Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ του Δ. Σταμάτη χθες στην ΕΤ3: Η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα με την λίστα Χριστοφοράκου για να ψηφίζει τα μνημόνια !!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην εκπομπή “Λαβύρινθος” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλ. Τριαντφυλλίδης στηνΕΤ3 με καλεσμένους αρχικά τον Π. Καμμένο και στη συνέχεια τους ανεξάρτητους Βουλευτές Σοφία Σακοράφα Β΄ Αθηνών και τον Δ. Σταμάτη Ν. Αιτωλ/νίαςακούστηκαν πολλές και σοβαρές απόψεις σε αρκετά επίκαιρα πολιτικά θέματα που τρέχουν και μία καταγγελία ΒΟΜΒΑ από τον Δ. Σταμάτη για το πολιτικό σύστημα και το πως εκβιάζεται από τους Γερμανούς και τη Μέρκελ για να…ψηφίζει τα μνημόνια.

Με λίγα λόγια ο κ.Σταμάτης ισχυρίστηκε δημόσια μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι το πολιτικό σύστημα ψηφίζει τα μνημόνια εκβιαζόμενο από τους Γερμανούς με την περιβόητη λίστα Χριστοφοράκου με τα ονόματα πολιτικών και κομμάτων που έχουν σχέση ΜΕ τις προμήθειες κ.λ.π.

Δείτε το βίντεο στο 2.30′ περίπου, όπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλ/νίας είπε ότι η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα διότι γνωρίζει ποιοι πολιτικοί ενέχονται στο χρηματισμό και εκβιάζει και τους ίδιους στις συμφωνίες των μνημονίων!

Εμείς από την μεριά μας ρωτάμε!

Δεν υπάρχει εισαγγελέας;

Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται για να παρέμβει αυτεπάγγελτα;

Ή απαγορεύεται και αυτό;









http://paganeli.wordpress.com/2012/03/10/αποκαλυψη-βομβα-του-δ-σταμάτη-χθες-στ/

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ






Γιαουρτακι κερασανε και τον Ε.Βενιζελο μεσα στην εθνικη συνδιασκεψη του ΠΑΣΟΚ



Φωτογραφίες από την επίθεση στον υπουργό Οικονομικών

Αλλαγή σημειώθηκε στη σειρά των ομιλητών στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που είχε καθοριστεί από το προεδρείο και προέβλεπε μετά την ομιλία των δύο εισηγητών του πολιτικού συμβουλίου να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κινήματος.


Η αλλαγή προέκυψε όταν παριστάμενος συνταξιούχος, ο οποίος ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες Ιωάννης Λεμονής, έριξε ένα γιαούρτι, στον κ. Βενιζέλο ο οποίος αποχώρησε για λίγο από την συνεδρίαση, απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος, προκειμένου να αλλάξει σακάκι.


Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, λίγο αργότερα, χαρακτήρισαν το επεισόδιο «αμελητέο προερχόμενο από άτομο με προβλήματα».






1.113.309 εκ ευρώ καταθέσεις για τον ανεπάγγελτο Παπουτσή

Κοντά στο 1.5 εκ ευρώ τραπεζικές καταθέσεις υπάρχουν στην τράπεζα για την οικογένεια Παπουτσή και τον Χρηστάκη. 

Αλήθεια ρε θηρίο. Πότε, που και σε ποιον εργοδότη δούλεψες...
για να έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσό στην τράπεζα;


Ο κύριος εκπρόσωπος της γενιάς του Πολυτεχνείου, μαζί με Δαμανάκη και άλλους εκλεκτούς που φώναζαν για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, καραπλούτησαν στις πλάτες τις δικιές μας. Ξεδιάντροπα και απερίγραπτα. Για τον Παπουτσή όμως υπάρχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα.

Είναι το πολιτικό υποκείμενο που επί των ημερών του έφαγε πολύ ξύλο ο κόσμος στο Σύνταγμα. Τον Παπουτσή δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Αυτό που συμβαίνει με τις τραπεζικές καταθέσεις των βουλευτών είναι απίστευτο.


the-true-here.blogspot.com

Ο Πάνος Καμμένος στον Τερενς Κουίκ 9/3/2012 (Ηχητικό)




Ο Πάνος Καμμένος στην ΕΤ-3 στον “Λαβύρινθο”


Παρακολουθείστε ολόκληρη την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, στην εκπομπή “Λαβύρινθος” της ΕΤ-3 και στον δημοσιογράφο Α. Τριανταφυλλίδη.
Ο Πάνος Καμμένος μιλάει για τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, για τις θέσεις του κόμματος, για όλους και για όλα…

ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμη θεύει τα νοσοκομεία μας!


Η Teva, που σάρωσε στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες του υπουργείου Υγείας, έχει καταγγελθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για μαύρα σωματίδα, ακαθαρσίες, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή!
ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμηθεύει τα νοσοκομεία μας!
Τα επικίνδυνα φάρμακα made in India είναι εδώ. Σε πολύ λίγο καιρό, τα ελληνικά νοσοκομεία θα χορηγούν αφειδώς σκευάσματα της ισραηλινής εταιρείας, Teva, την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα!
Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τονΑμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration – FDA) να του βάλει λουκέτο!
Η ασυλλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης και η εμμονή της στη χορήγηση του πιο φθηνού φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην Teva, η οποία μέσω της θυγατρικής της TAPI παράγει δραστική ουσία –μεταξύ άλλων- σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Teva με τα πάμφθηνα σκευάσματά της σάρωσε στο δεύτερο διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια δραστικής ουσίας στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς μειοδότησε σε 9 από τις 23 δραστικές ουσίες!
Ουσιαστικά, τώρα που μοναδικός γνώμονας είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου, η ισραηλινή εταιρεία θα κατακλύσει με τα σκευάσματά της τα ελληνικά νοσοκομεία, αφήνοντας μακράν πίσω όλες τις άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες των οποίων τα standards ελέγχονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη, μετά την Teva, φαρμακοβιομηχανία μειοδότησε σε μόλις τρία σκευάσματα.
Την ώρα, όμως, που το υπουργείο Υγείας πανηγυρίζει για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης την οποία επιτυγχάνουν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες με βάση τη δραστική ουσία,συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους του αμερικανικού ΕΟΦ στα ανά τον κόσμο εργοστάσια της Teva, τα προϊόντα της οποίας θα χορηγούνται αναγκαστικά στους Ελληνες ασθενείς:
Νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς έλεγχοι, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμοί του εξοπλισμού, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα των ελέγχων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων στα εργοστάσια της Teva σε Ιερουσαλήμ και Καλιφόρνια.
Αναλυτικά:
- Το 2011, ο FDA με επιστολή του προς την Teva της απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση, αφού σε επιθεώρηση του εργοστασίου της στην Ιερουσαλήμ εντόπισε σοβαρές παραβιάσεις του Κανονισμού Παρασκευής Φαρμάκων, που οδηγούσαν στην παραγωγή νοθευμένων (adulterated) φαρμάκων. Μάλιστα, ο αμερικανικός οργανισμός δεν έκρινε επαρκή ούτε την αιτιολόγηση των συγκεκριμένων παραβιάσεων στην οποία προέβη με δική της επιστολή η εταιρεία. Είναι ενδεικτικό ότι ο FDA τονίζει ότι η Teva δεν έκανε επαρκείς ελέγχους σε πατρίδα που δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές, τόσο για τη μεγαλύτερη ακαθαρσία (impurity) όσο και για το συνολικό αριθμό των ακαθαρσιών (impurities). Μάλιστα, καταγγέλλει ότι η Teva δεν έλαβε υπόψη της (ακύρωσε) τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που αποδείκνυαν την αποτυχία της συγκεκριμένης παρτίδας –παρότι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος- και χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα άλλης ανάλυσης για να εγκρίνει την παρτίδα! Στη δε απάντησή της, η Teva ισχυρίζεται ότι η μόλυνση αφορούσε μόνο στο δείγμα, χωρίς όμως να παράσχει στοιχεία για το συμπέρασμά της αυτό, ή για το πώς θα αποφευχθούν νέες μολύνσεις στο μέλλον!
- Στην ίδια επιστολή, ο FDA αναφέρεται σε μαύρα σωματίδια (!) που εντοπίστηκαν σε σκόνη στο ίδιο εργοστάσιο της Teva. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν προσδιορίστηκε ούτε η σύνθεση ούτε η προέλευση των μαύρων σωματιδίων, ενώ καταγγέλλεται ότι –και πάλι- η εταιρεία δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους μετά τον εντοπισμό των σωματιδίων.
- Ο FDA υπογραμμίζει επίσης την ανησυχία του ότι η Teva κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά φάρμακα τα οποία δεν συνοδεύονταν από επιστημονικά ορθές μελέτες.
- H Teva, σύμφωνα πάντα με τον FDA, δε διέθετε στο εργοστάσιό της ξεχωριστούς χώρους ή άλλα ελεγκτικά συστήματα ώστε να αποφεύγει τις μολύνσεις και τα μπερδέματα (mix-ups) κατά την παραγωγή φαρμάκων!
- Σε άλλη του επιστολή, ο FDA αναφέρεται σε 13 (!) σοβαρές παραβιάσεις που ανακάλυψε σε εργοστάσιο της Teva στην Καλιφόρνια. Οι αμερικανικές αρχές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν έλεγχε κάθε παρτίδα πρώτων υλών που χρησιμοποιούσε στην παραγωγή ενέσιμου προϊόντος της για την παρουσία και τα επίπεδα βακτηριακής ενδοτοξίνης. Σε περιπτώσεις που εντοπίστηκε ενδοτοξίνη σε ποσοστά υψηλότερα των επιτρεπόμενων, η εταιρεία απέτυχε να εντοπίσει την αιτία της ύπαρξής της και να εφαρμόσει διορθωτικά μέτρα. Ο FDA αμφισβητεί επίσης τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου του συγκεκριμένου εργοστασίου, καθώς και τις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας και της καθαρότητας των σκευασμάτων σε κρίσιμες φάσεις της παραγωγής. Επισημαίνει, ακόμη, την αποτυχία της Teva να ελέγξει ότι οι παρτίδες των προϊόντων της είναι καθαρές από απαράδεκτους μικροοργανισμούς.
- Σα να μην έφταναν όλα τα προαναφερθέντα, ο FDA εντόπισε ακόμη και αποτυχία της Teva να καθαρίσει και να απολυμάνει εξοπλισμό και σκεύη, σε τακτά διαστήματα, ώστε να αποφύγει τη μόλυνση των φαρμάκων, με συνέπειες στην ασφάλεια, ποιότητα, καθαρότητα και αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων! Αλλά, ακόμη και όπου γίνονται οι καθαρισμοί, ο FDA διαπίστωσε ότι γίνονται με αναποτελεσματικό τρόπο, ενώ δεν τηρούνται σχετικά αρχεία!
Εν κατακλείδι, είναι σε θέση η τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό ότι οι χαμηλές τιμές των σκευασμάτων δεν οφείλονται σε τεράστιες «εκπτώσεις» που έχουν κάνει οι κατασκευαστές τους στην ποιότητα των φαρμάκων που θα μας ταΐζουν;
Οι επιστολές – κόλαφος του FDA προς την ΤEVA
EPISTOLI_2
EPISTOLI1
Η απόφαση της επιτροπής προμηθειών του υπουργείου Υγείας, με τις φαρμακοβιομηχανίες που θα προμηθεύουν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία. Σάρωσε η ισραηλινή Teva, παρά τις βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος της από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων…
TEVA1
TEVA2

Τα κανάλια κάνουν γαργάρα το πιστωτικό γεγονός…


Ενώ η Ελλάδα ανακηρύχθηκε και επίσημα από την ISDA σε χρεοκοπημένη χώρα, κάτι για το οποίο οι Έλληνες πολιτικοί μας εκβίαζαν και μας τρομοκρατούσαν τόσο καιρό για να δεχόμαστε τα μνημόνια, εντούτοις από το πρωϊ τα καθεστωτικά κανάλια κάνουν εντελώς γαργάρα το γεγονός. Ασχολούνται με την ΔΕΗ, με την πατάτα, με το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, λες και νοιάζεται κανείς, πέρα από το καθεστώς για το γεγονός αυτό, αλλά για το ότι η Ελλάδα και επίσημα πλέον δεν θα μπορεί να…. βγει στις αγορές για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια και θα παραμείνει υπόδουλη στη Γερμανία και στην τρόϊκα, με τον λαό πτωχευμένο και εξαθλιωμένο, ούτε κουβέντα.
Τελικά πράγματι, καλά λένε, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ ύπνωσης του λαού και καταστολής της κοινωνίας για την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων.
Πέτρος Χασάπης

Ο λόγος του σπαθί… όταν έλεγε ότι δεν ενεργοποιούνται τα Cds


Όταν ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12 Ιουλίου 2011 έλεγε ότι ο όρος «Επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει, γι’ αυτό και ο ίδιος επιμένει να χρησιμοποιεί τον όρο selective default, διαβεβαίωνε τους συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν τα περιβόητα Cds…




Εμείς τι άλλο να πούμε, μετά και την επίσημη ενεργοποίηση των Cds; Σε όλα μέσα πέφτει 

πηγη

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Όχι μόνον ο Ρόντος αλλά και ο Παπανδρέου πρέπει να κληθεί για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή εφ’ όσον ο Ρόντος αποτελεί διαχρονικό συνεργάτη της σκοτεινής ομάδας.


Το δημοσίευμα των “Επικαίρων” για το οποίο κλήθηκε ο Ρόντος στην δικαιοσύνη. Ο Παπανδρέου βάφτιζε τους Ρώσους “Συνωμοσιολόγους”! Προφανώς για να τους κάνει πλακίτσα ακύρωσε τον αγωγό…

“Στα χέρια του Ρόντος το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή”

Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, εκτός από τους παραλήπτες –μέλη της τότε κυβέρνησης– της απόρρητης έκθεσης της ΕΥΠ, γνώριζε ένας ακόμη άνθρωπος: ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Ρόντος, μυστικοσύμβουλος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με το απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της ΕΥΠ, ο κ. Ρόντος, σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι, είχε λάβει γνώση αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως αναγράφεται στο απόρρητο έγγραφο, ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το σχέδιο από τον κ. Ρόντο! «Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου (σ.σ. του κ. πρωθυπουργού) με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (σύμβουλο του προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού South Stream. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει την κωδική ονομασία “Πυθία 1”», σημειώνεται σχετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη 15 Ιουνίου, όταν είχε αρχίσει η προδημοσίευση της αποκάλυψης-σοκ των «Επικαίρων». Ο κ. Παπανδρέου, παρά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις εκείνης της ημέρας και την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζήτησε να μάθει από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών περαιτέρω για την πιστότητα και την αξιοπιστία του εγγράφου, υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι πρόκειται περί φαντασιόπληκτων σεναρίων των Ρώσων της FSB.

Τα «Επίκαιρα» απευθύνθηκαν στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γιάννη Κοραντή, προκειμένου να μάθουν αν το σχέδιο ήταν σε γνώση του κ. Παπανδρέου αλλά και για το αν η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι αρνητικά δια κείμενη προς τη Μόσχα. «Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ως προς το δεύτερο, ως ΛΑΟΣ έχουμε επικρίνει αυστηρά την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη στάση που κρατά απέναντι στη Μόσχα. Να σημειωθεί ότι πριν από τις εκλογές είχε τοποθετηθεί πολιτικά και είχε περάσει προς κάθε πλευρά ένα μήνυμα αδιαφορίας σε ό,τι αφορά στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε μετά να διορθώσει την εικόνα, αυτή είχε παγιωθεί», σημειώνει ο έμπειρος διπλωμάτης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:«Αντί να μας αποζημιώσουν οι Γερμανοί, τους αποζημιώναμε εμείς!»

1941«Αντί να μας αποζημιώσουν για θηριωδίες τους οι ναζί, επέβαλλαν στη δοσιλογική κυβέρνηση του 1941, να νομοθετήσει ώστε να αποζημιωθούν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι για το εθνικό χρέος των Ελλήνων να αμυνθούν απέναντί τους!

Από την 28η Οκτωβρίου του 1940 δηλαδή και μετά, αποζημιώναμε κάθε Γερμανό, Ιταλό, Βούλγαρο ή τα κράτη τους για οποιαδήποτε ζημιά.»

Αποκάλυψη Κυριάκου Βελόπουλου:ΦΕΚ 192 ΑΠΟ 11-6-1941

Οι χρεοκοπημένοι δεν χρεοκοπούν


Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Σήμερα είναι μια μέρα παγκόσμιου πανηγυριού για το ελληνικό «haircut» στα ομόλογα των αγορών και όχι εθελοντική διαδικασία, από τη στιγμή που ενεργοποιούνται οι ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής, τα περίφημα CACs.
Οι χρεοκοπημένοι δεν χρεοκοπούν1 Τι σημαίνει το «κούρεμα» για την Ελλάδα. Τα ομόλογα της και οι μελλοντικές εκδόσεις, όποτε και αν γίνουν θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά με τα  εναπομείναντα στα χέρια των ιδιωτών, αλλά και τα άλλα που εκδίδονται και θα εκδοθούν στη βάση των νέων δανειακών, που συνοδεύουν ταΜνημόνια.
Τα τοκοχρεωλύσια
Η Ελλάδακέρδισε με αριθμούς  105, 7 δισ. ευρώ, επί ομολόγων αξίας 157 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο τοκοχρεολυσίων κερδίζει περίπου  4 δισ. ευρώ το χρόνο και η όλη δανειακή συμφωνία της εμπεριέχει επιμήκυνση και πιο λογικό μεσοσταθμικό επιτόκιο. Αλλά με τοΜνημόνιο 2 έχει συμφωνήσει σε κατά προτεραιότητα αποπληρωμή των χρεών προς τους δανειστές, που θα φθάνει τα 18 δισ. ευρώ τον χρόνο, με τη νέα δανειακή  και δεν είναι ρεαλιστικό -χωρίς πραγματική εξαθλίωση των Ελλήνων σε μόνιμη βάση – σε σχέση με το ΑΕΠ της, που καταρρέει σε συνθήκες καλπάζουσας ύφεσης. Η Ελλάδα θα είχε πραγματικά ένα δομικό αποτέλεσμα εάν υπήρχε ένα «κούρεμα» επί του συνόλου του χρέους της, ύψους περίπου 360 δισ. ευρώ, που θα άφηνε το υπόλοιπο πληρωτέο περίπου στα 150-160 δισ. ευρώ. Τότε θα είχαμε ένα απολύτως βιώσιμο και ελεγχόμενα αντιμετωπίσιμο χρέος, λίγο κάτω από το 100% του ΑΕΠ.
Πώς κερδίζει χρόνο η Ευρώπη
Στην παρούσα φάση μένουμε με χρέος 255 δισ. ευρώ περίπου και με επόμενο δανεισμό που θα κινηθεί σε 130-139 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση και επιπλέον 50 δισ. ευρώ το 2014, εφόσον υπάρξει Μνημόνιο 3. Η Ελλάδα ουσιαστικά και η Ευρώπη, με τη διαδικασία που ακολουθείται κερδίζει και πρακτικά χρόνο, αυξομειώνοντας το χρέος της Ελλάδας.
Η Ελλάδα από εδώ και πέρα, άσχετα με τα CDS, δεν θα χρεοκοπήσει γιατί είναι ήδη χρεοκοπημένη. Αυτό δημιουργεί μία ευφορία στα διεθνή χρηματιστήρια, που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα day to day. Επίσης την Ευρώπη στην κεντρική της δομή, που θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση από τη στιγμή που το PSI έπεφτε στο κενό και οι ρήτρες αναγκαστικής συμμετοχής δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν.
Γιατί στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στο συμφωνημένο Μνημόνιο 2 για την Ελλάδα και θα έπρεπε η Γερμανία να αποφασίσει είτε ένα «κούρεμα» με τη συμμετοχή των κεντρικών τραπεζών, είτε ένα πολύ πιο ευρύ δάνειο στο Μνημόνιο 2 της τάξης  των 200 δισ. όπως στο παρασκήνιο ήδη προ δύο μηνών της έχουν επιβάλει οι Αμερικανοί ως πλάνο Β.
Η πιο σοβαρή δήλωση αξιολόγησης του «κουρέματος» στην Ελλάδα ανήκει στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη, επί του παρόντος ξεπέρασε την κρίση.
Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα οι δυνάμεις του Μνημονίου όπως είναι λογικό πανηγυρίζουν. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους δικούς τους λόγους ο καθένας είναι εύχαροι. Οι πρώτοι γιατί το «κούρεμα» λειτουργεί ως «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για τα όσα επέβαλαν στον ελληνικό Λαό την τελευταία διετία. Οι δεύτεροι γιατί υπεστήριξαν το Μνημόνιο 2, στη λογική της διαγραφής χρέους μέσω του PSI, έτσι έχουν ένα πρώτο επιχείρημα αλλαγής των συνθηκών στο δρόμο για τις εκλογές.
Οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Περιόρισαν την έκθεση τους στα ελληνικά ομόλογα. Από τη μία αυτά που τους απέμειναν μετά το «κούρεμα» είναι ασφαλή και με την εγγύηση του EFSF. Από την άλλη με την επανακεφαλαιοποίηση των 58 δις περίπου που προβλέπεται καλύπτουν τις ζημιές τους και μάλιστα αυτές περνούν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων.
Οι τελευταίοι, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, χάνουν πολλαπλά αφού μένουν ακάλυπτά στο «κούρεμα» και τα ασφαλιστικά ταμεία, που χάνουν 11δισ. ευρώ, που δεν ανακεφαλαιοποιούνται. Επίσης και αυτά που αρνήθηκαν να μπουν στο «κούρεμα», μετά την εφαρμογή των ρητρών αναγκαστικής συμμετοχής χάνουν και αυτά. Η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων συγκεντρώνει τις εισφορές των εργαζομένων , την περίθαλψη και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ασφαλισμένων. Η κρίση στα ασφαλιστικά ταμεία, θα κορυφωθεί δεδομένων και των συνθηκών ύφεσης και εκτός ελέγχου ανεργίας, που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, μέσα στους επόμενους μήνες.
Τα μίντια τα περισσότερα ελεγχόμενα από τις τράπεζες, μέσω χρεών θα συνεχίσουν το πανηγύρι για αρκετές εβδομάδες προσβλέποντας σε μερίδιο στήριξης από τις τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Οι Έλληνες πολίτες στην ευρεία μάζα τους κάλπες μέσα στον Μάιο και νέα περιοριστικά μέτρα, δημοσιονομικής πειθαρχίας, ύψους 13 δισ. περίπου μέσα στον Ιούνιο που θα σημάνουν και το τέλος της όποιας εισοδηματικής επάρκειας τους έχει απομείνει.
Ποιοι παίρνουν σειρά
Η Ευρώπη,σε επίπεδο υπερδομής έχει κερδίσει μια πρώτη νίκη έναντι των αγορών με την επιτυχία του «κουρέματος» ομολόγων ιδιωτών και όχι μαζί κρατών. Η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία το δικαίωμα στα «δύσκολα» να επιδιώξουν και αυτές «κούρεμα» ομολόγων ιδιωτών , όπου σε κάποιες απ’ αυτές, που έχουν άλλης σύνθεσης χρέος από το ελληνικό, θα σημάνει και βιωσιμότητα πραγματική για την αποπληρωμή του.
Οι δυνάμεις τουΜνημονίου προσβλέπουν μέσα στους επόμενους 10 μήνες του 2012 μια συντριπτική  αλλαγή στη δομή και λειτουργία στην Ευρώπη, ευρωομόλογο, «ποσοτική χαλάρωση» στην κυκλοφορία του ευρώ, αναθεώρηση των στόχων του Μνημονίου 2 προς το ρεαλιστικότερο, με αφετηρία τις γαλλικές εκλογές του Απριλίου και την επικράτηση του Ολάντ απέναντι στον Σαρκοζί.

Το βίντεο με την γυναίκα δημοσιογράφο που διέσυρε τον Βενιζέλο.



Μήπως ξεχάσαμε τους αγνοούμενους της Κύπρου;



Η είδηση μας συγκλόνισε όλους. Η Κυπρία Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι στις τουρκικές φυλακές του Ντιαρμπακίρ βρέθηκαν 38 σκελετοί πυροβολημένοι με περίστροφο στο κρανίο. Η κ. Θεοχάρους είναι βεβαία από τα υπάρχοντα στοιχεία ότι πρόκειται για τα λείψανα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την εισβολή του Αττίλα το 1974. Η ιστορία αυτή φέρνει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας και αξίζει να αναρωτηθούμε:

Μήπως ξεχάσαμε το δράμα των αγνοουμένων και των συγγενών τους;
Μήπως χαλαρώσαμε στην κριτική μας έναντι της Τουρκίας, η οποία βαρύνεται με σοβαρά εγκλήματα κατά αμάχων το μαύρο καλοκαίρι του 1974; Μήπως θα έπρεπε να συζητήσουμε μία προσφυγή κατά της Άγκυρας στο Διεθνές Δικαστήριο Ποινικού Δικαίου της Χάγης; Πάντα είχα την απορία: Γιατί η Διεθνής Κοινότητα εξάντλησε όλη τη δικαστική και αστυνομική αυστηρότητά της κατά των Σέρβων για τα υπαρκτά και ανύπαρκτα εγκλήματά τους στη Βοσνία και δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσα διέπραξε ο τουρκικός Αττίλας το 1974. Με το φτωχό μυαλό μου έδωσα δύο απαντήσεις. Πρώτον ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις βλέπουν την Τουρκία ως το ιδανικό εργαστήριο όπου δοκιμάζεται η ανάμιξη του ελαφρού Ισλάμ με την υποτυπώδη κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ελεύθερη αγορά. Ο αείμνηστος Βρετανός ιστορικός και διπλωμάτης Άρνολντ Τόυνμπη είχε γράψει στο βιβλίο του «Ο πολιτισμός δικάζεται- Ο κόσμος και η Δύση» ότι η Δύση μετά τον Κεμάλ αποδέχθηκε με χαρά τη βιαία δυτικοποίηση της τουρκικής κοινωνίας και θα της ανεχθεί κάθε έγκλημα και κάθε παρεκτροπή ανθρωπιστική, διότι θα τη χρησιμοποιεί ως πρότυπο και για τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες. Ο δεύτερος λόγος είναι η δική μας αδράνεια και υποχωρητικότητα. Αν ήμασταν Εβραίοι ή Αρμένιοι δεν θα είχαμε αφήσει την Τουρκία σε χλωρό κλαρί. Θα θυμίζαμε συνεχώς τα εγκλήματα του Αττίλα και θα προβάλλαμε όσα στοιχεία υπάρχουν περί των 1619 αγνοουμένων μας.


Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο εθνικιστής Τουρκοκύπριος ψευδοπρόεδρος που πέθανε προσφάτως είχε παραδεχθεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προς τον Κύπριο δημοσιογράφο Σταύρο Σιδερά ότι δεν υπάρχουν πλέον αγνοούμενοι από το 1974, αλλά όλους τους έσφαξαν οι Τούρκοι εισβολείς και κυρίως Τουρκοκύπριοι παραστρατιωτικοί υπό την ηγεσία του. Και μόνο αυτή ομολογία θα αρκούσε για να ξεκινήσει η ελληνική πλευρά διαδικασίες για την παραπομπή του Ντενκτάς σε Διεθνές Δικαστήριο. Αλλά και άλλες ενέργειες του Αττίλα είναι δυνατόν να καταδικασθούν στη Χάγη, όπως π.χ. η βιαία μετακίνηση Ελληνοκυπρίων από τον Βορρά προς τον Νότο. Έχουμε πολλά στοιχεία και επιχειρήματα , αλλά καταντήσαμε νεροκουβαλητές της Άγκυρας από μιά λανθασμένη και αδικαιολόγητη εμμονή μερικών πολιτικών μας στην ανύπαρκτη και αστήρικτη ελληνοτουρκική φιλία. Σπρώχναμε κατά καιρούς το κάρο της Τουρκίας προς τη Ευρωπαϊκή Ένωση και φαινόμασταν τόσοι αφελείς που δεν είχαμε καταλάβει ότι ο σκληρός γαλλογερμανικός πυρήνας δεν θέλει την Τουρκία ως πλήρες μέλος. Αντί να αναζητούμε την τύχη των αγνοουμένων μας αναλωνόμασταν σε ζεϊμπέκικα και χαριεντισμούς προς Τούρκους εθνικιστές όλου του πολιτικού φάσματος. Δεν μπόρεσαν οι οπαδοί αυτής της γραμμής να εννοήσουν ότι ασχέτως κομμάτων και ιδεολογιών όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί είναι σκληροί και διεκδικητικοί κατά του Ελληνισμού.

Στο βιβλίο του «Τα 13 περιστέρια» ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης καταγράφει μαρτυρίες για τη ύπαρξη τουλάχιστον προ ολίγων ετών 13 Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που είχαν εντοπισθεί στα βάθη της Τουρκίας από στελέχη κρατικών υπηρεσιών μας ή από οδηγούς φορτηγών διαφόρων εθνικοτήτων. Η μαρτυρία του Ντενκτάς ότι όλοι οι θεωρούμενοι ως αγνοούμενοι είναι νεκροί ίσως να αποσκοπούσε στην παύση των ελληνικών ερευνών. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ντενκτάς γνώριζε την ύπαρξη επιζώντων σε τουρκικά κάτεργα, αλλά τους παρουσίασε όλους ως σφαγμένους για να σταματήσουμε να τους αναζητούμε. Οι πορείες των μαυροφορεμένων μανάδων στη Λευκωσία έχουν αραιώσει πλέον, αλλά η ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος παραμένει τεράστια. Η Αθήνα και η Λευκωσία οφείλουν αμέσως να αξιοποιήσουν τα στοιχεία της άξιας Ευρωβουλευτού κ. Ελένης Θεοχάρους και να ζητήσουν την αντικειμενική έρευνα όλων των τουρκικών φυλακών από επιτροπές νομικών και ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες της Ευρ. Ένωσης. Δεν είναι δυνατόν να θέλει η Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε. και από την άλλη πλευρά να κρύβει συστηματικά σκελετούς στα ντουλάπια της και στις φυλακές της. Οι Αρμένιοι επιτυγχάνουν διεθνώς νίκες κατά του τουρκικού σωβινισμού και η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεοτούρκους αναγνωρίζεται όλο και από περισσότερα κράτη. Εμείς γιατί υπνώττουμε; Ως πότε θα μας αποκοιμίζει το δηλητήριο της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας; Ως πότε θα αφαιρούμε τους ήρωες από τα σχολικά μας βιβλία για να καλοπιάσουμε μία χώρα, η οποία προέβη σε φοβερά εγκλήματα κατά του Ελληνισμού από το 1922 μέχρι το 1974;



Προτείνω να συσταθεί ειδική Επιτροπή στη Βουλή των Ελλήνων για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται στρατιωτικοί εξ Ελλάδος και Ελληνοκύπριοι μάχιμοι ή άμαχοι. Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ασχοληθούμε και πάλι με τους 1619 αγνοουμένους μας. Με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μάς παρέχει η Διεθνής Δικαιοσύνη. Δεν ξεχνούμε τα εγκλήματα του Αττίλα!
Κωνσταντίνος Χολέβας / Δημοκρατία

strategyreports

Κοινές πτήσεις έκαναν Αμερικάνοι και Τούρκοι στο Αιγαίο το 1974!

Για κοινές πτήσεις Αμερικανών και Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο το 1974 κάνει λόγο μήνυμα του Stratfor το οποίο υπέκλεψαν τα Wikileaks, ενώ αποκαλύπτονται ενδιαφέροντα στοιχεία για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και τη δράση κατά του PKK.
Το έγγραφο φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και σε αυτό αποτυπώνονται ευαίσθητα στοιχεία τα οποία προσέφερε Τούρκος πιλότος, ο οποιος έλαβε μέρος σε πολλές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο και πρόσφερε ευαίσθητα στοιχεία σε χειρίστρια πληροφοριοδοτών της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας.
Ο πιλότος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της προμήθειας των πολεμικών αεροσκαφών F-35 από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, ακόμα και η Σιγκαπούρη ήθελαν, όπως υποστήριζε, επίσης να τα αποκτήσουν. «Αν δεν τα πάρουμε, θα μείνουμε πίσω», έλεγε o τούρκος πιλότος στην υπάλληλο της Stratfor.


«Τι απέγιναν οι μέρες του '74;»
«Οι αμυντικοί εξοπλιστικοί δεσμοί των ΗΠΑ με την Τουρκία γίνονται πολύ πιο ισχυροί – μπορείς να το καταλάβεις αυτό από τη συγκεκριμένη συμφωνία. Είναι πολλά χρήματα, 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα οι Ελληνες... πες μου, πώς θα μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να δικαιολογήσει τις αμυντικές τους δαπάνες; Λόγω της τουρκικής απειλής; Ποιας τουρκικής απειλής;» ανέφερε ο πιλότος που από το 2009 βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για εκπαίδευση ενόψει της αγοράς των F-35.
Στη συνέχεια ο Τούρκος πιλότος αναφέρεται στην ελληνοτουρκική διαφορά για τα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο όπου δείχνει να είναι αρκετά εκνευρισμένος με τη χώρα μας και τις θέσεις της.
«Τι απέγιναν εκείνες οι ημέρες όπως τότε το 1974, όταν Τουρκία και ΗΠΑ έκαναν κοινές πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο;» φέρεται να της είπε γελώντας ο πιλότος. «Οπως γνωρίζεις, οι ΗΠΑ προμηθεύουν και την Ελλάδα και την Τουρκία (με όπλα)... Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος γι’ αυτό...»
Σημειώνεται ότι η πρόθεση της Τουρκίας για την προμήθεια 100 πολεμικών αεροσκαφών F-35, συνολικής αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαιώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2012.


Πως θα ελέγξεις τον πληροφοριοδότη ακόμα και... σεξουαλικά
Οπως φαίνεται στο μήνυμα, η χειρίστρια δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει τον Τούρκο εκπαιδευόμενο να μιλήσει. Ένας απλός καφές ήταν αρκετός, αλλά πολλές φορές χρειαζόταν κάτι περισσότερο.
«Θα πρέπει να τον ελέγχεις. Ο έλεγχος μπορεί να είναι οικονομικός, σεξουαλικός ή ψυχολογικός... Αυτό χρειάζεται ώστε να προχωρήσει η συζήτησή μας σε επόμενο στάδιο», συμβούλευε τη συγκεκριμένη υπάλληλο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stratfor Τζορτζ Φρίντμαν σε άλλη υπόθεση, η οποία αφορούσε τον χειρισμό ισραηλινού πληροφοριοδότη που είχε στοιχεία ότι ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έπασχε από καρκίνο.


Οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονταν στα τουρκικά βουνά
Όμως, ο Τούρκος πιλότος εκτός από τις αερομαχίες στο Αιγαίο, από το 2000 και μετά είχε λάβει μέρος σε βομβαρδισμούς κατά των ανταρτών του PKK στο Βόρειο Ιράκ.
Από το μήνυμα που εστάλη τον Νοέμβριο του 2009 προκύπτει πως ιδιαίτερη εντύπωση στη χειρίστρια της Stratfor προκάλεσε η πληροφορία που της παρείχε ο πιλότος σχετικά με την συνεργασία Τούρκων και Ισραηλινών. «Και τώρα το ενδιαφέρον της υπόθεσης: όπως γνωρίζεις, το Ιράν έχει τραχύ έδαφος και οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι πολύ δύσκολες. Το Ισραήλ είναι μια χώρα μεσογειακή, ο καιρός είναι πολύ διαφορετικός. Οπότε μάντεψε πού εκπαιδεύονται οι ισραηλινές δυνάμεις τώρα... Στα τουρκικά βουνά»,
Σε άλλο σημείο του μηνύματος γίνεται ξεκάθαρο ότι οι πληροφορίες για τους στόχους των βομβαρδισμών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά των ανταρτών του PKK στο Βόρειο Ιράκ προέρχονταν από τις ΗΠΑ. «Οι στόχοι εκείνοι δεν ήταν σημαντικοί. Οι ΗΠΑ ακόμη μας αποκρύπτουν στοιχεία», είπε ο πιλότος στη χειρίστρια της Stratfor, εννοώντας προφανώς ότι οι Αμερικανοί δεν τους έδωσαν τις πλέον πολύτιμες πληροφορίες για το PKK.

iefimerida

Αλέξης Τσίπρας: Αγωγή στην Bild, χαστούκια σε Βενιζέλο – Goldman Sachs.

“Ποια θα είναι η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα το 2020; Πως θα δανείζεται η χώρα από τις αγορές το 2020 με χρέος στο 120% του ΑΕΠ όταν το χρέος όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια ήταν 115% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και η χώρα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει διεθνή δανεισμό;“, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε: “έρχεται λαίλαπα το καλοκαίρι”.

“Να πείτε στους τραπεζίτες ότι το πάρτι τελείωσε”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει: “Ποια πατρίδα σώζεται; Αυτή που δεν θα χει ο λαός της να ζει με αξιοπρέπεια;”
Αν η Goldman Sachs ήταν ασφαλιστικό ταμείο θα την κουρεύατε…”, συνέχισε την επίθεση στον υπουργό των Οικονομικών ο αρχηγός του Συνασπισμού.

«Δεν μπορώ να το ταΐζω πια- Είμαι άνεργος 6 μήνες»

Η εικόνα ήταν σπαρακτική. Μεσημέρι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ένα σκυλάκι τρέχει πίσω από μία μοτοσικλέτα, η οποία σταματάει μόνο στα κόκκινα φανάρια. Ο οδηγός της φανερά ταραγμένος προσπαθεί με το πόδι του να απωθήσει το σκυλάκι, ενώ τα...αυτοκίνητα που περνούν δίπλα κορνάρουν επιτείνοντας την ένταση. Προσέξτε όχι να το κλωτσήσει – γιατί δεν του επιτίθεται – αλλά να το απομακρύνει όσο πιο ήπια μπορεί. «Κάτι δεν πάει καλά», συνειδητοποιώ, γιατί ξέρω καλά από συμπεριφορά σκυλιών. Μετά από εκατοντάδες μέτρα σταματώ με τη μοτοσικλέτα μου δίπλα του. «Γιατί σε ακολουθεί το σκυλί με τόση μανία», τον ρωτώ. Η απάντηση είναι σιωπή, ενώ συνεχίζει να προσπαθεί να το απωθήσει χωρίς να το τραυματίσει. Το βλέμμα του σκύλου είναι ικετευτικό, ενώ και ο οδηγός της μηχανής είναι βουρκωμένος. Και τότε αντιλαμβάνομαι το προφανές και επιμένω. «Θέλεις να τον εγκαταλείψεις ρε φίλε, αλλά γιατί στο κέντρο της πόλης» τον ξαναρωτώ. «Δεν μπορώ να τον ταΐζω πια αδελφέ, είμαι άνεργος έξι μήνες», μου λέει ξεσπώντας και γκαζώνει μόλις ανάβει το φανάρι. Επειδή δεν άντεχα την εικόνα, άλλαξα διαδρομή για τον προορισμό μου έχοντας γίνει κουρέλι.

«Κοίτα τι συμβαίνει γύρω σου», σκέφτηκα. Ο άνθρωπος παράτησε το σκυλί του στο δρόμο γιατί δεν είχε να το ταΐσει. Και σίγουρα δεν θα είναι ο μόνος. Ομολογώ ότι αυτή την κοινωνική παράμετρο δεν την είχα σκεφτεί. Όλοι αυτοί οι παλιάνθρωποι – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – που κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά- κατάντησαν τους ανθρώπους να πετάνε τα σκυλιά τους στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να τα ταΐζουν. «Μα κάθεσαι και ασχολείσαι με τα σκυλιά», θα αναρωτηθεί κάποιος, «όταν το κράτος πετάει ανθρώπους κυριολεκτικά στα σκουπίδια; Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι άστεγοι και πηγαίνουν σε συσσίτια να φάνε».

Η απάντηση είναι διαυγής. Φυσικά και πονάω και γι αυτούς. Αλλά και για τα σκυλιά. Πλάσματα του Θεού είναι κι αυτά. Φανταστείτε μια ζωή πεταμένη στο δρόμο, χωρίς φαί, νερό και στέγη να αργοπεθαίνει βασανιστικά. Να κινδυνεύει κάθε δευτερόλεπτο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Να πέσει θύμα φόλας ή κακοποίησης. Ένα πλάσμα που ήξερε ότι κάθε μέρα θα έχει λίγο φαί και νερό, ένα χάδι κι ένα σπιτάκι ή ένα χαλάκι σε ένα υπόστεγο να κοιμηθεί. Και, ξαφνικά, το σκυλάκι μένει χωρίς τον άνθρωπο που το αγαπούσε και τον αγαπούσε. Σας παρακαλώ κλείστε τα μάτια για δέκα δευτερόλεπτα, όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο, και αναλογιστείτε πώς θα νιώθατε αν ξαφνικά σας πετάγανε οι άνθρωποί σας στο δρόμο μόνο και απροστάτευτο. Και δεν τους ξαναβλέπατε ποτέ. Τι διαφορά έχει η ψυχή ενός ανθρώπου από ενός σκύλου;

Προσεύχομαι και κάνω ό,τι μπορώ να μη φτάσω ποτέ στο σημείο να μην μπορώ να ζήσω με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια εγώ η σύντροφός μου και τα σκυλιά μας. Προσεύχομαι να μη χάσω το μίνιμουμ της αξιοπρέπειας που μας απέμεινε.


επίσης να διαβάσετε αυτό το άρθρο, αξίζει τον κόπο
http://politikotsunami.blogspot.com/2011/09/blog-post_8777.html
πηγή

Ο Γιώργος, ο σκύλος και οι άλλοι…

Νέοι εθνικοί κίνδυνοι εν όψει…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Μην νομίζετε ότι οι λύκοι και τα τσακάλια γύρω μας θα κάτσουν ήσυχα να περιμένουν να ανανήψουμε. Οι εχθροί  δεν έχουν σαβουάρ βιβρ.
Στους επόμενους μήνες οι Σκοπιανοί κατσαπλιάδες, πολιτικοί επίγονοι του Ιβάν Μιχαήλοφ, κολλητού των SS του Χίμλερ και του Άντε Πάβελιτς, του χασάπη της Κροατίας, στην εαρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ θα επαναφέρουν το ζήτημα της εισδοχής τους στην Συμμαχία. Εν ολίγοις έχουμε νέο Βουκουρέστι εν όψει. Μάλιστα αντζέντηδες τους σε αυτό είναι οι Γερμανοί! Οι παλιές συμμαχίες αναβιώνουν φαίνεται. Αν και είναι ακατανόητο τι διάολο θέλουν οι Γερμανοί να χώνουν την μύτη τους και τι τους ωφελεί να μας δημιουργούν και τέτοιου τύπου προβλήματα. Μα πόση υποχρέωση έχουν στους φασίστες επιγόνους του Μιχαήλοφ; Εκείνος όλα κι όλα τρία Τάγματα εθελοντών είχε σχηματίσει με δίγλωσσους από την Έδεσσα, την Φλώρινα και την Καστοριά, εθελοντές στα SS τα παληκάρια. Λέτε να τους ξεπληρώνουν τώρα αυτή την συνδρομή;
Από την άλλη ο Ερντογάν κι οι νεοοθωμανοί ισλαμοφασίστες του, καίγονται για νέο σχέδιο λύσης, πριν τον Ιούνιο, διότι τότε η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε. Ήδη ο Μπαν Κι Μουν ή πως διάολο τον λένε, κάνει το σχετικό σέρβις στα μεμέτια.
Έχουμε λοιπόν μπροστά μας νέο Βουκουρέστι κι ενδεχόμενο νέο σχέδιο τύπου απαρτχάϊντ για την Κύπρο. Αυτή τη φορά δυστυχώς χωρίς Τάσσο απέναντι για να τους τσαταλιάσει.
Θα έχουμε όμως Αντώνη, απ’ ότι φαίνεται. Κι έχουμε και τους Ισραηλινούς, που φαντάζομαι, όπως και στο πανίσχυρο λόμπυ τους στις ΗΠΑ, δεν θα τους αρέσει ενδεχόμενη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και έλεγχος όλου του νησιού από τους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν, που μάλλον την βγάζει δεν την βγάζει ένεκα της επαράτου νόσου.
Λοιπόν, αδέρφια, εκτός των περικοπών, του PSI και της μάχης του ΚΚΕ με τις πατάτες, πάντα υπάρχουν και τα άλλα ζητήματα. Μακρόχρονα, με διαστάσεις πραγματικές αλλά και ηθικές. Αυτά που κι αν εμείς τα ξεχνάμε, μας τα θυμίζουν οι εχθροί. Γιατί, λυπάμαι που θα στεναχωρήσω το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα και κολοσσούς σαν τον Βερέμη και τη Ρεπούση, ομοϊδεάτες του αγωνιστή του Έθνους Μάταντζη, αλλά έχουμε εχθρούς. Ήδη το μάτι τους γυαλίζει από την ανυπομονησία, τους τρέχουν τα σάλια.
Λοιπόν πως θα πάμε να αντιμετωπίσουμε και αυτά τα ζητήματα; Με ποιον; Αδέρφια, μην παίζετε από τσαντίλα με την ψήφο σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν κινδυνεύεις από τύφλωση, κινδυνεύεις από ακυβερνησία, ισορροπίες με ενδοτικούς μηδενιστές, από τους οποίους βρίθει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, το πλυντήριο των αποδομητών. Ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για τους παλιούς και νέους κινδύνους. Αυτό χρειαζόμαστε.
Γιατί πρέπει και τον βήχα στους εχθρούς να κόψουμε και ανάταση να δοθεί στον Λαό. Οι γνωστοί πρόθυμοι Χατζηαβάτηδες θα φέρουν την κρίση ως δικαιολογία για να σκύψουμε, για να κλείσουμε τσάτρα πάτρα και με συνοπτικές διαδικασίες μακροχρόνια ζητήματα. Μέχρι και ο ακατανόμαστος θα κάνει δηλώσεις, θυμηθείτε το. Ο υβριστής του Τάσσου. Ο αγώνας θα είναι πολυμέτωπος. Πρέπει να κινήσουμε τα μεγάλα έργα, να ξεσκίσουμε την γραφειοκρατία, να φέρουμε επενδύσεις, να ξαποστείλουμε από κει που ΄ρθαν τους λαθρομετανάστες που δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία, να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια. Παράλληλα όμως να φυλάξουμε άγρυπνα την Πατρίδα, που τα αληθινά σύνορα της φτάνουν ως τα’ ακρογιάλι της Κερύνειας. Η καρδιά κι η Ιστορία, βλέπετε, δεν δείχνουν διαβατήριο, η Τιμή και το Αίμα δεν ξέρουν από Ζυρίχη και Λονδίνο και νισάφι πια με τα φασιστόμουτρα του Γκρουέφσκι. Να κινήσουμε τα γρανάζια της οικονομίας αλλά και να δούμε πάλι την Σημαία μας να κυματίζει αγέρωχη, να πούμε και κανένα μεγάλο ΟΧΙ, γαμώ τα Μνημόνια σας!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο Πούτιν ξεφτιλίζει Παπανδρέου!!



Σπαρταριστό βίντεο που πρέπει να το δείτε όσοι δεν το έχετε ήδη δει!

Ζ.Γεωργαντά στην κατάθεσή της για την ΕΛΣΤΑΤ: «Αν ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα»!


«Το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα» είπε η Ζωή Γεωργαντά στην σημερινή της κατάθεση, στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Eπέρριψε ευθύνες στους Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν Υπουργός Οικονομικών και στον νυν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

«Αν ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά!

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έδειχνε «μεγάλη ανοχή» ως προς τους χειρισμούς του κ. Γεωργίου.

«Κατά την άποψη μου το έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση και σήμερα θα μπορούσε να είναι μονοψήφιο. Λέω με επιφύλαξη ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% το άλλο ήταν «φούσκωμα»

«Τα στοιχεία πειράχθηκαν για να πάει το έλλειμμα από 12,5% σε 13,6%. Ο Γεωργίου δεν μας ενημέρωνε για τίποτε ενημέρωνε για τα πάντα τον Παπακωνσταντίνου».

ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ;



Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΑΥΓΑ και ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ''ΜΙΜΙΚΟΣ-ΒΟΚΤΑΣ'' ΣΤΟΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ...!!!



''ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΧΑΡΤΟΥΡΑΣ''  ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ...!!! 

Ο --"Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών στους Ναούς των μεγάλων....Αντιμνημονιακών  λυγμών"-- Γ.Τράγκας, ανεπιλήπτου ηθικής δημοσιογράφος, "κάργα" ανιδιοτελής καί "κάργα"

μακρυά από την "οσμή"   χρήματος και  χρηματισμού  (ορκίζομαι στο Ιερό Ευαγγέλιο), ψάχνει να βρεί αντιμνημονιακή πολιτική στέγη, να την στηρίξει από τά φιλόξενα μικρόφωνα του Real FM καί  EXTRA...!!!
Πάντα ανευ... ανταλλάγματος το ξεκαθαρίζουμε...!!!
Ο άνθρωπος είναι πατριώτης και πάντα υπεράνω...χρημάτων...
Μην υιοθετείτε όσα γράφονται ότι τον πέταξε με τις κλωτσιές έξω από το γραφείο του ο Σαμαράς επειδή του ζήτησε 500.000 ευρώ, γιά να ξαναεκδώσει την χρεοκοπημένη  εφημερίδα του ΧΩΡΑ, γιά να τον στηρίξει πολιτικά...
Είναι ψέματα...!!!     
Όπως ψέματα είναι ότι χθές ήταν στα γραφεία του Π.Καμμένου, και συζήτησαν άν έχει στο "συρτάρι" του,  κοτόπουλα και αυγά φρέσκα-ζωντανά,  ΜΙΜΙΚΟΣ ή ΒΟΚΤΑΣ καί ο Καμμένος του το ξέκοψε λέγοντας, ότι δεν έχει να αγοράσει ούτε αυγά νά τα βάψει κόκκινα γιά να κάνει Πάσχα...
Ο Τράγκας πού ξέρει και "μυρίζεται τη δουλειά", έκοψε λάσπη  κατ' ευθείαν γιά άλλο αντιμνημονιακό κόμμα, έστω και όψιμο, αλλά εκεί ο Αρχηγός έχει αδυναμία στα αυγά και κύρίως τα μελάτα και δεν περισεύει ούτε... τσόφλι...!!!
Εκεί γιά να μπείς στο συνδυασμό και να εκλεγείς πρέπει να παραδώσεις ολόκληρο ΒΟΚΤΑΣ ή ΜΙΜΙΚΟ...
Το μόνο πού τούς συνδέει είναι το μίσος τους γιά τον Σαμαρά...
Τα επόμενα επεισόδια θα τα παρακολουθήσουμε απο τά... "φιλόξενα" μικρόφωνα του Real FM καί  EXTRA πού εκπέμπει ο... "ευηπόληπτος" Τράγκας καθημερινά...!!!
http://politikosafari.blogspot.com/2012/03/blog-post_6780.html

Haaretz: "Το Ισραήλ πρέπει να αγωνιστεί να κρατήσει τους νεοναζί εκτός κυβέρνησης..."

Σκληρή κριτική και κάλεσμα για αγώνα των απανταχού Εβραίων, ώστε να μην είναι στην νέα κυβέρνηση οι κκ Βορίδης και Γεωργιάδης κάνει η Ηaaretz. Η Haaretz αναφερόμενη στους Βορίδη και Γεωργιάδη τους αποκαλεί Νεοναζί !!! Συμπληρώνει επίσης: “Οι Νεοναζί κάνουν πολιτικό κεφάλαιο από την οικονομική τραγωδία στην Ελλάδα και οι φιλοδοξίες τους πρέπει να αφορούν τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο.”

Από την κριτική όπως ήταν αναμενόμενο δεν ξεφεύγει ούτε ο κ. Καρατζαφέρης αλλά ούτε και ο κ. Σαμαράς για το οποίον η Haaretz, αναφέρει:
“Ο Σαμαράς νομιμοποίησε ένα νεοναζί και αντισημίτη του χειρίστου είδους, όταν προσκάλεσε τον Βορίδη να
ενταχθεί το κόμμα του. Οι επιστολές διαμαρτυρίας από εβραϊκές οργανώσεις, έλαβαν μια χλιαρή απάντηση από τον Σαμαρά”