Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πότε θα στηθούν οι κάλπες;


Τον Απρίλιο με την σταύρωση, ή τον Μάιο που είναι παχιές οι μύγες;
Για την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση να διεξαχθούν Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Αυτά γράφει η “Καθημερινή” και από το πρωί δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πότε ακριβώς θα στηθούν οι κάλπες.
Υπενθυμίζουμε ότι Σαμαράς ς έχει πει να προκηρυχθούν οι εκλογές αμέσως μετά το PSI, ενώ μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες όλοι στη ΝΔ μιλούσαν για εκλογές εντός του Απριλίου.
Ποιές είναι οι ημερομηνίες;
Το PSI αναμένεται να ολοκληρωθεί την άλλη Παρασκευή 9 Μαρτίου.
Στις 20 Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί και η Δανειακή.
Το ΠΑΣΟΚ βγάζει αρχηγό στις 18 Μαρτίου (αν βγάλει γιατί όπως διαβάζουμε οι τοπικές οργανώσεις είναι διαλυμένες και ούτε κάλπες δεν θα μπορέσουν να στήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας)
Θεωρητικά λοιπόν οι εκλογές μπορούν να γίνουν και στις 8 Απριλίου, των Βαϊων, αφού για την διεξαγωγή τους απαιτείται ένα μίνιμουμ 20 ημερών.
Επειδή όμως το βλέπω λίγο δύσκολο να γίνονται εκλογές εκείνη την ημέρα, επειδή ορισμένοι δεν θα θέλουν να σταυρωθούν πριν από τον Χριστό και επειδή Πάσχα εκλογές δεν γίνονται, όπως και Κυριακή του Θωμά (22/4) επειδή το χριστεπώνυμο πλήρωμα δεν θα τους πιστέψει ότι τις κάνουν τότε και δεν θα προσέλθει στις κάλπες, μας μένει η 29η Απριλίου. Αλλά τότε θα μας πουν να μην σας βάζουμε να ξαναπηγαίνετε στα χωριά σας τόσο γρήγορα ας πάμε τον Μάιο που είναι παχιές οι μύγες και θα είναι έτοιμος και ο Βενιζέλος.

Το ΚΚΕ ενάντια στο "κίνημα της πατάτας"... Βλέπεις δεν είναι του ΠΑΜΕ οι Εθελοντές


Τι άλλο θα ακούσουμε ...Το πρωί λαϊκατζής σε κανάλι ζητούσε να επέμβει η κυβέρνηση και να σταματήσει το ''κίνημα της Πατάτας'' το βράδυ οι κουκουέδες αφού πήραν αναφορά οτι δεν είναι του ΠΑΜΕ οι εθελοντές άρχισαν τα γνωστά περί προπαγάνδας και ντόπια και ξένα συμφέροντα ...Όταν πεινάει ο λαός συντρόφια δεν έχει χρώμα ...


"Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών 
και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης" χαρακτηρίζει το "κίνημα της πατάτας" σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
20120303-102003.jpg 


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ!

"Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει ότι "το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα παρατηρητήρια τιμών και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού".
πηγή

ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΙΣ Ε Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!


www.kourdistoportocali.com
Αντί ο Λοβέρδος να διορίσει τον πατενταρισμένο γαύρο Τάκη Τσουκαλά Διοικητή μονάδας Υγείας και συγκεκριμένα του Κ.Π.Π. ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ, προτίμησε τον επίσης γαύρο ηθοποιόΘάνο Καληώρα, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε σήριαλ του Φώσκολου.
Το σκεπτικό του Λοβέρδου είναι πως τη δραματική κατάσταση της Υγείας μόνο ένας απόφοιτος της Δραματικής Σχολής μπορεί να αντιμετωπίσει…

Το Κ.Π.Π. ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Αποτελεί αυτόνομη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Πρωτοβάθμιας-Ανοιχτής Περίθαλψης, εποπτευόμενη από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την διάγνωση, και θεραπευτική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με διαταραχές της σωματικής, νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής τους ανάπτυξης.
Εδώ και λίγες μέρες, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέθεσε τη θέση του διοικητή στον γνωστό ηθοποιό…
…Θάνο Καληώρα ο οποίος έγινε δημοφιλής κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του στη σαπουνόπερα “Καλημέρα Ζωή” του Νίκου Φώσκολου.

To βίντεο από το άγριο κράξιμο Παπακωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη.


Απίστευτα βρισίδια άκουσε ο μάλλον ιδιαίτερα μισητός στη Θεσσαλονίκη- Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Χτες στις 2-3-2012 ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.



ΓΑΠ – Page Not Found


Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

ΓΑΠ ο Ασελιδος.
Σκεφτειτε το… ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ χρωματος πρασινου. Γραφει ξεγραφει τα παντα ολα… οπου αειφορος “γης” και πατρις.
Τι να γραψει κανεις για τον ΑΣΕΛΙΔΟ. Ευκολο… βαζεις μπροστα το στερητικο Α, και κολλας απο πισω ολα τα λεξικα του κοσμου.
Τωρα γραφει την Αντισυντηρικη Ιστορια της Ευρωπαϊκης Ενωσης… μην τον ενοχλειτε με ποταπες υποθεσεις των γυφτοΣκοπιανων.

Ποσα χωραει αυτη η σελιδα… εχει να γραψει και την Νεα Ιστορια ΠΑΣΟΚ-PLUS μεσα σ ενα μηνα απο. Μαρτης Γδαρτης και ΠΑΣΟΚΟΚΑΥΤΗΣ.
Αλλα το ΓΑΠ το Ασελιδο… θα τα φερει ολα στα μετρα της σελιδας του. Αντιεξουσιαστης, Αντισυντηριτικος, Αντιμνημονιακος, ΑντιΑγορων γενικως, Αντικομμουνιστης ( αλλα με τροπο.. η Σελιδα τσακιζει.. και δεν διαβαζεται… ).
Μαζι με την ΧΑΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΑΠ,, αυτος ο ΠΑΣΟΚΟΧΑΧΟΛΟΣ θα χασει τα λογικα του. Θα λεει ΝΑΙ στα ΔΑΝΕΙΑ, ΝΑΙ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Θα γουσταρει που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΣΠΙΤΙ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΙΕΡΟ κ ΟΣΙΟ
ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ… σε προσκυνημα της Κενης ΓΑΠΟΣΕΛΙΔΑΣ.
και απο κοντα ΠΑΝΤΑ ο Σφουγγαρακης… κρταταει το αναλογιο. Καθης εφ ω εταχθει.
Εχουν γραφει εκατομμυρια σελιδες Ελληνων εδω και χιλιαδες χρονια…. σκεφτειτε το. Ηρθε η μερα που αυτο τον τοπο θελει να τον κυβερνησει
ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ και ενας ΒΑΣΤΑΖΟΣ.-

Π₪₪₪₪Π

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ- Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΡΟΣ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Α-ΠΑΤΡΙΔΩΝ, ΠΕΛΑΤΩΝ, ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ.-

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ MEGΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ!


20120303-095203.jpg
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ
Αναλύσεις επί αναλύσεων για το θέμα των γενοσήμων στα φάρμακα. Φυσικά το συμπέρασμα της εκπομπής ήταν το αναμενόμενο: “είναι ακίνδυνα, είναι φθηνά και δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.” Άρα η κυβέρνηση καλώς πράτει και δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Το mega φρόντισε να αποκατασταθεί η καχυποψία και ανέλαβε εργολαβικά να αμβλύνει όλες τις γωνίες. Το μόνο σίγουρο είναι οτι με τα γενόσημα θα πεθάνει κόσμος! Είναι φάρμακα Β’ κατηγορίας και δεν είναι τόσο αθώα όσο τα παρουσιάζουν. Είναι ξεκάθαρο οτι παίζουν με την Υγεία μας. Όποιος έχει…λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».
Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι οι γιατροί που μας διαβεβαιώνουν ότι δεν διατρέχουμε κανέναν 
κίνδυνο με τα γενόσημα φάρμακα είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν πόσο ακίνδυνο είναι το εμβόλιο της γρίπης και πόσο καλό μας κάνει!!! Εκεί στον Ε.Ο.Φ ακούει κανείς;

Oι Anonymous έριξαν την ιστοσελίδα του ΕΣΡ!


Η ιστοσελίδα του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) μπήκε στο στόχαστρο των Anonymous.

To esr.gr έπεσε μετά την επίθεση, ενώ κυκλοφορεί και βίντεο με το οποίο οι Anonymous απειλούν το ΕΣΡ και τα ελληνικά ΜΜΕ.

Στο βίντεο κατηγορούν τα ελληνικά ΜΜΕ ότι σερβίρουν προπαγάνδα στο κόσμο και ότι είναι στο στόχαστρο τους μετά από παρακολούθηση, ενώ κάνουν και ειδικά αναφορά στα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ ! Στην ιστοσελίδα του ΤΖΕΦΡΥ τα Σκόπια αναφέρονται ως ...Μακεδονία !!!


ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 
Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ... ΤΖΕΦΡΥ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ.......

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
ΏΡΑ 15.45 ΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΚΑΤΕΒΗΚΕ"
ΑΛΛΑ ΤΟ LINK ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ



Διαβάστε περισσότερα εδώ: ΑΙΣΧΟΣ ! Στην ιστοσελίδα του ΤΖΕΦΡΥ τα Σκόπια αναφέρονται ως ...Μακεδονία !!! | Parakato.gr http://www.parakato.gr/2012/03/blog-post_2035.html#ixzz1nyBCalkc

Εκτιμησεις της Stratdord για τα Ελληνικα πετρελαια....«Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».



Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και δη αυτά που βρίσκονται νότια της Κρήτης προχώρησε το WikiLeaks, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση τη διαρροή των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Όπως υπογραμμίζεται, με δεδομένη την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Εκτιμησεις της Stratdord
Τονίζεται παράλληλα ότι στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) φέρεται να υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Επίσης, τονίζεται πως τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβεια, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λόγο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, εκτιμάται ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Και όπως τονίζεται, όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάιο του 2010.

«Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου»

Με βάση όσα αποκαλύπτει το Wikileaks, η αναλύτρια της Stratfor, Reva Bhalla, ενημερώνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 τον George Friedman λέγοντας τα εξής:

«Είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζετε, η Noble Energy επιχειρεί να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε ύδατα της Ελληνικής Κύπρου και η Τουρκία δημιουργεί χαμό. Η κίνηση να αποστείλει φρεγάτες δείχνει ότι αποτελεί μέρος αυτής της αντίδρασης.

Μιλούσα μόλις με τον David, ο πατέρας του καλύτερού του φίλου είναι ο επικεφαλής της Noble Energy. Είχαν όλοι μαζί ένα δείπνο στο Χιούστον και ο πατέρας αναφερόταν στο πώς οι Τούρκοι τους δημιουργούν εφιάλτες με όλα αυτά τα πολεμικά πλοία και τέτοια. Ο David του είπε τι κάνω και ότι κάνουμε πολλές δουλειές με την Τουρκία και ο πατέρας θέλει να μου μιλήσει γι’ αυτό. Ίσως αυτό εξελιχθεί σε ευκαιρία για business, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά αυτή η οικογένεια έχει σπίτια σε όλο τον κόσμο, ο πατέρας μιλά 10 γλώσσες, ζει στην Κύπρο αυτή την περίοδο, πιο πριν βρισκόταν στο Quito, στο Βιετνάμ, έχει ένα σωρό τρελές διασυνδέσεις και δοσοληψίες με σκοτεινούς τύπους. Ίσως μπορέσω να μάθω κάποια ενδιαφέροντα πράγματα απ’ αυτόν. Και ίσως μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι πραγματικά σκοπεύουν να κάνουν οι Τούρκοι…».

Η απάντηση του George Friedman, σύμφωνα με όσα διαρρέουν μέσω Wikileaks, υπήρξε σύντομη: «Μίλα μαζί του, με κάθε τρόπο. Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις του. Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου».

Στο μπλοκ του δολαρίου

Εν τω μεταξύ, σημείωμα το οποίο έχει συντάξει εργαζόμενος της Stratfor επικαλούμενος «καλά συνδεδεμένη χρηματοοικονομική πηγή» επισημαίνει ότι «στην περίπτωση που η Ελλάδα καταστεί σημαντική παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου, θα προτιμούσε να ανήκε στο μπλοκ του δολαρίου παρά στο μπλοκ του ευρώ», ενώ παράλληλα αναφέρει: «κατανοούμε ότι ο Παπανδρέου φλερτάρει με τις ΗΠΑ».

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μακροχρόνιους ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς (…). Το να ενταχθεί η Ελλάδα στο μπλοκ του δολαρίου ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο του State Department στην Ουάσιγκτον», τονίζει ο συντάκτης του κειμένου και καταλήγει: «Ισως η ένταξη της Ελλάδας στο μπλοκ του δολαρίου να είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο».

Το σημείωμα (με ημερομηνία Νοέμβριος του 2011) αφορά τη χρονική περίοδο που ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας και ο συντάκτης του και αναπτύσσει την (χρονική) εξέλιξη τόσο στην περίπτωση που θα λάμβανε όσο και στην περίπτωση που δεν θα λάμβανε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται στο σημείωμα, ότι ο χρόνος που θα χρειαζόταν (λόγω των πολιτικών εξελίξεων) δεν ήταν υπέρ των πολιτικών της χώρας καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης ήταν πολύ πιθανό να ζητούσαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την ευρωζώνη. «Ο κίνδυνος παραμένει πραγματικός» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, ο συντάκτης του σημειώματος επισημαίνει
«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύστερα από τις ανακαλύψεις υδρογονανθράκων κοιτασμάτων στην περιοχή γύρω από την Κύπρο».

 Πηγή

Κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΛΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΝΑΕΡΙΟΥ... ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΟΙ ΠΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΚ.ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ  ΓΙΑ ΙΡΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
*ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΗΠΑ ΈΔΕΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΠΩΣ ΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛ ΚΟΥΝΤΣ, ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
*ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

*ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.
*ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 26 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΜΠΑ ΑΜΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΟΜΣ. ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 7000 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
*ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΣΦΟΔΡΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ.
*Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ.
*ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
*ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΟΡΝΤ.
*ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ.
*ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ ΠΟΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝ ΡΑΜΠΙΝ, ΜΗ-ΕΜΠΙΣΤΟ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ.
*ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ.
*ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ 37 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ, 4 ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ,  ΕΝΩ 3 ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ.
 http://www.drougos.gr/
Το είδαμε στο antibarcode.blogspot.com

Συγκλονιστική ὁμολογία γνωστοῦ ἠθοποιοῦ: "Πῆγα στό Ἅγιον Ὅρος κι ἄλλαξε ἡ ζωή μου, μέ τήν βοήθεια τῆς Παναγίας"


Δείτε το βίντεο!
















Στη Ρωσία ψήφισαν νόμο για τον "χημικό ευνουχισμό" των παιδόφιλων. Θυμάστε πριν λίγους μήνες, όταν ο Κουτρουμάνης ήθελε να τους δώσει επίδομα αναπηρίας;


κλικ στην φωτο
Θυμάστε το ντόρο που είχε προκληθεί πριν από λιγότερο από δύο μήνες, -όταν την ώρα που έκοβαν το επίδομα στους πολύτεκνους-, είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, να εντάξει στα άτομα με αναπηρία ανθρώπους με σεξουαλικές και άλλες διαστροφές. 
Διαβάστε τι απόφαση πήρε για το....
. θέμα των παιδόφιλων......η Ρωσική κυβέρνηση: ο Ρώσος πρόεδρος Ντ. Μεντβέντεφ επικύρωσε σήμερα νόμο που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων από 14 ετών. Για την καταδίκη δράστη τέτοιου είδους σεξουαλικού εγκλήματος, θα απαιτείται η γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων.
Δείτε το εν λόγω ΦΕΚ, με τις "προοδευτικές" απόψεις του Κουτρουμάνη:
http://pressarismenos.blogspot.com

Νέες αποκαλύψεις από την Wikileaks –Μας την είχαν «στημενη» από το 2009 για υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ



Η Wikileaks ανακοίνωσε τη δημοσιοποίηση χιλιάδων email του Stratfor, συμβουλευτικού οργάνου στρατηγικών μελετών των ΗΠΑ. O Tζούλιαν Ασάνζ μιλάει για συγκλονιστικές αποκάλυψεις.

 Ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες εναντίον του Stratfor σε μια συνέντευξη τύπου την περασμένη Δευτέρα. Ο Ασάντζ κατηγορεί ευθέως το συμβουλευτικό όργανο της αμερικανικής κυβέρνησης επί στρατηγικών ζητημάτων για μια σειρά επιχειρήσεων «αμφίβολης νομιμότητας». Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως το Stratfor χειραγωγούσε ακτιβιστές οι οποίοι διερευνούσαν μια χημική καταστροφή στην περιοχή Μποπάλ της Ινδίας.



 Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, το Stratfor δεχόταν συστηματικά χρηματοδότηση από την Coca-Cola για να παρακολουθεί μέλη της οργάνωσης PETA για την προστασία των ζώων. Σύμφωνα με τον Ασάντζ νέα ντοκουμέντα από την περίοδο 2004-2011 αποδεικνύουν πως ο συμβουλευτικός αυτός οργανισμός προσλαμβάνει με κανονικούς μισθούς τους διάφορους πληροφοριοδότες του. Στις 26 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου το Stratfor έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης, με την οργάνωση Anonymous να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Τι είναι το Stratfor;



H ιστοσελίδα του Stratfor

«Stratfor» είναι τα αρχικά του οργανισμού στρατηγικών μελετών και προβλέψεων «Strategic Forecasting». Πρόκειται για έναν συμβουλευτικό οργανισμό που διερευνά θέματα στρατιωτικής και γεωπολιτικής φύσης για ιδιωτικούς φορείς αλλά και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το Stratfor έγινε γνωστό στην Αμερική όταν περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 έκανε κάποιες προβλέψεις για το Ιράκ και την Αλ Κάιντα που στη συνέχεια αποδείχτηκαν ακριβείς. «Από τότε καθιερώθηκε στην αμερικανική κοινή γνώμη ως ένας αξιόπιστος φορέας γεωπολιτικών αναλύσεων», αναφέρει ο Ντάνιελ Χάμιλτον του Πανεπιστημίου John Hopkins της Ουάσινγκτον.

 Κατά κανόνα ο οργανισμός αυτός συλλέγει πληροφορίες από ιδιωτικές πηγές και στη συνέχεια της μεταπωλεί διενεργώντας κατά κάποιο τρόπο γεωπολιτικές αναλύσεις κατά παραγγελία. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια ιδιωτική μυστική υπηρεσία ή μια εταιρία παρακολούθησης.

 Μετά την παραβίαση του απορρήτου της ιστοσελίδας του Stratfor από χάκερς τον περασμένο Δεκέμβρη, προκλήθηκε πανικός κλονίζοντας έτσι εκ θεμελίων την αξιοπιστία και την ασφάλεια που ως τώρα παρείχε ο οργανισμός. Μετά τη δημοσιοποίηση ονομάτων και αριθμών πιστωτικών καρτών ανθρώπων που έχουν στο παρελθόν διασυνδεθεί με το Stratfor ανοίγει στην Αμερική μια περίπλοκη υπόθεση από τη μια πλευρά προσβολής προσωπικών δεδομένων και από την άλλη, σοβαρών υπαινιγμών για διαπλοκή σημαντικών πολιτικών προσώπων στα γεωπολιτικά παιχνίδια του Stratfort. Τρανταχτά ονόματα της αμερικανικής διπλωματίας όπως αυτό του πρώην υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ φαίνονται μπλεγμένα στην υπόθεση.

Δημοσίευση απόρρητων δεδομένων



 Σύμφωνα με το Wikileaks η αλληλογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας περιλαμβάνει λίστα με τα ονόματα των πληροφοριοδοτών του Stratford, στοιχεία για το σύστημα χρηματοδοτήσεων, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και χρήση μεθόδων ψυχολογικής βίας στα εμπλεκόμενα μέρη. Περίπου 4.000 ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ Stratfor και αμερικανικής κυβέρνησης φαίνεται να αφορούν το Wikileaks και προσωπικά τον Τζούλιαν Ασάνζ. Ωστόσο ο Ντάνιελ Χάμιλτον υποστηρίζει πως οι επικείμενες αποκαλύψεις του Ασάντζ έχουν να κάνουν περισσότερο με την προσωπική υπόθεση του ιδρυτή του Wikileaks απέναντι στις εναντίον του αποκαλύψεις από το Stratfor.

« Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν δημοσιευθεί στης ιστοσελίδα του Wikileaks δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι πραγματικά συγκλονιστικό όπως στην περίπτωση των αποκαλύψεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν πριν από λίγα χρόνια», σημειώνει ο Χάμιλτον. Σε κάθε περίπτωση ο Ασάνζ δήλωσε πως τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες σε συνεργασία με άλλα 25 μέσα πληροφόρησης ανά τον κόσμο, αναμένεται να δημοσιευτούν και επίσημα σε τρεις με τέσσερις ημέρες.

Υπάρχει κάτι που για μας έχει ιδιαίτερη αξία:

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» - “Έβλεπαν ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!”!!!

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
«ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks, αποκλειστικά για την Ελλάδα δημοσιεύουν τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA»

  Ερωτήματα εγείρει η «διαίσθηση» της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Ιούνιο του 2009, δέκα ολόκληρους μήνες πριν από την απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν από τις διερευνητικές επαφές Παπανδρέου - Στρος-Καν.



 Από τον ερευνητικό συνεταιρισμό που διοργάνωσε το Wikileaks με τουλάχιστον 25 μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως - ανάμεσά τους και «ΤΑ ΝΕΑ» - αποκαλύπτεται ότι η Stratfor διαθέτει πληθώρα πληροφοριοδοτών σε νευραλγικές θέσεις στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, την Τουρκία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Κίνα και σε πολλές ακόμα χώρες. Δύο τέτοιες πηγές της «σκιώδους CIA», όπως έχει χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα. Μάλιστα, τους έχουν δώσει και κωδικούς (GR001 και GR101) για να μην αναφέρονται ονόματα.



 Το σύστημα της «σκιώδους CIA» λειτουργεί ως εξής: οι πληροφοριοδότες παρέχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους συλλέκτες-χειριστές δεδομένων της εταιρείας, οι οποίοι με τη σειρά τους τις αξιολογούν και τις αποθηκεύουν σε έναν ψηφιακό χώρο, όπου έχουν πρόσβαση οι αναλυτές που κάνουν την περαιτέρω επεξεργασία. Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, οι «ανώδυνες», περιλαμβάνονται στις εκθέσεις και τα δημοσιεύματα της Stratfor για τους συνδρομητές της εταιρείας. Οι πλέον ευαίσθητες όμως δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας - ούτε καν έμπαιναν στον ειδικό ψηφιακό χώρο: διανέμονταν μόνο στους αποδέκτες της λίστας ασφαλείας, που απαρτιζόταν από 10-15 υψηλόβαθμα στελέχη. Μάλιστα, όταν κάποιο στέλεχος ταξίδευε στο εξωτερικό, το όνομά του έβγαινε από τη λίστα για να μην υπάρχει περίπτωση να υποκλαπεί το e-mail κατά τη διαδρομή του εκτός συνόρων των ΗΠΑ.

 Όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που απέκτησε το Wikileaks, στις 19 Ιουνίου 2009 υπάλληλος της Stratfor υπεύθυνος για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Βαλτικής και των Βαλκανίων απέστειλε σε συναδέλφους του που ασχολούνται με την ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας μήνυμα με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3».

 Σε αυτό υπήρχε επισυναπτόμενο αρχείο κειμένου, όπου αναφέρονταν λεπτομέρειες για τα θέματα στα οποία πρέπει να δώσουν βαρύτητα. Συγκεκριμένα για τη χώρα μας, ανάμεσα σε άλλες οδηγίες παρακολούθησης, επισημαινόταν ότι «πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».

 Σε άλλο μήνυμα στις αρχές Νοεμβρίου 2011 αποκαλύπτονται οι στενές επαφές της Stratfor με το ΔΝΤ: σε αυτό αναφέρεται ότι υπάλληλος του Ταμείου ενημέρωσε την εταιρεία πληροφοριών πως τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας στερεύουν ενάμιση μήνα μετά, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2009 που απεστάλησαν οι «οδηγίες παρακολούθησης» δεν ήταν γνωστή η πρόβλεψη Μπαρόζο για τα υψηλά επίπεδα του ελληνικού ελλείμματος, καθώς το σχετικό έγγραφο συντάχθηκε τον επόμενο μήνα. Ούτε ότι το ταμειακό έλλειμμα κινείται στο 10%, όπως αποκαλύφθηκε στα τέλη του καλοκαιριού.




ΤΑ ΑΚΡΑ. Επιπλέον, στο μήνυμα των οδηγιών ο υπάλληλος ζήτησε για την Ελλάδα την παρακολούθηση θεμάτων που έχουν να κάνουν με ομάδες αναρχικών, ακροδεξιούς και ρατσιστική βία, διαδηλώσεις και συνδικάτα («είναι σημαντικό επειδή ο Καραμανλής δεν είναι καθόλου λαοφιλής», αναφέρεται στις οδηγίες). Ακόμα στο μικροσκόπιο της Stratfor μπήκαν οι σχέσεις με την Τουρκία και οτιδήποτε έχει να κάνει με ασφάλεια στα νερά της Μεσογείου, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οι σχέσεις με τους Σέρβους. «Το καίριο ζήτημα είναι πόσο καιρό ακόμα μπορεί να επιβιώσει ο Καραμανλής. Παρακολουθήστε τις κινήσεις συσπείρωσης της αντιπολίτευσης γύρω από το ΠΑΣΟΚ», έγραφε ο υπάλληλος. Εναν μήνα μετά, οι οδηγίες αυτές περιλήφθηκαν στο σύνολο των «οδηγιών παρακολούθησης» σε παγκόσμιο επίπεδο και αποστάλθηκαν σε συνεργάτη της Stratfor στην Ουάσιγκτον.

Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με αύξοντα αριθμό 5424835287636 και 168783) θα βρίσκονται στην πρωτότυπη μορφή τους στη διεύθυνση www.wikileaks.org/gifilesαπόψε στις 20.00.