Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Βόμβα! Τρομοκρατία στο Όσλο: Ποιον εξυπηρετεί; Μυρίζει στημένο παιχνίδι.






Η αστυνομία του Όσλο διενεργούσε άσκηση λίγες μέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα!


Το χτεσινό χτύπημα στο Όσλο και οι πυροβολισμοί που έλαβαν μέρος λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι ήδη γεμάτο ανακρίβειες και γεγονότα που δεν βγάζουν νόημα. Ερωτήσεις που χρειάζονται παραπάνω έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί ...
ποιος ωφελείται από το συμβάν.

- Οι αρχές ανέφεραν ότι ο άνδρας που πυροβολούσε συνεχώς σε κατασκήνωση νεολαίας έχει άμεση σχέση με τους βομβαρδισμούς στο κυβερνητικό κτήριο.

- Ένας αυτόπτης μάρτυρας των εκρήξεων που εβρίσκετο 200 μέτρα μακριά απο την έκρηξη κάλεσε στο show του άλεξ Τζόουνς και ανέφερε οτι υπήρχε άσκηση για εξουδετέρωση βόμβας ακριβώς την προηγούμενη ημέρα!

- Σύμφωνα με τον Νορβηγό Μάρτυρα που έστειλε και email, ο πατέρας του τυγχάνει να είναι ειδικός σε εκρυκτικές ύλες, εξέτασε το τοπίο που εξεράγει ο μηχανισμός, και αναφέρει οτι λόγο του σχεδιασμού, των ζημιών αλλά και των συντριμμιών, η έκρηξη προφανώς προήλθε υπόγεια!
 Υπάρχουν αναφορές οτι είχε διακοπεί η κυλοφορία του δρόμο για να πραγματοποιηθούν υπόγεια έργα την ίδια οδό.
Αυτή η αναφορά δεν συμβαδίζει με την επίσημη οπου μιλάει για βόμβα σε αυτοκίνητο.

Την παρασκευή ήταν μέρα αργίας στην Νορβηγία και το κτήριο που βομβαρδίστηκε ήταν σχεδόν άδειο, εξού και μόνο 7 οι νεκροί. ΟΙ daily mail αναφέρουν: "Ευτυχώς, είναι εθνική αργία στην Νορβηγία και δεν υπάρχει αρκετή προσέλευση σε γραφεία, σε αντίθεση με άλλες μέρες." Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Γιατί οι "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" που συνήθως θέλουν να προκαλούν τις μεγαλύτερες δυνατόν απώλειες να επιλέξουν μια μέρα και αργίας και ένα κτήριο που θα έχει τις λιγότερες απώλειες;


θυμηθείτε
H Νορβηγία ήταν κατά της χρηματοδότησης της Ελλάδας δηλαδή των γαλλογερμανικών τραπεζών και μάλιστα το απέδειξε όταν τον περασμένο Μάιο αρνήθηκε την συμμετοχή στην χρηματοδότηση.


Είναι έξω από την Ευρωζώνη 
Τάχθηκε υπερ της άμεσης απομάκρυνσης όλων των στρατιωτών εως την 1η Αυγούστου.


Νορβηγία θα υποστηρίξει τους Παλαιστινίους που πρόκειται να ασκήσουν πιέσεις για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του κράτους τους από τα Ηνωμένα Έθνη, λέει ο Νορβηγός Υπουργός Εξωτερικών Jonas Gahr Store.

Ο υπουργός μιλούσε μετά τις συνομιλίες του στο Όσλο με την Εθνική Παλαιστινιακή Επικεφαλής Διοίκησης Μαχμούντ Αμπάς
.




anti-ntp.blogspot.com

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας για μια ζωή (τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας)


Οι γκρίζες ζώνες της συμφωνίας
Φανταστείτε την Ελλάδα να έχει βουτήξει στη θάλασσα, να πνίγεται και κάποιοι από το καράβι να της ρίχνουν ένα σωσίβιο. Παραδόξως, όμως, το σωσίβιο έχει… βαρίδια και ο παρ’ ολίγον πνιγμένος μόλις και με τα βίας βγάζει το κεφάλι του από το νερό.
Κάπως έτσι είναι η συμφωνία που υπεγράφη χθες στη Σύνοδο Κορυφής, οι κρυφές λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες αλλά θα πάρει μέρες για να καταλάβουμε τι υπάρχει από πίσω. Διότι είναι ωραίο να ακούς ότι θα πάρουμε 109 δισ. ευρώ, ότι ακολουθεί ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ότι μειώνονται τα επιτόκια και κερδίζουμε 3 δισ. το χρόνο, ότι επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής.
Είναι εντυπωσιακά τα στοιχεία κι εκεί πάνω θα παίξει η κυβέρνηση το επικοινωνιακό της χαρτί. Τα βαρίδια όμως θα παραμένουν και θα οδηγούν την Ελλάδα προς το βυθό.
Έχουμε και λέμε:
  • Μας μίλησαν για αναπτυξιακό πακέτο, ούτε ξέρουμε πόσα δις ευρώ. Μα αν δεν κάνουμε λάθος το ΕΣΠΑ αναπτυξιακό πακέτο είναι, πάνω από 20 δισ. έχει συμφωνηθεί, είναι δικά μας λεφτά δεν μας τα χαρίζουν και μπορούμε μόνοι μας να τα διαχειριστούμε. Ξαφνικά λοιπόνπαίρνουν το ΕΣΠΑ, προσθέτουν και μερικά άλλα και μας το παρουσιάζουν ως σχέδιο Μάρσαλ. Τα λεφτά που δικαιούμαστε μας τα παρουσιάζουν ως δική τους παραχώρηση.
  • Μάλιστα, ενώ το ΕΣΠΑ το διαχειριζόμαστε μόνοι μας, καθορίζαμε ποιους κλάδους θα αναπτύξουμε σύμφωνα με τις δικές ανάγκες, ξαφνικά μας βάζουν…γκαουλάιτερ. Η επιτροπή για την τεχνική βοήθεια θα έχει επικεφαλής έναν Γερμανό ο οποίος και θα κάνει το κουμάντο στην ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως αυτός θέλει.
  • Οι ξένοι που μας δίνουν το αναπτυξιακό πακέτο θα έχουν λόγο στο που θα πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Αν π.χ. η Ελλάδα είχε ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη της υπαίθρου και αυτό το πρόγραμμα δεν συμφέρει τους ξένους, δε θα υπάρχει πρόγραμμα. Αν ο Γερμανός επιχειρηματίας έρθει και κάνει επενδύσεις στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες κ.λπ. Θα θελήσει να πάνε εκεί τα λεφτά του αναπτυξιακού πακέτου ώστε και ο ίδιος να βγάλει κέρδος από μια αγορά που πάει μπροστά. Ό,τι δεν αρέσει στους ξένους επενδυτές θα μείνει χωρίς λεφτά.
  • Η χορήγηση νέων δανείων και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής σημαίνει ότι το Μνημόνιο θα υπάρχει στην Ελλάδα για τουλάχιστον 40 χρόνια. Κι αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται τακτικός έλεγχος των δημοσιονομικών, θα καθορίζουν οι Βρυξέλλες την οικονομική πολιτική, θα απαιτούν και θα παίρνουν νέα μέτρα, θα καθορίζουν αν και πότε θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό κι αν είναι βαρίδι. Μας ρίχνουν το σωσίβιο για να σωθούμε με αντάλλαγμα την εκχώρησης τη εθνικής κυριαρχίας για μια ζωή.
  • Μας είπαν ότι το επιτόκιο θα είναι χαμηλό, σίγουρα κάτω από 5%. Μα τα ευρωπαϊκά επιτόκια είναι σήμερα στο 3,5% και η Γερμανία δανείζεται με 2,80%. Επομένως, έχουμε μια καθαρά τοκογλυφική σύμβαση η οποία μάλιστα ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί στις λεπτομέρειές της. Π.χ. το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο, σταθερό και ποια θα είναι η “μίζα” που θα πάρει ο EFSF για την χορήγηση του δανείου; Μιλάμε για νόμιμη μίζα.
  • Πάμε τώρα στην εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών. Για να υπάρχουν εθελοντές σημαίνει ότι θα βγάλουν κέρδος, αυτό είναι σίγουρο. Θα δώσουν 37 δισ. και μαζί με ένα κούρεμα θα φτάσει τα 50 δισ. Αν καταλαβαίνουμε καλά από οικονομικα, πρόκειται για μια μετακύλιση του χρέους, ένα εθελοντικό  roll-over στα πρότυπα του γαλλικού μοντέλου. Είναι δηλαδή μια παράταση ζωής για να φτιάξει η Ελλάδα τα δημόσια οικονομικά της, πράγμα πολύ δύσκολο σύμφωνα με τα ελλείμματα και τις μαύρες τρύπες που διαρκώς διευρύνονται. Επομένως, ποιες είναι οι εγγυήσεις που παίρνουν οι καλοί Σαμαρείτες ιδιώτες (δηλαδή τράπεζες) για να συμμετέχουν στο  roll-over;
  • Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι η συμφωνία υποκρύπτει μια επιλεκτική χρεοκοπία ή  selective default όπως αρέσκεται στον κ. Βενιζέλο να λέει. Θεωρείται σίγουρο ότι οι ξένοι οίκοι θα μας υποβαθμίζουν με άγνωστα αποτελέσματα και συνέπειες. Πόσο θα κρατήσει, πόσο θα μς στηρίξουν οι ξένοι και τι κακό θα γίνει, κανείς δε μας το λέει.
  • Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι το χρέος θα μειωθεί κατά 26 δισ ή το 12% του ΑΕΠ. Δεν μας είπε όμως σε τι ποσοστό θα φτάσει το χρέος μετά τα νέα 109 δισ. ευρώ. Γιατί αν από 170% φτάσει 250%, τότε το 12% είναι σταγόνα στον ωκεανό.
  • Κανείς δε μιλά για την εθελοντική συμμετοχή στο κούρεμα από την πλευρά των Ελλήνων. Εκτός από τις τράπεζες θα ενταχθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία που πνέουν τα λοίσθια; Ποιος ρώτησε τους ασφαλισμένους για τα λεφτά που θα χάσουν τα ταμεία τους και ποιος διαπραγματεύεται γι’ αυτούς; Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν ομόλογα 25 δισ. ευρώ κι ένα «κούρεμα» της τάξης του 20% θα οδηγούσε σε απώλειες 5 δισ. ευρώ.
Αυτές κι άλλες πολλές είναι οι κρυφές πτυχές αλλά υπάρχει κι ένα μεγάλο όνειδος: Μας έλεγε μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση ότι είναι κόκκινη γραμμή της να μη δεχθεί απόφαση που δε θα λύνει συνολικά το πρόβλημα χρέους της Ευρώπης. Και ξαφνικά συμφώνησε σε μια λύση μόνο για την Ελλάδα. Έχουν άραγε να απαντήσουν κάτι επ’ αυτού;

Πανηγυρίζουν οι φαύλοι. Γνωρίζουν άραγε γιατί;



Πανηγυρίζουν οι φαύλοι, υποδεχόμενοι στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Ηγεμόνα ΓΑΠ με χειροκροτήματα. Αυτό γνωρίζουν να το κάνουν καλά. Χειροκροτητές άβουλοι και ανόητοι, ολίγιστοι και επιλήσμονες, συμφωνούν σε όλα, μη σκεπτόμενοι τις συνέπειες.
Χειροκροτούν γιατί η Πατρίδα αλυσοδέθηκε για τα επόμενα σαράντα χρόνια. (Τόσο άραγε θα κρατήσει η εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων;).
Χειροκροτούν γιατί το ΔΝΤ θα δηλώνει «παρών» για δεκαετίες.
Χειροκροτούν γιατί διασφάλισαν με τις πλέον χειρότερες συνθήκες αυτά που πούλησε ο Ηγεμών στις αγορές το 2009 και το 2010. Θυμάστε, όταν κατηγορούσε τους Έλληνες με απίθανους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ώστε να δώσει το έναυσμα για επίθεση κατά της Ελλάδος. Διότι περί εκτελέσεως καλώς προετοιμασμένου σχεδίου επρόκειτο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα ήταν δυνατή η εκπόρθηση του κάστρου. Τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα.
Χειροκροτούν οι φαύλοι γιατί η πατρίδα θα πληρώνει πολλαπλάσιο χρήμα σε τόκους, αφού η επιμήκυνση, αν και  με μικρότερο επιτόκιο, αυξάνει  τις τοκοχρεολυτικές δόσεις .
Χειροκροτούν οι φαύλοι, όπως χειροκροτούσαν στην ψήφιση του μνημονίου, όπως χειροκροτούσαν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Χειροκροτούν οι φαύλοι, αποκρύπτοντας τις οδυνηρές συνέπειες για τον εργαζόμενο πολίτη, για τον συνταξιούχο, για τον ασθενή συνάνθρωπό μας.
Χειροκροτούν γιατί η χρεoκοπία δεν είναι «σκέτη» αλλά είναι χρεοκοπία με επιθετικό προσδιορισμό.
Χειροκροτούν γιατί σκλαβωθήκαμε και θα ξεπουληθούμε χρεωκοπημένοι.

Εκπορνευτές της πολιτικής, πόσος άραγε καιρός σας έμεινε;

Amphiaraos

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πατριωτικό Μέτωπο-Βιώνουμε την πιο εξευτελιστική για το έθνος και το γένος περίοδο, όπως της ήττας του 1897.‏


Βιώνουμε την πιο εξευτελιστική για το έθνος και το γένος περίοδο, όπως της ήττας του 1897. Ή θα ξαναγίνουμε ραγιάδες, ή θα αντισταθούμε. Το Πατριωτικό Μέτωπο, μπήκε ήδη σε παράταξη μάχης.

Την εξευτελιστικότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας βιώνουμε ως έθνος και ως γένος από το 1897 και εντεύθεν, μετά την χθεσινή «συμφωνία» των 17, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την παραχώρηση του δικαιώματος σε ιδιώτες, συμμετοχής στο υποτιθέμενο «χρέος», ο Γ.Α.Π., παραχώρησε και το δικαίωμα κατάσχεσης της εθνικής αλλά και ιδιωτικής περιουσίας του καθενός εξ’ ημών, σε οποιονδήποτε «δανειστή» μας. Συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Τούρκων.

Την ίδια ώρα, με την εγκληματική συμφωνία για περιορισμό του λειτουργικού κόστους της Εθνικής μας Άμυνας, από τα 2,5 δις ευρώ, στα 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, αποφασίσθηκε ουσιαστικά η διάλυση της Άμυνας της χώρας. Και φυσικά η προετοιμασία  για το επόμενο βήμα, του περαιτέρω περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας.

Περάσαμε πια την «πύλη της κόλασης» και εισερχόμαστε με καταιγιστικούς ρυθμούς, σε περιπέτειες, των οποίων την διαδρομή, ούτε ο χειρότερος εφιάλτης, δεν θα μπορούσε να περιγράψει.

Αυτό που εμφανίζεται από τις χτεσινές αποφάσεις της «Ευρωζώνης (κυρίως της Γερμανίας δηλαδή, κατ’ εντολή του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου) είναι η πάση θυσία προστασία του Ευρώ και των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών που το διαχειρίζονται αποκλειστικά.

Η «διάσωση» της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι παρά η τοποθέτησή της σε καθεστώς «αναγκαστικής διαχείρισής της», στα πρότυπα πτωχευμένων εταιρειών. Η ολοκλήρωση δηλαδή της εθνικής μας ταπείνωσης, που ξεκίνησε το 2010 με την συνυπογραφή του πρώτου μνημονίου και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Μοναδικός στόχος, όπως ξεκαθαρίζεται στα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, είναι αρχικά η παράδοση κάθε πλουτοπαραγωγικής μας πηγής και αργότερα η παράδοση εδαφών. Μια πρώτη νύξη γίνεται με την πώληση στο 100% του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η ίδια η «αποτυχία» εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, κάνει ολοφάνερες τις προθέσεις της «Ευρωζώνης», στο μέτρο που οι ίδιοι εγγυήθηκαν με τους τρίμηνους ελέγχους την «εφαρμογή» των προδοτικών συμφωνιών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Πατριωτικό Μέτωπο, που εδώ και τρία χρόνια ύψωσε θαρραλέα και γενναία φωνή για την Πατρίδα, τον Λαό μας και την Δημοκρατία, καλεί για μιαν ακόμη φορά, όλους τους Έλληνες στων οποίων την καρδιά κυλάει ακόμη η φωτιά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα.

Δεν έχουμε ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο. Το ρολόι της ιστορίας χτυπά και η υποχρέωσή μας στις γενιές που αγωνίστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου, αλλά και στις γενιές που έρχονται, είναι πια όχι μόνο δεδομένη, αλλά και μη διαπραγματεύσιμη ανάγκη.

Σε όλους τους τόνους, σε όλα τα ελεύθερα βήματα, οφείλουμε να διακηρύξουμε πως το σχέδιο που εφαρμόζεται εναντίον της Πατρίδας μας, είναι σχέδιο υποδούλωσης, παράδοσης του Εθνικού μας πλούτου, εξαθλίωσης και υποταγής του Λαού μας.

Το Πατριωτικό Μέτωπο δηλώνει για μία ακόμη φορά πως δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ της κυβέρνησης Παπανδρέου από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου κι έπειτα., και ασφαλώς το ίδιο ισχύει για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ που αφορά Εθνική Περιουσία.

Καλεί επίσης τους Έλληνες Πατριώτες, στην Ελλάδα, την Κύπρο και στο εξωτερικό, να δραστηριοποιηθούν, κάνοντας παγκοσμίως γνωστό την ΑΡΝΗΣΗ του Ελληνικού Λαού να αποδεχτεί τα σχέδια υποδούλωσης που εκδηλώνονται εις βάρος μας.

Ακόμη, γυρίζουμε τις πλάτες στους «σωτήρες» και «μεσσίες» που φυτρώνουν σαν «μανιτάρια», ακονίζοντας τα μαχαίρια για να ικανοποιήσουν την πείνα τους για εξουσία και οικονομικά οφέλη, μέσα από τη διαχείριση της κρίσης.

Το είπαμε, θα το ξαναπούμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε, έστω και κουραστικά: Όποιος σε αυτήν την αρνητικότατη για την Πατρίδα και τον Λαό μας συγκυρία, παρουσιάζεται ως ο «θεραπευτής, δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μ….», είναι είτε βλάξ, είτε πολιτικός απατεώνας-πτωματοφάγο όρνιο.

Μοναδική μας υποχρέωση είναι να συμπαραταχθούμε στην κοινή γραμμή της μάχης, αφήνοντας στην άκρη, τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές, επί μέρους διαφορές μας. Το Πατριωτικό Μέτωπο, του οποίου τα στελέχη, δεν είναι και δεν θα είναι υποψήφιοι διαχειριστές οποιαδήποτε τύπου, όπως αυτό και καταστατικά ξεκαθαρίζεται, είναι ο μοναδικός εκείνος πολιτικός φορέας, που εγγυάται την δυνατότητα να φιλοξενηθούμε όλοι στο ευρύχωρο σπίτι του αγνού και άδολου πατριωτισμού. Αυτού του πατριωτισμού που γέννησε τις επαναστάσεις, εθνικοαπελευθερωτικές και κοινωνικές, στο πέρασμα της ιστορίας μας.

Φτύνουμε κατάμουτρα τους «μεσσίες» του τύπου «εγώ θα σώσω την Ελλάδα, ψηφίστε με», τους «σωτήρες» νεοσταλινικού τύπου, που βλέπουν ακόμη «ταξικό» το ζήτημα της εθνικής μας κυριαρχίας, τους πατριώτες του τύπου «ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, τρία βιβλία 40 ευρώ» και φυσικά τους θλιβερούς νεοταξίτες, που βλέπουν «αδέλφια» τους, στα πρόσωπα του Γκρουέφσκυ, του Ερντογάν και σε κάθε λογής πρακτόρικο μανιτάρι που ξεφύτρωσε παρασιτικά, στο πληγωμένο κορμί της ελληνικής κοινωνίας, φυτεμένο από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών.

Ενώνουμε τα χέρια, τη φωνή μας, την οργή μας, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Οι στιγμές που βιώνουμε, είναι στιγμές ευθύνης, στους ήρωες μας, στους μάρτυρές μας, στους ποιητές μας, στους σοφούς δασκάλους μας, αλλά και στις νέες γενιές. Χρωστάμε πολλά σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μην είμαστε σήμερα Ντιγιάρμπακιρ. Χρωστάμε πολλά στις νέες γενιές, στις οποίες είμαστε υπόλογοι και υπεύθυνοι για το χάλι που δημιουργήσαμε.

Εμείς του Πατριωτικού Μετώπου, είμαστε εδώ και δηλώνουμε παρόν, σε παράταξη μάλιστα μάχης. Δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να ζητήσουμε να γίνουμε «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη», «πλοίαρχοι» στο «καράβι που βουλιάζει». Απλά, πολύ απλά, επαναλαμβάνουμε τη ρήση του Στρατηγού μπάρμπα-Γιάννη Μακρυγιάννη: «Ελάτε να φκειάξωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί».

Αυτό το πολιτικό πτώμα είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας…



Για να κερδίσει τις εκλογές, μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και δεσμευόταν ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ.
Στη συνέχεια, επί ένα εξάμηνο, περιφερόταν στο εξωτερικό συκοφαντώντας τη χώρα, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο.
Μετά, για να μας ….σώσει,  παρουσίασε στον Ελληνικό λαό το μνημόνιο σαν λύση σωτηρίας. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι θα …ξεπληρώσουμε 110 δις σε τρία χρόνια!
Φέτος, υποτίθεται ότι η οικονομία μας θα έμπαινε σε αναπτυξιακή τροχιά (θα έχουμε ύφεση πάνω από 4%), ενώ προς το τέλος του έτους θα βγαίναμε στις αγορές.
Ακολούθησαν τα γνωστά: βάναυση φορολογία, οριζόντιες περικοπές, έκρηξη της ανεργίας, μεσοπρόθεσμο, έκτακτες εισφορές και πάει λέγοντας.
Χθες, χωρίς την παραμικρή διάθεσή αυτοκριτικής (είχε μάλιστα το θράσος να πεί ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου) ανακοίνωσε ότι μας…ξανασώζει! Η αλήθεια είναι ότι επιχείρησε να σώσει τις τράπεζες. Ελληνικές, ευρωπαϊκές και ατλαντικές.
Ο κ. Παπανδρέου απεδείχθη αναξιόπιστος, αφερέγγυος και αναποτελεσματικός. Τον εμπιστεύεστε; Αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις δεν τον εμπιστεύεται, ούτε ο ελληνικός λαός;
Έχουν επομένως καμιά αξία οι διαβεβαιώσεις του;
Είναι λύση το νέο ….πακέτο;
Είναι γνωστό ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Επομένως, άς περιμένουμε μέχρι να γίνουν γνωστές αυτές οι λεπτομέρειες. Γιατί έχουμε ακούσει διαφορετικά ποσά, διαφορετικές εκδοχές και αντικρουόμενα σενάρια. Όμως, ότι παραπάνω και μάθουμε, οι πρώτες διαπιστώσεις είναι οι εξής:
Πρώτον, η Ε.Ε. κατέβαλε χθές μια έσχατη προσπάθεια να περιορίσει την κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε πλέον …«ειδική περίπτωση». Οι άλλες χώρες με  προβλήματα χρέους, θα τα αντιμετωπίσουν με ηπιότερες πολιτικές. Αυτή η …διαφοροποίηση της Ελλάδος, αποτελεί και μια προσωπική ….επιτυχία του πρωθυπουργού, που επιδίωκε το ακριβώς…. αντίθετο!
Δεύτερον, αυτό που απεδέχθη ο κ. Παπανδρέου είναι η χρεοκοπία της χώρας. Όπως και αν ονομαστεί αυτή, πρόκειται περί χρεοκοπίας. Από την άποψη αυτή, ο κ. Παπανδρέου μπορεί να μείνει…ήσυχος. Τη θέση του στην ιστορία την καπάρωσε.
Τρίτον, τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και η ΕΕ, ουσιαστικά ομολόγησαν ό,τι ένα χρόνο τώρα έκαναν μια τρύπα στο νερό! Έπαιζαν με την υπομονή και το μέλλον μας. Εξήντλησαν την πρώτη, υποθηκεύουν το δεύτερο.
Τέταρτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα για μια δεκαετία, τουλάχιστον, θα βρίσκεται εκτός αγορών και υπό διεθνή οικονομική επιτροπεία. Και μάλιστα, όχι μόνο  από ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και από ιδιώτες! Ξέρουμε ποιοι θα είναι αυτοί οι ιδιώτες; Όχι; Ξέρουμε τι άλλα συμφέροντα εκπροσωπούν; Όχι! Ξέρουμε, αν τους έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις και τι είδους εγγυήσεις για τη …γενναιοδωρία τους αυτή; Όχι!
Πέμπτον,  ο κ. Τρισέ μας είπε ό,τι θεωρεί πολύ σημαντική την «τεχνική βοήθεια» που θα μας παρασχεθεί. Προφανώς, αναφέρεται στις αποκρατικοποιήσεις.  Τι είδους τεχνική βοήθεια θα είναι αυτή και κυρίως τι αρμοδιότητες θα έχουν οι παρέχοντες την …βοήθεια; Μήπως ουσιαστικά αυτοί θα αναλάβουν να ..τρέξουν τις ιδιωτικοποιήσεις;
Έκτον, με το τραπεζικό μας σύστημα δέσμιο της ΕΚΤ, άγνωστο πλέον για πόσο χρόνο, τι θα γίνει με τα δάνεια που έχουν δοθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις; Μήπως ,με τον τρόπο αυτό θα περάσουν  υπό ξένο έλεγχο;
Έβδομον, ο βασικός ισχυρισμός του κ. Παπανδρέου, είναι ότι με το πακέτο μέτρων που απεδέχθη, εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μας είπε τη μισή αλήθεια. Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από την υλοποίηση του μνημονίου και την επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. Μα αυτά τα δυο είναι …αντικρουόμενα! Το Μνημόνιο επιτείνει την ύφεση, δεν την περιορίζει. Επομένως, όσο η χώρα παραμένει σε ύφεση, το χρέος καθίσταται επαχθέστερο.
Όγδοο, με τον εκτροχιασμό που παρατηρείται στα δημόσια έσοδα, ένα είναι βέβαιο: θα έχουμε και  νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.
Ένατον, ποιό είναι το worst case σενάριο; Αν αποτύχουν τα μέτρα που συμφώνησε να λάβει ο κ. Παπανδρέου, ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Η ολική χρεοκοπία;
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα για μια δεκαετία. Είχε την εξουσιοδότηση να δεσμεύει τη χώρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Αναρωτιέμαι, η συμφωνία αυτή θα περιβληθεί τον τύπο κάποιας συμφωνίας; Θα περάσει από τη Βουλή και αν ναι, με ποια πλειοψηφία;
Ο κ. Παπανδρέου (με τη βοήθεια του συστήματος που τον στηρίζει), θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες να μας πείσει πως ανέλαβε μια αποστολή και την έφερε σε πέρας: ότι μας έσωσε!  Για να μπορέσει να την εκμεταλλευτεί πολιτικά. Για αυτό και έσπευσε προκαταβολικά να υποβαθμίσει την αντίδραση των Οίκων Αξιολόγησης.
Όμως, με τη χθεσινή απόφαση, πολύ φοβούμαι, ό,τι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.   Kαι δυστυχώς, δεν καθορίζουμε εμείς τις τύχες μας…
Κώστας Ροδινός

Μας κορόιδεψε, μας (εκ)βίασε και τώρα μας χρεοκοπεί!


Από ότι παρουσιάζεται μέχρι τώρα από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς χρεοκοπίας. Όχι “επιλεκτικής”, μια που η αναδιάρθρωση αφορά το σύνολο του χρέους, αλλά ενός είδους “ελεγχόμενης” χρεοκοπίας.. Λίγο βέβαια μας ενδιαφέρει το περιτύλιγμα της ιστορίας… Τ θέμα είναι ότι χρεοκοπούμε κι επίσημα και παραμένουμε σε καθεστώς μνημονίου για πολύ ακόμα, και ίσως χειρότερα απ’ ότι σήμερα, καθώς είναι πολύ πιθανή μια νέα σειρά μέτρων λιτότητας το φθινόπωρο…

Βγήκαν οι σαλιάρηδες, αυλοκόλακες στα παράθυρα και πανηγυρίζουν, όπως με τόσα και τόσα δεινά, για την ανάσα που παίρνει η χώρα και για την μεγάλη επιτυχία…

Ναι μεγάλη πετυχεσά!!!

Τί φαίνεται να πέτυχε η κυβέρνηση;

Ό,τι μέχρι εχθές απέρριπτε μετά βδελυγμίας…

Όλα όσα απέρριπτε τότε, τώρα τα δέχεται ως νίκη. Με μια διαφορά… Ότι τώρα γίνονται γιατί συμφέρουν τους δανειστές μας, όχι επειδή είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας.

Επιμήκυνση; -Ποτέ, μας απαντούσαν!

Χρεοκοπία; -Να μην αναφέρουμε τέτοιες λέξεις

Αναδιάρθρωση; Η κυβέρνηση λειτουργεί βάσει σχεδίου…

Και είχε σχέδιο…

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Για μια ακόμη φορά ο “χρήσιμος ηλίθιος” της παγκοσμιοποίησης βάζει την χώρα του στην θέση πειραματόζωου και μπαίνει στην τελική ευθεία ξεπουλήματος των πάντων. Πιστός αχρι θανάτου στα αφεντικά και στις επιταγές της Σχολής του Σικάγου διαλύει κάθε έννοια κράτους και το κάνει εμπόρευμα εκμεταλλεύσιμο για …”διεθνείς επενδυτές”.

Κι αν μας κάνει πιο φτωχούς κι αν αντιδράσουμε; Ακολουθεί το σχέδιο Β. Ο Μπενι(το)! Ο αρχομανής αερολόγος που μετά την prive συνάντηση με την Χίλαρι προχθές, πάει στο Αμέρικα να λάβει το χρίσμα και να δώσει για εγγυήσεις Ελλάδα, αν τον επιλέξουν για διάδοχο… Τί είναι το ξεπούλημα ενός λαού μπροστά στην καρέκλα του Μπένι; Αν παραστεί ανάγκη και ο ένας ξεπουλημένος καταρρεύσει, θα αναλάβει ο άλλος για να κερδίσουν χρόνο, για να τα φάνε όλα…

Κι ο λαός; Οι εργάτες; Η κοινωνία;

Ποιοι είναι αυτοί; Αύριο εξαργυρώνουμε τα CDS
Πηγη 

Financial Times: “Όπως και να το πεις, είναι μια χρεοκοπία”


Μια μεγάλη πιθανότητα είναι ότι η Ελλάδα θα είναι το πρώτο κράτος της Δύσης που χρεοκοπεί, εδώ και 60 χρόνια.
Οι αναλυτές αναμένουν τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ως χρεοκοπημένη, επειδή οι κάτοχοι των ομολόγων  θα υποστούν απώλειες αν αποφασισθεί η συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Οι πληροφορίες θέλουν την Standard & Poor’s να χαρακτηρίzει την ελληνική κατάσταση ως selective default (επιλεκτική χρεοκοπία), και την Fitch να προχωρά σε restricted default (περιορισμένη χρεοκοπία), που είναι το ίδιο πράγμα. Η Moody’s που δεν διαθέτει παρόμοια αξιολόγηση, αναμένεται να κηρύξει την Ελλάδα σε χρεοκοπία.
Μια χρεοκοπία σημαίνει πως η ΕΚΤ δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για δανεισμό. Αυτό θα κατέστρεφε τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, που βασίζεται στην ΕΚΤ, και θα απειλούνταν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης λόγω της μεταδοτικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet απέρριπτε την ιδέα οποιασδήποτε μορφής χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Trichet τελικά ενέδωσε, όταν διευκρινίστηκε πως ότι έχει αποφασιστεί θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνο για την Ελλάδα, και όχι για τις υπόλοιπες χώρες που παλεύουν με τα χρέη τους.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Herman Van Rompuy ανακοίνωσε πως «Καταλήξαμε σε τρεις σοβαρές αποφάσεις, που όλοι μας στηρίζουμε. Βελτιώσαμε την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πήραμε μέτρα να περιορίσουμε τον κίνδυνο της μεταδοτικότητας, και δεσμευτήκαμε να βελτιώσουμε τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της ευρωζώνης».
Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Sarkozy δήλωσε πως η σημερινή συμφωνία θα περιορίσει την αναλογία του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ κατά 24%.
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε  αφού ο Sarkozy δέχτηκε να αποσύρει τη πρότασή του για φόρο ύψους €50 δισ, στις τράπεζες της ευρωζώνης.
Τα χρηματιστήρια, όπως και το ευρώ, σημείωσαν ραγδαία άνοδο μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα της συμφωνίας. Παράλληλα μειώθηκαν τα έξοδα δανεισμού της Ιταλίας, της Ισπανίας, και άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο ΓΑΠ στον δρόμο του … Τρικούπη


Η Μεγάλη Πέμπτη της Ελλάδας θα συνοδεύεται, όπως όλα δείχνουν από τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά η Ανάσταση δε φαίνεται από πουθενά.
Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τον Χ. Τρικούπη είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι χρεοκόπησε η χώρα. Όπως και να το πει, επιλεκτική, αναγκαστική ή γενική χρεοκοπία η ουσία είναι ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί δεν… άκουσαν τις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια που δε θα είχε όρους όπως selective default. Το τίμημα θα είναι βαρύ και για πολλά χρόνια για τον ελληνικό λαό.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η χώρα πήρε το μικρότερο δυνατό πακέτο με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.
Όμως, η κυβέρνηση, αφού αφήσει από απόψε τους… πανηγυρισμούς (διότι κάτι τέτοιο ψυχανεμιζόμαστε ότι θα κάνουν) θα πρέπει να εξηγήσει ξεκάθαρα.
  • Γιατί εδώ και ένα χρόνο έπαιρνε μέτρα επώδυνα και άδικα αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει την οικονομία ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο;
  • Γιατί δεν χρεοκοπούσαμε πέρυσι ώστε φέτος να έχουν μπει όλα στο δρόμο τους;
  • Τι σημαίνει για τους Έλληνες αυτή η συμφωνία; Πόσο θα επηρεαστεί επιπλέον η ζωή τους;
  • Υπάρχει κρυφή συμφωνία ώστε να δοθούν εγγυήσεις προκειμένου να γίνει η επιλεκτική χρεοκοπία; Μήπως δηλαδή εκχωρήσαμε δικαιώματα σε ακίνητα και εταιρείες του δημοσίου προκειμένου οι ιδιώτες που μπαίνουν στη διαδικασία να έχουν εγγυήσεις;