Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ζ.Μ.Λαμάρκ-καταπέλτης: "Γερμανία, χλωμή Μητέρα"


Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jose Manuel Lamarque και ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της χώρας μας "ξαναχτυπά" με ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο-κόλαφο για τους ηγέτες της ΕΕ και δη τους Γερμανούς, οι οποίοι επιδιώκουν την απόλυτη κυριαρχία στους λαούς της Ευρώπης διεξάγοντας ανήθικο οικονομικό πόλεμο...
Όλα ξεκινούν έχοντας στον νου την παρακάτω ρήση του Λουδοβίκου του XIV: "Eίναι πάντα η ανυπομονησία που οδηγεί στην ήττα".

Η Γερμανία σήμερα έχει ξαναγίνει η Γερμανία του προχτές. Τον τελευταίο καιρό αυτή η μορφή επαναλαμβανόμενων υποδείξεων που θυμίζει το ύφος του Μπίσμαρκ, όσο αφόρητη κι αν ακούγεται έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανών. Η κ. Μέρκελ ποντάρει στη δύναμη της χώρας της ώστε να επιβληθεί εις βάρος της ευρωπαϊκής ενότητας, και αυτή η επιβολή είναι το μόνο αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής πολιτικής της.
Μπορεί στο παρελθόν η κ. Θάτσερ να είχε δηλώσει "θέλω τα λεφτά μου πίσω", ωστόσο η κ. Θάτσερ είχε συνεισφέρει προτού διεκδικήσει τα χρήματά της πίσω. Η κ. Μέρκελ χωρίς να έχει πληρώσει τίποτα αρνείται να συμβιβαστεί και να ενστερνιστεί την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, που είναι το ζητούμενο του François Hollande.
 
Το ευρώ δεν μπορεί να είναι μια γαλλο-γερμανική συμφωνία έτσι όπως την οραματιζόταν το ζευγάρι Σαρκοζί-Μέρκελ. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που πίστευαν και έβλεπαν μια αρμονία στο εν λόγω ζευγάρι, αρνιόντουσαν να αντικρύσουν την πραγματικότητα, και την κραυγαλέα δυσαρμονία που εξέπεμπε. Σήμερα, οι κάρτες ανακατεύονται ξανα και η μοιρασιά δεν είναι η ίδια, αφού γίνεται  ο,τι τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή: ισορροπία δυνάμεων.

Εξάλλου το ότι η Γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική φάση, τώρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει κιόλας να στραγγαλίσει τις ασθενέστερες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιβάλλοντας κυρώσεις και λιτότητα στις υπερχρεωμένες χώρες θα προκαλέσει μια σοβαρή αιμορραγία που θα σκοτώσει τον άρρωστο και τη ζώνη του ευρώ. Το να οδηγηθούν αυτές οι προβληματικές οικονομίες σε ύφεση, δεν είναι αποτέλεσμα ηλιθιότητας, αλλά οφείλεται κυρίως στην έλλειψη νοημοσύνης από την οποία η κα Μέρκελ αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι διακατέχεται.

Και γι αυτό η Γερμανία παίζει τα ρέστα της σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι αφού αισθάνεται άτρωτη. Αυτή η χώρα ανέκαθεν αναπτυσσόταν και επιβίωνε βασισμένη σε εσφαλμένες αρχές με αποτέλεσμα να διαβρώνεται η υπόστασή της. Ο Μπίσμαρκ δημιούργησε μια αυτοκρατορία από το μηδέν βασισμένη σε αυταρχικές πολιτικές αρχές -που στοίχισαν και το κεφάλι του Γουλιέλμου του ΙΙ- καθιερώνοντας έτσι μια δημοκρατία βραδυκίνητη και παθητική που δεν μπορούσε να βρει το πατήματά της.
Το Τρίτο Ράιχ θεμελιώνεται στη βάση μιας πρωτόγνωρης βίας και σκληρότητας, και ολάκερη η οικονομία βασίζεται στην εργασία εισαγόμενων σκλάβων που μεταφέρθηκαν επί τούτου από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια, όταν η Γερμανία ανέκτησε μια μορφή δημοκρατίας, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία εκμεταλλεύτηκε το εργατικό δυναμικό που αποτελούταν στην πλειονότητα από Τούρκους με αποτέλεσμα την ακμή της γερμανικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, πολλές εταιρείες που είχαν συνεργαστεί με τη χιτλερική εξουσία εξακολουθούσαν να δραστηριοποιούνται αυξάνοντας τα κέρδη τους, και οι διευθυντές αυτών των επιχειρήσεων δεν αισθάνονται καμία ντροπή που τα κέρδη τους οφείλονται στη σύγχρονη σκλαβιά και την αναχρονιστική "ναζιστική" εξόντωση των εργαζομένων μέσα από πρωτόγνωρες πρακτικές.

Ευτυχώς, οι εκάστοτε καγκελάριοι διατηρούσαν χαμηλούς τόνους, δεδομένου ότι η σκιά του γερμανικού παρελθόντος είχε σημαδέψει για πάντα τους λαούς της Ευρώπης.

Η Μέρκελ, όμως έχει μνήμη χρυσόψαρου και για αυτό όλοι αναρωτιούνται αν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η μνήμη δεν είναι ούτε μόνο δυτικογερμανική ούτε μόνοανατολικογερμανική, αλλά πρόκειται για μια συλλογική μνήμη της Ενωμένης Γερμανίας με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Όταν η καγκελάριος αρνείται τον επιμερισμό των ρίσκων στην Ευρώπη, τότε αποσκοπεί στην εξαφάνιση του ευρώ, γεγονός που θα αυξήσει τις γερμανικές εξαγωγές. Έτσι το Βερολίνο γίνεται σιγά σιγά το υπέρτατο και ανίκητο προπύργιο της εξουσίας. Γιατί το Βερολίνο θέλει αδιαμφισβήτητα να κυριαρχήσει. Η Μέρκελ ταυτίζεται με το Γολιάθ, αγνοώντας όμως τον ερχομό του Δαβίδ. Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η πορεία της κας Μέρκελ και της κυβέρνησής της, που βασίζεται σε παράλογες απαιτήσεις και σε μια πρωτόγνωρη αγενή συμπεριφορά, ώστε να διασωθούν τα Γερμανικά συμφερόντα.

"Το πεινασμένο στομάχι δεν έχει αυτιά" λέει μια γαλλική παροιμία. Προκειμένου να επιβιώσει, η Μέρκελ θα ηττηθεί ντροπιασμένη και απελπισμένη τελικά. Γιατί είναι μόνη στην κουζίνα. Όμως το να ακολουθει κανείς μια συνταγή κατά γράμμα, σημαίνει ότι σέβεται και το χρόνο πραγματοποίησής της. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μουσακάς παίρνει τόσο πολύ χρόνο. Είναι ζήτημα τρόπου ζωής.

Σήμερα, ο Δαυίδ εμφανίζεται με τη μορφή του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη (Bundesverfassungsgericht).
 Το Δικαστήριο έχει 16 δικαστές που διορίζονται με διάταγμα για μία μη ανανεώσιμη θητεία 12 ετών εκ των οποίων οι οκτώ εκλέγονται από το Bundestag και οι άλλοι 8 από το Bundesrat. Το Δικαστήριο θα πρέπει να επανεξετάσει το σύμφωνο δημοσιονομικής εξυγίανσης της ΕΕ, και το μηχανισμό διάσωσης που το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε.
Πράγματι, τα μέλη του Κόμματος της Αριστεράς και μιας ένωσης ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας (έκκληση που υπέγραψαν 12.000 άνθρωποι) κίνησαν τις διαδικασίες ώστε το ανώτατο δικαστήριο να καταγγείλει τις παραπάνω συμβάσεις. Θεωρούν ότι το δημοσιονομικο σύμφωνο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταργεί το γερμανικό κοινοβουλίο, τις δημοκρατικές αρχές, και το ομοσπονδιακό σύνταγμα. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, Joachim Gauck ήταν αυτός, που συμφώνησε να μην υπογράψει τους παραπάνω δύο νόμους, μέχρι το Δικαστήριο να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος. Η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου, και η μελλοντική δημοσιονομική σύμφωνία είναι στα χέρια της παραπάνω ανώτατης αρχής, και μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή αρκετοί μήνες ώστε να έχουμε μια απόφαση.
 
Ας θυμηθούμε στο σημείο αυτό την απόφαση αυτού του Δικαστηρίου με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2009, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Αυτό το Δικαστήριο είχε απαγορεύσει ρητώς στη Γερμανία να καταργήσει την εθνική κυριαρχία της και να ενσωματωθεί σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη. Πράγματι, το γερμανικό Σύνταγμα επιτρέπει σήμερα στη Γερμανία να προσχωρήσει σε μια ένωση κυρίαρχων κρατών, αλλά όχι σε ένα ομοσπονδιακό κράτος.
 
Είναι πιθανό ότι το Δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφανθεί την άρση κάποιων σημείων του ΚΟΑ τα οποία μπορεί να είναι αμφιλεγόμενα. Για το ΚΟΑ, οι διεργασίες του ΔΝΤ αναφέρονται ως σημείο αναφοράς. Το ΔΝΤ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της διαδικασίας, αν και δεν είναι ένας Ευρωπαϊκός οργανισμός και παρ΄ όλα αυτά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τοποθετείται μετά από το ΔΝΤ. Θυμηθείτε ότι αυτό αφορά 17 κράτη, δηλαδή τη ζώνη του ευρώ, ενώ η Ένωση έχει 27 κράτη. Αυτή η ανισορροπία σίγουρα θα σημειωθεί από το Δικαστήριο. Τελικά, αν το Δικαστήριο αποφανθεί κατά του συμφώνου και του ΚΟΑ, ο κίνδυνος να δούμε την Ελλάδα και την Ισπανία να εγκαταλείπουν το ευρώ θα ήταν μεγάλος, και η Γερμανία θα αναγκαστεί να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης με κίνδυνο για την ίδια να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Τέλος, οι αρχηγοί των κρατών και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να θέλουν να διασώσουν το ευρώ με κάθε κόστος, με αποτέλεσμα την ύφεση της αβύσσου, μακριά από πολιτικές λιτότητας που δημιουργούν μόνο ανεργία και αυξάνουν τα δεινά των λαών. Αυτή είναι και η γνώμη του βραβευμένου με Νόμπελ στα Οικονομικά Τζόζεφ Στίγκλιτς. Το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ευρώπης θυσιάζεται στο βωμό της διεθνούς οικονομίας. Για τους Τζόζεφ Στίγκλιτς και Πολ Κρούγκμαν -ένας άλλος νομπελίστας στα οικονομικά- η ανθρωποθυσία στο βωμό του κεφαλαίου έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά. Αυτή η τρελή πορεία του κύκλου της ύφεσης και από την άλλη τα ελλείμματα και η λιτότητα θα επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Η κινεζική οικονομία έχει σταματήσει και ο Μπαράκ Ομπάμα ανησυχεί για την επανεκλογή του. Γι'αυτούς, δεν υπάρχει επιστροφή αφού η ύφεση στην Ευρώπη θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμου.
 
Για τον Paul Krugman, μια πιθανή λύση θα ήταν η αναζωπύρωση του πληθωρισμού στη Γερμανία. Αλλά με την κ. Μέρκελ, η επιλογή αυτή θα παραμείνει ένα όνειρο. Και πάλι, μέσα από την άγνοια των ανθρώπων και τα κατευθυνόμενα άρθρα των εφημερίδων η Ευρώπη θα παραμείνει στάσιμη και θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλο κίνδυνο. Αγνοόντως τις ιδιαιτερότητες του κάθε πολιτισμού αγνοείται ο ίδιος ο άνθρωπος, και όταν ο άνθρωπος αγνοείται τότε του στερείται το μέλλον.
 
Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος είναι πλεον επικεφαλής της Ένωσης, έχει ανακοινώσει ότι διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για τη Δημοκρατία της Κύπρου, αφού οι συνθήκες είναι περισσότερο ευνοϊκές από εκείνες της Τρόϊκα ΕΕ-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - ΔΝΤ. Είναι αλήθεια ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας μιλά άπταιστα ρωσικά και έχει σπουδάσει στη Μόσχα. Αλλά το παράδειγμα μιλάει από μόνο του. Εξαιτίας της εμμονής μιας ισχυρής χώρας στη  Βόρεια Ευρώπη, η Νότια Ευρώπη γνωρίζει -όπως και ο Δημήτρης Χριστόφιας- ότι πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις για την αναχαίτιση της κρίσης. Εξάλλου οι άνθρωποι του Νότου ήταν ιστορικά το παιχνίδι στο σκάκι, τάβλι ή οποιοδήποτε άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι, αρέσκονταν να παίζουν οι Βόρειοι Λαοί.

Η κρίσιμη στιγμή φτάνει, όταν η αλήθεια έρχεται στο φως και πληρώνονται οι λογαριασμοί. Τα εμπόδια μπροστά στη Μέρκελ θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλό οιωνό για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Προσπαθώντας να σώσουμε την Ευρώπη σήμερα είναι σαν να προσπαθούμε να σώσουμε και τις ψυχές μας.
 
Jose Manuel Lamarque http://helpthegreekpeople.blogspot.gr/

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δεν ξεχνώ - Σαν σήμερα ξεκίνησε ο "Αττίλας"


Παρασκευή, 19 του Ιουλίου, 3 τα ξημερώματα, ο σταθμός της Κυρήνειας έπιασε ένα σήμα με οδηγίες προς τους Τουρκοκύπριους. Ειδοποιήθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο, Ρότζερ Ντέιβις, που απάντησε πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης. Στις 9 το βράδυ, η Λευκωσία ειδοποίησε την Αθήνα: «Στα ανοιχτά της Κύπρου φάνηκαν τουρκικά αποβατικά». Η Αθήνα απάντησε: «Πρόκειται για άσκηση». Καθώς βράδιαζε, την Παρασκευή19 του Ιουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γρηγόριος Μπονάνος ήταν κατηγορηματικός: Δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές στους Τούρκους. Νύχτωσε κι έκλεισε το Πεντάγωνο. Όλοι πήγαν στα σπίτια τους. Ο Μπονάνος προτίμησε τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η ζέστη ήταν αφόρητη στην Αθήνα.

Ώρα 4.30 το πρωί, στην Άγκυρα, ξύπνησαν τον Έλληνα πρεσβευτή, Κοσμαδόπουλο και του εξήγησαν πως, με το πραξικόπημα, παραβιάστηκε η συνταγματική τάξη στην Κύπρο και, γι’ αυτό, η Τουρκία επενέβαινε με το δικαίωμα της εγγυήτριας δύναμης. Το σχέδιο «Αττίλας» είχε ξεκινήσει. Ο πρεσβευτής ξύπνησε τον πρωθυπουργό Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο και τον ενημέρωσε. Ο Ανδρουτσόπουλος ξύπνησε τους άλλους κοιμώμενους. Έδωσαν όλοι ραντεβού στο Πεντάγωνο. Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εισβολή. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων .Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην πριν του πραξικοπήματος κατάσταση. Επίσης η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα για την επέμβασή της ήταν κατοχυρωμένο στη Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνθήκη που δημιουργήθηκε με σκοπό να διαφυλάσσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Συνθήκη Εγγυήσεως δεν δίνει το δικαίωμα ένοπλης παρέμβασης στις εγγυήτριες χώρες, παρά μόνο εάν
·   Εγγυήτρια χώρα χρειάζεται να αμυνθεί σε περίπτωση εισβολής από μια Τρίτη χώρα.
·   Τα Ηνωμένα Έθνη ζητήσουν ένοπλη παρέμβαση από μια εγγυήτρια χώρα
·   Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητήσει ένοπλη παρέμβαση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνει το αίτημα.

Ποτέ δεν εγκρίθηκε τέτοιο αίτημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε από την Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουλίου, δεν είχε πάρει απόφαση. Η Τουρκία, σύμφωνα με τις Ελληνικές θέσεις, ενέργησε με βάση τα προ πολλού έτοιμα σχέδια της. Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός ζήτησε την επέμβαση, ο οποίος είχε αναγκαστεί να μεταφερθεί σε καταφύγια και ήταν υπό διωγμό. Ο Τουρκικός στόλος επιτέθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας και τα σημεία όπου βρίσκονταν ελληνοκυπριακές δυνάμεις. Δυνάμεις αλεξιπτωτιστών ρίχτηκαν σε περιοχές τουρκοκυπριακές και στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λευκωσίας. Οι εισβολείς διέθεταν όλα τα σύγχρονα όπλα της εποχής. Αντίσταση άξια λόγου πρόβαλε η ΕΛΔΥΚ και σώματα Κυπρίων Εθνοφρουρών, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν ή χάθηκαν τα ίχνη τους. Στο μεταξύ στην Ελλάδα έγινε γενική επιστράτευση και κινητοποίηση στρατού, αλλά το ελληνικό καθεστώς της Στρατιωτικής Κυβέρνησης, δεν προχώρησε παραπέρα και δεν αντέδρασε στρατιωτικά.

Στη Νέα Υόρκη συνήλθε και πάλι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποφάσισε την κατάπαυση του πυρός από τις 4 το απόγευμα της 22ης Ιουλίου. Με την προοπτική της κατάπαυσης του πυρός, οι Τούρκοι δυνάμωσαν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις, καταλαμβάνοντας την Κερύνεια και επεκτείνοντας τη ζώνη κατοχής. Στις 4 το απόγευμα, από την ελληνοκυπριακή πλευρά εφαρμόστηκε η απόφαση για κατάπαυση του πυρός, όχι όμως από την πλευρά των Τούρκων, που προώθησαν τις δυνάμεις τους και κύκλωσαν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν την καθεστωτική αλλαγή στην Αθήνα. Η πτώση του στρατιωτικού καθεστώς και η μεταβίβαση της εξουσίας στους εξόριστους πολιτικούς ήταν γεγονός. Την 24η Ιουλίου κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ορκίστηκε στην Αθήνα, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Παράλληλα στην Κύπρο τα γεγονότα υποχρέωσαν τον Σαμψών να παραιτηθεί. Πρόεδρος ανάλαβε ο Γλαύκος Κληρίδης. Στις 25 Ιουλίου 1974 άρχισαν στην Γενεύη οι ειρηνευτικές συνομι λίες για την Κύπρο, μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών χωρών της Κυπριακής Ανεξαρτησίας (Μαύρος, Γκιουνές, Κάλαχαν). Στο τέλος των συνομιλιών, στις 30 Ιουλίου, υπέγραψαν διακήρυξη, τα κύρια σημεία της οποίας ήταν:

·   Η μη επέκταση των περιοχών που είχαν κάτω από τον έλεγχό τους οι αντίπαλες δυνάμεις.
·   Η εγκαθίδρυση ζωνών ασφαλείας μεταξύ των αντιμαχομένων
·   Η εκκένωση των Τουρκικών θυλάκων από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ
·   Το δικαίωμα να διαθέτουν οι δύο πλευρές δική τους αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας
·   Η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού.

Εάν σκοπός της Τουρκίας μέσω της εισβολής ήταν ό,τι είχε ανακοινώσει και ισχυρίζεται μέχρι σήμερα, δηλαδή ότι δεν πρόκειται περί εισβολής αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στη πριν του πραξικοπήματος κατάσταση, η εισβολή έπρεπε να σταματήσει εδώ. Τα σχέδια των Τούρκων όμως ήταν άλλα. Ακολούθησε η δεύτερη φάση των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης (8-14 Αυγούστου) και φυσικά η συνέχεια των τουρκικών επιχειρήσεων με τα γνωστά αποτελέσματα ενώ εδώ στην Ελλάδαμας έλεγαν ότι "η Κύπρος είναι μακριά".

Συρία: Η κορύφωση του δράματος - Μαίνονται οι μάχες - Έτοιμοι να επέμβουν οι Ρώσοι


Image
Στην κορύφωση του συριακού δράματος οδηγούμαστε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά την εξόντωση του μεγαλύτερου μέρους της ηγεσίας του μηχανισμού Άμυνας και Ασφαλείας της Συρίας μετά την χτεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της αραβικής χώρας. 
Την ίδια στιγμή που όπως ανέφερε το defencenet οι αντάρτες πια ελέγχουν τα σύνορα με το Ιράκ και μπορούν να φέρνουν με ευκολία οπλισμό και νέες δυνάμεις από την Λιβύη όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι από την Δαμασκό. Η χτεσινή βομβιστική επίθεση συνοδεύτηκε από καταδρομικές επιχειρήσεις των χιλιάδων Λίβυων μισθοφόρων ισλαμιστών οι οποίοι υποστηρίζονται από το Κατάρ και συγκεκριμένη φατρία από την Σαουδική Αραβία.
Η μάχη της Δαμασκού ξεκίνησε χτες με τους αντάρτες να επιτυγχάνουν ένα σημαντικό πλήγμα κατα του Assad  αλλά με τον συριακό Στρατό να εξαπολύει επίθεση και να αντέχει στην πίεση των ισλαμιστών ξενόφερτων μισθοφόρων οι οποίοι συνεργάζονται με μέλη της Al Qaida ακραίες ισλαμιστές οργανώσεις που δρούσαν στο γειτονικό Ιράκ όλα αυτά τα χρόνια κατά των Αμερικανών. 
Οι δυνάμεις αυτές που σκότωναν του Αμερικανούς στρατιώτες τώρα πολεμούν στην Συρία προς όφελος των γεωπολιτικών στόχων των πρώην αντιπάλων τους σε ένα παιχνίδι ισχύος για το ποιος θα ελέγξει την δίοδο ουσιαστικά των ενεργειακών πόρων της Σ. Αραβίας του Ιράκ και του Κουβέιτ προς την Δύση μέσω μίας ελεγχόμενης από την Δύση Συρίας.
Tουλάχιστον αυτό φιλοδοξούν οι δυτικοί αξιοποιώντας την παράλληλη δράση της Al Qaida και των άλλων ισλαμιστών σε μία παράξενη συνύπαρξη κατά του Assad.  Την ίδια στιγμή η Δύση και οι χώρες του Κόλπου έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο πληροφοριών με τα διεθνή ΜΜΕ που διαθέτουν ενώ και οι κούρδοι της Συρίας οι οποίοι είχαν κρατήσει χαμηλούς τόνους προχωρούν στην  σταδιακή αποσκίρτηση τους από την κεντρική κυβέρνηση της Συρίας.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRAT διάφορες ένοπλες ομάδες, οι οποίες συσχετίζονται με το ΡΚΚ, τις τελευταίες ώρες έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχο τους την πόλη Kobani, στην βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι αυτονομιστές απομάκρυναν από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης της Συρίας. Στην συνέχεια, δημιούργησαν συμβούλια πολιτών, τα οποία πλέον ελέγχουν την πόλη Kobani, στην βόρεια Συρία.
Οι εκπρόσωποι του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ στην Συρία ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν την επέκταση των ένοπλων συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού. Παράλληλα το PKK θα συνεχίσει τις επιθέσεις του σε τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους ακόμα και κατά τον μήνα του Ραμαζανιού δηλαδή μέχρι και την 18η Αυγούστου.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Συρία, στην Κύπρο και ανοικτά των ακτών της Συρίας βρίσκεται ο ρωσικός Στόλος με το ρωσικό αντιτορπιλικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Smetlivy τα δύο αποβατικά Ν.Filchenkov και Tsezar Kunikov, και τα δύο ρυμουλκά περιμένοντας την άφιξη του στολίσκου του βόρειου ρωσικού Στόλου ο οποίος αποτελείται από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko την φρεγάτα Yaroslav Mudry και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ρωσική δύναμη θα αντιδράσει με αποφασιστικότητα στην περίπτωση που οι δυνάμεις των αναρτών πλησιάσουν σε περιοχές που υπάρχουν τα σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα τα οποία πρόσφατα παραδόθηκαν στην Συρία και προσπαθήσουν να τα κυριεύσουν. 
'Οπως έχουν δηλώσει Ρώσοι αξιωματούχοι οι ρωσικές δυνάμεις θα επέμβουν στρατιωτικά για να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη δίνοντας μία άλλη ποιοτική διάσταση στο συριακό δράμα το οποίο όπως φαίνεται έχει εισέρθει στην τελική του φάση  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έρευνα σε 21 χώρες: To ΔΝΤ αφαιρεί ανθρώπινες ζωές


Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6 με 7 χρόνια φέρνει μαζί του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που... σώζει.
Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", η οποία επικαλείται διεθνείς μελέτες, τ’ αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ ως σωτήρας προκάλεσε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους.

Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις εναντίον του ειδικά από εκπροσώπους του Ταμείου.
Στην εργασία αυτή που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση "Plos" γινόταν συγκριτική μελέτη σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ κατά τα έτη 1991-2002 από την οποία φάνηκε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να μπουν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Δεν ήταν όμως μόνο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που επιδεινώθηκε η υγεία των λαών λόγω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, οπότε και δρούσε το ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άρα χωρίς φάρμακα λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν να αυξάνεται η θνητότητα των πολιτών κατά 5% για κάθε χρόνο σωτηρίας από το ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης.
news247

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

‘Αυτή τη φορά εκβιάζονται οι Γερμανοί”

”Πριν από την κρίση, οι Έλληνες θαύμαζαν τους Γερμανούς. Τώρα τους μισούν. Είναι μία παράδοξη κατάσταση: Η Γερμανία φέρει το βάρος των πακέτων στήριξης, αλλά η κα Merkel θεωρείται αδίστακτος υπερασπιστής των γερμανικών συμφερόντων και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί σύμβολο της γερμανικής αλαζονείας και αναλγησίας”.

Διαβάστε το άρθρο του πρώην επικεφαλής του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων Hans-Olaf Henkel στους Financial Times με τίτλο : Στροφή 180 μοιρών ετοιμάζει η Angela Merkel

”Όταν συμφώνησε στο πακέτο στήριξης των ισπανικών τραπεζών και πρακτικά στο δρόμο για την τραπεζική ενοποίηση, αν και με αυστηρές προϋποθέσεις, η Angela Merkel έχασε μία σημαντική μάχη.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Μπορεί ο ευρωπαϊκός Τύπος να την χαρακτηρίζει «κυρία Nein», αλλά στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με το Neville Chamberlain παρά με τη Margaret Thatcher. Αυτή τη φορά, οι Γερμανοί είναι εκείνοι που εκβιάζονται, από τους Γάλλους.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2010, όταν η κα Merkel έθεσε θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αφού ο Nicolas Sarkozy την απείλησε με τερματισμό της ειδικής γαλλο-γερμανικής σχέσης, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και βοήθησε στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν ένα πακέτο στήριξης για τις γαλλικές τράπεζες.

Όταν ζήτησε επιβολή αυτόματων κυρώσεων στους παραβάτες των δημοσιονομικών κανόνων, ο κ. Sarkozy την έπεισε για το αντίθετο στην Deauville. Για δεκαετίες οι Γερμανοί καγκελάριοι αντιστέκονται στη γαλλική ιδέα μίας ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης. Η κα Merkel την αποδέχθηκε. Κι ενώ είχε χαρακτηρίσει την επιβολή ενός φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών «αντιπαραγωγική», λίγο αργότερα την υποστήριξε θερμά.

Στη Γαλλία μπορεί να περιμένουν νέες υποχωρήσεις από τη Γερμανία. Και ενώ το «φρένο χρέους» (που σχεδιάστηκε για να μην μπορούν οι πολιτικοί να χτίζουν χρέη) αποτελεί πλέον μέρος του γερμανικού συντάγματος, ο Francois Hollande αρνείται να κάνει το ίδιο στη Γαλλία, αν και το υποσχέθηκε ο προκάτοχός του.

Η υιοθέτηση του «φρένου χρέους» στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα ήταν θεμελιώδους σημασίας για τη Γερμανία. Με τον κ. Hollande όμως, αυξάνεται ταχύτατα ο κίνδυνος να προσφύγει ακόμη και η Γαλλία στον μηχανισμό στήριξης.

Ενώ η Γερμανία έθεσε όριο σύνταξης τα 67 έτη, ο κ. Hollande το μείωσε στα 62 έτη. Αν και το ποσοστό της ανεργίας στους νέους είναι τετραπλάσιο στη Γαλλία από ότι στη Γερμανία, ο κ. Hollande αύξησε τον κατώτατο μισθό σε επίπεδο ρεκόρ. Τον προηγούμενο χρόνο, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στη Γαλλία ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν τριπλάσιο από ότι το γερμανικό. Βεβαίως, στη Γαλλία δεν γίνεται καν συζήτηση για πρόγραμμα λιτότητας.

Ενώ η Thatcher ζητούσε πάντα τα χρήματά της πίσω, η Angela Merkel σπαταλά τα δικά της για να σώσει το ευρώ. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι ο αρχισυντάκτης της Le Figaro δήλωσε κάποτε πως το ευρώ ήταν η νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος.

Όλα αυτά τα ψυχρά δεδομένα όμως, δεν ταιριάζουν με τη θερμή ρητορική της Angela Merkel. Πράγματι, επιπλήττει όλους τους Ευρωπαίους για το τι πρέπει να κάνουν. Οι Ισπανοί πρέπει να πηγαίνουν λιγότερες διακοπές, οι Έλληνες να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις ταχύτερα, οι Ιταλοί να μειώσουν το δημόσιο τομέα τους κ.ο.κ. Μην της επιρρίπτετε ευθύνες για αυτό. Δεν είναι καθήκον του κάθε πιστωτή να επιβλέπει τους χειρισμούς των δανειστών του;

Οι πολιτικοί του Ευρωπαϊκού Νότου την ακούν ευγενικά και μετά συνεχίζουν αμέριμνοι, αλλά η ίδια καταφέρνει να ανταγωνίζεται τους πολίτες της. Πριν από την κρίση, οι Έλληνες θαύμαζαν τους Γερμανούς. Τώρα τους μισούν. Είναι μία παράδοξη κατάσταση: Η Γερμανία φέρει το βάρος των πακέτων στήριξης, αλλά η κα Merkel θεωρείται αδίστακτος υπερασπιστής των γερμανικών συμφερόντων και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί σύμβολο της γερμανικής αλαζονείας και αναλγησίας.

Γιατί το κάνει; Στην πραγματικότητα βεβαίως, η ρητορική της απευθύνεται στο εγχώριο γερμανικό κοινό. Όσο οι Γερμανοί θεωρούν ότι είναι σκληρή με τους πολιτικούς του Νότου, τόσο λιγότερο συνειδητοποιούν ότι εκείνοι θα πληρώσουν για την.. ευρω – ρομαντική πολιτική. Προτού εγκριθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του κόμματός της στην Bundestag καυχήθηκε με υπερηφάνεια: «Τώρα η Ευρώπη μιλάει γερμανικά».

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί ανακαλύπτουν όμως, ότι μπορεί η Ευρώπη να μιλάει γερμανικά, αλλά ενεργεί γαλλικά. Όμως, με την επιτόπια στροφή της Angela Merkel για το πακέτο στήριξης των ισπανικών τραπεζών με ειδικούς όρους, το κλίμα στην πατρίδα της Angela Merkel έχει αλλάξει. Διακόσιοι οικονομολόγοι διαμαρτυρήθηκαν με μία ανοιχτή επιστολή προς τους Γερμανούς πολίτες.

Ακόμη και το Συνταγματικό Δικαστήριο δηλώνει ως εδώ και μη παρέκει. Με μία πρωτοφανή κίνηση, οι δικαστές ζήτησαν δημοσίως από τον πρόεδρο της Γερμανίας να αναστείλει την υπογραφή του νομοσχεδίου για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Εάν το Δικαστήριο κρίνει ότι μεταβιβάζεται περαιτέρω εξουσία προς τις Βρυξέλλες τότε θα τεθεί θέμα δημοψηφίσματος. Τότε η κα Merkel μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μία νέα «Φουκουσίμα».

Επισημαίνεται ότι μόλις λίγες ημέρες αφότου το τσουνάμι χτύπησε την Ιαπωνία, η κα Merkel εγκατέλειψε την ενεργειακή της πολιτική και ανακοίνωσε την πλήρη αποχώρηση από την πυρηνική ενέργεια. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η στήριξη της κοινής γνώμης προς την πυρηνική ενέργεια είχε βυθιστεί. Και η καγκελάριος προχώρησε στην ταχύτερη αλλαγή πολιτικής στην σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας.

Εάν υπάρξει δημοψήφισμα για την Ευρώπη ή για το ευρώ, τότε ενδέχεται να δεχθεί παρόμοιες πιέσεις. Και ενδεχομένως να οδηγηθούμε σε μία ακόμη θεαματική στροφή 180 μοιρών στην πολιτική, αυτή τη φορά για το ευρώ”.

newsit.gr

Σχέδιο γεωπολιτικής εξαφάνισης της Ελλάδας!


Η χώρα μας έχει κυριολεκτικά εκτελεστεί οικονομικά, κοινωνικά, από άποψη διεθνούς υπόστασης και, εν τέλει, γεωπολιτικά. Οι επιπτώσεις είναι τόσο βαριές, που φαίνεται να επιβεβαιώνουν την αρχική υποψία ότι ο στόχος του μνημονίου ήταν ακριβώς αυτός: Να βγει η χώρα εκτός μάχης και όχι να «διασωθεί».

Τις υπόνοιες επιβεβαιώνει η εμμονή κυρίως των Γερμανών - αλλά όχι μόνο- στην άκαμπτη στάση τους για εφαρμογή του προγράμματος χωρίς αλλαγές, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα που ήδη έχει επιφέρει.

Tα ανωτέρω είναι μερικά από τα πιο δυσάρεστα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν δύο χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής του μνημονίου στην Ελλάδα, σαφώς εκ του αποτελέσματος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα».
Καθολική κατάρρευση

Στον τομέα της Άμυνας, σύμφωνα με το περιοδικό, συντελείται κανονική κατάρρευση σε όλο το φάσμα των αποτρεπτικών δυνατοτήτων, δημιουργώντας κινδύνους για την εθνική ασφάλεια σε μια περίοδο εξαιρετικά ρευστή
[σσ. φλέγον ζήτημα που έχει αναδείξει επανειλημμένα και μετ' επιτάσεως
μέχρι σήμερα το defencenet.gr με δεκάδες άρθρα στα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ].


Στο δημογραφικό πεδίο οι εξελίξεις είναι δραματικές. Η γήρανση του πληθυσμού, η οποία επιτείνεται από την περαιτέρω μείωση των γεννήσεων λόγω της οικονομικής αδυναμίας των νέων, συνοδεύεται από μαζικό κύμα μετανάστευσης, με αποτέλεσμα η χώρα να μετατρέπεται σε δημογραφική έρημο.

Σύμφωνα με δημογραφικές έρευνες, η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 8.000.000 το 2030, όταν οι γειτονικές Τουρκία και Αλβανία θα αριθμούν 100.000.000 και 16.000.000 αντίστοιχα!

Ήδη, η Eurostat εκτιμά πως ο πληθυσμός στη χώρα μας είναι μειωμένος κατά 20.000 περίπου σε σχέση με την επίσημη απογραφή του 2001.

Η μεγάλη παρτίδα

Η σύνοψη αυτών των επιπτώσεων του μνημονίου, σύμφωνα με το περιοδικό, γίνεται τώρα, που η εφαρμογή του προγράμματος και οι σχέσεις με τους εταίρους έχουν φτάσει σε σημείο καμπής, για να καταδειχτεί ότι η χώρα έχει πέσει θύμα μηχανής από δήθεν εταίρους και συμμάχους, με στόχο τη γεωπολιτική εκμηδένισή της.


Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο. Η πορεία της από την εύρεση των κοιτασμάτων στην έκρηξη στο Μαρί που «εξαέρωσε» το 14% του κυπριακού ΑΕΠ και τελικά στην πίεση για ένταξη στην τρόικα είναι ενδιαφέρουσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

Image
Συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Γ.Σμπώκο, κατονομάζει ως «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, κατά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πως το ΠΑΣΟΚ έφερνε Ρωσοπόντιους από την Κύπρο τους ελληνοποιούσε και τους πλήρωνε για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην Θεσσαλονίκη τον Άκη, ενώ το ίδιο έκανε και με τσιγγάνους. Το defencenet.gr έχει επανειλημμένα αναφέρεθεί στο όργιο νοθείας των εκλογών του 2000.

Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 150.000 "Έλληνες" επιπλέον, με δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 75.000 ψήφους το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και να αλλοιωθεί η βούληση του ελληνικού λαού.

Ολόκληρα χωριά στον Έβρο, στην Θεσσαλία, δεκάδες τμήματα στην Β'Αθήνας, ξαφνικά πενταπλασίασαν τους κατοίκους ή τους ψηφοφόρους τους.

Αντέδρασε "χλιαρά" τότε η ΝΔ (πάντα "χλιαρή"η ΝΔ...) αν και είχε όλα τα στοιχεία: Φυλές από όλα τα μέρη του κόσμου, από το Πακιστάν, μέχρι τη Μολδαβία, τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ είχαν ψηφίσει ως Έλληνες πολίτες.

Πήγαιναν κι ερχόντουσαν δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη από Κύπρο και από Βουλγαρία, αλλά και από μυστηριώδεις εταιρείες τσάρτερ σαν αυτές που χρησιμοποιεί η CIA για τις "δουλειές" της το Σάββατο πριν τις εκλογές και ολόκληρη την Κυριακή μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες.

«Ο Ακης έκανε τα πάντα για να βγει βουλευτής. Ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά ψήφων από ρωσοπόντιους στην Κύπρο, και τσιγγάνους καθώς και την αγορά εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Νικόλαος Ζήγρας στον ανακριτή.

Ως πρωταγωνιστές στην κομπίνα εμφανίζει - εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου - πρώην υπουργό από την Κύπρο, τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Drumilan International Βλάση Καμπούρογλου, καθώς και τον συριακής καταγωγής άραβα μεγαλοεπιχειρηματία κ. Αλ Σαγιάντ Φουάντ.

Παράλληλα, «καίει» τον επί σειρά ετών συνεργάτη του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Σμπώκο, καθώς τον εμπλέκει ευθέως ως «αποδέκτη» μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για μηχανισμό εξαγοράς ψήφων από πλευράς Τσοχατζόπουλου με ποσά άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου για την εκλογή του στη Βουλή και τη διασφάλιση της ασυλίας.

Με την απολογία του, ο κ. Ζήγρας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε για τις δυο συζύγους Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μοντενχάουερ και Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζοντας τις αμφότερες να «γνωρίζουν».



Σύμφωνα με την απολογία του Νικόλαου Ζήγρα:


Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης, και ο Ιωάννης Σμπώκος


Ο Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, ο άνθρωπος που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Αλ Φαγιάντ Φουάντ, Καμπούρογλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αυτός μετέφερε σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η μεταφορά των χρημάτων γινόταν συχνά σε τσάντες, και από τον Σμπώκο.
Ο Νικόλαος Ζήγρας αναφέρεται και στην προσωπική σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αναγνωρίζοντας τόσο τη διευθέτηση όλων των εξόδων νοσηλείας όσο και το μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία του, από τον εξάδελφό του_ που πάντα κατά με την απολογία, «εμφανιζόταν ως σωτήρας μου».

«Αισθανόμουν ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του. Πολύ αργότερα, αντελήφθην την υστεροβουλία του, για τις παραπάνω ενέργειες. Ήθελε να μην πεθάνω, και δεν προλάβω να τον ενημερώσω για λογαριασμούς».


Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν κρατούσε μυστικά από τις συζύγους του, τόσο την πρώην κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ, όσο και τη νυν Βίκυ Σταμάτη, ως εκ τούτου και οι δυο γνώριζαν τις κινήσεις του. Συνείδηση της κατάστασης αποδίδει και στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Σχέδιο ΓΑΠ: Οι Έλληνες στο Δρομοκαΐτειο


Είναι πολύ δύσκολο να υποθέσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει βαλθεί συνειδητά να μας τρελάνει. Στην έναρξη του «συμποσίου της Σύμης», ένας αμέτοχος cool και casual Γιώργος μας είπε ότι:
«Οι πελατειακές πολιτικές, η έλλειψη διαφάνειας και μία πολιτική ελίτ σε σχέση διαπλοκής με το κατεστημένο, δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι αλλαγές που προωθούσαμε, η δικαιοσύνη, η ισότητα και να αναπτυχθούν οι πραγματικές δυνατότητες της χώρας και των πολιτών της».
Ο αντιεξουσιαστής στην εξουσία, ο αντισυστημικός γιός και εγγονός πρωθυπουργών, ο κληρονόμος κόμματος εξουσίας ελέω ονόματος, δεν μπόρεσε να αλλάξει το Σύστημα επειδή δεν τον άφησε η πολιτική ελίτ. Μάλιστα. Το «και πού να πιάσουν οι ζέστες» αποκτά νέο περιεχόμενο…
Αλήθεια, τα τεκμηριωμένα και ομολογημένα παζάρια του με τον Στρως Καν για την μεθόδευση της εισόδου της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. ενδιαφέρουν τελικά την Δικαιοσύνη; Ή θα μας τρελαίνει ανενόχλητος, ως γαλαζοαίματος;
ΑΚ

Στο ίδιο έργο θεατές


Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή όπως τη θέλουμε, ας προσπαθήσουμε να μην την εξευτελίσουμε
 
Θα γίνουμε σήμερα λίγο… λαϊκοί για να αποδώσουμε το τι συμβαίνει με την οικονομία. Και θα θυμηθούμε το γνωστό τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου «Τραβάω λοιπόν σ’ όλα μια κόκκινη γραμμή».
Δεν πρόκειται για επαναστατική διάθεση, αλλά γιατί όλα όσα λέγονται τελευταία φαίνεται ότι μας γυρνάνε πίσω, πριν τις εκλογές, όταν ο κόσμος ζητούσε (και ζητά) να αλλάξει τη ζωή του. Όχι να γίνει ξαφνικά ένα θαύμα και να επιστρέψουμε στην εποχή της νιρβάνας, αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
«Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή όπως τη θέλουμε, ας προσπαθήσουμε να μην την εξευτελίσουμε», για να παραφράσουμε το μεγάλο Καβάφη.
Ακούμε τις τελευταίες ώρες διάφορα εφιαλτικά σενάρια για την οικονομία και για τα μέτρα που μας πιέζουν οι ξένοι να λάβουμε.
Λένε τελευταία ότι κάποιες χώρες πιέζουν να πάρουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ μέτρα  2 δις ευρώ φέτος, ξεχωριστά δηλαδή από τα 3 δις που πήραμε και από τα 11,6 δις που πρέπει να βρούμε την επόμενη διετία.
Λένε επίσης ότι προσπαθούμε να πείσουμε τους ξένους ότι οι αποκλίσεις οφείλονται στην ύφεση και δεν πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα.
Επίσης, διαρρέουν από το υπουργείο Οικονομικών ότι μας πιέζουν για οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Προσέξτε, φημολογείται ότι θα κοπούν και πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις. Απίστευτα πράγματα δηλαδή.
Θα παραβλέψουμε ότι ακόμη και αυτοί που συζητούν τα παραπάνω καλύτερα να πάνε να πέσουν από κανένα βράχο, όχι για να δροσιστούν αλλά για να πνιγούν.
Να παραβλέψουμε επίσης ότι η τρόικα δεν ξέρει τι της γίνεται και όταν θα έλθει στην Ελλάδα και αρχίσει να ζητά κι άλλα μέτρα, θα μετανιώσει μόλις δει την πραγματική κατάσταση της χώρας.
Όμως, το να συζητούν κάποιοι για νέα μέτρα που μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία, αυτό φτάνει στα όρια του μαζοχισμού.
Δύο πράγματα συμβαίνουν και η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
Είτε οι ξένοι μας οδηγούν στην έξοδο από την Ευρωζώνη, εθελοντικά είτε θέλουν να επαναλάβουν το περσινό καλοκαιρινό δράμα. Τότε που υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Βενιζέλος και πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου. Τότε που και πάλι περιμέναμε την τρόικα και τη δόση του δανείου και προκειμένου να τα πάρουμε τα λεφτά, αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε μεσοκαλόκαιρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ο Αύγουστος πέρασε και το Σεπτέμβριο συνειδητοποιήσαμε ότι οι αριθμοί δε βγαίνουν και πρέπει να κάνουμε κι άλλο κούρεμα στο χρέος. Αλλά πριν από αυτό μας είπαν ότι πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Θυμάστε τον Βενιζέλο που έβγαινε και μας ανακοίνωνε τα χαράτσια και τις περικοπές με… πόνο και δάκρυ.
Ε, φαίνεται ότι ζούμε στο ίδιο έργο θεατές. Μας ζητούν νέα μέτρα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακόμη περισσότερη φτώχεια.
Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα υποκύψει στις πιέσεις; Αν το κάνει τότε υπογράφει τη θανατική της καταδίκη. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε άλλους εκβιασμούς. Άλλωστε, αυτή η κυβέρνηση συστάθηκε με βάση τη νωπή λαϊκή εντολή της επαναδιαπραγμάτευσης, της ελάφρυνσης των βαρών στους πολίτες.
Οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση θα σημάνει την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και τη σίγουρη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Η κόκκινη γραμμή είναι μπροστά μας.
Γι’ αυτό και η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, όπως και οι αποφάσεις. Όμως, με συνδικαλιστικές πρακτικές υπουργών που δε βρίσκουν τι δαπάνες θα κόψουν από τα υπουργεία τους, μέλλον δεν έχει η χώρα.
Ελπίζουμε ότι όλα όσα ακούγονται είναι επικοινωνιακή διαχείριση (αυτή μας έφαγε, αλλά τι να κάνουμε). Δηλαδή να ακούγονται πολλά ώστε να περάσουν πιο εύκολα άλλα μέτρα. Ευελπιστούμε ότι ο Γ. Στουρνάρας και φυσικά ο Αντ. Σαμαράς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα λάβουν μέτρα που δε θίγουν τις χαμηλές κοινωνικές ομάδες ούτε δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια.
Όπως μας λένε οι πληροφορίες μας, το λίπος που υπάρχει είναι απίστευτο και η κυβέρνηση έχει κάποιους κρυμμένους άσους για να μας εκπλήξει θετικά. Λέγεται για παράδειγμα ότι η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δε θα βγάλει ειδικά μέτρα αλλά κατευθύνσεις. Και κατευθύνσεις που θα έχουν ένα βασικό στοιχείο: Δεν κόβουμε από τους ανθρώπους που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ. Εδώ είναι η πρώτη κόκκινη γραμμή που λέγεται ότι έχει μπει.
Επίσης, λέγεται ότι μέσα στον Αύγουστο θα ανακοινωθούν μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα δώσουν ελπίδα για δουλειές και ρευστότητα. Και τέλος, φημολογείται ότι η επιμήκυνση κατά δύο έτη του προγράμματος σταθερότητας είναι δεδομένη, έστω κι αν περάσει από διάφορα στάδια εκβιασμών, πιέσεων, αλήτικων συμπεριφορών. Οι δανειστές δε θέλουν με τίποτε να καθησυχάσουν τους Έλληνες με μια επιμήκυνση, και θα πιέσουν μέχρι την τελευταία στιγμή για δεσμεύσεις.
Δεν πειράζει, ας ασκήσουν όση πίεση θέλουν. Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να είναι αποφασισμένη για το χειρότερο και για το καλύτερο. Η νωπή λαϊκή εντολή για αλλαγές στο Μνημόνιο δεν πρέπει να ξεχαστεί από κανέναν. Ακόμη και από όσους θέλουν να βολέψουν τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα.
Και το κυριότερο. Όποιος υπουργός, στέλεχος ή οτιδήποτε άλλο στην κρατική μηχανή που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των ιστορικών ευθυνών, ας πάει σπίτι του.
Αριστερός Ψάλτης