Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ!


20130301-205512.jpg
Στην Ιαπωνία τους στήνουν αγάλματα, στην Αγγλία αρχίζουν Αρχαιοελληνικά από το δημοτικό, εμείς καταργούμε την Γλώσσα μας και προδίδουμε αυτούς που οι άλλοι τιμούν,
Ως πότε θα κυριαρχεί ο κομπλεξισμός 
ορισμένων ελληνοφοβικών σε αυτή τη χώρα;
El-Democracy.blogspot.com

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τρόμο προκαλεί το γερμανικό μίσος κατά των Ιταλών


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Κάτι πολύ πιο σημαντικό από «φραστική παρεκτροπή» ενός «πολιτικού κτήνους» ήταν η επίθεση του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελαρίου της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μπέπε Γκρίλο.
«Τρομάζω κατά κάποιο τρόπο που στην Ιταλία νίκησαν δύο κλόουν… Ο ένας, ο Μπέπε Γκρίλο, είναι ένας επαγγελματικά ενεργός κλόουν και δεν προσβάλλεται όταν τον αποκαλούν έτσι… Ο άλλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι οπωσδήποτε ένας κλόουν με μια ιδιαίτερη ώθηση τεστοστερόνης» δήλωσε ο Στάινμπρουκ.
Αντιλαμβανόμαστε το μίσος του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου εναντίον του Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, οι οποίοι συσπείρωσαν αθροιστικά το 55% των Ιταλών που ψήφισαν, τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών και κεντροαριστερών, με σημαία τους τον αντιγερμανισμό.
Είτε αρέσει είτε όχι στους Γερμανούς πολιτικούς -και είμαστε βέβαιοι ότι καθόλου δεν τους αρέσει- ο αντιγερμανισμός είναι πλέον η εκπεφρασμένη και δια της ψήφου ιδεολογία της πλειοψηφίας του λαού της Ιταλίας, της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρωζώνης και ιδρυτικού μέλους της ΕΟΚ των «6» χωρών πριν από μισό και πλέον αιώνα.
Ο αντιγερμανισμός στην Ευρώπη εκδηλώνεται πλέον με πρωτοφανή καθαρή μορφή στην Ιταλία, κάτι που ενισχύει αντικειμενικά τα αντιγερμανικά ρεύματα σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Αυτό ενοχλεί τον πρόεδρο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών και όχι ότι είναι «κλόουν» ο Μπερλουσκόνι και ο Γκρίλο. Καταλαβαίνουμε επίσης την πίκρα του Στάινμπρουκ για το γεγονός ότι ο ομοϊδεάτης του και γερμανόδουλος κεντροαριστερός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και ο εγκάθετος επίσης γερμανόδουλος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αποδείχτηκαν ανίκανοι να ελέγξουν τη Γερουσία παρά το σκανδαλωδώς καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα και έτσι να εφαρμόζουν πειθήνια την πολιτική που θα υπαγόρευε το Βερολίνο.
Μειώθηκαν έτσι -χωρίς φυσικά να εξαντληθούν- οι πιθανότητες σχηματισμού μιας «κυβέρνησης Κουίσλινγκ» στη Ρώμη και αυτό είναι λογικό να ερεθίζει και να εκνευρίζει τον αρχηγό των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών αναφορικά με την υποψηφιότητα για την καγκελαρία.
Ο Πέερ Στάινμπρουκ υπέστη και προσωπική ήττα από το ιταλικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ο πολιτικός αυτός είναι ο πιο δεξιός που υπάρχει στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).
Η επιλογή του ως υποψήφιου καγκελαρίου διασφαλίζει εκ των προτέρων τη συντριπτική ήττα των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Το SPD έβαλε τον δεξιό Στάινμπρουκ υποψήφιο καγκελάριο όχι για να νικήσει, αλλά θεωρώντας δεδομένη την ήττα ελπίζει μήπως κατορθώσει και προσκολληθεί στην εξουσία ως ουρά της Δεξιάς στο πλαίσιο ενός «μεγάλου συνασπισμού», αν το επιτρέψει το αποτέλεσμα των γερμανικών βουλευτικών εκλογών, που θα γίνουν σε επτά μήνες.
Αν στην Ιταλία σχηματιζόταν κυβέρνηση υπό τον κεντροαριστερό Μπερσάνι, ο Στάινμπρουκ θα ενίσχυε κάπως την έτσι κι αλλιώς αξιοθρήνητη πολιτική ισχύ του στα μάτια της Μέρκελ, εμφανιζόμενος ως ο κατεξοχήν άνθρωπος που θα μπορούσε να περνάει στους ομοϊδεάτες του Ιταλούς που θα ασκούσαν την εξουσία, τη γραμμή του Βερολίνου. Την πολιτική δηλαδή του υπό τη Μέρκελ γερμανικού «μεγάλου συνασπισμού».
Με τη ζημιά όμως που του έκαναν οι «κλόουν» Μπερλουσκόνι και Γκρίλο, όνειρο ήταν και πάει για τον Στάινμπρουκ αυτή η δυνατότητα.
Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε (επειδή μπορεί να γεννηθούν ερωτήματα) ότι ο Στάινμπρουκ δεν μπορεί να παίζει με τον Φρανσουά Ολάντ και τη γαλλική κυβέρνηση τον ρόλο που προσδοκούσε να παίζει με τους Ιταλούς.
Σοσιαλιστές κυβερνούν και στη Γαλλία, αλλά οι Γάλλοι σοσιαλιστές σιχαίνονται απερίγραπτα τον Στάινμπρουκ και με το ζόρι ανέχονται ακόμη και κάποια τυπική επαφή μαζί του, προτιμώντας χίλιες φορές να συνδιαλέγονται απευθείας με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ παρά με τον Στάινμπρουκ.
Το σοβαρότερο όμως συμπέρασμα που προέκυψε από τη συμπεριφορά του υποψηφίου του SPD για την καγκελαρία, είναι ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών σε γερμανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να σηματοδοτήσει καμία αλλαγή της πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στις χώρες της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Το πνεύμα της υπηρέτησης του Τέταρτου Ράιχ κυριαρχεί για την ώρα και στους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες. Μόνο αν υπάρξουν ανατροπές στους κόλπους του SPD και καθαιρέσεις ηγετικών στελεχών του, μπορεί να γεννηθεί κάποια ελπίδα.
ethnos.gr

Το τηλεγράφημα των Wikileaks που διαψεύδει το καθεστώς Παπανδρέου


 
Ένα τηλεγράφημα, που όλως τυχαίως δεν εμφανίστηκε σε κανέναν “φάκελο” από αυτούς που είχαν ξεπηδήσει σε διαφορα Ελληνικά ΜΜ”Ε”. Τι αποκαλύπτει; Ότι τον Δεκέμβρη του 2009, ο Παπακωνσταντίνου παρουσία τραπεζιτών (!!) μιλούσε για το ενδεχόμενο υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ (!) παρά το ότι οι Αμερικανοι συνομιλητές του έβλεπαν ως αδύνατο τέτοιο ενδεχόμενο.


Το τηλεγράφημα επιβεβαιώνει στο ακέραιο τους ισχυρισμούς Στρως Καν ότι “θεωρούσε απίθανο για τους Ευρωπαίους να δεχθούν το σχέδιο Παπανδρέου”, την εμπλοκή του ΔΝΤ σε χώρα της Ευρωζώνης δηλαδή!

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση. Βρίσκεται ήδη στην δικογραφία Πεπόνη για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη.


Πηγή 

Που είσαι μετεωρίτη όταν σε χρειαζόμαστε;


Παπανδρέου – Σόρος συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης

Βασίλη, εσύ μίλα με τους ποινικούς στα Διαβατά, Βαγγέλη εσύ μίλα με τον Κουκουλόπουλο. Ποιός σας είπε να μην προσκυνήσετε κι εσείς τα ιδρύματα του Σόρος; Βλέπε Βαγγέλη να μαθαίνεις, ποιούς πρέπει να έχει φίλους, για να ζεις σε “πεντάστερα” κι όχι σε κελιά.

Βρίζονται ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον Σόρος, αλλά ουδείς τολμά να πιάσει τον άνθρωπο του Σόρος, τον Παπανδρέου στο στόμα του.


ΓΑΠ ΣΟΡΟΣΜε ένα κλικ στην εικόνα θα μπορέσετε να εξηγήσετε πολλά από αυτά που

συμβαίνουν στην χώρα μας.

Ο Σόρος με τον ρώσο ΓΑΠ, στο Κρεμλίνο. Λίγο μετά ξεκίνησε η κατάρρευση της Ρωσίας, το ξεπούλημα του εθνικού της πλούτου, οι μαζικές δολοφονίες ανθρώπων, μέχρι την στιγμή που ο Πούτιν λύτρωσε την πατρίδα του: Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, τον Νοέμβρη του 2009 ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Σόρος. Αυτά που ακολούθησαν, τα γνωρίζετε. Άλλωστε η ίδια η κυρία Παπανδρέου, επιθυμούσε διακαώς την επαφή του γιού της με τον σφαγέα.

Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις αυτά που αποκαλύπτει το Ολυμπία εδώ και 3 χρόνια, να χρησιμοποιούνται ως πολιτικά επιχειρήματα από αντίπαλα κόμματα που μέχρι πρότινος τα χαρακτήριζαν “υπερβολές” και συνωμοσιολογίες. Το νέο παιχνίδι στο πολιτικό σύστημα, ακούει στο όνομα “πάνω σου ο Σόρος”. Ουδείς όμως τολμά να αγγίξει τον πραγματικό άνθρωπο του Σόρος στην Ελλάδα. Τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γι΄αυτό και ακούγεται απολύτως φαιδρό όταν ακόμα και ο Ε. Βενιζέλος κατηγορεί τον Τσίπρα για σχέσεις με τον Σόρος, όταν ο ίδιος ως υπουργός ΓΝΩΡΙΖΕ πως ο Παπανδρέου έφερνε το ναζιστικό γουρούνι από την πίσω πόρτα ως πρωθυπουργός. Όπως έφερνε και τον άλλον απατεώνα, τον Ρουμπινί που ανεχόταν να τον παρουσιάζουν οι εδώ λακέδες της δημοσιογραφίας ως “Νομπελίστα”.

Αφού διαβάσετε τις εκατέρωθεν νεώτερες σοροκαταγγελίες, ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά που αποκαλύψαμε κατά καιρούς.

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία

Καταγγελία – βόμβα: “Μυστηριώδη” Funds ετοιμάζονται για πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία ιδιωτών και δημοσίου!

Δείτε τα με μια ματιά ΕΔΩ

Η χορηγία της “Ελληνικής άνοιξης” ανακοινώθηκε από τον σφαγέα Σόρος υπό τα χειροκροτήματα του πολιτικού ανδρεικέλου.

Τα πορτοκαλί κονδύλια του Σόρος και η νομενκλατούρα

Ο σφαγέας Σόρος, στοχοποιεί την Ayaan Hirsi Ali, την γυναίκα που δραπέτευσε από την κόλαση του Ισλάμ.

Ακολουθούν οι εκατέρωθεν βολές:

Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και συνέταιρος του Σόρος

 Καυτά ερωτήματα για τις σχέσεις κερδοσκοπικών κέντρων και κυβέρνησης – Ποιος είναι ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών

Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, όπως έλεγε και παλαιότερα γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν … ή μάλλον είναι καλύτερα να μην τροφοδοτείς με «πληροφορίες» γερμανικά περιοδικά για δήθεν
χρηματοδοτήσεις από τον Τζορτζ Σόρος του ταξιδιού του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ή αλλιώς στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά … οι πληροφοριοδότες των Γερμανών στην Αθήνα.
Το περιοδικό Wirtschaftswoche «αποκάλυψε» λέει ότι … ο Τζόρτζ Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ας αφήσουμε, όμως, τα αστήρικτα ρεπορτάζ των Γερμανών και τα όσα αναπαράγουν κύκλοι της κυβέρνησης για τις δήθεν σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Τζορτζ Σόρος και ας πάμε στα σοβαρά και στα τεκμηριωμένα.
Τον κύριο Παναγιώτη Μίχαλο τον γνωρίζετε; Είναι ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος μάλιστα συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ. Ο κύριος Παναγιώτης Μίχαλος στην μακρόχρονη καριέρα του ίδρυσε την Εταιρία Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Soros Real Estate Partners,της οποίας υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος από το 2002 ως το 2004. Ναι καλά διαβάσατε: Ίδρυσε τηνSoros Real Estate Parnters.
Εκείνο το οποίο ίσως δεν θυμάστε είναι ότι ο κύριος Παναγιώτης Μίχαλος υπήρξε στενότατος συνεργάτες και σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 1990-1991.
Ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, λοιπόν δραστηριοποιήθηκε από το 2002 μέχρι το 2004, με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτη Μίχαλο, αφού η Soros Real Estate Partners υπήρξε αιχμή του δόρατος των συμφερόντων του γνωστού κερδοσκόπου στην Ελλάδα .
Ο κύριος Παναγιώτης Μίχαλος
Διαβάστε το πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Μίχαλου ΕΔΩ (αναφέρει ότι ίδρυσε την εταιρεία Soros Real Estate Partners).
Διαβάστε το βιογραφικό του κυρίου Μίχαλου, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ΕΔΩ (αναφέρει ότι ήταν σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά)
Είπαμε λοιπόν. Η Soros Real Estate Partners την οποία ίδρυσε ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά είναι η αιχμή του δόρατος του Ουγγρικής καταγωγής κερδοσκόπου. Όμως η ιστορία δεν σταματάει εδώ.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Παναγιώτη Μίχαλου και του Τζωρτζ Σόρος ιδρύθηκε είχε ιδρυθεί μια εταιρεία, η Hellenic Land (στο βιογραφικό του σημείωμα ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι ήταν διευθύνων σύμβουλος), στο Δ.Σ. της οποίας ο όμιλος του κ. Σόρος εκπροσωπείται από τους Ρίτσαρντ Μάλι και Μίλτο Καμπουρίδη. Η αδερφή του Μίλτου Καμπουρίδη νυμφεύτηκε το 2006 τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη, όταν η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Αντιγράφουμε τώρα από ένα παλαιότερο ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας «Η ΑΞΙΑ»
«Ο Μίλτος Καμπουρίδης, σε δηλώσεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει στο Bloomberg, είχε αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης δημόσιας γης αντί της μακρόχρονης μίσθωσής της. «Οι Ελληνες πρέπει να σπάσουν τα ταμπού στα θέματα ιδιοκτησίας αν θέλουν τους ξένους επενδυτές» σημείωνε. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι σημείωναν ότι οι απόψεις που διατυπώθηκαν δημόσια από τον Μίλτο Καμπουρίδη σχετικά με την «πώληση της δημόσιας γης» συνδέθηκαν με τις προσπάθειες διερεύνησης, από την πλευρά του Τζορτζ Σόρος, αναφορικά με επενδύσεις που ο ίδιος ήθελε να πραγματοποιήσει στον τομέα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο ο Καμπουρίδης είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τα projects στα οποία είχε εμπλακεί και «έτρεχαν» στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του στο Bloomberg δεν πέρασαν απαρατήρητες, αφού ορισμένοι καλά ενημερωμένοι κύκλοι οι οποίοι γνωρίζουν τη στενή σχέση που έχει με τον Τζορτζ Σόρος, αλλά και την Goldman Sachs, έσπευσαν να συνδέσουν άμεσα την τοποθέτησή του με την επίσκεψη στην Ελλάδα του Ουγγροσκοπιανού μεγαλοεπενδυτή εκείνη την περίοδο. Τι σχέση έχει ο Καμπουρίδης με τον Σόρος και την Goldman Sachs; Ο Κύπριος επιχειρηματίας είναι ιδρυτής, μαζί με τον Πιέρ Χαραλαμπίδη, της εταιρείας Dolphin Capital Investors. Εκτός αυτού, όμως, υπήρξε ιδρυτικός εταίρος της εταιρείας Soros Real Estate Partners (SREP), η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας του συγκέντρωσε επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 1 δισ. δολ. Ο Τζόρτζ Σόρος είναι εκείνος ο οποίος είχε αναθέσει στον Μίλτο Καμπουρίδη την ανάπτυξη της επενδυτικής στρατηγικής στη νοτιοανατολική Ευρώπη, άρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πριν από τη στενή συνεργασία που είχε αναπτύξει με τον Τζορτζ Σόρος, είχε εργαστεί στο τμήμα Επενδυτικών Συναλλαγών της Godman Sachs, ενώ διατηρούσε στενές σχέσεις και με τον μεγαλοκερδοσκόπο Πόλσον, ο οποίος είχε επενδύσει περί τα 5 δισ. ευρώ τότε στη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και στα CDS, και του οποίου στελέχη είχαν έρθει στην Ελλάδα, με την αρωγή της Goldman Sachs και του ομίλου του κ. Καμπουρίδη, για συναντήσεις με Ελληνες τραπεζίτες, προκειμένου να διακριβώσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας».
Και τώρα αρχίζουν τα ερωτήματα:
Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την δραστηριότητα του στενού του συνεργάτη και γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών κυρίου Παναγιώτη Μίχαλου;
Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με κερδοσκοπικά κέντρα;
Πως συνδέεται το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ με τις δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος; Ας μην ξεχνά κανείς ότι το συγκεκριμένο ταξίδι περιελάμβανε στο menu και τον τομέα του Real Estate.
Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με τις δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος, αφού ένας συνέταιρός του είναι γενικός γραμματέας σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, όπως είναι εκείνο του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών;
Γιατί επελέγη για τη γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ένα πρόσωπο της επιρροής Σόρος;
Γιατί ο κύριος Μίχαλος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, όταν ξεκίνησε η διαδικασία “αξιοποίησης” της δημόσιας περιουσίας;
Ποιοι παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της χώρας και του λαού μας;
Περίεργες οι διασυνδέσεις: Παναγιώτης Μίχαλος, Τζορτζ Σόρος, Αντώνης Σαμαράς, Μίλτος Καμπουρίδης, Goldman Sachs, Ντόρα Μπακογιάννη, επενδύσεις, Κατάρ και πολλά άλλα …
Ξέρετε; Όπως λέγεται η σιωπή είναι συνενοχή. (Μείνετε συντονισμένοι στο Periodista.gr, γιατί έχει και συνέχεια). Τις επόμενες ημέρες θα λύσουμε όλες τις απορίες.
Πηγή:periodista.gr

Τι έγινε κύριε Παπαντωνίου (που είσαι ακόμα ελεύθερος); Την έκανες την αγωγή στους συκοφάντες;


Το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατ. δολαρίων έχει διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.
Πρόκειται, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC στο κατάστημα της Γενεύης και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που ο Ερβέ Φαλτσιάνι υπέκλεπε τη λίστα, στον λογαριασμό της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκατ. δολαρίων.
Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που…

ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Άμυνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λογαριασμοί, τα ποσά καθώς και η ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και σύντομα θα κληθούν προκειμένου νααιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.
Τα μεγαλύτερα ποσά έχουν προέλθει σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ από αμερικανικές τράπεζες, από τις οποίες έχει ήδη ζητηθεί δικαστική συνδρομή, ενώ ερευνάται και μικρή ελβετική τράπεζα στην οποία άφησε ίχνη η κίνηση αυτών των ποσών.
Ίχνη χρημάτων όμως έχουν βρεθεί και σε τράπεζες της Σιγκαπούρης. Εξαιτίας της εμπλοκής των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής Εφορίας, του περίφημου IRS.
Oι άνθρωποι του ΣΔΟΕ μαζί με τον λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου ερευνούν και τον λογαριασμό του Γιώργου Κανδαλέπα, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τη δεκαετία του 1990.
Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι οι δύο λογαριασμοί συνδέονται άμεσα, καθώς έχει ταυτοποιηθεί επίσημα από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ότι η Σταυρούλα Κουράκου είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Άμυνας έως το 2004 Γιάννου Παπαντωνίου. Επίσης, ο Γιώργος Κανδαλέπας έχει βαφτίσει τον μικρό γιο του ζεύγους Ιάσωνα. Στα χέρια των αρμοδίων υπάρχουν και αντίγραφα από το τμήμα μηχανογράφησης, όπου φαίνεται πώς εξελίχθηκε η κίνηση των ποσών.
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διέψευσε πάντως με δήλωσή του ότι πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της συζύγου του.
«Με οργή και αγανάκτηση διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου. Η εργολαβία λάσπης και χυδαιότητας εναντίον μου και σε βάρος της συζύγου μου συνεχίζεται. Θα απαντήσω στους συκοφάντες μου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου», αναφέρει στην δήλωσή του ο Γ. Παπαντωνίου.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΝΤΑΝΥ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ONALERT.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ‏

Ο Γιάννης Θεοφανίδης ναύαρχος ε.α και πρώην διοικητής των ΟΥΚ αποκάλυψε δύο εντυπωσιακές ιστορίες από το παρελθόν:

•Ουράνιο στη Βόρεια Ελλάδα. Το 1966 ο πατέρας τους Ι.Θεοφανίδης με επιστημονική ομάδα του Δημόκριτου, στοιχειοθέτησαν την ύπαρξη σημαντικών αποθεμάτων ουρανίου σε περιοχή του Κιλκίς. Πως και γιατί σταμάτησε η υπόθεση μετά από τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα του.

•1974. Δύο βατραχάνθρωποι οι Θεοφανίδης και Γιαννακάκος αναλαμβάνουν με διαταγή του Ευάγγελου Αβέρωφ μια αποστολή που τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί που θα κατέληγε. Καταγραφή όλων των βραχονησίδων του Αιγαίου. Έτσι βρέθηκαν στα Ίμια! 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


www.onalert.gr/

«Να φανούμε μεγαλόψυχοι, όπως οι Έλληνες μ’ εμάς»


Σαν χθες, στις 27 Φεβρουαρίου 1953, η Ελλάδα και άλλες χώρες χάριζαν στην ηττημένη Γερμανία μεγάλο μέρος του χρέους της, βοηθώντας τη να ορθοποδήσει και να ξαναγίνει οικονομική υπερδύναμη.  
Με αφορμή την εξηκοστή επέτειο της ιστορικής διάσκεψης του Λονδίνου,  Γερμανοί ειδικοί καλούν τώρα τη χώρα τους να φερθεί το ίδιο γενναιόψυχα απέναντι στην Ελλάδα, για το καλό και των δύο.
«Η σύγκριση της μεταπολεμικής Γερμανίας με τη σημερινή Ελλάδα δεν είναι εύκολη. Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί δεν πρέπει να ξεχνούν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα ότι κάποτε η Γερμανία ήταν υπερχρεωμένη και χρειαζόταν βοήθεια.
Πόσω μάλλον που τότε η Ελλάδα ανήκε στους δανειστές και αποδέχθηκε κι εκείνη την διαγραφή του χρέους της τότε Δυτικής Γερμανίας», τόνισε στην «Deutsche Welle» η Γερμανίδα ιστορικός του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, Ούρσουλα Ρόμπεκ-Γιασίνσκι.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι χωρίς τη διαγραφή χρέους της Γερμανίας δεν θα υπήρχε το οικονομικό της θαύμα, κάτι που καταρρίπτει τους μύθους περί «γερμανικής εργατικότητας και πειθαρχίας».
Την ίδια άποψη κατέθεσε ο ειδικός σε ζητήματα χρέους, Γιούγκεν Κάιζερ, μέλος του συνδέσμου erlassjahr.de για τη μείωση του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών. Παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και οι συμπατριώτες του απωθούσαν για χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ότι η Γερμανία ήταν χρεωμένη, όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες.
Ο Κάιζερ πρότεινε να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα η ευνοϊκή ρύθμιση του 1953, η οποία επέτρεψε στην Γερμανία να διαγράψει το 50% του χρέους της και να εξυπηρετεί το υπόλοιπο, μόνο αν είχε εξαγωγικά πλεονάσματα.
«Λίγο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, η Ελλάδα ξόδευε δισεκατομμύρια για γερμανικά τανκς. Οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μόνο αν επιτρέψουν πλεόνασμα στο ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο. Τότε και οι Έλληνες θα εξάγουν προϊόντα και θα φιλοξενούν στα ξενοδοχεία τους Γερμανούς τουρίστες, ώσπου να ξεπληρώσουν τα… καταραμένα άρματα», είπε ο Γερμανός οικονομολόγος.
Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας σε περίπου 70 χώρες ανερχόταν σε 30 δισεκατομμύρια μάρκα. Αυτό αντιστοιχούσε στο 23% του ΑΕΠ, τη στιγμή που το σημερινό ελληνικό χρέος υπερβαίνει το 160%.
Το 1953, αντί να επιβάλουν στη Γερμανία εξοντωτική λιτότητα και να υποχρεώσουν το λαό της να δουλεύει σαν σκλάβος, οι πιστωτές συμφώνησαν σε γενναία διαγραφή και σε ευνοϊκή αναδιάρθρωση του υπολοίπου.
Με συνεχείς παρεμβάσεις του τα τελευταία χρόνια, ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας στο LSE, Αλμπρεχτ Ριτσλ, τονίζει αφενός πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη μεγαλοψυχία των πιστωτών της και αφετέρου πως η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει το χαρτί των πολεμικών αποζημιώσεων για να πετύχει ένα γενναίο κούρεμα χρέους της τάξης του 70%-80%! Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καθηγητής χαρακτήρισε τη χώρα του ως το «μεγαλύτερο οφειλέτη όλων των εποχών» και πρότεινε να επιτραπεί στην Ελλάδα να αναστείλει την αποπληρωμή του χρέους της για πολλές δεκαετίες, όπως έκανε η Γερμανία.
Γιάννης Παπαδάτος, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Guardian: Έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας από την Ευρώπη!


arthrografia_germany_412886472«Εγκλημα» εις βάρος της Ελλάδας και των υπόλοιπων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης διαπράττουν οι ηγέτες της ΕΕ υποστηρίζει ο βρετανικός «Guardian».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγκλημα διαπράττεται από την Ευρώπη παρά το γεγονός ότι πριν 60 χρόνια συμφώνησαν να κουρέψουν το γερμανικό χρέος, οδηγώντας την οικονομία της χώρας στο λεγόμενο «οικονομικό θαύμα». Την εν λόγω συμφωνία είχε προσυπογράψει και η Ελλάδα.

«Σαν σήμερα πριν από εξήντα χρόνια, η συμφωνία του Λονδίνου διέγραφε το μισό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή, με τον τρόπο που έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο. Βρίσκεται δε σε πλήρη αντίθεση με τις δοκιμασίες που υφίστανται σήμερα οι λαοί της Ευρώπης στο όνομα του χρέους» τονίζει η εφημερίδα.

Επισημαίνει ακόμη ότι «χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία πρόθυμα πήραν μέρος στη συμφωνία για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια σταθερή δυτική Ευρώπη της ευημερίας, παρά τα εγκλήματα πολέμου που είχαν διαπράξει οι Γερμανοί κατακτητές μερικά χρόνια πριν».

Ο Guardian συνεχίζει λέγοντας πως «το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν, από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική το ’80 και το ’90, μέχρι την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία σήμερα, να αυξηθεί η φτώχεια και η ανισότητα. Στην Ελλάδα σήμερα, η οικονομία έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 20%, ενώ ένας στους δύο νέους είναι άνεργος».

Σημειώνει ακόμη ότι για τη Γερμανία του 1953 η λιτότητα και η επιστροφή των δανείων δεν αποτελούσε επιλογή. Το αντίθετο! Η γερμανική οικονομία χρειαζόταν φρέσκο χρήμα για την ανοικοδόμηση της χώρας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Η συμφωνία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει η Γερμανία εξαγωγική δύναμη, διότι ήταν υποχρεωμένη να εξυπηρετεί το χρέος της μόνο αν κέρδιζε χρήματα από τις εξαγωγές.

ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Άνοιξαν πάλι τις πύλες των ΕΔ και των ΣΑ στους αλλοδαπούς με ελληνική ιθαγένεια


Πίσω έκανε η Νέα Δημοκρατία στην τροπολογία που αφορά την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλέιας, μη Ελλήνων στο γένος. Η υποχώρηση ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι επιθυμούν να συνεχιστεί η εισαγωγή αλλοδαπών που έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.
Σε απόσυρση της  βουλευτικής τροπολογίας που προβλέπει την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες στο γένος προχώρησαν οι 84 βουλευτές της ΝΔ που την είχαν καταθέσει με την αιτιολογία ότι είχε εισαχθεί σε υπο κύρωση συμφωνία και όχι κανονικό νομοσχέδιο.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω τροπολογία είχε προκαλέσει έντονους "τριγμούς" στον κυβερνητικό συνασπισμό και αυτό γιατί η ΔΗΜΑΡ την έχει χαρακτηρίσει «μνημείο μεσαιωνικού σκοταδισμού» ενώ το ΠΑΣΟΚ «φοβική και μικρόψυχη». Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να οδηγήσει την ΝΔ σε υποχώρηση καθότι Ανεξ. Έλληνες και ΧΑ θα την υπερψήφιζαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ θα επανακαταθέσουν την τροπολογία σε νέο νομοσχέδιο και αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτραπεί από τους δύο εταίρους της κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας την απόσυρση ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δια του εκπροσώπου του Ηλία Κασιδιάρη είπε τα εξής «αφήνουμε να χειριστούν θέματα του στρατού τον κ. Σαμαρά που είναι λουφαδόρος και εξαγόρασε 21 μήνες στρατιωτικής θητείας και τον Βενιζέλο που ήταν Ι3 για παχυσαρκία».

defencenet.gr

ΤΑ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ» ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΣΟΚ: Η Bίβλος των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων από το 1981 μέχρι σήμερα


Τα μεγάλα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σκάνδαλα πολλά εκ των οποίων παραμένουν χωρίς να έχουν διερευνηθεί και χωρίς βέβαια να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Θεσσαλονίκης,  Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Αυτό γιατί ο Β.Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός που καταδικάζεται με την ανώτατη των ποινών αυτή της ισόβιας κάθειρξης για την κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Μοιραία επομένως οι σκέψεις οδηγούνται σε άλλα σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη στο παρελθόν, αλλά που είτε «ξεχάστηκαν» είτε οι υπεύθυνοι για αυτά ουδέποτε λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη.  
Τα σκάνδαλα εκτός από το προφανές δηλαδή την υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος καταδεικνύουν και κάτι ακόμη πιο σοβαρό: την εμπλοκή σε αυτά πολιτικών οι οποίοι στηρίζονταν και εδράζονταν σε κομματικούς μηχανισμούς και που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έφθαναν έως και το αξίωμα του Πρωθυπουργού (σκάνδαλο Κοσκωτά).
Το κοινό χαρακτηριστικό των περιπτώσεων που αναφέρονται στη συνέχεια είναι ότι προέρχονται από ένα πολιτικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ το οποίο πολλοί θεωρούν ότι «εισήγαγε» στην πολιτική σκηνή της χώρας και σε ευρεία κλίμακα τη διασύνδεση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος με αυτή του κομματικού κράτους, εξυπηρετώντας το στενό αλλά και ευρύτερο κομματικό καθεστώς.
Από τα σκάνδαλα αυτά οδηγηθήκαμε σε μια σταδιακή απαξίωση του πολιτικού συστήματος αλλά και από εκεί οδηγηθήκαμε στην κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας - αφού οι ημέτεροι του καθεστώτος- είχαν προνομιακή μεταχείριση και ύποπτά κέρδη. Από την έλλειψη αξιοκρατίας επλήγη θανάσιμα ο δημόσιος φορέας και χαρακτήρας του κράτους και σε κάθε παραγωγική του δραστηριότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού της διαφθοράς και της έλλειψης παραγωγής και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έτσι «διασυνδέθηκε» με το κράτος μέσω της διαφθοράς. Τα γνωστά διαπλεκόμενα.
Ένα από τα πρώτα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έμεινε στην ιστορία γνωστό ως σκάνδαλο του Καλαμποκιού. Αφορά την  λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!
Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε για την υπόθεση  το 1989, δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης
-Το σκάνδαλο της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, στα διευθυντικά της στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών.
-ΕΤΒΑ1: Σκάνδαλο 1,5 δισ. δραχμών σε βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
-ΕΤΒΑ 2: 2002 Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών στην ΕΤΒΑ Finance, θυγατρική εταιρεία της ΕΤΒΑ. Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της εταιρείας προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της ΕΤΒΑ Finance ζημιώνοντας τόσο την τράπεζα όσο και το ελληνικό δημόσιο.
-Η διαδικασία ήταν η εξής: Εκδίδονταν επιταγές των προς κατάθεση ποσών σε όνομα φυσικού προσώπου που εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εurobank, με σκοπό την κατάθεση της επιταγής στην τράπεζα. Μετά την κατάθεση, λάμβανε αποδεικτικό το οποίο παρέδιδε στην ΕΤΒΑ Finance. Όπως όμως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, το πιστοποιητικό αυτό ήταν πλαστό. Στην πραγματικότητα, τα διαθέσιμα κατετίθεντο σε λογαριασμό τρίτου προσώπου που διατηρούσε κωδικό σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Τα χρήματα αυτά δεν κατατίθεντο -όπως θα έπρεπε- στο όνομα της ΕΤΒΑ Finance.
-Στο κύκλωμα εμπλέκονταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ Finance Σπύρος Στεφανάτος, ο διευθυντής Γιώργος Καραγιαννίδης, ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου Δημήτρης Φραγκοδημητρόπουλος και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών Γεωργία Σμπαρούνη, οι οποίοι είχαν τεθεί  σε διαθεσιμότητα
-Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
-«Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης(ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του ΠΑΣΟΚ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών ΚτΙρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού.
-ΠΡΟΜΕΤ 1:«ο πικρός καφές»: ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ κατά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγαγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2000 δολάρια τον τόνο.
-ΠΡΟΜΕΤ 2: «τα σάπια ξύλα». Η ΠΡΟΜΕΤ αγόρασε από φιλανδική εταιρεία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων έναντι του εξωφρενικού τότε ποσού των 250 εκατομμυρίων δρχ., η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από τους Έλληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισε στο λιμάνι της Ελευσίνας
-Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)
-Αριστείδης Χρήστου. Καταχράστηκε από την Εθνική Τράπεζα 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.
-Αθανάσιος Πόπωτας:ο φιλόδοξος εκδότης φιλοπασοκικών εντύπων, εκ των οποίων όλες αποδείχτηκαν βραχύβιες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του.
-Η υπόθεση Πόπωτα εκφράζει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία που εισήχθη στ5ην Ελλάδα με τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δηλαδή του μικρομεσαίου στελέχους που χρησιμοποίησαν τους κομματικούς μηχανισμούς για να ανελιχθούν οικονομικά.
-Μαυράκης 1: διοικητής της ΔΕΗ που απηλλάγη δια βουλευμάτων από δύο υποθέσεις που τον βάρυναν. έγραψε ιστορία με το δωράκι που «έδωσε στον εαυτό του», των 500 εκατομμυρίων δρχ.
-Μαυράκης 2:ο Μαυράκης βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με τη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120 εκατομμυρίων δρχ. στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε την υπόθεση. Κλασσική περίπτωση «απαλλακτικής ατιμωρησίας».
-ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
-Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Λαϊκής Ιονικής τράπεζας που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
-Τόμπρας:παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….. εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.
-«Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Επρόκειτο για το σχέδιο της οικονομικής επικράτησης «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία.
-Σκάνδαλο ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):Ο Στάθης Γιώτας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, παραιτούμενος, υπέβαλλε δύο μηνυτήριες αναφορές που έστειλαν στον Κορυδαλλό τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΟ, Σταμάτη Καμπάνη (εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει εν λευκώ την ΕΒΟ, όπως υποστήριζε ο ίδιος) και τους συγκατηγορούμενούς του, Δημήτρη Κυριακαράκο και Δημήτρη Χαλατσά, για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημιώθηκε η ΕΒΟ. Στη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
-Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Στα πρώτα 4 χρόνια του Γ’ (Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) ΚΠΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί. Και όμως η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%.
-"Κουτσονόμος" : Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος" που, για όσους θυμούνται, είχε πουλήσει ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Την περίοδο του «Σκανδάλου Κοσκωτά» (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".
-Έγκλημα χρηματιστηρίου (Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων) : άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2.000 ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα επιβεβαίωσης της "Ισχυρής Ελλάδας" και της "Ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, στην ίδια γραμμή ανταγωνίζονταν στην πλέον προσοδοφόρα limit up επένδυση.
-Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
 -Εθνικό Κτηματολόγιο : «εξαφανίστηκαν» αμέτρητα δισ. Πολιτικός προϊστάμενος για την εκτέλεση του έργου ο Κ. Λαλιώτης. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου. Η Ελλάδα παρέμεινε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τα πακέτα που έχουν δοθεί για την πραγματοποίησή του.
-Υπόθεση Στέγκου 1 ή «σκάνδαλο Πάχτα»: Αφορά τη τροπολογία -σκάνδαλο της Σιθωνίας που κατέληξε στην αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Πάχτα, και των εννέα εμπλεκόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε στις 21/01/2004, όταν οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», την οποία αποδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας και έδιναν τη δυνατότητα ανέγερσης στην κατασκευαστική εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγκου, ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στην περιοχή.
-Υπόθεση Στέγκου 2: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κώστας Σημίτης, κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.
-Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;
-Ολυμπιακή Αεροπορία 1: Τα «ρόζ» Boeing 767. Η υπόθεση της προμήθειας αεροσκαφών Boeing 767 για την Ολυμπιακή Αεροπορία με αδιαφανείς διαδικασίας. «Ροζ» γιατί στην υπόθεση είχε εμπλακεί το όνομα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου. Τελικά η υπόθεση της προμήθειας ναυάγησε.
-Ολυμπιακή Αεροπορία 2: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.
-Ειδικά η «Ολυμπιακή Αεροπορία» κόστιζε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στους Έλληνες φορολογουμένους, δηλαδή 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την αποκρατικοποιήσουν(σοσιαλιστικός ορισμός της ιδιωτικοποίησης).
-Ο Χρήστος Βερελής αφού «ξεχρέωσε» για ακόμα μια φορά με παράνομες εισφορές πολλών δισ. την Ολυμπιακή, την μετονόμασε σε «Ολυμπιακές αερογραμμές». Μέσα σε ένα μήνα το νέο σχήμα ήταν και πάλι ελλειμματικό και καταχρεωμένο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα πολλών δις για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή.
-Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
-Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!
-Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. € δημιούργησε το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δισ. Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δισ. ευρώ ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.
-Ταμεία: Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δισ. € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.
 -Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.
-«Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μέσω Τσουκάτου. Ο υπουργός Μεταφορών, επίσης, των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, αποδείχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί από την Siemens με 300.000 ευρώ. Το αδίκημα παραγράφηκε.
Πολλά εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονταν από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Πρόδρομου Μαυρίδη, προς τους «δικαιούχους». Μόνο από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Μαυρίδης σε υποκατάστημα της Ελβετικής Τράπεζας Dresdner Bank, διακινήθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε ένα μέρος των υπόγειων συναλλαγών…
Σπουδαίο ρόλο στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» φαίνεται ότι διαδραματίζουν οι εταιρείες Martha Hodling και Martha Overseas, όπως επίσης και η εταιρεία Fiberlite LLC, του Dubai, που τροφοδοτεί εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών που η Dresdner λέει ότι του ανήκουν. Οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν το «σκάνδαλο Siemens» ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των χρηματιστηρίων.
Να μην ξεχάσουμε τέλος την, με κωδική ονομασία του FBI «Επιχείρηση Ζορμπάς», μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που, με πρωταγωνιστή τον κύριο Γιώργο Ανωμερίτη, είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983 μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης, όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, με λεία περισσότερα από 730.000.000 $, με 12 υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Τράπεζας στις ΗΠΑ και θύματα την ομογένεια!

ΤΟΥΣ "ΚΟΣΤΙΣΑΝ" ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ "Στήνουν" νέο σκάνδαλο για Μπερλουσκόνι


Πριν κοπάσει ο ενθουσιασμός  στο μπερλουσκονικό στρατόπεδο από τη σημαντική εκλογική επιτυχία, ο Kαβαλιέρε βρίσκεται για πολλοστή φορά αντιμέτωπος με σκάνδαλο διαφθοράς.
Όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, στη Νάπολη ξεκίνησε νέα έρευνα για τον πρώην Πρωθυπουργό Silvio Berlusconi, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και παράνομη κομματική χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα, το  ANSA, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά σε ποσό ύψους 3 εκ. ευρώ που δόθηκε στον γερουσιαστή Sergio De Gregorio, ο οποίος μερικά χρόνια πριν αποσκίρτησε από την Κεντροαριστερά και προσχώρησε στο κόμμα του Berlusconi.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Παίρνει την Γερουσία η δεξιά στην Ιταλία; - Το ιταλικό "τσουνάμι" έρχεται και στην Ελλάδα


Nέα ανατροπή στην Ιταλία, όπου τα τελευταία εκλογικά τμήματα του Βορρά μάλλον έδιναν στην δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την πλειοψηφία στην Γερουσία, ενώ μέχρι και το μεσημέρι την Γερουσία την κέρδιζε, χωρίς να την ελέγχει, πάντως ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Μπερσάνι!
Ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στην Ιταλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών μόνο στη Βουλή των Αντιπροσώπων χάρη στο εκλογικό σύστημα που για μόλις 0,37% πήρε την πρώτη θέση από την κεντροδεξιά, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 99,9% των ψήφων.
Ο κεντροαριστερός συνασπισμός εξασφαλίζει 29,55% των ψήφων, έναντι 29,18% για τον συνασπισμό της δεξιάς του Μπερλουσκόνι, και καταλαμβάνει 340 έδρες στην 630μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ομως, στη Γερουσία η κεντροαριστερά καταλαμβάνει τελικά (;) μόνο 97 έδρες με το 31,63% των ψήφων, έναντι 110 εδρών που εξασφαλίζει η δεξιά που κυριάρχησε σε ισχυρές περιφέρειες έστω και αν έλαβε το 30,71% των ψήφων. Πρέπει βέβαια να δούμε το 100% των ψήφων πριν πούμε με βεβαιότητα που καταλήγει η Γερουσία.
Το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη στο ιταλικό κοινοβούλιο, με 23,75% των ψήφων στη Γερουσία και το 25,41% στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία αποτελούν αρνητικό μήνυμα για την συγκυβέρνηση.
Εντύπωση όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε η συνέπεια με την οποάι τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ συκοφαντούσαν τον Σ.Μπερλουκσόνι και  στήριζαν τον Μ.Μόντι, δείχνοντας ότι τα "μαύρα ταμεία" της τρόϊκα καλά κρατούν στον ελληνικό Τύπο.
Το ιταλικό "τσουνάμι" κατά των Βρυξελλών και του Βερολίνου, με πρωταγωνιστή τον σκληρό πολέμιο της Ευρωζώνης Μπέπε Γκρίλο και τον "μερκελομάχο" και ευρωσκεπτικιστή Σ.Μπερλουσκόνι, σίγουρα θα φτάσει και μέχρι την Ελλάδα, αφού ήδη απειλεί να σαρώσει όλες τις πολιτικές λιτότητας και της "δημοκρατίας των αγορών" στην Ευρώπη.
Όταν οι ηγέτες της συγκυβέρνησης προσκυνούσαν την Α.Μέρκελ, ο Σ.Μπερλουσκόνι και Μ.Γκρίλο, έλεγαν ένα μεγάλο "ΟΧΙ" και θριάμβευαν.
Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται κάποιες αρνητικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, οι πρώτες αρνητικές μετά τον Δεκέμβριο. Δημοσκοπήσεις που ίσως επηρεάσουν και το περιεχόμενο του επικείμενου ανασχηματισμού, ειδικά στα οικονομικά υπουργεία...

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ενοχος για υπεξαίρεση ο Β.Παπαγεωργόπουλος - πάει φυλακή


O πρώτος "γαλάζιος" μτά από μια στρατιά "πράσινων" κορυφαίων πολιτικών στελεχών που έχουν οδηγηθεί στις φυλακές θα είναι ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση 18. 000.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.
Σύμφωνα με την απόφαση ο δήμαρχος γνώριζε για την υπεξαίρεση ενώ ηθικός αυτουργός της υπεξαίρεσης ήταν ο στενότερος του συνεργάτης Μιχάλης Λεμούσιας ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση «αναζήτησε μία πηγή χρημάτων με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση τη δημοτική της παράταξης Παπαγεωργόπουλου».
«Εστησαν μηχανή υπεξαίρεσης. Εφταναν στα χέρια του χρήματα αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ο οποίος ανακοίνωσε την ενοχή του Παπαγεωργόπουλου για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση δια παραλείψεως.
 Ο στενότερος συνεργάτης του Παπαγεωργόπουλου κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση.«Η διοίκηση του γενικού γραμματέα βρίθει παρατυπιών και παρανομιών» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος σε καθεστώς αδιαφάνειας κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωψργόπουλου. «Τρία τουλάχιστον οικονομικά σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» είπε χαρακτηριστικά.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποφασιστεί το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο επίσης πρότεινε την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.
Ένοχος κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας. Οι συνήγοροι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον πελάτη τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και να ληφθεί υπόψη η συνολική προσωπικότητα του κατηγορούμενου.
«Επέδειξε λαμπρή διαδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τα μαθητικά του χρόνια. Κράτησε τη σημαία της πατρίδας του σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν βουλευτής επί 17 χρόνια. Αν δεν το δικαιούται αυτός ο άνθρωπος, ποιος το δικαιούται;» είπε η συνήγορος του Β.Παπαγεωργόπουλου Αλέκα Τσάκου - Μαύρου. Το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς ζητήθηκε και για τον Μιχάλη Λεμούσια.

Το δικό μας καθήκον…


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης η Κεντροδεξιά το έχει βάλει με τον εαυτό της. Όχι με την παρδαλή επαμφοτερίζουσα Αριστερά του κ. Τσίπρα, που παίζει μεταξύ πρωτοπορίας της …πανευρωπαϊκής «επανάστασης», εξαρχειώτικου γκρουπούσκουλου, Σόρος και της ευαρέσκειας της υπερδύναμης.
Εμείς πιστεύουμε στην εθνική κοινωνική ενότητα, όχι αυτοί, που επενδύουν στο χάος και τον κοινωνικό πόλεμο για να επιβάλλουν πάνω στα ερείπια της ιδεοληψίες τους.
Εμείς χτίσαμε τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους, που τώρα κλονίζεται συθέμελα από την οικονομική λεηλασία, τον υπερδανεισμό δεκαετιών, που κυρίως έκανε το ΠΑΣΟΚ, με την άμεση συνέργεια σκληρών πυρήνων διαφθοράς, στελεχωμένων από αριστερούς, πάσης απόχρωσης.
Χίλιες φορές θα το γράψουμε, το θεμέλιο της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας και η άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στον πυρήνα των αξιών της Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Να αντλήσουμε δύναμη, αξίες, ιδέες από τους αληθινούς πυλώνες μιας πατριωτικής κοινωνικής πολιτικής, που είναι η εθνική ιδέα, η λαϊκότητα και ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους, για να διασφαλίζεται η αξιοκρατία, ο αληθινός υγιής ανταγωνισμός.
Εχθρός μας δεν είναι απλά το μεγάλο κράτος. Εχθρός μας είναι το ανορθολογικό κι αναποτελεσματικό κράτος, όμηρος της διαπλοκής και των συντεχνιών. Εχθρός μας είναι το αδύναμο, αντιλαϊκό κι αφελληνισμένο κράτος. Αυτό που δεν μπορεί να περιστείλει την ασυδοσία των ισχυρών, τον λαϊκισμό του όχλου και των τυχοδιωκτών, αυτό που επιτρέπει στην Παιδεία του να αλωθεί από μηδενιστές και να παράγει μισέλληνες, ανδράποδα. Εχθρός μας είναι το κράτος που δεν μπορεί να αντιτάσσει ισχυρές αντιστάσεις και στα ξένα συμφέροντα, διστακτικό να προωθεί γρήγορα συμμαχίες – πολλαπλασιαστές ισχύος και να παίρνει δυναμικές πρωτοβουλίες στην εθνική και διεθνή κονίστρα, στην άγρια ζούγκλα της ισχύος, που ακόμη είναι ο κόσμος.
Δεν έχουμε να αναμετρηθούμε μόνο με τις αριστερίστικες γελοιότητες και την ψευδοεπαναστατική γυμναστική του κάθε Τσίπρα, Σκουρλέτη και λοιπών ολοκληρωτικών. Κυρίως έχουμε να αναμετρηθούμε με την κοινωνική πραγματικότητα και με τις μολυσμένες νοοτροπίες κι αγκυλώσεις, που μέσω τις «πολιτικής ορθότητας» μετάγγισε η καθεστωτική κολωνακιώτικη κι εξαρχειώτικη αριστερά στον αστικό δημοκρατικό κόσμο και κυρίως στην πολιτική εκπροσώπηση του.
Στα συνδικάτα, στην Παιδεία, στην δημόσια διοίκηση, οι σκληρές κάστες της αγκυλωμένης ψευτοπροόδου, έχουν μετατρέψει σε ψωραλέο ιερό μόσχο, αυτά που ακριβώς εμποδίζουν την Πατρίδα να ανακάμψει.
Κι η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει πως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί με ακούραστη εργασία, έστω και με λάθη, να κερδίσουμε χρόνο, ώσπου να γίνει αποδεκτή κι από τους έξω η αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της υπέρμετρης φορολόγησης, της αποστράγγισης της αγοράς από χρήμα και ζωτικές δυνάμεις.
Ακόμη όμως και τώρα, μέσα από την σιδερένια σκιά των δεσμεύσεων που αναλάβαμε, για να αποφύγουμε την πιθανότητα μιας αιφνίδιας κατάρρευσης, υπάρχουν πράγματα, που μπορούμε να κάνουμε.
Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να διώξουμε τους επίορκους υπαλλήλους. Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση για τις επενδύσεις, «ένα γραφείο, μια αρμοδιότητα», που θα παίρνει τον επενδυτή από το χέρι και θα του λύνει πρωτοβουλιακά τα προβλήματα, αντί ο μαζοχιστής επενδυτής να σέρνεται επί χρόνια στις πόρτες του κάθε εκβιαστή, ο οποίος υπηρετεί την τσέπη του και ανταγωνιστικά συμφέροντα, που παίζουν κατενάτσιο σε βάρος του λαού, με στόχο να λεηλατήσουν ακόμη και τα κόκκαλα, την πέτσα της Πατρίδας.
Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να τσακίσουμε το έγκλημα, την λαθρομετανάστευση, να κάνουμε τις πόλεις και την ύπαιθρο μας καθαρές, να επιβάλλουμε τον  Νόμο, την Τάξη, την Πειθαρχία, ένα εύτακτο, καθαρό κι ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο να ζουν ανθρώπινα οι Έλληνες κι οι νόμιμοι μετανάστες, να μας επισκέπτονται με ασφάλεια και σεβασμό στον τόπο μας οι τουρίστες. Μια χώρα που δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι κι όπου οι επενδυτές αλλά κυρίως εμείς, θα ξέρουμε, θα νοιώθουμε σε κάθε του λειτουργία πως είναι, πως είμαστε, γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η χώρα, ένα σοβαρό, δίκαιο κράτος.
Έτσι και μόνον έτσι θα έχουμε προοπτική κι όταν απαλλαγούμε από την βλακώδη και καταστροφική λογική μιας αποτυχημένης μεθόδου, όταν πχ θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, θα ελαφρύνουμε τα παράλογα, σχεδόν δημευτικά μέτρα στα ακίνητα, όταν ο επενδυτής δεν θα έχει να παλέψει με τις απολιθωμένες κάστες της «προόδου», τότε θα δούμε προκοπή.
Η χώρα είναι το σπίτι μας. Δεν είναι νοικιάρικο να πάμε αλλού. Ας το βάλουμε σε τάξη. Καθαρό, ασφαλές, φιλικό στην οικογένεια μας και τους νόμιμους φιλοξενούμενους μας…
(Δημοσιεύεται στη “Δημοκρατία”)