Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δημοσκόπηση – κόλαφος: Ειδικό δικαστήριο για Παπανδρέου και συνενόχους απαιτούν οι πολίτες!



Με συντριπτικά ποσοστά απαιτούν οι πολίτες την εφαρμογή της πρότασης που έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς κατά πλειοψηφία θέλουν στο σκαμνί και τον Παπαδήμο. Παρά την συνεχιζόμενη προσπάθεια αγιοποίησης τους από τα φερέφωνα της διαπλοκής με όρους άθλιας σημιτικής προπαγάνδας ή “χάι τεκ” δικαιολογίες. Η όποια απόπειρα συγκάλυψης θα συνθλίψει όσους την επιχειρήσουν μαζί με τους πραγματικούς ενόχους.

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ; Κίνηση 14 ανεξάρτητων βουλευτών "δείχνει" Κώστα Μαρκόπουλο - Πρόπλασμα νέο κόμματος;


Κίνηση ανεξάρτητων βουλευτών καταγράφηκε χθες στη Βουλή γύρω από το πρόσωπο του πρώην γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρώην υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο: Συνολικά 14 από τους 18 βουλευτές που δεν ανήκουν σε κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων είτε επειδή έχουν διαγραφεί είτε επειδή έχουν υποχωρήσει επέλεξαν τον Κώστα Μαρκόπουλο ως εκπρόσωπο τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και συντονισμένη κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών που αποτελούν μια ισχυρή και κρίσιμη κοινοιβουλευτική δύναμη.
Η κίνηση αυτή έγινε βάσει του άρθρου 13, παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και "επιασε" στον ύπνο την κυβέρνηση που έτσι θα έχει να αντιμετωπίσει έναν, άτυπο και σίγουρα "χαλαρό" και ετερόκλητο πολιτικό σχηματισμό, αλλά ο οποίος θα εκπροσωπείται άτυπα από έναν έμπειρο και με δυναμική πολιτικό.
Με συνεπή αντιμνημονιακή τοποθέτηση και υπέρμαχο της εθνικής ανεξαρτησίας έναντι των δανειστών, σαφή δεξιά κατεύθυνση και δομημένη πολιτική πλατφόρμα ο Κώστας Μαρκόπουλος, επιμένει να κινείται μακριά από την συμβιβασμένη ΝΔ.
Το αίτημα κατατέθηκε στο γραφείο τυο προέδρου της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη και το υπογράφουν οιΚ.Σκανδαλίδης, Α,Λοβέρδος, Α.Γκερέκου, Παραστατίδης, Μ.Μπόλαρης, Ι.Κουτσούκος, Ν. Σταυρογιάννης, Ι.Κουράκος, Ν.Νικολόπουλος, Χ.Αηδόνης, Γ.Κασαπίδης, Π.Μουτσινάς, Ι. Μιχελογιαννάκης και βέβαια ο ίδιος ο Κ.Μαρκόπουλος.
Οι υπόλοιποι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές απουσίαζαν και δεν υπέγραψαν.
Ως προς την ουσία, σίγουρα δεν πρόκειται για πρόπλασμα πολιτικής κίνησης, αλλά επίδειξης  του πολιτικού "γκελ" που κάνει σε ατομικό επίπεδο ο Κώστας Μαρκόπουλος σε διάφορες πτέρυγες της Βουλής.
Βουλευτής της ανωτέρω λίστας προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ με τον οποίο επικοινώνησε το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι "Είναι καθαρά τυπικό το όλο ζήτημα, χωρίς πολιτικά να υποκρύπτεται κάτι άλλο απ;o πίσω. Κάποιος έπρεπε να μας εκπροσωπεί και συμφώνησα να είναι ο Κώστας. Δεν έχω την παραμικρή πολιτική σύμπλευση με τον Μαρκόπουλο και δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει αυτό στο μέλλον. Απλά ο συγκεκριμένος  είναι σοβαρός και τον θεώρησα ικανό για να με εκπροσωπεί στην Διάκσεψη των Προέδρων".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

NIGEL FARAGE "Ευρωπαϊκή Ένωση: Mια μεγάλη απάτη!"


 “Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.
Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000,
Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους μελετήσει.
Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»
Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσα εξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.
Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσει του Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τους ενημερώσει ή να τους ρωτήσει.
Όποιος διαφωνήσει στο μέλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει την ενιαία ευρωπαϊκή «ταυτότητα», την ευρωπαϊκή αστυνομία, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό στρατό.
Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αυτού του αντιδημοκρατικού πειράματος που πλήττει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το εθνικό κράτος. Η κοινωνική δυσαρμονία, η ανελευθερία και η πίεση που θα δεχθούν οι λαοί της Ευρώπης θα έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα:
Ή θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη της άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ή θα οδηγήσουν σε εμφύλιο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα και ανελευθερία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως.
Τους προηγούμενους μήνες, έγινε εμφανές από τις προτάσεις που προωθήθηκαν από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υποστήριξη από την Γαλλία, την Γερμανία και άλλα κράτη, ότι θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω αποφασιστικό βήμα προς την συγκόλληση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ένα κράτος με την δική του κεντρική κυβέρνηση, νόμισμα, φορολόγηση, ένοπλες δυνάμεις και νομικό σύστημα.
Τρία πράγματα κτυπούν το καμπανάκι, για τον τρόπο που το νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης.Το πρώτο είναι το πόσο λίγο οι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού, όντως γνωρίζουν ακριβώς σε τι σύστημα διακυβερνήσεως θα βρεθούν να ζουν.
Το δεύτερο, είναι το πόσο εξαιρετικά αντιδημοκρατικό είναι αυτό το σύστημα. Οι περισσότεροι νόμοι και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εγκρίνονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνουν λόγο στα κοινοβούλια.
Έχει λεχθεί ότι οι μόνες χώρες του κόσμου, των οποίων οι νομοθετικές διαδικασίες είναι τόσο αποκρυπτικές, όπως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι η Κούβα και η Βόρειος Κορέα.
Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει όλοι μας να φοβόμαστε αυτό το σύστημα διακυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι απλά ότι στην πράξη το σύστημα δεν δουλεύει.
Οπουδήποτε να κοιτάξεις στις πρακτικές λειτουργίες της, είτε είναι οι πολιτικές της στην απασχόληση, στην γεωργία, στην αλιεία, στον ανταγωνισμό, στην διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, και σε οτιδήποτε άλλο, ανακαλύπτεις ότι η Ε.Ε. δεν επιτυγχάνει τους διακηρυγμένους στόχους της.
Όποια πλευρά πολιτικής και αν εξετάσει κανείς, βρίσκει να συμβαίνει το ίδιο.
Πάντα ξεκινούν με ευγενείς σκοπούς και ωραίες υποσχέσεις για το πόσο υπέροχα θα πάνε όλα.
Τότε ανακαλύπτεις ότι αυτό οδηγεί σε ένα βουνό γραφειοκρατίας μεγέθους Ολύμπου, σε μια πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, σε μνημειώδη αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση ανακατεμένη με διαφθορά, έως ότου, τελικώς, βλέπεις ότι κανένας από εκείνους τους γενναίους στόχους δεν επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα.
Καταλαβαίνουμε γιατί οι Βρυξέλλες επιθυμούν τώρα απεγνωσμένα η Ελλάς να εισέλθει στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους. Αλλά φοβόμαστε, ότι αν τον εντάξουν σ’ αυτό πείραμα, ο Ελληνικός λαός θα το μετανιώσει.
Το πραγματικό πρόβλημα με το αντιδημοκρατικό όνειρο της Ε.Ε., είναι ότι βασίζεται σε μια κολοσσιαία πράξη ευσεβούς πόθου. Ήδη αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτήν την κατασκευασμένη πίστη.
Μια ημέρα όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι οφείλουν να πληρώσουν ένα τρομερό τίμημα. “
Nigel Farage
Ευρωβουλευτής και Προέδρος του UKIP
(Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου)
Nigel Farage
Ευρωβουλευτής και Προέδρος του UKIP
(Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου)
 (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.
Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να...αποδεχθούν τις προκανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!) την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.
Οι Δημοσιογράφοι που επικρίνουν αυτήν την κατάσταση απομακρύνονται έντεχνα από τις Βρυξέλλες, και παραμένουν όσοι συμφωνούν με το σύστημα.
Όταν οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, πληροφορούνται στις 8 το πρωί για την ημερήσια διάταξη ψηφοφορίας επί εκατοντάδων θεμάτων, που διεξάγεται στις 12.00 με πατήματα κουμπιών “ναι”, “όχι”, “αποχή”.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο αυτοπροσδιορισμός της βλακείας!



ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ προηγουμένως στο φαινόμενο να έχει απορροφήσει την προσοχή μας η λίστα Λαγκάρντ με τα στικάκια της, και θέλω να διαμαρτυρηθώ διότι δεν αφήνεται ζωτικός χώρος για να αναδειχθούν στις διαστάσεις που τους πρέπει διάφοροι διάττοντες αστέρες της πολιτικής (παλιά αυτούς τους ονόμαζαν και «νούμερα», αλλά δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις). Θα τονίσω πάντως ότι «ευτυχώς που υπάρχουν», διότι δίνουν μια ευχάριστη - έως ιλαρή, θα έλεγα - νότα στη μουντή καθημερινότητά μας. Τελευταίο παράδειγμα, βουλευτής εκ Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Διαμαντόπουλος , ο οποίος νεοφερμένος στη μεγάλη πόλη ψωνίστηκε άσχημα ο άνθρωπος και άντε τώρα να κατέβει από τα κεραμίδια. Ενδεικτικά αναφέρω ότι 
σε μια έξαρση επαναστατικού οίστρου το νιάτο αυτό «αυτοπροσδιορίστηκε αναρχικός», αλλά στη συνέχεια που του τράβηξαν τα ευμεγέθη αυτιά του από το κόμμα δήλωσε ότι αυτοπροσδιορίζεται από την «κομματική του ταυτότητα». 
«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989,  ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”,
ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία”  και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα. 
Τελικά, ρε παιδί μου, αν υπάρχει κάτι που είναι ανίκητο σε αυτή τη χώρα, είναι η βλακεία...     
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Το παράπονο του Ελύτη


Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;

Μούτρα. Ν’ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις. 
Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σ’ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους.Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.

Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες, να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς. Λες και ο χρόνος σου είναι απεριόριστος.

Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα. 

Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ. Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα.

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά
πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει. 

(από Το Παράπονο, του Οδ. Ελύτη)

http://rizospastikhdexia.blogspot.gr/

Ο ΓΚΡΟΥΠΙΕΡΗΣ ΤΗΣ HSBC …και η πρωτοφανής κάλυψη της τράπεζας των σκανδάλων.


Το Lobbystas.gr φωτίζει την αθέατη πλευρά της λίστας Λαγκάρτ, που με μεγάλη επιμονή δεν θέλει να φωτίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και η δικαιοσύνη…
62879EF941DD02C87D44EC4731A9BCF0.jpgΟ κ. Νίκος Παντελάκης, με μακρά οικογενειακή παράδοση στο ελληνικό χρηματιστήριο, είναι επικεφαλής της διοίκησης της HSBC – Παντελάκης Χρηματιστηριακής, μιας εταιρείας που λόγω και της σύνδεσής της με έναν μεγάλο διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο έχει κατά παράδοση πολύ καλούς δεσμούς με τους ξένους θεσμικούς, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πελατολογίου της.Πέρυσι είδε τα κέρδη της να φθάνουν τα 7,5 δισ. δρχ., μετά και τη μεγάλη αύξηση του πελατολογίου της, που πλουτίστηκε με πολλούς ιδιώτες επενδυτές, και γι’ αυτό η διοίκησή της σχεδιάζει την ενίσχυση του δικτύου της. Ο κ. Παντελάκης είναι από τους ανθρώπους της αγοράς που έχουν μια πολύ καλή εικόνα για τις κινήσεις που καθημερινά κάνουν στη Σοφοκλέους τα μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια”.
Αυτά έλεγε το έγκριτο «Βήμα»τον Φεβρουάριο του 2000φιλοξενώντας συνέντευξη του χρηματιστή με τίτλο«Περιμένοντας τους ξένους – πως θα κερδίσετε».
Τον Ιούνιο του 2012 ανακοινώθηκε επισήμως πως ηHSBC Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, πωλήθηκε σε ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον κ. Παντελάκη, νυν διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Η HSBC διάλεξε για να παραδώσει τη χρηματιστηριακή της εταιρεία στην Αθήνα τον παλιό χρηματιστή, πρόεδρο του συνεγγυητικού ταμείου των χρηματιστηριακών εταιρειών και επί χρόνια συνεργάτη της Νίκο Παντελάκη. Το σύνολο ενεργητικού της εταιρείας ήταν 35 εκατ. ευρώ, ενώ στο πελατολόγιό της είναι εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί, έλληνες ιδιώτες και θεσμικοί πελάτες της HSBC.Όταν αποφάσισε να πουλήσει το μαγαζί η HSBCείχε παραδοθεί ήδη το CDστην Ελλάδα απλά κάποιοι το είχαν καβατζομένο.
Ο κύριος Νίκος ήταν ο ιδιοκτήτης της MIDLAND – ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ. Μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περίοδο της μεγάλης ληστείας και πρόεδρος του Συνεγγυητικού. Η MIDLAND – ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ μεταξύ άλλων έχει τιμωρηθεί για την χειραγώγηση της ΑΛΟΥΜΙΛ και εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο ΣΙΓΑΛΑ. Στο συνεγγυητικό ήταν αυτός μεταξύ άλλων στην επενδυτική επιτροπή που αποφάσισαν να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα παράνομα, για να καρπωθούν κάποιοι μίζες εκατομμυρίων όπως έχει αποκαλύψει τοLobbystas.gr, αλλά όλοι κάνουν την πάπια. Οι πελάτες της Midland μεταφέρθηκαν στηνHSBC μετά την εξαγορά της.
Ο κύριος Νίκος λοιπόν επί τόσα χρόνια είναι ο «άνθρωπος» τηςHSBC στην Ελλάδα. Ο κύριος Νίκος έχει εντοπιστεί (ως φυσικό πρόσωπο) από το «Πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010 – 2011», με τη βοήθεια του συστήματος «Elenxis» και ελέγχεται αν ο πλούτος που προκύπτει είναι πραγματικός και αν έχει προέλθει από νόμιμα μέσα, τα οποία μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαφορές στα οικονομικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Το αποτέλεσμα του ελεγχου αναμένεται τα ….. επόμενα χρόνια και αν. Βέβαια ως φυσικό πρόσωπο γιατί αν έχει offshore ή «βιτρίνες» απλά δεν ελέγχεται !!!
Ουδείς όμως, ούτε η δικαιοσύνη ούτε το κοινοβούλιο δεν ασχολείται με τον κύριο Νίκο, ΓΙΑΤΙ έχει φίλους
αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς, εκδότες, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους. Αυτή είναι λοιπόν η μεγάλη «μασωνία» που καλύπτει πάντα τους εκλεκτούς της, μεταξύ αυτών και τον Γκρουπιέρη της HSBC 

Το παρασκήνιο της συνάντησης Σόιμπλε – Τσίπρα


Το παρασκήνιο της συνάντησης Σόιμπλε – Τσίπρα
-Τραγικά λάθη τακτικής εκθέτουν την Κουμουνδούρου. -Αντίθετο με τη συνάντηση το Αριστερό Ρεύμα.
 
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε, επιβεβαιώθηκε αργά χθες το βράδυ, αιφνιδιάζοντας αρκετούς.
Στην πραγματικότητα, το παρασκήνιο προετοιμασίας της συνάντησης, εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό. Μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης είχαν επισημάνει, με έμφαση, ότι θα πρέπει να σπάσει η ευρωπαϊκή απομόνωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η άρνηση του κ. Γιούνκερ να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, θεωρούν ότι έβλαψε την εικόνα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο αυτά στελέχη, εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει ψηφοφόρουςμε αστική πολιτική καταγωγή, να προσεγγίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να του δώσουν δυναμική εξουσίας.
Το αριστερό κόμμα Die Linke ανέλαβε να διευθετήσει τις λεπτομέρειες της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε ενημέρωσε για το αίτημα συνάντησης τον κ. Ράιχενμπαχ και του ανέθεσε να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση και να διερευνήσει τις προθέσεις της.
Ο κ. Σαμαράς, κυριολεκτικά, αιφνιδιάστηκε και μετά από διαβουλεύσεις και με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, διεμήνυσε στον κ. Ράιχενμπαχ ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τη συνάντηση.
Οι κ.κ. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης θεωρούν ότι η συνάντηση αυτή θα βάλει τον κ. Τσίπρα στο κάδρο του ρεαλισμού και της ευθύνης, οι πολίτες ,που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιληφθούν ότι η χώρα δεν μπορεί να αποκοπεί από την Ευρώπη ούτε να αγνοεί την κορυφαία δύναμη της Ευρώπης.
Εκτιμούν ότι αυτή η συνάντηση θα αποδυναμώσει τα ακραία στοιχεία μέσα στο Σύριζα και θα αμβλύνει τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Τα ωραία όμως αρχίζουν από εδώ και πέρα.
Χθες το μεσημέρι το Die Linke ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι η συνάντηση με τον κ.Σόιμπλε διευθετήθηκε και προσδιορίστηκε για τη Δευτέρα.
Η Κουμουνδούρου μάλιστα σκόπευε να το ανακοινώσει, επισήμως, σήμερα το πρωί.
Αργά χθες το βράδυ όμως, τους περίμενε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη. Το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε την είδηση της συνάντησης, μπαίνοντας μάλιστα και σε λεπτομέρειες όπως η διάρκειά της (θα κρατήσει μισή ώρα) και η θεματολογία της (θα περιστραφεί γύρω από την εφαρμογή του Μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων).
Το μούδιασμα και την αμηχανία που επικράτησε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχθηκε η αντίδραση. Βουλευτές του κόμματος, που ήταν στη Βουλή για τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, δήλωναν άγνοια και εμφανίζονταν από αμήχανοι έως ενοχλημένοι.
Υπήρχαν μάλιστα και κάποιοι που διέψευδαν την είδηση και μιλούσαν για …γκεμπελικού χαρακτήρα διασπορά ειδήσεων.
Άγνοια είχε και ο κ. Λαφαζάνης, ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος, ο οποίος δεν κρύβει τη διαφωνία του σε αυτή την κίνηση.
Όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα όσοι είχαν αναλάβει να σχεδιάσουν τη συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε, έκαναν παιδαριώδη λάθη και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, μετά την διαρροή της είδησης από τους ίδιους τους Γερμανούς.
Μάλιστα η ανακοίνωση της διάρκειας της συνάντησης αλλά και η ατζέντα της ουσιαστικά δημιουργεί την εντύπωση ότι οι Γερμανοί επιβάλλουν τους όρους τους στον κ. Τσίπρα.
Στελέχη του Αριστερού Ρεύματος επισημαίνουν με νόημα ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα, μετά τη συνάντηση όπου ασχέτως του τι θα πει ο κ. Τσίπρας , το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών θα βγάλει τη δική του ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνάντησης.
Ήδη, συγκεκριμένοι κύκλοι, διαρρέουν ότι στη συνάντηση ο κ. Σόιμπλε θα καταστήσει σαφές ότι ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για την Ελλάδα  είναι η εφαρμογή του προγράμματος περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Σόιμπλε θα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι αν διακοπεί το πρόγραμμα, για οποιοδήποτε λόγο και με πρωτοβουλία της Ελλάδας, τότε θα διακοπεί και η χρηματοδότηση.
Το όλο ζήτημα συνδέεται με τη γενικότερη στρατηγική και τον προσανατολισμό του Σύριζα αλλά και με τις πολιτικές εξελίξεις του άμεσου μέλλοντος.
Το βέβαιο είναι ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο σχολές σκέψης.
Η μία θέλει την απομόνωση των ακραίων στοιχείων και τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης που θα προσελκύει ψηφοφόρους με αστική πολιτική καταγωγή, που αυτή τη στιγμή τους ”φοβίζει” ο Σύριζα και οι θέσεις που παίρνει για τη δράση των αντιεξουσιαστών, για τους λαθρομετανάστες και την ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.
Η άλλη σχολή σκέψης, που εκπροσωπείται από τον κ. Λαφαζάνη προτάσσει τη ριζοσπαστικοποίηση αλλά και τη ρήξη με τον ηγετικό πυρήνα της Ευρωπαίκής Ένωσης και την τρόικα.
Παράλληλα, κινούνται και δύο αντίθετα ρεύματα στο πεδίο των διεθνών συμμαχιών.
Το ένα το εκπροσωπούν οι Ευρωπαϊστές και το άλλο όσοι έχουν ξεκινήσει, εδώ και 5 περίπου μήνες, την προσέγγιση με τις ΗΠΑ, ως αντίβαρο στο γερμανικό ηγεμονισμό.
 
 

O πους της αθεΐας Καταδίκασε τη χώρα μας. ''συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου'''




Ο άλλοτε στενός συνεργάτης, και φίλος του Γιώργου Παπανδρέου καταδίκασε την χώρα μας στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το νόμιμο και συνταγματικό της δικαίωμα να απαιτεί τον θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια. Φυσικά ανοίγει ο "ασκος" του Αιόλου, για θρησκευτικά σύμβολα, για σταυρούς που φοράνε εργαζόμενοι σε χώρους εργασίας και άλλα ωραία.
Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Ανακοινώνοντας προειλημμένη του απόφαση, στην υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος», το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος.
Το θέμα της κατάργησης του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, είχαν θέσει, με την προσφυγή τους, οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι»
. Σημειώνοντας ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις, που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.
Είναι εμφανές ότι χτυπιέται η Ελληνορθοδοξία, από όλες τις πλευρές, ο στόχος είναι να καταργηθεί το "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος", ήδη  η Πατρίδα σαν έννοια μετά από χρόνια νεοταξικών προσπαθειών, έχει υποστεί πλήγματα.

Eνα ενδεχόμενο στοίχημα


Tου Χρηστου Γιανναρα
Σε επανάληψη το ερώτημα, το κρίσιμο για τον ρεαλιστικό προσανατολισμό μας στο ελλαδικό σήμερα: Aν εξαφανιζόμασταν (και τυπικά) από τον ιστορικό ορίζοντα οι Eλληνώνυμοι, ποιος θα είχε να χάσει τι; Tι το ξεχωριστό δικό μας κομίζουμε σήμερα στο γίγνεσθαι του κόσμου (στην Eυρωπαϊκή Eνωση, στη διεθνή κοινότητα) – κάτι που μόνο εμείς διασώζουμε ή κατ’ εξοχήν καλλιεργούμε, και οι άλλοι το εκτιμούν και το χρειάζονται;
Για να χαριτολογήσουμε το μακάβριο: Mήπως θα νοσταλγήσει κανείς την αρχιτεκτονική νεωτερική μας καλαισθησία, τις τριτοκοσμικές μας πολυκατοικίες που ασέλγησαν βανδαλικά στο κάλλος της γης μας και στην ποιότητα της ζωής μας; Mήπως τους κοινοβουλευτικούς μας θεσμούς που γέννησαν το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την απάνθρωπη αδικία, το ρεζιλίκι της αναξιοκρατίας; Θα υπάρξει κανείς που να αναπολήσει με συγκίνηση τον παραλυμένο, ατελέσφορο, τυραννικό για τον πολίτη κρατικό μας μηχανισμό; Mήπως τον συνδικαλισμό μας, βασανιστή ασύδοτο των αδύναμων και της φτωχολογιάς;
Tι κομίζουμε στον ιστορικό βίο οι Eλληνώνυμοι σήμερα που να μην είναι ντροπή και άγος; Kαταστρέψαμε την Aττική («γαίας ατίμωσις»), Aττική δεν υπάρχει πια στην Iστορία και στην ιερή γεωγραφία. Tο απαρόμοιαστο κάλλος της, το φως, η αλαφράδα της ανάσας στα χώματά της, όλα τα εξαφάνισε το εργολαβικό κιτσαριό – σιχαμερή λέπρα στην πολυτραγουδισμένη γη της. H εκτρωματική (απολύτως τριτοκοσμική και αυτή) πρωτεύουσά μας, βλασφημία καθεαυτήν, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από τα πιο ειδεχθή. Tο αυτοκίνητο αποκλείει προγραμματικά τον άνθρωπο, δρόμοι και πεζοδρόμια προϋποθέτουν μόνο στάθμευση ή κίνηση αυτοκινήτων, όχι διαβάτες, όχι να παίζουν παιδιά, όχι ανθρώπινη αναστροφή και σχέση. H άλλοτε «πόλις» της Παλλάδος, σήμερα κρανίου τόπος, σκηνικό λατρείας της μηχανής και του σκουπιδοντενεκέ.
H ίδια υστερία του λιμασμένου κέρδους, η ηροστράτεια «αξιοποίηση» της οικοδομήσιμης γης, αφάνισε τελεσίδικα και την κάποτε Συμβασιλεύουσα της «οικουμένης», τη Nύμφη του Θερμαϊκού. Tα άκρας ευαισθησίας αρχοντικά της (τρία απόμειναν στη Bασιλίσσης Oλγας να μετράνε το μέγεθος του συντελεσμένου κακουργήματος) έδωσαν τη θέση τους στο θρασύτερο δυνατό οικοδομικό ύψος και στην αθλιέστερη εκδοχή ανθρώπινης συγκατοίκησης. Iδια καταστροφή και στην πανοραμική Kαβάλα, στο άλλοτε κόσμημα: την παραλίμνια Kαστοριά, στον Bόλο, στο Pέθυμνο. O οικιστικός εφιάλτης γενικευμένος, όλες οι πόλεις στο χρηματολάγνο Eλλαδιστάν ολόιδιες: δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν βρίσκεσαι στο Aγρίνιο ή στη Σπάρτη, στην Aλεξανδρούπολη ή στο Hράκλειο, στα Γιάννενα ή στην Kαλαμάτα.
Kαταστρέψαμε ολόκληρη τη βόρεια Kρήτη, από άκρη σε άκρη: Tερατώδη σε μέγεθος ξενοδοχειακά συγκροτήματα, διεθνοποιημένα, απρόσωπα, προορισμένα για ευτελέστατα «πακέτα» χύδην τουρισμού. Kι από κοντά, συνωστισμός αυτοσχέδιων Rooms to Let, πρωτόγονης καλαισθησίας που τη βαφτίζουμε «γραφικότητα». Iδια καταστροφή στη Pόδο, στην Kέρκυρα, στη Xαλκιδική. Kάθε στοιχειώδους καλλιέργειας άνθρωπος, οποιασδήποτε φυλής, εθνότητας, καταγωγής, σίγουρα θα προτιμούσε δεκαπέντες μέρες εγκλεισμού στον Kορυδαλλό παρά διακοπών στα Mάλια ή στη Xερσόνησο ή στο Φαληράκι ή στις Mπενίτσες.
Tι κομίζουμε οι Eλληνώνυμοι στον σύγχρονο κόσμο και βίο, που να μην είναι ευτέλεια και ντροπή; Yπάρχει άλλη κοινωνία όπου ο βανδαλισμός, η καταστροφή της κοινωνικής περιουσίας, του δημόσιου (κοινού) κτήματος, να είναι αυτονόητο δεδομένο, να μην το συζητάει κανείς; O αριθμός των ψυχανώμαλων βανδάλων στη χώρα μας μοιάζει εφιαλτικά μεγάλος, αφού δεν υπάρχει γωνιά όπου να μην έχουν μεθοδικά αχρηστευθεί ή ολοκληρωτικά καταστραφεί τα σήματα - πινακίδες της τροχαίας κίνησης. Tεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που ηδονίζονται βασανίζοντας εσκεμμένα τους συνανθρώπους τους να χάσουν τον προσανατολισμό τους, να μπουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να συγκρουστούν σε σταυροδρόμια. Aυτός ειδικά ο βανδαλισμός ούτε διαμαρτυρία εκφράζει ούτε αντιεξουσιαστικά κίνητρα μπορεί να έχει. Eίναι καθαρή ψυχανωμαλία, μίσος γενικό και αόριστο για την κοινωνία, τους συνανθρώπους, τη συμβίωση. O σαδισμός γίνεται ηδονική αυταξία.
Kαι πρωτογεννιέται η ψυχανωμαλία στο ελλαδικό σχολειό. Oλοφάνερα και προκλητικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τα τελευταία τριάντα χρόνια, ετοιμάζει βανδάλους. O, τι είναι δημόσιο, κοινωνική περιουσία, γίνεται για το Eλληνόπουλο μισητό, ξένο, εχθρικό. Tο δωρεάν βιβλίο, το κοινόχρηστο θρανίο, ο φρεσκοβαμμένος τοίχος, η ολοκαίνουργια πόρτα. Mε τον σουγιά, με τον μαρκαδόρο, με το σπρέι θα καταστραφούν, για να μεταβληθεί ο χώρος της κοινής ζωής, το πεδίο των σχέσεων κοινωνίας, σε σταύλο.
Tο επόμενο βήμα είναι η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας σε κάθε σχεδόν διαδήλωση: Tα παιδιά που ετοίμασε το ελλαδικό σχολειό φοράνε τη στολή της ανωνυμίας, την κουκούλα, όπως ο εσκεμμένα εγκληματίας και ο ψυχανώμαλος, για να θρυμματίσουν κάθε μαρμάρινο γλυπτό κόσμημα του χώρου κοινωνίας των σχέσεων, να σπάσουν βιτρίνες, να κάψουν αυτοκίνητα και μαγαζιά, να λεηλατήσουν τον μόχθο των άλλων, να πυρπολήσουν ή να θανατώσουν με καδρόνια, λοστούς και απύθμενο, λυσσώδες μίσος τους φύλακες της ευνομίας στον κοινό βίο.
Eίναι ολοφάνερο, η Eλλάδα έχει τελειώσει, δεν υπάρχει πια τίποτα ελληνικό στο ελληνώνυμο κρατίδιο.
Παραμυθιαζόμαστε με το γελοίο πρόσχημα ότι τάχα το φαινόμενο είναι σήμερα παγκοσμιοποιημένο, ότι ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος επιβάλλουν υποχρεωτικά τον διεθνισμό, την ομοιομορφοποίηση. Eθελοτυφλούμε. Δεν θέλουμε να δούμε το πάθος των Γάλλων για τη γλώσσα τους και τη θεσμική της θωράκιση, την εγρήγορση και την έμπρακτη έγνοια τους για την ιστορική τους αυτοσυνειδησία, την καύχηση για τη συμβολή τους στο παγκοσμιοποιημένο νεωτερικό «παράδειγμα». Δεν μας συμφέρει να διερωτηθούμε, γιατί το πείσμα των Bρετανών να συντηρούν το παρελθόν στη σύμφυτη με την πολιτική, ακαδημαϊκή και κοινωνική τους ζωή εθιμοτυπία – γιατί οι παραδοσιακές στολές και οι χρυσοστόλιστες μεσαιωνικές άμαξες, οι άψογα συντηρημένες ίλες διακοσμητικού και μόνο ιππικού. Ποια μέτρα αρχοντιάς και ήθους του δημόσιου βίου αντλεί η βρετανική κοινωνία από τη συντήρηση συμβόλων συλλογικής ιδιαιτερότητας.
Δεν διδασκόμαστε ούτε από την εμμονή συμβατικών χωρίς ιστορικούς τίτλους κρατιδίων να κατασκευάσουν τεχνητή ή ψευδεπίγραφη «ιδιαιτερότητα» – τα Σκόπια λ. χ. Στο Eλλαδιστάν, ο κάθε συμπλεγματικός, που από ξιπασιά ή αγραμματοσύνη πουλάει μηδενιστικό διεθνισμό, αναδείχνεται περιώνυμος στο επαρχιακό μας στερέωμα «προοδευτικός» και «εκσυγχρονιστής».
Aκόμα και η δραματική μετριότητα του κ. Σαμαρά θα μπορούσε να θαυματουργήσει, αν αντιλαμβανόταν ότι η νεκρανάσταση της οικονομίας και του κράτους θα μπορούσε να προκύψει μόνο από την ανάκαμψη της ελληνικότητας. Aκρως ρεαλιστική και γόνιμη πολιτική πρόκληση. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά.

kathimerini.gr

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η αλήθεια πονάει πολύ!


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Γιατί χοροπηδάνε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία και η ψωραλέα διμοιρία διαδικτυακού πολέμου, που έχουν στήσει στην Κουμουνδούρου; Προς τι η συμπλεγματική δυσανεξία τους στην πολιτική κριτική μου; Απλό. Η αλήθεια πονάει. Είναι ζόρικο να σε αναγκάζουν να δεις το άσχημο πρόσωπό σου, χωρίς τα φτιασίδια της φαντασιακής «προοδευτικότητάς» σου.

Ως γνήσιοι ολοκληρωτικοί, βεριτάμπλ φασίστες, έστω και ροζ, που έχουν τη συκοφαντία για εργόχειρο, έχουν μάθει να καθυβρίζουν κάθε αντίθετη άποψη ως «εθνικιστική» (αυτό προσωπικά το θεωρώ, ως όρο, τιμή), «νεοναζιστική», «ρατσιστική» και τελευταίως ως «χρυσαυγίτικη». Σε όποιον κι ό,τι δεν είναι σαν τα μούτρα τους προσπαθούν να ασκούν μια επικοινωνιακή τρομοκρατία, με ύβρεις, ταμπέλες, οργανωμένους διαδικτυακούς κοπρίτες, που καθυβρίζουν, παρενοχλούν, «τρολάρουν», κοινώς, όποιους στοχοποιούν οι κωμικοί ψιλοκομισάριοι του κόμματος της Βίλας Αμαλία. Συνήθως φέρουν ηρωικά ψευδώνυμα από Τσε και πάνω κι όσο «αγωνίζονται» με το πληκτρολόγιο η μάνα τους στην κουζίνα τούς ετοιμάζει τη σοκολάτα τους ή το κυλικείο του κόμματος τον λάτε ντεκαφεϊνέ, γιατί είναι κι ευαίσθητοι.

Θα πρέπει όμως οι «σύντροφοι» να συνηθίσουν. Το ιδεολογικό και ιστορικό ξεβράκωμά τους άρχισε. Η ανοχή που είχαν, βασισμένοι στις νοοτροπίες μιας ενοχικής Κεντροδεξιάς, τα τίναξε. Τα ερείσματά τους, άντρα ανομίας, συχνά σε δημόσια κτίρια στην Αθήνα ή στην περιφέρεια, θα ξηλωθούν σαν βρόμικη κάλτσα. Οι κακοφορμισμένες πληγές που άνοιξαν οι ψευτοεπαναστάτες στον δημόσιο βίο θα κλείσουν. Αυτά που ήξεραν να ζήσουμε να τα θυμόμαστε.

Ο Νίκος Δένδιας, με αξιοθαύμαστη επιμονή, με πράξεις, υλοποιεί τη δέσμευση του πρωθυπουργού. Ανακαταλαμβάνει τις πόλεις μας. Προβλήματα υπάρχουν, επιθυμητός ένας γοργότερος ρυθμός, η πλήρης εγκατάλειψη της «πολιτικής ορθότητας». Ομως η δουλειά γίνεται. Καθαρίζουμε. Φεύγουν και μόνοι τους πολλοί από τους λατρεμένους μουσαφιραίους του Σκουρλέτη με το δυσκοίλιο βλέμμα.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/ Βίλα Αμαλία έχει κι έναν επιπρόσθετο λόγο εκνευρισμού. Δεν είναι μόνον ότι η πολιτική του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως (ωραίο όνομα, ε «σύντροφοι»!) είναι επιτέλους ρεαλιστική, άρα εθνικά επωφελής. Είναι και το κάζο που πάθανε. Πήγε ο Αλέξης, ο καταληψίας του λυκείου του, με όλη τη φαμίλια, μια γκραν τουρνέ στη Λατινική Αμερική. Με τα έξοδα παγκουί. Καραμέλα για τον πόνο, όχι των άλλων, των Ελλήνων, είχε κάνει την Αργεντινή το κακέκτυπο του Παπανδρέου με το κοκοράκι. Μα το χρυσάφι των Ινκας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που έγινε! Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Αλέξη διαδραματίζονταν λεηλασίες και ταραχές με νεκρούς. Την τάχα συγκρουσιακή πολιτική που προμόταρε την είδε live να οδηγεί σε μάχες σώμα με σώμα για μια φραντζόλα ψωμί. Είδε με τρόμο τι μπορεί να πάθαινε η χώρα, αν οι Ελληνες αγόραζαν τα φύκια που τους πούλαγε και τον έκαναν πρωθυπουργό. Γι’ αυτό τώρα σαν βρεγμένη γάτα, από το «μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή», το γύρισε στο «είμαι συλλέκτης εμπειριών», προφανώς επηρεασμένος από τον ομώνυμο δίσκο του Νότη Σφακιανάκη. Κι όπως θα είδατε, κράτησε χαμηλούς τόνους μετά την επιστροφή. Δεκαπέντε μέρες στην εξωτική γύρα διακοπές και δυο λεξούλες μόνο βρήκε να μας πει αιδημόνως. Το βιντεάκι στις εκλογές πάντως θα είναι όλο δικό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/ Βίλα Αμαλία, αδέρφια, δεν θέλει εκλογές. Τους πάει τρεις δεκαπέντε κι έντεκα, μη τυχόν και πάθουν τίποτα ο Σαμαράς κι η κυβέρνηση. Θα ήθελαν αργότερα να κλατάρει η χώρα στα χέρια του Αντώνη και να έρθουν πάνω στα ερείπια να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους. Το πιο φρικώδες με την ανακυκλωμένη αριστεράντζα είναι ότι επενδύουν στο χάος και στην καταστροφή. Δεν πολιτεύονται. Περιμένουν πάνω στο κλαρί σαν τους γύπες.

Μετά λοιπόν τη νίλα των λατινοαμερικάνικων διακοπών του Αλέξη, βλέποντας τον πρωθυπουργό, με αίμα, λάθη, πόνο, να σταθεροποιεί όμως τη χώρα και την οικονομία, βλέποντας οι τυχοδιώκτες φασίστες, με τη δορά του ψευτοπροοδευτικού, ότι το σενάριο καταστροφής δεν τους βγαίνει, βλέποντας τον Ν. Δένδια να βάζει ατσάλινο χέρι στα άντρα της ανομίας και στη λαθρομετανάστευση, χάνουν την ψυχραιμία τους, γιατί χάνουν πολλούς από τους ψηφοφόρους που εξαπάτησαν. Σηκώνουν λοιπόν μια ολοκληρωτική ρητορική με ύβρεις και συκοφαντίες για να συσπειρώσουν τον σκληρό πυρήνα των ιδεοληπτικών τους. Αυτοί μόνο θα τους μείνουν. Δεν πειράζει.

Και για να ξηγιόμαστε, Σκουρλέτη, πάρε μια ιδεολογική λαξατόλ, μπας και φύγει αυτή η μόνιμη σφιγμένη ξινίλα από την έκφρασή σου. Μπορείτε, ρε σεις, να μου πείτε ό,τι θέλετε, αρκεί να μη μου πείτε ότι είμαι σαν τα μούτρα σας.

http://www.dimokratianews.gr

Περί της παραπομπής του ΓΑΠ


Γράφει ο Νίκος Καραβαζάκης.
Η πρόταση των ΑΝΕΛΛ για παραπομπή και των ΓΑΠ και Παπαδήμου σε προανακριτική με αφορμή την απόκρυψη της λίστας HSBC-Lagarde, έγινε δεκτή και από την Χρυσή Αυγή και από τον ανεξάρτητο κ. Νικολόπουλο. Έτσι θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 15/1 για να συγκεντρώσει ή όχι 151 ψήφους και να παραπεμφθούν όλοι ή κάποιοι από τους Παπακων/νου, Βενιζέλο, Παπαδήμο, ΓΑΠ σε εξέταση από την Βουλή.ριφιφήδες ψ
Η πολιτική ουσία της σύμπραξης αυτής είναι:
  1. Θέτει στο επίκεντρο μιάς πρώτης πιθανής καταδίκης-σφίγγει τον κλοιό- τους βασικούς αυτουργούς της μνημονιακής κατοχικής εξαχρείωσης της χώρας μας.
  2. Πιέζει τους βουλευτές της ΝΔ να επαληθεύσουν τις πεποιθήσεις και υποσχέσεις τους έναντι των εκλογέων τους.
  3. Πιέζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Α. Σαμαρά για την ειλικρίνεια και συνέπεια των διακηρύξεών του περί “κάθαρσης”.
  4. Πιέζει το ΣΥΡΙΖΑ για το πόσο αντισυστημικός ( έχοντας τόσους τ. ΠΑΣΟΚ στις γραμμές του ) αλλά και πόσο “αντικαπιταλιστικός” είναι.
  5. Διευκολύνει τους νυν και τέως ΠΑΣΟΚους να αποστασιοποιηθούν ή να εκδικηθούν τον Βενιζέλο.
Προπάντων συνεπάγεται πως εφόσον πραγματοποιήθηκε μια φορά η σύμπραξη περισσοτέρων των 30 Ελλήνων βουλευτών διαφορετικής κομματικής θέσης, πιθανόν αυτή να επαναληφθεί για την παραπομπή ΓΑΠ επί εσχάτη προδοσία. Καθώς ήδη εκκρεμεί δικαστική προσφυγή πολιτών με την έγκριση του Αρείου Πάγου και την οποία παράνομα παρακρατεί ο Μεϊμαράκης και δεν την παρουσιάζει στο κοινοβουλευτικό σώμα.
γουρούνι και φίδι duo fasistiΦυσικά επωφελούνται και ο Π.Καμμένος που ανανίπτει στη λαϊκή προτίμηση ύστερα από την πρόσφατη εσωκομματική φθορά του και η Χρυσή Αυγή που εκδηλώνει πολιτική ευελιξία και σπάει την κοινοβουλευτική απομόνωσή της. Ποιός όμως θα τους ψέξει επειδή υπηρετούν το κοινωνικό και πατριωτικό συμφέρον; Και γιατί να μην “ανταμειφθούν” διακαιότατα για αυτή την υπηρεσία τους στο λαό; Όποιος άλλος θέλει μπορεί ελεύθερα να τους μιμηθεί και να ανταμειφθεί δεόντως και αυτός…
Ξεκινά λοιπόν άκρως ευοίωνα-τουλάχιστον πολιτικά-το 2013!

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ; Κράτος-Ενέχυρο: Φέρνουν νόμο-όνειδος με το οποίο υποθηκεύεται το κράτος στους δανειστές!


'Ενα νόμο-όνειδος που καθιστά την Ελλάδα κράτος-ενέχυρο πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα η κυβέρνηση στην Βουλή. Με το νόμο αυτό κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου ττον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με την οποία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στην διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπλήρωση των δανείων που έδωσαν οι ξένοι για να πληρωθούν πάλι τα δικά τους δάνεια! 
Aλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ενεργοποιηθεί με την ψήφιση σχετικού νόμου, αφού πρόκειται για έναν ντροπιαστικό νόμο για όποιον αισθάνεται Έλληνας και σίγουρα θα ξεσηκώσει σντιδράσεις.
Εφ'εξής δεν θα εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε και της Τραπέζης της Ελλάδος- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.
Αυτό, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδας, σημαίνει ότι ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ σταματούν την δίνουν δόσεις και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας (ακόμα και οι Καρυάτιδες στην φωτό), αλλά όχι μόνο: Και οι ιδιώτες βρίσκονται στο έλεος των δανειστών με την έννοια ότι ισχύουν οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος!
Αυτά τα εξευτελιστικά προβλέπει μία από τις πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις αναχρηματοδότησης των δανείων τους.
Ο  νόμος έρχεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του "κατεπείγοντος" - ενώ όλοι ασχολούνται με την γελοία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όπου η κυβέρνηση παραπέμπει τους μισούς ενόχους και αθωώνει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο - και κανείς από τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας που θα τον ψηφίσουν δεν πρέπει να είναι υπερήφανος στην υπόλοιπη ζωή του για την θετική ψήφο που θα δώσει στο νόμο που θα μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα ενέχυρο λήψης δανείου για να πληρωθεί ένα άλλο τοκογλυφικό δάνειο..
Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, με εντολή Γιάννη Στουρνάρα.
Η εξευτελιστική διάταξη (αλήθεια, τι χώρα θα παραδώσουν αυτοί που υπογράφουν τέτοια πράγματα;) είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, ακόμα και τα ιδιωτικά, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
Το ζήτημα είναι ότι τα παραπάνω είτε έχουν επικυρωθεί, είτε πρόκειται να εικυρωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Του οποίου τα λόγια περί "φιλοπατρίας" περισσεύουν, αλλά όχι οι πράξεις του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Παραπέμπεται και ο Γ.Παπαντωνίου - Θέμα χρόνου να έρθει ο φάκελος στη Βουλή


Την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου αποφασίζει h κυβέρνηση, βάσει των στοιχείων που έχουν ανακύψει μέχρι στιγμής από τα ποσά που έχουν βρεθεί σε διάφορους λογαριασμούς  συγγενικών του προσώπων.
Aπό την στιγμή που η δικαστική έρευνα καταλήξει (είναι βέβαιο ότι έχουν προκύψει σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία) και στείλει τον φάκελο στην Βουλή.
Αλλά οι εξελίξεις για τον Γιάννο φαίνεται ότι είναι προδιαγεγραμμένες. Περισσότερο "προβληματικός" εμφανίζεται ένας λογαριασμός ενός συγγενικού του προσώπου εξ αγχιστείας, πάντως...
Αυτήν την ώρα  συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,, ο Γενικός Γραμματέας  της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος , ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και άλλα κυβερνητικά στελέχη ακριβώς με αυτό το αντικείμενο.
Πέραν από την όποια ουσία του θέματος, υπάρχει και ζήτημα πολιτικού αντιπερισπασμού σε ότι αφορά τη χθεσινή κίνηση της Χρυσής Αυγής, που θα είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί κάλπη και για τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που δεν επιθυμούσε να συμβεί η κυβέρνηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όποιος “ανεξάρτητος” βουλευτής φυγαδεύσει τον Παπανδρέου, θα αποτεφρωθεί πολιτικά.


Φωτογραφία για Βουλευτής ΠαΣοΚ. Ο Παπανδρέου έχει και ποινικές ευθύνες.Είναι αστείο και μόνο να προσπαθούν κάποιοι να αφήσουν εκτός κάδρου διερεύνησης ποινικών ευθυνών τον Παπανδρέου, από την στιγμή που ο αντιπρόεδρος της βουλής, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος,”είδε” και ποινικές ευθύνες στον τ. πρωθυπουργό με την “παρεα” του, όπως την χαρακτήρισε.

Σε αυτή την λογική, η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι η μόνη τεκμηριωμένη, ειδικά εφ’ όσον μιλούμε για διερεύνηση. Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Παπαδήμος δεν ήταν πρωθυπουργοί κάποιας παραδείσιας κατάστασης, αλλά χειριστές ειδικών οικονομικών συνθηκών. Συνυπεύθυνοι με τους υπουργούς οικονομικών για την λίστα. Άρα είναι υποκριτικό να προτείνονται ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος, χωρίς πρωτίστως να προτείνεται ο Παπανδρέου, πολιτικός προϊστάμενος και των δύο. Αλλά και ως ο άνθρωπος που έδινε την μοναδική νομιμοποίηση στις ενέργειες του Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου όχι μόνον δεν είχε εκλεγεί, αλλά ήταν μονίμως εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ο Γιώργος Παπανδρέου που τον νομιμοποιούσε, αυτονόητα πρέπει να λογοδοτήσει για την έκνομη συμπεριφορά του.

Αλλα από την στιγμή που κάποιοι βλέπουν ευθύνες και για τον Βενιζέλο, δεν μπορεί να αφήνουν εκτός κάδρου τον Παπαδήμο. Τον “τεχνοκράτη”, τον άνθρωπο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικονομία αδιαφορώντας για τις όποιες κοινωνικές συνέπειες των πράξεων του. Αφού ο Παπαδήμος παρουσιάστηκε ως “γκουρού”, όφειλε ΑΜΕΣΩΣ να ασχοληθεί με την περιβόητη λίστα, από την οποία η υπόλοιπη Ευρώπη είχε αποκομίσει δισεκατομμύρια. Με τι ακριβώς ασχολήθηκε ο Παπαδήμος εάν δεν ασχολήθηκε με την λίστα; Με την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων; Με την καταστροφή των μικροομολογιούχων; Αυτονόητη λοιπον η παραπομπή του.

Ειδικά όμως για όσους εξελέγησαν υπό τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, εκμεταλλευόμενοι τον αγώνα του τελευταίου που ήταν ο μοναδικός πολιτικός που συγκρούστηκε μετωπικά με την επίορκη -κατά τον Γρηγοράκο- παρεΐτσα Παπανδρέου, δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία να μην υπερψηφίσουν την πρόταση. Εάν το κάνουν, φυγαδεύουν τον Παπανδρέου, γεγονός που ισοδυναμεί με υποκλοπή της ψήφου των πολιτών.

Εάν ο Καμμένος άφηνε εκτός ευθυνών τον Παπανδρέου, θα ήταν ένας πολιτικός απατεώνας. Ένας “λεφτά υπάρχουν”. Ένας πουλημένος, επίορκος που έκανε συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Δεν το έκανε και αυτό είναι προς τιμήν του. Όσοι το επιχειρήσουν ενώ πολιτεύθηκαν πλάι του, θα αποτεφρωθούν πολιτικά φέροντας εις το διηνεκές το στίγμα μίας αισχρής συναλλαγής.

Μην ρωτήσετε πως. Όταν η παρέα Παπανδρέου επέτρεπε το άδειασμα των τραπεζικών ταμείων για να δανειοδοτεί άνευ όρων μεγαλοκαναλάρχες και “πράσινους” επιχειρηματίες, είναι πολύ εύκολο να “πείσει” μεμονωμένους, να “εξαρτήσει” πολιτικούς. Εδώ υποδούλωσε την πατρίδα σε μία εκκωφαντική σιωπή που έσπαγαν μόνο ανεξάρτητες φωνές. Ολίγων πολιτικών και αρκετών πολιτών.

Μόλις έπεσε ο Καραμανλής, το «Mega» πήρε δάνειο 50 εκατ. ευρώ...Άλλος ένας λόγος που ήθελαν να τον ρίξουν οι νταβατζήδες !



Πρώτο το Ολυμπία χθες τους ξεβράκωσε εδώ...

Διαρροές εγγράφων αποκαλύπτουν ότι μόλις κέρδισε τις εκλογές του 2009 ο Γ. Παπανδρέου, η εταιρεία «Τηλέτυπος» συνήψε ομολογιακό δάνειο με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δεν μπορεί να τηρήσει


Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το Newsbomb.gr


Πέρα από το πολιτικό και εσωτερικό παρασκήνιο στο τρίγωνο Τηλέτυπος (Mega) – Πήγασος Εκδοτική – ΔΟΛ φαίνεται πως κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωση της 3ης Ιανουαρίου για το δάνειο – μαμούθ των 98 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία «Τηλέτυπος», που είναι η ιδιοκτήτρια του “Mega Channel”, ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών «τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ». Κι επειδή δεν προσπαθούμε να κάνουμε οποιαδήποτε ερμηνεία διαβάσαμε παρακάτω: «Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου δανεισμού, καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε και τις αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Πρετεντέρη να απαλλάξει από τυχόν ευθύνες σχετικώς με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο υπάρχει μια νέα ανακοίνωση.

Παραβλέπουμε τη φήμη που συμπεριλαμβάνει στέλεχος της εταιρείας «Τηλέτυπος» στα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία και διαβάζουμε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι: «Διευκρινίζεται ότι εκ των 98 εκατ. ευρώ μόνο 10 εκατ. ευρώ αφορούν αναχρηματοδότηση του προϋφισταμένου ισόποσου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας».

Διαρροές εγγράφων

Την πρώτη απάντηση μας δίνουν έγγραφα που διέρρευσαν από την εταιρεία ορκωτών λογιστών «Μουρ Στήβενς» και αναφέρονται στις ενδιάμεσες συνοπτικές, ενοποιημένες και εταιρικές οικονομικές καταστάσεις, όπως εκδόθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Μέρος τους δημοσιεύεται σήμερα στο “Olympia.gr”.

Τι μας απασχολεί λοιπόν; Τα ομολογιακά δάνεια που έχει συνάψει η εταιρεία «Τηλέτυπος» και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διευκρινιστική ανακοίνωση – απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της εταιρείας.

Στο κεφάλαιο 23 παράγραφος 1 του εγγράφου λοιπόν αποκαλύπτεται το… «μέγα» μυστικό. Τρεις μήνες μετά την πτώση της κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από το “Mega Channel”, η εταιρεία «Τηλέτυπος» συνήψε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή του οποίου τρέχει σήμερα και δεν φθάνει.

Το δάνειο εγκρίθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και όταν προετοιμαζόταν το κλίμα για να ενταχθεί η Ελλάδα στο «Μηχανισμό Στήριξης». Εκείνο το διάστημα πολλοί έτρεξαν να υποστηρίξουν την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Μνημονίου του ΔΝΤ.

Υπάρχουν τα σχετικά ντοκουμέντα δηλώσεων του κ. Στρος Καν για τις παρασκηνιακές επαφές που είχε με τον κ. Παπανδρέου ήδη από την πρώτη βραδιά της νίκης του ΠΑΣΟΚ, το 2009.

Το κλίμα και το δάνειο χωρίς εγγυήσεις

Σύμφωνα με δήλωση της κ. Βάσως Παπανδρέου στο αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, όταν πήγε την ίδια εποχή στο γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να του πει πως η πορεία της οικονομίας απαιτούσε τη λήψη άμεσων μέτρων εκείνος την παρακολουθούσε αμήχανος. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αλλά τα αντιμετώπιζε με τη διαμόρφωση κλίματος μέσω των καναλιών.

Τρανό παράδειγμα θεωρείται το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ προς το “Mega” χωρίς εγγυήσεις! Ολόκληρος ο ελληνικός λαός μπήκε στον εφιάλτη του Μνημονίου ώστε οι «ολιγάρχες», όπως τους έχει αποκαλέσει ο κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, να εκχωρήσουν ό,τι έχει απομείνει από την εθνική κυριαρχία στο όνομα μιας υποτιθέμενης επιχείρησης σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος, η οποία δοκιμάστηκε σε υποθέσεις όπως αυτή του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και στους χειρισμούς του κ. Προβόπουλου σε σειρά υποθέσεων όπως λ.χ. η μελέτη του κόστους κλιματικής αλλαγής και της “Unigestion”.

Όσον αφορά στο δάνειο του “Mega”, ο θόρυβος προφανώς γίνεται γιατί κάποιοι ζορίζονται με όσα ευνοϊκά προς εκείνους έχουν συμφωνηθεί για τον τρόπος εξόφλησης του κεφαλαίου από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το έγγραφο είχαν συμφωνηθεί τέσσερις ετήσιες δόσεις που άρχιζαν από το 2012 ενώ το δάνειο χορηγήθηκε το 2009! Η πρώτη δόση ήταν στις 30 Νοεμβρίου 2012 κι έπρεπε να καταβληθούν 10 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό και οι ζυμώσεις μεταξύ των μεγαλομετόχων κ.κ. Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, ώστε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όσα έχουν επακολουθήσει.

Μόνο που υπάρχει μια αναντιστοιχία που έρχεται να ενισχύσει την αίσθηση πως υπάρχει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση προς την «Τηλέτυπος». Παρά την καθημερινή φιλομνημονιακή κατήχηση του “Mega Channel” από τους σχολιαστές των δελτίων ειδήσεών του, το κανάλι δεν επιδεικνύει συνέπεια προς τις υποχρεώσεις του.

Ενώ η εταιρεία έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες να δέχεται αξιολόγηση κάθε έτος και κάθε εξάμηνο για την τήρηση των χρηματοοικονομικών δεικτών, στις 30 Ιουνίου 2012 διαπιστώθηκε ότι δεν επιτεύχθηκαν οι δείκτες που ορίσθηκαν στη σύμβαση του ομολογιακού δανείου. Παρ’ όλα αυτά το δάνειο δεν έγινε απαιτητό αλλά βρέθηκε η καλύτερη λύση.

Κι όταν προκύπτει το ερώτημα ποιος από τους δυο μεγαλομετόχους βγαίνει πιο κερδισμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης τι μπορεί να δει κανείς; Στην ανακοίνωση – απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Μετά τη παρακράτηση των προμηθειών το εκταμιευθέν ποσό ύψους 8,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη αχθεί σε εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας προς προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις».

Προμηθευτές θεωρούνται εταιρείες παραγωγής όπως λ.χ. τα «Στούντιο ΑΤΑ» και η «Άνωση», στις οποίες συμμετέχει ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος -για να μην ξεχνιόμαστε- συναντήθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του «Έθνους» κ. Θανάση Τσεκούρα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον» κι είπαν πολλά και ενδιαφέροντα.

http://www.newsbomb.gr

Που διόρισε την κόρη του ο Φ. Κουβέλης; Μπα... η Δημοκρατική "Αριστερά" δεν κάνει τέτοια, είναι η "κόκκινη γραμμή" & θυσιάζεται για τη Σωτηρία της χώρας...