Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κανείς δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι ξεγελάστηκε!.. Δικαιολογιες... ΤΕΛΟΣ


Γράφει ο Μαγια
Η διαταγή της κομαντατούρ, με την οποία εντέλλονται οι Ελληνες, να ψηφίσουν τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, φανερώνει τον πανικό που έχει καταλάβει την διεθνή τοκογλυφία από το ορατό ενδεχόμενο να συντριβούν και να μην μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας.
Τρέμει το Δ΄ Ράιχ της Μέρκελ και του Σόιμπλε, το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας πατριωτικής κυβέρνησης, η οποία θα αξιώσει τη συνολική επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών της υποτέλειας και εξαθλίωσης, που έχουν επιβληθεί στον Ελληνικό λαό.
Προβλέψεις, εκτιμήσεις, διατεταγμένες και μαιμού δημοσκοπήσεις – τέλος! Τα ψέματα 
τελείωσαν, ήταν πολλά. Πάρα πολλά!
Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν συνεχίσουμε να ζούμε (για να πεθάνουμε) υπό τη διπλή κατοχή: από την εγχώρια διαπλοκή και την ξενική Τρόικα. Εάν η επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών εστέφθη με επιτυχία…
Κανείς δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι ξεγελάστηκε. Το εκλογικό σώμα δεν δικαιούται να επικαλεστεί οιαδήποτε δικαιολογία άγνοιας
Δική μας πλέον η απόφαση να μετατρέψουμε την απελπισία και το θυμό μας σε ελπίδα!

Ενα θέμα που “ξέχασαν” τα κανάλια: Δυο χρόνια από την τραγωδία της Marfin στη Σταδίου


20120505-202211.jpgΣτις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους διαδήλωσης, που μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο υποκατάστημα.
Οι βόμβες έσπασαν τις τζαμαρίες και βρέθηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας, όπου κυριάρχησε ο πανικός.
Κόσμος άρχισε να πηδά από τα παράθυρα για να σωθεί, εν μέσω αναθυμιάσεων. 
Τρεις άνθρωποι, η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης δεν τα κατάφεραν να απομακρυνθούν από το κτίριο και βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία.
Αφιέρωμα του CNN
Δύο χρόνια μετά, το CNN ανέτρεξε στο περιστατικό και φιλοξένησε αφιέρωμα στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου, από την παιδική της ηλικία μέχρι την τραγική 5η Μαΐου.
Με τίτλο «θυσιασμένη για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ. Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της», η δημοσιογράφος του CNN επισκέφθηκε το σπίτι της Αγγελικής στο Αίγιο και συνομίλησε με την οικογένειά της.
Ο σύζυγος της Αγγελικής, Χρήστος Καραπαναγιωτίδης εξηγεί γιατί το ζευγάρι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Αν έχεις καλή δουλειά στην Ελλάδα τότε μπορείς να ζήσεις καλά. Θέλαμε όμως και να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Δεν σκοπεύαμε να φύγουμε. Είμαστε Έλληνες πολίτες και θέλαμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι μια όμορφη χώρα», είπε.
Ο ίδιος αναφέρεται στις συχνές διαδηλώσεις που γίνονται συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας που δούλευε η Αγγελική, οπότε κανείς δεν ανησυχούσε για την παραμονή της στην τράπεζα.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, όταν η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη.
Newsbomb.gr

Ψηφίστε με λογική όχι με θυμό: Ποιος λογικός θα ψήφιζε αυτούς που τον χρεοκόπησαν;


Στην ιστορική πορεία των Εθνών, υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία που καθορίζουν το μέλλον τους. Που ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες ή οι ηγέτες θα καθοριστεί τον μέλλον των Εθνών τους και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι επόμενες γενιές
. Ε, λοιπόν η Κυριακή 6 Μαΐου δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ιστορικών ή δραματικών αποφάσεων.

Αύριο δεν θα επιλέξουμε ούτε για την ιστορική πορεία του Έθνους, ούτε για τις επόμενες γενιές, ούτε τίποτα τέτοιο βαρύγδουπο. Αυτά τα επιλέξαμε το 1940, το 1946-49, το 1974.

Θα επιλέξουμε τον πολιτικό σχηματισμό που θεωρούμε ικανότερο για να μας αντιπροσωπεύσει στην εθνική αντιπροσωπεία, την Βουλή των Ελλήνων, εν μεσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και χρεοκοπίας όχι μόνο της χώρας αλλά και των δύο κομμάτων που οδήγησαν στην χρεοκοπία τη χώρα.

Ψηφίζουμε πρώτα κόμμα και μετά το πρόσωπο που θεωρούμε ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τις απόψεις και τις θέσεις μας καλύτερα. Αυτό λέγεται δημοκρατία.

Δημοκρατία δεν είναι ο φασισμός που προσπαθούν να επιβάλουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις θεωρίες περί μονοδρόμου. Διότι θεωρίες και εκβιαστικά διλήμματα περί «χαμένης ψήφου», περί «ακυβερνησίας» κλπ είναι φασισμός και αλαζονεία.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό εν έτει 2012, κόμματα που ευθύνονται 100% για την χρεοκοπία της χώρας, να ισχυρίζονται ότι "αν δεν αναδειχθούν εκ νέου κυβερνήτες, η χώρα δεν θα μπορέσει να κυβερνηθεί και μετά από εμάς το χάος».

Αυτό το έλεγε ο Λουδοβίκος ο 14ος ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς ‘Ηλιος» και εξακολουθούσε να το πιστεύει και ο Λουδοβίκος ο 16ος, μέχρι που η γκιλοτίνα διαπέρασε τον τρυφερό του αυχένα το 1789.

Ειλικρινά ακούγοντας τον Ε.Βενιζέλο ή τον Α.Σαμαρά ότι «αν δεν με ψηφίσετε θα υπάρχει ακυβερνησία στην χώρα» και κοιτώντας πίσω τους τα ερείπια (τα ορατά ερείπια γιατί υπάρχουν και μη ορατά που αφορούν τα εθνικά θέματα) που άφησαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους μετά από 38 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, απορείς με το επικό θράσος τους.

Βέβαια, όπως έλεγε ένα παλιός κοινοβουλευτικός «Για να γίνεις πολιτικός στην Ελλάδα χρειάζεσαι μόνο δύο πράγματα: το ένα είναι θράσος και το άλλο «γερό στομάχι». Το πρώτο για να λες ψέματα κατάμουτρα στους πολίτες και το δεύτερο για να αδιαφορείς όταν θα σε βρίζουν επειδή τους έλεγες ψέματα».

Τι λένε λοιπόν οι συνοδοιπόροι της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας: «Στην Ελλάδα μόνο εμείς μπορούμε να κυβερνάμε, κανείς άλλος». Μα, συγγνώμη, τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Ας αλλάξουμε το Σύνταγμα να κυβερνά δύο τετραετίες το ΠΑΣΟΚ, μετά άλλες δύο η Νέα Δημοκρατία και ούτω καθεξής. Να μην σπαταλάμε ούτε λεφτά, ούτε να ταλαιπωρούμεθα.

Ας διορίζουν και τους βουλευτές να τελειώνουμε. Προάγγελος αυτού, είναι βέβαια η απόφαση Σαμαρά να μην γίνονται οι βουλευτές του υπουργοί, αλλά μόνο εξωκοινοβουλευτικά εξωθεσμικά πρόσωπα. Γύρευε από ποια δεξαμενή διαπλοκής…

Τα δύο «κόμματα εξουσίας» επειδή είχαν καλομάθει από το σταλινικό ΚΚΕ (πόσο πολύ βόλεψε το σύστημα του δικομματισμού το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια άλλη «πονεμένη» ιστορία) το οποίο «Δεν θέλει να κυβερνήσει γιατί δεν θα μπορούν να διαδηλώνου οι εργάτες», αυτό δεν σημαίνει ότι ο Θεός έχει ορίσει την Ελλάδα να την κυβερνά μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και μια που μιλάμε για αλαζονεία και φασισμό, να μιλήσουμε και για υποκρισία: Επί 38 ολόκληρα χρόνια το ΚΚΕ το θεωρούν τμήμα του πολιτικού κόσμου της χώρας. Το ΚΚΕ, την παράταξη που αιματοκύλισε την χώρα το 1946-’49 και βασικό στόχο είχε την απόσχιση της Μακεδονίας κλπ (όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς υπάρχουν τα πρακτικά της 5ης Ολομέλειας του κόμματος).

Εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι όλοι Έλληνες είμαστε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας χωρίζει για πάντα το άφθονο αίμα που χύθηκε στην κομμουνιστική ανταρσία. Υπό τον όρο ότι κάποιοι θα μετανοήσουν ή εν πάση περιπτώσει δεν θα προκαλούν.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Το ΚΚΕ έχει σταλινοποιηθεί πλήρως, έχει αποκαταστήσει όχι μόνο τον Ι.Στάλιν, αλλά και τον Ν.Ζαχαριάδη, εξακολουθεί να χαιρετά με το αριστερό χέρι σηκωμένο με σφιγμένη γροθιά, απορρίπτει τον κοινοβουλευτισμό ως πολιτικό σύστημα και έχει ως βασικό στόχο την επικράτηση ολοκληρωτικού καθεστώτος στη χώρα. Και δεν έχει αποκηρύξει τις θέσεις της 5ης Ολομέλειας. Αυτά που λέμε, είναι επίσημα κείμενα και θέσεις του ΚΚΕ, δεν είναι φήμες.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, η διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, το χρησιμοποιούσε συστηματικά είτε ως «άλλοθι δημοκρατικότητας», είτε ως συνεταίρο για να τα έχει καλά με τα συνδικάτα που εγκληματικά αφέθηκε να ελέγχει. Και μερικές φορές ο συνεταιρισμός ήταν και ιδιαίτερα αποδοτικός σε οικονομικό επίπεδο για την εν λόγω τριπλέτα…

Τώρα όμως που η πολιτική και ιδεολογική παρακμή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε μεγάλες μάζες ψηφοφόρων στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, στους εθνικιστές, άρχισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μιλάνε για «ναζί».

Και ποιοι μιλάνε! Αυτοί που εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία στην πατρίδα του εθνικοσοσιαλισμού και «έχασαν» τα αρχεία που τεκμηριώνουν τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Πως δικαιούνται να κατακρίνουν τώρα τους εθνικιστές και να τους χαρακτηρίζουν «ναζί» όταν επί τόσες δεκαετίες δέχονται τους σταλινικούς κομμουνιστές ως συνεταίρους στην εξουσία;

Από την στιγμή που το πολιτικό σύστημα δέχεται το ένα άκρο και απορρίπτει το άλλο, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα η ανάγκη της κοινωνίας για ιδεολογική ισορροπία θα αναζητήσει πολιτική έκφραση στο άλλο άκρο.

Και το οποίο, άλλο άκρο, εν πάση περιπτώσει έχει ελληνικό σήμα και προσκυνά την ελληνική σημαία και όχι το σφυροδρέπανο.

Και αφήνοντάς το εκτός συστήματος επί δεκαετίες θέριεψαν μέσα στο εθνικιστικό κίνημα και κάποιες απόψεις οι οποίες είναι άκρως συζητήσιμες, αλλά γι αυτό δεν ευθύνονται οι εθνικιστές.

Ευθύνονται οι αλαζονικοί ηγέτες, ειδικά της ΝΔ, που επέτρεψαν στην αριστερά να αλωνίζει και επιχείρησαν να ενταφιάσουν την πραγματική δεξιά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν η ιδεολογική αποσάθρωση και εν τέλει η εξομοίωση με παρακμιακά πολιτικά μοντέλα.

Επιστρέφοντας εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε να τονίσουμε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται το μέλλον της χώρας. Κρίνεται η κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση των πολιτών μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ψηφίστε όποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκφράζει και σας εκπροσωπεί. Προσοχή όμως ποιους θα επιλέξετε για να στείλετε στο Κοινοβούλιο. Πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, ακόμα και στο ΚΚΕ.

Ψηφίστε αυτούς που σας έχουν πείσει ότι είναι πατριώτες. Και νέους υποψηφίους. Όπου και αν ανήκουν. Δεν σημαίνει ότι και αυτοί δεν θα διαφθαρούν, αλλά τουλάχιστον έχουμε μία πιθανότητα ως πολίτες κάποιοι από αυτούς να μας προκύψουν «καθαροί»…

Και βέβαια, μην ψηφίσετε με φόβο στην καρδιά. Προσπάθησαν να σας τρομάξουν. Σας υποτιμούν. Θεωρούν ότι βάζετε τον φόβο πάνω από την αξιοπρέπεια, αλλά και την λογική. Γιατί, ποιος λογικός θα ψήφιζε χρεοκοπημένους πολιτικούς σχηματισμούς ή αυτούς που τον χρεοκόπησαν;

Προσπαθούν να σας βιάσουν ψυχικά. Γι αυτούς δεν είστε άνθρωποι. Αν σας θεωρούσαν ανθρώπους είναι δυνατόν να δέχονταν να σας επιβάλουν όλα αυτά τα μέτρα εξαθλίωσης όπως κάνουν δύο χρόνια τώρα;

Γι αυτούς, για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είστε μηχανές ψήφων, για τις κομματικές τους μονοκρατορίες. Που ψηφίζουν για να είναι οι ίδιοι στην εξουσία. Δεν φοβούνται μην τιμωρήσετε τον έναν γιατί θα έρθει ο άλλος. Και μετά θα ξανάρθει ο πρώτος, όταν κουραστείτε από τον άλλο.

Αυτό πρέπει να σπάσει. Έχουν αποτύχει, πρέπει να φύγουν, τέλος. Κάντε την επανάστασή σας.

Μετατρέψτε τον φόβο σας, σε τρόμο τους…
defencenet
greeknation.blogspot.com

Αλλοδαποι Πανηγυρίζουν Για Την Νικη του Πασοκ 2009



ΠΡΟΣEΞΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ


ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας ΤΩΡΑ! Δείτε πως ο Φώτης Κουβέλης φτύνει στα μούτρα των προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.  Δείτε:

http://olympia.gr/

Δεν ψηφίζουν οι γυναίκες που παντρεύτηκαν πριν το 1983 και έχουν παλιές ταυτότητες


Ekloges-2012..gif
Μια λεπτομέρεια που διαφέρει απ ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να μην επιτρέψει σε χιλιάδες Ελληνίδες να ψηφίσουν.
Όπως ενημερώθηκε σήμερα ο MELISSOCOSMOS όσες γυναίκες παντρεύτηκαν πριν το 1983 και έχουν ακόμα παλιές ταυτότητες που αναγράφει το πατρικό τους επώνυμο, και όχι το επώνυμο των αντρών τους, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως για να καταλάβετε.
Όσες γυναίκες έχουν παντρευτεί πριν το 1983 βάση του τότε νόμου πρέπει να φέρουν το επώνυμο των συζύγων τους, και αυτό πρέπει αναγράφεται στις ταυτότητες τους.
Αν για οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν ταυτότητες γιατί είναι πχ σε διάσταση με τους συζύγους τους, είτε γιατί η παλιά τους ταυτότητα αναγράφει το Θρήσκευμα, είτε για άλλους λόγους που τις κάνει να μην θέλουν να αλλάξουν ταυτότητα, αυτό θα είναι αιτία να μην μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το πρόβλημα αυτό ξεπερνιόταν με την έκδοση ενός πιστοποιητικού γέννησης για εκλογές.
Αυτό πλέον δεν ισχύει, και όσες από αυτές τις γυναίκες θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα τους απαγορεύεται ,εκτός κι αν αλλάξουν ταυτότητα την τελευταία στιγμή.
Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι την ώρα που θα ψηφίζουν ακόμα και οι Ελληνοποιημένες γυναίκες των Ζουλού και των Ταλιμπαν στην Ελλάδα, χιλιάδες Ελληνίδες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



tzefri2

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ

Δείτε (3) βίντεο!!! Μιλάει ο Βενιζέλος σε άδε ια πλατεία ενώ έρχονται Πακιστανοί να γεμί σουν τον χώρο -και- βίντεο περιήγηση στην π λατεία


– Προεκλογική ομιλία Βενιζέλου
Ο Βενιζέλος εμφανίζεται και η πλατεία Συντάγματος είναι άδεια ακριβώς αριστερά και δεξιά της εξέδρας… και φυσικά είναι εντελώς άδειες όλες οι πτέρυγες τις πλατείας!!!Ο κόσμος ήταν μόνο στον άξονα της πλατείας… σε λίγο εμφανίζονται Πακιστανοί με σημαίες για να γεμίζουν όσο μπορούν τον χώρο τουλάχιστον μπροστά και δίπλα στην εξέδρα…
Ο Βενιζέλος μιλάει και δίπλα από την εξέδρα ο χώρος είναι άδειος.
Τότε έρχονται σε σειρά Πακιστανοί πολίτες με σημαίες του ΠΑΣΟΚ για να γεμίσουν τον χώρο!!!Στο τέλος του βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιον με κοστούμι που τους λέει να κουνήσουν τις σημαίες!!!!!!
Δείτε την περιήγηση στην άδεια πλατεία Συντάγματος, ενώ ο Βενιζέλος μιλάει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ!!!
Βασίλης Ν

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Με … Πακιστανούς “γέμισαν” τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα

Στον αέρα όλες οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών - Μαζίκο σαμποτάζ απο τους πολίτες!


Εντελώς ΑΝΟΙΧΤΟ το εκλογικό αποτέλεσμα! Σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπησεις που είχαν βγεί στη δημοσιότητα, το 80% των πολιτών έκλεινε το τηλέφωνο ενώ τα αποτελέσματα αφορούσαν μόνο όσους απαντούσαν! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
για την δημοσκοπική συμπεριφορά των πολιτών, υπάρχει ένα στοιχείο που όχι απλώς σοκάρει, αλλά δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για την πιστότητα των αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον για τις δημοσκοπησεις που έγιναν μέχρι την περασμένη Κυριακή αλλά και τις μυστικές (που τυπικά τώρα απαγορεύονται).

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από μεγάλη εταιρεία, έγιναν συνολικά 8,000 τηλεφωνήματα (που απαντήθηκαν). Ξέρετε πόσοι δέχτηκαν να απαντήσουν, όταν ενημερώθηκαν ότι πρόκειται για δημοσκόπηση;

ΜΟΛΙΣ ΟΙ 2,000 ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΕΣ!

Οι υπόλοιποι 6,000 έκλεισαν το τηλέφωνο! Και όμως η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε με αυτά τα δεδομένα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι από το 100% του δείγματος, τα στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν μόλις το 25%! Επί αυτού βλέπουμε τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν προσμετρήθηκε.

Είναι σίγουρο ότι παρόμοια θα είναι τα ποσοστά συμμετοχής και στις άλλες δημοσκοπήσεις αλλά πέραν από κάτι μισόλογα ουδείς το έχει αποκαλύψει.

Την ίδια στιγμή, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις αφορούν μόνο τους χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν με πιστότητα όλο την κοινωνία, παρόλο που εξασφαλίζουν μαζικότερη συμμετοχή.

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος της έντασης από όλες τις δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού αφού γνωρίζουν ότι βρίσκονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι…

Ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τι θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή το βράδυ…

Όταν ο Σαμάρας θέλησε να γίνει το βασιλόπουλο με το όνομα "Συνετός" ...




Tι να πει κανείς για την ομιλία του Α.Σαμαρα στο Ζάππειο ..Βγήκε χαμογελαστός μπροστά στο κοινό του και άρχισε παραλιρει με τον γνωστό πλέον τρόπο ..  μας είπε πως διαγράφει το παρελθόν και παει για το μέλλον(ετσι απλα), μας είπε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αντίπαλος του 2 χρόνια τώρα γιατί αυτός ήθελε επαναδιαπραγμάτευση αλλά δεν τον άφηναν να την κάνει (ελπίζω να θυμάστε τι έγινε όταν πήγε στην Ευρώπη να επαναδιαπραγματευτεί) .. μας είπε πάλι πως αυτός θα αποκαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις και οτι με το πρόγραμμα του σε 1 χρόνο θα μας βγάλει απο την ύφεση ... μας είπε ... μας είπε... και μέσα στην ευφορία που ένοιωσα και άρχισα να λέω ..βρε λες??? αλλάζω κανάλι και πετυχαίνω δηλώσεις του Κ.Ραις " τα 2 μεγάλα κόμματα έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την τρόικα για τη συνέχιση του προγράμματος και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα μετά τις εκλογές" ... 
Κι αυτή ήταν η στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι τι ΔΕΝ μας είπε.... 
Αυτό που δεν μας είπε είναι, ΠΩΣ θα τα κάνει όλα αυτά τη στιγμή που είναι δεσμευμένος με τις υπογραφές του απέναντι σε όλους αυτούς που μας καταδυναστεύουν  .. 
 Το κακό είναι πως σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο δεν μας έδωσε πότε την ευκαιρία να τον δούμε να συνομιλεί με πολιτικούς του αντιπάλους η με τον κόσμο, να απαντά σε απρόβλεπτες ερωτήσεις όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι κι ενίοτε να τσαλακώνεται...
 ο κ.Σαμαρας, καιρό τώρα, αρέσκεται στους μονολόγους πίσω απο την ασφάλεια του βήματος και στα μεγάλα λόγια άλλα αρνηται πεισματικά να προσέλθει σε διάλογο με τον οποιονδήποτε .. κι αυτό ενα μονο πράγμα μπορεί να σημαίνει ... Ξέρει πόσο εύθραυστα ειναι τα Παραμυθιά του, φοβάται την κατάρριψη όλων τον προεκλογικών πυροτεχνημάτων του και την αποκαλύψει της αλήθειας σχετικά με όλα αυτά που έχει ήδη δεσμευτεί ...
 Ένας ηγέτης που θέλει να πάρει τη τύχη της χωρας του στα χέρια του θα πρέπει να μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τον κόσμο και οχι να κρύβεται πίσω και μέσα στην ασφάλεια της αυλής του ...  Αλλιώς δεν είναι ηγέτης, ειναι απλά ενας ακόμα τυχοδιώκτης που θέλει να ικανοποιήσει την ανάγκη του για αυτοπροβολή πάνω στις δίκες μας πλάτες ... 


*"παραμυθι χωρις ονομα" βιβλιο της Π.Δελτα προγιαγιας του Α.Σαμαρά

Η απόρρητη έκθεση και το "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας



Αποκαλυπτική έκθεση με κωδική ονομασία "Delos II" για το σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Κώστας Κιλτίδης. Η έκθεση έχει εκπονηθεί από την Alpha Bank και τη Rothschild που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους συμβούλους του δημοσίου σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα εκποιηθούν.

Τα "ασημικά" του Δημοσίου, όπως σημειώνει το koutitispandoras.gr, ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί. Οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών που έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό κτλ.

Να σημειωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει τους συμβούλους για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, έναντι αμοιβών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Για παράδειγμα, , το 23,27% του ΟΛΘ αποτιμάται στο προκλητικά χαμηλό ποσό των 31,1 εκατομμυρίων ευρώ, το 40% της ΕΥΑΘ στο ποσό των 65,5 εκατομμυρίων ευρώ, το 50% της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου σε μόλις 250 εκατομμυρίων ευρώ και το 31% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

"Οι ιστορικά χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των εισηγμένων δημόσιων εταιρειών, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας, δεν παρέχουν σε κανέναν την παραμικρή νομιμοποίηση να τις ξεπουλήσει σε αυτά τα απαξιωτικά επίπεδα. Άλλωστε είναι σαφές ότι μόλις η χώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα, έστω δειλά, βήματα ανάπτυξης, η αξία των εν λόγω δημοσίων εταιρειών θα πολλαπλασιαστεί", σημειώνει ο Κώστας Κιλτίδης.


news247

Μαζί με τους αυτόχειρες, αυτοκτονεί και το πολιτικό σύστημα


Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, έστω κι αν οι περισσότεροι από τους δραματικούς πρωταγωνιστές δεν έχουν μέσο στην Αριστερά για να γίνουν… ήρωες.
Μιλάμε για τις αυτοκτονίες που δεν έχουν τελειωμό στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Προχθές μάθαμε ότι στην Ιταλία καταγράφηκαν πέντε αυτόχειρες.
Στη χώρα μας το δράμα δεν έχει τέλος. Εκτιμάται ότι κάθε τρεις ημέρες ένας άνθρωπος αυτοκτονεί ή κάνει απόπειρα. Υπολογίζεται ότι για μια αύξηση 3% της ανεργίας, οι αυτοκτονίες στους άνεργους αυξάνεται κατά 4,5%.
Μέσα σε 10 ημέρες καταγράφηκαν 10 αυτοκτονίες. Μπορεί να το διανοηθεί κανείς; Λίγες μέρες πριν τις εκλογές –που υποτίθεται ότι δίνουν κάποια ελπίδα για κάτι καλύτερο- 10 Ελληνες επέλεξαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους μη αντέχοντας τη φτώχεια, την έλλειψη εργασίας, τα μάτια των παιδιών τους που πεινάνε, την καταστροφή της οικογένειάς τους.
Και εμείς μιλάμε για ποσοστά στις εκλογές και για το αν θα επιλέξουμε να είμαστε στην Ευρώπη ή να γίνουμε Τρίτος Κόσμος. Μα είμαστε ήδη Τρίτος Κόσμος και δεν το έχουμε καταλάβει.
Οι πολιτικοί που διεκδικούν την ψήφο μας την Κυριακή έχουν καταλάβει ότι σε λίγα χρόνια δε θα έχουν μείνει ψηφοφόροι για να τους εκλέξουν γιατί είτε θα έχουν αυτοκτονήσει είτε θα έχουν πάθει κατάθλιψη είτε θα έχουν μεταναστεύσει;
Ιδού λοιπόν πιο είναι το διακύβευμα των εκλογών. Να σωθεί η πατρίδα και οι Έλληνες από τα χειρότερα.
Να δοθεί ένα νέο όραμα, μια ελπίδα ότι κάτι καλύτερο θα γίνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Αν το πολιτικό σύστημα δεν αντιληφθεί ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, δεν αντέχουν άλλο την αδικία και την έλλειψη οράματος, τότε το ίδιο θα έχει αυτοκτονήσει.
Είναι όμως καλύτερα ένα αυτιστικό πολιτικό σύστημα να αυτοκτονήσει παρά να γίνουμε όλοι εμείς αυτόχειρες.
 Α.Ψ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Λονδίνο αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα!


Για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτείααποδεικνύει την ανικανότητα της…
την αδιαφορία της, την αδράνεια της για οτιδήποτε έχει να κάνει για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και θέσεων.
Αυτή τη φορά το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε, με την άγνοια του, στην κυβέρνηση των Σκοπίων να πραγματοποιήσει μία εξόχως σημαντική και συμβολικού χαρακτήρα παρουσία στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου με την ανοχή φυσικά των Βρετανών.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα, το Εθνικό θέατρο της Βίτολα θα παρουσιάσει στην «Μακεδονική» γλώσσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Globe to Globe – Henry VI Part 3, by William Shakespeare (12 Μαΐου 2012 – 13 Μαΐου 2012) παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας.
Δυστυχώς οι γείτονες μας δεν σταματούν να προωθούν την δική τους έκδοση της πολιτιστικής τους ταυτότητας, όπως τουλάχιστον αυτοί την βλέπουν, περνώντας σιγά-σιγά στο υποσυνείδητο των ακροατών τους ότι Μακεδονία είναι αυτοί, ότι ο μακεδονικός πολιτισμός είναι αυτοί, ότι η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η δική τους.
Εμείς φυσικά ως λαός και ως κράτος με αυτοκτονικές τάσεις, αρνούμεθα να αγωνιστούμε για τα δίκαια μας και απλά όταν οι καταστάσεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο προσπαθούμε να διαχειριστούμε όχι το πρόβλημα αλλά την αντίδραση του ελληνικού λαού που βλέπει με απογοήτευση τους αντιπάλους μας να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εμείς έχουμε τονίσει ό, τι το θέμα πρέπει να λυθεί μια για πάντα! Δεν πάει άλλο…
Αλλά οι πολιτικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου… Αφήστε τους, φωστήρες, να μας πάρουν και εδάφη εκτός από τη γλώσσα!

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ OFF SHORE ΤΟΥ ΤΣOΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκε γνωστός δημοσιογράφος του στρατιωτικού ρεπορτάζ να λαμβάνει ποσά από τις off shore εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων Type 214.

Το όνομά του βρίσκεται ήδη μέσα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και αναγράφονται διάφορα ποσά που ελάμβανε από μία off shore εταιρεία.

Το όνομά του θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες αναφέρουν πηγές της εισαγγελίας και αφού πρώτα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα ποσά που ελάμβανε και για τον σκοπό τον οποίο τα ελάμβανε.

Από το taxalia.blogspot.com