Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

O Ομπάμα πήγε για γκόλφ μετά το διάγγελμα!

D3BD29FAB3892EEE58960C50F88FFB2C
Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα να παίζει γκολφ χαμογελαστός, λίγες ώρες έπειτα από τη δήλωσή του για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.
Οι εν λόγω εικόνες έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ενώ ενδεικτικά είναι πολλά δημοσιεύματα όπως αυτό της βρετανικής Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι ο Ομπάμα γελά και παίζει γκολφ ανενόχλητος, λίγα λεπτά μετά την δήλωσή του για τον δημοσιογράφο.
Οι φωτογραφίες με τον Ομπάμα έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και στο Twitter με πολλούς χρήστες του γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης αλλά και δημοσιογράφους να σχολιάζουν αρνητικά την κίνηση αυτή του Αμερικανού προέδρου.
Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη δολοφονία του δημοσιογράφου ως πράξη βίας που σοκάρει τη συνείδηση ολόκληρου του πλανήτη. Συνέκρινε τους τζιχαντιστές με ένα καρκίνωμα και αποκάλεσε την ιδεολογία τους χρεοκοπημένη.
Η στάση του Ομπάμα συγκρίνεται μάλιστα με αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος διέκοψε εσπευσμένα τις διακοπές του μόλις πληροφορήθηκε ότι ενδέχεται να εμπλέκεται Βρετανός στον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου.

Να παρέμβει αμέσως ο Πρετεντερης και ο Μπάμπης! Η Αίγυπτος αγνόησε το ΔΝΤ και βρήκε λεφτα απο την …Ρωσία!



Λίγες ημέρες μετά την Αργεντινη, που βρήκε λεφτα απο την Κίνα αντί να… χρεοκοπήσει! Τι ύβρις…
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έγινε γνωστό ότι η Ρωσία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να επεκτείνουν το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία και την αύξηση της προσφοράς προς τη Ρωσία της αιγυπτιακής γεωργικής παραγωγής κατά 30%, όπως αναφέρθηκε στη δημοσίευση της Ngr- Maariv, που επικαλέστηκε τη ρωσική ιστοσελίδα «Вестник Кавказа» – Κήρυκας του Καυκάσου.
Καθώς η Ευρώπη έχει εισαγάγει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η τελευταία έχει προβεί σε κατάλογο απαγορευμένων αγαθών από τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Πούτιν χτίζει, με μεγάλη επιτυχία, τις επαφές στη Μέση Ανατολή.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συμφώνησαν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και της Τελωνειακής Ένωσης, η οποία, εκτός από τη Ρωσία περιλαμβάνει τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Αυτό σημαίνει την εισαγωγή μιας απλοποιημένης διαδικασίας, για την απελευθέρωση των αιγυπτιακών προϊόντων στη ρωσική αγορά. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η δυνατότητα δημιουργίας ενός Κέντρου Logistics για τους Αιγυπτίους στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Η Αίγυπτος με τη σειρά της, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής του ρωσικού σιταριού και το επόμενο έτος σχεδιάζεται να αγοράσει τουλάχιστον 5 έως 5,5 εκατομμύρια τόνους και οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο της επέκτασης της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Μετά τη συνάντηση, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η Αίγυπτος βγήκε από τη ζώνη της αμερικανικής επιρροής και αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες για τη Ρωσία.
Ο επικεφαλής του Καυκασιανού Ινστιτούτου, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Γεβσέγεβ, πιστεύει ότι η Αίγυπτος, μια χώρα προσανατολισμένη στον αραβικό κόσμο, η δημιουργία μια ισχυρής σύνδεσης με την Ρωσία, θα επηρεάσει, σαφώς, όχι μόνο τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην μεγάλη αυτή περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος θα υπενθυμίσει το ρόλο που έπαιξε η Αίγυπτος το περασμένο φθινόπωρο, ενώ συζητούσαν το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη συριακή σύγκρουση. Η απόφαση, ακόμη, της Αιγύπτου να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, δηλώνει από μόνη της την εδραίωση μιας μακροχρόνιας σχέσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της NRG-Maariv, το Δεκέμβριο του 2013, έγινε γνωστό ότι η Αϊγυπτος είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους πάνω από 2 δις δολάρια.
Ειδικότερα συζητήθηκε η αγορά Mig-29 (μέχρι τώρα η Αίγυπτος αγόραζε μαχητικά F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες), ελικόπτερα Mi-24, συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων «Buk-M2» και αντιαρματικά βλήματα και πολλά άλλα.
Υπενθυμίζεται ότι η στροφή προς τη Ρωσία έγινε μετά την άρνηση των ΗΠΑ να πωλήσει παρόμοια όπλα στην νέα αρχή της Αιγύπτου το περασμένο έτος.
echedoros-a
Hellasforce.com

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Είμαστε τελικά μέσα η έξω από το ευρώ ? Μετά τα ροδάκινα εκτός χρηματοδότησης και η τράπεζες!



Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί στις ελληνικές τράπεζες από το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΚΤ, το “TLTRO”! Τα περίπου 250 δισ. ευρώ που θα διοχετεύσει σε πρώτη φάση από τον Σεπτέμβριο ο κ. Draghi στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα – από ένα σύνολο περίπου 850 δισ. ευρώ – δεν θα αφορούν τις ελληνικές τράπεζες για ένα πολύ απλό λόγο: τα κρατικά ομόλογα που έχουν στην διάθεσή τους οι ελληνικές τράπεζες είναι χαμηλής διαβάθμισης και δεν είναι αποδεκτά ως εγγυήσεις για την απορρόφηση των πάμφθηνων τετραετούς διάρκειας δανείων από την ΕΚΤ!

Η προηγούμενη απόφαση της ΕΚΤ, η οποία με βάση τις αξιολογήσεις των προγραμμάτων από την τρόικα, είχε επιτρέψει την αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες λήγει σε λίγους μήνες και δεν έχει ανανεωθεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες υπό τις παρούσες συνθήκες μένουν εκτός νυμφώνος από το νέο πρόγραμμα πάμφθηνης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν βέβαια ακόμη κάποια αποθέματα από τα ομόλογα EFSF με τα οποία έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, αλλά είναι άγνωστο προς το παρόν αν η ΕΚΤ επιτρέπει αυτά να χρησιμοποιηθούν για την άντληση μακροπρόθεσμης ρευστότητας (TLTRO) ή τα περιορίζει για την άντληση βραχυχρόνιας ρευστότητας (π.χ μιας εβδομάδας). Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες ενέργειες από την ΤτΕ προς την ΕΚΤ προκειμένου να αρθεί αυτό το αδιέξοδο αλλά χωρίς κανένα προς το παρόν στοιχείο που να προδιαγράφει άρση του αποκλεισμού των εγχώριων τραπεζών από την σχεδόν μηδενικού κόστους χρηματοδότηση των TLTROs. Με πράξη της ΤτΕ πάντως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πλαίσιο για τη μελλοντική αποδοχή τιτλοποιημένων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (έτσι όπως τις ορίζει η ΕΚΤ) ως εγγυήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα TLTRO, εφόσον ο κ. Draghi ανανεώσει την απόφαση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων που λήγει την 1η/3/2015.

Ο αποκλεισμός αυτός, αν τελικά τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, θα είναι σοβαρό πλήγμα καθώς τα κεφάλαια αυτά έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος εξυπηρέτησης και είναι τα πλέον μακροπρόθεσμα που έχει διαθέσει μέχρι σήμερα η ΕΚΤ αφού η εξόφλησή τους είναι μετά από τέσσερα χρόνια ! Το πρόγραμμα αυτό υποτίθεται ότι θα τρέξει προκειμένου οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αυξήσουν τα δάνειά τους προς τον ιδιωτικό τομέα, αφού συνοδεύονται με την ρήτρα επιστροφής τους στην ΕΚΤ αν δεν προωθηθούν σε επιχειρήσεις.

Παρ΄ όλα αυτά από πολλούς αναλυτές έχει επισημανθεί ότι οι τράπεζες και πάλι θα τα χρησιμοποιήσουν για ένα πρώτο διάστημα ενός δύο ετών για να αγοράσουν υψηλότερης απόδοσης κρατικά ομόλογα, για να χρηματοδοτήσουν στην συνέχεια την επέκταση του δανεισμού τους προς τον ιδιωτικό τομέα στο υπόλοιπο της διάρκειάς τους μέχρι την λήξη της τετραετίας.

papaioannou-giannis με πληροφορίες:www.capital.gr

H δέυτερη χρεοκοπία της Aργεντινής έκαψε τα σεναρια

Τα περί χάους ξεχάστηκαν γρήγορα Η δεύτερη Χρεοκοπία της αργεντινής ξεχάστηκε πολύ γρήγορα καθώς δεν μας έδωσε εικόνες καταστροφών βίας και λεηλασιών. Αντίθετα η ζωή όλων συνεχίστηκε κανονικά τίποτα δεν άλλαξε. Λίγες εβδομάδες μετά η Αργεντινή καλεί τους “κουρεμένους” δανειστές του επιθυμούν να πληρωθούν στο Μπουένος Άιρες! Σε εθελοντική βάση. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα της θα προτείνει στους ιδιώτες πιστωτές η καταβολή του χρέους της στο εξής να να γίνεται στο οικονομικό κέντρο του Μπουένος Άιρες, προκειμένου να παρακάμψει το πάγωμα από την αμερικανική δικαιοσύνη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. “Για την διασφάλιση της καταβολής στους πιστωτές που δέχθηκαν τις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010, η τράπεζα Banco Nacion έχει οριστεί να αντικαταστήσει την Bank of New York Mellon, χωρίς να προδικάζεται τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι. Είναι ένα μέτρο που βασίζεται σε εθελοντική βάση”, δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής προσθέτοντας ότι σχετικό νομοσχέδιο στάλθηκε στο Κογκρέσο....


http://www.logiosermis.net

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ferguson, Missouri USA: The Empire Strikes Back

Ferguson Missouri USA  — Τι έλεγε στον πρόεδρο Άσαντ ο «προοδευτικός» μαύρος πλανητάρχης, όταν εξόπλιζε στήριξε κι ενίσχυε (ως σήμερα) την περιβόητη «αντιπολίτευση» στη Συρία, τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους της Αλ Κάιντα;;;;;;

  — Ομπάμα: «Πρέπει να φύγει, φυλακίζει και βασανίζει τους ίδιους πολίτες του»
Εικόνες από Ferguson, USA:





Η Γαλλία στα νύχια του φασισμού: Πογκρόμ Εβραίων και μαζική στήριξη των ισλαμιστών απο νέους που “εκπολιτισθηκαν” σε τζαμιά!


Μεγάλη απήχηση στους νεαρούς «Γάλλους» έχουν οι ισλαμοφονιάδες του ΙΚΙΛ!
Τώρα για τι είδους «Γάλλους» μιλάμε καταλαβαίνετε…
Το 27% των Γάλλων ηλικίας 18-24 ετών εκφράζουν την στήριξή τους στις δολοφονικές πρακτικές και τους εξανδραποδισμούς των «απίστων» που εφαρμόζουν τα βαρβαρικά λεφούσια των ισλαμιστών του ΙΚΙΛ. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το πως βλέπουν την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης οι Ευρωπαίοι πολίτες, η Γαλλία σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά με την Αγγλία και την Γερμανία να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω.
Στη Γαλλία, μάλιστα, τα ποσοστά μεταξύ των νεαρών ηλικιών σημειώνουν εντυπωσιακά ρεκόρ, αν κανείς αναλογιστεί το γεγονός ότι η χώρα αποτελεί τη βάση για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω του γαλλικού διαφωτισμού και της πολυδιαφημισμένης γαλλικής επανάστασης. Όμως, η εισροή στη χώρα κατοίκων του τρίτου κόσμου και δη από τις γαλλικές αποικίες της Αφρικής φαίνεται να αλλάζει τη λογική που υπήρχε μέχρι πρότινος, ξεγυμνώνοντας την «ρομαντική» διάθεση των Γάλλων πολιτικών που δεκαετίες τώρα έκαναν λόγο για ενσωμάτωση νέων κουλτούρων και ηθών στη χώρα. Οι νεότεροι Γάλλοι υπήκοοι και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα εναντιώνονται στο ευρωπαϊκό όραμα, υιοθετώντας απόψεις τόσο ακραίες όσο και η έκδηλη στήριξη στους φονταμεταλιστές δολοφόνους του ΙΚΙΛ. Βάσει πάντοτε της σχετικής έρευνας, την ίδια στιγμή που η αποδοχή των απόψεων και πρακτικών του ΙΚΙΛ ριζώνει μεταξύ των νεότερων γενεών, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας φέρονται να αποδοκιμάζουνν τη δράση του. Μεταξύ των 45ντάρηδων και άνω Γάλλων οι αιμοδιψείς τρομοκράτες δεν βρίσκουν καμία συμπαράσταση.
Ανάμεσα στις τρεις χώρες- Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία- η Γαλλία με πληθυσμό 68 εκατομμύρια έχει τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα, η οποία αποτελεί το 7,5 του συνολικού της πληθυσμού, με τους μουσουλμάνους της Αγγλίας να αποτελούν το 5% του πληθυσμού της χώρας και τους αντίστοιχους της Γερμανίας να διαμορφώνουν το 4,6%, όπως αναφέρει σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011.
Όσον αφορά στη Βρετανία τα υψηλότερα ποσοστά στήριξης στο ΙΚΙΛ καταγράφονται μεταξύ των ηλικιών 35-44, ενώ στις αρχές του έτους ο εκπρόσωπος τύπου της αγγλικής κυβέρνησης έκανε λόγο για 1.500 Βρετανούς που έχουν στρατολογηθεί από το ΙΚΙΛ και πολεμούν ήδη στο Ιρακ και τη Συρία.
Ε.Μ.
Hellasforce.com

Το ξύπνημα του Ισλαμ και ο…ύπνος Βενιζέλου

image
ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα του Μνημονίου που βιώνουμε όλοι μας μάς απορροφά όλη την ενέργεια από τα τραγικά γεγονότα που χτυπούν την πόρτα μας και πολύ φοβάμαι ότι την έχουν ήδη περάσει.
Το Ισλάμ στη χειρότερη εκδοχή του, αυτή των ακραίων και φανατικών τζιχαντιστών, έχει ξυπνήσει για τα καλά και απειλεί να μετατρέψει σε εφιάλτη κάθε σημείο του δυτικού κόσμου.
Τα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ αλλά και σε
πόλεις της Ευρώπης, και ας μην το παίρνουμε είδηση, επιβεβαιώνουν όλους όσοι εγκαίρως φώναζαν ότι πρέπει εδώ και τώρα να μπει ένα μέτρο στην παράνομη και άνευ ορίων μετανάστευση.
Τότε όσοι τα έλεγαν χαρακτηρίζονταν ακραίοι και φοβικοί που διαφωνούν με την… πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης. Σίγουρα σήμερα με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας θα το ξανασκέφτονται.
Βλέπεις, υιοθέτησαν την άποψη των οικονομικών συμφερόντων που ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια και ανθρώπους οι οποίοι στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν ήταν εύκολα θύματα σε κάθε ασυδοσία. Και η Ευρώπη, αντί να είναι των λαών της, έγινε μόνο των οικονομιών της και, για να ακριβολογούμε, των ισχυρών οικονομιών της.
Αποτέλεσμα, χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες να γίνονται πολίτες της Ευρώπης εν μια νυκτί, δίχως όμως να έχουν ενστερνισθεί τον πολιτισμό και τις αντιλήψεις των χωρών που τους έχουν υποδεχθεί. Το αντίθετο θα λέγαμε.
Ηδη τα πρώτα κρούσματα μίσους τα βιώνουν χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και άλλες, που θεωρούσαν ότι είναι στο απυρόβλητο από το μίσος και τον φανατισμό που καλλιεργούν συγκεκριμένες μουσουλμανικές σέχτες, οι οποίες θεωρούν ότι υπέρτατος νόμος είναι αυτός του Προφήτη και κανενός άλλου. Και όσο η φτώχεια και η ανέχεια θα εξαπλώνονται στην Ευρώπη τόσο ο προσηλυτισμός θα είναι πιο εύκολος.
Τώρα που το ποτάμι στη Μέση Ανατολή φούσκωσε, η Δύση αρχίζει να διαπιστώνει ότι το Ισλάμ είναι και πάλι εδώ.
Την ίδια ώρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει πράξει ούτε το αυτονόητο. Να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής και να χαράξει μια εθνική πολιτική, που θα περιλαμβάνει και την απόφαση για τη δημιουργία τζαμιών στην Αθήνα, μια και είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που μπορεί να μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη.
Αλλά πού να μείνει χρόνος και χώρος για αυτό, όταν ο αρμόδιος υπουργός ασχολείται ώρες επί ωρών για το πώς θα παραμείνει αρχηγός στο κόμμα του και για το πώς θα πάρει περισσότερα από τη διανομή των ιματίων των κρατικών θέσεων.
Ισως είναι ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να αναλάβει πρωτοβουλία συγκαλώντας το Συμβούλιο Αρχηγών. Εστω και την ύστατη στιγμή…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!!!

«Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με εκτενές και εμπεριστατωμένο σκεπτικό έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών.
Επίσης απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.»
ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ, ΚΥΡΙΩΣ, ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ποια είναι η αλήθεια για τη ζημιά από το ρωσικό εμπάργκο;

Τελικά ποια είναι η αλήθεια για τη ζημιά στα ροδάκινα από το ρωσικό εμπάργκο; Και γιατί ακούμε μόνο για τους ροδακινοπαραγωγούς που λένε ότι καταστράφηκαν και δε λέμε κουβέντα για τους γουναράδες της Καστοριάς ή ακόμη και για τους φορτηγατζήδες που έχασαν δεκάδες μεταφορές;
Ένα μεγάλο κουβάρι μοιάζει η υπόθεση με τις αποζημιώσεις. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα δώσει μόλις 125 εκατ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη για να αποζημιωθούν οι αγρότες. Ψίχουλα για μια υπόθεση που η ΕΕ την ξεκίνησε με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και αυτή έπρεπε να πληρώσει τη ζημιά.
Από την άλλη, αρμόδιες πηγές λένε ότι για τα ροδάκινα θα δοθούν έως 30 εκατ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη, άρα τι θα πάρουν οι Έλληνες; Και πάλι ψίχουλα.
Η ΕΕ λέει ότι αποζημιώνει τα προϊόντα που είναι στο χωράφι και θα σαπίσουν επειδή δεν μαζεύονται κι όχι όσα έχουν μαζευτεί και μπορεί να διατεθούν σε άλλες αγορές. Αλλά και πάλι η… τσιγκουνιά των Βρυξελλών δεν έχει προηγούμενο. Οι ζημιές δεν είναι λαχανάκια Βρυξελλών για να τις αντιμετωπίζουμε με τέτοιο τρόπο.
Ωστόσο, ακόμη και σήμερα κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ζημιά για την Ελλάδα. Στην Αρχή μίλησαν για 400 εκατ. ευρώ, μετά έπεσαν στα 150-180 εκατ. ευρώ. Έπειτα ακούστηκε για 50 εκατ. ευρώ και στο τέλος μιλάνε για 20-30 εκατ. ευρώ για όλα τα προϊόντα κι όχι μόνο για τα ροδάκινα.
Ακούγαμε από την αρχή ότι οι ροδακινοπαραγωγοί καταστράφηκαν ολοσχερώς αλλά στη συνέχεια μάθαμε ότι η μισή παραγωγή είχε ήδη πουληθεί και πάει στη Ρωσία. Επίσης, μάθαμε ότι τα αδιάθετα προϊόντα που επέστρεψαν από τα ρωσικά σύνορα διατέθηκαν σε άλλες αγορές στα Βαλκάνια και αλλού ή πουλήθηκαν έστω και σε χαμηλές τιμές. Επομένως η καταστροφή δεν ήταν ολοσχερής, ούτε πήγαν στις χωματερές τα φρούτα όπως επέμεναν οι παραγωγοί ότι έπρεπε να γίνει.
Αν λοιπόν έχουν μείνει μερικές χιλιάδες τόνοι γιατί βρε αδερφέ δεν τα μοιράζετε στους φτωχούς. Θα σας φιλούσαν τα χέρια οι άποροι αν τους δίνατε από 5 κιλά νεκταρίνια. Και τα υπόλοιπα κάντε τα κομπόστα και μοιράστε τα στα σχολεία. Όλο και κάποιο κονδύλι θα βρεθεί για να καλύψει τα έξοδα. Προς τι η εμμονή να πάνε τα προϊόντα στις χωματερές;
Προφανώς και δε γνωρίζουμε τι ζόρια τραβάνε οι παραγωγοί στην Ημαθία και αλλού. Ωστόσο, όλος αυτός ο ντόρος για τεράστια καταστροφή των αγροτών (όλων ανεξαιρέτως) από το ρωσικό εμπάργκο μάλλον εξυπηρετεί τη μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών δυνάμεων που θέλουν να φέρουν το χάος για να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Θυμάστε στην αρχή της κρίσης που στην Κουμουνδούρου έκαναν συσκέψεις και έστελναν κλιμάκια στην περιφέρεια για να καταγράψουν τις ζημιές και να στηρίξουν τους αγρότες; Που είναι όλοι αυτοί τώρα; Έκαναν καταγραφή, μίλησαν με παραγωγούς; Ή μήπως έτσι για να γίνεται ντόρος και να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν διαπραγματεύτηκε με τους ξένους. Μέχρι και να αντισταθούμε στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και να πάμε τα προϊόντα μας με το έτσι θέλω στη Ρωσία είχαν πει οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έγινε τελικά όλη αυτή η επανάσταση;
Η ουσία είναι πράγματι ότι υπήρξε ζημιά σε πολλούς παραγωγούς και πρέπει να αποζημιωθούν. Αλλά να πληρωθούν για την πραγματική ζημιά κι όχι να τους κόψουν τσεκ του τύπου «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», μια πρακτική που κατέστρεψε τη χώρα. Αυτά είναι λαϊκισμός του χειρότερου είδους και οι παραγωγοί πρέπει να ξέρουν πλέον που πατάνε και που βρίσκονται.
Από την άλλη πρέπει επιτέλους και ο ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτεί. Αντιπολίτευση τέτοιου τύπου φέρνει τη χώρα πίσω και σίγουρα δεν προσφέρει τίποτε στον τόπο.

Ἔγινε ὁ Τσίπρας Χριστιανός.

Αγαπάει άραγε ο Τσίπρας τόσο πολύ τους ψηφοφόρους του που για χάρη τους ασπάστηκε τον Χριστιανισμό εκεί που δήλωνε άθεος; Μήπως τους εξαπατά με επικοινωνιακά «τερτίπια»; Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά;
Η σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα να ασπάζεται τον σταυρό κατά τον αγιασμό στον οποίο παραβρέθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξένισε κι ενόχλησε πολλούς αριστερούς και σχολιάστηκε πότε με ειρωνεία, πότε με θυμό στα social media. Οι αντίπαλοί του βρήκαν μια ευκαιρία να τον κατηγορήσουν για υποκρισία και ψηφοθηρική συμπεριφορά.
Κατά τη γνώμη μας συνέβη κάτι πιο απλό: ο Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του δεν είδαν εκ των προτέρων το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σκηνής. Όταν ο πρόεδρος συνειδητοποίησε ότι παγιδεύτηκε σε μια εικόνα που δεν του ταιριάζει ήταν αργά, του ‘ρθε ξαφνικά ο αγιασμός στο κεφάλι και ο ίδιος από σεβασμό και για να μη δημιουργήσει θέμα δεν τραβήχτηκε. Και η επίδειξη σεβασμού στην επίσημη θρησκεία της χώρας, ε, όσο να ‘ ναι δεν είναι και προς θάνατον.
Από την άλλη, όπως υπάρχουν χιλιάδες που δηλώνουν χριστιανοί χωρίς να αυτό να είναι κάτι παραπάνω από μια χαλαρή θρησκευτική πεποίθηση, ενδεχομένως έτσι να υπάρχουν και «χαλαροί» άθεοι, χωρίς ιδιαίτερο ζήλο. Σε τελική ανάλυση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να είναι ο πιο άκαμπτος άνθρωπος στον πλανήτη από άποψη ιδεολογίας και πεποιθήσεων, αντιθέτως επιδεικνύει την πολιτική και θρησκευτική του «ανεκτικότητα».
Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι, παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που έχει μεγάλο τμήμα της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας επιχειρεί εδώ και καιρό μια προσέγγιση με την Εκκλησία.
Για ψηφοθηρικούς λόγους, θα πουν οι καχύποπτα σκεπτόμενοι. «Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει κανείς θα απαντούσε ο ίδιος».
Όμως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνείται ότι το συντηρητικό κοινό είναι και πολιτικός και εκλογικός της στόχος, καθώς είναι φανερό ότι κοινωνική πλειοψηφία μόνο με τους αριστερούς δε μπορεί να συγκροτηθεί.  Καθώς δε τυγχάνει μεγάλο μέρος του συντηρητικού κοινού να είναι και θρησκευόμενο, ο χριστιανισμός  προέβαλλε στην αντίληψη των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα χρήσιμο «εργαλείο» για την δημιουργία ρήγματος μεταξύ της παγανιστικής και μισαλλόδοξης έως και μισάνθρωπης Χρυσής Αυγής και των θρησκευόμενων ψηφοφόρων ή δυνάμει  ψηφοφόρων της.
Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν όχι μόνο δεν αποφεύγει αλλά επιδιώκει τις συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενώ σχεδόν πριν ένα χρόνο είχε συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Ακριτοχώρι Σερρών.
Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας προσέγγισης υπήρξε το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου που διοργανώθηκε από το ΑΠΘ, την Ιερά Σύνοδο και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μετείχε μεταξύ άλλων και ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, λίγες μέρες μετά την ηχηρή παρέμβασή του κατά της  Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο συνέδριο είχε διατυπωθεί από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη η άποψη περί της μισθοδοσίας των κληρικών από την φορολόγηση των πιστών, κάτι που επέτρεψε στη ΝΔ να κουνήσει το δάχτυλο στον «ανεξίθρησκο» ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας τον για διάκριση των πολιτών με βάση το θρήσκευμα. Η αλήθεια είναι ότι οι ιεράρχες που μετείχαν στο συνέδριο αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη διαλλακτικότητα τον Κουράκη απ’ ό,τι η κυβέρνηση και τα μήντια, καθώς ναι μεν μίλησαν για «αβασάνιστη» άποψη, αναγνώρισαν όμως τη διάθεση του συγκεκριμένου βουλευτή να τη συζητήσει και να την επανεξετάσει, εφόσον του επισημάνθηκαν ότι είναι «προβληματική».
Πάντως, από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσοντας τη θέση του για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, είδαμε να  δηλώνει επισήμως ότι αυτός θα γίνει με συναινετικό τρόπο και με διάλογο μεταξύ των δύο μερών.
Μην ξεχνάμε πάντως ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον στο εσωτερικό του δυνάμεις που, αντανακλώντας ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, πρεσβεύουν αναφορικά με τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους ότι « η Ορθοδοξία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από κανέναν στο βωμό πολιτικών συμφερόντων. Ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας πρέπει να γίνει με συναινετικές διαδικασίες και έπειτα από αμοιβαίο και ειλικρινή διάλογο». Ο λόγος για τη Σοσιαλιστική Τάση των πασοκογενών στελεχών και το απόσπασμα από την ιδρυτική της διακήρυξη.
Το θέμα είναι όπως το θέτουν πολλοί αριστεροί που αναγνωρίζουν επί της ουσίας την ανάγκη προσέγγισης του θρησκευόμενου κοινού και για πολιτικούς και για κοινωνικούς λόγους, ότι αυτή η προσέγγιση περνάει μέσα από την απεύθυνση στην ιεραρχία, η οποία ευθύνεται σήμερα για ουκ ολίγα δεινά και σκάνδαλα  στο εσωτερικό (και όχι μόνο) της Εκκλησίας και η οποία, επιπλέον έχει συνδεθεί με τη χούντα, λόγω της ενεργητικής στήριξης που της προσέφερε κατά τη διάρκεια της επταετίας.
Απαίτηση πολλών αριστερών επομένως είναι η απεύθυνση προς το «ποίμνιο» να έχει λαϊκά χαρακτηριστικά, να στρέφεται δηλαδή προς το ίδιο το κοινό και όχι έμμεσα, μέσα από τις προσεγγίσεις με τον «μηχανισμό» της εκκλησιαστικής ιεραρχίας δίνοντας την εντύπωση ότι και η Αριστερά ως ανερχόμενη στην εξουσία «τα βρίσκει»  με την έτερη, τη θρησκευτική εξουσία, όπως κάνουν όλοι.
Προφανώς, ο επικοινωνιακός χαρακτήρας της εποχής και ο πυκνός πολιτικός χρόνος έχουν οδηγήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει τον εύκολο και σύντομο δρόμο ή αλλιώς τον δρόμο των συμβολισμών που όμως δεν μπορούν να είναι «καθαροί» οπότε ο καθένας προσλαμβάνει το μήνυμα ανάλογα με τις αντιλήψεις του: άλλος βλέπει ότι ο Τσίπρας «τα βρίσκει» με τους ρασοφόρους, άλλος ότι «αποδέχεται» την Εκκλησία.
Αυτόν τον σύντομο δρόμο της επικοινωνίας και των συμβολισμών δεν τον αρνήθηκε, πάντως,  ούτε και ο γραμματέας του κόμματος του Λαού, του ΚΚΕ δηλαδή, ο οποίος μόλις προχθές συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο με αντικείμενο τα ζητήματα της συγκυρίας, την κρίση και τη Συρία σε μια προσπάθεια προφανώς να στείλει μηνύματα και αυτός στο συντηρητικό κοινό. Στο τελευταίο άλλωστε το ΚΚΕ ουκ ολίγες φορές έχει διαμηνύσει «ψηφίστε μας και ας μη συμφωνείτε μαζί μας σε όλα».
Με άλλα λόγια, πάνω στα δύσκολα, οι αριστερές ηγεσίες συνειδητοποιούν ότι οι σκληροί ιδεολογικοί αποκλεισμοί δεν βοηθούν, ωστόσο, ακριβώς επειδή τα συγκεκριμένα ζητήματα δεν τυγχάνουν καμιάς ιδιαίτερης και βαθιάς επεξεργασίας και συζήτησης στο εσωτερικό των κομμάτων τους καταλήγουν να στέλνουν τα μηνύματά τους με άκομψο τρόπο, ενίοτε ερχόμενοι σε δύσκολη θέση…

Πόλεμοι με άρωμα φυσικού αερίου

Του Μιχάλη Ψύλου
Το κλειδί για την κατανόηση της δυναμικής των συγκρούσεων σήμερα είναι η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ρεζερβουάρ φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο στα χωρικά ύδατα του Κατάρ και του Ιράν, αλλά και οι νέες εκτιμήσεις από το 2007 ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου είναι κατά 70% περισσότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί
«Η ιστορία έχει δείξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επωφεληθεί πολιτικά και οικονομικά από τους πολέμους στην Ευρώπη. Η τεράστια εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη μετά τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δυνατότητα να εδραιωθούν ως υπερδύναμη… Σήμερα, η Αμερική είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική ύφεση και προσπαθεί να βυθίσει την Ευρώπη σε έναν άλλο πόλεμο για την επίτευξη του ίδιου στόχου». Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Ρώσος οικονομολόγος Σεργκέι Γκλαζίεφ στο βιβλίο του με τίτλο «Οι ΗΠΑ στρατιωτικοποιούν την Ουκρανία για να εισβάλουν στη Ρωσία». Ο τίτλος του βιβλίου μπορεί να φαντάζει υπερβολικός αλλά σίγουρα όχι οι απόψεις που παραθέτει.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαράξει από τις αρχές του 21ου αιώνα τη στρατηγική τους για το νέο Ανατολικό Ζήτημα, που έχει να κάνει με τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών πηγών της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προκειμένου να διατηρήσουν ως ενεργειακούς ομήρους τους ανταγωνιστές τους – τη γερμανική Ευρώπη και την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η επιχειρούμενη απομόνωση της Ρωσίας, ο εναγκαλισμός της Ουάσινγκτον με τον νέο φιλοαμερικανό ηγέτη του Ιράν, Χασάν Ροχανί, αλλά και οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη. Οπως λέει ο Αμερικανός αναλυτής Κριστόφ Λίμαν στο περιοδικό Route, «το κλειδί για την κατανόηση της δυναμικής των συγκρούσεων που βλέπουμε σήμερα είναι η ανακάλυψη του μεγαλύτερου στον κόσμο –σε σχέση με τα γνωστά αποθέματα– ρεζερβουάρ φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο στα χωρικά ύδατα του Κατάρ και του Ιράν, αλλά και οι νέες εκτιμήσεις από το 2007 ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου είναι κατά 70% περισσότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί». Τι σημαίνει αυτό; Μετά την ολοκλήρωση του αγωγού PARS, από το Ιράν, μέσω του Ιράκ και της Συρίας στην ακτή της ανατολικής Μεσογείου, η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνδυασμό με το ρωσικό φυσικό αέριο θα μπορούσε να καλύπτει το 45% των ενεργειακών αναγκών της από τη Ρωσία και το Ιράν για τα επόμενα 100 με 120 χρόνια. Δηλαδή από μη ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ χώρες, γεγονός που δεν θα την καθιστά όμηρο της Ουάσινγκτον. Και αυτή την εξέλιξη η Αμερική θέλει να την αποτρέψει.
Οι μισθοφόροι «τζιχαντιστές» και ο PARS
«Με το να γίνουν η Μόσχα και η Τεχεράνη πρωτογενείς προμηθευτές των κρίσιμων πόρων για την Ευρώπη, η Ρωσία και το Ιράν θα δυναμώσουν τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, γεγονός που θα υπονομεύσει σημαντικά την επιρροή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή, κυρίως του Κατάρ και του Ισραήλ. Αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι του αγωγού PARS προσπαθούν να σαμποτάρουν το έργο υποθάλποντας τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία». Σε αυτό τον «σύγχρονο πόλεμο» για την ενέργεια, η Ουάσινγκτον δεν διστάζει να στηρίζει λιγότερο ή περισσότερο απροκάλυπτα πολιτοφυλακές νεοναζί στην Ουκρανία ή ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Συρία και το Ιράκ. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2012 περίπου 20.000 μισθοφόροι που είχαν προσληφθεί και εκπαιδευτεί στη Λιβύη μεταφέρθηκαν στην ιορδανική μεθοριακή πόλη Αλ Μάφρακ και ξεκίνησαν δύο μαζικές εκστρατείες με στόχο την κατάληψη της πόλη του Χαλεπίου στη Συρία. Και οι δύο εκστρατείες απέτυχαν και η λεγόμενη «Λιβυκή Ταξιαρχία» κυριολεκτικά αφανίστηκε από τον συριακό στρατό. Μετά από αυτή την καθοριστική ήττα η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία για την πρόσληψη νέων «τζιχαντιστών» μισθοφόρων, τους οποίους βλέπουμε τώρα να προελαύνουν στο Ιράκ.
Αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα ήλπιζε να επιτύχει στη Συρία με την υποστήριξη των λεγόμενων «μετριοπαθών» ισλαμιστών μαχητών ήταν να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, να τον αντικαταστήσει με έναν πολιτικό-μαριονέτα και να αποτρέψει την κατασκευή του κρίσιμου αγωγού από το Ιράν μέσω του Ιράκ προς τη Συρία».
Ο Αμερικανός αναλυτής λέει μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό «το 2007, το Κατάρ χορήγησε βοήθεια ύψους 10 δισ. δολαρίων στην Τουρκία για την προετοιμασία της επιχείρησης ανατροπής του Ασαντ». Πρόσφατα μάλιστα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντιμά, αποκάλυψε ότι από το 2009 η Βρετανία άρχισε να σχεδιάζει την ανατροπή του συριακού καθεστώτος με τη βοήθεια των ισλαμιστών μισθοφόρων. «Ημουν στην Αγγλία δύο χρόνια πριν από την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία. Συναντήθηκα με Βρετανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μου αποκάλυψαν ότι ετοίμαζαν κάτι στη Συρία. Η Βρετανία προετοίμαζε ενόπλους να εισβάλουν στη Συρία» είπε ο Ντιμά στη γαλλική τηλεόραση.
Μυστικές επιχειρήσεις
Ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς έγραψε επίσης στο «New Yorker», επικαλούμενος απόρρητα έγγραφα, ότι υπό την κυβέρνηση Μπους, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν «λάβει μέρος σε μυστικές επιχειρήσεις με στόχο το Ιράν και τη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση από τη Σαουδική Αραβία σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων», ακόμη και εχθρικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και «φιλικών προς την Αλ Κάιντα, για να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση του Σύρου Μπασάρ αλ Ασαντ».
Ο πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ουέσλι Κλαρκ, αποκάλυψε μάλιστα ότι έπεσε στα χέρια του σημείωμα του Αμερικανού υπουργού Αμυνας μόλις λίγες εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική το 2001, στο οποίο αναφερόταν ότι στα σχέδια της Αμερικής ήταν τότε η ανατροπή των κυβερνήσεων επτά χωρών στα επόμενα πέντε χρόνια: ξεκινώντας από το Ιράκ, ακολουθούσαν η Συρία, ο Λίβανος, η Λιβύη, η Σομαλία, το Σουδάν και το Ιράν. «Αυτή η στρατηγική είχε στόχο τον έλεγχο των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής» λέει ο Ουέσλι Κλαρκ.
Οπως λέει ο Λίμαν, «οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να ελέγξουν τη Συρία και αυτό οδήγησε στην εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για τον έλεγχο της Ουκρανίας».
Πόλεμος στην Κεντρική Ευρώπη
Υπήρχαν σίγουρα και άλλοι παράγοντες που ώθησαν τις ΗΠΑ προς μια σύγκρουση με τη Μόσχα στην Ουκρανία, αλλά η κινητήρια δύναμη ήταν ότι η Ουάσινγκτον θέλει με κάθε μέσο να ματαιώσει την περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας. Ο Λίμαν αναφέρει ότι είχε «μια συνομιλία με έναν ναύαρχο από μια βορειοευρωπαϊκή χώρα, που ήταν ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος του αποσαφήνισε» την αμερικανική εξωτερική πολιτική: «Αμερικανοί συνεργάτες μου στο Πεντάγωνο μου είπαν κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτρέψουν να αναπτυχθούν οι ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητήσουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υπεροχή και ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε απαραίτητο μέσο, εάν είναι απαραίτητο ακόμη και με πόλεμο στην κεντρική Ευρώπη».
Ο Πολ Γούλφοβιτς, πρώην υπουργός Αμυνας του Μπους, το έχει πει καθαρά: «Πρώτος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την επανεμφάνιση ενός νέου αντιπάλου, είτε στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ή αλλού, που θα συνιστούσε απειλή για τις ΗΠΑ. Αυτό είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα που θα απασχολεί τη νέα περιφερειακή στρατηγική άμυνας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποτρέψουμε οποιαδήποτε εχθρική δύναμη να κυριαρχήσει σε μια περιοχή οι πόροι της οποίας θα μπορούσαν να την καταστήσουν παγκόσμια δύναμη».

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η Μακεδονία «ανασταίνει» το Ποθούμενο

Πίνακας Νίκου Εγγονόπουλου. Οι δύο Μακεδόνες. Μέγας Αλέξανδρος και Παύλος Μελάς.Αθήνα. Συλλογή Ν. Εγγονόπουλου. Από το http://www.safem.gr//ΟΠΤΙΚΟΥΛΙΚΟ/ΕΡΓΑΕΛΛΗΝΩΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝΠΗΓΗ:   dionzachariou.net
Βεργίνα – Πέλλα- Αμφίπολη, το ¨ πολιτισμικό τρίγωνο  θανάτου¨ των πλαστογράφων της Ιστορίας μας συμπληρώθηκε εν έτη  2014.
Το μέγεθος του Ταφικού Τύμβου της Αμφίπολης σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών προεξοφλεί κάτι πολύ μεγάλο αποτυπωμένο εδώ και πολύ καιρό  στην  επικαιρότητα

Ήδη οι ξένοι στέκονται με αδημονία έξω από το ¨αρχαιολογικό μαιευτήριο¨ της Μακεδονίας και προσμένουν το ¨ ιστορικό ¨ της ανασκαφής.
Όμως εδώ και μέρες και ¨ότι και αν μας πουν¨  ξεκίνησαν  ήδη οι ¨ανασκαφές¨ στις ψυχές των Ελλήνων που δεν αντέχουν άλλες αδικίες.
Καιρός να σταματήσουν τα μακροχρόνια διπλωματικά σήριαλ με ¨κομπάρσους θεατρικών παραστάσεων¨;
Καλά είναι τόσο κουφοί που δεν ακούν τις κραυγές που βγαίνουν από τα σπλάχνα της Μακεδονίτισσας  γης;
¨  είμαι η  Ελληνική γη  του  Μακεδόνα  Μεγάλου Αλεξάνδρου η χώρα…¨
Και μαζί με αυτή την φωνή έρχονται  τρανταχτές ιστορικές- πηγαίες- αληθινές φωνές από άλλες  διαχρονικές εποχές
¨ είμαι το Ρωμαίικο Βασίλειο της Μακεδονικής Δυναστείας η Δόξα…¨
¨ είμαι η Ευχή, η Διαθήκη και το Ανάκλιντρο της Θυσίας του Μακεδονομάχου  Παύλου Μελά…¨ και όχι μόνο!!!
Σήμερα κολλήσαμε τα αυτιά μας στην Μακεδονική Γή που κυοφορεί θησαυρούς  και περιμένουμε να ακούσουμε σύντομα από αυτήν τους στίχους  από το γνωστό τραγούδι ¨ Μακεδονία Ξακουστή¨
-Οι  ¨ Έλληνες¨ δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι
όλα και αν τα χάσανε
η λευτεριά τους μένει.
-Είσαι και θα `σαι ελληνική
Ελλήνων το καμάρι
κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
περήφανα και πάλι.
Έλεγε ο πατήρ Παΐσιος ¨ ότι το Βυζάντιο έφτιαξε το Άγιον Όρος και ότι ήρθε η εποχή που θα ξεκινήσει το Άγιον Όρος  ( ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) να φτιάξει πάλι το Βυζάντιο¨ Μαρτυρία Φωτιάδη Ομήρου, π. υπαλλήλου πολιτικής διοίκησης Αγίου Όρους, Θεσσαλονίκη (ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, σελ. 440):
Φαίνεται ουτοπικό ;
Όμως η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ήδη στο ρολόι των γεωπολιτικών δρώμενων
Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

Η ISIS στο κέντρο της Αθήνας! Αλωνίζουν ανενόχλητοι οι σφαγείς κάτω απο την μύτη της συγκυβερνησης. Ποιος τους καλύπτει;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ!
Το ΙSIS έχει κάνει ήδη την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα…
Η μαύρη σημαία του τζιχάντ σε εκδήλωση της, υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ, συριακής αντιπολίτευσης στην πλατεία… Κλαυθμώνος
Misha



σσΟ: ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ; Ποσά χρόνια βρίσκονται εδώ; Τι ενέργειες έχουν κανει εις βαρος της χώρας; Τι θα κανει τωρα η συγκυβέρνηση όταν μια τέτοια επικίνδυνη ναζιστικη οργάνωση δρα στην Αθήνα;
Αναμένουμε…

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τέλειωσε για τους δικαστές το Μνημόνιο;

Θέλουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Θέλουμε δικαστές που να μην είναι πληρωμένοι και να βγάζουν «στημένες» αποφάσεις;
Η απάντηση ασφαλώς είναι γνωστή. Όλοι θέλουν το δικαστικό σώμα να είναι έντιμο και να εκδίδει αποφάσεις που βγαίνουν με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα. Και για να το κάνουν αυτό οι δικαστές πρέπει να είναι καλά πληρωμένοι ώστε να μην δελεάζονται από «δωράκια» που κάποιοι θέλουν να τους δώσουν.
Αν και όποιος έχει ορκιστεί να υπηρετήσει την πατρίδα οφείλει να το κάνει ακόμη κι αν είναι δυσαρεστημένος με τις αποδοχές του. Άλλωστε, ειδικά οι δικαστές επιτελούν λειτούργημα κι ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουν.
Ωστόσο, βλέποντας κανείς τις αποδοχές που θα παίρνουν από τον Σεπτέμβριο αναρωτιέται το εξής: Τέλειωσε για τους δικαστές το Μνημόνιο; Τέλειωσε η κρίση και οι περικοπές; Διότι με βάση την απόφαση του Μισθοδικείου που τους είχε δικαιώσει στις προσφυγές τους, θα δουν μεσοσταθμική αύξηση μισθών 25%. οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για την κορυφή της πυραμίδας. Η αύξηση των βασικών μισθών συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας), κατά 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ΓΛΚ.
Και αυτά δεν είναι αναδρομικά καθώς κάποια στιγμή το κράτος θα πρέπει να βρει λεφτά να τους δώσει για δύο χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι στο Μισθοδικείο μεταξύ άλλων αποφασίζουν και δικαστές. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι η δουλειά τους είναι σημαντική κι ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι μισθοί τους, παρά το γεγονός ότι σε εκατομμύρια Έλληνες οι αποδοχές έχουν συνθλιβεί. Εκατομμύρια εργαζόμενοι που υπομένουν τις επιπτώσεις της κρίσης αν και δεν φταίνε αλλά και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να αποφασίσουν για τους μισθούς τους, όπως οι δικαστές.
Εν τω μεταξύ, εδώ και δύο – τρία χρόνια τα δικαστήρια, κυρίως τα ανώτατα έβγαλαν αποφάσεις οι οποίες έκαναν χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια, τις περικοπές σε άλλους κλάδους, έκριναν νόμιμα τα χαράτσια και γενικά όλα καλά στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Και ξαφνικά μόλις τους τελευταίους μήνες εξέδωσαν αποφάσεις υπέρ των ένστολων και άλλων ειδικών μισθολογίων, πλην των πανεπιστημιακών. Για να μην πούμε για τις αποφάσεις που έβγαλαν για τις απολυμένες καθαρίστριες.
Και τώρα τι γίνεται λοιπόν; Από Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα επιβαρυνθεί με ένα ετήσιο κονδύλι 70-100 εκατ. ευρώ για να επαναφέρει τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012. Σα να μην πέρασε το μνημόνιο από τη δικαιοσύνη αν και πέρασε και σάρωσε τα πάντα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν επομένως όλο αυτό το σκηνικό είναι νόμιμο, δεν είναι καθόλου ηθικό. Και είναι προσβλητικό οι δικαστές να αποφασίζουν για την πάρτη τους και να αφήνουν στο έλεος των κακών πολλές φορές μνημονιακών μέτρων τους υπόλοιπους Έλληνες. Ούτε ο Θεός το θέλει, ούτε και ο διάβολος. Αλλά η πλάκα είναι αλλού. Με τις αυξήσεις που θα πάρουν οι δικαστικοί ανοίγουν το δρόμο για να διεκδικήσουν ανάλογες αποδοχές και οι βουλευτές. Έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αυξήσεις και αναδρομικά. Θα το κάνουν οι εν ενεργεία εθνοπατέρες; Πολύ αμφιβάλλουμε, όμως σίγουρα θα το κάνουν πολλοί συνταξιούχοι.
Μην ξεχνάμε ότι πριν μερικά χρόνια πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν διεκδικώντας ποσά 100.000- 250.000 ευρώ ο καθένας, αλλά παρά την αρχική δικαίωσή τους στο Β' Τμήμα η Ολομέλεια ΕΣ ανέτρεψε (κατά πλειοψηφία) την εκταμίευση τεράστιων κονδυλίων, μεσούσης της κρίσης, χάρη σε μια νομική «κατασκευή» που ελέγχεται τώρα στο Ευρωδικαστήριο, όπου συνεχίζουν τη μάχη οι πρώην βουλευτές.
Αυτά λοιπόν, γίνονται στην Ελλάδα της κρίσης. Μια χώρα κομμένη στα δύο, χωρισμένη σε πληβείους και πατρικίους. Κι όσο κι αν θέλουμε να πληρώνονται καλά οι δικαστές ή οι βουλευτές, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να αποφασίζουν για τον εαυτό τους μόνο καλά την ίδια ώρα που αποφασίζουν για την τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων.