Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Το G20 ετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία!»

Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον μέσω Twitter ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Ed Conway.

Όπως αναφέρει, η ελληνική χρεοκοπία -τον τύπο της οποίας δεν διευκρινίζει- προσδιορίζεται χρονικά για μετά τον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμα και μετά τη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου.
Ο ίδιος τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος των υπουργών του G20 πέφτει τώρα στην προετοιμασία των οικονομιών για την ελληνική χρεοκοπία, καθώς και στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως υπογραμμίζει, τα κονδύλια χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι επαρκή για όλο τον επόμενο μήνα.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και έξοδο από την ευρωζώνη και πώς δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ’ αυτού, σύμφωνα με το κλίμα που μεταδίδεται από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=148007

Θαυμάστε τη λογική του φασιστικού ΠΑΣΟΚ


Αφού καθυβρίζουν , λοιδορούν, κατασυκοφαντούν τη Νέα Δημοκρατία και στήνουν εξεταστικές επιτροπές που τελικά λειτουργούν ως μπούμερανγκ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού δηλώνουν ότι κατέχουν τη μόνη πολιτική αλήθεια και ότι μας έχουν σώσει πάνω από δέκα φορές από τον Οκτώβριο του 2009…..
Μόλις  αντιλαμβάνονται το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους και να οδηγούνται στην πολιτική αφάνεια και όχι μόνο…..
Επιζητούν με φορτικό τρόπο συνενόχους, δηλαδή συναίνεση από τη ΝΔ προκειμένου να γλυτώσουν…..
Η ΝΔ δεν αποδέχεται συμμετοχή και συνενοχή στη λάθος πολιτική και καλά κάνει….
Τότε επανέρχονται καθυβρίζοντας με σκαιό τρόπο τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ…
Ε και εμείς λέμε:

Αϊ στο διάολο ρε πολιτικοί αλήτες.

ΥΓ. Πάντως, και στη ΝΔ μια συμβουλή αν θέλουν να τους πάρει στα σοβαρά ο κόσμος και όχι με τις πέτρες και αυτούς, καλό θα ήτανε να αφήνανε τον πολιτικό αυνανισμό που τους διέπει κατά καιρούς ψηφίζοντας τα νομοσχέδια περί παιδείας και χαρατσιού αυτοακυρώνοντας την αντιμνημονιακη τους πολιτική 

ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ


Άλλη μια δόλια προσπάθεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί...
 ΜΜΕ και φερέφωνα επιχειρούν να αναβαθμίσουν σε «εθνικό άθλο» το ταξίδι των κοτζαμπάσηδων σε Ευρώπη και Αμερική – ένα ταξίδι πληρωμένο ακριβά από τον ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη – επιχειρώντας να πείσουν την Ελληνική κοινωνία πως από αυτό το σύρε κι έλα θα κριθεί το μέλλον του τόπου μας....
Τρίχες… Ο Βενιζέλος πηγαίνει να συναντήσει την Λαγκάρντ, με μια βαλίτσα βουτηγμένη στο αίμα και στο πλιάτσικο. Θα τα καταθέσει ως λάφυρο στα πόδια της για να «απαιτήσει» τι??? Μα το αυτονόητο: Να του αναγνωρίσουν το «δικαίωμα» της ακόμη μεγαλύτερης υποταγής στα εφιαλτικά σχέδια τους…. Να τον επιβραβεύσουν ως αποτελεσματικό εμπνευστή και εισπράκτορα των κεφαλικών φόρων για λογαριασμό των δυναστών. Και… Να του επιστρέψουν τη βαλίτσα γεμάτη με εντολές κατάσχεσης κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, με την εντολή να τις επιστρέψει υπογεγραμμένες από ντροπιαστικές υπογραφές μειοδοτών. Ο Παπανδρέου πηγαίνει να συναντήσει τον έτερον θηλυκό νταβατζή (τη Μέρκελ) στη Γερμανία, με την περιβόητη «αναπτυξιακή ατζέντα» στη δική του βαλίτσα ντροπής. Τι περιλαμβάνει αυτή η πολυδιαφημισμένη «αναπτυξιακή ατζέντα»??? Τον εφιάλτη και τη δυστυχία που έσπειρε απλόχερα πάνω από ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Παραγωγικά ρημάδια σε ολόκληρη την επικράτεια… Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και ξεκληρισμένα νοικοκυριά… Γενικευμένη κοινωνική απελπισία και απόγνωση… Τα κουφάρια των νεκρών μας που αυτοκτόνησαν υπό το βάρος της χρεοκοπίας και της ντροπής… Κυρίως όμως θα περιλαμβάνει την κατάπτυστη προθυμία του, να ξεπουλήσει ότι απέμεινε σ αυτόν τον τόπο, και να εμφανίσει τη χώρα του γενικευμένου πλιάτσικου ως χώρα «επενδυτικών ευκαιριών» για τα όρνια που καιροφυλακτούν να αρπάξουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Για τις συμμορίες «επενδυτών» που θα εισβάλουν λυσσασμένα σε μια Ελλάδα χωρίς κοινωνικά δικαιώματα, με μισθούς εξαθλίωσης και δυστυχίας, Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια ντροπής, που επιχειρούν επιμελώς να αποκρύψουν τα ΜΜΕ της χειραγωγούμενης δημοσιογραφίας. Και είναι αυτό μέρος της μεγάλης αλήθειας, που δεν οφείλουμε απλώς να αποκαλύψουμε, αλλά έχουμε και υποχρέωση να οργανώσουμε την άμεση ανατροπή της, και την αντικατάστασή της από τη δική μας αλήθεια ευθύνης και αξιοπρέπειας στην Α΄ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» στην οποία καλούμε κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε Έλληνα δημοκράτη να παρευρεθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 17:00 μ.μ στο ξενοδοχείο PRESIDENT. Από αυτό το προσκλητήριο αγώνα και ανατροπής, κανένας Έλληνας πολίτης που νοιάζεται γι αυτόν τον τόπο δεν πρέπει να λείψει.

Πηγη 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΑΝΙΑ... ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΚΩ !


«Ο ΤΙΤΛΟΣ της Δανικής εφημερίδας σε μετάφραση» ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ (DF) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩΥΠΟΘΗΚΗ... «Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του Άρθρου» Αν η Ελλάδα θα πρέπει δανειστεί χρήματα από την Ε.Ε. για να επιβιώσουν, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας θα απαιτήσει από την Κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά και...
 μη παραδοσιακά διασφαλιστηκά μέτρα . Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας που ασκεί αυστηρή κριτική κατά της ΕΕ θα έχει την απαίτηση από τους Δανούς πολιτικούς η Δανία, προκειμένου να δώσει στήριξη στην βοήθεια συνεχούς δανεισμού για τους Έλληνες, να λάβουν σοβαρές δεσμεύσεις και εγγυήσεις. Ο ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt, του Λαικού Κόμματος της Δανίας προτείνει η Δανική Κυβέρνηση να απαιτήσει το τουριστικό θέρετρο το νησί της Κω ως Υποθήκη προκειμένου συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα. - Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με τη μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσαμε, για παράδειγμα. Να μας δώσει Υποθήκη το νησί τηςΚως, και όταν η Ελλάδα πηγαίνει στη συνέχεια σε εθνική χρεοκοπία, τότε εμείς να μπορούμε να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα από το Νησί της ΚΩΣ για τα δάνεια. Είναι ένα σοβαρό μήνυμα το οποίο όμως είναι τυλιγμένο σε λίγο χιούμορ, εξηγεί ο κύριο Messerschmidt στην εφημερίδα bt.dk. - Είναι αναπόφευκτο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ποτέ δεν έχει καταστεί δυνατόν σε καμία χώρα, προκειμένου να κερδίσει τον έλεγχο της οικονομίας της, χωρίς να υποχρεωθεί να αναδιαρθρώσει το σύνολο της οικονομίας, όταν έχει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερη του 150 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας, λέει ο Morten Messerschmidt. ΕΔΩ… Ο ευρωβουλευτής κύριος Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας ο οποίος κάνει ΠΡΟΒΑ ανάρτησης της ΔΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε ΙΣΤΟ κάποιου Ελληνικού Νησιού που είναι αναρτημένη Η Σημαία μας, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ κύριοι ΣΕ κάποιο από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ –ΑΚΟΜΑ- ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κάνει ΠΡΟΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κύριος Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας? ΕΙΝΑΙ απόγονος μεγάλης γερμανικής φαμίλιας το όνομα του τα λέει ΟΛΑ, είναι ένα ακροδεξιό ΝΑΖΙ κοπρόσκυλο που όταν και όποιος τύχει και τον ανταμώσει ξανά στην Ελλάδα να του ρίξει ένα χέρι ξύλο μπας και έρθει στα ίσια του και δεν ξαναζητήσει Ελληνικό Νησί για Εγγύηση και έχει το θάρρος να κάνει πρόβες σημαιοστολισμού με την σημαία της Δανίας σε Ελληνικά Νησιά. Εδώ… http://da.wikipedia.org/wiki/Morten_Messerschmidt και ένα μικρό απόσπασμα μεταφρασμένου σχετικά με προφίλ του ακροδεξιού νεοναζί ευρωβουλευτή της Δανίας ο οποίος είναι αναπολών τον ΧΙΤΛΕΡ και των ΝΑΖΙ «Στις 27 Απριλίου 2007 έγραψε η Δανέζικη εφημερίδα BT.dk ότι ο Morten Messerschmidt, στις 20 Απριλίου γιόρτασε προσκαλώντας αρκετούς φίλους καλεσμένους για τα γενέθλια του Χίτλερ σε εστιατόριο στο Tivoli είχε και προσφωνούσε χαιρετίζοντας τον « Χίτλερ με «heiler» και τραγουδώντας ναζιστικά τραγούδια, σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα ΒΤ.dk έγραψε και τις απόψεις των προσκεκλημένων λέγοντας ότι, με αναφορά του πρώην σοσιαλδημοκράτη πολιτικού Torben Lund, παραδέχθηκε ότι ο Messerschmidt ήταν μεθυσμένος και ότι είχε τραγουδήσει μόνο τον πρώτο στίχο του ύμνου Lied der Deutschen (με διατύπωση Deutschland,Deutschland über alles), αλλά αρνήθηκε να έχουν χαιρετίσει προσφωνώντας υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ και υπέρ του ναζισμού. Morten Messerschmidt αποχώρησε από το Λαϊκό κόμμα της Δανίας στις 29 Απρίλιο του 2007 μετά από ψηφισμα στο στο Κοινοβούλιο. [13] Τις επόμενες ημέρες, μάρτυρες ήρθε προς τα εμπρός και απέρριψε την έκδοση της BT Torben Lund και ο συνεργάτης του Lautrup διατήρησαν την κατάθεση τους τους. Στις 22α Μαΐου 2007, Ο Morten Messerschmidt και η εφημερίδα B.T. και εξέδωσαν κοινή δήλωση, αλλά ήδη το ίδιο βράδυ, υπήρξε διαφωνία σε μια διπλή συνέντευξη με τον αρχισυντάκτη Arne Ullum της BT και του Morten Messerschmidt στην τηλεόραση. Το 2009 Messerschmidt σε δίκη με την B.T. και τον πρώην αρχισυντάκτης Arne Ullum και κατά του δημοσιογράφου Jacob Jensen Heinel Δανικό Δικαστήριο τους καταδίκασε σε 10 ημερήσιο πρόστιμο των 500 Κορωνών Δανίας και έπρεπε να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 25.000 κορωνών Δανίας για δυσφήμιση, ενώ Morten Messerschmidt απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Το 2009 στις Ευρωεκλογές επανεκλέχθηκε με 284.500 προσωπικούς ψήφους ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ...ΕΔΩ
Πηγη 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις προς τον κο Α.Σαμαρά



Μέσα στην πίκρα και την απελπισία που μας έχει κυριεύσει όλους τους Έλληνες, και αναζητώντας απεγνωσμένα μια ακτίνα ελπίδας, στήθηκα από νωρίς και περίμενα να ακούσω την ομιλία σας στη ΔΕΘ.
Την άκουσα με τα αυτιά τεντωμένα και το μυαλό μου σε πλήρη εγρήγορση.
Μετά το πέρας της, ένιωσα μια ζωντάνια, ένιωσα ότι ίσως να μην έχουν σβήσει όλες οι ελπίδες γι΄αυτόν το δύσμοιρο τόπο, για τα εθνικά μας θέματα, για το μέλλον των παιδιών μας…
Η κρυφή αυτή ελπίδα διήρκεσε μόλις δυο μέρες, αφού την Τρίτη 20/9 άκουσα από τη βουλή ότι υπερψήφισε η ΝΔ καταρχήν το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας των τραπεζών, όπου υπάρχει και η τροπολογία  για τη δήθεν “έκτακτη” φορολογία των ακινήτων. Και σας ερωτώ:

1. Γιατί αποδέχεστε την κατάθεση της τροπολογίας;
2.  Με ποιο δικαίωμα, συμφωνώντας με το ληστρικό ΠΑΣΟΚ, συνυπολογίζετε την απολύτως ιδιωτική περιουσία στις πηγές από όπου μπορείτε οι πολιτικοί να αντλήσετε κι άλλα κλοπιμαία; Δε μας χαρίσατε χρήματα για να τα αγοράσουμε. Δε μας προστατέψατε ποτέ από τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών δανειστών μας (με 21% αποπλήρωσα το δικό μου- από το 1987). Δε ήρθατε ποτέ να μας ρωτήσετε αν πεινάσαμε για να ήμαστε συνεπείς στις δόσεις μας. Δε μας ρωτήσατε αν σαν νέοι κι εμείς είχαμε ανάγκη από μια εκδρομή, ένα καινούριο ρούχο. Και καλά κάνατε. ΉΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΊΣΟΥΜΕ  ΜΙΑ ΣΤΈΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ και να πάψουμε να ξεβρομίζουμε ξένα σπίτια, όμηροι των ορέξεων του κάθε εκμισθωτή.  Ωστόσο, με περισσή ευκολία ο συνταγματολόγος της πλάκας αναφέρεται στην αξία που έχει η ιδιωτική περιουσία και την συνυπολογίζει σε αυτά που μπορεί να ξεπουλήσει. Κι εσείς συμφωνήσατε, κε Σαμαρά;!!!. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι εμείς πληρώσαμε τα σπίτια μας με τον πολυφορολογημένο ιδρώτα του προσώπου μας, με  την καταβολή του πολυδουλεμένου κορμιού μας, που τώρα έχει ανάγκη από φάρμακα για να συντηρηθεί. Δεν το πληρώσαμε με τα διάφορα “Πακέτα Ντελόρ”, από τα οποία δεν ωφελήθηκε κανένας Έλληνας ή έστω κανένας στενά κομματικός Έλληνας.
3. Υπονοήσατε στην ομιλία σας ότι θα έχουν συνέπειες, “και όχι μόνο ηθικές” οι κυβερνώντες, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Κατά πόσο το εννοείτε, και δεν είναι κι αυτό άλλη μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα; Πόσο έτοιμος είστε να τους οδηγήσετε στα ειδικά δικαστήρια, με επιλογή ηθικών δικαστών, αλλά και εκπροσώπων του λαού, ώστε να μη μας κάτσει πάλι μια απόφαση 5 προς 6; Και στην περίπτωση της καταδίκης τους για εσχάτη προδοσία –κάτι που προσωπικά θεωρώ σίγουρη- είστε έτοιμος να εκτελέσετε την ποινή τους; Ακόμα, είστε έτοιμοι, να εμποδίσετε μια έγκαιρη φυγή τους από τη χώρα; 
Δ. Έχετε δεσμεύσεις άλλου είδους, δεσμεύσεις εξωτερικές, σαν αυτές του ΓΑΠ; Αυτή την ερώτηση δεν περιμένω να μου την απαντήσετε. Την απάντηση να τη δώσετε στον εαυτό σας κι αν αγαπάτε αυτή τη χώρα, η οποία είχε την εμπειρία από πολλούς Εφιάλτες, τότε σας καλώ να πράξετε έντιμα και να φύγετε.


Κε, Σαμαρά,
Θέλετε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη της βάσης του κόμματός σας;
Θέλετε να προσελκύσετε καινούριους ψηφοφόρους;
Θέλετε μια ξεκάθαρη και δυνατή εντολή από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσετε;
  

Τότε σταματήστε να γίνεστε θύμα των σκηνικών της δήθεν πολιτισμένης πολιτικής του Βενιζέλου, ο οποίος  από τη μια το παίζει συναινετικός και από την άλλη σας βρίζει. Σταματήστε να τους δίνετε έδαφος για να ισχυρίζονται ότι συμφωνείτε σε όλα, αλλά προσποιείστε ότι διαφωνείτε, λόγω λαϊκισμού.
Γίνετε ξεκάθαρος, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα. Μη  κάνετε τον ισορροπιστή.
Και τότε να είστε βέβαιος ότι ο λαός θα έρθει κοντά σας, γιατί αυτά τα δύο μαύρα χρόνια ψάχνει να βρει τον Ηγέτη που ακόμα δεν έχει βρει και νιώθει μουδιασμένος, ψάχνει τον Ηγέτη που θα τον οδηγήσει στο ξέφωτο. Και θα γίνει η ασπίδα σας και ο αρωγός σας στον αγώνα που θα ακολουθήσει με ελπίδα, προοπτική και αποτέλεσμα.

Μέδουσα

Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα «ξεπερνά κάθε φαντασία»!


Η δήλωση είναι πασίγνωστη. Εξίσου πασίγνωστο ότι ανήκει στΓιούνκερ, τον επικεφαλής της Ευρωζώνης.
Μια αξιοσημείωτη «λεπτομέρεια»: Η δήλωση αυτή έγινε τον Ιούνη του 2011!

Δηλαδή, η «πέραν πάσης φαντασίας» πολιτική τους αγριότητα είναι δεδομένη και....ομολογημένη πολύ πριν από τις «μαραθώνιες» και «αγωνιώδεις» τηλεδιασκέψεις τους.
Εχουν αποφασίσει να διαπράξουν εναντίον του ελληνικού λαού όσα δε βάζει η φαντασία του ανθρώπου, πολύ πριν ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος επικαλεστούν τις «έκτακτες συνθήκες» ενόψει της 6ης δόσης.
Πρόκειται, φυσικά, για τις νέες «έκτακτες συνθήκες». Που με τη σειρά τους ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες «έκτακτες συνθήκες» που είχαν ανακαλυφθεί ενόψει της 5ης δόσης, οι οποίες επίσης είχαν προστεθεί στις παλιότερες «έκτακτες συνθήκες» ενόψει της 4ης δόσης κ.ο.κ.

Εν ολίγοις:
Ο καταποντισμός του ελληνικού λαού στον Καιάδα - από την πρώτη κιόλας στιγμή εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης - είναι προαποφασισμένος.
Τα μέτρα, τα χαράτσια, η λεηλασία, ο εξανδραποδισμός του λαού είναι μια προειλημμένη επιλογή.

Οσο για το μέγεθος της λαϊκής συμφοράς που όλα αυτά επιφέρουν «ξεπερνά κάθε φαντασία»!
Δεν πρόκειται για αυθαίρετο ή υπερβολικό ισχυρισμό. Το ομολογούν, το διακηρύσσουν οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες αυτής της...
ευφάνταστης και προμελετημένης βαρβαρότητας.

Σε όσα λένε, επομένως, περί «έκτακτων συνθηκών» δεν υπάρχει τίποτα το «νέο». Τίποτα το «καινούριο».
Τίποτα το «έκτακτο» δεν τους «υποχρεώνει» να λειτουργούν ως «δήμιοι». Διότι, πολύ απλά, πρόκειται για «τακτικούς», για «μόνιμους» δήμιους, για σεσημασμένους υπαλλήλους της πλουτοκρατίας, με συγκεκριμένη, προαποφασισμένη και προειλημμένη αποστολή:
Να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στην πλάτη του λαού, να τον ισοπεδώσουν, ώστε να διασώσουν από την κρίση εκείνους που την προκάλεσαν, τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια.

Στην αποστολή που έχουν αναλάβει το «νέο» που κάθε φορά εφευρίσκουν δεν έχει να κάνει παρά με τις ολοένα ισχυρότερες δόσεις εκβιασμού.
Με τις όλο και μεγαλύτερες «δόσεις» προπαγάνδας με στόχο την τρομοκράτηση, την πρόκληση φόβου και πανικού στα λαϊκά στρώματα.

Η τακτική τους είναι ξεκάθαρη:
Θέλουν να επιτύχουν την «παράλυση» των λαϊκών αντιστάσεων. Να ακυρώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Να καταπνίξουν την κοινωνική οργή μέσα από ένα όργιο καταστροφολογίας ώστε ο λαός -στο όνομα της «σωτηρίας» του(!)- να υποκύψει και να αποδεχτεί το σφαγιασμό του ως κάτι το «μοιραίο» και το «αναπόφευκτο»!

Η καταστροφή, τελικά, την οποία επικαλούνται είναι υπαρκτή.
Με μία διαφορά. Την καταστροφή την εκπροσωπούν και την επιφέρουν οι ίδιοι.
Απέναντι σε αυτή την «πέραν πάσης φαντασίας» καταστροφή, η αντίσταση, η οργανωμένη ανυπακοή, η απειθαρχία, ο ξεσηκωμός του λαού αποτελούν, πλέον, όρο επιβίωσης.

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο ‘Κύριος’ τιμωρεί όποιον εκθέτει τον Πρωθυπουργό μας !!!


Πότε επιτέλους ο Στρός Καν θα μάθει ‘ποιος κυβερνά αυτόν το Κόσμο’;

Τελικά ο Στρος Καν τα θέλει και τα παθαίνει. Στη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον 4μηνο Γολγοθά του άρχισε πάλι τις φιλελληνικές κορώνες του. «Βεβαίως η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας ώστε και η Ελλάδα να σωθεί και η Ευρώπη να μη διαλυθεί.» Φαίνεται ξέχασε τι έγινε την...
τελευταία φορά που μίλησε για την Ελλάδα και εξέθεσε τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «ναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε μυστικές συνομιλίες προκειμένου να βάλει τη χώρα του στο ΔΝΤ». …Λίγες μέρες μετά συνελήφθη ως κοινός κακοποιός με το γνωστό τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε στα αμερικάνικα ΜΜΕ. Ξέχασε ότι το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει ήταν για να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να βρουν μια κοινή λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας έτσι ώστε να σώσουν την Ευρωζώνη. …Και ενώ είχε μπει μέσα στο αεροπλάνο για να πάει στην συνάντηση τον συνέλαβαν σαν κοινό εγκληματία και τον φυλάκισαν έτσι ώστε και το ελληνικό πρόβλημα χρέους να μη βρει λύση και να αποτρέψουν μια συνεργασία Στρος Καν-Μέρκελ υπέρ της Ευρωζώνης. Και ενώ το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο Στρός Καν συνεχίζει να επιμένει φιλελληνικά και φιλοευρωπαϊκά. Άρα να περιμένουμε οσονούπω τι άλλο θα πάθει… Αξίζει να θυμηθούμε τι γράφαμε τον περασμένο Μάιο όταν είμαστε οι μόνοι που συνδέσαμε την… κακοτυχία του με τις φιλελληνικές και φιλοευρωπαϊκές απόψεις του. Ο ‘Κύριος’ τιμωρεί όποιον εκθέτει τον Πρωθυπουργό μας !!! Ας υποθέσουμε ότι ο Ντομινίκ δεν ήξερε καλά ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν ήξερε…Δεν ρώταγε; (!!!) Και πως είναι δυνατόν να μην ήξερε; Αφού και τον ίδιον (τον Ντομινίκ) ο ίδιος ισχυρός ‘Κύριος’ τον διόρισε πρόεδρο του ΔΝΤ. Γιατί πρόεδρος του ΔΝΤ χωρίς την έγκριση (ή μάλλον την πρόταση) του ‘Κυρίου’ δεν γίνεσαι. Μόνο που ο ίδιος ‘Κύριος’ βοήθησε και τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θέση απείρως ισχυρότερη πολιτικά της θέσης του προέδρου του ΔΝΤ αφού ο Γιώργος προεδρεύει σε 50 πρωθυπουργούς και σε άλλους τόσους αρχηγούς αξιωματικών αντιπολιτεύσεων. Ενώ ο Ντομινίκ προεδρεύει μόνο του Οργανισμού του. Ε αυτά όφειλε να τα ξέρει. Εκτός εάν τα ήξερε αλλά δεν τους έδινε πολύ σημασία ιδιαίτερα τώρα τελευταία που οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία τον έβγαζαν σίγουρο αρχηγό τον Σοσιαλιστών και ακόμα πιο σίγουρο Πρόεδρο της Γαλλίας. «Τον μέρμηγκα όταν αποφάσισε ο Θεός να τον χαλάσει του έδωσε φτερά για να πετάξει.» λένε στα Επτάνησα. Έτσι λοιπόν ο Ντομινίκ μεθυσμένος από τις επιτυχίες και το λαμπρό του μέλλον δεν δίστασε να εκθέσει χοντρά το Γιώργο. Δηλώνοντας ωμά ότι συζητούσαν για την Ελληνική προσφυγή στο ΔΝΤ πολλούς μήνες πριν γίνει αυτό, λέγοντας μάλιστα: «Το κάναμε υπόγεια μια που ο Γιώργος ήθελε την παρέμβαση του ΔΝΤ αλλά για πολιτικούς λόγους δεν ήθελε τότε να το πει στο Ελληνικό λαό.» Και έγινε σεισμός στην Ελλάδα. Έτσι στις 5 Μάιου, επίσημη κυβερνητική πηγή αναγκάστηκε να δηλώσει: «Ο κ. Στρος-Καν λέει περισσότερα από όσα πρέπει.» Και το μήνυμα ελήφθη από τον ‘Κύριο’. Μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες ο πολύ δυνατός Πρόεδρος το ΔΝΤ και μελλοντικά σίγουρος Πρόεδρος της Γαλλίας (και νικητής του Σαρκοζί), μεταφέρονταν πελιδνός και σιδηροδέσμιος στο ‘Αλκατραζ’. Απογυμνωμένος από όλες τις εξουσίες, ταπεινός και καταφρονεμένος (με διαγραμμένο το μέλλον) περιμένει την απόφαση του ‘Κυρίου’… «Πλούσιοι έπτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον ‘Κύριον’ ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».
Επτανήσιος
Πηγη 

Παπαρήγα: «Εσείς θα πάτε φυλακή».


Για όσους ενδεχομένως δεν το αντιλήφθηκαν, η ΓΓ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, είπε προχθές μιλώντας στη Βουλή, κάτι καταπληκτικό, το οποίο όμως δεν προβλήθηκε, όπως θα έπρεπε, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Αφού αρχικά είπε πως, ο λαός δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση και πως παρόλα αυτά η κυβέρνηση πιέζει και...
εκβιάζει τον λαό ότι θα βάλει πολίτες στη φυλακή αν δεν πληρώσουν, ξαφνικά στράφηκε.... προς τα έδρανα των μελών της κυβέρνησης και τους είπε: «Προσέξτε, γιατί, αν δεν πληρώσουν πέντε εκατομμύρια Έλληνες, τότε εσείς θα πάτε φυλακή». Στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, απλώς κατέβασαν τα κεφάλια, χωρίς να πουν λέξη.

Πηγη

Τι λέει το νούμερο!Ράιχενμπαχ: Προτείνει αύξηση παραγωγικότητας με μείωση μισθών


"Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για την ελληνική οικονομία: η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθεί και οι μισθοί πρέπει να μειωθούν", υποστηρίζει ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, Χορστ Ράιχενμπαχ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Ράιχενμπαχ είπε επίσης ότι ένα σημαντικό πρόβλημα για την...
Ελλάδα είναι... η ασυνέπεια στις πληρωμές. "Ένα σημαντικό σημείο είναι το πρόβλημα της ασυνέπειας στις πληρωμές. Εάν οι ελληνικές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις αρχίσουν και πάλι να εξοφλούν τους λογαριασμούς των Γερμανών προμηθευτών κατά τρόπο αξιόπιστο, αυτό θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα", λέει ο κ. Ράιχενμπαχ. Υποστηρίζοντας το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ δηλώνει ότι "η ελληνική διοίκηση δεν είναι σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματική ώστε να είναι αδύνατη η κατάργηση θέσεων εργασίας", προσθέτοντας ότι "το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο θα μπορούσε να συνδράμει όσους χάσουν την εργασία τους". Εκτιμά επίσης ότι ο τουρισμός, η παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας και η γεωργία είναι πιθανοί άξονες της οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ζητά τη μείωση των μισθών. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το απαραίτητο διάστημα για την οργάνωση ενός "αποτελεσματικού συστήματος μηχανοργάνωσης" είναι από έξι μήνες έως ένα έτος για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Πηγη 

Λεφτά ε; Ε να!


Τα τελευταία 2 χρόνια έχω περάσει από όλες σχεδόν τις ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις.
Έχω θυμώσει πολύ, εξοργιστεί, κλάψει, απογοητευτεί, αγανακτήσει, έχω πάρει μέρος σε αμέτρητες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, πήρα μέρος στην πορεία από το άγαλμα του Λεωνίδα στο Σύνταγμα. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, αντιστάθηκα όπως μπορούσα.
Τώρα έχω περάσει σε άλλη φάση. Όταν τούς βλέπω στην τηλεόραση, δεν μου ανεβαίνει πια το αίμα στο κεφάλι. Δεν μου προκαλούν πια αναγούλα ούτε εμετό. Νιώθω πλήρη απάθεια. Έχουν ξευτιλιστεί τόσο πολύ από μόνοι τους, πού πραγματικά δεν νιώθω πια τίποτα για αυτούς.
Καθημερινά κάνουν διαγωνισμό μαλακίας για το ποιός θα προτείνει το πιο αντιδημοκρατικό μέτρο, για το ποιός θα πράξει το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της κοινωνίας, για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος γλύφτης των τοκογλύφων, για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα και να διαμελήσει και ξεπουλήσει την χώρα μας.
Η απάθεια όμως αυτή δεν σημαίνει ότι έπαψα να ενδιαφέρομαι, ούτε ότι πρόκειται να τούς αφήσω σε χλωρό κλαρί. Αντίθετα αυτή η απάθεια είναι το συναίσθημα πού νιώθω επειδή έχω πάρει πια τις αποφάσεις μου.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. Αφού αυτό τούς πονάει, αυτό θα κάνω. Στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα μας έσπασαν στο ξύλο, μάς έλουσαν με τόνους δακρυγόνα και μάς διέλυσαν.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Τώρα μπορούν να βάλουν τον λογαριασμό εκεί πού ξέρουν.
Δεν θα πληρώσω ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε το τέλος ακίνητης περιουσίας ούτε το μ.. της μάνας τους. Ας μού βάλουν πρόστιμο, ας τολμήσουν να μού κόψουν το ρεύμα.
Και το θέμα δεν είναι ότι δεν έχω να πληρώσω. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να πληρώσω. Δεν πρόκειται να τούς τα δώσω για να τα φάνε αυτοί και οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αφού έρχεται χρεωκοπία, θέλω να έχω έστω και αυτά τα ελάχιστα πού έχω στην άκρη για την οικογένεια μου. Τα έβγαλα με τον ιδρώτα μου, δεν έχω ψηφίσει κανέναν πούστη τα τελευταία 20 χρόνια και δεν πρόκειται να τα δώσω σε κανέναν πούστη.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΨΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΩΣΩ.
Μόνο αν όλοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ θα καταρρεύει αυτή η χούντα, αυτή η δικτατορία, αυτή η συμμορία. Αντίσταση τώρα και όχι λόγια. Ποντάρουν ότι φοβόμαστε, ποντάρουν ότι έχουμε παιδιά και θα λυγίσουμε. Μα για τα παιδιά μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Για τα παιδιά μας θα αντισταθούμε και θα τους στείλουμε στο ΓΟΥΔΗ.
Όλοι αυτοί πού μαζευόμασταν στο Σύνταγμα, τώρα θα δείξουμε αν το εννοούσαμε ή όχι.
Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις.

Ο ΟΠΕ αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία!!


Άλλο ένα κρούσμα μετά την αποκάλυψη του Κυριάκου Βελόπουλου που μας κάνει να ψι λιαζόμαστε ότι η κυβέρνηση του μνημονίου κατ εντολή των Αμερικανών τα έχει βρει για την ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία ,διαβάστε το mail που μας έστειλε αναγνώστης του blog…
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΑΝ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (Ο.Π.Ε. Α.Ε.) ΤΟΝ...
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ….
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ κ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ, ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΑΚΙ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΟ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΕ. “ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ” ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΗΔΗ. ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΝΤΑ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ “ΕΘΝΙΚΟΥ” ΦΟΡΕΑ 

Ο.Π.Ε. ΣΥΝΗΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ EMAIL.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΚΤΟΣ «ΤΑΜΠΛΟ» Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 102 ΧΡΟΝΙΑ


Την έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι Credit Agricole και Sacam International SAS κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Ειδικότερα αποφάσισαν τη διαγραφή των μετοχών της τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών... και την υποβολή..
σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν προκάλεσε την έκπληξη στους τραπεζικούς παράγοντες καθώς τους τελευταίους μήνες η έξοδος της Εμπορικής από το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν κοινό μυστικό στους τραπεζικούς κόλπους. Ωστόσο, αναμένεται και άλλες ξένες εταιρείες να ακολουθήσουν την ίδια τακτική καθώς υπάρχει μια γενικευμένη τάση προτίμησης προς Χρηματιστήρια του εξωτερικού. Η Credit Agricole SA κατέχει 486.615.790 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 94,9997% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας και η εταιρεία Sacam International SAS κατέχει 25.613.095 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,0003% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

Πηγη 

Υποβάθμισε οκτώ ελληνικές τράπεζες η Moody's!!!



Στην υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moody΄s, επικαλούμενη την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση των καταθέσεων, ενώ διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές. Συγκεκριμένα, η Moody΄s υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες, σε Caa2 από B3, την αξιολόγησή της για την Εθνική...
Τράπεζα, την... EFG Eurobank, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς, την Αγροτική Τράπεζα και την Attica Bank. Παράλληλα, υποβαθμίστηκε σε B3 από B1 η αξιολόγηση για την Εμπορική και την Γενική Τράπεζα. Στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας σημειώνονται η σημαντική επιδείνωση της εγχώριας οικονομίας, αλλά και η έκθεση των παραπάνω πιστωτικών ιδρυμάτων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, μεταξύ των λόγων για τη σημερινή υποβάθμισή τους. Ο Οίκος διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές αφηνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης μελλοντικά.

Πηγη 

Κάτω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.


Στις 798,43 μονάδες με πτώση 3,8%. Απίστευτα πράγματα με μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Άλλες εποχές θα είχε γίνει πρώτη είδηση. Τώρα τα αποκρύπτουμε όλα. . .
Πηγη 

Κρύβεται έντρομος στο Καστρί ο Γιώργος

Κρύβεται έντρομος στο Καστρί ο Γιώργος
Το απόλυτο χάος επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ήταν όλη μέρα χθες «εξαφανισμένος» στο σπίτι του στο Καστρί, περιμένοντας τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα και τις εντολές για τα νέα σκληρά μέτρα.
Οι συνθήκες που έχουν ....
διαμορφωθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το Σαββατοκύριακο, τη θλιβερή παράσταση του υπάρχου του «Τιτανικού» από την Πολωνία και την επί της ουσίας ομολογία της παταγώδους κυβερνητικής αποτυχίας είναι πλήρως διαλυτικές
Οι βουλευτές, μοιραίοι και άβουλοι, βρίσκονται σε απόγνωση, οι υπουργοί καβγαδίζουν για τις εκλογές και την περίφημη συγκυβέρνηση ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν έτσι να «αποδράσουν» από τις ευθύνες τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκιμάζει την επίθεση του… αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης και το δόγμα που επικρατεί πλέον είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!
Ο πανικός και η διάλυση μεγαλώνουν,καθώς όλοι τους αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Βλέπουν ότι όσα μέτρα κι αν συνεχίσουν να λαμβάνονται δεν πρόκειται να αποδώσουν, ενώ σε εφιάλτη μετατρέπεται από τώρα η διαδικασία ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, ακόμη και αν έχει «αντέξει» ως τότε η κυβέρνηση.
Οι σκηνές που εκτυλίσσονται μάλιστα στην κυβέρνηση είναι κωμικοτραγικές. Για παράδειγμα, ο Η. Μόσιαλος επιχείρησε να… διαψεύσει τη συζήτηση περί εκλογών που έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά «επίδειξη μη σοβαρότητας».
Κι όμως η σύγκρουση αυτή υπήρξε και ήταν εκτεταμένη. «Ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα μέτρα; Ως πού φτάνει η νομιμοποίησή μας και ως πότε είμαστε εξουσιοδοτημένοι να το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κ. Σκανδαλίδης θέτοντας θέμα πρόωρων εκλογών. «Αν είναι να πάμε σε εκλογές, πρέπει όλοι να έχουν καταλάβει από πριν τι σημαίνει αυτό» είπε ο Α. Λοβέρδος και συνέχισε λέγοντας ότι «αν εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της συμφωνίας, να πάμε σε εκλογές», ενώ σε δημοψήφισμα ζήτησε να τεθούν τα νέα μέτρα ο Χ. Καστανίδης (ο οποίος κατέθεσε χθες βράδυ στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο). Στην ερώτηση δε «τι θα γίνει αν χάσουμε το δημοψήφισμα» σημείωσε ότι τότε ο δρόμος είναι οι εκλογές.
Υπέρ της συγκυβέρνησης εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Ρέππας, αγνοώντας τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον πρωθυπουργό και χαρακτηρίζοντας «μπλοκαρισμένη» την κατάσταση.
Στον αντίποδα, κατά των εκλογών τάχθηκαν χθες δημοσίως οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Π. Μπεγλίτης, ενώ το αλαλούμ συμπληρώθηκε με το «άδειασμα» Μόσιαλου στον κ. Βενιζέλο για την επίθεση στα ΜΜΕ. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Καλύτερα να έχουμε ΜΜΕ που να κάνουν κριτική, παρά να μην έχουμε καθόλου ΜΜΕ».
200.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη (!) φύγει επί ΠΑΣΟΚ
Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να πείσει την τρόικα ότι ο δημόσιος τομέας μειώνεται έχει αποδυθεί τις τελευταίες ώρες η ζαλισμένη κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, σήμερα στις 12 το μεσημέρι «αναβιώνει» η πλατεία Κλαυθμώνος με συγκεντρώσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που απειλούνται με απολύσεις λόγω του Μνημονίου.
Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και εντός του 2011 περίπου 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) μετά και τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 100.000 ως το 2015.
Η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει δραστικά τις μισθολογικές δαπάνες κατά το τρέχον έτος, που με βάση την εκτίμηση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας έχουν εκτραχυνθεί, εξετάζει, εκτός από την επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου.
Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο σύνολο των ΔΕΚΟ, που αναμένεται να γίνει άμεσα, σημαίνει ότι περίπου 20.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν ουσιαστικά στον δρόμο. Με την επέκτασή της στον στενό δημόσιο τομέα θα υπαχθούν άμεσα στο καθεστώς της εφεδρείας περίπου 5.000 από τους 53.000 εργαζομένους οι οποίοι υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του κ. Τόλκα, από το τέλος του 2009 ως σήμερα έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο 200.000. Ειδικότερα το 2010 αποχώρησαν 53.336 μόνιμοι υπάλληλοι, άρα για το 2011 μπορεί να προσληφθούν 5.334. Οι εγκρίσεις νέων προσλήψεων που δόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2011 είναι συνολικά 2.195. Γίνεται λόγος βεβαίως για μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο την ίδια ώρα οι εγκρίσεις για προσλήψεις συμβασιούχων αγγίζουν τις 35.000, παρότι έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Συγκεκριμένα το 2010 είχαμε 74.289 εγκρίσεις προσλήψεων για συμβασιούχους και εργαζομένους ορισμένου χρόνου. Αυτές πρέπει να μειωθούν το 2011 σε 37.145. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2011 έχουν δοθεί 34.851 εγκρίσεις. Υπολείπονται 2.294 ακόμη εγκρίσεις, που αντιστοιχούν σε 42.658 ανθρωπομήνες.
Εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι από τότε που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση του τόπου ως σήμερα οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα μειώθηκαν κατά περίπου 200.000
ΠΗΓΗ: dimokratianews

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Να τι συζήτησαν προχθές στην συνάντησή τους Παπανδρέου – Πετσάλνικος που έκανε τους πάντες να απορούν!


Προχθές ο πρωθυπουργός είχε μια «περίεργη» συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, κάνοντας τους πάντες να απορούν για τον λόγο που έγινε αυτή η σύσκεψη! Το ΟΛΥΜΠΙΑ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σε αυτή τη συνάντηση έγινε ο «σχεδιασμός» για το πώς θα συγκαλυφθεί το σκάνδαλο και οι καταγγελίες μελών της ΕΛΣΤΑΤ για την τεχνιτή διόγκωση του...
ελλείμματος το 2009, βάζοντας μέσα τις ΔΕΚΟ, κάτι που δεν κάνει καμία χώρα της Ευρωζώνης (!), έχοντας ως στόχο να βγει το έλλειμμα της Ελλάδας πάνω από το 14% της Ιρλανδίας, για να λάβει η χώρα μας σκληρά μέτρα. Μην ξεχνάμε ότι την περίοδο που η Eurostat θα ανακοίνωνε τα στοιχεία όλων των χωρών της Ευρωζώνης, δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των χωρών πλην της Ελλάδος, τα οποία καθυστέρησαν για κάποιες μέρες. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες ότι το έλλειμμα της Ελλάδας «έπρεπε» να είναι μεγαλύτερο από κάθε χώρα της Ευρωζώνης! Χθες, ανακοινώθηκε ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε απάντηση των αντιπολιτευτικών δηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, θα ζητήσουν τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να “ελέγξουν” τις πρακτικές της Στατιστικής Υπηρεσίας της τελευταίας δεκαετίας! Με άλλα λόγια, νέο “κουκούλωμα”, νέα συγκάλυψη των παρανομιών που συνέβαλαν στο να βρεθεί η χώρας μας στο σημερινό της χάλι. Αυτή η κίνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μας, ότι στόχος της συνάντησης Παπανδρέου – Πετσάλνικου ήταν να μεθοδεύουν την αθώωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγη 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ VIDEO 1

Το πρώτο μάθημα με φωτοτυπίες από την «αναμορφώτρια»




Του ΣΤΑΘΗ
Πηγη 

Όταν οι Έλληνες στερούνται ακόμα και τα βασικά, οι 300 έχουν τα πάντα και πλουσιοπάροχα.

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ..........

ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ...ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!..

Βρέθηκε η λύση για τα χαράτσια! Για την πατρίδα ρε γαμώτο…

Ας μην σκάμε. Αν τα σχολεία μπορούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να λειτουργούν με φωτοτυπίες, γιατί δεν μπορούν και τα χαράτσια για πρώτη φορά να πληρωθούν με τέτοιες; Βέβαια πρέπει να βρει κανείς και τα πρωτότυπα για να τις βγάλει. Όπως και να έχει όσοι και όσες θέλουν να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια του Μπενίτο να σώσει την χώρα από...τους κατοίκους της έχουν τη λύση. Φωτοτυπία και στο ταμείο. Και τα κανονικά όταν τυπωθούν… Αν σας κατηγορήσουν, φορτώστε τα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως έκανε και η Αννούλα. Στην δημοκρατία άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα.Πηγη