίδης, εκτειθέμενος στην κοινή γνώμη και σε μεγάλες ομογενειακές συνελεύσεις;
  • Πως παρεισέφρυσε, από την πρώτη στιγμή, στις τάξεις της Οργάνωσης Φίλων Πολιτικής Άνοιξης Νέας Υόρκης ο Λαζαρίδης; Ήταν συμβατό να είναι ταυτόχρονα προβεβλημένο στέλεχος κόμματος, πολιτικός αναλυτής-δημοσιογραφικός σχολιαστής σε ομογενειακό κανάλι και αντιπρόεδρος μίας ομογενειακής Ομοσπονδίας; Τι συμβατότητα μπορεί να υπήρχε σε όλα αυτά και με ποιανού πλάτες;
  • Ποια ήταν η σχέση του Λαζαρίδη με τον Αρχιμανδρίτη τότε της Αγίας Μαρκέλλας, Μητροπολίτη τώρα των ΓΟΧ (Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών) στην Αμερική, Παύλο Στρατηγέα; Και ποια η σχέση του τελευταίου, ή και των δυο μαζί, με τη σερβοβοσνιακή ηγεσία των Κάραντζιτς-Μλάντιτς αρχές δεκαετίας ’90 όταν εκρήγνυτο το Βοσνιακό; Πέρα από την τηλεοπτική προπαγάνδα που ασκούσε υπέρ Κάραντζιτς-Μλάντιτς και Μιλόσεβιτς, ο Λαζαρίδης συμμετείχε και σε αποστολές στα Βαλκάνια τα μικρά διαστήματα που γινόταν άφαντος από την Αστόρια και τη Νέα Υόρκη; Ή όχι; Πως συνδυάζεται οτιδήποτε και αν είναι αληθινό από τα προηγούμενα, με το γεγονός ότι μετέπειτα εδώ στην Ελλάδα, ο Λαζαρίδης έγινε πολιτικό δίδυμο με το Φαήλο Κρανιδιώτη μέσω της εθνικιστικής οργάνωσης Δίκτυο 21, από τη στιγμή που ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι συνήγορος του Άλεξ Ρόντος, εργαλείου της πολιτικής ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Στέιτ Ντηπάρτμεντ, κυβέρνησης Σημίτη και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου, στην αποκαθήλωση Μιλόσεβιτς, στην εκδίωξη και καταδίωξη Κάραντζιτς-Μλάντιτς και στην συντριπτική επικράτηση των Μουσουλμάνων σε Βοσνία αρχικά και Κόσοβο αργότερα; Και με τους Σερβοβόσνιους μαζί, αλλά και με τους δήμιούς τους; Και με τον αστυφύλακα, και με τον χωροφύλακα; Γίνεται; Και πως εξηγείται;
  • Το Δίκτυο 21 των Λαζαρίδη-Κρανιδιώτη πρωτοστάτησε στις πολιτικές αντιδράσεις για την παράδοση Οτζαλάν σε Αμερικανούς και Τούρκους, από την κυβέρνηση Σημίτη την οποία περιέγραφαν περίπου ως δοσίλογη. Στα χέρια της κυβέρνησης Σημίτη όμως, που ήταν βέβαιο τι θα έπραττε στη συνέχεια, ποιος παρέδωσε τον Οτζαλάν; Σχετίζονταν μέλη, ή συνδεόμενα άτομα με το Δίκτυο 21 στην υπόθεση αυτή; Ή δεν ισχύει οτιδήποτε τέτοιο σε καμμία περίπτωση;
  • Γιατί μετά από μία πολιτική, επαγγελματική, ακαδημαϊκή επένδυση πολλών ετών σε Αμερική, Νέα Υόρκη, Αστόρια, ο Λαζαρίδης μάζεψε το νοικοκυριό του σε μία νύχτα και επαναπατρίστηκε άρον-άρον στην Ελλάδα; Τι συνέβη και τι τον πίεσε τόσο πολύ;
  • Φεύγοντας από την Αμερική ο Λαζαρίδης, διατείνεται ότι είχε ήδη πάρει μια ντουζίνα πτυχία, στις πιο σπάνιες ειδικότητες, από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επειδή υποχρεούται ο βουλευτής Επικρατείας σε δέκα μέρες και alteregoτου διεκδικητή της πρωθυπουργίας να κινείται μέσα σε απόλυτη διαφάνεια και να είναι γυμνός στα μάτια της κοινής γνώμης, μπορεί να παρουσιάσει δημόσια αυτά τα πτυχία, ελληνικά και ξένα; Επισήμως επικυρωμένα από τις αρμόδιες αρχές;
  • Γιατί δεν μας περιγράφει λεπτομερειακά στο βιογραφικό του ο Λαζαρίδης που εργάστηκε στον χρηματιστηριακό τομέα εδώ στην Ελλάδα; Ήταν παρών ως συμβουλος, ή απών στο μεγάλο πάρτυ της Σοφοκλέους του 1998-99, όταν εκλάπησαν οι οικονομίες του ελληνικού λαού;
  • Γιατί ο Λαζαρίδης αποκρύπτει επιμελώς το παρελθόν του στο Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, την εποχή μάλιστα που ασκούσε τον πιο αδυσώπητο πόλεμο σε Μητσοτάκη-Νέα Δημοκρατία; Νιώθει επίσης άνετα να γίνει γνωστό στους νεοδημοκράτες, ότι στενότατο συγγενικό του πρόσωπο, είχε ταχεία εξέλιξη εντός του ΔΟΛ τις μέρες που τα ΜΜΕ του Συγκροτήματος ελεεινολογούσαν πολιτικά και δημοσιογραφικά τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ και ότι ακόμη και σήμερα, είναι στέλεχος εκεί;
  • Μετά τους Μουρούτη, Λειβαδά, Σκορδά και άλλα στελέχη με αμοιβές της τάξης των 7,5 με 8,5 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, θα μας πει κανείς πόσα λεφτά παίρνει το μήνα από τη ΝΔ ο Λαζαρίδης και αν δικαιούται ως απλός πολίτης να έχει συνοδό από την ΕΛΑΣ;
  • Τέλος τα wikileaksτον παρουσιάζουν ως συνομιλητή της Αμερικάνικης πρεσβείας για τα διπλωματικά ανοίγματα Καραμανλή σε τρίτες χώρες. Ως τι τον προσκαλούσαν οι Αμερικάνοι; Ως αναλυτή, ως σύμβουλο του Σαμαρά;

ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν υιοθετούμε, καθώς πρόκειται για μία σταχυολόγηση διάσπαρτων φημών και πληροφοριών. Ευχόμαστε και έχουμε την προσδοκία ότι τίποτα από τα προηγούμενα δεν αντικατοπτρίζουν το βίο και την πολιτεία του αυριανού βουλευτή Επικρατείας και προσωπικού σύμβουλου του Αντώνη Σαμαρά. Απομένει βέβαια και ο ίδιος, να τα διαψεύσει συνολικά, ή τμηματικά. Δίνοντας σαφείς απαντήσεις βεβαίως. Για να μην πλανάται το ερώτημα, τελικά ποιος είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης;

VIDEO – Μαύρη επέτειος: Σαν σήμερα έγινε η γερμανική εισβολή στη χώρα μας!


Το ημερολόγιο έγραφε 27 Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της «ελεύθερης ακόμη Αθήνας».
Ήδη, από τις 6 Απριλίου 1941, οι Ναζί είχαν εισβάλει στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια της Γιουγκοσλαβίας.
Παρέκαμψαν τη «Γραμμή Μεταξά», περικυκλώνοντας τους Έλληνες υπερασπιστές των οχυρών.
Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη και την καταλαμβάνουν.
Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (γνωστή και με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτα»), ήταν πολεμική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την νότια Αλβανία.
Η μάχη διεξήχθη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα και Βρετανική Κοινοπολιτεία) και των δυνάμεων του Άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία και Βουλγαρία).
Η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί είχαν εκδιωχθεί από την Ελλάδα και οι ελληνικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας Αλβανίας.
Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί κατόρθωσαν να εκκενώσουν περίπου 50.000 στρατιώτες.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών κάθε πέντε λεπτά μετέδιδε διαταγή της μόνης κυβερνητικής αρχής που παρέμενε στην ελληνική πρωτεύουσα, του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Αττικοβοιωτίας υποστράτηγου Χρ. Καβράκου.
Λόγω επιτακτικής ανάγκης ζητούσε με τη διαταγή του ο στρατηγός να σταματήσει κάθε κίνηση στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά και οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να σταματήσει η αντιαεροπορική άμυνα, οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής να παραμείνουν στις θέσεις τους και, πρόσθετε στη διαταγή, δεδομένου ότι «η πόλις είναι ανοχύρωτος και ουδεμία θα προβληθή αντίστασις, αξιώ όπως μη ακουσθή ουδέ εις πυροβολισμός».
Η ελληνική εκστρατεία τελείωσε με μία γρήγορη και καθολική γερμανική νίκη με την πτώση της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μέσα σε ακριβώς είκοσι τέσσερις μέρες.
Τόσο Γερμανοί όσο και Σύμμαχοι αξιωματούχοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν οι έλληνες στρατιώτες.
Το ραδιοφωνικό μήνυμα που έστελνε σε όλους τους Έλληνες ο εκφωνητής Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!
«Έλληνες ψηλά τις καρδιές!»