Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Λίγο πριν το ΒΕΤΟ Καραμανλή...> Wikileaks: Η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να «πέσει» για τα Σκόπια


Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, που δημοσιεύει...το Wikileaks, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2008, λίγους μόλις μήνες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και το ελληνικό «βέτο» τον Απρίλιο του ίδιου έτους, κατά τη διάρκεια συνομιλίας ανάμεσα σε αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, με..... έναν σύμβουλο του τότε υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Φιλίπ Κουσνέρ και έναν σύμβουλο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το έγγραφο από το Wikileaks, ο συνεργάτης του Γάλλου ΥΠΕΞ, ειδικός σε θέματα στρατηγικής συνεργασίας, επεσήμανε στους συνομιλητές του, ότι ενώ τα Σκόπια «υποτιμούν» τη σημασία που έχει για την ελληνική κυβέρνηση η ονομασία του κρατιδίου, η αμερικάνικη κυβέρνηση «δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος». Συνέχισε μάλιστα, τονίζοντας ότι η Γαλλία «δε θα πιέσει την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό». Τέλος, και σύμφωνα με τα έγγραφα του Wikileaks, ο γάλλος αξιωματούχος κάνει την υπόθεση ότι «αν η Αθήνα πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να “πέσει”, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο μία νέα κυβέρνηση που θα έπρεπε να συνεχίσει – και μάλλον θα ήταν αρνητική – στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».

Έπαιξαν ρόλο οι ΗΠΑ στις ταραχές στην Αίγυπτο;



Σάλος αναμένεται να προκληθεί από τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμπλέκουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε αντικαθεστωτικές δραστηριότητες!Πρόκειται για έγγραφα τα οποία αποκαλύπτονται από το WikiLeaks. Την υπόθεση δημοσιοποίησε προ ολίγων ωρών ο διαδικτυακός κόμβος της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph». Τα έγγραφο που παρουσιάζεται, επί της ουσίας φέρει τους Αμερικανούς να υποστηρίζουν στο παρασκήνιο αντιπολιτευόμενους κύκλους στην Αίγυπτο. Στις 30 Δεκεμβρίου 2008, τηλεγράφημα της Αμερικανίδας πρέσβειρας στο Κάιρο, Μάργκαρετ Σκόμπι, αναφέρει ότι αντιπολιτευόμενοι κύκλοι στη χώρα έχουν κρυφά σχέδια για καθεστωτική αλλαγή και την επικράτηση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Για παράδειγμα, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο φέρεται να προσπαθεί να κανονίσει το ταξίδι νεαρού αντικαθεστωτικού σε συνέδριο ακτιβιστών στη Νέα Υόρκη, κρατώντας, για λόγους ασφαλείας, κρυφή την ταυτότητά του από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας. 

Επίσης, οι αμερικανικές αρχές ασκούσαν πίεση στο αιγυπτιακό καθεστώς για την απελευθέρωση αντικαθεστωτικών που βρίσκονταν στις φυλακές. Γενικά, ενώ δημοσίως οι Αμερικανοί αποκαλούσαν – και αποκαλούν – το καθεστώς Μουμπάρακ ως σημαντικό εταίρο και σύμμαχο στη Μέση Ανατολή, προέβαιναν σε κινήσεις που το υπονόμευε.

Η έγγραφη συμφωνία για "γκρίζα" Ίμια, φέρει την υπογραφή μας!



Την έγγραφη συμφωνία για το «γκριζάρισμα» της περιοχής των Ιμίων,αποκαλύπτει ο Αθανάσιος Έλλις,συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, μαζί με τον έτερο συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου. Ο δημοσιογράφος παρουσιάζει στη «Καθημερινή» επιστολή με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996,με υπογραφή του τότε αμερικανού ΥΠΕΞ Γουόρεν Κρίστοφερ η οποία εστάλη στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και στην οποία αναφέρει: «Οι διαβεβαιώσεις που μας πρόσφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία,το προσωπικό και τις σημαίες –με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες»!

Λίγες μέρες αργότερα οι Τούρκοι ...διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού στη Καλόλιμνο και η Αθήνα...αναγκάστηκε να διευκρινήσει ότι η συμφωνία μας (!) αφορά μόνο στα Ίμια! Στις 8 Φεβρουαρίου μάλιστα οι ΗΠΑ μας απάντησαν ότι «όντως η Καλόλιμνος, είναι ελληνική»!

28.01.2011: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ''ΑΔΙΑΦΟΡΗ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Παραμένει ''αδιάφορη'' η ελληνική κυβέρνηση στο να προχωρήσει με την κυπριακή σε συμφωνία για την ΑΟΖ, και αυτό - ευτυχώς- επισημαίνεται από όλο και περισσότερους. Σε άρθρο των κσθηγητών Βασιλείου Μαρκεζίνη και Θεοδώρου Καρυώτη (''ΕΠΙΚΑΙΡΑ''), τονίζεται η ανάγκη ενημέρωσης του ελληνικού λαού επί του θέματος και βάλλεται το ΕΛΙΑΜΕΠ. Πιό αναλυτικά, οι Μαρκεζίνης και.....

Καρυώτης τονίζουν τα εξής σημαντικά:


Νεαρός καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε άρθρο του στην Καθημερινή της 23ης Ιανουαρίου, ισχυρίστηκε τα κατωτέρω εσφαλμένα:

Πρώτον: Διερωτήθηκε προς τι το «ξαφνικό» ενδιαφέρον για το Καστελόριζο. Το ενδιαφέρον μας μόνο ξαφνικό δεν είναι, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ο πρώτος εξ ημών το επισήμανε σαφώς –αναφέροντας μάλιστα και τις κατοικημένες ελληνικές νησίδες της Ρω και της Στρογγύλης– καθ’ όλον το προηγούμενο έτος, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του με τον κ. Μαλούχο (Αθήνα), τον κ. Σαββίδη (Θεσσαλονίκη) και τον κ. Σαχίνη (Κρήτη), ενώ ο δεύτερος έχει επανειλημμένα αναφερθεί συστηματικά στην απολύτως κρίσιμη σημασία που έχει η νήσος αυτή στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και την επαφή της με την αντίστοιχη της Κύπρου. Λανθασμένη λοιπόν η πρώτη σκέψη.

Δεύτερον: Ο καθηγητής του ΕΛΙΑΜΕΠ αναφέρεται και σε δύο τουρκικές βραχονησίδες, για να αποδώσει τη μη μνεία τους σε αγραμματοσύνη μας. Οι νησίδες δεν αναφέρθηκαν διότι είναι βραχονησίδες, ακατοίκητες και ανεπίδεκτες κατοικήσεως κατά τρόπο που, ακόμη κι αν οι Τούρκοι πρόχειρα και βιαστικά εγκαθιστούσαν εκεί μερικούς κατοίκους, θα επέσυραν τη μη αναγνώρισή τους από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως ακριβώς συνέβη στη διένεξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία. Λάθος και πάλι!

Τρίτον: Ερωτά ο καθηγητής εάν αναλογιστήκαμε γιατί δεν υπάρχει «ενδιαφέρον εταιρειών» στην περιοχή εάν, όντως, υπάρχει αέριο σε μεγάλες ποσότητες. Μήπως, δηλαδή, κάνουμε πολύ θόρυβο για το τίποτε; Λάθος και πάλι! Πρώτον, διότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που επιθυμούν να αφήσουν έξω από τις διαπραγματεύσεις τη συγκεκριμένη περιοχή – γιατί άραγε; Και, δεύτερον, διότι εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε ήδη μια μεγάλη, τεχνικώς και οικονομικώς ικανή, βορειοαμερικανική εταιρεία που έχει δείξει εσπευσμένο ενδιαφέρον. Τούτο έχει ήδη φτάσει στο υπουργείο μας, αλλά, βεβαίως, ουδέν έχει ανακοινωθεί. Μπορεί όμως αυτό να το αγνοεί ο γράφων!


Τέταρτον: Κατηγορούμαστε ότι προσπαθούμε να «εκτροχιάσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις». Ομολογουμένως, αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, δεδομένου ότι τα όσα γνωρίζουμε δεν τα θεωρούμε διόλου συμφέροντα για την πατρίδα μας. Μας λοιδορεί στη συνέχεια διερωτώμενος εάν μόνον εμείς έχουμε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ελληνόμετρο». Ίσως δεν πρόσεξε ότι τις ανησυχίες μας τις συμμερίζονται μεγάλες προσωπικότητες και ΟΛΑ τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Προσωπικά, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και εντός του ΠΑΣΟΚ. Λάθος, λοιπόν, και πάλι!

Πέμπτον: Κατηγορούμαστε ότι, αν γίνουμε εμείς η αιτία ναυαγίου των μυστικών συνομιλιών, η Τουρκία θα καταγγείλει την Ελλάδα ως μη ενδιαφερόμενη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας μαζί της. Στην ίδια όμως εφημερίδα (της ίδιας ημέρας) ο κ. Σταύρος Λυγερός, σοβαρός αναλυτής και συμμεριζόμενος καταρχάς τις δικές μας ανησυχίες, δίνει σειρά παραδειγμάτων τουρκικών κινήσεων και δηλώσεων που προειδοποιούν ότι η «Ανατολική Μεσόγειος» θα γίνει «εστία προστριβών» επειδή προσεχώς θα αποκτήσει σπουδαιότητα. Λόγω των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ’ έναν «δεύτερο Κόλπο». Δεν θα έπρεπε αυτού του είδους τις απειλές η ελληνική διπλωματία να καυτηριάζει, έστω με τη δέουσα φρασεoλογία;

Έκτον: Διερωτάται –εμμέσως– ο καθηγητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, πώς «μία νήσος εκτάσεως 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων» μπορεί να διεκδικήσει «δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ». Διερωτώμεθα με τη σειρά μας εάν ο προβληματισμός αυτός ανήκει στην ελληνική διαπραγματευτική επιτροπή ή εάν εκφράζει απλώς την τουρκική επιχειρηματολογία; Ελπίζουμε να πρόκειται μόνον περί του τελευταίου.


Στην ομιλία του στο Ερζερούμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το διλημματικό ερώτημα «Ειρήνη ή σύγκρουση;» για να προσθέσει αμέσως: «Εμείς επιλέγουμε την ειρήνη». Ο κατηγορηματικός τόνος του ερωτήματος περιορίζει τις εναλλακτικές επιλογές σε δύο μόνον, η δε τελική, λακωνική απάντηση αποτελεί μιαν άκρως εντυπωσιακή απόφανση.

Εντούτοις, όπως όλες οι εντυπωσιακές φράσεις, έτσι και αυτή εγείρει περισσότερα ερωτήματα. Και το βασικό ερώτημα που πρέπει να εξετάσουμε εν προκειμένω έρχεται να συμπληρώσει την απάντηση του πρωθυπουργού με τη φράση: «…με κάθε κόστος;». Από θεωρητικής και ρητορικής απόψεως, η απάντηση θα μπορούσε και πάλι να είναι: «Ναι». Δεν θα συμφωνούσαν όμως όλοι επ’ αυτού, έστω κι αν κανείς δεν είναι ποτέ υπέρ θερμών επεισοδίων. Είναι, ασφαλώς, απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις στο σημείο αυτό.

Η προφανής πρόκριση της ειρήνης έναντι ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου δεν αποκλείει, ούτε ιστορικά ούτε λογικά, την ανάγκη προετοιμασίας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Χρησιμοποιούμε με τη μέγιστη προσοχή τις λέξεις για να δείξουμε ότι δεν είναι κατ’ ανάγκην βίαιες όλες οι αναμετρήσεις, αν και θα ήταν μάλλον ασύνετο να μην προετοιμάζεται κανείς για παν ενδεχόμενο.


Έτσι, στις πιθανές απαντήσεις περιλαμβάνεται η καλλιέργεια πρόσθετων συμμαχιών εάν η παραδοσιακή στήριξής μας στις ΗΠΑ δεν θεωρείται ως επαρκής. Η πρόσφατη ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ως το είδος τέτοιας κίνησης που θα βοηθούσε ουσιαστικά την Ελλάδα, ιδίως εάν χρησιμοποιούνταν η (ακόμη) ανεπιβεβαίωτη αλλά δελεαστική ισραηλινή πρόταση χαρτογράφησης της ελληνικής ΑΟΖ (στο πλαίσιο της πρόσφατης οριοθέτησης των ΑΟΖ Ισραήλ και Κύπρου), για να δείξει πού ακριβώς τοποθετούνται τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ – εφόσον, βεβαίως, είχαμε το θάρρος να επιλύσουμε το όλο ζήτημα απευθείας με την Κύπρο.

Ακόμη πιο σημαντική είναι η ισραηλινή πρόταση να ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy η κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού που θα μετέφερε το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» στα νότια της Κρήτης. Το ότι ο υπουργός Επικρατείας φέρεται να μελετά τέτοια σχέδια συνάδει προς τις ιδέες μας και είναι ενθαρρυντικό.

Επιπλέον τα νερά της νοτίου Κρήτης έχουν αρκετό βάθος ώστε να επιτρέψουν σε μεγάλα πλοία να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο από ειδικές εγκαταστάσεις (εκτός της εμβέλειας των πυραύλων της Χεζμπολάχ) που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην περιοχή.

Προτού προχωρήσουμε αυτή την ανάλυση, ας θέσουμε μερικά ερωτήματα, διατυπωμένα κατά τρόπο που υποδηλώνει και τις απαντήσεις μας.

Πρώτον: Σε πολλούς διαδικτυακούς τόπους γράφονται πολλά για τη φημολογούμενη πρόταση του Ισραήλ προς Ελλάδα. H μόνη έμμεση νύξη που έχουμε είναι οι προαναφερθείσες επαφές του Έλληνα υπουργού που όλοι προφανώς θα ευνοούν.

Δεύτερον: Ελπίζουμε να μην συζητείται ενδεχόμενη προσθήκη τουρκικής εταιρείας ή κεφαλαίου σε κάποιο τέτοιο σχέδιο, δίδοντας έτσι στη γείτονα μερίδιο στο δικό μας εθνικό πλούτο.

Τρίτον: Η επικείμενη επίσκεψη της κυρίας Κλίντον. Εξυπακούεται ότι πέπλο μυστηρίου θα τυλίξει τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Εμείς όμως ευελπιστούμε ότι η κυρία Κλίντον, έχoυσα γνωστές στενές σχέσεις με το ισραηλινό λόμπι, θα δώσει την ευλογία της σε μια ισραηλινή - κυπριακή - ελληνική συνεργασία που θα «κόψει» –όχι «κάψει» – λίγο τα φτερά του βιαζόμενου να αναγεννηθεί τουρκικού φοίνικος.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν με τις εικασίες μας –γιατί, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, όταν η κυβέρνηση πιστεύει τόσο ένθερμα ότι το σωστό είναι να μας αφήνει όλους στο σκοτάδι– κι ας υποθέσουμε (α) ότι τα ιστολόγια έχουν δίκιο για τις ισραηλινές προθέσεις και (β) ότι, mirabile dictu, η κυβέρνησή μας δέχεται τη δελεαστική ισραηλινή προσφορά. Κάτι τέτοιο δεν θα μας έβγαζε από τη μέγγενη της νεοοθωμανικής Τουρκίας;

Εκείνοι που έχουν διαφορετική άποψη θα επινοούσαν μια σειρά από τρομακτικά σενάρια. Ας δούμε μερικά τέτοια σενάρια, κατ’ αντιδιαστολή προς τη συλλογιστική μας.

Πρώτον: Η Ελλάδα –σύμφωνα με όσα είπαμε ανωτέρω– κατασκευάζει πλατφόρμες και ξεκινά διερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ. Θα μπορούσε η Τουρκία να αποφασίσει να επιτεθεί στις πλατφόρμες; Να επιτεθεί δηλαδή σε πλατφόρμες στις οποίες έχει (έμμεσο) συμφέρον το Ισραήλ και οι οποίες ανήκουν σε αμερικανική εταιρεία; Για τ’ όνομα του Θεού!

Δεύτερον: Οι Τούρκοι αρχίζουν αυτοί προληπτικά –κι ας μην ξεχνάμε ότι, κατά το μάλλον ή ήττον, το έχουν ήδη κάνει– γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ (εννοείται, μετά τη σχετική ανακήρυξή της από την Ελλάδα). Κάτι τέτοιο θα έδιδε την ευκαιρία στις συνεργαζόμενες χώρες Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδος την τέλεια αφορμή για να επικαλεστούν το Διεθνές Δίκαιο και συστηματικά να κατεδαφίσουν την τουρκική συνθηματολογία, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία είναι «φιλειρηνική» και «νομιμόφρων» χώρα, η οποία «σέβεται το Διεθνές Δίκαιο» και πιστεύει στην πολιτική «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της».

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο μιας πιο «βίαιης» τουρκικής αντίδρασης, ίσως ενός νέου επεισοδίου σαν τα «Ίμια». Αυτή τη φορά, η Τουρκία θα επιδίωκε να «απομονώσει» –υποθέτουμε, παρά να καταλάβει– το Καστελόριζο από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, με απώτερο στόχο να μας επιβάλει ένα συμβιβασμό ως προς τη συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ μας.

Σε μια τόσο επιθετική κίνηση θα μπορούσαμε, ασφαλώς, να αντιδράσουμε με διάφορους τρόπους με τη βοήθεια όλων των συμμάχων μας, μια και κανείς δεν έχει συμφέρον να αφήσει την Τουρκία να ανοίξει τόσο προκλητικά ακόμη μια εστία συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Η προσωπική μας άποψη, εντούτοις, είναι ότι μια τόσο αστόχαστη τουρκική κίνηση θα επέτρεπε στην Ελλάδα, σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, να ανατρέψει ακόμη μια φορά τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι χρησιμοποιεί το επιχείρημα του casus belli κάθε φορά που δεν μπορεί να υποχρεώσει τους συνομιλητές της να τις δώσουν ό,τι θέλει.

Ασφαλώς, θα μπορούσαμε, επίσης, να προετοιμαστούμε για προληπτική δράση στην περιοχή, η οποία δεν θα ήταν απαραιτήτως στρατιωτικής φύσεως αλλά θα μπορούσε να προσλάβει τη μορφή εντατικών οικονομικών και επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, που θα καθιστούσαν την πιθανότητα χρήσης ωμής βίας από πλευράς Τουρκίας όχι απλώς παράνομη, αλλά και πιο προβληματική.

Όλα αυτά, ασφαλώς, προϋποθέτουν φαντασία, θάρρος και ισχυρή θέληση δράσης: αυτό που εμείς θα ονομάζαμε «ηγεσία», οι ένθερμοι όμως υποστηρικταί της ελληνο-τουρκικής (αντί της ελληνο-ισραηλινής) συνεργασίας θα χαρακτήριζαν ως «ανεύθυνες», «θερμοκέφαλες» ή ακόμη και «πατριδοκάπηλες» ιδέες.

Η τελική απόφαση, βεβαίως, το πώς θα αντιμετωπίσομε αυτή την κρίση ανήκει στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, όσο περισσότερο βοηθηθεί να βγει από τη καλλιεργούμενη από την κυβέρνηση κατάσταση θλίψης και άγνοιας, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσει αυτός να επηρεάσει το μέλλον της χώρας του.

http://www.elkeda.gr

Και γαλλικά γεωτρύπανα στα κοιτάσματα της Κύπρου; – Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία θυμήθηκε τη Κύπρο



Έντovo γαλλικό ενδιαφέρον καταγράφεται για τα εντοπισμένα, εντοπίσιμα και υπό σήμανση ενεργειακά αποθέματα στην κυπριακή Αποκλειστική Οι­κονομική Ζώνη. Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας της Κύπρου Σόλων Κασίνης ήδη συνα­ντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη και τον ενημέρωσε για όλες τις εξελί­ξεις στον κυπριακό ενεργειακό χάρτη. Η Γαλλική κυβέρνηση, μέσω του Γάλλου Πρέσβη θέλησε να ενημερωθεί για τις σκέψεις που υπάρχουν τόσο για το Οικόπεδο 12 αλλά και για το πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης. Ηδη φαίνεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέ­ρον από την εταιρία Τοτάλ. Μάλιστα, τους τε­λευταίους μήνες η εταιρία έχει αγοράσει τρεις φορές σεισμικά δεδομένα για τα υπόλοιπα οι­κόπεδα και φαίνεται πως από την απόλυτη απαξίωση που έδειχνε αρχικώς η εταιρία να πέρα­σε στο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον. 

Οι πληροφο­ρίες από κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι η Τοτάλ θα υποβάλει πρόταση και μάλιστα σύντομα. Την ίδια ώρα, η περίφημη πλατφόρμα με το 3ο τρυπάνι θα φτάσει στο λιμάνι της Λεμεσού στις 3 με 5 Φεβρουαρίου. Αυτό το τρυπάνι θα χρη­σιμοποιηθεί από την Noble για εξεύρεση πετρε­λαίου. Την ίδια ώρα, έχει αρχίσει και ο χορός των ενεργειακών συνομιλιών Ελλάδας και Ισ­ραήλ. Εξάλλου, το παραδέχθηκε ο ίδιας ο Ελληνας Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξη του στο Ρόιτερς. Τα ευρήματα στο Λεβιάθαν έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα, με το Ισραήλ να ψάχνει πια το δρόμο για να μπει στις Ευρωπαϊκές Αγορές. Υπενθυμίζεται ότι η ενεργειακή Ισραηλινή εταιρία DelekGroup έχει ήδη κατάθεσει στην κυβέρνηση της Κύπρου πρόταση για την κατα­σκευή τερματικού σταθμού στη Νήσο με σκοπό την παραγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου. Η γραπτή πρόταση των ισραηλινών περιλαμβάνει τη δημιουργία μηχανισμού που θα αναλάβει ό­λες τις εγκαταστάσεις και διαδικασίες υγροποί­ησης και εξαγωγών του φυσικού αερίου και άλ­λων πετροχημικών από τα υποθαλάσσια κοιτά­σματα των δύο χωρών στο έδαφος της κυπρια­κής Δημοκρατίας.
Τα ισραηλινά κοιτάσματα Ταμάρ και Ντάλα και πιο ειδικά το Λεβιάθαν, αποτελούν τις ση­μαντικότερες ανακαλύψεις των δύο τελευταίων ετών.
Στα κοιτάσματα αυτά οι δύο εταιρείες συνερ­γάζονται ενώ πρόσφατα η εταιρεία Delek ζήτη­σε από την κυπριακή Δημοκρατία έγκριση να συμμετάσχει με σημαντικό ποσοστό στις μπό­χες των δικαιωμάτων της Noble στο “Οικόπεδο 12″. Αν τελικά υλοποιηθεί η Ισραηλινή πρόταση, η Κύπρος θα αποκτήσει νέο ρόλο στη περιοχή ως παγκόσμιος εξαγωγέας και διανομέας φυσικού αερίου.
Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξη του στη Huston Chronicle, ο ανώτατος διευθυντής της Noble, Τσιαρλς Ντάβιτσον, είχε υποδείξει πως και μόνο το κοίτασμα του Λεβιάθαν, μπορεί να υποστηρίξει δύο μεγάλες μονάδες υγροποίη­σης φυσικού αερίου εκ των οποίων η μία θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην Κύπρο.
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Μισιέλ Χαράρι, στους επόμενους τρεις μήνες το Ισραήλ θα γνωρίζει πότε θα αρχίσει την παραγωγή φυσικού αερίου στα ισραηλινά κοιτάσματα καθώς και το χρονι­κό διάστημα μέσα στο οποίο θα είναι διαθέσι­μο το φυσικά αέριο των κοιτασμάτων στη διε­θνή αγορά.
Ερωτηθείς δε, αν ισραηλινές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, ο κ. Χαράρι είπε χαρακτηριστικά: “Φαντάζεστε το ενδιαφέρον από πολλές Ισραηλινές εταιρίες που ασχολούνται με την ενέργεια”.

Οι Κύπριοι έπαψαν να ενημερώνουν την Αθήνα το τι διαπραγματεύονται με το Ισραήλ



Η αποκάλυψη της «Δ» ότι η κυπριακή κυ­βέρνηση είχε κρατήσει μυστική και από την Αθήνα, τη συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Απο­κλειστικής Οικονομικής Ζώνης φέρνει στην επι­φάνεια ένα μείζονος σημασίας γεγονός. Ενα γε­γονός που αφορά τις σημερινές σχέσεις των δύο συγγενικών χωρών με τα όμαιμα έθνη και απο­καλύπτει μία δικαιολογημένη δυσπιστία από την πλευρά της Λευκωσίας. Υπό διαφορετικές συν­θήκες είναι βέβαιον ότι η Αθήνα θα είχε πλή­ρη ενημέρωση για τις προθέσεις της Λευκωσί­ας. Εξίσου βέβαιο είναι ότι θα είχε ζητηθεί από το μητροπολιτικό κέντρο η διατύπωση και των δικών του απόψεων, αλλά και η σχετική διπλω­ματική βοήθεια, έτσι ώστε η ισραηλινοκυπριακή συμφωνία να έχει την ταχύτερη και πλέον αί­σια κατάληξη.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως ότι οι Κύπριοι, τη φορά αυ­τή, καθοδηγήθηκαν από την πικρή εμπειρία τους από τη γενικότερη στάση των Ελλήνων σοσιαλι­στών στο Κυπριακό. Η δυσπιστία της Λευκωσί­ας έναντι της σημερινής κυβέρνησης των Αθη­νών είναι εύλογη και οι φόβοι δικαιολογημένοι για τυχόν υπονόμευση της συμφωνίας τους με το Ισραήλ από την ψοφοδεή σοσιαλιστική κυ­βέρνηση, αλλά και τα δείγματα της διπλωματι­κής της οσφυοκαμψίας που είχε δείξει στο πα­ρελθόν. Με άλλα λόγια οι Κύπριοι:
- Δεν μπορούν να λησμονήσουν την αποδυ­νάμωση της άμυνας τους από τους «εκσυγχρονιστές» του κ. Σημίτη,οι οποίοι, υπό την αμερικανι­κή πίεση, προκειμένου να ικανοποιηθεί η Τουρ­κία, δεν αποτόλμησαν να εγκαταστήσουν τους ρωσικούς πυραύλους S-300, που είχαν αγορα­σθεί για την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατί­ας, έναντι της τουρκικής επιβουλής. Οι πύραυλοι αυτοί σκουριάζουν κάπου στην Κρήτη προκει­μένου να μη δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι.
- Δεν μπορούν να λησμονήσουν την προπα­γάνδα που έκαναν οι Ελληνες σοσιαλιστές υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, το οποίο με συ­ντριπτική πλειοψηφία απέρριψαν οι Κύπριοι.
- Ασφαλώς δε, λαμβάνουν σοβαρά υπ‘ όψιν:
(α) τη σημερινή διακριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη συνεχώς προκαλούσα Τουρκία,
(β) την αποφυγή κάθε ενέργειας, έστω και νόμιμης και αναγνωριζόμενης από τις διε­θνείς Συμβάσεις, που ενώ θα ευνοούσε τα εθνι­κά συμφέροντα, θα ενοχλούσε τη γείτονα,
(γ) την ολοένα και πιο φανερή διάθεση των Ελλήνων κυβερνητικών «υπηκόων» του Διεθνούς Νομι­σματικού Ταμείου για μία ελληνοτουρκική προ­σέγγιση μέσα από κάποιου είδους συνεκμετάλ­λευση στο Αιγαίο.
ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ αμφιβολία ότι η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο όσο και κυρίαρχο κράτος, μέ­λος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πράγμα το οποίο ενισχύει ακόμη περισσότερο το παλιό δόγμα ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπα­ρίσταται». Τα τελευταία όμως αυτά γεγονότα που σχετίζονται με την Αποκλειστική Οικονο­μική Ζώνη της Κύπρου, – την οποία τολμά να οριοθετήσει το μικρό συγγενικό μας κράτος, αλλά η Μητέρα Πατρίδα δεν τολμά φοβούμε­νη και τον ίσκιο της – επιβεβαιώνουν και κάτι άλλο. Οτι οι Κύπριοι αποφεύγουν πλέον ακόμη και τη συμπαράσταση αυτή, επειδή γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τους παρασχεθεί από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

Φρικιαστικά προγράμματα των ΗΠΑ για όσους αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση

F.E.M.A και Πρόγραμμα REX 84. Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ? Δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, παραγγελία εκατοντάδων χιλιάδων φερέτρων και παραγγελίες προμηθειών διαφόρων ειδών, είναι μερικές από τις προετοιμασίες της F.E.M.A εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί άραγε? Τι είναι η F.E.M.A? F.E.M.A. (Federal Emergency Management Agency), είναι η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» και εδρεύει στο Fort Meade τoυ Maryland, στην έδρα της περιβόητης NSA…Επίσημη αποστολή της είναι να διαχειρίζεται έκτακτες ανάγκες, όπως καταστροφές από σεισμούς, τυφώνες, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ… Αρχικά υπό την διοίκηση της FEMA εγκρίθηκε η ίδρυση 23 στρατοπέδων κράτησης. Αυτά διεσπάρησαν σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.

Επί πλέον, ιδρύθηκαν είκοσι συμπληρωματικά στρατόπεδα. Υπάρχουν επομένως τώρα 43 στρατόπεδα κράτησης που είναι έτοιμα σε όλη την έκταση των ΗΠΑ. Η Επιχείρηση αυτή ονομάστηκε REX-84 και υποτίθεται οτι δημιουργήθηκε με το σκεπτικό οτι, σε περίπτωση μαζικής εξόδου αλλοδαπών μεταναστών από τα σύνορα Μεξικού Αμερικής, αυτοί θα πρέπει γρήγορα να μαζευτούν και να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης της F.E.M.A. Το πρόγραμμα αυτό, επιτρέπει πολλά στρατόπρδα συγκέντρωσης να μετατραπούν σε φυλακές. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα REX84, αποτελεί ένα τεράστιο Γκουλάγκ στο οποίο σκοπεύουν να φυλακίσουν όλους τους πολίτες που θα θεωρηθούν “εν δυνάμει ανατρεπτικοί” ( όσοι δηλαδή αντιστέκονται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ). Από την στιγμή που θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και επιβληθεί Στρατιωτικός Νόμος σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, κάθε αντιφρονών θα μετονομασθεί απλούστατα σε “εγκληματία”, “ύποπτο τρομοκράτη” και επικίνδυνο πρόσωπο για την δημόσια “τάξη και ασφάλεια”. Η κυβέρνηση, έχοντας στα χέρια της έκτακτες εξουσίες θα προσπαθήσει να επιβάλλει το νόμο χρησιμοποιώντας τις πολυάριθμες Ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.
To REX84 έχει δύο υπο-προγράμματα: Το Garden Plot, που είναι το υπο-πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού και, Το Cable Splicer , που είναι το υπο-πρόγραμμα κατά το οποίο, τη διακυβέρνηση των Πολιτειακών και Τοπικών κυβερνήσεων θα αναλάβει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.
Τα Στρατόπεδα-Φυλακές Το “American’s Bulletin” το Νοέμβριο του 1992, έγραψε:
«Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια Ντιρεκτίβα για την Εθνική Ασφάλεια, Υψηλής Διαβάθμισης (NSDD – National Security Decision Directive). Αυτή η Ντιρεκτίβα έδινε επείγουσες Οδηγίες για την ενεργοποίηση δέκα τεράστιων στρατοπέδων-φυλακών σε καίριες στρατηγικές Θέσεις σε ολόκληρη τη έκταση των ΗΠΑ. Τέσσερις από αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης έχουν σχεδιασθεί για την κράτηση τουλάχιστον 25.000 πολιτικών κρατουμένων. Βρίσκονται στα εξής σημεία: Fort Chaffee, Αλάσκα Fort Drum, Στρατιωτική Περιοχή Νέας Υόρκης Indiantown, Στρατιωτική Περιοχή Πενσυλβάνιας Camp Hill, Πενσυλβάνια. Οι επιπλέον έξη εγκαταστάσεις κράτησης έκτακτης ανάγκης, όπως ονομάζονται κατ’ ευφημισμό, συγκροτήθηκαν σιωπηλά σε υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Αυτές είναι οι εξής: Fort Benning, Γεωργία Fort Huachua, Αριζόνα Αεροπορική Βάση Elgin, Φλόριδα Oakdale, Καλιφόρνια Fort McCoy, Ουαϊόμινγκ Αεροπορική Βάση Vandenberg, Καλιφόρνια. Όλα τα στρατόπεδα έχουν σιδηροδρομικές γραμμές και αρκετα από αυτά έχουν κοντά τους και αεροδρόμιο. Πλαστικά Φέρετρα! Η F.E.M.A από ότι φαίνεται, έχει φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες για την επίτευξη του σχεδίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης όποιο κι αν είναι αυτό. Σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Georgia, υπάρχουν αποθηκευμένα εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά φέρετρα! Κατασκευάστηκαν από την εταιρία PolyGuard Vaults η οποία περιγράφει το «προϊόν» της ως εξής: Η νεκρική κρύπτη, είναι ένα κιβώτιο, μέσα στο οποίο τοποθετούνται το φέρετρο και τα λείψανα την ώρα της ταφής.Αυτό, βοηθάει στη διατήρηση της αισθητικής του εδάφους στην τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος. Κατασκευάζεται με τη διαδικασία έκχυσης του καλουπιού από νερό, πολυμερή ανθεκτικά σε χημικά και είναι ΜΗ-βιοδιασπώμενο.. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.00 τέτοια φέρετρα! Η ερώτηση είναι εύλογη: Γιατί? Ακόμη κι αν σχεδιάζεται μαζική εξόντωση πληθυσμού, ακόμη κι αν προετοιμάζονται για κάποιο είδος φυσικής καταστροφής, γιατί η F.E.M.A έπρεπε να παραγγείλει τα αξίας εκατομυρίων δολλαρίων φέρετρα? Υπάρχουν πληροφορίες οτι η κατασκευή τους στοίχισε περίπου 110.000.000 δολλάρια. Δεν δίνει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για περίπτωση που «κάτι συμβεί», τα δίνει όμως όταν ξέρει οτι πρόκειται να συμβεί… Θα ακουστεί κυνικό αλλά, το πιο απλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μαζικούς τάφους ή πλαστικές σακούλες. Ποιος ο λόγος λοιπόν για τέτοια προληπτική μέριμνα με τόση ‘φροντίδα’ και ‘στοργή’ από την F.E.M.A, τη στιγμή μάλιστα που εκατομύρια αμερικανών είναι άστεγοι και πεινασμένοι? Εκτός αν, παίζει ρόλο το ότι, τα αεροστεγή αυτά φέρετρα είναι ιδανικά για να μεταφέρουν θύματα πανούκλας ή βιολογικού πολέμου. Η Οργάνωση Συνεχίζεται….
Εκτός των παραπάνω, η F.E.M.A φαίνεται πως προχωράει και σε άλλου είδους λεπτομέρειες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι, ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί. Μόλις στις 24/1/11, δημοσιοποίησε στο σάιτ της διαγωνισμό ανάθεσης παραγγελίας για 140.000.000 συσκευασμένα γεύματα με διάρκεια ζωής 36 μηνών! Πριν από αυτό, προμηθεύτηκε 14.000.000 κουβέρτες. Ας δούμε τώρα και μία ακόμη ανακοίνωση της F.E.M.A: Η F.E.M.A, θα προσομοιώσει τη φύση ενός μεγάλου σεισμού στην κεντρική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης τον Μάϊο του 2011. Το σκηνικό θυμίζει μάλλον false flag operation που προφανώς θα γίνει για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω, όμως τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά: Οι τεράστιες φυλακές τι ρόλο παίζουν? Γιατί σχεδιάστηκαν για ένα τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων? Γιατί παραμένουν σε αχρηστία? Τι περιμένουν η μάλλον, ποιους περιμένουν? Τα χιλιάδες πλαστικά φέρετρα για ποιους είναι? Τι ετοιμάζουν? Τυφώνα? καταστροφικό σεισμό? ακραίες κλιματολογικές αλλαγές? τρομοκρατική επίθεση με χημικά? Πανδημία? εξέγερση λόγω “οικονομικού κραχ ή μήπως την “τελική λύση” για τους “μη συμμορφούμενους” στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στον επερχόμενο Παγκόσμιο Ηγέτη?

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ"


1608457Ο Δρ. Laurence Kotlikoff, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, παραβλέπουν το μέγεθος του εθνικού χρέους. Ο Kotlikoff λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε πτώχευση και δεν το γνωρίζουμε ακόμη.

Ο Ομπάμα, πρόσφατα, ζήτησε το πάγωμα των έκτακτων δαπανών και κάλεσε για πενταετές πάγωμα των μη υποχρεωτικών εγχώριων δαπανών, πρόταση που εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Είπε ακόμα, πως η κυβέρνηση θα περικόψει προγράμματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με άλλα λόγια, σκέφτεται να περικόψει τα προγράμματα μέχρι το... κόκαλο.
Την Πέμπτη, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, Douglas Elmendorf, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας ότι εάν η χώρα δεν ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, σύντομα θα βρεθεί ενώπιον νέου χρέους, με γνώμονα την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον Kotlikoff, οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σ' αυτό το σημείο, κάτι που παρατήρησε τον Αύγουστο του 2010. Από τότε, το χρέος έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ..."ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ".!!!



"ΘΥΜΑΣΘΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ"....

Μεγάλη βέβαια η επιτυχία του Γ.Τράγκα που κατάφερε να πάρει συνέντευξη 2 ωρών από τον π. Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή την οποία και δημοσιεύει σήμερα στο περιοδικό του, «Crash».
Επισημαίνουμε τα κυριώτερα σημεία:
* -- Επι ημερών της δικής μου κυβέρνησης, η χώρα δεν είχε κρίση δανεισμού, γι’ αυτό και είχα προτείνει μια ήπια προσαρμογή.
* -- Παραδέχτηκε λάθη στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ αφήνει αιχμές για ρόλο ξένων δυνάμεων στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. 
* -- Χαρακτηρίζει «βλακείες», ορισμένα από όσα έχουν καταγραφεί στα «non paper» της «Siemens». 
* -- Θυμίζει την... "αντίδραση" της κυβέρνησης Μπους στο βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ...
* -- Θυμάται και τις προειδοποιήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις επιπτώσεις που θα είχε για την κυβέρνηση της ΝΔ, το "άνοιγμα" προς τη... Ρωσία.!!!
Τώρα γιά ποιό λόγο "έπεσε" η Κυβέρνηση Καραμανλή, και γιά ποιό λόγο ήλθε η "Κυβέρνηση του Μνημονίου"με τον Γιώργο, για να μας σώσει με το Δ.Ν.Τ., αρχίζουν να αντιλαμβάνονται και οι πλέον...αδαείς...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ.!!! ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS



ΜΕΧΡΙ και ΤΑΞΙΔΙΑ "ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Αχμέτ Μοαβία ΑΠΟ ΤΟ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ...!!!


Νέα στοιχεία στο φως γιά τον άθλιο ρόλο της "Κυβέρνησης του Γιώργου" γιά την ..."μεταφορά" τους από Κρήτη σε Αθήνα, φέρνει στο φώς, με αδιάσειστα στοιχεία η Ν.Δ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε γράφει:
«Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ενήμερη για την εκστρατεία των λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, ότι επέτρεψε την κατάληψη της Νομικής και ότι με τη στάση της διόγκωσε το πρόβλημα και διέσυρε κάθε έννοια έννομης τάξης. 
Σήμερα, γίνεται γνωστό, από δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι και χρηματοδότης της οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε την όλη επιχείρηση.
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εισπράττει –μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Επιπλέον: 
Στην ιστοσελίδα του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπρινίδη υπάρχει φωτογραφία του ιδίου με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, τον οποίο είχε προσκαλέσει στις Βρυξέλλες. 
Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδ
ιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση της με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του». 

Επισυνάπτεται η απόφαση επιχορήγησης του ΥΠ.ΕΣ.

ΟΥΠΣ!!ΠΡΟΕΔΡΟΣ (2001-2002) ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ






< Αυτά γράφουν οι κατά τους μασόνους, “μασόνοι αδελφοί” ροταριανοί του ροταριανού ομίλου Κομοτηνής στην ιστοσελίδα τους. (ΚΛΙΚστην εικόνα
Ας δούμε και τον πίνακα των ….

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΒΕΡΕΜΗ,ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ!

ΧΥΔΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ:

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ:ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ!

Την σύλληψη του ισραηλινού Α/ΓΕΝ ζητούν οι Οικολόγοι-Πράσινοι



Την απορία τους και την αγανάκτησή τους για την παρουσία του αρχηγού του ισραηλινού ΠΝ στην Αθήνα,εκφράζουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Ο λόγος; Εναντίον του αρχηγού έχουν κατατεθεί μηνύσεις και από Έλληνες οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα,βαποστολή που σημαδεύτηκε από την επίθεση ισραηλινών κομμάντος στο τουρκικό πλοίο. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν:
"Ήρθε είδε και φεύγει σαν κύριος από την χώρα μας ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού κ. Ελιέζερ Μαρόμ παρότι εκκρεμεί εναντίον του μήνυση από 33μέλη της ελληνικής αποστολής ήδη από 2/7/2010 για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν εναντίον τους.
Υπενθυμίζουμε ότι θεωρείται από τους βασικούς υπεύθυνους της πειρατικής, δολοφονικής επίθεσης στον Στόλο της Ελευθερίας, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και για όσα ακολούθησαν: παράνομη σύλληψη, κράτηση, βασανισμό που υπέστησαν και Έλληνες υπήκοοι ως μέλη μιας ανθρωπιστικής αποστολής. Μηνύσεις εναντίον του για τα ίδια αδικήματα έχουν ασκηθεί και σε πολλές χώρες, αλλά και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Φλέγεται η Αίγυπτος - Βγήκαν τανκς στους δρόμους


Τανκς έφτασαν απόψε στους δρόμους της πόλης του Σουέζ μπροστά από τα απανθρακωμένα ερείπια ενός αστυνομικού τμήματος που πυρπολήθηκε χθες τη νύχτα.Δεκάδες διαδηλωτές ανέβηκαν στα τανκς, ανέφερε ο μάρτυρας που είδε τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης. Προσπάθησαν να μιλήσουν στους στρατιώτες οι οποίοι τους απομάκρυναν. Σε ένα τανκ είχαν ανέβει περίπου 25 διαδηλωτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Κάτοικοι δήλωσαν στο Ροιτερς ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που είχαν ανέβει στα τανκς. Δεν κατέστη πάντως αμέσως δυνατό να επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τους. Συγκρούσεις σημειώνονται στην οδό Κασρ ελ-Αΐνι, κοντά στο κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτές παραμένουν στην περιοχή, από την οποία υψώνεται πυκνός καπνός. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, οι διαδηλωτές πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Ο στρατός άνοιξε πυρ όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν πάνω στα άρματα που βγήκαν στους δρόμους για να επιβάλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ενώ στις φλόγες φλόγες έχουν τυλιχθεί τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, λίγη ώρα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γραφεία του κόμματος σε άλλες πόλεις πυρπολήθηκαν ή δέχτηκαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 18:00 ώρα Ελλάδας, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για το Κάιρο, το Σουέζ και την Αλεξάνδρεια μέχρι τις 7 το πρωί. Ο πρόεδρος Μουμπάρακ πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα μέσω της τηλεόρασης αργότερα σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

ΔΕΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΘΗΚΑΝ ΔΑ και ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΟΝΟ ΤΑ...ΥΔΑΤΑ ΜΑΣ "ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ"...!



"ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ" ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ... ΕΡΖΕΡΟΥΜ.!!!
Τό λέει η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.
"Η Τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ» εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου και Ευβοίας, από 02:13 έως 03:01 σήμερα τα ξημερώματα και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή ύδατα προς περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.
Αυτή την ώρα, η «Γιλντιρίμ» πλέει βορειοδυτικά της Καλύμνου σε διεθνή ύδατα.
Τις κινήσεις της «Γιλντιρίμ»... παρακολουθούσε αρχικά η κανονιοφόρος «Πολεμιστής» και πλέον η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης».
Γιά λίγο τόχετε να τους... παρακολουθούμε...
Όπως οι "μπανιστηρζήδες" παρακολουθούν και απολαμβάνουν τον... βιασμό της γυναίκας τους.!
Στο κάτω--κάτω της γραφής δεν αποβιβάσθηκαν και στο Νησι, να κάνουν κατάληψη όπως οι λαθρομετανάστες στην Νομική...
Μία "αβλαβή διεύλευση" μετά..."παραβιάσεως" των Χωρικών μας υδάτων έκαναν και ανεχώρησαν ανενόχλητοι διά Λίβανο...
Καί μάλιστα εντός των πλαισίων των συμφωνιών του Ερζερούμ.
Σύννομα ενεργούν οι..."άνθρωποι"...

Τουρκοϊσραηλινό πόλεμο βλέπουν Τούρκοι αναλυτές



Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, επιζητά πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ.Τα σενάρια πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πληθαίνουν από μέρα σε μέρα την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για τα γεγονότα του ''Mavi Marmara'' που η Τουρκία επιμένει όπως το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις, πράγμα που δεν κάνει το Ισραήλ.Αυτό είναι η πρόφαση, η πραγματική αιτία είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου και η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στα πιθανά σενάρια τουρκοϊσραηλινού πολέμου οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι και η Κύπρος θα είναι εμπλεκόμενη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ από μέρα σε μέρα οξύνονται διαρκώς. Η Τουρκία απαγόρευσε στις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον τούρκικο εναέριο χώρο, το δε Ισραήλ ακύρωσε παράδοση έξι μη επανδρωμένων αεροπλάνων, τη μη ανανέωση συμφωνίας για εκσυγχρονισμό των τούρκικων αρμάτων μάχης Μ48 σε Μ48Α5, όπως και όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες. Το Ισραήλ επίσης ακύρωσε συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε κοινή προγραμματισμένη άσκηση με το όνομα «Αετός της Ανατολίας». Η Τουρκία δεν επιθυμεί συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και είναι αυτός ο κύριος λόγος που κάλεσαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο γνωστό συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στο Ερζερούμ. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από το συνέδριο είχαν δημοσιευθεί άρθρα στον τούρκικο Τύπο ότι η Τουρκία πρέπει να αποτρέψει συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και η Τουρκία πρέπει να κάνει ανοίγματα προς την Ελλάδα για να γλιτώσουν οι γείτονές μας -όπως αποκάλεσαν την Ελλάδα- από τα νύχια του Ισραήλ. Την ίδια ώρα που τα τούρκικα αεροπλάνα παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010 οι Τούρκοι κάλεσαν επίσημα την Ελλάδα να λάβει μέρος με αεροπλάνα MIRAGΕ 2000 στην αεροπορική άσκηση «Αετός της Ανατολίας» τον ερχόμενο Ιούνιο, στη θέση του Ισραήλ που ακύρωσε τη συμμετοχή του. 
Δεν γνωρίζουμε εάν η Ελλάδα απεδέχθη την πρόσκληση ή την έχει απορρίψει.  Εάν η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την πρόσκληση, τότε είναι θλιβερό κατάντημα. 
Μια τελευταία εξέλιξη στην όξυνση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας είναι η κίνηση του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα που ζήτησε την άμεση απομάκρυνση από το Ισραήλ 800 Τούρκων που εργάζονταν στο Ισραήλ, στην τούρκικη κατασκευτική εταιρεία 'Yilmazlar' μέχρι το τέλος του μήνα. Η εν λόγω εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή ενός ουρανοξύστη, δύο νοσοκομείων και ενός εμπορικού κέντρου. 
Ο διευθυντής του τούρκικου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών, Sedat Laciner, σε άρθρο του αναφέρει ότι η συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ παραβιάζει τα συμφέροντα των Τ/κ, του Λιβάνου και των Παλαιστινίων της Γάζας. 
Όπως επίσης η οριοθέτηση της ΑΟΖ του Ισραήλ παραβιάζει την ΑΟΖ του Λιβάνου. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η πολιτική κρίση στο Λίβανο έχει σχέση με τη συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου που δεν έχει επικυρωθεί από τη λιβανική Βουλή λόγω της άρνησης του συγκυβερνώντος κόμματος της Χεζμπολάχ που χειραγωγείται από την Τουρκία. Όπως αναφέρει ο Sedat Laciner, η Τουρκία έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, των Λιβάνιων και των Παλαιστίνιων και αν το Ισραήλ προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, θα βρει απέναντί του την Τουρκία. 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τουρκική φρεγάτα στη πορεία του τουρκικού υποβρυχίου πάλι κοντά στη Κέα


Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου αντολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα TCG F-243 "Yildirim", κλάσης MEKO-200T (φωτό), μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε ακριβώς στην ίδια περιοχή βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα. και στην συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.

To σκάφος είναι βαριά οπλισμένο με πολλαπλά αντιπυραυλικά συστήματα, οκτώ βλήματα επιφανείας-επιφανείας, Harpoon κλπ. Το σκάφος, αυτή τη φορά εντοπίστηκε εγκαίρως και παρακολουθήθηκε από σκάφη του Π.Ν. Περισσότερες πληφορίες σε λίγο.

Wall Street Journal: Ενόψει περισσότερων αναταραχών η Ελλάδα



Περισσότερες αναταραχές στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες προβλέπει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal, ενόψει της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. «Μετά από μία χρονιά γεμάτη απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών του προϋπολογισμού, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερες αναταραχές» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. «Οι προσπάθειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα κινδυνεύει να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων από τους οδηγούς ταξί έως τους αρτοποιούς», συνεχίζει. 

Παραθέτοντας πλήθος παραδειγμάτων από τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα και αναφέροντας την προοπτική ψήφισης του νόμου για το άνοιγμά τους, το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά με τον πληθυσμό περισσότεροι δικηγόροι από τις ΗΠΑ (…) αλλά οι 45.000 δικηγόροι απολαμβάνουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη».
Η Wall Street Journal σημειώνει ότι βάσει των υπολογισμών των οικονομολόγων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία με περισσότερα από 20 δις ευρώ σε μια πενταετία, ποσό αντίστοιχο του 10% του ελληνικού ΑΕΠ.
Ωστόσο, επισημαίνει, «τα μέτρα αυτά απειλούν πολλές μακρόβιες ιερές αγελάδες» και η αντίδραση αυξάνεται, «σε μια περίοδο που η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται ήδη στην εντατική».

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η νέα εταιρία του Νίκου Παπανδρέου



Ο αδελφός του Γιώργου (που συμμετέχει σε κυβερνητικές αποστολές για προσέλκυση επενδύσεων) άφησε τη συγγραφή βιβλίων και… κάνε business
Η εφημεριδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει σήμερα ότι ο (αδελφός του πρωθυπουργού) Νίκος Παπανδρέου προχώρησε πρόσφατα -κι ενώ το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωνε έναν χρόνο στην εξουσία- στη σύσταση μιας εταιρίας με...ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
 Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει αίσθηση και πολλές συζητήσεις, καθώς το όνομα του Νίκου Παπανδρέου έχει εμπλακεί σε διάφορες κυβερνητικές υποθέσεις και μάλιστα μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος. Και ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη συμμετάσχει (αλήθεια, με ποιο ρόλο;) σε αποστολές υπουργών στο εξωτερικό, με την προοπτική προσέλκυσης επενδύσεων. Επενδύσεις που, φυσικά, συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας – και το ενδιαφέρον είναι ότι ο τομέας αυτός αποτελεί σημαντικό κομμάτι των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει, σύμφωνα με το καταστατικό της, η εταιρία του κ. Παπανδρέου!
Μάλιστα, σε μια από αυτές τις αποστολές είχε συνοδεύσει τους υπουργούς Χάρη Παμπούκη και Λούκα Κατσέλη στο Αμπού Ντάμπι, όπου κλείστηκε και η συμφωνία για την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar, εν αγνοία του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου…
Ο αδελφός του πρωθυπουργού, ακολουθώντας προφανώς το δόγμα ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, αποφάσισε λοιπόν να «παντρέψει» και να στεγάσει στον ίδιο επαγγελματικό χώρο τις δύο μεγάλες του ενασχολήσεις: τη λογοτεχνία και τα οικονομικά. Και όπως αποκαλύπτουμε, στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 δημιούργησε τη μονοπρόσωπη εταιρία περιορισμένης ευθύνης, ΕΠΕ, Top Cultural and Financial Firm με δύο βασικούς πυλώνες δράσης, οι οποίοι αφορούν αφενός την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικών δραστηριοτήτων και αφετέρου υπηρεσίες κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της εταιρίας, με μοναδικό εταίρο τον κ. Παπανδρέου και εταιρικό κεφάλαιο 6.000 ευρώ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 (Αρ. Φύλλου 10952), το οικονομικό σκέλος της Top Cultural and Financial Firm παρέχει συμβουλές και εκπονεί μελέτες «επιχειρηματικού, οικονομικού και οργανωτικού χαρακτήρα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου». Στον αντίποδα, η «καλλιτεχνική» πλευρά της εταιρίας, που έχει γραφεία επί της λεωφόρου Συγγρού 40-42, καλύπτει όλο το φάσμα της δημιουργικής έκφρασης σε έντυπη, αλλά και ηλεκτρονική μορφή.
Μέσα από τους σκοπούς της εταιρίας ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τόσο τις οικονομικές του σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια όσο και την επαγγελματική του συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κατά το παρελθόν. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στους σκοπούς της μονοπρόσωπης ΕΠΕ, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να αναλύει τους επιχειρηματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν στις παρούσες συνθήκες, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της «για έρευνα αγοράς, ανάλυση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, καθώς και πρόβλεψη των οικονομικών μεγεθών με τη χρήση σύγχρονων οικονομετρικών μοντέλων».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται έτοιμος να προσφέρει την επιστημονική του κατάρτιση επί των οικονομικών σε θέματα αξιολόγησης και αποτίμησης, αναδιοργάνωσης και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Στην περίπτωση, όμως, που η συμβουλευτική παρέμβαση δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η εταιρία αναλαμβάνει το έργο της συγχώνευσης, εξαγοράς, εκκαθάρισης και εκποίησης του ενεργητικού των επιχειρήσεων που έπεσαν θύματα της κρίσης.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/01/blog-post_455.html#ixzz1CAeaQJKt

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΜ: Προσοχή στην 5η φάλαγγα που στήνουν οι νεοταξίτες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με την κατάληψη της Νομικής.

«Η προσεκτική ερμηνεία του φαινομένου της κατάληψης της νομικής από λαθρομετανάστες, είναι σοβαρότατη υποχρέωση όλων των Ελλήνων Πατριωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή  του το Πατριωτικό Μέτωπο. Στην οποία και διευκρινίζει:

1.    Οι πάντες γνώριζαν (Κυβέρνηση, Αστυνομία, Κόμματα) τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα. Στο πλοίο μάλιστα που τους μετέφερε, συνοδεύτηκαν, από όλη τη «γκάμα» του νεοταξίτικου συστήματος, κρατικού και μη, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΚΟ.
2.    Οι πάντες επίσης γνώριζαν πως οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στο κτίριο της Νομικής. Οι εκπρόσωποί της οποίας, λένε ξεδιάντροπα ψέματα στον ελληνικό λαό, ενώ οι κομματικές-φοιτητικές νεολαίες, κρύβονται τώρα, για να μην παραδεχθούν την συμμετοχή τους, στην αποδοχή του αρχικού σχεδίου και αναλάβουν την γνωστή παλαιοκομματική λογική της «ανάληψης της πολιτικής ευθύνης». (Τι κρίμα για νέα παιδιά να αποδέχονται έτσι απλά ως ωφέλιμη αναγκαιότητα, την γάγγραινα που σαπίζει το κορμί της εφαρμοσμένης πολιτικής, εδώ και δεκαετίες).
3.    Ο στόχος ήταν από την αρχή συγκεκριμένος: Μεταφορά πολωτικού-εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην καρδιά της Αθήνας, με «στρατιώτες» εξαθλιωμένους από την άγρια εκμετάλλευση λαθρομετανάστες, ανακατωμένους με ανθρώπους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, στελέχη ΜΚΟ που αγωνιούν για το μέλλον της επαγγελματικής τους αποκατάστασης,  και σοσιαλφιλελεύθερων ακροδεξιών νεοταξιτών, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
4.    Η πρόκληση των αντανακλαστικών του αγανακτισμένου από την ανεξέλεγκτα αυξανόμενη εγκληματικότητα ελληνικού λαού, με αιχμή του δόρατος συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος «αντιδρά» προβλέψιμα σε τέτοιου είδους κινήσεις, «στρώνοντας το χαλί» στην ανάγκη δημιουργίας «αντίπαλου στρατοπέδου», για την κλιμάκωση εμφυλιοπολεμικού κλίματος το οποίο διακαώς επιθυμεί το νεοταξίτικο σύστημα που κυβερνά τον τόπο, σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους.

Η παγίδα, είναι καλά στημένη: Ο ΓΑΠ, μίλησε για την « ανάγκη επιβολής της νομιμότητας»Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ ΜΚΟ, καθώς και οι λοιπές «προοδευτικές δυνάμεις», για το «ανθρώπινο-προοδευτικό  πρόσωπο που πρέπει να δείξει η κατά τα άλλα «νεοταξίτικη αριστερά», το ΛΑΟΣ, για την «ανάγκη επέμβασης της αστυνομίας» και τέλος, οι ακραίες μορφές πολιτικής έκφρασης,«αντιεξουσιαστές-ακροδεξιά», που αντανακλαστικά, αναφέρονται στην αναγκαιότητα να μετατρέψουν ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα της Αθήνας (όπως αυτό του Αγίου Παντελεήμονα), σε πεδίο εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης.

Μπροστά σε όλο αυτό το στημένο σκηνικό, το Δημοκρατικό-Παλλαϊκό Κίνημα του Πατριωτικού Μετώπου, καλεί:

1.    Τον Λαό να είναι ιδιαίτερα «πονηρεμένος» στην καινούργια αυτή εξέλιξη, που του στήνουν οι νεοταξίτες και να μην αντιδράσει αντανακλαστικά, (όπως στο σχετικό πείραμα του Παυλώφ), το οποίο είναι και στόχος τους.
2.    Τους δυστυχισμένους λαθρομετανάστες (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν συμμετέχει σε παιχνίδια τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και σοροχρηματοδοτούμενων ΜΚΟ), να προχωρήσουν σήμερα κιόλας στη μετεγκατάστασή τους από τις εγκαταστάσεις της Νομικής, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν άφθονο χώρο και ικανοποιητικές υγειονομικές συνθήκες, για να τους φιλοξενήσουν. Συγκεκριμένα, άφθονο χώρο για φιλοξενία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κτίριο του στη Σαρρή 18 στου Ψυρή, ενώ στα κεντρικά του γραφεία στην πλατεία Κουμουνδούρου, (Πλατεία Ελευθερίας 1), ο 3ος ο 4ος και ο 5ος όροφος, είναι εντελώς ελεύθεροι για να τους φιλοξενήσουν, με τουαλέτες τια την καθαριότητα τους και τις φυσικές τους ανάγκες, ντουλάπια για τα πράγματά τους και δωρεάν τηλέφωνα για να επικοινωνούν με τους οικείους τους σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σουδάν, Αίγυπτο, Μαρόκο κλπ.
3.    Μια εναλλακτική πρόταση -πάρα πολύ σοβαρή και υπό επεξεργασία από επιστημονική ομάδα πολιτικών μηχανικών του ΠΑΜ - θα είναι εντός των επομένων ημερών, η εγκατάσταση όχι μόνο των λαθρομεταναστών, αλλά και των αστέγων και των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, σε ελεύθερο χώρο στην Εκάλη. Όπου οι ευγενείς κάτοικοι των Βορείων Προαστίων, ως «έχοντες και κατέχοντες», μπορούν να συγκροτήσουν «ομάδα φιλόπτωχων κυριών», η οποία κατά βάρδιες, μπορεί να εφοδιάζει όλους τους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες, ξένους και Έλληνες, με τα είδη βασικής ανάγκης για την επιβίωσή τους, συνεπικουρούντων φυσικά ως «χορηγών επικοινωνίας» των τηλεοπτικών καναλιών και των ιδιαίτερα ευαίσθητων δημοσιογράφων τους, όπως η κ. Τρέμη, ο κ. Τσίμας, ο κ. Καψής, ο κ. Καμπουράκης, ο κ. Οικονομέας, ο κ. Πρετεντέρης η κ. Κυριακού κλπ.

Κλείνοντας το ΠΑΜ, ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά, για όσο το αφορά ως βαθύτατα δημοκρατικό πολιτικό φορέα και με όση δύναμη έχει, πως δεν θα επιτρέψει την κατρακύλα της ελληνικής κοινωνίας σε εμφυλιοπολεμικές λογικές, που τόσο πολύ συμφέρουν στους νεοταξίτες που κυβερνούν τη χώρα, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που «ακονίζουν τα μαχαίρια τους» για τα πολιτικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοιου τύπου αδελφοκτόνα σύγκρουση.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η χρήση εμφυλιοπολεμικής βίας, όποτε χρησιμοποιήθηκε στην Πατρίδα μας μέσα στο διάβα της ιστορίας της, όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε τον εθνοχώρο και τον Λαό μας, αλλά άφησε πίσω της βαθιές πληγές, για την επούλωση των οποίων, ακόμη παλεύει η ελληνική κοινωνία. Η ελευθερία, θέλει και τόλμη, αλλά και αρετή.