Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

OMOΛΟΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ "Σας καταστρέψαμε για το συμφέρον μας"


Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, παραδέχθηκε πως οι μεταρρυθμίσεις στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Γερμανίας, η οποία θα κάνει τα πάντα για να πραγματοποιηθούν.
 
«Η Γερμανία έχει μεγάλο συμφέρον να κάνει τα πάντα προκειμένου και στις άλλες χώρες να πραγματοποιηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργηθούν σταθερά δημοσιονομικά και έτσι να αναζωογονηθεί η οικονομική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.
 
Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους της να εργαστούν για την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΤΕ; Μόνιμα γίνονται τα χαράτσια στα σπίτια - "Βάζουν χέρι" και στις καταθέσεις ερήμην μας


Ένα νέου τύπου μόνιμο φόρο που θα επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός και εκτός σχεδίου αποκαλύπτει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που παρουσίασε προφορικά την Παρασκευή στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Γ. Στουρνάρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, ο νέος φόρος που θα ισχύσει από το 2014 θα έχει διευρυμένη βάση. Δεν θα φορολογηθεί ως σύνολο η ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου, αλλά θα επιβληθεί φόρος στο κάθε ακίνητο ξεχωριστά είτε αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου είτε εκτός σχεδίου. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο νέος φόρος θα επιβάλλεται χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο, θα ξεκινά από 1,8 ευρώ ανά τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας με 33 συντελεστές και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου μπορεί να φθάνει τα 32 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τα πολύ «ακριβά» ακίνητα. Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα, θα ξεκινά από 1 ευρώ το στρέμμα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα για ακίνητα - φιλέτα.
Κερδισμένοι - χαμένοι
Σύμφωνα με παράγοντες που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη, με το νέο φόρο θα προκύψουν ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους που έχουν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μια κατοικία. Στην περίπτωση αυτή, ο ενιαίος φόρος θα είναι μικρότερος από το ΕΕΤΗΔΕ λόγω εφαρμογής χαμηλότερων συντελεστών και διευρυμένων κριτηρίων. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενους που κατέχει μόνο ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στο Περιστέρι σήμερα πληρώνει «χαράτσι» 380 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα πληρώσει περίπου 150 ευρώ.
Αντίθετα σημαντικές επιβαρύνσεις θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα πέραν του ενός που βρίσκονται είτε εντός είτε εκτός σχεδίου. Για παράδειγμα φορολογούμενος που κατέχει ένα διαμέρισμα, ένα οικόπεδο και ένα αγροτεμάχιο είναι πιθανόν να πληρώσει περισσότερο φόρο το 2014 σε σχέση με φέτος. Μεγαλύτερος φόρος θα προκύψει και για τους έχοντες μονοκατοικία καθώς εκτός από την κατοικία θα επιβληθεί φόρος και στο οικόπεδο.
Όμως οι μεγαλύτερες φοροεπιβαρύνσεις θα προκύψουν για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα μεγάλης αξίας κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε κοσμοπολίτικα νησιά Μύκονο, Σαντορίνη. Για τα ακίνητα αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, οι ιδιοκτήτες τους, θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου. Ουσιαστικά, με βάση την πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα είναι μια παραλλαγή του ΕΕΤΗΔΕ με δυο βασικές διαφορές:
Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει πλέον και τα εντός σχεδίου οικόπεδα καθώς και όλες τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Σχεδιάζεται να φορολογηθούν και οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι και τα αυθαίρετα που θα κληθούν να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες τους στο Ε9. Η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα έχει περισσότερα κλιμάκια και περισσότερους συντελεστές.
Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αφού τόνισε ότι ο νέος φόρος θα πρέπει να αποδίδει έσοδα 3,1 δισ. ευρώ ετησίως επισήμανε ότι με τις προτάσεις των κομμάτων δεν εξασφαλίζεται το ποσό που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα. Από το νέο φόρο το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ από κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, 500 εκατ. ευρώ από νομικά πρόσωπα και 800 εκατ. ευρώ από τις εκτός σχεδίου εκτάσεις.
Οι βασικοί άξονες του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών
Εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα
Ο φόρος στις κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και τα οικόπεδα θα υπολογίζεται με βάση μία κλίμακα αποτελούμενη από 33 διαφορετικούς συντελεστές. Κάθε συντελεστής θα αντιστοιχεί σε ποσό φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο. Η κλίμακα θα ξεκινά με συντελεστή φόρου 1,8 ευρώ ανά τ.μ. Από κει και πέρα ο συντελεστής θα διαφοροποιείται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου, η παλαιότητα, ο όροφος, ο αριθμός των προσόψεων, η εμπορικότητα του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο κ.λπ.
Με τον τρόπο αυτό ο συντελεστής θα μπορεί να υπερβεί και τα 20 ευρώ το τ.μ για τα πολύ «ακριβά» ακίνητα. Ο τελικός συντελεστής που θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα πολλαπλασιάζεται στη συνέχεια με τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειάς του και έτσι θα προκύπτει ο τελικός φόρος. Με αυτό το σύστημα υπολογισμού δεν θα προβλέπεται κανένα αφορολόγητο όριο. Θα ισχύουν μόνο οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές για ανέργους, πολυτέκνους, μακροχρόνια ανέργους, αναπήρους και άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Εκτός σχεδίου εκτάσεις γης
Για τις εκτάσεις γης που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια, αγροί, βοσκότοποι, δασικές εκτάσεις κ.λπ.) θα ισχύει ξεχωριστή κλίμακα φορολογικών συντελεστών. Στην κλίμακα αυτή κάθε συντελεστής θα είναι ένα ποσό φόρου σε ευρώ ανά στρέμμα. Θα ξεκινά από 1 ευρώ ανά στρέμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύ χαμηλός αυτός συντελεστής θα ισχύει για τις εκτάσεις μονοετούς καλλιέργειας που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Από κει και πέρα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε άλλης εδαφικής έκτασης, ο φόρος του 1 ευρώ ανά στρέμμα θα προσαυξάνεται.
Σε κάθε περίπτωση, για την διαμόρφωση του τελικού συντελεστή του φόρου θα λαμβάνονται υπόψη διάφορα κριτήρια όπως η γεωγραφική θέση της εδαφικής έκτασης (το εάν δηλαδή βρίσκεται σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή, το εάν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κ.λπ.), το εάν η έκταση καλλιεργείται ή είναι χέρσα, το είδος της καλλιέργειας (μονοετής, πολυετής κ.λπ.), το εάν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη κ.λπ. Ουσιαστικά, με το νέο αυτό σύστημα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, δεν προβλέπεται η απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από την υποχρέωση να καταβάλουν το νέο φόρο για τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν.
Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων θα λάβουν σήμερα το αναλυτικό κείμενο της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών. Αφού τη μελετήσουν σε επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις. Στόχος της επόμενης συνεδρίασης θα είναι να οριστικοποιηθεί το σχέδιο εφαρμογής του νέου φόρου ακινήτων το οποίο θα παρουσιαστεί στην τρόικα.
Κατάσχεση καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο
Εντός 24 ωρών θα υποχρεούνται να απαντούν οι τράπεζες στα αιτήματα του ΣΔΟΕ για άνοιγμα και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών. Τέλος στις καθυστερήσεις και στα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου βάζει πλέον το υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της εβδομάδας.
Λογαριασμοί φορολογουμένων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα ανοίγουν με διαδικασίες εξπρές, ενώ οι κατασχέσεις των τραπεζικών τους καταθέσεων θα γίνονται ηλεκτρονικά καθώς οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα διασυνδεθούν με τις τράπεζες.
Το νομοσχέδιο για τη Λογιστική Τυποποίηση και τον Έλεγχο ορίζει ότι οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν αμέσως, εντός 24 ωρών, στα αιτήματα που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι ελεγκτές για το άνοιγμα και τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων φορολογούμενων. Με τον τρόπο αυτόν, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα έχει ταχύτατη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ύποπτων για φοροδιαφυγή, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και για παράνομο πλουτισμό.
Το σχέδιο ενεργοποιείται μέχρι το τέλος του μήνα με την λειτουργία του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών (Central Bank Registry) μέσω του οποίου θα διασυνδεθούν τα πληροφορικά συστήματα του φοροελεγκτικού μηχανισμού με τα πληροφορικά συστήματα των τραπεζών. Όλα τα αιτήματα του ΣΔΟΕ, των εφοριών και των ελεγκτικών υπηρεσιών για τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις τράπεζες.
Μέχρι σήμερα το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν ανοίξει. Στελέχη της υπηρεσίας προσάπτουν στις τράπεζες απροθυμία και ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων και όπως λένε για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα 8 μηνών ή ακόμη και ενός έτους.
Σε δεύτερη φάση, η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες θα επιτρέψει την παρακολούθηση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών όλων των φορολογουμένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε ανά πάσα στιγμή κάθε συναλλαγή σημαντικού ύψους που θεωρείται ύποπτη να ελέγχεται άμεσα.
Παράλληλα με την άμεση άρση του τραπεζικού απορρήτου έρχονται και οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Το υπουργείο Οικονομικών αξιοποιεί τα μέσα που παρέχει η νέα τεχνολογία για την κοινοποίηση κατασχέσεων σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου στα χέρια τρίτων και πιστωτικών ιδρυμάτων. Όλες οι εντολές - κατασχετήρια για δέσμευση λογαριασμών ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεων) εις χείρας τρίτων θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά. Με τη διαδικασία αυτή, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να περιορίσει στο ελάχιστο τη διαδικασία της κατάσχεσης και κυρίως να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Είστε υπόδειγμα συνδικαλιστικού οργάνου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κινητοποίηση για το καλό της Πατρίδας και όχι της Πορτοφόλας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους συνδικαλιστές της ΕΛΣΤΑΤ που αντί να το βουλώσουν για να εξασφαλίσουν την θέση τους, τις προαγωγές τους και τον μισθουλάκο τους ως οσφυοκάμπτες, εγείρονται και προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για το καλό της Πατρίδας, της προσωπικής τους αξιοπρέπειας, ώστε να μπορούν αύριο να κοιτούν τα παιδιά τους στα μάτια και να λένε “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ”.

Φράση που δεν θα μπορούν να πουν οι ρεμπεσκέδες εργατοπατέρες που πρόδωσαν υπογράφοντας συμβάσεις ντροπής, που πρόδωσαν εξαπατώντας τον λαό και βουλώνοντας το όταν ο ΟΤΕ (π.χ.) χαριζόταν στους Γερμανούς και τώρα το βουλώνουν μπροστά στο πλιάτσικο της Deutsche Telekom.

O συνδικαλισμός που χρειάζεται η πατρίδα, είναι ακριβώς αυτός της ΕΛΣΤΑΤ. ΕΥΓΕ για πολλοστή φορά.


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ "Τράβηξε όπλο" η Άγκυρα στην Κύπρο: Τουρκικά πολεμικά κύκλωσαν κυπριακό σεισμογραφικό


Τουρκικά πολεμικά πλοία (μία φρεγάτα και μία κορβέτα) τα ξημερώματα της Τετάρτης επιχείρησαν πειρατική ενέργεια κατά του στολίσκου (τρία πλοία) της Κύπρου που εκτελούσε τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στα δυτικά του νησιού.
Ο στολίσκος με το νορβηγικό σεισμογραφικό σκάφος «Ramform Sovereign» (υπό σιγκαπουριανή σημαία) να εκτελεί την έρευνα δέχθηκε μέσα στη νύχτα την "επίσκεψη" των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποάι αρχικά πλησίασαν σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων.
Ενημερώθηκε άμεσα τόσο το επιτελείο της ναυτικής δύναμης της Εθνοφρουράς, ενώ και στο ελληνικό ΕΘΚΕΠΙΧ άρχισαν να παρακολουθούν στενά την όλη εξέλιξη της κατάστασης, αφού αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και η εξέλιξη θα μπουρούσε να είναι εξαιρετικά αρνητική.
Τα νεύρα τεντώθηκαν ακόμα περισσότερο, καθώς ένα τουρκικό πολεμικό πλησίασε πολύ κοντά (κάτω από ένα μίλι απόσταση) το πλοίο που έφερε την σημαία της κυπριακής δημοκρατίας. Τότε ζητήθηκε η άμεση αποχώρηση του στολίσκου γιατί δεν είχαν άδεια της τουρκικής δημοκρατίας για έρευνες ενώ "βρισκόντουσαν εντός της τουρκικής ΑΟΖ!
Έπειτα από συνεννόηση με τους κυβερνήτες των κυπριακών σκαφών, ο καπετάνιος του νορβηγικού σκάφους, απάντησε ότι βρισκόταν σε περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπέδειξε ότι βρισκόταν 60 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου και 150 ν. μίλια από τις ακτές της Τουρκίας.
Μετά την λήψη του σήματος από το νορβηγικό καράβι η τουρκική κορβέτα πλησίασε απειλητικά το υπό κυπριακή σημαία πλοίο που ακολουθεί το σεισμογραφικό, χωρίς όμως να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα επιχειρεί τέτοιο επεισόδιο στην περιοχή...

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ KAI ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Οι Έλληνες δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους - Στοιχεία-σοκ από Παιδικά Χωριά SOS


Στη χώρα της υπογεννητικότητας, που κινδυνεύει με αφανισμό ο ελληνικός πληθυσμός, οι Έλληνες αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και να ζητούν βοήθεια από διάφορους φορείς μη μπορώντας να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό, να τα ντύσουν και να τα ζήσουν. Στην ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε με ευθύνη των πολιτικών-εκτελεστικά όργανα των ξένων κέντρων εξουσίας, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να διαλύσει και τις τελευταίες κοινωνικές δομές.
Τα στοιχεία του προγράμματος Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS προκαλούν σοκ. Οι οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια από το 2009 που ξέσπασε η κρίση έως το 2013 αυξήθηκαν κατά 1.690%.  Σοκαριστικό χαρακτηρίζει το ποσοστό και ο ίδιος ο γενικός διευθυντής των χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας στην εφημερίδα «Έθνος».
Από εκεί που τα ΚΣΠΟ προσέφεραν υλική, ψυχολογική και εκπαιδευτική βοήθεια σε 47 οικογένειες έφτασαν να προσφέρουν σε 900. Η τάση δε των αιτημάτων αυξάνεται ραγδαία και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα να υπάρχει λίστα αναμονής και αυτή να έχει «μπουκώσει». Στα έξι Κέντρα που λειτουργούν οι αιτήσεις που εκκρεμούν φθάνουν τις 65 για κάθε ένα.
Το 80% των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια είναι Έλληνες. Το 35% των οικογενειών ήταν μονογονεϊκές, το 20% πολύτεκνες και στο 15% των περιπτώσεων προσφέρθηκε βοήθεια και σε παππούδες και γιαγιάδες. Προσφέρθηκε δε υλική βοήθεια σε 2.500 παιδιά και ενήλικες. Είναι οι κοινωνικές ομάδες που η κυβέρνηση τιμώρησε με κατάργηση των επιδομάτων που ελάμβαναν αυτοί οι άνθρωποι για να μπορούν να αγοράσουν μίας φρατζόλα ψωμί να ζήσουν.
Και το να ζητάς βοήθεια είναι η πιο ήπια εκδοχή της εξαθλίωσης στην οποία έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό η πολιτική των μνημονίων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις με τους δανειστές-κατακτητές. Γιατί πολλοί εγκαταλείπουν τα παιδιά τους ή αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να τα θρέψουν.
Αυτά γίνονται σε μία χώρα που η υπογεννητικότητας λαμβάνει τραγικές διαστάσεις, με τις γεννήσεις να είναι πολύ λιγότερες από τους θανάτους και ο μέσος όρος ηλικίας να φθάνει τα 47 χρόνια.
Πρόκειται για εθνική γενοκτονία. Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν με τους πολέμους το κάνουν τώρα με την εφαρμογή μέτρων εξόντωσης. Το 1940 οι γεννήσεις ήταν 179.500, ενώ σήμερα μετά βίας «παίζουν» κοντά στις 100.000.
Την ώρα δε που ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν «αντιρατσιστικό» νόμο για την προστασία των λαθρομεταναστών. Θέλουν αλλοίωση του πληθυσμού.  

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης: Ο αριστερός «γάιδαρος» χάθηκε στην πλατεία Ταξίμ

Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης

Η ηγεσία της ελληνικής Αριστεράς αντιμετωπίζει πάντοτε τα ζητήματα που 

αφορούν την Τουρκία με τρόπο ανιστόρητο, φαντασιακό και χωρίς να έχει ως 

πυξίδα της το εθνικό συμφέρον. Ενίοτε δε, η αφασιακή και ιδεοληπτική στάση της 

μάλλον ευνοεί τα τουρκικά συμφέροντα.
 
Θα θυμίσω την κατάπτυστη, πολιτικά, θέση της Ρένας Δούρου, σκιώδους… 

ΥΠΕΞ, τρομάρα μας, της Κουμουνδούρου, η οποία, στις 9 Μαΐου του 2012, εν 

μέσω εκλογών, αποβλέποντας στις μειονοτικές ψήφους, δήλωσε σε συνέντευξή της στη 

«Ζαμάν» (http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=279910):
 
«Η Δούρου πρόσθεσε πως τα δυο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., έχουν τεράστιες ευθύνες για 

το ότι οι μουσουλμανικές μειονότητες έγιναν θύματα πολιτικών διακρίσεων. “Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε 

ήταν υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θέλει να εγγυηθεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ειδικά στη

 διάρκεια τούτων των δύσκολων καιρών” είπε η Δούρου»…
 
Προσέξατε φαντάζομαι τον πληθυντικό, «μουσουλμανικές μειονότητες». Η Ελλάδα, βάσει 

συνθηκών, αναγνωρίζει μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, η Αγκυρα και η κυρα-

Ρένα θεωρούν ότι υπάρχουν κι άλλες. Οι Τούρκοι ισλαμοφασίστες, ως γνωστόν, επιθυμούν να 

δημιουργήσουν θέματα και με δήθεν μειονότητες στην Κω, τη Ρόδο κ.λπ. Παραποίησαν τα λόγια 

της; Εκαναν τον ενικό πληθυντικό;
 
Σε κάθε περίπτωση είναι άθλιο να κατηγορείς τη χώρα σου σε μια εχθρική δύναμη. Είναι 

απρεπές, όταν η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αυξάνει και πληθύνεται, ακμάζει, και η 

ελληνική μειονότητα στην Πόλη είναι πια, έπειτα από αλλεπάλληλους διωγμούς και καταπίεση, 

λίγες εκατοντάδες γέροντες κυρίως, να ξεστομίζεις αυτά, δίνοντας όπλα στον αντίπαλο, σε αυτόν

 που κατέχει την Κύπρο, αρνείται να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες που διέπραξε και καταπιέζει 

τόσους λαούς στη Μικρά Ασία κάτω από την μπότα του και τις στυγερές πολιτικές του.
 
Σήμερα, όταν διαγκωνίζεται η Αριστερά στο ποιος θα πρωτοκάνει «εκδήλωση 

συμπαράστασης» στους Τούρκους διαδηλωτές, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να πούμε καθαρά 

πως δεν χάσαμε τον γάιδαρό μας στην πλατεία Ταξίμ. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάρουμε 

θέση υπέρ των μεν ή των δε.
 
Από τη μια είναι ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν, με στενές σχέσεις με την Αλ Κάιντα και 

χρηματοδοτούμενος από τις ίδιες σαουδαραβικές, σουνίτικες πηγές. Βήμα βήμα επιβάλλει στην 

Τουρκία την καθαρά ισλαμική του ατζέντα. Ενώ η χώρα οικονομικά ανεβαίνει, όπως ανεβαίνει, 

διότι πρόκειται για τεράστια φούσκα, στον τομέα των ελευθεριών και δικαιωμάτων κατεβαίνει δυο

 δυο τα σκαλιά στου κακού τη σκάλα, ολοταχώς προς μια επιστροφή στον σκοταδισμό και 

ακόμη μεγαλύτερη ανελευθερία.
 
Από την άλλη είναι Αλεβίτες, ακροαριστεροί, κεμαλικοί φασίστες, νοικοκυραίοι, οικολόγοι, 

διανοούμενοι και «διανοούμενοι», τυχοδιώκτες και όποιος έχει συμφέροντα, ντόπιος ή ξένος, και

 θέλει, προβοκάρει. Στο σύνολό της αλλά και κάθε δύναμη ξεχωριστά η αντιπολίτευση αυτή είναι 

ουσιαστικά ακέφαλη. Η κύρια δύναμη όμως είναι οι πλατιές μάζες των Αλεβιτών, αιώνιο θύμα και

 αυτοί του τουρκισμού, σε κάθε του έκφανση. Καθημερινές οι διώξεις τους και αλλεπάλληλες οι 

σφαγές τους.
 
Τώρα υφίστανται πογκρόμ από τις ένοπλες δυνάμεις και τη δημόσια διοίκηση. Βλέπουν δε με 

πολύ ανησυχία την ενεργό ένταξη του Ερντογάν στο τυχοδιωκτικό και αιμοσταγές σουνιτικό τόξο,

 το οποίο σφαγιάζει τους Αλεβίτες στη Συρία. Στο ίδιο άλλωστε, αρκετά φιλελεύθερο, δόγμα 

ανήκει ο ίδιος ο Ασαντ και η ηγέτιδα τάξη της πολύπαθης Συρίας, της οποίας ο στρατός φαίνεται 

να κερδίζει τη μάχη απέναντι στις ορδές των τρομοκρατών που συνέρρευσαν ως λυσσασμένοι 

λύκοι στο έδαφός της, κάνοντας γενοκτονία χριστιανών, Σιιτών και Αλεβιτών. Η γρήγορη 

επικράτηση που ονειρεύτηκε ο Ερντογάν και οι διεθνείς κακοποιοί σύμμαχοί του έγινε 

κουρνιαχτός, ενώ βόμβες σκάνε πια και σε τουρκικό έδαφος.
 
Εύλογα λοιπόν οι Αλεβίτες της Τουρκίας θεωρούν ότι θα έρθει η σειρά τους, ότι τις κοινωνικές, 

πολιτικές και επαγγελματικές διώξεις θα τις ακολουθήσουν το παραδοσιακό λεπίδι και το 

πλιάτσικο. Αυτά άλλωστε είναι τα δύο παραδοσιακά θεμέλια του τουρκισμού: Γενοκτονία και 

λεηλασία.
 
Σε αυτή λοιπόν τη σύγκρουση μάλλον θα βγει προσωρινά επικρατέστερος ο Ερντογάν, αλλά θα 

σημάνει κατάδυση της χώρας του σε πιο βαθύ σκοτάδι και την αρχή του τέλους.
 
Χρέος μας λοιπόν, ως Ελληνες, δεν είναι να στηρίξουμε τον έναν ή τον άλλον. Από τη μια το 

αιμοσταγές χαλιφάτο, από την άλλη δυνάμεις που περιλαμβάνουν τους παλαιοναζί κεμαλικούς. 

Γενοκτόνοι με φέσι και γενοκτόνοι με πηλήκιο. Μπορεί η ηγεσία της όποιας Αριστεράς να 

«γλείφει» για καμιά μουσουλμανική ψήφο ή να «συμπαρίσταται» λόγω χαζοχαρούμενου 

διεθνισμού, όμως χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, να 

εκπέμψουμε το αυστηρό μήνυμα της αποτροπής. Ετσι κι αλλιώς μια μέρα θα φαγωθούν. Να 

είμαστε λοιπόν όρθιοι και άγρυπνοι και κανένα Μνημόνιο δεν αποτελεί άλλοθι για το αντίθετο…
 



ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΟΥΝ…

20130605-204639.jpg

ΟΤΙ ΧΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΩΛΕΤΤΗ. ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ Η ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.
Την ίδια στιγμή, ένα πολιτικό σύστημα αερολογεί για “αντιναζισμούς” και “αντιρατσισμούς” λες και είναι θεωρητικά σχήματα κάποιου ακριβοπληρωμένου ινστρούχτορα και όχι ζωντανή ιστορία γραμμένη με αίμα.
Την ίδια στιγμή ανέχονται τους “επενδυτές” που πήραν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και για ένα κομμάτι 
ψωμί από τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου τον οργανισμό σε ένα κρεσέντο πολιτικής απάτης, προδοσίας και αθλιότητας. Όχι μόνο από την πολιτική ηγεσία αλλά και από τους ίδιους τους κρατικοδιαιτους ρεμπεσκέδες “παραγοντισκους” του πράσινου συνδικαλισμού. Που απέλαβαν διαχρονικά παχυλές αμοιβές, θέσεις, βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα πληρωμένα με το αίμα του Ελληνικού λαού. Υπέγραψαν σκανδαλώδεις συμβάσεις που πλήρωνε ο Ελληνικός λαός και τέλος, ως σύγχρονοι εφιάλτες ξεπούλησαν τον οργανισμό στον …κρατικό γερμανικό ιμπεριαλισμό για “ανάπτυξη”.
Ποιά ανάπτυξη βρε νομάδες εισβολείς; Ποιά ανάπτυξη βρε καλοπληρωμένοι πολιτικοί; Μόλις χθες βγήκε η απίστευτη είδηση ότι οι “επενδυτές” κάνουν πακέτο τα καλώδια που πληρώθηκαν και πέρασαν από Ελληνικά χέρια μέχρι το τελευταίο χωριό,
Τον χαλκό που σφυρηλατήθηκε από Ελληνικά χέρια και το μολύβι…
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Σαν συμμορία Πακιστανών; Όχι. Σαν “γύφτοι”; Όχι.
Σαν εισβολείς κατακτητές που τους άνοιξαν την πόρτα οι ντόπιοι απατεώνες δοσίλογοι. Το καταλαβαίνετε; Το χωράει ο νους σας;
Που όμως να αναφερθουν τα μπουκωμένα από τις διαφημίσεις του ΟΤΕ ΜΜ”Ε” σε αυτά τα εγκλήματα. Που να αναφερθούν σε αυτό το ανοσιούργημα με το κατάστημα των Εξαρχείων.
Θα συνεχίσουν να μιλούν για “αντιρατσισμούς” και για “ναζιστικά εγκλήματα” λες και απαγγέλουν “αντιστασιακό” λόγο του Τσοχατζόπουλου… και την ίδια στιγμή δολοφονούν την πατρίδα, τον λαό και την ιστορική μνήμη παρέα με τα εγγόνια των Ναζί.
Ντροπή σας. Ψαχτειτε μέσα σας και βρείτε τι διαφορές έχετε με τον εφιάλτη. Την ίδια αιώνια απαξίωση θα απολαύσετε και σεις.
Πληροφορίες από την ΑΣΕ – ΟΤΕ.

20130605-204549.jpg

ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... ΔΝΤ: "Ευρώπη και Γ. Παπανδρέου εγκλημάτισαν σε βάρος της Ελλάδας - Αλλά... πάρτε νέα μέτρα"


Το έγκλημα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του ελληνικού λαού αποκάλυψε το εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal. Απέδειξε πώς η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο για να σωθεί η ίδια η Ευρωζώνη από την οικονομική κρίση και πώς δέθηκε χειροπόδαρα με το μνημόνιο, ιδίως μετά το κούρεμα του χρέους, προκειμένου να διασφαλιστεί πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι χώρες της Ευρώπης δεν θα έχαναν από τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν. 
Παρά την παραδοχή ωστόσο ότι το πρόγραμμα ήταν εξ αρχής λάθος, το ΔΝΤ με έκθεση του που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες τη νύχτα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θεωρεί βέβαιο πώς πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για το 2015 και μετά, καθώς υπάρχει «δημοσιονομικό κενό». Συστήνει τους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα να ξεχάσουν τη μείωση των φόρων και του ΦΠΑ και τους καλεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
Και τι κάνει ο κ. Στουρνάρας. Προωθεί νέα φορολογική λαίλαπα για τους ιδιοκτήτες της ακίνητης περιουσίας. Θα φορολογήσει τα πάντα. Από σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, αγροτεμάχια, είτε αυτά είναι εντός είτε εκτός σχεδίου πόλης. Οι πληροφορίες που θέλουν κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν εφόδους για να καταμετρήσουν κατσίκες, κότες και λοιπά ζωντανά για να τα φορολογήσουν ελέγχονται. Δεν αποκλείεται πάντως να συμβεί και αυτό.  
Κι όλα τα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός τα τελευταία τρισήμιση χρόνια είναι γιατί αυτή η χώρα κυβερνήθηκε από δοσίλογους. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοί που παρέδωσαν την κυριαρχία της χώρας για να σώσουν τις Ευρωπαικές και Γερμανικές τράπεζες. «Το μεγαλύτερο πακέτο του 2010 δεν το καρπώθηκε τόσο πολύ η Ελλάδα όσο ευρύτερα η Ευρωζώνη στην οποία έδωσε χρόνο να χτίσει τείχος προστασίας και να αποτρέψει πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία». Δηλαδή, οι χρεοκοπημένοι Έλληνες χρηματοδότησαν τη σωτηρία της Ευρωζώνης.
Η δε αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε τελικά το Μαίο του 2012, καθυστέρησε προκειμένου να ξεφορτωθούν το ελληνικό χρέος οι Ευρωπαικές τράπεζες και να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να υπογράψει τη θανατική της καταδίκη.        
Το εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ αποτελεί κόλαφο για την πολιτική της διάσωσης που κατασκεύασε και προώθησε η Γερμανία και δείχνει το δόλιο τρόπο με το οποίο λειτούργησε η Ευρώπη σε βάρος της Ελλάδας, έχοντας για την εθνική προδοσία βοήθεια από μέσα. Την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τα στοιχεία της έκθεσης αποτελούν παραδοχή εγκλήματος, με τη συνενοχή βέβαια του ΔΝΤ παρ’ ότι αυτό κοιτάζει να βγάλει την ουρά του απ’ έξω και να επιρρίψει τις ευθύνες μόνο στην Ευρώπη.
Kι όμως, μετά το έγκλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου που παρέδωσε κάθε ίχνος κυριαρχίας υποκύπτοντας σε έναν πρωτοφανή εκβιασμό των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
Αν έχει έστω και ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας οφείλει να αμφισβητήσει την αποτυχημένη συνταγή (όπως έλεγε προεκλογικά ο κ. Σαμαράς είναι λάθος η συνταγή), να εκμεταλλευτεί την παραδοχή της αποτυχίας από τον έναν πόλο του διεθνούς οικονομικού ελέγχου, και μάλιστα όχι για πρώτη φορά, και να ζητήσει εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής. Να ξεχάσει ο κ. Στουρνάρας τους νέους φόρους που θέλει.
Σε διαφορετική περίπτωση, ας παραδεχθεί την ανικανότητα της και ας μας αδειάσει τη γωνιά…

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης κατά του Παπανδρέου…

Καμμένος-ΠάνοςΤο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας κάνοντας μάλιστα λόγο και για εσωτερική πληροφόρηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 18:00 στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Συγγρού και Χαροκόπου 2.
Παράλληλα η ίδια απόφαση απαγόρευσε στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί δημόσια την λέξη «λαμόγιο» καθόσον έκρινε ότι δεν συνάδει σε πολιτικό να χρησιμοποιεί την ανωτέρω έκφραση όταν αναφέρεται στον κ. Αντρίκο Παπανδρέου.

Είναι η λαθρομετανάστευση ηλίθιε!

Διαφωνεί κανείς πως “Αν δεν αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα της λαθρομετανάστευσης και παράνομης διαβίωσης αλλοδαπών στη χώρα, η πολιτική ανατροπή θα κορυφωθεί ανεπιστρεπτί;” Το ζήτημα πλέον είναι καθαρά κοινωνικό.
Εξηγούμαι: Όταν κάθε μικρή κοινωνία, χωριό και οικισμός έχει τουλάχιστον έναν δολοφονημένο συγγενή, γείτονα ή γνωστό, τότε κανένας “αντιρατσιστικός” νόμος και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ανατρέψει τη δεδομένη βούληση των λαϊκών μαζών (με αριστερή ορολογία) ή αλλιώς της κοινής γνώμης.
Κάποιοι “Πιπιλάνε” το Δουβλίνο ΙΙ, και τις “υποχρεώσεις” της χώρας έναντι των “εταίρων” μας… Φυσικά για τα σκουπίδια και τις παράνομες χωματερές των Δημαρχαίων τα πράματα είναι αλλιώς… εκεί το σύστημα μπορεί “να γράφει στα παλαιότερα των πολιτικών της υποδημάτων” τις “υποχρεώσεις” και να τρώει επί χρόνια πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ…
Επειδή ιστορικά ο εκφασισμός μιας κοινωνίας εξηγείται με τη λογική και συνήθως επέρχεται με εκλογές, η Δημοκρατία πρέπει άμεσα να αναγεννηθεί μέσω απλών πολιτικών βημάτων και κυρίως η σημερινή Κυβέρνηση να προβεί σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την οριοθέτηση του ποσοστού εισροής μεταναστών, όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν Αν και Πόση μετανάστευση θέλουν σε σχέση με το γενικό πληθυσμό ΠΟΛΙΤΩΝ.
Περαιτέρω η Κυβέρνηση με δεύτερο μέρος στο ίδιο δημοψήφισμα να λύσει τα χέρια της, ρωτώντας τους πολίτες αν επιθυμούν:
1. Στρατό στη φύλαξη των συνόρων
2. Νέα υπηρεσία Ασφαλείας φύλαξης χωριών και υπαίθρου – (π.χ. “Χωρονομία”) – (Ας βγάζουν “σπυριά” κάποιοι “επαναστάτες των ΒΠ”. Δυστυχώς οι λαθρομετανάστες σκοτώνουν τους απλούς πολίτες και όχι μόνο τους δήθεν “προοδευτικούς”…)
3. Αστυ-νομία μόνο στις πόλεις όπως συμβαίνει παντού στο κόσμο. (Δεν γίνεται να είναι αστυφύλακας στη Ορεστιάδα και στο πίσω μέρος του μυαλού του να έχει συνεχώς τη μετάθεση στη Θεσσαλονίκη…)
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ύψιστο Αγαθό είναι αυτό της Ασφάλειας, μετά ακολουθεί αυτό της Στέγασης και της Τροφής.
Είτε οι ως “πρωτόγονοι” το 2013 π.Χ, είτε ως “πολιτισμένοι” το 2013 μ.Χ, οι λαοί κάλυπταν πρώτα αυτές τις 3 ανάγκες και στη σειρά που παρατίθενται.
Μετά τους ενδιέφερε το “πολίτευμα”, ο πολιτισμός, οι “Τέχνες και τα Γράμματα”…
Ας το καταλάβουν οι “σωματοφύλακες” της μεταπολιτευτικής κατάπτωσης, πως χωρίς “τα ξύλινα τείχη” δεν θα υπήρχε Παρθενώνας, ούτε “Δημοκρατία”!
Tonia G.
antinews.gr

Τι συμβαίνει στην Τουρκία;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Ερντογάν πληρώνει την αλαζονεία του. Η πολυεθνική και πολυθρησκευτική Τουρκία οδηγήθηκε από τον επίδοξο νέο Σουλτάνο σε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρόκειται για μια φούσκα βασισμένη σε τέσσερα πράγματα: κλεμμένες πατέντες, ανασφάλιστη εργασία, μέτριας έως κακής ποιότητας προϊόντα και πολύ σουνίτικο χρήμα, από τις ίδιες πηγές με την διεθνή ισλαμική τρομοκρατία. Από τη Σαουδική Αραβία, την «μητέρα του κακού» και τα άλλα μεσαιωνικά αραβικά καθεστώτα. Φούσκα – ξεφούσκα όμως, δημιούργησε πλούτο, κυκλοφόρησε ρευστό και φτιάχτηκαν «τζάκια». Στις μεγάλες μητροπόλεις μια τεράστια σε αριθμό νεολαία, σπούδασε, γεύτηκε μια άλλη ζωή και διψά για ελευθερίες.
Τι πιο λογικό η ευμάρεια να συνοδευτεί από μια ζωή πιο άνετη αλλά και πιο φιλελεύθερη. Ο Ερντογάν όμως εντείνει τις μαύρες μεταρρυθμίσεις, που οδηγούν την Τουρκία κατευθείαν στην Σαρία. Μαντήλα και στα Πανεπιστήμια, απαγόρευση των φιλιών δημοσίως (!), απαγόρευση του…κραγιόν στις Τουρκικές Αερογραμμές και τώρα περιορισμοί και στην κατανάλωση αλκοόλ. Λεπτομέρειες; Όχι και τόσο. Προκαλούν, μαζί με τις κραυγαλέες ανισότητες, έντονη αντίδραση στους νέους.
Ενώ ο Ερντογάν πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα για τον εναγκαλισμό του, ως συνεργός, με την Αλ Κάϊντα στη Συρία, δεν μεσανατολικοποιεί μόνο την εξωτερική πολιτική της χώρας του, κάνοντας την μέρος του προβλήματος, αλλά οδηγεί την Τουρκία πίσω στο σκοτάδι του σουνίτικου φανατισμού.
Στην χώρα όμως, εκτός από τους εξεγερμένους Κούρδους, που ακόμη δεν έχουν παραδώσει ούτε σουγιά κολοκοτρωνέϊκο, εκτός από τους «κοσμικούς» κεμαλικούς, ελάχιστους οικολόγους και δυτικότροπους διανοούμενους υπάρχουν και οι μεγάλες μάζες των Αλεβιτών. Είναι το πιο φιλελεύθερο κομμάτι της κοινωνίας, προερχόμενοι από τον ίδιο κλάδο με τους μισητούς Σιίτες, όμως είναι σχεδόν κατ’ επίφαση μουσουλμάνοι. Αυτοί ανησυχούν περισσότερο απ’ όλους για το ξεδίπλωμα της σκληρής ισλαμικής ατζέντας από τον Ερντογάν, γιατί ιστορικά έχουν υποστεί αλλεπάλληλες σφαγές και συνεχείς διώξεις σε όλα τα επίπεδα.
Η κυβέρνηση των ισλαμιστών έχει ξεκινήσει κοντά στο χωριό Γκαρίπσε την κατασκευή μιας τεράστιας, τρίτης, γέφυρας που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Προγραμματίζουν δε τα εγκαίνια της για την 29η Μαΐου 2015, για να μην έχουμε αμφιβολίες για το τι συγκινεί τον Ερντογάν, που έχει δηλώσει πόσο μισεί τους Έλληνες.
Μάλιστα της έχουν ήδη δώσει το όνομα του Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ, του πατέρα του Σουλεϋμάν του Μεγαλοπρεπούς, του ολίγον σεινάμενου και κουνάμενου, αν γίνομαι αντιληπτός αλλά αυτό δεν σας το δείχνει το σήριαλ, όπως ούτε τις σφαγές. Αυτός λοιπόν, ο Σελίμ, ήταν μέγας χασάπης, ξεκλήρισε δεκάδες χιλιάδες Αλεβίτες. Έρχεται λοιπόν ο Ερντογάν κι αφού απέλυσε εκατοντάδες στελέχη Αλεβίτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού εφαρμόζει μέρα με την μέρα σκληρή ισλαμική αντζέντα στην όλη κοινωνία, αφού γίνεται συνεργός στην γενοκτονία των Αλεβιτών της Συρίας, αγκαλιά, στην ίδια συμμορία με την Αλ Κάϊντα,  τρίβει στα μούτρα των εκατομμυρίων Αλεβιτών της Τουρκίας μια προσβολή, δίνοντας το όνομα του σφαγέα τους στην νέα γέφυρα, σύμβολο, όπως λέει, των επιτευγμάτων και της προοπτικής της Τουρκίας.
Η ανάπλαση λοιπόν της Πλατείας Ταξίμ ήταν η αφορμή. Στην αρχή βγήκαν κάτι οικολόγοι, αστοί, νοικοκύρηδες που θίγονται οι γειτονιές τους αλλά η μεγάλη μάζα είναι οι Αλεβίτες κι οι κύριες αιτίες τα παραπάνω.
Θυμηθείτε δε και την αλαζονική απρέπεια του Ερντογάν πέρυσι όταν χλεύαζε πως «η Ελλάδα άπλωσε μαντήλι ζητιανιάς». Τώρα είδε να εξεγείρονται εναντίον του σε 48 πόλεις, ενώ στο επικίνδυνο παιχνίδι του στη Συρία δέχθηκε φρονηματισμό από την Ουάσιγκτον και βλέπει τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού να πετσοκόβουν αυτούς που διευκόλυνε, στήριξε και χρηματοδότησε, τα καθάρματα του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Ένα κατσαπλιάδικο συνονθύλευμα από πάσης προέλευσης μουτζαχεντίν, τρομοκράτες φονιάδες και πλιατσικολόγους, τους οποίους οι στρατιώτες του Άσαντ σκοτώνουν πια σαν μπεκάτσες.
Στους δρόμους προστέθηκαν στους Αλεβίτες, τους νοικοκυραίους και τους οικολόγους, οι Κεμαλικοί φασίστες, ακροαριστεροί, πλιατσικολόγοι και άλλοι, χωρίς όμως ηγεσία της προκοπής. Ο Ερντογάν έχει την υποστήριξη της μεγάλης μάζας των αγράμματων και θρησκόληπτων σουνιτών, απείλησε δε να τους κινητοποιήσει ενάντια στους διαδηλωτές. Αν αποπειραθώ πρόβλεψη, θα σας πω πως ο Ερντογάν θα επιβληθεί προσωρινά και θα εκτονώσει την κατάσταση. Η Τουρκία θα κάνει άλλο ένα βήμα προς το σκοτάδι και ο ισλαμοφασίστας Πρωθυπουργός θα προχωρήσει πιο επίμονα προς το νέο χαλιφάτο, που ονειρεύεται, εντείνοντας έτσι τις αντιδράσεις της άλλης Τουρκίας. Αυτή, η άλλη Τουρκία, δεν έχει μόνο Αλεβίτες, κοσμικούς κεμαλικούς, λίγους οικολόγους κι αριστερούς. Έχει και κρυπτοχριστιανούς, όπως και μεγάλες μάζες με απροσδιόριστη ταυτότητα. Αρκετοί με επίγνωση της ελληνικής ή αρμένικης καταγωγής τους και του ιστορικά πρόσφατου βίαιου εξισλαμισμού τους. Άνθρωποι μορφωμένοι, επιτυχημένοι, που θεωρούν δεσποτικό παραλογισμό να κυνηγάς τα φιλιά των ερωτευμένων και να θες να φτιάξεις ομοίωμα οθωμανικού στρατοπέδου στο κέντρο της Βασιλεύουσας.
Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι ο πιο οργανωμένος και δυναμικός παίκτης, που ακόμη έχει όλα του τα όπλα με το δάχτυλο στη σκανδάλη, παρατηρεί άγρυπνα: οι Κούρδοι.
Μπορεί ο επίδοξος Σουλτάνος να τρομοκρατήσει προσωρινά τους διαδηλωτές, να επιβάλλει κι άλλες μεταρρυθμίσεις – άλματα στο σκοτεινό παρελθόν. Μπορεί να φτιάξει την γέφυρα του, βαφτίζοντας την με το όνομα του σφαγέα των Αλεβιτών. Από κάτω της όμως περνάει ο Βόσπορος. Έχουν πνιγεί στα νερά του αλαζονείες μεγαλύτερες από αυτήν του Υβριστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…
Εμείς τί κάνουμε; Μύθος που βαρέθηκα να διαβάζω, πως η Τουρκία όταν έχει εσωτερικά προβλήματα τα εξάγει και μπορεί να αποπειραθεί τετελεσμένα σε βάρος μας. Η Ιστορία δεν το επιβεβαιώνει. Το 1974 η Τουρκία δεν είχε ιδιαίτερα εσωτερικά προβλήματα. Απλά μας βρήκε μπόσικους.
Οι Τούρκοι είναι «σιγουρατζήδες». Αν δεν είσαι πισθάγκωνα δεμένος και να σε κρατούν Άγγλοι κι Αμερικανοί και με ηλίθια ηγεσία, δεν τολμούν. Αν εκπέμψεις όμως το μήνυμα της αδυναμίας, του φόβου, τότε προκαλείς την επιθετικότητα τους. Άρπαγες ήρθαν από τη στέπα κι έτσι έμειναν. Ένα «μη έθνος» οικοδομημένο πάνω στο πλιάτσικο και την Γενοκτονία, όπου τους έπαιρνε όμως. Χρέος μας λοιπόν η αποτροπή, η επαγρύπνηση. Γι’ αυτό πρέπει τάχιστα, χθες, να αναστρέψουμε το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, να αποκαταστήσουμε τον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Κυριαρχίας μας, ηθικά και υλικά. Όχι αύριο, χθες! Να εκπέμπουμε άγρυπνα και σταθερά το μήνυμα πως μνημόνιο – ξεμνημόνιο, αν τολμήσουν, θα φάνε χώμα. Πολύ περισσότερο με μια στρατιά μειονότητες να βράζουν πίσω τους.

''Δεν πτοούμαι, συνεχίζω''


"Δεν πτοούμαι, συνεχίζω", είπε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, αναφερόμενος στην επίθεση με γκαζάκια που έγινε χτες στο πολιτικό του γραφείο στα Ιλίσια.
 
Μάλιστα, ανέφερε ότι την προηγούμενη Πέμπτη, όπως τον ενημέρωσε συνεργάτιδά του, είχε γίνει απειλητικό τηλεφώνημα στο γραφείο του.
 
"Αυτά τα αρρωστημένα μυαλά νομίζουν ότι όλοι μπορούν να υποταχθούν στα κελεύσματά τους. Έκαναν λάθος και στο μήνυμα που έστειλαν και στο πρόσωπο", τόνισε.
 

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ξεβράκωμα της Ρεπούσ(τ)η για να τελειώνουμε επιτέλους με το αριστερό νεοταξικό έκτρωμα






Καθηγήτρια σε χρόνο ρεκόρ ΄΄Μηδέν εις το πηλίκον΄΄ και ΄΄άφαντη επιστημονικά΄΄, SCOPUS.COM Παγκόσμια βιλβιογραφική βάση -΄΄η Ρεπούση έχει μηδενική βαρύτητα΄΄.
real.gr

H πολιτική γενεαλογία της βαναυσότητας... Του Χρήστου Γιανναρά




Δύο είναι μάλλον τα στοιχεία που κυρίως απωθούν ή φοβίζουν τον (ομαλού ψυχισμού) πολίτη στην περίπτωση της «Xρυσής Aυγής». H χιτλερική ιδεολογία και η μεθοδική, έμπρακτη βαναυσότητα.

H νεωτερική «δημοκρατία» αρέσκεται να είναι μεγαλόψυχη: Oι λαοί που τη γέννησαν ξέρουν, από πείρα οδυνηρή, σε ποια τυραννία οδηγεί ο έλεγχος των φρονημάτων και κάθε κανόνας «ορθότητας» απόψεων, ιδεών, πεποιθήσεων. Γι’ αυτό στη νεωτερική «δημοκρατία» δεν απαγορεύονται ούτε και ιδεολογίες που παρήγαγαν, χρησιμοποίησαν ή δικαιολόγησαν φρικώδη εγκλήματα, εφιάλτες απανθρωπίας, βασανισμό εκατομμυρίων ανθρώπων – ο ναζισμός, ο φασισμός, η λενινιστική, σταλινική, μαοϊκή εκδοχή και πρακτική του μαρξισμού. Oσοι ασπάζονται αυτές τις ιδεολογίες της απανθρωπίας (και υπάρχει σε κάθε κοινωνία κάποιο ποσοστό ψυχικά προβληματικών ή ανώριμων ανθρώπων) έχουν το δικαίωμα να οργανώνονται και σε συλλόγους, σε σωματεία – όχι όμως σε κόμματα. Tους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις πολιτικές ελευθερίες, που εξασφαλίζει η «δημοκρατία», ως μέσο για να την ανατρέψουν, να υπονομεύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο (με «κοινωνικό συμβόλαιο» της πλειοψηφίας) πολίτευμα της χώρας. Σε κοινωνίες χωρίς συμπλέγματα επαρχιώτικης επίδειξης «προοδευτικών» αντιλήψεων, είναι αδιανόητη η παρουσία στο Kοινοβούλιο κομμάτων ολοκληρωτικής ιδεολογίας.
H χυδαιότητα, η μεθοδική και έμπρακτη, προϋποθέτει ολοκληρωτική νοοτροπία, αλλά τη μεταφράζει σε ενέργειες και συμπεριφορές, δεν την εμφανίζει οπωσδήποτε σε απόψεις και φρονήματα – μπορεί να μη διακηρύσσει ανοιχτά πίστη στον ολοκληρωτισμό, όμως αρνείται την πολυφωνία, καταλύει με το «έτσι θέλω» τη λειτουργία της δημοκρατίας. Kαι στην Eλλάδα σήμερα το φαινόμενο αυτό της έμπρακτης χυδαιότητας, του «τραμπουκισμού», δεν το εγκαινιάζει η «Xρυσή Aυγή». Tο βρήκε η X.A. αυτονόητα νομιμοποιημένο, εμπεδωμένο, ατιμώρητο ακόμα και στις κατάφωρα εγκληματικές (βασανισμού του κοινωνικού σώματος) εκφάνσεις του.
Kάθε προσπάθεια να «ταξινομηθεί» η έμπρακτη χυδαιότητα σε καζουιστική περιπτωσιολογία (να διαβαθμίσουμε είδη και ποικιλίες βαναυσότητας, ιταμότητας, κακοπραγίας) είναι σίγουρα μάταιη: Kάθε τραμπουκισμός πιστεύει ατράνταχτη τη λογική του. Tο να χτίζουν στο γραφείο του τον καθηγητή που διαφωνεί μαζί τους, είναι για τους φοιτητές του κόκκινου ολοκληρωτισμού αυτονόητη «φάση αγώνα» του «φοιτητικού κινήματος». Tο ίδιο και το να διαλύουν βίαια συνεδρίες εκλογικών σωμάτων, για να αποτρέψουν την εκλογή καθηγητή που η κομματική τους «γραμμή» δεν τον εγκρίνει.
Oι «καταλήψεις» δημόσιων κτηρίων, γραφείων, οδικών κόμβων, λιμανιών, που έγιναν καθημερινή πρακτική συνδικαλιστικού γκανγκστερισμού στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης, είναι ή όχι έμπρακτη μεθοδική χυδαιότητα βάναυσης ασυδοσίας; Oταν η Παπαρήγα βεβαίωνε τους κομματικούς αρχηγούς στο προεκλογικό «ντιμπέιτ» πως «όσους νόμους κι αν ψηφίσετε στη Bουλή, εμείς θα τους καταργήσουμε στο πεζοδρόμιο» (χωρίς να την ενοχλήσει ποτέ εισαγγελέας), άνοιγε ή όχι διάπλατα την πόρτα στον μαύρο φασισμό της X.A.;
Mην ξεχνάμε την τηλεοπτική στρατηγική των Πασόκων στα χρόνια της παντοδυναμίας τους: Nα μιλάνε ακατάσχετα, ώστε ο συνομιλητής τους να μην προλαβαίνει να αρθρώσει ολόκληρη φράση και νόημα – κορυφαίος στο είδος ο Eυάγγ. Bενιζέλος και από κοντά: Pέππας, Πρωτόπαπας, Γείτονας, Bαγγ. Γιαννόπουλος. Kαι ποιος θα αμφισβητήσει ότι πρώτος διδάξας τη χρυσαυγίτικη επιθετική χυδαιότητα στο Kοινοβούλιο ήταν ο απερίγραπτος Mένιος Kουτσόγιωργας;
H χυδαιότητα δεν είναι απλώς άρνηση της ευπρέπειας, είναι βία. Eίναι θρασύτατος επιθετικός ναρκισσισμός που θέλει να ταπεινώσει, να εξουθενώσει, να συντρίψει όποιον του αντιστέκεται. Eίναι λεκτική συμπεριφορά ακραίας βαναυσότητας που εκφέρεται ως εξουσιαστική απόφανση. Tη X.A. τη γέννησε ο χυδαϊσμός του ανδρεϊκού αμοραλισμού, η δημαγωγία του «όλα επιτρέπονται». Tη γέννησε ο εκπασοκισμός της N.Δ., ο έσχατος ευτελισμός της, η πολιτική της ανυπαρξία ώς σήμερα. Tης έδωσε ιστορική σάρκα ο μηδενισμός, η αρνησιπατρία των «εκσυγχρονιστών» διανοουμένων, η «Aριστερά» του Kαριερισμού και της «Προόδου».
Φρύαξε η υποκρισία των «μέσων» και του «συστήματος», όταν βουλευτής της X.A., σε ένα ρεσιτάλ βάναυσης χυδαιότητας, αποκαλούσε τα μέλη του Kοινοβουλίου «γίδια». Mάλλον είχε λησμονήσει η εξωνημένη εμπορευτική μας «πληροφόρηση» με ποια χυδαιότητα σεξουαλικής βωμολοχίας είχε φωραθεί να καθυβρίζει δημοσιογράφο ο πρόεδρος της Bουλής, δεύτερος τη τάξει στην πολιτειακή ιεραρχία. Kαι παραμένει απτόητος στην προεδρία του, επιφορτισμένος να συνετίσει τη συμπεριφορική αθλιότητα της X.A.
Eίπαμε: κάθε τραμπουκισμός έχει τη δική του στεγανή λογική, τη λογική της αδιάβροχης ιδιοτέλειας. Oμως, όσο παρακάμπτουμε τις συγκρίσεις τόσο η βία εδραιώνεται σαν αυτονόητη. Eνα θραύσμα μαρμάρου που εκτοξεύεται για να σκοτώσει τον απέναντι ή μια βόμβα μολότωφ που τυλίγει στις φλόγες το κορμί του μόνο «επειδή είναι αστυνομικός», σε τι διαφέρει από τις μαχαιριές στο πρόσωπο ή στο σώμα του άλλου μόνο «επειδή είναι Aφγανός ή Πακιστανός»; Oταν στην πρώτη περίπτωση η απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως είναι a priori και αυτονόητα αμνηστευμένη, πώς να αναχαιτιστεί ο εφιάλτης ενός δήθεν εθνικισμού θεμελιωμένου στο εκ προθέσεως έγκλημα;
Tο πρόβλημα της ελλαδικής κοινωνίας σήμερα δεν είναι η X.A. – είπαμε: σε κάθε κοινωνία υπάρχει κάποιο ποσοστό ψυχικά προβληματικών ή ανώριμων ατόμων. Δυσοίωνο σημάδι και δεδομένο με απρόβλεπτες συνέπειες είναι η ψήφος τετρακοσίων είκοσι έξι χιλιάδων πολιτών που έφερε στη Bουλή, με δεκαοχτώ έδρες, την έμπρακτη μεθοδική βαναυσότητα. Oφείλουμε να αναζητήσουμε και να εντοπίσουμε απροκατάληπτα τα κίνητρα αυτών των ψηφοφόρων. Mόνο αν εκλείψουν τα κίνητρα, μπορεί να τιθασευθεί πολιτικά και το σύμπτωμα. Mε εκφοβισμό για τον εφιάλτη στον οποίο οδηγεί η αυθαιρεσία και η χυδαιότητα, δεν αλλάζει τίποτα – όταν μάλιστα ο εκφοβισμός ασκείται από τους πρώτους διδάξαντας τα όσα σήμερα οι ίδιοι καταγγέλλουν ως απειλή.
Tο πιθανότερο κίνητρο των ψηφοφόρων της X.A. ήταν να εκδικηθούν την υποκρισία. Nα «μαυρίσουν» όσους διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους φαρισαϊκότατα όταν εμφανίζονται άλλοι να ασκούν την έμπρακτη και μεθοδική χυδαιότητα, που μόνο το κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης «δικαιούται» μονοπωλιακά να χρησιμοποιεί (το έχει επιβάλει εκ των πραγμάτων). Πιθανότερο κίνητρο των ψηφοφόρων της X.A.: να βάλουν τους τραμπούκους να ξεσχίσουν τις μάσκες υποκρισίας των πρωταίτιων του τραμπουκισμού.
Συχνά η οργή σκοτίζει τη λογική όσο και η ιδιοτέλεια.