Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Όταν η Ελλάδα είχε ηγέτες με Αρχίδ@@, κι όχι Αρχίδ@@ ηγέτες...


Θα μου συγχωρήσετε την "γλώσσα", αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφραστώ. Κάποτε, τότε που Ελλάδα είχε Ηγέτες, άντρες με Αρχίδια κι όχι φερέφωνα, αρνήθηκε να αποπληρώσει δάνειο που είχε λάβει. Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!
Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!
Χωρίς λόγια...

«Βασιλικότεροι» της τρόϊκας

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν μπει καθαρά στο στόχαστρο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Παπανδρέου. Κρυπτόμενη πίσω από τη συμφωνία με την τρόϊκα και το περιώνυμο μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρεί ανενδοίαστα σε απορρύθμιση κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και σε κατάργηση, δια της πλαγίας, του 13ου και του 14ου μισθού.
Οι δραματικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς και στην  τσέπη των εργαζομένων παίρνουν ολοένα και πιο δραματικό χαρακτήρα με τις περικοπές στους μισθούς, τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και το ωράριο – λάστιχο. Είναι απίστευτο, ότι με άλλοθι την οικονομική κρίση και το μνημόνιο, η σοσιαλιστική λεγόμενη, κυβέρνηση Παπανδρέου, αναδεικνύεται σε «βασιλικότερη της τρόϊκας» και παραδίδει τους εργαζόμενους έρμαια στις διαθέσεις των εργοδοτών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων και φέρνοντας τη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω, σε συνθήκες εργασιακού «μεσαίωνα».
Πριν από επτά μήνες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμευόταν ρητά ότι δεν επρόκειτο να θιγούν από τα πρόσθετα μέτρα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη δέσμευση του κ. Παπανδρέου, η οποία δεν τηρείται. Πριν από μερικούς μήνες επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου διατεινόταν ότι έδωσε μάχη στις Βρυξέλλες ώστε να μη περικοπούν ο 13ος και 14ος μισθός, επαιρόμενος μάλιστα ότι την κέρδισε. Τώρα, κόβουν δύο μισθούς, χωρίς καν να το έχει ζητήσει η τρόϊκα.
Αυτό που πράγματι προβλεπόταν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και το οποίο, όχι μόνο απέκρυπτε επιμελώς η κυβέρνηση, αλλά διέψευδε κιόλας, ήταν η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και η αντικατάστασή τους από τις επιχειρησιακές. Αυτό, όμως, οδηγεί αναπόφευκτα σε δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων, με πολλαπλές συνέπειες: Οι μισθωτοί θα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αδυνατώντας να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας, η κατανάλωση θα μειώνεται συνεχώς, και ο τζίρος των επιχειρήσεων θα πέφτει, φέρνοντας νέα λουκέτα και απολύσεις. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, δηλαδή, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ....

http://www.liako.gr/news/images/stories/anthi/wikileaks-greece-crete.jpg


Image and video hosting by TinyPic





Σε παλαιότερο άρθρο σας είχαμε προϊδεάσει για τον αφελληνισμό και το διαμελισμό του Ελληνικού Κράτους, σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο Καλλικράτης είχαμε προβλέψει πως θα αποτελέσει τον ιδανικό Δούρειο Ίππο για «τη παρέα του Παπανδρέου», έτσι ώστε να προωθήσει τα σχέδια των εντολοδόχων του για το διαμελισμό της πατρίδας μας.
Είχαμε τότε μιλήσει για 13 ανεξάρτητα κρατίδια που σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθούν ως συνέπεια των 13 περιφερειών που θα δημιουργηθόυν στα πλαίσια του «Kαλλικράτη» Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου προέβλεπε επίσης να δοθεί ιθαγένεια στους μετανάστες και να επιταχυνθεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας, με σκοπό να προωθηθούν πιο γρήγορα και δίχως κανένα εμπόδιο τα σκοτεινά συμφέροντα της πολιτικό-οικονομικής ελίτ που υπηρετεί με φανατισμό.


Σήμερα έρχεται η δικαίωση για τις θέσεις που διατυπώναμε τότε, καθώς διέρρευσε στη δημοσιότητα μία λίστα κρατών από τη Wikileaks(δείτε τον παραπάνω χάρτη), που περιλαμβάνει τις χώρες για τις οποίες υπάρχουν διαρροές εγγράφων. Με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε πως μετά το κράτος της Ελλάδας ακολουθεί το κράτος της Κρήτης.

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη όσον αφορά την προσπάθεια διαμελισμού της χώρας μας, που κάποιοι επιθυμούν εναγωνίως να ξεκινήσει από την Κρήτη, λόγω της πολύ κρίσιμης γεωστρατηγικής της θέσης καθώς αποτελεί το δεύτερο «φυσικό αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου μετά την Κύπρο.

Tα παραπάνω σχέδια διευκολύνει η συνθήκη του Λονδίνου που υπέγραψε ο μεγάλος ο μεγάλος πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με την συνθήκη που υπογράφτηκε το 1913 (η οποία κατοχύρωνε την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα) σε 100 χρόνια θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το οποίο θα αποφασίζει ο κρητικός λαός αν είναι ευχαριστημένος και επιθυμεί να συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι του ελληνικού κράτους.Σύμφωνα με την συνθήκη το δημοψήφισμα θα πρέπει να διεξαχθεί το 2013 δηλαδή σε 3 χρόνια από σήμερα.Με αυτό το δεδομένο τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια από ξένα κέντρα να πιστεί ο κρητικός λαός ότι συμφέρον του είναι η ανεξαρτητοποίηση του νησιού από την Ελλάδα προβάλοντας κυρίως οικονομικής φύσεως αιτήματα.Για αυτούς που γνωρίζουν καλά τα κρητικά δρώμενα ξέρουν ότι το παραπάνω ζήτημα είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συζήτηση μεταξύ των κρητικών.....

Τέλος δεν θα πρέπει να απορρίπτουμε τα σενάρια περί ύπαρξης σημαντικών πετρελαϊκών αποθεμάτων γύρω από την Κρήτη, ως ανυπόστατα και συνωμοσιολογικά. Η σημερινή διαρροή αυτού του εγγραφού αποτελεί μια ηχηρή απάντηση σε όσους μας χαρακτήριζαν υπερεθνικιστές και δημιουργούς ευφάνταστων και κακόβουλων σεναρίων για το μέλλον του τόπου μας.

Αφγανοί επιτέθηκαν σε αστυνομικό με καδρόνια στην Πάτρα...!


Άρχισε να ξεφεύγει η κατάσταση...!
Αυτό που είχε επισημάνει εδώ και μήνες η εφημερίδα "Κόσμος", πως θα γινόταν κάποια στιγμή, ότι δηλαδή οι λίγοι αστυνομικοί θα πέσουν θύματα επίθεσης από όχλο λαθρομεταναστών, τελικά συνέβη! Και μάλιστα, λίγο έλλειψε το αστυνομικό όργανο να... πέσει στα χέρια των οργισμένων Αφγανών λαθρομεταναστών, οι οποίοι τον κυνηγούσαν με... ξύλα και πέτρες!
Όλα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη, στην οδό Κανελλοπούλου. Ως γνωστόν, η τοπική αστυνομία έχει επιλέξει να τοποθετεί έναν μόνο (!) αστυνομικό ανά απόσταση σε όλη το μήκος της παραλιακής ζώνης, προκειμένου να είναι αισθητή στους λαθρομετανάστες η παρουσία των Αρχών. Επρόκειτο λοιπόν για έναν ειδικό φρουρό, ο οποίος εκτελούσε τη βάρδιά του. Μία ομάδα πενήντα περίπου Αφγανών εμφανίστηκε από το απέναντι πεζοδρόμιο. Οι λαθρομετανάστες κινούνταν προς τη θάλασσα.Μόλις είδαν τον αστυνομικό, ορισμένοι άρχισαν να του κάνουν άσεμνες χειρονομίες προκαλώντας το γέλιο των υπολοίπων ομοεθνών τους.
Ο αστυνομικός τούς έδειξε με το χέρι του να φύγουν και να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τότε οι λαθρομετανάστες άρχισαν να γίνονται πιο ειρωνικοί και πιο χυδαίοι στις χειρονομίες τους. Μάλιστα, δεν δίστασαν να του κάνουν νοήματα σεξουαλικού περιεχομένου αγγίζοντας τα γεννητικά τους όργανα! Ο αστυνομικός έδειξε να αγριεύει αλλά τον... πρόλαβαν οι αλλοδαποί.
Άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος του κι εκείνος αναγκάστηκε σε... υποχώρηση! Ο αστυνομικός έτρεχε με όλη του τη δύναμη στην Κανελλοπούλου και οι πενήντα περίπου Αφγανοί τον καταδίωκαν, κρατώντας πέτρες και καδρόνια στα χέρια. Ευτυχώς, σταμάτησαν και άφησαν τον κακόμοιρο αστυνομικό να τρέχει μόνος του...

Στους 1.200 οι λαθρομετανάστες, και είναι οργισμένοι...
Οι λαθρομετανάστες στην Πάτρα υπολογίζονται στους 1.200 τουλάχιστον, ενώ καθημερινά καταφθάνουν καινούργιοι από την Αθήνα και διαμένουν σε διάσπαρτους καταυλισμούς στην Ακτή Δυμαίων, στο έλος της Αγυιάς, αλλά και στο Ρίον.

Σειρά για βοήθεια έχει η ...Πορτογαλία



Η Πορτογαλία μπορεί να χρειαστεί πακέτο βοήθειας ύψους 45 έως 60 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως το τέλος του χρόνου, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι η επόμενη χώρα, μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, που θα ζητήσει βοήθεια, καθώς το κόστος δανεισμού της έχει φτάσει σε μη βιώσιμο επίπεδο, ενώ η οικονομία της εμφανίζει έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και η ανάπτυξή της έχει πολύ αργούς ρυθμούς!
Ωστόσο, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοσέ Σόκρατες επιμένει ότι η χώρα του μπορεί να επιβιώσει χωρίς εξωτερική στήριξη και ότι ο προϋπολογισμός που προβλέπει αύξηση φορολογίας και μείωση μισθολογικών δαπανών στο δημόσιο είναι αρκετός για να συγκρατήσει τη χώρα του.

Αντίθετα, πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η προσφυγή της Πορτογαλίας στο μηχανισμό διάσωσης είναι ζήτημα χρόνου, τον οποίο ορισμένοι τοποθετούν πριν το τέλος του χρόνου, αν η Πορτογαλία θελήσει να προλάβει τις εξελίξεις, προσφεύγοντας στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης πριν η κρίση επεκταθεί στη γειτονική Ισπανία...


Σε αυτή την περίπτωση η Πορτογαλία μπορεί να εξασφαλίσει τριετή δάνεια με επιτόκιο αντίστοιχο του ιρλανδικού, δηλαδή 5,7 έως 6%, επισημαίνουν πηγές της ευρωζώνης.


Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνέχισε και σήμερα τις παρεμβάσεις της με αγορές πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων αξίας δεκάδων εκατομυρίων ευρώ για να σταθεροποιήσει την ευρωζώνη. Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ επιτάχυνε το ρυθμό εξαγοράς ομολόγων στο ποσό το 1,3 δισ. ευρώ για να καθησυχάσει τις διεθνείς αγορές απέναντι στο ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.


Χθες, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ράινερ Μπρίντερλε εκτίμησε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν θα χρειαστούν βοήθεια από τα 750 δισεκατομύρια ευρώ του μηχανισμού στήριξης. Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι βλέπει πολύ πιθανό οι δύο χώρες να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους με τις δικές τους δυνάμεις, και με αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν πέρα από τα 750 δισ. τα ποσά που έχει στη διάθεσή του ο μηχανισμός στήριξης του ευρώ

ΑΜΑΝ-ΚΑΝΑΚΗΣ:«ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΟΙΩΘΩ»-ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Όσοι δεν έχετε δει αυτό το βίντεο, δεν έχετε δει ΤΙΠΟΤΑ! Στέφανος Χίος για Νίκο Παπανδρέου…

Τα γουρούνια και οι λάσπες




Ο Γιωργάκης δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που είναι γουρούνι. Οι υπόλοιποι 299 του χοιροστασίου τηρούν σιγή ιχθύος. Προφανώς αν μιλήσουν δεν θα έχει φαΐ.

Όλοι αυτοί έχουν κυλιστεί στο βούρκο της πολιτικής (με την κακή έννοια) και η μπόχα που βγάζουν τους φαντάζει σαν το πιο ευωδιαστό άρωμα.

Πλέον θα μπορούμε άνετα και χωρίς να κινδυνεύουμε να συλληφθούμε για εξύβριση της αρχής να βροντοφωνάζουμε στις διαδηλώσεις «Πολιτικοί, γουρούνια, αποφάγια».

Θα πρέπει πάντως να δώσουμε συγχαρητήρια στον Γιωργάκη γιατί είναι ο πρώτος πολιτικός που έκανε τόσο ξεκάθαρη αυτοκριτική λέγοντας ότι είναι γουρούνι.

Καλά, μην περιμένεις να έχει και την τσίπα να παραιτηθεί. Είπαμε.

Και επιτέλους λύθηκε και εκείνο το μυστήριο. Κάθε φορά που περνούσα από την βουλή κάτι βρώμαγε και δεν ήξερα τι.

Πίστευα ότι η μπόχα ήταν από τις......... βρωμιές τους. Αλλά τελικά δεν ήταν μόνο από αυτές.

Για να καταλάβετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο να σας θυμίσω ότι στο γνωστό βιβλίο του Όργουελ «Η Φάρμα των ζώων» κουμάντο έκαναν τα γουρούνια.

Τα οποία τα είχαν κάνει πλακάκια με τους ανθρώπους, όπως καλή ώρα το δικό μας γουρούνι με τους τροϊκανούς, και είχαν υποδουλώσει και εκμεταλλευόντουσαν τα υπόλοιπα ζώα.

Τα οποία ζώα, όπως και με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, πίστευαν στις καλές προθέσεις των γουρουνιών.

Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει με την προπαγάνδα. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ώστε να είμαστε ευτυχείς για όλα τα δεινά που μας συμβαίνουν.

Το ΔΝΤ είναι η σωτηρία μας, η επιμήκυνση του χρέους είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην χώρα μας τους τελευταίους πέντε αιώνες, η μείωση των μισθών είναι ένα ευχάριστο γεγονός.

Το έχω πει πολλάκις. Γιατί μας βασανίζουν έτσι; Ας μας το πουν εξαρχής. Όποιος θέλει να έχει δουλειά θα πρέπει να πληρώνει. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Για πλουτίσουν οι τραπεζίτες.

Αν δεν είχαμε τις τράπεζες τι θα κάναμε; Ούτε θα χρωστάγαμε τα δάνεια που δίνουν ένα νόημα στην ζωή μας, ούτε θα μας έκοβαν μισθούς και συντάξεις για να τροφοδοτήσουν τα τραπεζικά ταμεία… Μίζερα θα ζούσαμε.

Και έχεις τώρα και αυτούς που κατηγορούν τον πατερούλη των εργαζόμενων, τον Παναγόπουλο, λέγοντας ότι συμφώνησε κρυφά με τον ΣΕΒ για μείωση μισθών κατά 12%.

Αχάριστοι. Ο άνθρωπος το πάλεψε με νύχια και με δόντια. 10% έλεγε ο ΣΕΒ, 15% ο Παναγόπουλος. Και τελικά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έφτασαν στο 12%.

Μείωση μισθών. Απλά ο Παναγόπουλος σαν καλός συνδικαλιστής που είναι είχε μάθει να αγωνίζεται και αξιοπρεπείς αυξήσεις των μισθών και έβαζε πάντα τον πήχη λίγο ψηλά ώστε τελικά να πέσει κοντά στον πραγματικό του στόχο.

Απλά μπερδεύτηκε λιγάκι και δεν κατάλαβε ότι ετούτη τη φορά συζητούσαν για μειώσεις και όχι για αυξήσεις.

Megaλη ιστορία….

"Ο Παπανδρέου θα προκαλέσει εκλογές μέχρι την Άνοιξη και θα σηκωθεί να φύγει από την Ελλάδα" διαρρέουν συνεργάτες του Πάγκαλου!

Σκοτωμός Πάγκαλου, Βενιζέλου, Ραγκούση! 

 
Τον εκνευρισμό του Παπανδρέου  για τα μαχαιρώματα μεταξύ υπουργών και κορυφαίων κυβερνητικών  παραγόντων, έχουν  προκαλέσει οι τελευταίες διαρροές  κατά του Πάγκαλου σύμφωνα με τις οποίες  ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να τον απομακρύνει από την αντιπροεδρία  της κυβέρνησης.  
Ο Πάγκαλος καταλογίζει την ευθύνη των διαρροών στον Βενιζέλο κι εκείνος  δείχνει προς τη μια μεριά  του  Ραγκούση. 
Συνεργάτες του Αντιπροέδρου όμως δεν μένουν  απαθείς και διαρρέουν με τη σειρά  τους σήμερα,  ότι ο Παπανδρέου θα  προκαλέσει εκλογές  μέχρι την  Άνοιξη και θα σηκωθεί να φύγει από την Ελλάδα.

Κατοχικό Δάνειο: Μιά Άγνωστη Αλήθεια


Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ. Ανατολή-Βαλκάνια...είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ'αυτήν και είχαν πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή της.


Αυτά ήταν υπερπολλαπλάσια από εκείνα των στρατευμάτων κατοχής. Επιπλέον η Ελλάδα ανεφοδίαζε με τρόφιμα το μέτωπο της Λιβύης.
Στόχος των στρατευμάτων αυτών ήταν τα πετρέλαια της Λιβύης-Μ.
Ανατολής και η ενίσχυση της άμυνας των Βαλκανίων. Από τα τελευταία εξασφάλιζε στην πολεμική του βιομηχανία το 20% του αντιμονίου, το 50% των ορυκτελαίων, το 60% του βωξίτη και το 100% του νικελίου. Την ίδια στιγμή για τους συμμάχους η μοναδική πύλη των Βαλκανίων ήταν και παρέμενε η Ελλάδα.
Λόγω αυτών, η γερμανική απαίτηση για υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα ήταν ανελαστική και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου που απειλούσε με παραίτηση. Παράλληλα ο........... 
Μουσολίνι όπως και ο Γερμανός πληρεξούσιος για την Ελλάδα, Γκύντερ Αλτενμπουργκ πίεζαν το Βερολίνο να μειώσει τα έξοδα κατοχής για την Ελλάδα.
Το πρόβλημα των μοναδικά υπέρογκων δαπανών κατοχής συνόδευε η "παντός αγαθού" λεηλασία του τόπου, φυσικό επακόλουθο της οποίας ήταν ο λιμός. Ο Αλτενμπουργκ από τις πρώτες ημέρες προειδοποιούσε το Βερολίνο για τον επερχόμενο υποσιτισμό. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Βατικανού, νούτσιος Α. Ρονκάλι, ο μετέπειτα πάπας Ιωάνης ΚΓ', μετά από έρευνες του, διαπίστωνε τριπλασιασμό των θανάτων σε Αθήνα-Πειραιά λόγω λιμού τον χειμώνα 1941-426 και ο Γκαίμπελς σημείωνε στο ημερολόγιό του, ".... η πείνα (στην Ελλάδα) έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση" . Το πρόβλημα του λιμού καθιστούσε οξύτερο το Λονδίνο που είχε κηρύξει την Ελλάδα σε επισιτιστική καραντίνα για να εξωθήσει τον ελληνικό πληθυσμό προς την αντίσταση.
Η  πείνα, η ανομία και τα φιλοαγγλικά αισθήματα γίνονταν τόσο απειλητικά που οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να τα αγνοήσουν. Ο υποσιτισμός τους απασχολούσε γιατί υποκινούσε λαϊκές αντιδράσεις και την αντίσταση.
Έτσι οι Δυνάμεις Κατοχής οδηγήθηκαν σε μια αδήριτη πραγματικότητα δύο ανελαστικών και αντικρουομένων απαιτήσεων. Από τη μια η κεφαλαιοδότηση από την  Ελλάδα τον στρατιωτικών επιχειρήσεων του άξονα στην ευρύτερη περιοχή της και από την άλλη η πείνα που οδηγούσε στην εξέγερση και στην αντίσταση.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι Δυνάμεις Κατοχής, τον Οκτώβριο του 1941, θα στείλουν στην Ελλάδα οικονομικούς τεχνοκράτες, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια το πρόβλημα θα απασχολήσει και θα λάβει οξύτατη μορφή στην ιταλογερμανική Δημοσιονομική Συνδιάσκεψη εμπειρογνωμόνων, από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο του 1942 στη Ρώμη. Η γερμανική επιμονή για υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα οδηγούσε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη.
Τότε ο Ιταλός τραπεζίτης και οικονομικός πληρεξούσιος της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ντ'Αγκοστίνι, θα προτείνει τη λύση του δανείου. Δηλαδή οι πέρα από τις δαπάνες κατοχής αναλήψεις να χρεώνονται από την Ελλάδα ως δάνειο προς την Γερμανία και την Ιταλία.


Β. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ
Η σχετική δανειακή συμφωνία θα υπογραφεί στις 14.3.1942 από τους πληρεξούσιους της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Άλτενμπουργκ και Γκίτζι. Η Ελλάδα δεν είχε προσκληθεί και δεν ήταν παρούσα. Στην Ελλάδα την ανακοίνωσε μετά από εννιά μέρες ο Άλτενμπουργκ με την ρηματική διακοίνωση 160/23.3.1942 και ο Γκίτζι με το σημείωμά του Νο4/6406/461/23. 3.1942.
Σύμφωνα μ'αυτήν:
• Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ. (άρθρο 2).
• Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος (στο εξής ΤΕ), άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας ως άτοκο, σε δραχμές δάνειο της Ελλάδας προς αυτές (άρθρο 3).
• Η επιστροφή του δανείου θα γινόταν αργότερα (αρθ. 4).
• Η συμφωνία είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942 (άρθρ. 5).
Η δανειακή σύμβαση αποτελούσε μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας που επιβαλλόταν στην Ελλάδα υποχρεωτικά εκτελεστή (αναγκαστική). Οι δανειακές αναλήψεις θα είχαν την μορφή μηνιαίων προκαταβολών, το ύψος και η διάρκεια των οποίων δεν προσδιοριζόταν. Επίσης δεν προσδιοριζόταν πότε θα άρχιζε η εξόφληση του, ενώ προσδιοριζόταν ότι ήταν άτοκο και σε δραχμές.
Με το εμπιστευτικό έγγραφο 409/2.4.1942 ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδινε εντολή στην ΤΕ να συμμορφωθεί με τη ρηματική διακοίνωση του Αλτενμπουργκ και να αρχίσει να καταβάλει τις δανειακές προκαταβολές.
Την αρχική αυτή αναγκαστική σύμβαση ακολούθησαν τρεις τροποποιήσεις με κοινή βούληση των συμβαλλομένων. Αυτές μετατρέπουν την αρχική αναγκαστική σύμβαση σε συμβατική. Δηλαδή το δάνειο παύει να είναι αναγκαστικό και μεταπίπτει σε κοινό συμβατικό δάνειο.
Με την πρώτη τροποποίηση (2.12.1942) ορίζεται ότι τα δανειακά ποσά είναι αναπροσαρμοζόμενα και θα αρχίσουν να επιστρέφονται από τον Απρίλιο του 1943 (άρθρο β, παράγραφοι 2 και 3).
Μάλιστα κατέβαλαν και δύο εξοφλητικές δόσεις του δανείου και στη συνέχεια σταμάτησαν την επιστροφή του, οπότε μεταπίπτει σε έντοκο λόγω υπερημερίας. Δηλαδή το δάνειο είχε μετατραπεί σε σταθερού νομίσματος και έντοκο.
Το ύψος του δανείου κατά την ΤΕ ανέρχεται (δίχως τους τόκους) σε 227.940.201 εκ. δολ. το 1944 και κατά τον Αλτενμπουργκ 400 εκ. μετακατοχικά μάρκα. Με τις αναπροσαρμογές και τους τόκους ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες δισ. ευρώ.
Επομένως το κατοχικό δάνειο είναι συμβατικό και όχι αναγκαστικό, σταθερού νομίσματος και από τον Απρίλιο του 1943 έντοκο. Αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας και όχι επανορθωτική. Ως τέτοια δεν εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου 1953 που αναστέλει την καταβολή των επανορθώσεων και αποζημιώσεων.


Γ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Η Ελλάδα στη διάσκεψη των επανορθώσεων του 1945, στη διάσκεψη των Παρισίων το 1946 και στη διάσκεψη των ΥΠΕΞ των τεσσάρων Μ.Δ. το Νοέμβριο του 1947, διαχώρισε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις και ζητούσε την επιστροφή του.
Η Ελλάδα ουδέποτε έπαψε να διεκδικεί το κατοχικό δάνειο .
• Το 1964 με τον Αγγελόπουλο, ως εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.
• Το 1965 με τον Α. Παπανδρέου.
• Στις ελληνογερμανικές συνομιλίες στην Αθήνα το 1966.
Τότε η Γερμανία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι του δανείου είχε
παραιτηθεί εγγράφως ο Κ. Καραμανλής. Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε προφορική παραίτηση Καραμανλή, πράγμα που διέψευσε ο Κ. Καραμανλής. Τέλος με τη ρηματική της διακοίνωση στις 31.3.1967, η Γερμανία δεχόταν ότι δεν υπήρξε παραίτηση Καραμανλή.
• Το 1974 το ανακίνησε ο Ζολώτας.
• Στις 18.4.1991 το έθεσε ανεπίσημα και προφορικά ο τότε ΥΠΕΞ Α. Σαμαράς στο Γερμανό ομόλογό του.
• Στις 14.11.1995 το έθεσε η Ελλάδα με ρηματική διακοίνωση.
Η Γερμανία σταθερά το απορρίπτει, με τα επιχειρήματα:
• Το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου.
• Από το δάνειο παραιτήθηκε ο Κ. Καραμανλής. Το επανέλαβε και μετά το 1990 παρά τη ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου 1967.
• Ύστερα από 50 χρόνια δεν μπορεί να εγείρονται τέτοιες απαιτήσεις. (Η Ελλάδα το διεκδικεί από το 1945).
Το μόνο που δηλώνουν αυτά τα επιχειρήματα είναι έλλειψη επιχειρημάτων. Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990 έχει εκλείψει και το τυπικό επιχείρημα που θα μπορούσε να προβληθεί, εκείνο του χωρισμού της Γερμανίας. Επομένως είναι άμεσα διεκδικήσιμο και πολιτικά και συμβατικά (νομικά). Μπορεί να το διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος ή οποιοσδήποτε μέτοχος της (πάνω ενός ορίου μετοχών), όπως και ο ελληνικός λαός μέσω των συντεταγμένων πολιτειακών θεσμών του. Τέλος την ελληνική διεκδίκηση ενισχύει το προηγούμενο της Γιουγκοσλαβίας και της Πολωνίας στις οποίες η ναζιστική Γερμανία είχε επιβάλλει παρόμοια κατοχικά δάνεια και τα οποία μετακατοχικά η τότε Δ. Γερμανία επέστρεψε (αντίστοιχα το 1956 και 1971).
Η σημερινή Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι δανείσθηκε από το ελληνικό κράτος κατά παράβαση του άρθρου 49 της σύμβασης της Χάγης του 1909 και το οποίο ισχύει και σήμερα. Δανείσθηκε από ένα κράτος που η ίδια η ναζιστική Γερμανία είχε χαρακτηρίσει ακατάλυτο και ότι οι ναζί όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν ουδέποτε το δάνειο αλλά και άρχισαν την αποπληρωμή του, ενώ και ο καγκελάριος Ερχαρντ, το 1964, είχε δεσμευθεί για την επιστροφή του μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι η γερμανική κατοχή είναι υπόλογος για το οικονομικό ελληνικό ολοκαύτωμα της περιόδου 1940-44. Ενδεικτικά και μόνο είναι υπόλογος για το ότι στην Ελλάδα ο πληθωρισμός αυξήθηκε 15,3 εκατομμύρια φορές και ότι μόνο την Ελλάδα υποχρέωσε η τότε Γερμανία να της καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτό το ολοκαύτωμα το αναγνώρισαν οι Ιταλοί : "Η Ελλάδα είναι στημένη σαν λεμόνι", έλεγε ο Γκίτζι. Αποκορύφωμα ο Μουσολίνι, που έλεγε ότι "... οι Γερμανοί άρπαξαν από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους...". Αλλά και ο Γερμανός Υπ. Οικονομίας, Φουνκ, τον Ιούνιο του 1943 έγραφε σε άρθρο του ότι, "η Ελλάς δοκίμασε τα δεινά του πολέμου, όπως ίσως καμία άλλη χώρα της Ευρώπης".
Για την επανόρθωση η Ελλάδα θα χρειαζόταν 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946. Αυτό μετακατοχικά η Ελλάδα θα το αναζητούσε στον εξωτερικό
δανεισμό.
Από την άλλη πλευρά αυτή που αμφισβητεί και αρνείται την επιστροφή του κατοχικού δανείου είναι η μετά το 1990 ενωμένη και δημοκρατική
Γερμανία.
Αυτή όμως η συμπεριφορά, εκτός των άλλων, πλήττει βάναυσα τα μετακατοχικά φιλογερμανικά αισθήματα, όπως τα χαρακτήρισε ο καγκελάριος Κολ, του ελληνικού λαού και γι' αυτό ακέραια την ευθύνη φέρει η γερμανική κυβέρνηση.

40 νεκροί από φωτιά στο Ισραήλ... να παραιτηθεί τώρα ο Καραμανλής... σόρυ ο Νετανιάχου ήθελα να πω


http://www.skai.gr/files/temp/8C2A91DA3F81B2DAE34F69362858904B.jpg(Πριν την είδηση μια απορία: Καλά Χαρβαλιά και Έθνος δεν έχουν στο Ισραήλ να φτιάξει μια φωτογραφία της προκοπής και να προσθέσει μερικές φλόγες που θα πετάγονται μέσα από καπνούς στην αριστερή φώτο; Photoshop όπως ο Χαρβαλιάς -στις δεξιές φώτο- στις φωτιές του 2007 δεν έχουν; Ρε τους άχρηστους!)

Ακολουθεί η είδηση:

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415 αναχώρησαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τη Χάιφα του Ισραήλ, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων.

Οι νεκροί ήταν φρουροί που επέβαιναν σε μεγάλο όχημα που έσπευσε να εκκενώσει παρακείμενη φυλακή για να σωθούν οι κρατούμενοι.Το όχημα παγιδεύτηκε στη φωτιά και τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να καούν ζωντανοί.

Προς το παρόν η πόλη της Χάιφα δεν κινδυνεύει από την πυρκαγιά η οποία προχωρά με ταχύ ρυθμό παρά τις προσπάθειες 1.500 πυροσβεστών και όλων των άλλων δυνάμεων του κράτους που κινητοποιήθηκαν αλλά δεν καταφέρνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ήδη οι αρχές εκκένωσαν τρία χωριά κοντά στο δάσος ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί δύο ακόμα χωριά που στη συνέχεια τα περισσότερα οικήματά τους κάηκαν. Έχουν επίσης εκκενωθεί το Πανεπιστήμιο της Χάιφα και παρακείμενο ξενοδοχείο.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε τυχαία από σκουπίδια που είχαν πεταχτεί στο δάσος. Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν υιοθετείται από τις αρχές του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, αμέσως μετά το αίτημα των Ισραηλινών, με εντολή του πρωθυπουργού και συνεννόηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη αναχώρησε, αμέσως ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από 35 άτομα για το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταβεί στο Ισραήλ με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 ανταποδίδοντας τη βοήθεια στους Ισραηλινούς που είχαν στείλει 50 δασοκομάντος για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007.

Ωστόσο, οι Ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν ανάγκη πεζοπόρα τμήματα για αυτό ετοιμάστηκαν τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ποιος γνωστός υπουργός έχει 180 off shore εταιρείες


Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010


Σάλος με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείτο μάλιστα έντιμος, ο οποίος φέρεται να έχει 180 off-shore εταιρείες και σπίτια. Ποια ονόματα ακούγονται στα παραπολιτικά πηγαδάκια; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε στενό κλοιό του ΣΔΟΕ βρίσκεται πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 για υπόθεση καραμπινάτης φοροδιαφυγής. 


Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από άλλους πολίτες. Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί... υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. 

Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό. Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. Ποιο είναι όμως το όνομα του υπουργού με τις 180 off-shore; Το προφίλ του είναι συγκεκριμένο και τον φωτογραφίζει. Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80 και θεωρούνταν μάλιστα ένα από τα πιο έντιμα και αδιάφθορα στελέχη. Με δεδομένο οτι είναι ακόμα εν ζωή και δεν είχε σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια, οι καλά γνωρίζοντες καταλήγουν στο ποιος είναι ο υπουργός με τις off-shore. Διαβάστε τα ονόματα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80:

ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ
 ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΡΟΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΝΤΖΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΡΣΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΓΚΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΣΗΦ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Οι καλά γνωρίζοντες λένε οτι αυτοί που καλύπτουν τα κριτήρια που απαριθμήσαμε παραπάνω μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι αλήθεια οτι το όνομα του υπουργού με τις off shore δεν είναι δύσκολο να βρεθεί και ήδη 2-3 ονόματα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Το ερώτημα είναι γιατί τον προστατεύει το ΣΔΟΕ; Γιατί οι απλοί πολίτες διασύρονται ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες προστατεύονται; Πληροφορίες λένε πάντως οτι η επίσημη αποκάλυψη του ονόματος δεν θα αργήσει.