Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Να τα βλέπουν οι δικοί μας: Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν το μισθό τους στους Έλληνες!


Marco Galdi
Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.
Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια.
Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο.
Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.
Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική.
Moscatiello Giovanni
Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της.
Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται.
Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε.
Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού.
Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».
Πριν από λίγο, αποφάσισε να προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.
«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ο Λένιν στο πλευρό του Κεμάλ, τόνους χρυσού και όπλων την ώρα που η Ρωσία λιμοκτονούσε, έστειλε το ανθρωπάκι για να σώσει τον Κεμάλ. Δεν άφησαν τον Στάλιν να ισοπεδώσει την Τουρκία!! Πιστός συνεργάτης των Γερμανών οι Τούρκοι. Βλακείες τα περί ουδετερότητας στον Β’ΠΠ! Δείτε ...
ειδικά από το τρίτο λεπτό και μετά.

Η ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμένα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς.
Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν. Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.





Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921. Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας: 
60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες. Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.
Βάλτε στο κάδρο και τον Λένιν που έκανε την επανάσταση με 30χιλιάδες χρυσά μάρκα (τέτοιο προλεταριάτο) και θα καταλάβετε πως ήλθε η συντριβή στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και τι τιμές αξίζουν στο “Σεϊτάν Ασκέρ”. 10 χειροβομβίδες για κάθε Έλληνα στρατιώτη! Φανταστείτε ποιόν λαό πάνε σήμερα να ταπεινώσουν. Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

olympia

Π.Καμμένος: "Δεν υπολόγισαν"¨

Εγκρίνονται τα 130 δισ προς την Ελλάδα στις 20/2  - Η απομείωση  στο PSI+ έως στο 75% - Θα εμπλακεί και η  ΕΚΤ με swaps για να προλάβει την ενεργοποίηση των CACs – Έρχεται  το selective default από Moody’s, Fitch, S&P  έως τις 9 Μαρτίου Όλα αυτά σημαίνουν :

ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ 
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΑ CDS
ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Αλλά δέν υπολόγισαν :


ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΣΩ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ CDS ΜΕΣΩ AIG ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΣΩ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΑ

Και ότι :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από το bankingnews.gr
Εγκρίνονται τα 130 δισ προς την Ελλάδα στις 20/2 - Η απομείωση στο PSI+ έως στο 75% - Θα εμπλακεί και η ΕΚΤ με swaps για να προλάβει την ενεργοποίηση των CACs – Έρχεται το selective default από Moody’s, Fitch, S&P έως τις 9 Μαρτίου

(upd2)Νέα τροπή λαμβάνουν οι εξελίξεις για την Ελλάδα καθώς η Γερμανία αναθεώρησε το αρχικό της σχέδιο να μεταφερθεί η διαδικασία επίλυσης της ελληνικής κρίσης για μετά τις εκλογές και πλέον στις 20 Φεβρουαρίου την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο το γεγονός ότι στις 2 Μαρτίου θα συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών με επίκεντρο την Ελλάδα και το σχέδιο διάσωσης που θα εφαρμοστεί εγείρει προβληματισμό αν οι τελικές αποφάσεις παρθούν στις 20 Φεβρουαρίου. 
Ίσως εκεί για πρώτη φορά και επιτακτικά στις 2 Μαρτίου, ζητηθεί η έγκριση του ειδικού λογαριασμού που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καθεστώς πλήρους επιτροπείας. 
Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας στο Eurogroup θα περιλαμβάνει, την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δις ευρώ και ταυτόχρονα το PSI+ την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με την εμπλοκή του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα. 
Οι νέες παράμετροι που έρχονται να προστεθούν στο πάζλ που λέγεται διάσωση της Ελλάδος είναι 
1)Το νέο δάνειο θα είναι 130 δις ευρώ εκ των οποίων τα 23 δις ευρώ θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Η Ελλάδα ζητάει 135 δις ευρώ ενώ είχαν συζητηθεί και τα 145 δις ευρώ. 
2)Το PSI+ θα προχωρήσει. Η Γερμανία μάλιστα έχει ζητήσει να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας. 
Μεταξύ 22 Φεβρουαρίου και 9 Μαρτίου ή 16 Μαρτίου αν υπάρξουν καθυστερήσεις θα είναι η περίοδος υποβολής προσφορών δηλαδή η διαδικασία απομείωσης και ανταλλαγής με νέα ομόλογα. 
To haircut θα είναι 75% όπως αποδεικνύεται από τις εθελοντικές απομειώσεις που πραγματοποίησαν η BNP Paribas και η Societe Generale. 
Στόχος είναι να μειωθεί το χρέος κατά 100 δις ευρώ με βάση τις ονομαστικές αξίες στόχος που δεν θα επιτευχθεί ενώ θα αντικατασταθούν τα εναπομείναντα ομόλογα με αντίστοιχα ονομαστικής αξίας 70 δις.
3)Θετική αλλά σίγουρα αναμενόμενη εξέλιξη είναι η εμπλοκή τελικά της ΕΚΤ και των Εθνικών Κεντρικών τραπεζών που κατέχουν ομόλογα από 50 έως 58 δις ευρώ σωρευτικά. Η ΤτΕ κατέχει 2,5 δις ευρώ περίπου. 
Η εμπλοκή της ΕΚΤ που κατέχει ελληνικό χρέος 48 δις – αναφέρεται από 40 έως 48 δις ευρώ – θα ανταλλάξει τα υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα με νέα μέσω μιας διαδικασίας swaps δηλαδή η ΕΚΤ δεν θα υποστεί haircut.
Εν συνεχεία τα κέρδη που θα αποκομίσει θα τα διαμοιράσει στα μέλη της τις εθνικές κεντρικές τράπεζες οι οποίες στην συνέχεια θα τα διανείμουν στις χώρες τους. Το κεφαλαιακό κέρδος εκτιμάται κοντά στα 15 δις ευρώ. 
Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον επισπεύδεται η διαδικασία στόχος είναι να μην εμπλακεί σε πραγματικό haircut η ΕΚΤ μέσω της ενεργοποίησης των CACs. 
4)Η διαδικασία θα είναι πολύ πιεστική χρονικά καθώς απομένουν 32 μέρες από την λήξη του περιβόητου ομολόγου Μαρτίου 2012 συνολικού ποσού 15,05 δις ευρώ κεφάλαιο και κουπόνια και αν στις 20 Φεβρουαρίου 
Με βάση πληροφορίες από τραπεζικές πηγές η συμμετοχή στο PSI+ θα κινηθεί μεταξύ 55% και 65% δηλαδή από 55 έως 70 δις ευρώ έναντι στόχου 100 δις ευρώ απομείωσης. 
Η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης των CACs είναι πολύ πιθανή και ίσως έτσι εξηγείται γιατί προσπαθούν να επισπεύσουν τα swaps της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών. 
Η ενεργοποίηση των CACs που θα καταστούν νόμος του κράτους -πιθανότατα την άλλη εβδομάδα - θα μετατρέψουν την διαδικασία ανταλλαγής του χρέους από εθελοντική, υποχρεωτική. 
Αυτό ουσιαστικά θα υποχρεώσει την Moody’s, Fitch και Standard and Poor’s να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς selective default δηλαδή επιλεκτικής χρεοκοπίας. Οι οίκοι αξιολόγησης στο διάστημα μεταξύ 22 Φεβρουαρίου μέχρι 9 Μαρτίου και εφόσον αυτό θα καθοριστεί ως το χρονικό διάστημα της ανταλλαγής των ομολόγων θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα. 
Χθες από μια πηγή – που ωστόσο δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν είναι αξιόπιστη – αναφερόταν ως ημερομηνία υποβάθμισης της Ελλάδος σε default στις 23 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή. 
Βέβαια μετά την χρεοκοπία και λόγω των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν, θα υπάρξει αναβάθμιση της Ελλάδας έως 8 βαθμίδες δηλαδή έως την κλίμακα Β. 
Αν παρ' ελπίδα ανακύψουν εμπόδια, - και παρά τις Γερμανικές διαψεύσεις - για να αποφευχθεί η χρεοκοπία έχει εξεταστεί να χορηγηθεί ένα έκτακτο δάνειο π.χ. 15 δις ευρώ το οποίο δεν θα είναι νέο δάνειο αλλά θα ενταχθεί μέσα στο πακέτο των 130 δις ευρώ. 
Δηλαδή το δάνειο που θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα αφαιρώντας τα 23 δις για τις τράπεζες και τα 15 δις του ενδιάμεσου δανείου θα είναι 92 δις ευρώ. 

Γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI+ 

Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μεταξύ αυτών και η ΤτΕ πρέπει να συμμετάσχουν στο PSI+ στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους….. 
Πέραν των ιδιωτών θεσμικών τραπεζών και funds πρέπει να συμμετάσχει και ο επίσημος τομέας όπως χαρακτηρίζεται δηλαδή η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μεταξύ αυτών και η ΤτΕ. 
Τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ ανέρχονται περίπου στα 48 δισ ευρώ.
Με βάση εκτιμήσεις κυρίως το μεσοσταθμικό κόστος αυτών των ομολόγων ανέρχεται στις 66 με 70 μονάδες βάσης.

Το selective default, το credit event και τα CDS

Το PSI+ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε συντεταγμένη, επιλεκτική χρεοκοπία εντός ευρώ..
Αυτό προφανώς και θεωρείται αναμενόμενη διαδικασία καθώς έχει προαναγγελθεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. 
Η υποβάθμιση σε default έχει νομική κυρίως διάσταση καθώς θα είναι διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από την χρεοκοπία. 
Μετά την αναμενόμενη υποβάθμιση της Ελλάδος στην κλίμακα C ή D δηλαδή σε καθεστώς default, σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας, η οποία προφανώς και θα αποτελεί ιστορική εξέλιξη καθώς ουδέποτε χώρα του δυτικού κόσμου χρεοκόπησε…οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s Standard and Poor’s και Fitch θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα έως 8 βαθμίδες πιθανότητα στην κλίμακα Β. 
Η υποβάθμιση σε καθεστώς χρεοκοπίας της Ελλάδος θεωρείται μια αναμενόμενη εξέλιξη. 
Ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που θα παραμείνει σε καθεστώς default η Ελλάδα. 
Ωστόσο στην επόμενη φάση οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα έως 8 βαθμίδες δηλαδή έως την κλίμακα Β. 
Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος στην κλίμακα B θα είναι απόρροια των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν τα οποία θα δοθούν στους ομολογιούχους δανειστές στα πλαίσια του PSI+.
Αυτά τα νέα ομόλογα θα πρέπει να αξιολογηθούν και θα φέρουν βαθμολογία από τους οίκους αξιολόγησης. Αυτά τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να βαθμολογηθούν έως την κλίμακα Β. 
Η υποβάθμιση της Ελλάδος με βάση το αρχικό σχέδιο θα οδηγήσει την ISDA δηλαδή την Διεθνή Ένωση Swaps και παραγώγων να πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός, συμβάλλοντας στην πληρωμή των CDS. 

Ποια είναι τα μέλη της ISDA Ευρώπης που θα αξιολογήσουν αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα 

Voting Dealers 
Bank of America / Merrill Lynch
Barclays
BNP Paribas
Credit Suisse
Deutsche Bank
Goldman Sachs
JPMorgan Chase Bank,
Morgan Stanley
Société Générale
UBS
Consultative Dealers
Citibank
The Royal Bank of Scotland
Voting Non-dealers
BlackRock (Third Term Non-dealer)
BlueMountain Capital (Second Term Non-dealer)
Citadel Investment Group, LLC (First Term Non-dealer)
DE Shaw Group (First Term Non-dealer)
Rabobank International (Second Term Non-dealer)
Determinations Committee Decision

Ενοχλημένος ο Καραμανλής για την έλευση αυτών που ήθελαν να τον δουν σε ειδικό δικαστήριο.


Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την ενοχλησή του για την κίνηση Σαμαρά και τις μεταγραφές Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ.
Όσοι πρώην υπουργοί ανήκουν στο καραμανλικό μπλοκ και συνομίλησαν σήμερα μαζί του έχουν την ίδια εικόνα. Ο Καραμανλής δεν ξεχνά τις προσωπικές επιθέσεις που είχε δεχθεί από το ΛΑΟΣ αλλά και απο τα δύο στελέχη που σήμερα μπήκαν στη Νέα Δημοκρατία απο την πίσω πόρτα. Όλοι μάλιστα εκτιμούν ότι αυτή η δυσαρέσκεια σύντομα θα εκφραστεί και απο τον ίδιο….
foxblog.gr 
σσΟ: Η αλήθεια είναι ότι για τον Βοριδη δεν έχει αντίρρηση. Όμως κάτι ο Άδωνις, κάτι οι διαγραφές με τις οποίες διαφωνεί πλήρως, τον έχουν ανεβάσει στα κάγκελα. 
Φανταστείτε ότι ο Βλάχος είναι κολλητός του. Μιλάμε για αδελφική σχέση και τον διέγραψε ο …Τασουλας και ο Μαξιμος!!

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα Παπαδημο να διαπραγματευτείς το όνομα μας;


20120218-112022.jpgΣτα περιθώρια της επίθεσης που δέχεται η Ελλαδα στο χώρο της οικονομίας, απο τις τοκογλυφικες δυνάμεις ο Παπαδημος δέχθηκε να συναντηθεί με τον Γκρουεφσκι.Μια ημέρα μετα τη συνάντηση του στο Βερολίνο με την Μέρκελ!
Ποιος νομιμοποιήσε τον δοτο να συνομιλήσει με τον ορκισμενο εχθρό του Ελληνισμού; Είναι αυτές οι δραστηριότητες συμβατές με τη συμφωνία ενθρονισης του απο τους 3 λεγόμενους ¨αρχηγους¨;
Είδε την σκοπιανή κακόγουστη προπαγάνδα, μέσω του καναλιού ΜTV που εκπέμπει τζαμι
στην Β.Ελλαδα; Είδε την Βεργίνα που οικειοποιούνται; Τον Βαλιανατο να ρητορευει τους ήρωες της ´´σολουν´´ του 1903 (βουλγαροι αναρχικοί)που εκθειάζονται; Και τι λένε για όλα αυτά τα τρία ¨στρουμφακια ¨ που πρόσφατα γίνανε δυο ;
Την οικονομία και το ταμείο το παρέδωσαν όχι όμως και την πατρίδα ! Που είναι ο Βοριδης που είναι ο Αντώνης και ταλλα παιδιά ; Εμείς εδώ πάνω μόνοι κι ερημοι με τις λίγες μας 
δυνάμεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στον Δήμο Καλαμαριάς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό . Θα καταγγείλουμε και θα παλέψουμε .Αυτοί οι κατ´επιφαση ¨´προστάτες του έθνους ¨´ ας διαγκωνίζονται ποιος θα γίνει περισσότερο αρεστός στον Σοιμπλε.
Χρηστος ΜΠΑΝΙΩΡΑΣ
Δημοτικός σύμβουλος

Όλοι από σήμερα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να κερδίζει η χώρα 12 δισ. ευρώ το χρόνο!


Όλοι από σήμερα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να κερδίζει η χώρα 12 δισ. ευρώ το χρόνο! 

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που ...αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομίατο αστρονομικό ποσό των 12δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520!!! 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μυστικό έγγραφο αποκαλύπτει τη Greek D-Day: Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012



Μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή Αμερικανών τραπεζιτών – εκδοτών CDS – αποκαλύπτει ότι S&P, Moody’s και Fitch θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Συγκεκριμένα, έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια Αμερικανών τραπεζιτών και φωτογραφίζει τηνΠαρασκευή 23 Μαρτίου ως την ημέρα χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού blog “The Slog” κορυφαίοι Αμερικανοί τραπεζίτες έχουν στα χέρια  τους το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις επικείμενες εξελίξεις στην Ελλάδα. Τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος “”Greek default exclusive: Senior US bankers given explicit timetable for Athens default“.
Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο έχει ήδη αποφασιστεί πως την Παρασκευή 23 Μαρτίου και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, S&P,  Moody’s και Fitch, θα ανακοινώσουν την υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας (default).
“H Eλλάδα επίσημα θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης στις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει, οι λογαριασμοί σε όλες τις ελληνικές τράπεζες θα παγώσουν, ενώ θα ακολουθήσει ανακοίνωση – λεπτομερής – λήψης έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική φυγή των καταθέσεων”, τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο… bankingnews............................... Σχόλιο RYaN: Εδώ και αρκετό καιρό έχω δημοσιεύσει στο blog ότι αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα της 20ης Μαρτίου στο ακέραιο σε όσους θέλουν να τα πληρωθούν στο ακέραιο, είτε λόγω PSI+, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής, τότε οι οίκοι αξιολόγησης θα θέσουν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Ήξερα ότι το χορό θα τον ξεκινούσε η S&P, αλλά πλέον υπάρχει συντονισμός για ταυτόχρονη δράση και από τους 3 μεγάλους οίκους ταυτόχρονα. Μετά από μία τέτοια κίνηση των οίκων, η ISDA θα είναι υποχρεωμένη να κυρήξει πιστωτικό γεγονός (credit event) και οι κάτοχοι των CDS θα σπεύσουν να πληρωθούν. Δεν πιστεύω ότι αυτά που λέει το έγγραφο υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστούν στις ελληνικές τράπεζες, αφού έχουν σχεδόν ήδη βγει εκτός της παγκόσμιας τραπεζικής (π.χ. δοκιμάστε να κάνετε ανάληψη με την ελληνική κάρτα σας από ATM του εξωτερικού και μάλλον θα απογοητευτείτε). Το πρόβλημα, όμως, που θα ξεσπάσει στις ΗΠΑ θα είναι μεγάλο και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. 
papaioannou.wordpress2

Μιχάλης Ιγνατίου: Όταν τα συμφέροντα «πνίγουν» τον άνθρωπο



Του Μιχάλη Ιγνατίου


Για πολλούς λόγους, οι άνθρωποι τρέφουμε μια αντιπάθεια για τη CIA και γενικά για τις μυστικές υπηρεσίες...
 
Μιχάλης Ιγνατίου: Όταν τα συμφέροντα «πνίγουν» τον άνθρωπο
όλων των χωρών. Ο βασικός λόγος είναι ότι, ενώ τα μέλη των υπηρεσιών αυτών υποτίθεται ότι «μάχονται» για να προστατεύουν τους πολίτες από τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς εχθρούς, στην πραγματικότητα δρουν σε καθεστώς παρανομίας, αφού δεν υπολογίζουν ούτε τις δημοκρατικές διαδικασίες ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία συχνά –σχεδόν επί μονίμου βάσεως– παραβιάζουν για να φέρουν εις πέρας τις «εθνικές» τους αποστολές.

Η Ελλάδα και η Κύπρος υπέφεραν από τη δράση της CIA και των πρακτόρων της, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ελληνικής καταγωγής. Κατά τη γνώμη μου, ο χειρότερος όλων ήταν ο Γκας Λάσκαρης Αβρακώτος, ο οποίος φέρει σοβαρότατη ευθύνη για τα πραξικοπήματα του 1967 και του 1974, ασχέτως εάν τα έγγραφα που αποδεικνύουν το ρόλο του δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Άλλωστε, ο ίδιος ουδέποτε έκρυψε τη δράση του και κόμπαζε, μάλιστα, πως κυβερνούσε την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου καριέρας είχα την ευκαιρία να συναντήσω μερικούς Ελληνοαμερικανούς πράκτορες της CIA, οι οποίοι ομολογώ πως μου προκαλούν και σήμερα φρίκη. Ένας απ’ αυτούς, που έδρασε και στη Λευκωσία, δεν έκρυβε καν το μίσος του, επειδή στο αρρωστημένο του μυαλό είχε «κολλήσει» η ιδέα πως την Ελλάδα και την Κύπρο κυβερνούν οι κομουνιστές. Βασικά, είναι άνθρωποι χωρίς αισθήματα, παρά μόνο για το επάγγελμά τους. Όταν τους μιλάς για Δημοκρατία είναι σαν να τους χτυπάς το κεφάλι με σίδερο. Έτσι αντιδρούν.

Όταν γνώρισα τον Τζον Κυριάκου, τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα που κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση επειδή κατήγγειλε τις μεθόδους βασανισμού στο Γκουντάναμο και σε άλλες φυλακές που διοικεί η CIA, χρειάστηκα λίγα λεπτά για να συνέλθω από την έκπληξη. Μιλούσε με πάθος για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς να κατηγορεί την υπηρεσία του ή τις ΗΠΑ. Πιστεύει βασικά ότι Αμερική και Δημοκρατία είναι έννοιες και ιδέες ταυτόσημες.

Το αμερικανικό κράτος κατηγορεί τον Κυριάκου ότι έδωσε σε δημοσιογράφους τα ονόματα συναδέλφων του, οι οποίοι βασάνιζαν κρατουμένους που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι ακόμη κι αν έδωσε τα ονόματα –πράγμα που μέχρι στιγμής δεν αποδεικνύεται–, αυτά δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.

Το τραγικό της υπόθεσης αυτής, το οποίο πιστεύω ότι θα αναδειχτεί στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στην πολιτεία της Βιρτζίνια, είναι πως οι βασανιστές δεν θα τιμωρηθούν ποτέ για τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν θα τιμωρηθούν που σακάτεψαν συνανθρώπους τους. Δεν θα πληρώσουν για το γεγονός ότι έκαναν τα χειρότερα βασανιστήρια – όπως το βασανιστήριο του «πνιγμού» που είχε χρησιμοποιηθεί και εναντίον του ήρωα Αλέξανδρου Παναγούλη. Άραγε ποιος εκπαίδευσε τους Έλληνες βασανιστές; Και υπάρχει πιθανότητα να κλειστεί στη φυλακή ο άνθρωπος που αποκάλυψε ότι το δίδυμο Μπους - Τσέινι παραβίασε τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τον οποίο χρησιμοποιεί για να επεμβαίνει σε ξένες χώρες;

Ο Κυριάκου, αν και για πολλά χρόνια βρισκόταν στην «άλλη πλευρά», με τις πράξεις του απέδειξε ότι ο συν-Άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται πάνω από τα συμφέροντα κρατών και ιδεολογιών. 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ... ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Θύελλα ξεσηκώθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή προχθές, μετά τους όντωςπροκλητικούς υπαινιγμούς του υπουργού Οικονομικών της ΓερμανίαςΒόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν επιθυμεί τη διενέργεια εκλογών στην... Ελλάδα (!) και ότι προτιμά όχι μόνο την παραμονή στην πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και την εκκαθάριση της κυβέρνησής του από τους πολιτικούς και τη μετεξέλιξή της σε κυβέρνηση αμιγώς τεχνοκρατών κατά το πρότυπο της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι στην Ιταλία.

Δικαίως ξέσπασαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την πολιτική θρασύτητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αισθάνεται και πραγματικά είναι επικυρίαρχος όχι μόνο της χώρας μας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε ειλικρινείς και με τους εαυτούς μας. Βεβαίως και η στάση του Σόιμπλε είναι καταδικαστέα.


Αν όμως δεν γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, θα φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Σόιμπλε ή μήπως η γερμανική απαίτηση μη διενέργειας πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα συναντά ευρύτατη συναίνεση στους κόλπους και του ελληνικού πολιτικού προσωπικού; Ας το εξετάσουμε πιο αναλυτικά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόνο τα κόμματα της Αριστεράς επιθυμούν σφοδρότατα και ειλικρινέστατα την άμεση διεξαγωγή εκλογών, αφού είναι απολύτως βέβαιο αυτή τη στιγμή ότι θα πάρουν το υψηλότερο ποσοστό της ιστορίας τους. Θα ήταν παρανοϊκό να μη θέλουν εκλογές.Δεν μπορούν όμως να τις εκβιάσουν κατά κανένα τρόπο.
Εκλογές επιθυμεί πλέον και η πλειοψηφία του λαού. Ούτε ο λαός, όμως, μπορεί να προκαλέσει εκλογές.
Πριν πάμε στα κόμματα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ουσιαστικά κανένας εν ενεργεία βουλευτής -μνημονιακός, αντιμνημονιακός ή διεγραμμένος- δεν επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες. Η σημερινή Βουλή θα σαρωθεί κυριολεκτικά. Ισως οι μισοί και παραπάνω βουλευτές της δεν πρόκειται να επανεκλεγούν, αφού μόνο από το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον 120 βουλευτές θα χάσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την έδρα τους!
Το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης των βουλευτών τούς υπαγορεύει, λοιπόν, να εύχονται μέσα τους να μη διαλυθεί αυτή η Βουλή μέχρι να συμπληρωθεί η... τετραετία, ει δυνατόν! Θα παίρνουν για ενάμιση και πλέον χρόνο τον παχυλό μισθό τους και στο μεταξύ όλο και κάτι μπορεί να συμβεί, ελπίζουν, που να οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και στην πολιτική τους διάσωση.
Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ έχουν ήδη ζητήσει εγγράφως να διατηρηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το τέλος της τετραετίας, ελπίζοντας ότι ίσως μπορέσουν να ανατάξουν στο μεσοδιάστημα τα υπό διαλυτική κατάρρευση κόμματά τους.
Με τη ΝΔ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Δημοσίως ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να απαιτεί αποφασιστικά εκλογές. Δεν γνωρίζουμε αν τις θέλει πραγματικά, αλλά είναι βέβαιο από πολιτική σκοπιά πως μετά την πλήρη μεταστροφή του, την αλλαγή κατεύθυνσης κατά 180 μοίρες και την προσχώρησή του στο μνημονιακό στρατόπεδο, δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να προσπαθεί να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ τάζοντάς τους σύντομη κατάκτηση της εξουσίας και νομή των αγαθών που αυτή προσφέρει.
Γνωρίζει όμως άριστα ο πρόεδρος της ΝΔ ότι εκλογές τώρα, αμέσως μετά την «πολιτική κωλοτούμπα» που έκανε, δεν συμφέρουν καθόλου το κόμμα του, το οποίο άρχισε ήδη να πέφτει στις δημοσκοπήσεις. Αντικειμενικά τον συμφέρει να πάνε πιο αργά οι εκλογές, ώστε στους δεξιούς ψηφοφόρους να καταλαγιάσει κάπως η οργή και να κυριαρχήσει το αίσθημα της προσδοκίας λεηλασίας των δημόσιων ταμείων.
Αν μάλιστα συγκροτηθεί αντιμνημονιακό κόμμα από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, κάτι για το οποίο ήδη συντελούνται διερευνητικές διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν και αξιόλογες προσωπικότητες, ο Αντ. Σαμαράς δεν θα μπορεί να αισθάνεται καθόλου καλά με την ιδέα διενέργειας εκλογών.
Βερολίνο
Δεν αρκούν πλέον οι δύο υπογραφές
Ανησυχούν οι Γερμανοί. Τώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι οι υπογραφές των Αντ. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου στις δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς το νέο Μνημόνιο δεν έχουν τόσο μεγάλη πολιτική βαρύτητα όσο φαντάζονταν, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον το ενδεχόμενο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να μην έχουν καν αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν μάλιστα όντως σχηματιστούν δύο αντιμνημονιακά κόμματα στους αντίστοιχους χώρους, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί 151 βουλευτές, παρά τους 50 βουλευτές του μπόνους στη ΝΔ. Γι' αυτό και η σκέψη τους να μη δώσουν το δάνειο πριν από τις εκλογές ή να ματαιώσουν τις πρόωρες εκλογές δεν είναι μπλόφα. Ταλαντεύονται τι να κάνουν.

*Δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012