Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ένταλμα σύλληψης του Κ. Βαξεβάνη


Τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, Κώστα Βαξεβάνη, διέταξε ο εισαγγελέας και ήδη η αστυνομία είναι σε αναζήτηση του δημοσιογράφου. Ο Κ. Βαξεβάνης δημοσίευσε προχθές τη λίστα Λαγκάρντ, όπως υποστηρίζει ότι είναι, με τα ονόματα των καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC. To ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα. Είτε τον κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμηση είτε για παραβίαση του απόρρητου.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα είναι ακόμη πιο σοβαρές διότι ο κ. Βαξεβάνης φέρεται να έχει πάρα πολλά στοιχεία για το καθέναν από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα. Δηλαδή ποσά, ημερομηνίες και κινήσεις λογαριασμών, ακόμη και συνομιλίες τους με τους τραπεζίτες στην Ελβετία. Αυτό μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και να διαπιστωθεί αν η λίστα είναι πλαστή ή αληθινή.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ; Ν. Θεοδωρίδης: «Το αλβανικό Έπος ήταν μύθος»


Μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκάλεσε το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το άρθρο το αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται ως μύθος ενώ όπως αναφέρει ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις  Νάσος Θεωδορίδης πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή.
Το δημοσίευμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ (http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/120...)η οποία ερωτά ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος Α. Τσίπρα εάν συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ» και αν συμφωνεί με την αντικατάσταση των «ψευδών» ιστορικών στοιχείων όπως αναφέρει ο Νάσος Θεοδωρίδης, στα σχολικά βιβλία. 
Το συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη πρόσφατα όταν σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΠΓΔΜ είχε δηλώσει ότι συμφωνεί μάλιστα απόλυτα με το δίκαιο των ''Μακεδόνων'' και ότι η προσωπική του γνώμη είναι ότι "μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν".
Επιπλέον το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την ''μακεδονική μειονότητα'' και έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και σημειώνει πως ''όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακρυά απο Εθνικισμούς''...
Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό κατόρθωμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2011 είχε γράψει πάλι στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ ένα κατάπτυστο άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο, «Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων» (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492) στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξομοίωνε τους 353.000 σφαγμένους Ποντίους με τους σφαγείς τους.
Το απαράδεκτο αυτό άρθρο έλαβε την κατάλληλη απάντηση από ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Χατζηαντωνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωνε με αφορμή το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».
Το ερώτημα που προκύπτει από αυτό το νέο κατόρθωμα του Νάσου Θεοδωρίδη  είναι αν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι σαν το Γιάννη Χατζηαντωνίου για να οδηγήσουν το κόμμα αυτό στην πορεία που το εν λόγω στέλεχος του κόμματος οραματίζεται ή αν άνθρωποι σαν τον Νάσο Θεοδωρίδη θα κυριαρχήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον απομακρύνουν από τον ελληνικό λαό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η ημέρα που ο πλανήτης έφτασε στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής – Τα 5 κρίσιμα λεπτά



Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2 πάνω από την Κούβα – με αποτέλεσμα το θάνατο του πιλότου του Rudolf Anderson - ένα γεγονός που παραλίγο να οδηγήσει τον κόσμο στα πρόθυρα πυρηνικού ολέθρου.
Η κατάρριψη του αμερικανικού U-2 στις 27 Οκτωβρίου 1962 ήταν το αποκορύφωμα της κρίσης των πυραύλων της Κούβας όπως έμεινε γνωστό στην ιστορία ( 16 Οκτωβρίου 1962 – 28 Οκτωβρίου) διάστημα  κατά το οποίο οι Στρατηγική Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ βρισκόταν σε κατάσταση DEFCON 2  μια θέση πριν το ανώτατο DEFCON 1-
Ήταν όμως η συγκεκριμένη περίοδος η πλησιέστερη στιγμή όπου ο κόσμος είχε φτάσει στο χείλος του πυρηνικού πολέμου; Όχι, δεν ήταν!
Ένα άλλο περαστικό - το οποίο εξακολουθεί και παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό- που συνέβη στις 25 Ιανουαρίου του 1995 χαρακτηρίζεται από πολλούς – και είναι με τα στοιχεία που βγαίνουν σταδιακά στη δημοσιότητα από τα ρωσικά αρχεία- η ημέρα που πραγματικά ο κόσμος άγγιξε το φάσμα της καταστροφής.
Σχεδόν 67 χρόνια από την πρώτη χρήση πυρηνικού όπλου στη Χιροσίμα δεν υπήρξε άλλη φορά όπου οι «σφραγίδες» έσπασαν και ανοίχτηκαν οι βαλίτσες με τους κωδικούς για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων όσο στις 25 Ιανουαρίου του 1995.
Το πρωί της 25 Ιανουαρίου του 1995 μια ομάδα Νορβηγών και Αμερικανών επιστημόνων με επικεφαλής τον Kolbjørn Adolfsen εκτόξευσε ένα ερευνητικό πύραυλο  τον Black Brant φορτωμένο με ερευνητικά όργανα και σκοπό να εξετάσει το βόρειο Σέλας βόρεια της Νορβηγίας. Αν και η ομάδα φέρεται πως είχε ειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές κανείς δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε.Σίγουρα ο πύραυλος Black Brant δεν είναι πυρηνικός βέβαια, ούτε και εκτοξεύεται από σιλό ή από πυρηνικά υποβρύχια. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 274 χλμ. είναι τεσσάρων σταδίων έχει όμως ένα βασικό «μειονέκτημα».  Στις οθόνες των ραντάρ παρουσιάζει το ίδιο ίχνος με αυτό του αμερικανικού πυραύλου Trident του κύριου όπλου δηλαδή των αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.
Αμέσως τα ραντάρ στο σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης  Olenegorsk του ρωσικού συστήματος στρατηγικής αεράμυνας εντόπισαν το ίχνος του Black Brant ο οποίος είχε εκτοξευθεί από το πεδίοAndøya στο βορειοδυτικότερο άκρο της Νορβηγίας.
Οι χειριστές του σταθμού προειδοποίησης ανέφεραν αμέσως το γεγονός εκτόξευσης ενός Trident(!) στους ανώτερούς τους κανένας όμως εντός της στρατιωτικής ιεραρχίας δεν είχε ενημερωθεί για τονBlack Brant. Έτσι ο διοικητής του σταθμού όπως και οι ανώτεροί του πίστεψαν ότι επρόκειτο περί του πρώτου σταδίου μιας αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης στη Ρωσία.
Μόλις τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του «ψυχρού πολέμου» οι Ρώσοι ήταν ακόμη δύσπιστοι απέναντι στον αμερικανικό παράγοντα. Καθώς ο νορβηγικός πύραυλος πετούσε προς τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πλησιάζοντας όμως προς τον ρωσικό εναέριο χώρο, οι υπεύθυνοι του ρωσικού συστήματος αεράμυνας έπρεπε να αποφασίσουν εάν επρ4όκειτο για κάποιο Trident ή -ακόμη χειρότερα-, για πύραυλο Η/Μ επίθεσης με σκοπό να αδρανοποιήσει το σύστημα αεράμυνας, πρελούδιο μιας επίθεσης με πυρηνικά πλήρους κλίμακας.
Το ενδεχόμενο «ξεκαθαρίστηκε» όταν ο τεσσάρων σταδίων πύραυλος απέρριψε τον ένα στάδιο προώθησης το οποίο όμως φάνηκε στο ραντάρ ως η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές. Τότε η διοίκηση στρατηγικής αεράμυνας δεν είχε καμία αμφιβολία! Επρόκειτο περί επίθεσης!
Σύμφωνα με την ταχύτητα του πυραύλου και την πορεία του οι «πυρηνικές κεφαλές» θα κτυπούσαν τη Μόσχα εντός πέντε λεπτών.  
Ήδη  ο Ρώσος πρόεδρος Boris Yeltsin είχε ειδοποιηθεί και του είχε  επιδοθεί το Cheget «η πυρηνική βαλίτσα» -σε ελεύθερη μετάφραση-, οι «σφραγίδες» έσπασαν και η βαλίτσα ανοίχτηκε έτοιμη να δεχθεί τους κωδικούς εκτόξευσης των ρωσικών πυραύλων. Οι διοικητές των ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων –όσοι βρίσκονταν εν πλω- διατάχθηκαν αμέσως βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό το ίδιο και οι στρατηγικές αεροπορικές δυνάμεις.  
Στα κρίσιμα λεπτά που πέρασαν για τη διαταγή ή όχι μιας αντεπίθεσης ο Boris Yeltsin - ίσως από ένστικτο ίσως από έλλειψη οριστικής επιβεβαίωσης ίσως τέλος από άλλο λόγο- δεν πήρε τελικά την απόφαση να εισα΄γει τους κωδικούς. Η κρίση πέρασε γρήγορα όπως είχε δημιουργηθεί. Τα ρωσικά ραντάρ ανέφεραν πως ο πλυραυλος είχε πέσει στη θάλασσα χωρίς να προκαλέσει τίποτα και έτσι οι «σφυγμοί» όλου του στρατιωτικού συμπλέγματος της Ρωσίας αλλά και του Yeltsin του ίδιου έπεσαν ξανά στο φυσιολογικό, χωρίς ο πλανήτης, ευτχώς, να γνωρίσει μια ανείπωτη καταστροφή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσική “απόβαση” στην Ελλάδα


Σημαντική κίνηση στην Ελλάδα κάνει η Μόσχα. Από σήμερα, Σάββατο, και σε τακτική βάση τις Κυριακές, ανά δεκαπενθήμερο, θα εκδίδεται στη χώρα μας, ως ένθετο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η ρωσική εφημερίδα “Ρωσία Τώρα”. Πρόκειται για έκδοση της εφημερίδας του Κρεμλίνου, “Ροσσίσκαγια Γκαζέτα”. Στο σημερινό φύλλο, το σημείωμα του εκδότη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού γράφει ότι η Μόσχα προβαίνει σε αυτή την πρωτοβουλία διότι σκοπεύει να είναι “δίπλα στην Ελλάδα, στις δύσκολες στιγμές” που περνάει η χώρα μας.
Από μόνο του το γεγονός ότι την πρωτοβουλία για έκδοση εφημερίδα-ενθέτου στη χώρα μας αναλαμβάνει η επίσημη εφημερίδα του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης, δείχνει το ενδιαφέρον της Μόσχας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την επιθυμία της να κάνει ανοίγματα προς τη χώρα μας. Κάτι στο οποίο, έως τώρα, η Αθήνα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται, παρά την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας και των περισσοτέρων πολιτικών χώρων γι’ αυτό.
Να σημειωθεί ότι, εκτός του ενθέτου, το ίδιο ρωσικό εκδοτικό συγκρότημα ήδη έχει δημιουργήσει site στα ελληνικά με την ονομασία “Ρωσία Τώρα” (rbth.gr). Πολλές φορές μάλιστα, μέσω του Antinews έχουμε δημοσιεύσει θέματά του. Η πρωτοβουλία στην Ελλάδα εντάσσεται στο γενικότερο διεθνές σχέδιο του εκδοτικού συγκροτήματος του Κρεμλίνου, να κάνει παρόμοιες εκδόσεις σε όλες τις μεγάλες χώρες του κόσμου (π.χ. ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον Πόστ και άλλες εφημερίδες, στη Βρετανία, στην Ιταλία -Ρεπούμπλικα- στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία, Αργεντινή, Κίνα, Ιαπωνία, κ.ο.κ.). Σε όλες αυτές τις χώρες, υπάρχουν και τα αντίστοιχα site. Το γεγονός λοιπόν, ότι μετά από αυτές τις μεγάλες χώρες και διεθνείς δυνάμεις, η Μόσχα επιλέγει να βάλει στη λίστα της και την Ελλάδα, δείχνει τη σημασία που αποδίδει στη χώρα μας.

Θεσσαλονίκη 1012-2012 > Από την Οθωμανική στην Τροϊκανική σκλαβιά - Νίκος Χειλαδάκης



Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σαν γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης, σαν ένας Θεσσαλονικιός που μεγάλωσε στις γειτονιές της Κασσάνδρου, του μαρμαρένιου Διοικητηρίου, της Ολύμπου, της παλιάς Πρίγκηπος Νικόλαου, του Φαλήρου και της Βασιλέως Γεωργίου, αισθάνομαι το λιγότερο ντροπή να βλέπω πως η αποκορύφωση των εκατοντάχρονων της απελευθέρωσης έγιναν με συνοδεία 2000 αστυνομικών και με την πλήρη απουσία του λαού αυτής της πόλης. Λες και οι γιορτές έγιναν αποκλειστικά για όλο αυτό το κατεστημένο που μας οδήγησε στην τροϊκανική συμφορά.



Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με ένα πρωθυπουργό που αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος χαμαιλέοντας της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, (ζήλεψε ακόμα και τον ΓΑΠ), με ένα πολιτικό σύστημα που καθημερινά επιβεβαιώνει ξεδιάντροπα τον ρόλο του σαν μια συμμορία ανικάνων και εθνόπροδοτών, με ένα από τους χειροτέρους δημάρχους της ιστορίας της πόλης, 
που ενδιαφέρεται περισσότερο για τους ομοφυλόφιλους για τους τουρκολάγνους παρά για τα σκουπίδια που έχουν γίνει μόνιμο γραφικό είδος της Θεσσαλονίκης, με ένα μετρό που λιμνάζει εδώ και χρόνια καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της πόλης, με ένα κόσμο που απεγνωσμένα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην αλλεπάλληλη θύελλα των «σωτήριων» μέτρων που τον βουλιάζουν ακόμα περισσότερο, μόνο απελευθέρωση δεν θυμίζει.
Τέτοια Θεσσαλονίκη δεν την είχαμε ονειρευτεί, δεν την είχαμε καν φανταστεί. Η μεγάλη γιορτή της απελευθέρωσης χωρίς κόσμο παρά μόνο με τις φανφάρες, τα ακριβά κουστούμια και τα ΜΑΤ να φυλάγουν τους επισήμους. Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι που σαν επίσημοι κατέκλυσαν τον άγιο Δημήτριο, στις 26/10, είχαν κάποια επίγνωση του ρεζιλέματος που για πρώτη φορά ήταν τόσο έντονος στις εορταστικές εκδηλώσεις αυτής της χιλιό βασανισμένης πόλης ;

Μεγαλώνοντας μέσα από πολλά Θεσαλονικιώτικα στέκια και γνωρίζοντας χιλιάδες συμπολίτες μου, ειλικρινά θέλω να τους εκφράσω την μεγάλη μου ντροπή για όλο αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας. Η πόλη αυτή δεν γιόρτασε τα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσης της, αλλά την υποκρισία αυτών που την έφεραν σε αυτό το χάλι.

«Η Σαλονίκη πού 'σβηνε με του καιρού το διάβα. Καντήλι που τρεμόφωτο για λάδι λαχταρά από βραδύς κοιμήθηκε δυστυχισμένη σκλάβα και την αυγουλά ξύπνησε αρχόντισσα κυρά».

Αυτά μαθαίναμε εμείς στο 53ο δημοτικό σχολείο της Κασσάνδρου, πρώην τουρκικό αρχοντικό.
 

Ελλάδα, μια συνωμοσία γενοκτονίας στον ΧΧΙ αιώνα



Του Jose Manuel Lamarque  - Ελλάδα, μια συνωμοσία γενοκτονίας στον ΧΧΙ αιώνα > Οι οικονομικές λέσχες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει μυστικά το έργο τους. Αυτή η συνωμοσία γενοκτονίας κρατάει πεινασμένο τον ελληνικό λαό. Οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας και χωρίς ελπίδα για το μέλλον. Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας διανέμεται σε χώρες πλουσιότερες. Κάτω από το πρόσχημα της εφαρμογής των σχεδίων πράσινης ενέργειας, ηλιακής, αιολικής κοκ, μεγάλες πολυεθνικές που θα εδρεύουν στην Κρήτη αποσκοπούν στο να διαμελίσουν τη χώρα και να μοιραστούν αυτή τη γη για να δημιουργήσουν εργοστάσια σε βάρος της πανίδας και της χλωρίδας, λεηλατώντας το περιβάλλον και ωθώντας τον τοπικό πληθυσμό στη σκλαβιά.

Το κέρδος δεν έχει όρια σήμερα, γιατί είναι ίσο με την αξία του αίματος.


Η Ελλάδα είναι το πεδίο όπου οι ισχυροί είναι πρόθυμοι να πλουτίζουν οδηγώντας τον ελληνικό λαό στη σκλαβιά. Αυτή η συνομωσία γενοκτονίας είναι έτοιμη από καιρό πολύ πριν η Ελλάδα βυθιστεί στην κρίση.
Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τεράστια αποθέματα χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με τους πόρους της, θα μπορούσε να βγάλει τον ελληνικό λαό από την πείνα και την αυτοκτονία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη μέχρι το 2016, αλλά όχι και οι Έλληνες. Εκατοντάδες εκατομμύρια βαρέλια φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι θαμμένα κάτω από τα πόδια των Ελλήνων.
Έτσι, υπήρχαν πολλοί που συνομωτούσαν για να υποδουλώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το σχέδιο λειτούργησε. Η μετάβαση στην δουλεία του πληθυσμού αποσκοπεί στο να καταστρέψει αυτή τη χώρα και να διχάσει τους ανθρώπους. Με λίγα λόγια, να θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι πολυεθνικοί επενδυτές θα έρθουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα. Θα έρθουν για την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, εις βάρος του περιβάλλοντος, της φύσης και του κλίματος. Η Ελληνική γενοκτονία είναι μόνο στην πρώτη φάση της, γιατί τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ανάμεσα στο να γίνουν σκλάβοι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στο χρυσό, για ένα κομμάτι ψωμί, ή να γίνουν σκλάβοι των σκανδιναβικών και γερμανικών τουριστικών πολυεθνικών, που θα λειτουργήσουν ως κυρίαρχοι οικιστές.
Όσο για τους Έλληνες, ξέρουν όλοι το μέλλον τους. Σήμερα, δεν υπάρχει μέλλον. Αύριο, θα έχουν περισσότερη γη, θα έχουν καταστρέψει το τοπίο τους, θα εξοντώσουν το περιβάλλον τους…. Θα υπάρχουν περισσότερα από δάκρυα και αίμα. Και κανείς δεν μπορεί να τους κάνει να επαναστατήσουν. Το δίπολο εργασία ή θάνατος, θα τους εκβιάσει αφού οι ξένοι εκμεταλλευτές έχουν για συνεργούς τους Έλληνες πολιτικούς.
Για ένα κομμάτι ψωμί και για να επιβιώσουν οι Έλληνες λεηλάτησαν τη χώρα τους.
Αυτή είναι η τρίτη κατοχή στην Ελλάδα. Θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθούν τα τελευταία αποθέματα χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όταν δεν θα υπάρχει τίποτα, δεν θα υπάρχει πραγματική ζωή στο έδαφος της Ελλάδας.
Δεν προσφέρεται καμία επιλογή στους Έλληνες, για να αποφασίσουν για το μέλλον τους, είτε ως δούλοι είτε ως ελεύθεροι πολίτες.
Η ελληνική σημαία υψώνεται ψηλά στον ουρανό, και οι Έλληνες βρίσκουν τον δρόμο για την ένωση αρκεί να εγκαταλείψουν όλους εκείνους που σκέφτονται μόνο πώς να εκμεταλλεύονται την Ελλάδα.
Ξαναδιαβάστε λοιπόν τα λόγια της Μασσαλιώτιδας, του εθνικού ύμνου της Γαλλίας!
Ελλάδα ξύπνα!
Μετάφραση Lazaros Mavromatidis
Δεύτερη προτεινόμενη μετάφραση εδω
(το κείμενο στα αγγλικά και στα γαλλικά :

JusticeForGreece

Άλλο οι άνθρωποι κι άλλο τα μοσχάρια, κ. Παναγιώταρε


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Σκορτσιανίτης λοιπόν δεν είναι Έλληνας, κατά τον Παναγιώταρο. Γιατί είναι μαύρος. Μάλιστα…
Θυμάμαι λίγα χρόνια αφού είχα απολυθεί, όπως κάνω κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, πήγα στο Σύνταγμα να δω την μονάδα μου, την 2α ΜΑΛ. Ήταν κι άλλοι φίλοι, «παλιοσειρές». Όπως βλέπαμε να περνά άψογο το τμήμα, μέσα στην παράταξη ήταν κι ένας κομμάντο μαύρος. Δίπλα μας ήταν μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, με σημαίες και φωνάζανε συνθήματα. Μόλις είδανε τον μαύρο συνάδελφο, στην αρχή ξαφνιαστήκανε και μετά αρχίσανε να γιουχάρουν. Τους πήραμε από τα μούτρα και σταμάτησαν. Ρώτησα κι έμαθα, πως το παιδί ήταν, αν θυμάμαι καλά, μισός ζαϊρινός, μεγαλωμένος στην Ελλάδα και πήγε εθελοντής στους Αλεξιπτωτιστές. Άρα, Έλληνας στην Παιδεία κι αποδεδειγμένα πατριώτης. Το περιστατικό μ’ έκανε … «Τούρκο».
Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα σε σειρά. Οι άνθρωποι δεν είναι μοσχάρια, άλογα ή κυνηγιάρικα σκυλιά. Στους ανθρώπους το πολιτισμικό εποικοδόμημα είναι αυτό που καθορίζει τα πάντα κι όχι το αίμα. Στα μοσχάρια, ναι. Το αίμα, η καταγωγή, καθορίζουν πόσα κιλά θα γίνουν, πόσο γάλα μπορεί να κατεβάζουν. Αλλά από τα μοσχάρια, μόνο αυτό περιμένεις. Από τους ανθρώπους περιμένεις άλλα πράγματα. Τους ανθρώπους τους ανατρέφεις, δεν τους εκτρέφεις.
Στην διαχρονική σύγκρουση μας με τον τουρκισμό, δεν συγκρούονται γονίδια, τα δικά μας με αυτά της κεντροασιατικής στέπας. Συγκρούεται ο Ελληνισμός, που είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό πολιτισμικό δημιούργημα κι η ληστρική νοοτροπία του Ερτογρούλ, που επιβιώνει πίσω από τις στολές και τα κουστούμια των «Τούρκων».
Τεράστιο ποσοστό των σημερινών «Τούρκων» είναι ελληνότατοι εξισλαμισμένοι ραγιάδες, προϊόντα του παιδομαζώματος, των μαζικών αναγκαστικών εξισλαμισμών που συνόδευε την  οθωμανική επέκταση. Πολλοί από τους φονιάδες, βιαστές και λεηλάτες της Μικράς Ασίας, της Αρμενίας, της Κύπρου και του Κουρδιστάν, είχαν προγόνους που λεγόντουσαν Γιάννης, Μαρία, Κώστας, Ελένη. Σύμφωνα λοιπόν με την θεωρία του Παναγιώταρου, αναμάσημα των φυλετικών θεωριών του προπερασμένου και περασμένου αιώνα, πλήθος πάλλευκων κι Ελλήνων στην καταγωγή ισλαμοφασιστών είναι πιο …Έλληνες από τον Σκορτσιανίτη, τον Κόμματο, επίσης καλαθοσφαιριστή, που μεγάλωσε ως Λαρισαίος κι εκείνον τον εθελοντή μαύρο Καταδρομέα!
Μπορώ να σας δώσω πλήθος παραδειγμάτων λευκών, άριων, με καλοζυγισμένα κρανία, που σύμφωνα με την βλακώδη φυλετική θεωρία, είναι πιο Έλληνες από έναν μαύρο που μεγάλωσε στην Ελλάδα, είναι Ορθόδοξος, ίσως κι από έναν Έλληνα γονιό, μετέχει της Ελληνικής Παιδείας, αγαπά την Πατρίδα κι υπηρέτησε εθελοντής στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού της: Πέτρος Τατσόπουλος, Μαρία Ρεπούση, Μαρία Δαμανάκη, Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Δημητράς, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όλο του κουαρτέτο του Ιού της «Ελευθεροτυπίας», Ριχάρδος Σωμερίτης, Σήφης Πολυμίλης, Τετράδης πως τον λένε, Θάνος Βερέμης και πάει λέγοντας.
Τα ‘χουμε ξαναγράψει, την φυλετική συνέχεια του Ελληνισμού την έχουν αποδείξει ο Καβάλι Σφόρτσα κι οι μαθητές του. Ματαιοπονεί ανόητα, όποιος αγράμματος την αμφισβητεί.
Από την Κρήτη ως το Γενούσο ποταμό, το Μοναστήρι, την Ανατολική Ροδόπη, τα Μικρασιατικά παράλια, νησίδες στην ενδοχώρα της Μ. Ασίας και στην πλειοψηφία της Κύπρου, οι άνθρωποι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, όποια γλώσσα κι αν μιλούν ή Θεό πιστεύουν, είναι ο ίδιος λαός, Έλληνες στην καταγωγή. Κατακτήσεις, δεσποτικές εξουσίες, επέβαλαν άλλη γλώσσα ή θρησκεία αλλά κάτω από αυτό το πολιτιστικό εποικοδόμημα, ενίοτε βάρβαρο, υπάρχει το γονιδιακό απλότυπο, που ο  μεγάλος γενετιστής ονομάζει the Greek Factor.
Όμως, όπως η Ιστορία κι η εν γένει επιστήμη αποδεικνύει, δεν υπάρχει γονίδιο για τον πατριωτισμό και το εθνικό συναίσθημα.
Είναι κι αυτά εποικοδόμημα. Μπορείς να είσαι λευκός, καστανός ή ξανθός, γαλανομάτης ή πρασινομάτης και η ανατροφή σου, η παιδεία σου, η βλακεία σου, συμπλέγματα ή μια διαστροφή της σκέψης, να σε κάνει φανατικό μισέλληνα, χαζοχαρούμενο ή πωρωμένο διεθνιστή, ταλιμπάν του ισλαμοφασισμού, τούρκο, σκοπιανό Σνοφίτη ή κομιτατζή, άπατρι μηδενιστή, πουλημένο τομάρι Πρεσβειών ή φανατικό διεθνιστή, που να προπαγανδίζεις το Σχέδιο Ανάν.
Μπορεί ένα τέτοιο εποικοδόμημα να σε κάνει τα πάντα, εκτός από Έλληνα πατριώτη. Αντίστοιχα, μπορεί να έχεις καταγωγή από του διαόλου τ’ ανάθεμα κι αν μεγαλώσεις μέσα σε μια ελληνική οικογένεια, με ελληνικές αξίες, Ορθόδοξη πίστη κι αγάπη για την Ελλάδα κι ό,τι αυτή περιέχει, να γίνεις Έλληνας, να δακρύζεις με τον Ύμνο εις την Ελευθερία, να εμπνέεσαι από τον Ίωνα Δραγούμη. Κι ας είσαι σκούρος, σχιστομάτης, κι ας ήταν ο παππούς σου υπασπιστής του Σάκα Ζουλού ή κυνηγός στο Σερεγκέτι. Αρκεί να μετέχεις του Ελληνικού Τρόπου.
Τέτοιες αντιλήψεις είναι ξένες προς τον ανθρωποκεντρισμό του Ελληνικού Τρόπου, ξένες στον πολιτισμό μας και στην Ορθόδοξη πίστη μας, όσο και το να αρνείσαι φαγητό σε μια φτωχή γριά γυναίκα, επειδή σου ..φάνηκε μη Ελληνίδα, κατά το στραβό σου ελληνόμετρο.  Τέτοιες ιδέες απηχούν τον κεντροευρωπαϊκό φυλετικό ρατσισμό, που ενίοτε στράφηκε κι εναντίον μας και χτυπάει κι ανθρώπους που μεγάλωσαν ως Έλληνες, αγαπούν την Ελλάδα, είναι Πατρίδα τους.
Αλλού είναι οι εχθροί της Πατρίδας κι όχι στο πετσί μας.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δείτε την κυνική ομολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ! (Βίντεο)


Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην υπουργού με το περίφημο «Δεν ξέρω που είναι το CD»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ομολογία-βόμβα του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι αγνοούνται σήμερα τα ίχνη του πρωτότυπου CD που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ με ονόματα ελλήνων καταθετών στην HSBC της Ελβετίας.

«Το αρχικό CD, μαζί με το διαβιβαστικό από τη Γαλλία, το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι τώρα… Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ξέρω πού είναι σήμερα», είπε ο πρώην υπουργός, καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Δείτε το βίντεο με την κατάθεση του πρώην υπουργού που ομολογεί πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται το CD με τη λίστα Λαγκάρντ.

Λογικό ο φασίστας Μπουτάρης να έχει αλλεργία στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.


Ο υμνητής του Κεμάλ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, δεν κρύβει την θλίψη του μπροστά στην χρυσή επέτειο της ανθρωπότητας που σηματοδότησε την ήττα του ναζισμού, ειδικά σήμερα που αυτός ανακάμπτει. Σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, εκνευρίζεται με την «φιέστα», όπως την χαρακτηρίζει του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, με τους «φουστανελοφόρους» που θα «εισβάλουν» στη Θεσσαλονίκη, ως αναπαράσταση της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων της Συμπρωτεύουσας: «Ενοχλεί την αισθητική μου πέραν κάθε λογικής, δεν πρόκειται να παραστώ».

Πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν την συμπεριφορά του, αλλά είναι απολύτως λογική. Το περίεργο θα ήταν να συμμετείχε, να εξέφραζε την χαρά του για την ήττα των παιδιών του Κεμάλ. Άλλωστε ο ίδιος ο Χίτλερ είχε δηλώσει με θαυμασμό ότι “Ο Μουσολίνι είναι ο πρώτος μαθητής του Κεμάλ και εγώ ο δεύτερος”. Με τι καρδιά να εορτάσει ο Μπουτάρης την ήττα και των δύο;

Με τι καρδιά να γιορτάσει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης που έσωσε την ζωή όλων των γηγενών από τα οθωμανικά στίφη;

Με τι καρδιά να γιορτάσει την παλλαϊκή αντίσταση που εμπόδισε τον Αδόλφο να δώσει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς συμμάχους του;

Με τι καρδιά να γιορτάσει την συντριβή του Μουσολίνι, πιστού συμμάχου του Κεμάλ από τα πρώτα του βήματα στις γενοκτονίες;

Με τι καρδιά να γιορτάσει την παλλαϊκή έγερση των Ελλήνων που πάντα αποτελούσε τρόμο για τον κάθε φασίστα;

Όχι, δεν είναι παρελθοντολόγος ο Μπουτάρης. Θέλει να ακυρώσει αυτές τις εορτές γιατί αποτελούν το παράδειγμα αντίστασης στη νέα επίθεση του ισλαμοφασισμού που θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο τους μαζί με τους πιστούς τους σύμμαχους τους Ούννους. Ο Μπουτάρης, απομεινάρι της παπανδρεϊκής δημοκρατίας της Βαϊμάρης, δεν κρύβεται. Αυτό καθιστά την ανάγκη για αντίσταση επιτακτική. Όλοι λοιπόν στις παρελάσεις για να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Απέναντι σε κάθε σφαγέα, κάθε γενοκτόνο. Από τον οθωμανικό ζυγό μέχρι τον Κεμαλοναζισμό ή αντίσταση του Ελεύθερου ανθρώπου είχε ένα όνομα: ΕΛΛΑΔΑ.

Και δεν μας κοίμησαν με τα ωραία τους παραμύθια.

Ξαφνικὰ μοῦ φασκιώνουνε τὰ μάτια
γιὰ νὰ βλέπω τὸ φῶς τὸ ἀληθινό!
Μὲ καρυδώνουν, γιὰ νὰ μὴ φωνάζω:
«Ὄρσε, Ἑλλάδα Γραικύλων ἀντιχρίστων!»

Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα.
Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα.
Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ
καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία.

Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»
τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»
τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς
τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων;
Κώστας Βάρναλης

Ρήμαξαν και την Πορτογαλία οι φωστήρες του ΔΝΤ



Ας απολαύσουμε δύο χαρακτηριστικές παραγράφους και θα καταλάβετε με ποιούς έχουμε μπλέξει.
4. Παρ 'όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ενώ οι βασικοί στόχοι του προγράμματος παραμένουν εντός εμβέλειας, οι μηχανισμοί απορρόφησης στο πρόγραμμα, για να αντιμετωπίσει περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις έχουν στενέψει. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ελλείψεις πολιτικών που να προσφέρουν ανατροπές σε βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα.Για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα, πιο συντηρητικές μακροοικονομικές παραδοχές χρησιμοποιούνται στη βασική γραμμή...
43. Παρ 'όλα αυτά, οι κίνδυνοι που περιβάλλουν την βασική γραμμή του προγράμματος έχουν αυξηθεί σημαντικά. Κατ 'αρχάς, υπάρχουν ενδείξεις αύξησης της κόπωσης προσαρμογής. Με την ανεργία ήδη πολύ υψηλά και την οικονομία σε ύφεση, οι δύσκολες επιλογές πολιτικής που πρέπει να ληφθούν, δοκιμάζουν την ευρεία πολιτική συναίνεση για την υποστήριξη του προγράμματος που υπάρχει μέχρι σήμερα. Δεύτερον, οι κύκλοι ανατροφοδότησης μεταξύ εσωτερικής υποτίμησης, απομόχλευσης, και
αποδυνάμωσης εξωτερικών προοπτικών, έχουν κάνει την δημοσιονομική προσαρμογή πιο δύσκολη.
Όπως καταλαβαίνετε η Πορτογαλία βρίσκεται στο όριο θραύσεως, και παρότι οι ίδιοι ομολογούν την αποτυχία τους συνεχίζουν να προσποιούνται ότι η μεθοδολογία τους θα είναι επιτυχημένη (στο τέλος). Φυσικά και γνωρίζουν ότι ο πορτογαλικός λαός έχει ήδη κόπωση, που σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να σηκώσουν...πέτρες. Τότε γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Μήπως κάποιοι "γραφικοί" που προειδοποιούσαν για τα σχέδια της Νέας Τάξης και πως αυτή θα καταστρέψει τα έθνη για την εγκαθίδρυση του Παγκόσμιου Κράτους,ηξεραν τι έλεγαν; Μήπως γιατί έτσι όλοι οι πόροι ενεργειακοί και μη θα περάσουν στα χέρια λίγων οικογενειών, που δανείζοντας αέρα (χρήμα από το μηδέν) θα πάρουν πραγματικές αξίες;
Η εποχή μας δεν χωράει πλέον προκαταλήψεις, οι διανοητικοί ορίζοντές μας πρέπει να ανοίξουν τώρα, όπως έγραψε και ο Φρανκ Χερμπερτ στο αριστουργηματικό Dune "The Sleeper must awaken (Ο κοιμώμενος πρέπει να ξυπνήσει)"

ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ; Τρέλα τρόικας: "Εμείς αποτύχαμε αλλά εσείς θα πάρετε νέα μέτρα πέρα από αυτά των 13,5 δισ."!

Πριν καν κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων που έχουν σπρώξει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στην άβυσσο της κοινωνικής εξέγερση, η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, πέραν των 89, και μάλιστα με ποια δικαιολογία; Ότι έχει αποτύχει παταγωδώς η πολιτική της αφού ομολογεί πλέον είναι ασιαφανές ότι ο στόχος του 120% του χρέους επί του ΑΕΠ είναι αδύνατον να επιτευχθεί το 2020! 
Όπως μεταδίδει το Reuters, tο ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120%του ΑΕΠ το 2020, βάσει προκαταρτικής έκθεσης του ΔΝΤ που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group, και στην οποία αναφέρεται ότι η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε ... περισσότερες μεταρρυθμίσεις (σ.σ.: έτσι λένες πλέον τους νέους φόρους: "Μεταρρυθμίσεις").
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
«Νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των υπαρχόντων 89» προσέθεσε.
Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί ακόμα η Αθήνα, αν αντί για το 2014 δοθεί χρόνος μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.
Οι αναφορές αξιωματούχων στον ευρωπαϊκό οικονομικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες τοποθετούν το κόστος της επιμήκυνσης μεταξύ 13 και 30 δισ. ευρώ.
Ο αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters μετά το EWG της Πέμπτης υποστήριξε ότι «οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δισ. ευρώ». Και πιος ευθλύνεται που το χρέος  έχει εκτιναχθεί σήμερα στο 170,7% του ΑΕΠ παρά το κούρεμα των 100 δισ. χρέους; Μήπως αυτοί οι οποίοι ευθύνονται με την κατάρρευση του ΑΕΠ και την παροχή νέων δανείων για να επιβιώσουν οι τράπεζές τους. Το ζήτημα είναι ότι αυτοί αποτυγχάνουν, οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν.
Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί ακόμα η Αθήνα, αν αντί για το 2014 της δοθεί χρόνος μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο (πρακτικώς αδύνατο αυτό να συμβει αυτό το πλεόνασμα για μία σειρά λόγων).
Το τραγικό είναι ότι σε αυτό το πλεόνασαμ εδράζεται η αισιοδοξία" για έλλειμμα 136% του ΑΕΠ! Δηλαδή ακίμα και το 136% εδράζεται σε ένα όχι απλά υπεραισιόδοξο, αλλά ανέφιτκο σενάριο, καθώς με την ύφεση εφέτος μετεξύ 7,5 και 8,5% στην καλύτερη περίπτωση και του χρόνου υπό ιδανικές συνθήκες περί το 5% (η Citi επιμένει για ύφεση άνω του 10% το 2013) είναι αδύναον τα τρία επόμενα χρόνια η Ελλάδα να φτάσει σε επίπεδα ανάπτυξης 4,5%. Αυτό το γνωρίζουν και πρωτοετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Όλοι το γνωρίζουν εκτός από αυτούς που κακοποιούν το σώμα της χώρας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και ο ΓΑΠ ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ


Στο κάδρο της λίστας Λαγκάρντ μπαίνει για τα καλά και ο Παπανδρέου μετά τις χθεσινές αναφορές του Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, υπό την πίεση των ερωτήσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Το επίμαχο σημείο της απάντησης του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής : « Ρωτήσατε και κατά πόσο ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός. Πάμε να βάλουμε τώρα και τον Παπανδρέου μέσα στο κάδρο. Λοιπόν, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από μένα, πριν γίνουν ενέργειες από την Ελβετία, ότι υπάρχει μια δυνατότητα να έχουμε κάποια στοιχεία. Μου είπε προχωρά. Τα στοιχεία αυτά ελήφθησαν, ενημερώθηκε ότι ελήφθησαν και μου είπε προχωρά με τις έρευνες…»!
Παρά το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι έκανε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με τον Παπανδρέου για το θέμα αυτό, φυσικά δεν τον πίστεψε κανένας. Αντιθέτως, νωρίτερα στην κατάθεση του είχε δηλώσει σαφώς ότι εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν και άλλες με ονόματα μεγαλοκαταθετών στο Λίχτενσταϊν και ιδιοκτητών πολυτελών ακινήτων στο Λονδίνο.
Όπερ σημαίνει ότι ο Παπακωνσταντίνου πήγε χθες στη Βουλή όχι για να καταθέσει τι έκανε ή δεν έκανε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών σχετικά με το επίμαχο ζήτημα αλλά για να …διασπείρει ότι κατέχει κι άλλα στοιχεία που μπορεί να κάψουν πολλούς και θα το κάνει αν τον πιέσουν περαιτέρω…
parapolitika.gr

Γιατί δεν διώχνετε την Σκοπούλη κ. Κουβέλη;


Γιατί δεν διώχνετε την Σκοπούλη κ. Κουβέλη;
Πώς είναι δυνατόν να παραμένει η υφυπουργός υγείας στη θέση της μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός, της ελάμβανε επιχορηγήσεις από την Roche, την οποία η Σκοπούλη προωθούσε ως ανάδοχο των αντιδραστηρίων για τον ιό του δυτικού Νείλου;
 Απορίες και ερωτήματα δημιουργεί η παραμονή της Φωτεινής Σκοπούλη στη θέση της υφυπουργού Υγείας, τόσο καιρό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα αντιδραστήρια του ιού του Δυτικού Νείλου.
Η εμμονή της κ. Σκοπούληγια αγορά των αντιδραστηρίων από τη φαρμακευτική εταιρεία Roche, εταιρεία με την οποία έχει συνδεθεί το όνομα του συζύγου της, Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι -στο μυαλό του μέσου Έλληνα πολίτη- υπεραρκετή για την αποπομπή της από τη θέση αυτή.
Συγκεκριμένα, η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ υφυπουργός Υγείας προωθούσε την ανάθεση της προμήθειας αντιδραστηριών (τεστ) για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Roche, ενώ υπήρχε δωρεά αντιδραστηρίων από την ανταγωνιστική εταιρεία. Όπως αποκάλυψε, πριν από περίπου δύο μήνες, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο σύζυγος της κυρίας Σκοπούλη, καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών Χ. Μουτσόπουλος -κατά σύμπτωση…- επιχορηγείται στην έρευνά του από τη Roche.
Ειδικά τις ημέρες αυτές, που η κυβέρνηση δρομολογεί τα σκληρότερα μέτρα στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας, τα οποία θα πλήξουν εκ νέου μισθωτούς καισυνταξιούχους, η παραμονή της υφυπουργού που βαρύνεται από μια τόσο σοβαρή καταγγελία συνιστά πρωτοφανή πρόκληση.
Τι την κρατάτε στη θέση αυτή κ. Κουβέλη;

Οι πασόκοι έγιναν… λαϊκά παιδιά και οι «γαλάζιοι» ποιούν την νήσσαν


Ελλάδα, ένα απέραντο φρενοκομείο. Οι πρώτοι έσονται τελευταίοι και οι έσχατοι γίνονται… ήρωες.
Επίσης, οι προηγούμενοι «προδότες» και ριψάσπιδες ξαφνικά μετατρέπονται σε υπερασπιστές της πατρίδας. Η απόλυτη τρέλα δηλαδή. Και το λέμε αυτό με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βουλή ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχoυν   ανέβει στα… κάγκελα διότι υποστηρίζουν ότι παρακάμπτονται από το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ζητούν από την κυβέρνηση κάθε αποκρατικοποίηση να έρχεται στη Βουλή και να ελέγχεται ενώ το υπουργείο Οικονομικών έκανε λίγο πίσω λέγοντας ότι κάθε φορά θα γίνεται ενδελεχής ενημέρωση για ότι πωλείται υποστηρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και θα τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα.
Σε άλλο θέμα, αυτό του πετρελαίου θέρμανσης και των δικαιούχων επιστροφής φόρου οι πράσινοι βουλευτές βγαίνουν από τα αριστερά και ζητούν ακόμη περισσότερους δικαιούχους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να λέει ότι θα ξαναδεί το θέμα.
Αυτά είναι μόνο δύο από τα θέματα στα οποία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει ταραχή και θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι έχουν δίκιο. Δε μπορεί να είναι για παράδειγμα ανεξέλεγκτο το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι βουλευτές λένε ότι δε μπορεί να έχουν φάει τόσο «ξύλο» και να βλέπουν άλλους να τους παρακάμπτουν πουλώντας ότι θέλουν και όσο θέλουν. Και φέρνουν ως παράδειγμα το IBC στον Λάτση και τη Δωδώνη.
Επίσης, δίκιο έχουν για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα κάψει πολύ κόσμο φέτος ενώ δε θα έχει και δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε δύο σοβαρά θέματα:
1. Το πρώτο είναι ότι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι που ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και που στήριζαν μέχρι τέλους τον Παπανδρέου, να είναι τώρα οι υπερασπιστές της διαφάνειας και του φτωχού λαού. Μα είναι δυνατόν οι πασόκοι βουλευτές αντί να λογοδοτούν για τις επιλογές 2,5 ετών να γίνονται τιμητές και υπερασπιστές του δικαίου; Ποιοι μιλάνε δηλαδή. Αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν να υπογράψουν τα Μνημόνια που προβλέπουν μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Τώρα κόπτονται πώς θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ή μήπως αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν πέρυσι την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία ισχύει από σήμερα; Τώρα έγιναν τα «λαϊκά» παιδιά; Σε λίγο θα γίνουν ακόμη πιο αριστεροί από την Παπαρήγα και τον Τσίπρα.
2. Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ εμφανίζει σημάδια έντονης κυβερνησιμότητας. Οι ίδιοι οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ δεν ήταν αυτοί που πριν τις εκλογές του Ιουνίου εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για μέτρα που ήταν αντιλαϊκά αλλά και αδιαφανή; Τώρα λοιπόν που εξαφανίστηκαν αυτές οι ψυχές; Γιατί δε βγαίνουν να μιλήσουν για τις αδικίες και αντίθετα είτε σιωπούν ένοχα είτε έχουν γίνει διαπρύσιοι υποστηρικτές των πολιτικών του Μνημονίου;
Πώς λοιπόν οι «τελειωμένοι» πασόκοι άλλαξαν δέρμα και έγιναν αντιμνημονιακοί των Μνημονίων που οι ίδιοι ψήφισαν ενώ πολλοί Νεοδημοκράτες βουλευτές από σφόδρα αντιμνημονιακοί τώρα κάνουν την πάπια; Έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τον κόσμο και θα αναστηλώσουν το γκρεμισμένο πολιτικό οικοδόμημα; Είναι μακριά νυχτωμένοι όλοι τους. Η πολιτική υποκρισία δεν περνάει πια. Και κάτι άλλο: Η αγνωμοσύνη είναι ο χειρότερος φίλος κάποιων που έγιναν ισχυροί και τώρα κοιτάζουν αφ’ υψηλού. Και είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που ξεχνούν ποιοι ήταν, ποιοι έγιναν και που θα πάνε.

Καπελέρης: Ουδέποτε παρέλαβα το επίμαχο cd


Συμπληρωματικό υπόμνημα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς προτίθεται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο Ιωάννης Καπελέρης, που κλήθηκε χθες σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» με σκοπό να αντικρούσει όσα φέρεται να υποστήριξε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι ουδέποτε παρέλαβε το επίμαχο cd με τους καταθέτες.
Θα διευκρινίσει επίσης ότι από την ανεπίσημη έρευνα που διενέργησε, στα δέκα ονόματα που του έδωσε ο τότε πολιτικός προϊστάμενός του διαπίστωσε ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν οι εν λόγω καταθέτες δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει και αναμένεται να διατυπώσει στο συμπληρωματικό υπόμνημα που θα παραδώσει στους εισαγγελείς ότι όταν ενημέρωσε τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνας που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς και το έγγραφο που του είχε παραδώσει ο υπουργός με τα δέκα ονόματα, δεν έλαβε καμία εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Δολοφόνησαν Ελληνορθόδοξο ιερέα στην Συρία - Πρώτα του έβγαλαν τα μάτια (vid)


'Ενας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρου ισλαμιστές στην Συρία, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ  μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου. Ο ιερέας απάχθηκε με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς υπέρ των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.
Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε νεκρός στην πόλη Κατάνα και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Τον είχαν βασανίσει φρικτά, του έβγαλαν τα μάτια και βέβαια είχαν αρπάξει τα λύτρα που μετέφερε για τον απελευθέρωση του άλλους Ελληνορθόδοξου, του οποίου η τύχη αγνοείται.
Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε ισλαμιστές μισθοφόροι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα ύψους 550.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν και αυτοί θύματα απαγωγής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα στην πόλη Ντρούσα, στην συνοικία Τζαραμάνα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια της κηδείας του οι ισλαμιστές είχαν τοποθετήσει βόμβες στις πορεία της πομπής, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα, όλους Ελληνορθόδοξους. 
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα«Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», φωτογραφίζοντας τους ισλαμιστές μισθοφόρους που με την υποστήριξη των δυτικών έχουν αιματοκυλίσει την Συρία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα συλληπητήριο τηλεγράφημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αντίθετα πριν μερικές ημέρες η ρωσική εκκλησία είχε εκφράσει την αγωνία της για την τύχη των χριστιανών της Συρίας, οι οποίοι διώκονται και δολοφονούνται από τους ισλαμιστές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έχουν τρελαθεί: Συζητούν από τώρα για νέα μέτρα την άνοιξη


Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σίγουρος πώς είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πιούμε. Και τότε του ασκήσαμε κριτική διότι εδώ και τρία χρόνια τελευταία πικρά ποτήρια πίνουμε και δεν τελειώνουν ποτέ.
Ας υποθέσουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η βουλή συναινέσουν και περάσουν τα επώδυνα μέτρα, πράγμα που πολύ αμφιβάλλουμε. Και στην ψηφοφορία της Βουλής θα γίνει χαμός και η κοινωνία δε θα συγχωρήσει τις λάθος αποφάσεις οι οποίες μοιάζουν να είναι ίδιες με αυτές που πήρε το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια.
Ας κάνουμε, όμως, την υπόθεση ότι τα 13,5 δισ. ευρώ και τα σκληρά εργασιακά θα τα καταπιούμε ελπίζοντας ότι είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι.
Τότε, γιατί ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται δειλά – δειλά κάποιες φωνές ότι την ερχόμενη άνοιξη θα χρειαστεί η κυβέρνηση να πάρει ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ; Λέγεται ότι η επιμήκυνση η οποία προϋποθέτει χρηματοδότηση της τάξης των 16-18 δισ. ευρώ θα πρέπει να συνοδεύεται κι από άλλα μέτρα. Τι θα είναι αυτά είναι άγνωστο αλλά π.χ. ήδη ακούγεται ότι την άνοιξη θα αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες, επομένως θα επιβαρυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων και οι φόροι που σχετίζονται με τις αντικειμενικές. Και φυσικά στο σύστημα θα μπουν όλα τα ακίνητα, ακόμη και οι καλύβες.
Επίσης, ακούγεται ότι η τρόικα θα επαναφέρει θέματα για τα εργασιακά που σήμερα η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να τα διασώσει.
Ακόμη, ακόμη δεν έχουμε δει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο, φημολογείται ότι θα είναι σκληρότερο απ’ ότι το περιμένουμε. Για να μη μιλήσουμε για τα σχέδια περί νέων περικοπών. Και ρωτάμε: Έχουμε εμείς τρελαθεί ή κάποιοι παίζουν με τα νεύρα μας; Μας διαβεβαιώνει κανείς από την κυβέρνηση ότι δεν θα ξαναζήσουμε μια από τα ίδια. Με τον πρωθυπουργό δηλαδή να μιλά για τελευταία ποτήρια, τους υπουργούς να κάνουν… σκληρή διαπραγμάτευση, την τρόικα να μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα και μια δόση από το δάνειο να γίνεται θρίλερ με νέους εκβιασμούς. Ό,τι δηλαδή ζουν οι Έλληνες από το 2009 και έπειτα.
Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί; Ενώ δηλαδή να είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ για το αν θα περάσουν τα μέτρα που συζητώνται, ήδη πίσω από τις πόρτες κάποιοι να σκέφτονται πώς θα περάσουν επικοινωνιακά ένα νέο πακέτο εκεί γύρω στον Μάρτιο.
Είναι φανερό ότι τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης αλλά κάποιοι νομίζουν ότι είναι μικρή σεισμική δόνηση, μέχρι να πέσει το κτίριο δηλαδή και να τους πλακώσει όλους. Ας ρίξουν καμιά ματιά έξω από το παράθυρο. Ο Τσίπρας και ο Μιχαλολιάκος ετοιμάζονται.
Το σχέδιο

Ως αποδεικτικό των όσων γράφουμε παραπάνω, ήρθαν οι Financial Times οι οποίοι παρουσιάζουν αντίγραφο του… νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι όροι για τη συμφωνία είναι:
  • Ο ειδικός λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους
  • Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα
  • Προβλέπονται ξεκάθαρα νέες περικοπές αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα.
Ουσιαστικά δηλαδή έρχεται διεθνής οικονομικός έλεγχος, πρόσληψη τεχνοκρατών από το εξωτερικό που ουσιαστικά θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και επιπλέον μέτρα λόγω παρέκκλισης των στόχων που είναι σχεδόν σίγουρο με ύφεση επί 6 χρόνια, ανεργία 25% και μηδενική ανάπτυξη.

Αναμέτρηση Ρωσίας-Τουρκίας από Μαύρη Θάλασσα μέχρι Τατζικιστάν


Μετά την Συρία όλα δείχνουν ότι ο Καύκασος θα είναι το νέο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας καθώς η Άγκυρα πλέον στηρίζει σχεδόν ανοικτά του ισλαμιστές της περιοχής και ειδικά τους Τσετσένους τρομοκράτες που δρουν στους ορεινούς όγκους επάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Στις πρόσφατες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων (την περασμένη Κυριακή σκότωσαν 49 ισλαμιστές σε κοινή επιχείρηση των Spetznaz και της GRU) βρέθηκε υλικό που είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία, όπως υλικό δορυφορικών τηλεπικοινωνιών. Η αντίΔραση της Ρωσίας στις κινήσεις της Τουρκίας ήταν η μεταφορά και ενίσχυση των Α/Α πυροβολαρχιών με επιπλέον συστήματα S-400 στον Καύκασο προκειμένου να προφυλάξουν τα νώτα τους σε περίπτωση ου η καττάσταση εκατραχυνθεί, αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί:
Ξεκίνησαν μείζονες ασκήσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή του μουσουλμανικού τόξου από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι το Ταντζικιστάν αποσκοπώντας να ενισχύσουν την παρουσία τους στις μουσουλμανικές δημοκρατίες. Από τις 23 Οκτωβρίου π.χ. στην 201η Στρατιωτική Βάση βάση της Ρωσίας στο Ταντζικιστάν όπου εδρεύει η 201η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Dushanbe, ξεκίνησε μείζονες ασκήσεις με σενάριο καθαρά αντιανταρτικό: Περικύκλωση και καταστροφή ανταρτικών μονάδων στους ορεινούς όγκους της περιοχής.
Από την άλλη πλευρά στην ναυτική βάση του ρωσικού Στόλου στην Mαύρη Θάλασσα σε "οπτική επαφή" με τις τουρκικές ακτές πραγματοποιήθηκε άσκηση άμυνας ναυτικής βάσης σε εχθρική επίθεση όπου έγινε χρήση αντιπλοϊκών βλημάτων από βάσεις στην ξηρά. Σύμφωνα με το σενάριο εχθρικά πλοία επιτίθενται στην ναυτική βάση και οι «φίλιες» δυνάμεις τα εξουδετερώνουν με αντιπλοϊκούς πυραύλους.
Στο Ταντζικιστάν πάντως, στην 201η στρατιωτική βάση μόνο τυχαία δεν είναι η μονάδα που εδρεύει. Επανδρώνεται από μονάδες ελίτ του ρωσικού Στρατού με δύναμη 7000 χιλιάδων ανδρών: Συγκεκριμένα εδρεύει η 92η Ταξιαρχία στο  Dushanbe, η 148η στο Kulob και η 191η στο (Kurgan-Tyube), καθώς επίσης υπάρχουν  και η  1098 Σμηναρχία υποστήριξης  στο Dushanbe με 7 ελικόπτερα και την 670 Μοίρα της αεροπορίας  με 5 αεροσκάφη SU-25.
Η βάση αυτή είναι η μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική βάση εκτός Ρωσίας και διαφυλάττει τα σύνορα του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν. Η βάση δημιουργήθηκε το 2005 και αποτελεί για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Κρεμλίνου τον «φύλακα» των ρωσικών συμφερόντων στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.
Είναι σαφές ότι η Ρωσία "οχυρώνει" την μουσουλμανική της περίμετρο καθώς βλέπει ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί επιδέξια τον ισλαμισμό για την  διείσδυση και την καταστροφή κρατών που έχουν στενές σχέσεις ή κοινά συμφέροντα με την Μόσχα. Και σε αυτό το παιχνίδι του ΝΑΤΟ η Τουρκία έχει κορυφαίο ρόλο, όντας όχι απλά το μοναδικό μουσουλμανικό κράτος της συμμαχίας, αλλά κυρίως μια χώρα που φιλοδοξεί από μόνη της να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Ρωσίας σε μια περιοχή που ξεκινά από τα Βαλκάνια και φτάνει μέχρι το Αφγανιστάν. Ή έτσι νομίζει, η Άγκυρα...
Βέβαια το κύριο μέτωπο αντιπαράθεσης που δεν αποκλείεται να δούμε μάχες μεταξύ τουρκικών και ρωσικών στρατευμάτων είναι αυτό της Συρίας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θέλει τόσο πολύ η ΝΔ να κάνει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ; Φυγαδεύοντας τους καταστροφείς, σίγουρα θα το πετύχει…


20121024-225216.jpgΑπό τον Αλ Τσχάιμερ
Είναι ν’ απορεί κανείς με την εν γένει τωρινή επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας. Το λιγότερο ν’ απορεί, γιατί μάλλον τα συμπεράσματα είναι περισσότερο από εμφανή.
Στη σημερινή κατάθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πάλαι ποτέ «τσάρος» του Γ. Παπανδρέου έγινε, κυριολεκτικώς, «ρόμπα» από τις ερωτήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, οι οποίες προκάλεσαν τις αξιοθρήνητες ως ύποπτες –και πάλι το λιγότερο- απαντήσεις του. Ιδίως δε την απάντησή του ότι κράτησε αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ για τον εαυτό του, αλλά δεν ξέρει που βρίσκεται τώρα!!!
Όσοι είδατε τα κανάλια σήμερα το 
βράδυ –μα όλα τα κανάλια- η αναμφισβήτητη επιτυχία του Προκόπη Παυλόπουλου αποδόθηκε στην κα Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία και ρώτησε τον «τσάρο» μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο και, απλώς, επανέλαβε τις ερωτήσεις του για να πάρει λίγες σταγόνες «δόξας». Με άλλα λόγια το ξεμπρόστιασμα του Γ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του δεν οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Τι να υποθέσει κανείς; Ότι οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας κοιμούνται; Ή ότι δεν έχουν καμία όρεξη να ξεμπροστιάσουν τους καταστροφείς του τόπου, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του; Ή ότι δεν πρέπει να φαίνεται ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπερασπιστής της Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, αλλά να βγάζει τη δουλειά και να τον κρύβουν; Μήπως και τα δύο;
Όποια απάντηση και αν επιλέξει κανείς το γεγονός είναι ένα: Έτσι που το πάνε στη Νέα Δημοκρατία, συγκαλύπτοντας αμέσως ή εμμέσως τις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, σε λίγο ο κόσμος θα κυνηγάει στο δρόμο τη Κυβέρνηση Σαμαρά και θα ξεχάσει σύντομα τον Γ. Παπανδρέου και τις ημέρες του.
Τέτοια «ταλέντα» διοικούν σήμερα τη Νέα Δημοκρατία! Και τόσος ο φόβος και ο τρόμος τους σχετικά με τη σύγκριση των σημερινών «ταλέντων» με τον Κώστα Καραμανλή και τη Κυβέρνησή του…