Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αξιοπρέπεια πολιτών Ιρλανδία - Ελλάδα 1-0

Αξιοπρέπεια πολιτών Ιρλανδία - Ελλάδα 1-0

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΜΑΣ .
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΑΝΕ ΙΣΩΣ ΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ?
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ Ο ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ.

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ 4.500.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΠΟΤ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΓΑΛΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ !
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ << ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ???>>
ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ,
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ .
ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑ .
ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ 9 ΣΕ 11 ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ 13 % ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΦΠΑ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ κλπ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΗΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΖΟΜΠΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ???
ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ???
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ???
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???
ΤΙ ΣΑΣ ΡΙΞΑΝΕ ΜΩΡΕ ΚΑΛΜΑΛΙΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ ???
ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ !!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ !

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΗΝ...Hurriyet.!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"... 
Σιγά μην άφηναν οι Τούρκοι την ευκαιρία να πάει χαμένη..
Με αφορμή την συνέντευξη Μπουτάρη στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 19 Νο
εμβρίου όπου ανέφερε ότι θα κατασκευάσει μνημεία για τους Εβραίους και τους Τούρκους, στην Θεσσαλονίνη, η Τουρκική Hurriyet τον φιλοξενεί στο πρωτοσελιδό της.. 
Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet έχει τίτλο "Τουρκικό μνημείο στην Θεσσαλονίκη".Προκύπτει άλλωστε από την δεδηλωμένη πρόθεσή του να τοποθετήσει στην πλατεία Ελευθερίας "μνημείο για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες του Ολοκαυτώματος και την Επανάσταση των Νεότουρκων" τονίζοντας παράλληλα πως η πλατεία αυτή ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ....
Να τον χαιρόμαστε...

Πότε θα βγούμε στους δρόμους;

Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που μας κρατούν καθηλωμένους στον «καναπέ» και δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν. Αν όμως προσπαθούσαμε να κάνουμε μια πρόχειρη εκτίμηση, θα λέγαμε ότι ο κυριότερος αυτή τη στιγμή παράγοντας, που η κοινωνία κρατιέται σε καταστολή, είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ, από τα οποία και εκπορεύεται η γιγαντιαία προπαγάνδα του σάπιου καθεστώτος.

Παρ΄ όλα αυτά όμως, όπως θα το έχετε ήδη διαπιστώσει, όλοι μας, αν και θα θέλαμε να.....
δούμε κόσμο στους δρόμους, εντούτοις λέμε μέσα μας, ότι εμείς θα βγούμε όταν δούμε και άλλους να βγαίνουν. Όλοι περιμένουμε να βγουν πρώτα οι άλλοι.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι φυσιολογικό. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο αυτή τη στιγμή, για να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους. Έπειτα, τώρα μόλις αρχίζουμε να μπαίνουμε στην κρίση, μέχρι τώρα απλά ακούμε για κρίση. Είμαστε μεν κουμπωμένοι και προβληματισμένοι, αλλά όλοι ευελπιστούμε ότι η κρίση δεν θα πλήξει τόσο πολύ εμάς, αλλά τον διπλανό μας. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να την αποφύγουμε. Αυτό εξάλλου το προπαγανδιστικό παιχνίδι παίζει στο φούλ και η κυβέρνηση. Υπόσχεται ότι «εσύ δεν θα πληγείς, δεν σε αφορά, μην ασχολείσαι». Γι’ αυτό και εξοντώνει μια μια της κοινωνικές ομάδες και όχι όλες μαζί.

Όταν όμως η κρίση αρχίσει να κτυπάει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Όταν αντιληφθούμε ποια ακριβώς «κοράκια» κερδίζουν από τη δική μας εξαθλίωση, τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Τότε, ούτε τα ΜΜΕ θα μπορούν να κάνουν κάτι, ούτε οι λεκτικοί ακροβατισμοί του κάθε Παπανδρέου και του κάθε Παπακωνσταντίνου.

Τότε, ένα τυχαίο και μόνο γεγονός (πχ. μια σύγκρουση με θύμα, μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών, ένας θάνατος διαδηλωτή κ.λ.π.) θα μας βγάλει όλους στους δρόμους και φυσικά αυτό το ποτάμι της οργής δεν θα μαζεύεται πάλι μέσα, αν δεν καταρρεύσουν όλα εκείνα, που μας κρατούν μια ζωή ραγιάδες.

Όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση, γι' αυτό και έχει δώσει εντολή στα συνδικάτα να σιωπήσουν. Γι' αυτό και τρέμει μήπως δημιουργηθεί κάποιο γεγονός με λαθρομετανάστες που μετά δεν θα μαζεύεται. Τα ΜΑΤ είναι πάντα έτοιμα και τα αντιρατσιστικά συνθήματα πάνε κι έρχονται στα ΜΜΕ.
Όμως και η εξαθλίωση προχωρά ακάθεκτη.

Ένας Ζορμπάς για την Ελλάδα της «τρόικα»;

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ηταν, θυμάμαι, μέσα της δεκαετίας του 1960 και τελειόφοιτος τότε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρέσυρα μια παρέα συμφοιτητών μου (αμερικανών και άλλων) να δούμε την πετυχημένη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τίτλο «Ζορμπάς- ο Ελληνας».

Θυμάμαι, λές και ήταν χτές, όλες εκείνες τις διεργασίες της νεανικής ταύτισης με τους πρωταγωνιστές, την περηφάνεια της ελληνικότητάς μου, ακόμη και εκείνη την ανείπωτα πικρή στιγμή όπου - πριν ακόμη ο Χάρος αλοκληρώσει τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την Μαντάμ Ορτάνς - ολοκλήρωσαν την τραγικά γυμνή πεζότητα της ανθρώπινης εφημερότητας οι καθιερωμένες «μοιρολογήτρες» που, αντί να περιοριστούν στο γοερό κλάμα, είχαν έρθει να κλέψουν, να λεηλατήσουν, τα αποκτήματα και μαζί την αξιοπρέπεια μιάς ζωής που τέλειωνε...

Μέσα στα δικά μου βουβά συναισθήματα πονού και θυμού ήρθε, εντελώς αυθόρμητα, και ο θυμός ενός συμφοιτητή μας που χωρίς δισταγμό, στά ίσια, ρώτησε εμένα και τους άλλους δύο Έλληνες: «...έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»

Πέρασε από τότε σχεδόν μισός αιώνας, τό έργο έτυχε να το ξαναδώ και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και μέσα από τους μηχανισμούς της ωραιοποίησης του παρελθόντος και της απώθησης πικρών εμπειριών κάπου επουλώθηκε ο πόνος που είχε προκαλέσει εκείνη η ερώτηση που είχε γίνει σαν χαστούκι στα ισια: «έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»

2010 στην Ελλάδα όπου μάταια πασχίζουμε να απωθήσουμε στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο τη σημασία του κοινωνικού «άλγους» που πηγάζει από την επερχόμενη οικονομική απαξίωση κόπων μιας ζωής και λέγεται υπόθεση «ΔΝΤ και πιθανή…πτώχευση»! ...

Στην Ελλάδα όπου μοιάζει να ξεχάστηκαν Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά Έργα, Τοξικά Ομόλογα, Ψευδή Οικονομικά Στοιχεία.

Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου και του «εξαφανισμένου» Κώστα Καραμανλή χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή...

Στην Ελλάδα όπου ενώ όλα αυτά και πολλά άλλα θαυμαστά συμβαίνουν γύρω μας η Κυβέρνηση δεν έχει στείλει ΚΑΝΕΝΑ λαμόγιο, κλέφτη, καταχραστή στη ΦΥΛΑΚΗ βρισκόμενη ήδη στον 14 μήνα από τις 4 Οκτωβρίου 2009 όταν κέρδισε τις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή που είχε δηλώσει…κουρασμένη και ανίκανη να χειριστεί τις κρίσεις που τώρα ζώνουν απειλητικά τη χώρα μας!..

Όπου τα Σκόπια συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι Σκοπιανοί φυσικοί «απόγονοι» του Μ. Αλέξανδρου, όπου το Κυπριακό πυορροεί και η Αγκυρα ονειρεύεται αναστήλωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθώς οι φρεγάτες της φτάσαν στο Σούνιο, και να, μούρχεται στο νου, σα νάταν χθές, η Μαντάμ Ορτάνς και ο Ζορμπάς να κυνηγά «τα κοράκια» (εκείνες τις μαυροφορεμένες μοιρολογήτρες) που είχαν έρθει δήθεν για να μοιρολογήσουν αλλά ουσιαστικά για να λεηλατήσουν την αξιοπρέπεια μιάς ζωής, μιάς αγάπης, μιάς ιδέας.

Ελλάδα του 2010 όπου:

Στη Θεσσαλονίκη Δήμαρχος εξελέγη ο κ Μπουτάρης, στην Αθήνα ο κ Καμίνης την ίδια ώρα ο Νομάρχης (τώρα πιά Περιφερειάρχης) κ Παναγιώτης Ψωμιάδης ίσως – εάν το ΠΑΣΟΚ τον οδηγήσει στα Δικαστήρια, να αναθέσει την Πςεριφέρια στον εκλεγέντα αδελφό του Διονύση (κ Σαμαρά τι ακριβώς πετύχατε στην συγκεκερτιμένη περίπλοη (;) περίπτωση) – να ξεκινήσει δικό του…Κόμμα… Ενώ στον Πειραιά ήδη εξελέγη Δήμαρχος ο κ Μιχολολιάκος ( Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που παραιτήθηκε παραμονές εκλογών από την βουλευτική του έδρα!)...

Ελλάδα του 2010!

Πώς, τελικά, να ερμηνεύσουμε τις μονεταριστικές και φορομπηχτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού μας που μοιάζει να λησμόνησε τα συνθήματα του σοσιαλιστή πατέρα του έχει γύρω του Υπουργούς και Συμβούλους που ΔΕΝ συμμετείχαν και ίσως ποτέ δεν συμμερίσθηκαν το ΟΡΑΜΑ και τη φιλοσοφία του παλαιού, ιστορικού ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ;

Ελλάδα του 2010!

Είναι πλέον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ 30 ιδιωτικά κολλέγια για τα οποία καταστρεφόντουσαν τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χανόντουσαν εξάμηνα και καιγόντουσαν από κουκουλοφόρους ελληνικές σημαίες…

Ελλάδα του 2010! 
Στενάζουν από φορομπηχτικές εισπρακτικές πρακτικές οι γονείς των φοιτητών, ζούν καθημερινά με το φόβο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ, έγιναν δραματικές περικοπές στα κονδύλια ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά φέτος είχαμε την πλέον ΕΙΡΗΝΙΚΗ (ήμαρτον Κύριε) επέτειο της 17ης Νοέμβρη!!! 

Ελλάδα του 2010, να θυμηθούμε τις περυσινές προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «λεφτά υπάρχουν» αλλά «χρειάζεται καλή διαχείριση» και οι «ένοχοι θα εντοπισθούν και θα τιμωρηθούν» ενώ τώρα 14 μήνες αργότερα αποδεικνύεται ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πέρασε στα χέρια ΕυρωπαΊκής Ένωσης και ΔΝΤ και μέχρι σήμερα, όπως προανέφερα, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ έκατσε στο εδώλιο;

Για σένα Ελλάδα, «συμβολική» Μαντάμ Ορτάνς που καθρεπτίζεσαι στο πρόσωπο κάθε Ελληνα και Ελληνίδας, δεν υπάρχει, τελικά, ένας ΖΟΡΜΠΑΣ σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;

Θυμάμαι τον θυμωμένο Νεοϋερκέζο συμφοιτητή μου και αναρωτιέμαι κι εγώ, σήμερα στα ίσια: «Μήπως, τελικά, έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες;...»

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΖΑΜΙΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ",ΔΗΛΩΝΕΙ Η...ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!


Μιλώντας στον Real FM και σε ότι αφορά την κατασκευή τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας, η υπουργός εκτίμησε ότι πριν από το καλοκαίρι θα έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες και έκανε λόγο για «τέμενος μεσαίου μεγέθους» καθώς στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι να προχωρήσει στην επιλογή και δεύτερου χώρου για ένα μικρότερο τζαμί.

ΑΝΤΕ ΒΡΕ,ΚΑΛΩΣ ΤΑ...ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ-ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΜΕΣΑΙΟ ΤΕΛΙΚΑ-ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΖΑΜΙΑ" ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΝΤΩΣ,ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΝΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕΣ ΤΑ...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

ΣΕ ΠΟΙΟΝ;ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝΤΑ ΖΗΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗ,ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!

ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ:"ΦΤΙΑΧΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ"!

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ!!!

ΒΡΕ ΛΕΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ "ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Λαος" ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ:ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ...ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΖΑΜΙΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ,Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙΣ,ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ "ΜΙΚΡΑ ΤΖΑΜΙΑ":ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ,ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΜΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ "ΜΕΓΑΛΩΝ","ΜΕΣΑΙΩΝ" ΚΑΙ "ΜΙΚΡΩΝ" ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ο Νετανιάχου βομβάρδισε τα ξημερώματα τη μαρτυρική Γάζα…

Τα F16 του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος βομβάρδισαν τα ξημερώματα τη Γάζα και ειδικότερα έπληξαν το λιμάνι της πόλης.
Αυτή η νέα τρομοκρατική ενέργεια του ισραηλινού καθεστώτος, είναι συνέχεια των βομβαρδισμών που εξαπέλυσε πριν δύο ημέρες στη Γάζα και είχε δύο ως αποτέλεσμα τη δολοφονία δύο νεαρών αδελφών.
Η “πολιτισμένη” δύση όχι μόνον δεν επιμένει σε μια ειρηνευτική διαδικασία, αλλά ενισχύει την αμερικανική πολιτική στην περιοχή και ουσιαστικά λειτουργεί ως υπάλληλος εξυπηρέτησης του ισραηλινού καθεστώτος.
Πως πρέπει να...υπερασπιστούν οι Παλαιστίνιοι από το τρομοκρατικό ισραηλινό καθεστώς;
Απλώς να θάβουν καθημερινά τα παιδιά τους;

* Πηγή: ο ιταλός ακτιβιστής Vittorio Arrigoni, μέσα από την αποκλεισμένη Γάζα

"ΧΕΙΡ ΤΙΣ ή ΠΟΥΣ ΤΙΣ" ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ;;;Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ...ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.!



 
Καγχάζει σήμερα η αγορά της οικοδομής με τα... "μέτρα" της Κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητος...
Καταργεί λέει, το "πόθεν έσχες" στην πρώτη κατοικία.!!!
Υποτίθεται ότι με αυτή την διάταξη, το "μαύρο" χρήμα, που βρίσκεται παρκαρισμένο στις Τράπεζες του Εξωτερικού ή κρυμένο σε ... σεντούκια εδώ στην Ελλάδα-- όπως ισχυρίζεται και... "διαπρεπής" άνκορμαν--, θα βγούν στην αγορά από τους κατέχοντες μαύρο χρήμα να το επενδύσουν προκειμένου να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.!!!
Μα είναι δυνατόν αυτοί που έχουν μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες, είτε παρκαρισμένο σε Τράπεζες Εξωτερικού, είτε κρυμένο σε σεντούκια εδώ, να έχουν ανάγκη από πρώτη κατοικία;;;
Έχουν τουλάχιστον 15 κατοικίες σε οφ σορ εταιρίες...
Αποτελεί αυτή η διάταξη... "κίνητρο" γιά επαναπατρισμό απο τις Τράπεζες του Εξωτερικού του μαυρου χρήματος στην Ελλάδα ;;;
Τόσο, μα τόσο ανίδεοι είναι ;;;
Γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, πλήρως "εξοικειωμένος" με το αντικείμενο είπε:
"Πρόκειται περί άσχετων ανθρώπων...
Δεν ξέρω, άν αυτή την "διάταξη" την έγραξε χείρ τις ή πούς τις"...

Συνταγές αποτυχίας

ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ του νέου Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, δεν είναι οι μεγάλες αβεβαιότητες που υπάρχουν τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών. Δεν είναι ούτε καν η νέα δέσμη φορολογικών επιβαρύνσεων, που θα μπορούσε κάποιος να αιτιολογήσει ως ένα αναγκαίο κακό στο δρόμο προς τη δημοσιονομική εξυγίανση.
 Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011 πάσχει από έλλειψη στρατηγικής στόχευσης. Δεν υπακούει δηλαδή σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση, ώστε οι θυσίες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων να πιάσουν τόπο στην οικονομία δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση εφαρμόζει «τυφλά» τους όρους του μνημονίου, με εμμονή σε φοροεισπρακτικές πολιτικές, χωρίς να αναπτύσσει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, η ανεργία θα παραμείνει σε επίπεδα άνω του 14,3% την επόμενη τριετία, ενδεικτικό της αποτυχίας της κυβέρνησης να εφαρμόσει στην πράξη ένα συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο δράσης που θα φέρει δουλειές.
 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), που δεν θα είχε αντίρρηση στην εφαρμογή μίας πολιτικής πλήρους φιλελευθεροποίησης στην αγορά, διαπιστώνει ότι χωρίς τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμη δημοσιονομική πρόοδος. Για το λόγο αυτό ζητεί την αλλαγή βασικών όρων του μνημονίου, με πρώτη τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Η κυβέρνηση και με το νέο Προϋπολογισμό φαίνεται ότι έχει παγιδευθεί σε πολιτικές άγονες, όπως είναι η αύξηση των φόρων και σε στόχους που δεν πρόκειται να προσεγγίσει ανακυκλώνοντας το αρνητικό κλίμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που πληρώνουν το λογαριασμό, χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ της ύφεσης.

ΕΛΛΑΔΑ:ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ






Από τα τέλη της δεκαετίας 
του 60 έχει καταστρωθεί 
ένα πολύ καλά οργανωμένο
 σχέδιο που απώτερο στόχο
 είχε το Ελληνικό Έθνος και 
την πολύ καλά δομημένη 
Ελληνική κοινωνία.



Έχει άλλωστε ειπωθεί εδώ και πολλές δεκαετιες, από 
ανθρώπους που σχεδίασαν τις τύχες ολόκληρης της ανθρωπότητας,
ότι η Ελλάδα για να καμφθεί πρέπει να χτυπηθεί στις δομές που την 
στηρίζουν ,δηλαδή στα ιδανικά, τα ήθη, τα έθιμα και πρωτίστως στην 
οικογένεια και τα πιστεύω. Αυτό το σχέδιο, στις ημέρες που ζούμε, 
υλοποιείται ολοκληρωτικά, χωρίς καμία μορφή αντίστασης, μιας 
και η κοινωνία μας έχει καταστρέψει το ανοσοποιητικό της σύστημα.
Ας μην εθελοτυφλούμε όμως και ψάχνουμε πάντα για αποδιοπομπαίους
 τράγους για να δικαιολογήσουμε τις τραγικές επιλογές μας ως Έθνος 
και ως λαός που αλλοτριώθηκε από την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής 
που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με τον πολιτισμό μας.
Επιζήσαμε ολόκληρες χιλιετίες, αλλά ερχόμαστε τώρα να γίνουμε 
υποχείρια της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Υπερδανειστήκαμε για
να υπερκαταναλώσουμε, γίναμε ψευτοπροοδευτικοί για να ταιριάζουμε 
με τον δυτικό τρόπο ζωής, απεμπολήσαμε αξίες και ιδανικά που στο 
πέρασμα των αιώνων μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε απίστευτες
δυσκολίες,για να συμβαδίσουμε με τον σύγχρονο ισοπεδωτικό τροπο.
Υιοθετήσαμε την υποκουλτούρα, τον κόσμο του θεάματος, τον άκρατο 
υλισμό, τα ναρκωτικά, τα ψυχοφάρμακα. Ακόμη και την διατροφή μας 
έχουμε καταστρέψει. Κάποτε είχαμε ως βάση τη λεγομένη μεσογειακή
διατροφή, τώρα έχουμε ως βάση το έτοιμο φαγητό από τα φάστ-φουντ.
Εγληματικότητα, βία, ανεργία, μιζέρια, φόβος, ανασφάλεια συνθέτουν το
σκηνικό της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.
Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της αλλοτριωμένης Ελληνικής
κοινωνίας, όπου απόψεις ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών
περνάνε στα αζήτητα.
Σε αντίθεση με όλους αυτούς τους ημιμαθείς που εκφράζουν απόψεις 
για όλους και για ολα.Εχω την αίσθηση ότι ο Έλληνας πρέπει να
 αναθεωρήσει εκ βάσεως ολόκληρο το σύγχρονο τρόπο ζωής του 
για να μπορέσει να βγει από το βάλτο που έχει μπει .
Ο δρόμος που θα πορευτούμε πλέον είναι πολύ δύσκολος, αλλά
 ο Έλληνας είμαι σίγουρος ότι διαθέτει τις δυνάμεις για να βγει πιο 
δυνατός από όλη αυτή τη δίνη.


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ: Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΤΟ 1996....

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ: Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΤΟ 1996....: "Δείτε την προφητική ομιλία του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ενός από τους ελάχιστους πολιτικούς με ήθος, οξύνοια και πατριωτισμό."

ΠΛΕΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ...


thumb

Κάθε χρόνο, με την κατάθεση του προϋπολογισμού ακούμε και την ατάκα « σήμερα ανακοινώθηκε ο πιο σκληρός και πιο κρίσιμος προϋπολογισμός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας». Αυτός  όμως, είναι για να τον κάνεις κάδρο και να τον βάλεις απέναντι από το κρεβάτι σου. Να τον βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Εγώ αυτό θα κάνω. Για να υπολογίζω  πόσο θα αυξάνεται το προσωπικό μου χρέος ημερησίως.
Έχουμε και λέμε. Βάσει του σχεδίου ακριβαίνουν (κι άλλο) : ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα τρόφιμα, τα προϊόντα πάσης ανάγκης, οι υπηρεσίες, η βενζίνη, τα τσιγάρα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ποτά, το φυσικό αέριο.
Μειώνονται οι μισθοί  με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου και του νέου μισθολογίου, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα’ χουμε πράσινα τέλη και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Βάσει του προϋπολογισμού, το 55% των εσόδων του κράτους το 2011 θα προέρχεται από έμμεσους φόρους που αγγίζουν όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και την αγαπημένη ομάδα του Γιωργάκη, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι έμμεσοι φόροι, για να επικαλεστούμε την πρωθυπουργάρα μας, είναι «οι πιο άδικοι γιατί δεν κάνουν διακρίσεις, επιβαρύνουν όλους». « Και εμείς τέτοιους φόρους δεν θα βάλουμε» έλεγε μέχρι προχθές. Μόνο το 32% προέρχεται από φορολογία ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ενός.
Όσο για τις περιβόητες δραστικές περικοπές του κράτους, αυτές δεν θα έρθουν από τη μείωση αυτών που ξοδεύουν οι υπουργοί και λοιποί κυβερνητικοί και συμβουλάτορες, αλλά από το κλείσιμο των ΔΕΚΟ, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις και τις μειώσεις σε μισθούς των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όπως έγινε και φέτος, όπου η δημοσιονομική προσαρμογή επιτεύχθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έτσι θα γίνει και του χρόνου. Για αναπτυξιακά μέτρα ούτε λόγος.
Όμως όσοι έχουν κομπόδεμα κτυπήσανε τζακ ποτ. Γιατί ξεπουλάμε κιόλας. Έχουμε και λέμε : ποσοστά σε κρατικές τράπεζες, αεροδρόμια, ΟΣΕ, αυτοκινητόδρομους, ΕΛΤΑ, αεροπλάνα (κατάλοιπα airbus της Ολυμπιακής) και καζίνο. Κρατικά ακίνητα, ορυκτό πλούτο, φιλέτα στην παραλιακή και νησάκια ακατοίκητα, θα προσθέσουμε εμείς.
Χαιρόμαστε τουλάχιστον που ο μέγας Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε πανηγυρικά το χθεσινό μας ρεπορτάζ, δηλώνοντας με… θάρρος και στόμφο ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση δήλωσε ότι ήθελε να διαμοιράσει τα επιπλέον μέτρα και στους επόμενους προϋπολογισμούς» και ότι «μια υπεύθυνη κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει σκόντο στην δημοσιονομική προσαρμογή»...
Και οι διαρροές μεσιέ, που έκαναν οι συνεργάτες σας όλο αυτό τον καιρό περί «διαπραγματεύσεων και παζαριών με την τρόικα» τι ήταν; Ελάχιστοι δεν τσίμπησαν.
Ελπίζουμε τα «χαστούκια» που έφαγε την Τρίτη από τους ομολόγους του στο Γιούρογκρουπ να έκαναν τον υπουργό οικονομικών να συνειδητοποιήσει ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και οι εγκάθετες διαρροές κοστίζουν. Γιατί μεταφράζονται σε όλες τις γλώσσες.
ΥΓ: Αγαπητοί παλιοί φίλοι της Ελληνοφρένειας, συνεχίστε να παίζετε το βίντεο με τον Παπακωνσταντίνου να λέει «αν μπουν νέοι φόροι σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει». Βρείτε και το άλλο περί παραίτησης. Και αυτό του ΓΑΠ με το «ό,τι πλήρωσαν,  πλήρωσαν οι μικρομεσαίοι, ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι». Έτσι για να το εμπεδώσουν και οι κομματικοί.
ΥΓ1: Ο Γιωργάρας μας έκανε πάλι το θαύμα του χθες. Βγήκε στα ξένα και δήλωσε ότι ένας τρόπος αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης  είναι να επιβληθεί φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών. Μα δεν τον ενημέρωσε κανείς από τους εκατοντάδες συμβούλους του, ότι η πρόταση αυτή τέθηκε εδώ και μήνες σε επίπεδο αρχηγών κρατών της ΕΕ, G8, G20, APEC, Eυρωασιατικής συνόδου και απερρίφθη πανηγυρικά; ΄Η πάλι εκ του ασφαλούς μιλάει ο πρόεδρος ή παίρνει μέρος στις συνόδους και δεν καταλαβαίνει τι ακούει.
ΥΓ2: Δεν μπορείτε όμως να πείτε, εξελιχτήκαμε σαν χώρα. Γίναμε αντάξιοι των προσδοκιών του πράσινου George. Παραδώσαμε τον προϋπολογισμό σε στικάκι και όχι σε μπανάλ Α4 χαρτί. Α, όλα και όλα. Οι οικολογικές του ανησυχίες είναι αδιαμφισβήτητες. Να χαρεί και λίγο η Μπιρμπίλη
ΥΓ3: «Μπορεί αυτός ο προϋπολογισμός να πετύχει;» θα ρωτήσετε. «Γιατί, πέτυχε αυτός του 2010;» απαντάμε. Δεν πέρασαν 3 ώρες από την συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου και πρώτος ο Χρυσοχοίδης, τον αμφισβήτησε. «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ακόμα για κάποια θέματα» είπε. Τρέχα γύρευε.
Καλό σαββατοκύριακο και περαστικά μας. Πηγαίνετε προς παραλία πλευρά. Μέχρι και ο καιρός τρελάθηκε..

Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη.Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).  Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.
Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr θα συνεχιστούν για τους υπεύθυνους αυτή της φοβερής ιστορίας με τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κύριε Παπανδρέου....


Ένα μεγάλο ΄΄ευχαριστώ΄΄ στον Κ. Παπανδρέου!


Κύριε Προθυπουργέ σας ευχαριστώ για την υποχωρητική πολιτική απέναντι σε Σκόπια καιΤουρκία.

Ευχαριστώ για την κατάργηση των παρελάσεων.

Ευχαριστώ για την κατάργηση υπουργίων εθνικής σημασίας και συμβολισμού.

Ευχαριστώ για την ολική κατάρευση της Παιδείας.

Ευχαριστώ για την απομάκρυνση στρατοπέδων απο ακριτικά νησιά και Έβρο.

Αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ σας το οφείλω γιατί τα παιδιά μας θα θυμούνται εναν ΄΄πολιτικό΄΄ που γονάτισε τον Ελληνικό λαό και τερμάτισε κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Το κρυφτό και τα ψέματα

Το κρυφτό και τα ψέματα


ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών. Δεν πρόκειται να υπάρξουν επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα αλλάξει το καθεστώς των ΔΕΚΟ. Κανένας εργαζόμενος στον ΟΣΕ δεν θα χάσει τη δουλειά του. Ελληνα, δεν θα έχεις επιπλέον προβλήματα το 2011, διότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα... Κάπως έτσι, δεν ακούγονται τα πράγματα από τα κυβερνητικά χείλη; Κάπως έτσι δεν προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των υποστηρικτών τους, αυτών που τους πιστεύουν ή που ξέρουν ότι δεν θα είναι ανάμεσα στα «ξερά» που θα καούν;
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Θα υπάρξουν τουλάχιστον είκοσι δύο πρόσθετα μέτρα, σύντομα. Θα υπάρξει νέα μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων (θα βαπτισθεί ενιαίο μισθολόγιο με το οποίο πολλοί θα έχουν μεγάλες μειώσεις), θα γίνουν απολύσεις (δεν ξέρουμε πώς θα βαφτισθούν), θα υπάρξουν επιχειρησιακές συμβάσεις για να μειωθούν οι κατώτεροι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (αλήθεια, η κυβέρνηση δεν ήξερε τι υπέγραφε ή θεωρούσε ότι θα ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα με τα σαΐνια της τρόικας;) μαζί με τις απολύσεις που ήδη γίνονται εκεί σωρηδόν, θα αναδιαρθρωθούν ΔΕΚΟ, θα κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί... Και όλα αυτά το 2011. Αμεσα. Διότι εν συνεχεία θα περάσουμε σε χρονιές εκλογών και θα συνεχίζουμε να ζούμε στην Ελλάδα... Και το ερώτημα είναι; Γιατί, βρε παιδιά, παίζετε κρυφτούλι; Μεγαλώσαμε πλέον, δεν είναι ώρα τώρα για παλιμπαιδισμούς. Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται. Επειτα από 14 μήνες πείτε επιτέλους μία φορά την αλήθεια σε όλους εμάς τους άμοιρους, που επί ενάμιση χρόνο πληρώνουμε χωρίς να βλέπουμε ανταπόδοση. Που γνωρίζουμε εξ αρχής ότι τα χρήματά μας δεν πιάνουν τόπο, διότι στη χώρα αυτή τα πάντα έχουν πιάσει πάτο. Από την εκπαίδευση και την Υγεία ως τη δημόσια εικόνα της Αθήνας. Και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε...

Αφορίζει το 666 στην κάρτα πολίτη η Εκκλησία

Αφορίζει το 666 στην κάρτα πολίτη η Εκκλησία

Νέα παρέμβαση της Εκκλησία είχαμε την Τετάρτη (17/11) για το θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων...



 Μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο, ότι, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (15/11), συμμετείχαν σε κοινή Συνεδρίαση στο Συνοδικό Μέγαρο η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ειδικοί Επιστήμονες και Εμπειρογνώμονες, τόσο από τον χώρο της Νομικής, όσον και της Πληροφορικής, με αντικείμενο την μελέτη της εκδόσεως της "Κάρτας του Πολίτη".

Η εκκλησία κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της πολιτείας ότι είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι' αυτό :

α) Η "Κάρτα του Πολίτη" δεν πρέπει να περιέχει κατ' ουδένα τρόπο εμφανή η αφανή τον αριθμό "666".

β) Επίσης κατ' ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.

Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως δήλωσαν, ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ' όψιν τους, ενώ διευκρίνισαν ότι:

- Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την "Κάρτα του Πολίτη", η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από την δράση του κοινού εγκλήματος. Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου.

- Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους 2011, και επομένως και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της "Κάρτας".

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η Σύνοδος με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση της "Κάρτας" για να τοποθετηθεί υπευθύνως και συνιστά στον κλήρο και το ποίμνιο, να αναμένουν την τελική θέση της

Kατάρρευση του συνοριακού συστήματος ασφάλειας στο Έβρο - Ένα σύνταγμα ξένων "εισβάλει" κάθε βδομάδα



Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί! Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι! Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου....Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων οι οποίοι αλλάζουν γοργά την πληθυσμιακή σύνθεση, αποδομούν τον εθνική και φυλετική ομοιογένεια της Ελλάδας η οποία ήταν και το βασικό θετικό εθνικό χαρακτηριστικό που έχει προστατέψει την χώρα από ακρωτηρισμό, τόσο στον Β’Π.Π., όσο και στον Εμφύλιο. Και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι ξένοι αρνούνται να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία με βασικότερο παράδειγμα τον ελάχιστον αριθμό αυτών που ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αυτών που δικαιούντο να κάνουν κάτι τέτοιο.


Βέβαια η ψήφος τους σε πολλές περιπτώσεις έκρινε και το αποτέλεσμα (Θεσσαλονίκη για σχεδόν 350 ψήφους και Αθήνα για κάτω από 7.000 ψήφους όταν οι μετανάστες που ενεγράφησαν εσχάτως ξεπερνούν τις 12.000 και σε ποσοστό 80% ψήφισαν τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος), αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Εν προκειμένω η κατάσταση στον Έβρο εγκυμονεί μείζονες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Οι περίφημες «συλλήψεις» λαθρομεταναστών που ανακοινώνονται δεν είναι παρά ... παραδόσεις των παράνομα εισερχομένων στη χώρα. Δηλαδή οι Τούρκοι δουλέμποροι σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (δεν θα γινόταν διαφορετικά γιατί στην ανατολική πλευρά του ποταμού τα σύνορα είναι «σφραγισμένα» και σε μεγάλο βάθος και στο μεγαλύτερο μήκος του ποταμού υπάρχουν κυρίως στρατιωτικές δυνάμεις και καθόλου οικισμοί), περνούν το ποτάμι και τους αφήνουν επί ελληνικού εδάφους, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει ή να μπορεί να παρέμβει.

Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του Στρατού μονάδας του Έβρου στο defencenet.gr «Μέρα και νύχτα περνούν το ποτάμι κατά εκατοντάδες. Τους βλέπουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σε μία επιθεώρηση τομέα πριν μια εβδομάδα μέτρησα πάνω από εκατό από δαύτους που μέσα στη νύχτα κινούνταν ανάμεσα σε δύο προκεχωρημένα φυλάκια ελάχιστων Ελλήνων στρατιωτών. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που οι απέναντι θελήσουν να εφαρμόσουν κανένα σχέδιο «Βαριοπούλα» και στείλουν ανάμεσά τους κομάντο με κρυμμένο οπλισμό. Δεν θα μείνει ούτε ελληνικό ρουθούνι στη γραμμή προκάλυψης». 

Πράγματι από το ΓΕΣ "σηκώνουν τα χέρια" αφού δε μπορούν να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν από το παλιρροϊκό κύμα που κατακλύζει τα ανατολικά σύνορά μας σε απανάληψη των μεγάλων μεταναστεύσεων άλλων εποχών.

Πέρα από τις διαπιστώσεις της τεράστιας «μαύρης τρύπας» στην ασφάλεια της χώρας το το πρέπει να γίνει σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Η περίφημη «επιτυχία της FRONTEX» στα νησιά του Αιγαίου αποδείχθηκε ότι οφειλόταν απλώς στο γεγονός ότι οι Τούρκοι παρακρατικοί που ελέγχουν το δουλεμπόριο, άλλαξαν δρομολόγιο και «βρήκαν τις άκρες μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών της 1ης Στρατιάς» οι οποίοι κερδίζουν διπλά: Ειπράττουν τεράστια ποσά, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και καθημερινά «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη αμυντική διάταξη με το υπέρτατο όπλο: Άοπλους ανθρώπους...

Ο μοναδικός τρόπος από ελληνικής πλευράς για να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα είναι το «σφράγισμα», πάση θυσία, των συνόρων. Διαφορετικά σε δέκα χρόνια από σήμερα, είδηση θα είναι ότι υπάρχουν χριστιανοί που εκκλησιάζονται δημοσίως, όχι ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν κατάληψη στα Προπύλαια για το μπαϊράμι...