Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

ALVAREZ MARSAL CYRPUSΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση, με ΟΛΑ τα ονόματα.

Στοιχεία – κόλαφος για ομόλογα και CDS.

10 Δεκεμβρίου 2009 η ΤΚ είχε πουλήσει όλα τα Ελληνικά ομόλογα. 11 Δεκέμβριου με “μυστική εντολή” άρχισαν να φορτώνουν με Ελληνικά ομόλογα! Τι ειρωνία; Την ημέρα που έκλεβαν την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου!

Α&Μ: Καταστροφική η αγορά των ομολόγων, δεν αγόρασαν CDS για να καλυφθούν! Κρύβουν την έκθεση για να μην ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα απο τους Γερμανούς και πούλησαν τα CDS σε Ελλάδα και Κύπρο! Χορός της μίζας πάνω στα αποκαΐδια του Ελληνισμού!

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Η ερώτηση είναι μια.

Μόνοι αποφάσισαν να αγοράσουν Ελληνικά Ομόλογα ή πιέστηκαν;

Πόσοι πήραν Μίζες;

Ποιοι πλήρωσαν Μίζες;

Προβοπουλε,  εχεις κανει καμια επιστολή, που να προτρεπεις σε αγορες Ελληνικών Ομολόγων απο Τράπεζες Κύπρου ενω ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ;

ΠΠ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: “Απελευθέρωσες τον Σαουδάραβα εγκέφαλο!”

Glen Beck προς Obama: Έχεις ως τη Δευτέρα…

Ο Glen Beck είναι μεγάλη τηλεοπτική περσόνα και τους στρίμωξε δημοσίως. Πίσω από τον οχετό του ψεύδους και την φυγάδευση του Σαουδάραβα που είχε συλληφθεί, 

Και η αποκάλυψη της φυγάδευσης που έκρυψαν ΚΑΙ τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε”, μπουκωμένα από το χρήμα του Εμίρη – δολοφόνου

Δείτε το βίντεο του κορυφαίου δημοσιογράφου με την τρομακτική αποκάλυψη που προαναγγέλει:

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΒΟΣΤΟΝΗ: ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Τσετσένοι οι δύο βομβιστές και φανατικοί ισλαμιστές – Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αιματηρής βομβιστικής ενέργειας στη Βοστόνη καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΡ οι δύο βομβιστές που αιματοκύλισαν το Μαραθώνιο προέρχονται από την Τσετσενία.
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν και οι δύο τους μετανάστευσαν στις ΗΠΑ πριν από 1 χρόνο περίπου και πιθανότατα πρόκειται για μουσουλμάνους. Μάλιστα πρόκειται για αδέρφια και ο ένας εκ των δύο ονομάζεται  Djohar Tsarnaev
Ο ίδιος αναφέρει πως η άποψή του για τον κόσμο είναι το Ισλάμ ενώ τα προσωπικά του ενδιαφέροντα είναι η καριέρα και το χρήμα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Tsarnaev έχει καταγωγή από τη νότια Ρωσία και πριν έρθει στις ΗΠΑ βρισκόταν για ένα χρόνο περίπου στην Τουρκία.
Πρόκειται για το ένα από τα δύο αδέλφια 19 και 20 ετών που θεωρούνται από το FBI ως υπεύθυνα για την βομβιστική επίθεση. Ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γουότερτάουν
Δείτε εδώ το προφίλ του ενός από τους δύο βομβιστές που εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης το ρωσικό facebook.
Τώρα η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θυμίζει κάτι από θρίλερ αλλά και ταινία δράσης μαζί. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφορεί στους δρόμους, πάνοπλος και επικίνδυνος. Οι εκκλήσεις των αρχών προς τους κατοίκους στην Watertown είναι δραματικές.
"Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει", σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης "να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα" των σπιτιών τους και "να μην ανοίγουν την πόρτα τους".
Μάλιστα η αστυνομία στέλνει συνεχώς λεωφορεία προκειμένου να εκκενωθεί από κατοίκους η περιοχή καθώς φοβούνται μήπως η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε σήμερα (επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα) να μην κυκλοφορήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Βοστώνη και να μείνουν κλειστά τα σχολεία. Επίσης για λόγους ασφαλείας, κλειστό θα μείνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ Νομιμοποίηση των λάθρο της Μανωλάδας και "Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους μετανάστες"!


Το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου εξετάζει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για "ανθρωπιστικούς λόγους" στος λαθρομετανάστες Μπαγκλαντεσιανούς που τους έριξαν με καραμπίνα οι επιστάτες μιας φυτείας στην Μανωλάδα Ηλείας!
Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός «τα απαράδεκτα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας, κατά τα οποία αλλοδαποί εργαζόμενοι υπέστησαν εγκληματική επίθεση, καταδεικνύουν την ανάγκη, αφενός να αντιμετωπιστούν νοοτροπίες ρατσισμού, αφετέρου να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία».
Ο υπουργός τονίζει ότι «η Ελλάδα του μέλλοντος χρειάζεται οργανωμένη, νόμιμη μετανάστευση, που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».
Δηλαδή ο υπουργός κάνει κάλεσμα για "οργανωμένη μετανάστευση" που θα "ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και Οικονομίας"!
Αν είναι δυνατόν!
Τέλος, καταδικάζει «με απερίφραστο τρόπο, την εγκληματική αυτή ενέργεια, που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να σέβονται όλοι το νομικό πλαίσιο της χώρας, με την υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και τήρησης των νόμων».
Ομπρέλα προστασίας στα θύματα της επίθεσης στη Μανωλάδα απλώνει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας τόνισε στις δηλώσεις του έξω από το αστυνομικό τμήμα Βάρδας ότι οι μετανάστες ούτε θα απελαθούν, ούτε θα κρατηθούν. «Θα τους προστατεύσω εγώ», είπε ο υπουργός μέσα από ένα πλαίσιο νόμου που υπάρχει.
Το ότι πρέπει "να κόψουν τα πόδια" στον εργοδότη που απασοχλούσε λαθρομετανάστες, δεν το συζητάμε, είναι αυτονόητο. Το ίδιο αυτονόητο με το να τιμωρηθεί παραδειγματικά και σκληρά ο ένοχος που πυροβόλησε "στο σωρό" αφού βέβαια το δικαστήριο εξετάσει όλα τα δεδομένα.
Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι λαθρομετανάστες που εργάζονται στα χωράφια είναι απλά παράνομοι, δεν είναι ζώα για να τους πυροβολείς "στο ψαχνό". Και βέβαια είναι παράνομοι 100% αυτοί που επιτρέπουν σε μια στρατιά λαθρομεταναστών να εργάζεται στα χωράφια τους.
Από εκεί και πέρα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος: Δηλαδή, αφού νοσηλευθούν και αναρρώσουν πλήρως, να τηρηθεί ο νόμος και επαναπροωθηθούν στην χώρα τους από την οποία προήλθαν και εισέβαλλαν εντελώς παράνομα στην Ελλάδα και φυσικά παράνομα εργάζονταν (τυπικά δεν είχαν καν το δικαίωμα να ζητήσουν τα δεδουλευμένα  αφού "δεν υπήρχαν") θα τους δώσουν "για ανθρωπιστικούς λόγους" και άδεια παραμονής και σε δεύτερο χρόνο κια την ελληνική υπηκοότητα!
Σε τρίτο χρόνο, υποθέτουμε ότι θα τους κάνουν και τον ανδριάντα στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας.
Αυτή λέγεται "τήρηση της νομοθεσίας για τους λαθρομετανάστες"!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκάλυψη – σοκ από την ITUC επιβεβαιώνει το ” Ολυμπία”: Δεν έχουμε ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία που θα έκλεινε φυλακή πολλούς “ευαίσθητους”!

20130419-195149.jpg

H Διεθνής συνδικαλιστική Συνομοσπονδία αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία για το δουλεμπόριο στο Εθνικό της δίκαιο, παρά το ότι έχει ήδη περάσει η καταληκτική ημερομηνία!!
Για το σοβαρότατο αυτό θέμα, δεν έχει βγει ΑΧΝΑ από κανέναν “ευαίσθητο”, παρά μόνον από το Ολυμπία! Όπως άχνα δεν έχει βγει για τους χιλιάδες δολοφονημένους μετανάστες από ντόπιους και ξένους δουλέμπορους. Τυχαίο;
Όχι βέβαια! Εάν η οδηγία γίνει νόμος του κράτους, τότε πολλοί “ευαίσθητοι” θα βρεθούν στην φυλακή! Σύλλογοι που “διευκολύνουν” την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων – εμπορευμάτων, τους βοηθούν να παραποιούν στοιχεία για να τους εκμεταλλευθούν, οργανώνουν δράσεις “διαμαρτυρίας” για συλληφθέντες (αλλοδαπούς) δουλεμπόρους, ενώ αρκετοί ντόπιοι δουλέμποροι παριστάνουν τους προστάτες των μεταναστών!
Το μαύρο χρήμα του δουλεμπορίου λοιπόν φαίνεται ότι εξαγοράζει συνειδήσεις αλλά και ολόκληρες κυβερνήσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς η συνέργεια κράτους – ΜΚΟ – οργανώσεων στην μη εισαγωγή της σχετικής νομοθεσίας. Συνέργεια που ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η ιστοσελίδα της ITUC αναφέρει ότι απλήρωτοι εργάτες φράουλας από το Μπαγκλαντές πυροβολήθηκαν από τον εργοδότη
τους στην Ελλάδα, κάτι που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, η οποία
είδε αυτές τις εικόνες και διάβασε τα ρεπορτάζ από την περιοχή της
Νέας Μανωλάδας. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της
Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) για το μποϊκοτάζ
στην Μανωλάδα, τους πυροβολισμούς & το trafficking.
Το στέλεχος της Συνομοσπονδίας δηλώνει ότι παρότι
υπήρχε προθεσμία έως την 6η Απριλίου, η Ελλάδα δεν είναι προφανώς
μεταξύ αυτών των χωρών που μετέφερε την οδηγία 2011/36/ΕΕ για το
trafficking, στο εθνικό της δίκαιο.
Η ανάρτηση στην
ιστοσελίδα της ITUC επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν παίρνει τα
απαραίτητα μέτρα για το trafficking, (συμπεριλαμβανομένου εκείνου
που γίνεται για εκμετάλλευση εργασίας), καθώς
ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει ο αριθμός των
καταδικαστικών αποφάσεων για εμπορία ανθρώπων μειώνεται (κατά 13%)
και ενώ συμφωνήθηκε το 2011, να ενεργοποιηθεί η οδηγία 2011/36/ΕΕ
για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και την
προστασία των θυμάτων της, με αυστηρότερες ποινές για τους
παραβάτες, αυξημένη προστασία των θυμάτων και με στόχο να κάνει
ευκολότερη τη δίωξη, μέχρι στιγμής, μόνο 6 από τα 27 κράτη μέλη της
ΕΕ την έχουν μεταφέρει πλήρως στην εθνική τους νομοθεσία.
Το στέλεχος της Συνομοσπονδίας δηλώνει ότι παρότι
υπήρχε προθεσμία έως την 6η Απριλίου, η Ελλάδα δεν είναι προφανώς
μεταξύ αυτών των χωρών που μετέφερε την οδηγία 2011/36/ΕΕ για το
trafficking, στο εθνικό της δίκαιο.
 Τέλος η ανάρτηση
στην σελίδα της ITUC αναφέρει την κοινωνική εκστρατεία των social
media σχετικά με το μποϊκοτάζ των προιόντων της Νέας Μανωλάδας,
αναρτεί την φωτογραφία της καμπάνιας, σημειώνοντας ότι αποκαλούνται
πλέον «φράουλες αίματος».
Μετάφραση-Απόδοση : LEFTeria-news

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ε ΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜ”Ε” ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρότι μέλος του ΚΥΣΕΑ, “απουσίαζε” και δεν υπέγραψε την περιβόητη απόφαση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έριξε το γάντι στους εκλεκτούς του συνεργάτες και τους καλεί με εξώδικο να καταθέσουν για την περιβόητη συμφωνία όπου μίζες βρέθηκαν μόνο στους λογαριασμούς του. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι “Μαζί τα φάγαμε”, Μαζί θα πάμε φυλακή.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις δηλώσεις Παγκάλου που μετείχε στο επιμαχο ΚΥΣΕΑ και υπέγραψε φαρδιά πλατιά…



20120416-194939.jpg
20120416-195109.jpg

Ο Λοβέρδος κάνει κόμμα και κλέβει όνομα άλλου κόμματος!




Ο σοφός λαός λέει «η καλή ημέρα από την αρχή φαίνεται» ή και το αντίστροφο. Κι επειδή η σοφία του λαού είναι αλάνθαστη ο κ. Λοβέρδος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού ξεκινώντας την δημιουργία ενός κόμματος φρόντισε να κάνει την χειρότερη αρχή, δείχνοντας πως όχι μόνο δεν σέβεται το Σύνταγμα αλλά δεν σέβεται ούτε την κοινή λογική, αποπειρώμενος να κλέψει (κυριολεκτικά) μέσα στα επικοινωνιακά πολιτικά παίγνια, το όνομα ενός άλλου (εξωκοινοβουλευτικού) κόμματος!

Μάλιστα, ο πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος μας απέστειλε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, καθώς και το δελτίο τύπου που εξέδωσε και το οποίο αποτελεί κόλαφο για το υποτιθέμενο κόμμα Λοβέρδου, αφού με βάση τα καταγγελλόμενα αποδεικνύεται πως το κόμμα του κ. Λοβέρδου χρησιμοποιεί τακτικές που έχουν (υποτίθεται) καταδικασθεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Η καταγγελία κατά Λοβέρδου


Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι πολιτικός φορέας που ιδρύθηκε σύμφωνα με τα όσα ο νόμος προβλέπει από το Μάιο του 2010. Από ιδρύσεώς της έγιναν πολλές προσπάθειες οικειοποίησης και λεηλασίας του ονόματος. Μερικές από αυτές, σύμφωνα με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, σωστά ή λάθος, χρεώθηκαν στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, το Μίκη Θεοδωράκη, το Πέτρο Τατούλη και άλλους.

Στις 15/4/2013 με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε, τη ΡΥΚΣΙ του κυρίου Λοβέρδου, κατεξοχήν εκπροσώπου του παλαιοκομματισμού και της μνημονιακής πολιτικής, στο γήπεδο του SPORTING, να παρουσιάζει την ίδρυση νέου κόμματος με το τίτλο «Συμφωνία ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ». Και στην απεικόνιση αλλά και προβολή του λογοτύπου κατά την ίδρυση του κόμματος, αλλά και το πρωί της 16/4/2013 στην εκπομπή του ΣΚΑΙ (Λυριτζή – Οικονόμου), εμφανιζόταν με πολύ μικρά γράμματα δυσανάγνωστα, στο επάνω μέρος η λέξη «Συμφωνία» και με τεράστια το λογότυπο «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Προσπαθήσαμε να παρέμβουμε στην εκπομπή αλλά το κανάλι δεν μας έδωσε την 
δυνατότητα. Σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του κόμματος συνοδευόμενος από μέλη της διοικούσης επιτροπής, επισκέφθηκε το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου και διαπίστωσε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κατατεθεί τα προβλεπόμενα για την δημιουργία νέου κόμματος από τον κύριο Λοβέρδο. Ανακοίνωσε λοιπόν ο κύριος Λοβέρδος την ίδρυση νέου κόμματος, που σύμφωνα με το νόμο και τα προβλεπόμενα μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι Κίνημα Πολιτών, δεν ανήκει στο παρελθόν και σε όσους το εκπροσωπούν, αλλά είναι το όραμα και η ελπίδα, όχι μόνο του Ελληνικού Λαού, αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού.

Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και να ενημερωθείτε για την ιδρυτική διακήρυξη, το καταστατικό, τις θέσεις, τις προτάσεις, το πρόγραμμά μας και ότι άλλο θα σας ενδιέφερε να μάθετε. (www.neaellada.org.gr)

Είμαστε πρόθυμοι να σας ενημερώσουμε και να απαντήσουμε σε ότι άλλο μας ζητήσετε.
Επειδή η αθλιότητα και η διαπλοκή στην Ελλάδα δεν έχουν πάτο, απευθυνόμαστε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων Πολιτών. Άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή σας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 217, Τ.Κ.11523, ΑΘΗΝΑ 
ΤΗΛ. 2106457566 FAX.2106457561
www.neaellada.org.gr 
email: neaellada.gr@gmail.com

Σχόλιο ιστολογίου: Κύριε Λοβέρδο, εσείς που ως υπουργός υγείας είχατε εκφράσει τη δυσαρέσκειά σας επειδή δεν πεθαίνουν οι γέροι, ευρισκόμενος τώρα μπροστά σε ένα προφανώς "πιασάρικο" επικοινωνιακά όνομα, δεν έχετε κανέναν φραγμό στο να αποπειραθείτε να το κλέψετε;... Έτσι δεν είναι; Τελικά, φαίνεται πως «ο λύκος την τρίχα του την αλλάζει, το χούι του όμως ποτέ»…


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2013/04/blog-post_1964.html#ixzz2Qt0qjmaf

Καταδικάστηκαν οι δύο αναρχοάπλυτοι για το σκίσιμο Ελληνικής σημαίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής - Καταπέλτης η Εισαγγελέας: "Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα"


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η πρώτη δίκη των δύο αριστεροαναρχικών, που είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2012 μετά από βανδαλισμούς που είχαν προκαλέσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με σημαντικότερο όλων το σκίσιμο Ελληνικών Σημαιών. 
Καταπέλτης ήταν η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία αφού προηγουμένως κατακεραύνωσε τους δύο αναρχοάπλυτους, λέγοντας τους: 



"Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα" και "Κουκούλες φοράνε μόνο οι ρουφιάνοι και οι δωσίλογοι", ζήτησε την καταδίκη τους σε 2 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της περιύβρισης και προσβολής Εθνικού Συμβόλου.
Οι δύο αναρχοαριστεροί καταδικάστηκαν τελικά σε 10 μήνες φυλάκιση, ενώ εκκρεμεί εναντίων τους και άλλη δίκη για: Βία κατά πολιτικού κόμματος κατά συναυτουργία και της Διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατά γραφείων νομίμου πολιτικού κόμματος από άτομα που τέλεσαν αυτήν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατά συναυτουργία.
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί καμιά 40ριά αναρχομπαχαλάκηδες, οι οποίοι δεν τόλμησαν να κάνουν το παραμικρό λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού Χρυσαυγιτών αλλά και δυνάμεων της αστυνομίας.
http://mikromeseos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5167.html

Νιώθω πολύ ηλίθιος. Του Κώστα Χαρδαβέλλα


xardabelasΕίμαι από τους χιλιάδες ηλίθιους, μ… κες Έλληνες που έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους στην Εφορία για 20 δόσεις, πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους χωρίς ούτε μία ημέρα καθυστέρηση, αλλά τώρα εξαιρούμαι της ευνοϊκής ρύθμισης για εξόφληση των χρεών σε 48 δόσεις, που ανακοινώθηκε χθες, γιατί είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου προς την Εφορία. 
Με τέτοιες όμως άδικες και απαράδεκτες αποφάσεις της Τρόικα και του Στουρνάρα, δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν και αυτούς που πληρώνουν τα χρέη τους στην Εφορία σε «απόσυρση» γιατί βλέπουν ότι βραβεύονται οι «μπαχτατζήδες» και τιμωρούνται οι συνεπείς πολίτες;
Όταν πριν από δύο χρόνια έκλεισε το Alter και έχασα τη βασική πηγή εσόδων μου, μου ήρθε από την Εφορία και το σχετικό ετήσιο «μπουγιουρντί» όπου λόγω εσόδων του 2010 έπρεπε να πληρώσω ένα υπέρογκο ποσό στην Εφορία.
Πήγα και έκανα ρύθμιση αυτού του χρέους, για να μπορέσω σιγά-σιγά να το ξεπληρώσω. Πήρα έγκριση για 20 μηνιαίες δόσεις και από τότε πάω κάθε μήνα στην Εφορία και τα «σκάω» συνεπέστατος στη δόση που μου έχει οριστεί. Ούτε μία ημέρα καθυστέρηση. Πάντα συνεπέστατος.
Σε επιβράβευση αυτής της συνέπειας οι κρετίνοι της Τρόικα και του υπουργείου Οικονομικών με εξαιρούν τώρα από τη ρύθμιση των 48 δόσεων… αφού μπορώ να πληρώνω με τη ρύθμιση των 20 δόσεων.
Τώρα εγώ είμαι ο μαλάκας που με συνέπεια πληρώνει τα χρέη του στο Δημόσιο και ο μάγκας, ο ξύπνιος, ο ευνοημένος είναι αυτός που δεν πληρώνει.
Ηθικό δίδαγμα: Όπου μπορείτε κλέβετε το κράτος. Αυτό το κράτος που είναι ένα απέραντο μπουρδέλο.
newsbomb.gr

ΧΑΘΗΚΑΝ 220 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Πεθάναμε από το κρύο και κατέρρευσαν τα έσοδα αλλά... η κυβέρνηση επιμένει στον ειδικό φόρο


Όταν πιστοποιείται πλεον επίσημα η αποτυχία ενός επαχθούς φορολογικού μέτρου, όπως ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο προκάλεσε μείωση των εσόδων του κράτους, αντί της υποτιθέμενης αύξησης που φανταζόντουσαν, τότε θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες στους υπεύθυνους που εξανάγκασαν τον ελληνικό λαό να "ψοφήσει" από το κρύο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χάθηκαν 220 εκατ. ευρώ απο την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, όταν για 320 εκατ. ευρώ έγιναν οι τελευταίες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Ο καλός Θεός φρόντισε φέτος να έχουμε ελαφρύ χειμώνα.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών είδε τα έσοδα του από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνονται από τα περίπου 142 εκατ. ευρώ πέρσι, στα περίπου 244 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 100 εκ. ευρώ ενώ περίμενε αύξηση κατά περίπου 400 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης κατά 70%, τα έσοδα του ΦΠΑ από τα 441 εκ. ευρώ πέρσι, υποχώρησαν στα περίπου 177 εκ. ευρώ. Εάν συνυπολογιστεί, δε, η δαπάνη των 59 εκ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, τα κρατικά ταμεία έως το τέλος Μαρτίου αντί να κερδίσουν, έχασαν πάνω από 220 εκ. ευρώ.
Το περίεργο είναι ότι αντί το υπουργείο Οικονομικών να «πατήσει» σε αυτά τα στοιχεία για να διεκδικήσει από τώρα την αλλαγή ή κατάργηση του μέτρου, επικαλείται την αύξηση των εσόδων μόνο από τον ΕΦΚ και πανηγυρίζει για τη πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου κίνησης σημειώνοντας ότι στο πρώτο δίμηνο του 2013 υπήρξε αύξηση 7% στις ποσότητες που εκτελωνίστηκαν.
Οπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, αυτή η αύξηση κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης (367.000 κυβικά μέτρα το 2012, 403.000 κυβικά μέτρα το 2013) δεν οδήγησε και σε αύξηση εσόδων, καθώς ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης έχει μειωθεί στα 0,33 ευρώ ανά λίτρο από 0,41 ευρώ πέρσι. Έτσι, ενώ στο περσινό πρώτο 2μηνο του 2012 είχαν εισπραχθεί από ΕΦΚ και ΦΠΑ 245,9 εκ. ευρώ, φέτος παρά την αύξηση της κατανάλωσης μπήκαν στα ταμεία 228,9 εκ. ευρώ!
Το λιγότερο θα είναι ύποπτη η συνέχιση της εφαρμογής αυτού του μέτρου, καθώς ακόμα και οικονομολόγος ...νηπιαγωγείου καταλαβαίνει εξ'αρχής την πλήρη αποτυχία του.
Εάν δεν φέρνει έσοδα, τότε προς ο λόγος ύπαρξής του;Μήπως η καταστροφή του ηθικού του ελληνικού λαού; Για να είναι πιο διαχειρήσιμος σε μελλοντικές γεωπολιτικές καταστροφές; Η απλά γιατί επιδιώκεται η αδυναμία πληρωμής των "στραμπουληχτών" τοκογλύφων, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να πάρουν λεφτά (ήδη έχουν όλα τα λεφτά στον πλανήτη), αλλά να αρπάξουν πραγματικό πλούτο όπως ο ορυκτός, την ακίνητη περιουσία, και τις υποδομές της χώρας. Αυτά είναι τα πραγματικά λεφτά.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

“Φάμπρικα” Παπακωνσταντίνου – Διώτη δείχνει η πραγματογνωμοσύνη!

20130418-225624.jpgΗ αλλοίωση φαίνεται πως είναι το λιγότερο με αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια. Σύμφωνα λοιπόν με την πραγματογνωμοσύνη, εκτός από την ύπαρξη ενός τρίτου αντιγράφου που έγινε στον υπολογιστή του κυρίου Διώτη, έχουν ανοιχθεί όχι 3 όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, αλλά… 1972 αρχεία! Πράγμα που σημαίνει ότι γύρω από την λίστα είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα, οχι όμως για να μπουν λεφτά στα δημόσια ταμεία όπως αποδείχθηκε.
Και τώρα ο κύριος Διώτης θα πρέπει να αποκαλύψει ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ είχαν στήσει την 
φάμπρικα, όσο το αρχείο ήταν στην κατοχή του. Την είχε στήσει ο ίδιος εκτός από τον Παπακωνσταντίνου; Ο ίδιος κατ’ εντολή άλλων; Ποιών; Ποιοί στέρησαν από το δημόσιο αυτά τα έσοδα; Το έκαναν “με το αζημίωτο”;
Εάν δεν το κάνει, τότε επωμίζεται ακέραια την ευθύνη για αυτή την φάμπρικα.

ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΔΩΣΕ ΤΟ USB ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΩΤΗ.

20130418-215116.jpg

Κόλαφος η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της ΕΛΑΣ. Τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου, αφαιρέθηκαν πριν παραλάβει ο Διώτης το USB. Αυτό σημαίνει ότι ο Παπακωνσταντίνου πήρε μία λίστα με τα ονόματα των συγγενών του και παρέδωσε μία λίστα χωρίς αυτά τα ονόματα “για έλεγχο”.
Η αποκάλυψη είναι εξαιρετικά σοβαρή και θέτει μείζον θέμα για την δικαιοσύνη που αφήνει τον Παπακωνσταντίνου να μπαινοβγαίνει ελεύθερα από την χώρα.
Μείζον θέμα όμως υπάρχει και για τον Παπανδρέου, αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο 
Παπακωνσταντίνου “ήταν ενήμερος για τα πάντα”, ενώ ο Διώτης κατέθεσε ηλεκτρονικά μηνύματα που οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα.
Θέμα δημιουργείται όμως και για τον Διώτη αφού η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι δημιουργήθηκε ένα τρίτο USB, πιθανότατα αυτό που δημοσιοποιήθηκε, όταν το αρχείο ήταν στην κατοχή του. Μάλλον θα πρέπει να τον δοξάσουμε (σε περίπτωση) που όντως το έκανε, αλλιώς ακόμα θα κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου.

ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Ν. Μεντβέντεβ προς Ρώσους καταθέτες: «Φύγετε από την Κύπρο γιατί μας έκλεψαν»!


Διέλυσε και τις όποιες τελευταίες ψευδαισθήσεις της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη ότι θα μείνει στην Κύπρο έστω και μια ρωσική κατάθεση ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντέντεβ ύστερα από όσα είπε στη ρωσική Βουλή απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή.
Ο Ν. Μεντέντεβ  κάλεσε τους Ρώσους καταθέτες να«αποχαιρετήσουν τον φορολογικό παράδεισο της Κύπρου»και να επιστρέψουν  τις καταθέσεις τους πίσω στη Ρωσίαεπικρίνοντας παράλληλα ΕΕ αλλά και την κυβέρνηση Αναστασιάδη για την χειρότερη δυνατή λύση στο πως κάποιοι προχωρούν στην κατάσχεση καταθέσεων.
Μάλιστα ο Ρώσος πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα καυστικός κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του έναντι των ευρωπαίων και της κυπριακής κυβέρνησης:  «Χρειάζεται να ευχαριστήσουμε τους εταίρους μας της ΕΕ για όσα έκαναν στην Κύπρο, διότι μας έδωσαν το χείριστο παράδειγμα για το πώς φέρουμε σε πέρας μία πολιτική κατάσχεσης» είπε με σαφή ειρωνική διάθεση.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια νέα πολιτική και οικονομική ήττα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, παρά τις όποιες περί αντιθέτου δηλώσεις και προσδοκίες ότι θα κατάφερνε να συγκρατήσει τη φυγή των ρωσικών κεφαλαίων από την Μεγαλόνησο.
Είναι απαραίτητο να αναζητηθούν ευθύνες και μάλιστα το συντομότερο δυνατό ύστερα από την εκδίωξη ουσιαστικά  –γιατί περί αυτού πρόκειται- των ρωσικών επενδύσεων την ίδια στιγμή που στην κυπριακή κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Η διαχείριση της κρίσης χρέους της Κύπρου, υποστήριξε ο Ρώσος πρωθυπουργός,, αποδεικνύεται επωφελής για τη Ρωσία, προσθέτοντας πως οι μεγάλες ζημίες που επιβλήθηκαν στις ανασφάλιστες αποταμιεύσεις έπεισαν τους Ρώσους επενδυτές να διατηρούν τα κεφάλαιά τους στη χώρα.
 «Αυτή υπήρξε μία επαρκής απόδειξη σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων για το ότι είναι καλύτερο να κρατά τα χρήματά του στην ίδια μας τη χώρα», δήλωσε ακόμη ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως από τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν έχει επηρεασθεί καμία ρωσική κρατική επένδυση και πως η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει τους Ρώσους να διατηρήσουν τα χρήματα στη χώρα τους. Μόνον το περασμένο έτος εξήχθησαν από τη Ρωσία 56,8 δισεκ. δολάρια σε επενδύσεις, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.
«Ας αποχαιρετίσουμε την Κύπρο και ας προσφέρουμε επιπλέον βοήθεια σε όσους επιθυμούν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αμήχανη Αυτοκρατορία 







“Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την ανθρωπότητα. Για αυτό ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει για σένα”
 Τζων Λοκ
Είναι συζητήσιμο το εάν ο υπόλοιπος πλην ΗΠΑ κόσμος συμμερίζεται τον συγκινητικό ουμανισμό του Λοκ, όσον αφορά την προχθεσινή τραγωδία στη Βοστώνη.

Και το κατά πόσον το Δυτικό Θεαματικό, τηλεοράσεις, διαδίκτυο, σχολιασμός, εικόνα, καταφέρνει να εκμαιεύσει ειλικρινή συμπάθεια από ανθρώπους οι οποίοι έχουν οι ίδιοι υποστεί τα πάνδεινα – όχι σπάνια από υπαιτιότητα των σημερινών στοχοποιηθέντων.
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα ανάγκασαν τον Γιασσερ Αραφάτ να δώσει ο ίδιος την επομένη αίμα για τα θύματα της Νέας Υόρκης.
Σε μια συμβολική, αν και όχι τόσο επιτυχημένη, προσπάθεια να ανασκευάσει την εντύπωση που αποκόμισε η παγκόσμια κοινότητα για τη διάθεση των Παλαιστινίων απέναντι στο πλήγμα που είχαν δεχθεί οι Αμερικανοί.
Σήμερα, ο μουσουλμανικός κόσμος είναι λιγότερο εκδηλωτικός, ίσως επειδή έγινε πιο προσεκτικός. Όταν η παγκοσμιοποίηση έχει διαδώσει τις δυτικές αξίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη έμαθαν ότι με το να εκδηλώνεις ανοιχτά την χαρά σου για τη δυστυχία του αντιπάλου σου, όπως συνηθίζεται στην αυθόρμητη Ανατολή, δεν κερδίζεις τίποτα.
Έμαθαν από τον Μαξ Νορντάου τη βάση του Δυτικού Πολιτισμού : τα κατά συνθήκην ψεύδη. Τη διαστρέβλωση της αλήθειας ως θεμέλιο της (συν)ύπαρξης. Έτσι, συμπάσχουν.

Οι αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη υπόρρητα θέτουν ξανά στην παγκόσμια κοινή γνώμη, κατά τον θρυλικό τίτλο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», το σε πρώτη προσέγγιση «ανήθικο» ερώτημα:
Ποιος λυπάται τους Αμερικανούς;
Ω, μα φυσικά όλοι. Καθένας συμπάσχει με τα θύματα, σε ατομικό επίπεδο. Με πρώτο το ΚΚΕ , που παλαιά φώναζε στις διαδηλώσεις «Φονιάδες των λαών – Αμερικάνοι». Και αμέσως μετά το Ιράν , που για την περίπτωση εγκατέλειψε τη ρητορική του « Μεγάλου Σατανά ».

Αλλά σε επίπεδο κρατικής υπόστασης; Ίσως, με σκοπό να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα, να επαναδιατυπώναμε το ερώτημα :
Ποιος πραγματικά λυπάται την Αμερική;
Και ακριβέστερα : Ποιος αγαπά ειλικρινά την Αμερική – ώστε να τη λυπάται όταν δοκιμάζεται;

Εδώ οι απαντήσεις δεν χρειάζεται να αναζητηθούν από αλλότριους, στη Σερβία, στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν. Απαντούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Ο George Friedman, ιδρυτής της Stratfor, είναι κρυστάλλινος : «οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπνέουν βαθύ μίσος και φόβο». [1]

Γιατί; «Είναι ένας γίγαντας που δεν συγχωρεί» [2], εξηγεί ο ίδιος.
Γίγαντας που καθημερινά διεξάγει μυστικούς πολέμους σε 120 (!) χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων όλες όσες έχουν ονομασία με κατάληξη «–σταν», με δύναμη 60.000 υπό τη διοίκηση των «Ειδικών Επιχειρήσεων» (Special Operations Command – SOCOM).
Τι ακριβώς κάνουν σε εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Αυτοκρατορίας είναι απόρρητο, αλλά οι αποστολές περιλαμβάνουν από την «επιχείρηση Οσάμα μπιν Λάντεν» μέχρι τους μηδέποτε αναγνωριζόμενους ως γενόμενους βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά (drones).
Ωστόσο εάν στην αναζήτηση βάλετε τις λέξεις drone+kills+children το Google «φέρνει» 105.000.000 αποτελέσματα.
Είναι η τελευταία εξέλιξη στην διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων που, με βάση τις μέχρι χθες ηθικές σταθερές, κρίνεται ότι έχει ανήθικο υπόστρωμα. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος η πολεμική επιχείρηση απαιτούσε την προσωπική εμπλοκή και διακινδύνευση.
Αλλά σήμερα η ακίνδυνη εκ του μακρόθεν εξόντωση δικαίων και αδίκων αντιπάλων διαθέτει το «ακαταμάχητο» από την τεχνολογία επιχείρημα–απάντηση στο «γιατί έτσι;»: «επειδή μπορώ» (because I can).
Οι βομβαρδισμοί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη επισήμως αποκαλούνται από τους Αμερικανούς “unattributed explosions”.
Εκρήξεις μη αποδιδόμενες σε κάποιους, ανεξήγητες εκρήξεις.
Η ειρωνεία για τους Αμερικανούς είναι πως οι εκρήξεις της Βοστώνης, μέχρι την ώρα που γράφουμε, παραμένουν και αυτές ανεξήγητες.
Από τη μεθόδευση δύσκολα μπορεί να είναι έργο κάποιου μονήρους δολοφόνου, από αυτούς που παράγει κατ’ αποκλειστικότητα η αμερικανική κοινωνία, οι οποίοι συνηθίζουν να αρπάζουν ένα νόμιμα πωλούμενο πολυβόλο και να «καθαρίζουν» όποιον βρίσκουν μπροστά τους.
Παρότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν υπάρχει το προηγούμενο του Timothy McVeigh , ο οποίος πυροδότησε μια ισχυρότατη βόμβα σε δημόσιο κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτυ στις 19 Απριλίου του 1995, σκοτώνοντας 168 άτομα.
Τα χτυπήματα στη Βοστώνη όμως μάλλον τεκμαίρουν την δραστηριοποίηση μιας οργάνωσης, ακόμα κι αν υπήρξε μονάχα ένας δράστης . Το αν είναι ισλαμιστές σε συνέχεια της τζιχάντ ή συντηρητικοί που επιδιώκουν τον περιορισμό της νομιμοποίησης λαθρομετανάστων ή άλλοι μένει να ευρεθεί.
Για τον μέσο άνθρωπο πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης. Για την Αυτοκρατορία πρόκειται για θέμα ισχύος. Δεν μπορεί να χτυπά κάποιος στην καρδιά της ατιμώρητα, διαφεύγοντας.
Έτσι ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρικ Ντελόριε ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «θα είναι μία διεθνής έρευνα. Θα φτάσουμε στο τέλος της Γης για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους βρούμε».
Και πολύ σωστά. Ονειρεύομαι τη στιγμή που ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα δήλωνε πως θα κάνει τα πάντα για να συλλάβει με την κατηγορία της κατασκοπείας αυτούς που διενεργούσαν υποκλοπές σε βάρος του εκλεγμένου από τους Έλληνες πρωθυπουργού.
Αν και στην περίπτωση δεν θα χρειαζόταν διόλου να φτάσει  στο «τέλος της γης». Αρκεί να τον άφηναν να πεταχτεί μέχρι την Πλατεία Μαβίλη.
Προφήτης
[1], [2] George Friedman, «Τα επόμενα 100 χρόνια», Εκδόσεις Ενάλιος, σελ. 83
antinews.gr

Υπόθεση Siemens: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι οι Γερμανοί”


Την ώρα που οι Γερμανοί κατηγορούν την Ελλάδα για μίζες, παραοικονομία, διαφθορά και μύρια όσα αμαρτήματα, δεν έχουν δει ποτέ ότι πηγή της διαφθοράς είναι τις περισσότερες φορές γερμανικές εταιρείες.
Κι όταν τολμά η Ελλάδα να «σηκώσει κεφάλι», επικρίνεται κιόλας, καθώς τόλμησε η ελληνική δικαιοσύνη να καλέσει σε απολογία ως κατηγορούμενους τους βασικούς υπαίτιους του σκανδάλου της Siemens. Διότι μπορεί να έχει υπάρξει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, όμως, το δικαστικό μέρος της υπόθεσης είναι ακόμη ανοικτό.
Κάλεσαν λοιπόν οι δικαστές 13 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και οι γερμανικές εφημερίδες άρχισαν να επιτίθενται στην Ελλάδα. Γράφουν για «πολιτικώς υποκινούμενη» και «ελληνική φάρσα» την όλη υπόθεση. Η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung (FA)» μιλά για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών…».
Το Spiegel, αναφερόμενο στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εταιρείας Χάινριχ Φον Πίρερ, που αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή των ισοβίων, τονίζει ότι «κατά τις μακροχρόνιες ανακριτικές διαδικασίες στην Ελλάδα και Γερμανία δεν υπάρχουν ενδείξεις για προσωπική εμπλοκή του Χάινριχ Φον Πίρερ». Έβγαλαν και απόφαση δηλαδή οι Γερμανοί.
Ο αρθρογράφος της οικονομικής εφημερίδας, που καλύπτει θέματα της εταιρείας από το 2008, υποστηρίζει ότι η κλήση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρείας δεν οφείλεται σε νέα στοιχεία αλλά στην «εκδικητική διάθεση, που επικρατεί στην Ελλάδα. Συχνά αναφέρεται στα ελληνικά ΜΜΕ», τονίζεται στο δημοσίευμα, «ότι ο συγκεκριμένος είναι φίλος της Καγκελαρίου Μέρκελ».
Γενικώς στη Γερμανία υπάρχει μια προσπάθεια γενικού κουκουλώματος της υπόθεσης ενώ για τις κλήσεις σε βάρος των πρώην στελεχών λένε ότι η Ελλάδα εκδικείται τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε επειδή δεν είναι δημοφιλείς.
Απίστευτα πράγματα δηλαδή από τους Γερμανούς.

«Φτωχή, καημένη Γερμανία», το νέο εθνικό αφήγημα του Spiegel


Γνωρίζαμε μέχρι τώρα το Der Spiegel ως ένα νηφάλιο, μετριοπαθές, σοβαρό περιοδικό που πρόσκειται σαφώς στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Κατά καιρούς ακούγονταν κάποια «φάλτσα», που ναι μεν δεν παρέπεμπαν σε μια Bild-οποίηση του περιοδικού αλλά σημείωναν σαφέστατα μία αλλαγή στην οπτική του γωνία.
Με το σημερινό όμως πρωτοσέλιδο και κεντρικό άρθρο φαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο «αφήγημα» που προσπαθεί να παράσχει ο γερμανικός λαός στον… εαυτό του, με το Spiegel ως παραδειγματικό πεδίο. Σύμφωνα με αυτό, η πολιτική της Γερμανίας όχι απλώς δεν δρα καταπιεστικά και εκμεταλλευτικά απέναντι στις λοιπές χώρες της Ευρώπης, αλλά οι Γερμανοί είναι οι «ριγμένοι», τα «θύματα» της υπόθεσης. Οι «Νότιοι» δεν έχουν βρεθεί σε πρωτοφανή φτώχεια λόγω της λιτότητας, αλλά αντιθέτως τους τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια, χρήματα τα οποία αποκρύβουν κακομοιρολογώντας, και περνάνε υπέροχα. Οι πλούσιοί τους είναι υπερβολικά πλούσιοι, και οι φτωχοί όχι και τόσο φτωχοί. Το δέον γενέσθαι είναι να σταματήσει να είναι η μονίμως δύσμοιρη και «ριγμένη» Γερμανία, που πληρώνει για τις διασώσεις των ακαμάτων, το θύμα της υπόθεσης: πρέπει να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία εναντίον της. Υπενθυμίζουμε: δεν τα γράφει η Bild, δεν τα γράφει το Focus, τα γράφει το Spiegel…
Το εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους 16/2013 εικονίζει έναν γεράκο πάνω σε ένα γραφικό γαϊδουράκι, προφανώς ελληνικής εμπνεύσεως, που… του τρέχουν τα πεντακοσάευρα. Ο τίτλος του εξωφύλλου είναι: «ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ: πώς οι χώρες της ευρωπαϊκής κρίσης αποκρύβουν την περιουσία τους». Στην σελίδα 64, το κεντρικό άρθρο φέρει τον τίτλο «Φτωχή, καημένη Γερμανία!» με τον υπότιτλο: «Πόσο δίκαιη είναι η Ευρω-διάσωση, όταν οι άνθρωποι των διασωζομένων χωρών είναι πλουσιώτεροι από αυτούς των κρατών-διασωστών; Η συζήτηση για τον εκ νέου διαμοιρασμό των βαρών έχει ήδη καθυστερήσει».
Το περιοδικό προσπαθεί να υποστηρίξει με την χρήση διαγραμμάτων και αριθμών (σσ. 65-66) την άποψη ότι τα νοικοκυριά της Γερμανίας είναι βυθισμένα στην φτώχεια σε σύγκριση με το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Οι φτωχοί Γερμανοί πληρώνουν από το αιματηρά αποκτηθέν υστέρημά τους την καταναλωτική μανία, την ακόρεστη δίψα για σπατάλη των αφρόνων Νοτίων. Ένα ελλαδικό νοικοκυριό είναι δύο φορές πλουσιώτερο από ένα γερμανικό, μας λέει το Spiegel. Ένα κυπριακό, πάνω από πέντε φορές πλουσιώτερο. Βάλτε στην εξίσωση και την ιδιοκατοίκηση, ενώ οι Γερμανοί μένουν στο νοίκι. Περιουσία, πλούτος και λεφτά για τους Έλληνες, ή τουλάχιστον τους πλουσιώτερους εξ αυτών, μόχθος επίπονης διάσωσης για τους φτωχούς, καημένους Γερμανούς.
Στις σελίδες 66-67 διαφαίνεται και το αφήγημα της «θυματοποίησης» της Γερμανίας λόγω της ήττας της σε δύο παγκοσμίους πολέμους: «Εδώ που τα λέμε, λογικό είναι το μέσο γερμανικό νοικοκυριό να είναι φτωχότερο από αντίστοιχα των κρατών της κρίσης όπως η Ελλάς, η Κύπρος και η Γαλλία. Διότι οι Γερμανοί τον τελευταίο αιώνα υπήρξαν πλειστάκις θύματα ενεργειών με απαλλοτριωτικό χαρακτήρα (σ.σ.: και αναφέρει τον πληθωρισμός της δεκαετίας του ‘20, τη νομισματική αλλαγή του 1948). Οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης έμειναν ανέπαφες από τέτοιες καταστροφές, γιατί είτε αναδείχθηκαν νικήτριες στον πόλεμο, όπως η Γαλλία, είτε παρέμειναν ουδέτερες, όπως η Ισπανία. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι πολίτες τους μπόρεσαν με την πάροδο των γενεών να σωρρεύσουν πλούτο».
Μπαίνει δηλαδή στη συζήτηση δειλά – δειλά και για πρώτη φορά ένα αφήγημα του τύπου «είμαστε τα θύματα δύο πολέμων, στους οποίους οι γείτονές μας μάς κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τους πληρώνουμε κιόλας». Αν είμαστε ήδη σε αυτό το σημείο, Θεός φυλάξοι τι θα δούμε σε λίγα χρόνια…
Σημειώνουμε εδώ και έναν αντίλογο: ο τρόπος με τον οποίον η ελληνική διάσωση του συστήματος αφήνει κατ’ ουσίαν ανέγγιχτους τους Έλληνες «ολιγάρχες», τους υπερ-πλουσίους (Superreiche κατά το Spiegel) δίδει την βάση για όλην αυτήν την επιχειρηματολογία. Το πού πηγαίνει ο «λογαριασμός της κρίσης» στην Ελλάδα -και κυρίως πού ΔΕΝ πηγαίνει- είναι απολύτως σαφές, και είναι αφελής η άποψη ότι αυτό περνά απαρατήρητο από την γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και συνακολούθως από την γερμανική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Ένα πάντως είναι σίγουρο: Η Γερμανία που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια. Η Ευρώπη που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια.
Σωτήρης Μητραλέξης 
antinews.gr

Η ΔΕΗ διακανονίζει τις οφειλές των καταναλωτών… Για τις μειώσεις που ζητά η Κομισιόν κουβέντα!


20130417-202427.jpgΣε άτοκες μηνιαίες δόσεις ρυθμίζει η ΔΕΗ τις οφειλές καταναλωτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα ξεκινούν από το 25% του συνήθους λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων.
Επίσης, στις ίδιες κατηγορίες πελατών όπως και σε ομάδες που έχουν εξάρτηση από μηχανικά μέσα, δεν θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους κατά τους χειμερινούς (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος).
Τις νέες ρυθμίσεις ανακοίνωσε απόψε η ΔΕΗ, σε ευθυγράμμιση με το νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, που τέθηκε σε ισχύ με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ε. Παπαγεωργίου.
Στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων (ευάλωτων καταναλωτών) εντάσσονται αυτή τη στιγμή όσοι έχουν Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, δηλαδή άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, με εισοδηματικά κριτήρια και όρια κατανάλωσης.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Farage: You are common criminals!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ”.


Ο κύριος Λέκκας είναι θύμα συντονισμένης “συκοφαντικής επίθεσης” ή βασικός μοχλός συγκάλυψης;

Χθες αποκαλύψαμε το σκοτεινο παρασκηνιο με την απάντηση του ΣΔΟΕ που δεν μπορουσε να βρει τον φάκελο για τον έλεγχο της υπηρεσίας σε εταιρεία, παρά το ότι επιβεβαιώθηκε τόσο από τον κύριο Παπασταύρου, όσο και την κυρία Παντελή: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ απο την απάντηση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία Μιωνή – Παπασταύρου.

Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε τις ένορκες καταθέσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς του κυρίου Λέκκα και του κυρίου Καραμάνου, υψηλόβαθμου στελέχους της υπηρεσίας. Τα ερωτήματα πλέον είναι αμείλικτα. από την στιγμή που ο κύριος Καραμάνος επιβεβαιώνει την κατάθεση του διοικητή του ΣΔΟΕ, Στασινόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Στέλιος Στασινόπουλος καταθέτει στους οικονομικούς εισαγγελείς στις 3 Οκτωβρίου του 2012, ότι μία μέρα πριν (2 Οκτωβρίου 2012), σε σύσκεψη διευθυντών ο κύριος Λέκκας κατονομάζει την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ως εμπλεκόμενη στον λογαριασμό – μαμούθ της λίστας Λαγκάρντ.

Την επόμενη ημέρα, 4 Οκτωβρίου 2012, ο κύριος Λέκκας καταθέτει ότι δεν γνωρίζει τίποτα, αρνούμενος μάλιστα και την επίμαχη συνάντηση διευθυντών όπου ο ίδιος φέρεται να κατονόμασε την μητέρα του τ. πρωθυπουργού (δείτε το ντοκουμέντο).

Στις 9 Οκτωβρίου λοιπόν, καταθέτει και το υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας, Ευάγγελος Καραμάνος, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαιώνει την συνάντηση των διευθυντών (2/10/2012), αλλά επαναλαμβάνει και τους ισχυρισμούς Στασινόπουλου για την αναφορά του επίμαχου ονόματος από τον κύριο Λέκκα! Ο οποίος βεβαίως σύμφωνα με τον μάρτυρα ήταν παρόν στην σύσκεψη!

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Λέκκας εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα ενώ η κύρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει δηλώσει πως θα προσφυγει στην δικαιοσύνη διαψεύδοντας την οποιαδήποτε εμπλοκή της.

Δείτε τα ντοκουμέντα και την χθεσινή απάντηση του ΣΔΟΕ όπου το έγγραφο φέρει το όνομα του κυρίου Λέκκα.

Σε λίγο, η συνέχεια για τον περιβόητο έλεγχο του ΣΔΟΕ το 2000, που ο κύριος Λέκκας “δεν βρίσκει”.

ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΕΚΚΑΣΛΕΚΚΑΣ20130416-195001.jpg

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΠΕΠΟΝΗΣ – ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ!


ΕΞΕΛΙΞΗ – ΒΟΜΒΑ σύμφωνα με ασφαλέστατες πηγές.

Μετά και τις δημόσιες παρεμβάσεις Καρχιμάκη για τις δυο υποθέσεις

Έρευνα για τις ευθύνες του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου σχετικά με την υπόθεση γύρω από την έρευνα της BlackRock, αλλά και το σκάνδαλο της Proton!

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα το “Ολυμπία” που εδώ και μήνες επιμένει να ασχολείται με αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις που εξακολουθούν να τελούν υπό το καθεστώς αδιαφάνειας. Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ασχολήθηκαν εκτενώς τόσο με τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς αλλά και με τις δημόσιες παρεμβάσεις Καμμένου αλλά και πολιτικών από τα άλλα κόμματα, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ οπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ειδικά ο τελευταίος έχει καταφερθεί ευθέως και κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Proton αλλά και για τις Offshore των τραπεζών που έμειναν στο απυρόβλητο όπως είχε αποκαλύψει το “Ολυμπία” από την πρώτη στιγμή.

Εφ’ όσον η πληροφορία μας επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για εξέλιξη που θα συγκλονίσει το οικονομικο – πολιτικό σκηνικό!

olympia.gr

Ολική ρήξη Βενιζέλου – Παπανδρέου! “Κατέστρεψε τα πάντα, τον αβαντάρει μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ”!


βενιζελος εναντιον παπανδρεουΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ!

O Βενιζέλος ήταν εξοργισμένος από την απόφαση Παπανδρέου να μην παραστεί στην προνακριτική. 

Σήμερα δικαιωθήκαμε απόλυτα από τις εξελίξεις, αφού ο Βενιζέλος εξερράγη όχι τοσον από την συμπεριφορά του Παπανδρέου, οσο από την αβάντα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα! Μπορεί λοιπόν όπως γράφαμε να μην δώσει εντολή στους βουλευτές για ανοιχτή κόντρα στην προανακριτική, αλλά η κριτική του θα είναι σκληρότατη. Όχι όμως για την πολιτική του που κατέστρεψε την Ελλάδα αφού και ο ίδιος ο Βενιζέλος πήρε τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αλλά για πιο “ανώδυνα” θέματα. Όπως η οικονομική καταστροφή του “κινήματος”.

Μην απορήσετε τις επόμενες ημέρες να διαρρεύσουν και τα τιμολόγια αγοράς για τα περίφημα “διαστημικά” όργανα γυμναστικής που είχε παραγγείλει για την Ιπποκράτους!

ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟΕΙΔΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέλληνες ησυχάστε, ηρεμήστε, χαλαρώστε. Πέρασαν τα 2/3 της προσαρμογής τα ¾ της ύφεσης και κατά τον «μουρουνελαιοφάγο» υπουργό του ευρωλάγνου Μερκελικού Γερμανοελληνικού κράτους. Κάπως έτσι θα το πάνε οι κυβερνητικοί «νευροσπάστες» θαυματοποιοί το πράγμα. Έκτακτα διαγγέλματα, με ενημερώσεις κλασματικού χαρακτήρα να μας λένε πόσο «δρόμο» διανύσαμε και πόσο κοντάa έχουμε τον τερματισμό του δρόμου. «Έχουμε διανύσει τα ¾, ίσως τα 5/6, λίγο μετά τα 7/8» και κάτι θα μένει πάντα σαν διαφορά αριθμητή και παρανομαστή. Φοβόμαστε πάντως μήπως όταν φτάνουμε στον τερματισμό, σκάσει καμιά βόμβα – καλή ώρα σαν το Μαραθώνιο της Βοστόνης- και μαζεύουμε «πτώματα».
Οι «μουρουνελαιοφάγοι» τιγκιτάγκες θα μας πιουν το μεδούλι, μέχρι να φέρουν βόλτα τον αριθμητή και τον παρανομαστή της περίφημης «διαδρομής» που πρέπει να διανύσουμε για να φτάσουμε στο πολυπόθητο «πλεόνασμα». Κι εδώ μάλλον αδικείτε το τιτάνιο έργο σας «μουρουνελαιοφάγοι» οικονομολογομπαλαρίνοι. Πλεονάσματα υπάρχουν και είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό. «Πλεονασματική» σαχλαμάρα, «πλεονασματική» βαρβαρότητα, «πλεονασματική» αμετροέπεια.
Πόσο μ’ ανακούφισε η «Μαυραγανική» ρύθμιση, η «Σταϊκουρική» αισιοδοξία και τα «Μουρουνελαιακά» ευφυολογήματα δεν περιγράφεται.
Φαντάζομαι ο Βενιζέλος θα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα  καλλιέπειας και ωραιολογίας στα φυντάνια του σοσιαλονεοφιλελευθερισμού της Σαμαρικής Νεοπασοκοκρατίας μηδέ του Μπίστη εξαιρουμένου.
Ένα άλλο πράγμα που μ’ ενοχλεί αφάνταστα τον τελευταίο καιρό είναι να ενοχλείται αφάνταστα ο Σόιμπλε από κάποιους αφάνταστα ενοχλητικούς που ανασκαλεύουν θέματα Γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικών δανείων. Που ξανακούστηκε να στέλνουν αυτοί οι siemensονοικοκύρηδες τις TASKFORCEτεχνοκράτες να κάνουν ντου τα πρωινά στις δημόσιες υπηρεσίες και μεις ν’ ασχολούμαστε – κάποιοι «λαϊκιστές» δηλαδή- με ποταπά ζητήματα καθαρά ρεβανσιστικού χαρακτήρα. Εντάξει 33 ΑΕΠ ήταν το κόστος της Γερμανικής «βεγγέρας» την περίοδο 1941-44 δεν ήταν δα και τέτοια η ζημιά μπρος στο «καλό» που κάνουν σήμερα να ελέγχουν την ώρα προσέλευσης της κυρά- Πολυξένης στην υπηρεσία της.
Αχάριστοι μια ζωή οι «λαϊκιστές». Να ρυθμίσεις, σε άπειρες δόσεις, να δυνατότητα αιώνιας υποθήκευσης (εμπράγματης) της περιουσίας τους κι αυτοί ούτε μια τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για το Φούχτελ δεν κάνουν, ενώ στο Ρεχάγκελ τόσες και τόσες φορές τον τίμησαν. Εδώ που τα λέμε, πιο πολλές φωτογραφίες έχει ο Ρεχάγκελ στο «Μαξίμου», παρά ο Καραμανλής όταν ήταν πρωθυπουργός κι ο άλλος ο Γιωργάκης-Χάρβαρντ, οι οποίοι σύχναζαν ο ένας στη Ραφήνα κι ο άλλος στις Μπιλντεμπεργολέσχες.
Μετά το καθιερωμένο «χώσιμο» στους Εθνοσωτήρες, πάω στο απέναντι φαρμακείο να πάρω λίγο «μουρουνόλαδο». Κάτι θα ξέρει ο Στουρναροειδής «Αστήρ».

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ "Πίσσα" σκοτάδι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα - Μόνο η κυβέρνηση βλέπει... φως


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του Economist μίλησε για «φως στο τούνελ» όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του κάνει λόγο για ανάπτυξη από το 2014 της τάξεως του 0,6%. Πρόκειται για μία εικόνα εντελώς πλασματική, που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα και προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.
Τα στοιχεία όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια να διαφανεί φως στο τούνελ, αλλά καταδεικνύουν πίσσα σκοτάδι (μόνο με λάμπα βλέπουμε...). Είναι αδιανόητο από ύφεση έκτης συνεχόμενης χρονιάς και σε ποσοστό της τάξεως του 4,2%, όπως προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεση του να «κλείνει» το 2013, να υπάρξει την επόμενη ημέρα ανάπτυξη 0,6%. Αυτά ούτε με μαγικά δεν γίνονται.
 Πόσο μάλλον, όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 27,2% και οι προβλέψεις την θέλουν να εκτινάσσεται και πάνω από το 30% τους επόμενους μήνες. Οι μισθοί έχουν καταβαραθρωθεί, οι επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα και καμία νέα επένδυση δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει όσο υπάρχει αυτό το ανασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα με το φορολογικό σύστημα να το έχει κάνει φυσαρμόνικα ο κ. Στουρνάρας.
Εκτιμά ο κ. Σαμαράς ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι το ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων, όπως και το ότι βγαίνουμε ξανά στις αγορές. Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργείται από την εποχή Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος το θεωρούσε δεδομένο ως υπουργός Οικονομικών για τις αρχές του 2012 και τώρα μετατίθεται για το τέλος του 2013. Ζήσε Μάη μου…
Την ίδια στιγμή, τα δημόσια έσοδα καταρρέουν, με τη «μαύρη τρύπα» να ξεπερνά τα 3 δις ευρώ, οι στόχοι του ελλείμματος είναι άπιαστοι και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση με το τελευταίο μνημόνιο που της επέβαλε η τρόικα. Εκτός και αν πιστεύει πώς με τις απολύσεις στο Δημόσιο, τη συνέχιση του χαρατσιού της ΔΕΗ ή τον ενιαίο φόρο ακινήτων όπως θα το μετονομάσει και τις αστείες ρυθμίσεις των χρεών θα έρθει ανάπτυξη.
Και πού; Σε ένα περιβάλλον Ευρωπαικό και διεθνές που συνεχώς επιδεινώνεται. Όπως το ίδιο το ΔΝΤ αναφέρει στην έκθεση του ο κίνδυνος του «δημοσιονομικού γκρεμού» παραμένει για την Ε.Ε. και σχετίζεται βραχυπρόθεσμα με την ανησυχία που προέκυψε από τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο, την πολιτική ανησυχία στην Ιταλία και τις ευπάθειες των χωρών της περιφέρειας, ενώ μεσοπρόθεσμα ελλοχεύει ο κίνδυνος της κόπωσης από τη σκληρή προσπάθεια προσαρμογής και την παρατεταμένη λιτότητα. Για την Ευρωζώνη το Ταμείο αναμένει ύφεση 0,3% το 2013 και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 με ρυθμό 1,1%.
Είναι λοιπόν αφελής να πιστεύει κανείς πώς θα έρθει ανάπτυξη από το 2014, όταν οι άνεργοι και οι μη εργαζόμενοι στη χώρα είναι 1.000.000 περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται, όλοι οι παραγωγικοί τομείς έχουν καταρρεύσει και οι τράπεζες παλεύουν να μην βάλουν «λουκέτο», όταν μάλιστα η Γερμανία απειλεί με κατάσχεση των καταθέσεων.
Θέλουν απλά, με ενέσεις αέρα κοπανιστού, δήθεν αισιοδοξίας, να κρατήσουν όρθιους τους Έλληνες για να μπορούν να τους «πίνουν» το αίμα.