Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τελειώνει η συμμορία – ηχηρή δικαίωση του Ολυμπία.


20130216-184023.jpg 
Γι’ αυτό όλοι παίρνουν πίσω τις “κάθετες αρνήσεις” για την σχέση της οικογένειας με την λίστα!
Ότι γράφαμε από την πρώτη στιγμή. Ο υποτακτικός, διορισμένος που αντλούσε τη νομιμοποίηση του μόνον από τον Γιώργο Παπανδρέου, έπλεξε όλη την σκευωρία με την απόκρυψη της λίστας για να προστατεύσει το αφεντικό του.
Επεδίωξε η λίστα να έρθει νύχτα “θάβοντας” τα παραστατικά, ενώ οι Γάλλοι την έστειλαν νομιμότατα, βάσει της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, αφού πρώτα πέρασε από 
το Γαλλικό υπουργείο δικαιοσύνης! (μεγάλη δικαίωση Πεπόνη που βάσισε τις διώξεις για την λίστα ακριβώς σε αυτό το στοιχείο).
Το πρώτο πράγμα που έκανε ο υποτακτικός με το που την πήρε στα χέρια του, μεσάνυχτα στις 30 Σεπτεμβρίου, ήταν να ψάξει τα επίμαχα ονόματα στον υπολογιστή του (τον οποίο έχασε). Έπειτα απέκρυψε την λίστα και εξαφάνισε το πρωτότυπο.
Το στικάκι που δημιούργησε είναι πλέον “καθαρό” αφού μέχρι και η διεύθυνση της Παντελή που έδωσε στον Καπελέρη, ήταν μαϊμού!
Ο Βενιζέλος από την άλλη, φέρεται να έψαχνε και αυτός τα στοιχεία που εμπλέκουν την οικογένεια, σε λιγότερα αρχεία όμως, αφού κάποια είχαν ήδη κάνει φτερά! Όπως όμως έχουμε αποκαλύψει, εφ’ όσον ο Βενιζέλος αναζητούσε τέτοια στοιχεία, μάλλον δεν το έκανε για να “προστατεύσει” τον Παπανδρέου, όπως πάλι είχαμε γράψει.
Διαβάστε τι αποκαλύψαμε στις 12 Ιανουαρίου για το θέμα: Για “ανάκριση” κάλεσε ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου! Εκδίκηση 5 χρόνια μετά…
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι λαλίστατοι των πρώτων ημερών “εξαφανίζονται” και όλοι προσπαθούν να πετάξουν από πάνω τους το όνομα “Παπανδρέου”.
-Ο κύριος Μιωνής που διέψευδε οργισμένα, δηλώνει τώρα ότι “δεν γνωρίζει τα φυσικά πρόσωπα” πίσω από την κατάθεση μαμούθ.
-Ο κύριος Παπασταύρου διαψεύδει την πρώτη συνέντευξη του κυρίου Μιωνή ότι “ήταν συνδιαχειριστής στον επιμαχο λογαριασμό” και μιλά για απλή συνεργασία ως δικηγόρος για ένα ελάχιστο μέρος του. Απομακρύνεται όμως από του Μαξίμου.
-Η κυρία Παντελή βρίσκεται σε άγνωστη διεύθυνση στη Νότια Γαλλία (βρε κάποιος κύριος Μαργέλλος δεν είχε εξοχικό στη Ν. Γαλλία;), αρνούμενη πεισματικά να διαψεύσει την ύπαρξη πολιτικής οικογένειας πίσω από τον λογαριασμό.
-Ο λεβέντης Στασινόπουλος του ΣΔΟΕ δεν πήρε λέξη πίσω από την κατάθεση του παρά τις απειλές.
-Και σήμερα, ο κύριος Μπόμπολας, ταυτίζει τον Γιώργο Παπανδρέου με το …χαβιάρι!
Εάν δεν υπάρξουν αλγεινές για την πατρίδα εξελίξεις, οι εγκληματίες είναι ένα βήμα πριν την τιμωρία.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΑΠ "Ορθώς παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία - Φταίνε Καραμανλής, Σαμαράς για την κρίση"


Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται της πολιτικής του, που έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ. Αρνείται ακόμη και τώρα να δει τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου, τα οποία έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
    Προκλητικός ο ΓΑΠ συνέταξε ένα κείμενο για να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του με τον τίτλο «Σπάμε 15 μύθους».  Και το συμπέρασμα είναι πώς για όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια φταίνε οι… άλλοι, αλλά σε καμία περίπτωση αυτός. Ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» της χώρας δεν αναγνωρίζει ότι έπραξε το παραμικρό λάθος, καλύπτει τους «κηπουρούς» του, όπως το Γιώργο Παπακωνσταντίνου που είναι ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής και επιρρίπτει τις ευθύνες στην τότε αντιπολίτευση και σε μία σειρά από… αστάθμητους και απροσδιόριστους παράγοντες.
    Επιμένει πώς η Νέα Δημοκρατία γνώριζε αλλά απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, και αναφέρει πώς δεν ήταν αυτός που άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, καθώς δεν γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα. «Ποτέ δεν διαπιστώθηκε πώς το έλλειμμα ήταν διψήφιο», αλλά ο ίδιος έσπευσε στο Καστελόριζο να μας ανακοινώσει το μνημόνιο και να μας πει χωρίς ίχνος ντροπής ως Έλληνας (;) ότι η χώρα χάνει μέρος της κυριαρχίας της.
    Με θράσος υποστηρίζει πώς τα spreads δεν εκτοξεύτηκαν μετά τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί χώρας «Τιτανικού», όταν από τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει μετά τη δήλωση αυτή διπλασιασμός στα επιτόκια δανεισμού, ενώ (σ.σ. άκουσον άκουσον) ισχυρίζεται πώς επι της πρωθυπουργίας τους έγιναν οι περισσότερες ενέργειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Ο ΓΑΠ ισχυρίζεται πώς ποτέ δεν μίλησε για «διεφθαρμένη χώρα», απαντάει στους επικριτές του στα γιατί δεν δανειστήκαμε από άλλες πηγές και προσφύγαμε στο ΔΝΤ και επιμένει στα περί δημοψηφίσματος. «Οι διπλές εκλογές ήταν εκείνες που προκάλεσαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και επέτειναν την κρίση και όχι το μνημόνιο», δηλώνει ο Παπανδρέου.
    Ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» επιμένει ακόμη και τώρα, που περίτρανα έχουν αποδειχθεί τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του, πώς το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση και σωστά δεν έγινε το «κούρεμα» του χρέους στην αρχή, αλλά όταν οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα.
    Αναφορικά με το έλλειμμα, υποστηρίζει πώς «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ στην κατηγορία ότι φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο επιτίθεται ξανά στον Κώστα Καραμανλή και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπήκε εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. «Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου ακόμα που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο μηχανισμό Στήριξης , διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες».
Από την επίθεση που εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεφεύγει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς και του επιρρίπτει ευθύνες ότι για δύο χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση δημαγωγούσε, δεν έδωσε καμία απολύτως στήριξη με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
«Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος.
Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτυ» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010».
Ο άνθρωπος μας το λέει ξεκάθαρα του χρωστάμε χάρη που μας οδήγησε στην εξαθλίωση.Όσο για το αν γνώριζε περί ελλείμματος, ας ρωτήσει τον Στρος Καν, να δούμε τι θα του πει.
   

Αύριο θα είναι αργά…


Χωρίς περίσκεψινχωρίς λύπηνχωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.1 
Υπάρχει πάντα ένας μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουν όλοι οι άνθρωποι αλλά κυρίως αφορά τους Ηγέτες. Ο κίνδυνος αυτός λέγεται «το σύνδρομο του γυάλινου πύργου». Είναι εκείνη η διαδικασία («προτσές» κατά την πολιτική ορολογία), κατά την οποία ο Ηγέτης σιγά – σιγά απομονώνεται από την κοινωνία και αρχίζει να ζει μέσα σε έναν περιορισμένο και στενό κύκλο συνεργατών, συμβούλων και «φίλων». Το κοινωνικό γίγνεσθαι τότε, περνά μέσα σε αυτόν τον μικρόκοσμο, φιλτραρισμένο και ωραιοποιημένο από αυλοκόλακες, γλείφτες και θεσιθήρες παρατρεχάμενους, τους οποίους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους βόλεψη και μακροημέρευση στην αυλή του Ηγεμόνος. Δεν γνωρίζω αν ο Πρωθυπουργός έχει αρχίσει να πέφτει σε αυτή την ύπουλη παγίδα αλλά είναι σίγουρο ότι πολλοί Υπουργοί και Γραμματείς αυτής της κυβέρνησης, βρίσκονται ήδη αποκομμένοι από τον απλό κόσμο και ζουν μια παράλληλη ζωή μέσα στον προστατευμένο τους μικρόκοσμο. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Όλα αυτά που διαρρέονται από υπουργικούς «κύκλους», όλα όσα ακούγονται από χείλη γραμματέων και φαρισαίων της κυβέρνησης, καθώς και η μακάρια ακινησία και αδράνεια των περισσοτέρων Υπουργών και Υφυπουργών, μαρτυρούν πως κάθε δεσμός τους με την κοινωνία έχει αποκοπεί προ πολλού. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να συνεχιστεί, κάποιος πρέπει να το σταματήσει και να δώσει το σύνθημα για αλλαγή πλεύσης. Αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει από χθες, αλλά και σήμερα δεν είναι πολύ αργά. Αύριο, δυστυχώς θα είναι!
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνεΦανερώνεται αμέσως όποιος τό ‘χει
έτοιμο μέσα του το Ναικαι λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.2
Είναι πια η ώρα του Πρωθυπουργού. Αυτός είναι που θα πρέπει να πει σήμερα κιόλας το «φτάνει, μέχρις εδώ». Αυτός είναι που θα πρέπει να σπάσει πια τα αυγά στην αυγουλιέρα, αλλιώς δεν θα κάνει ποτέ του ομελέτα. Είναι φανερό ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης, αυτές οι πολιτικές και αυτά τα νομοθετήματα (όσα ψηφίστηκαν και όσα αναμένονται προς ψήφιση) δεν δίνουν την πολυπόθητη λύση. Αν συνεχίσουμε έτσι, κινδυνεύουμε να χάσουμε πολύ γρήγορα, όλα τα πλεονεκτήματα που κερδίσαμε από την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και την πολιτική αποφασιστικότητα που επεδείχθη προς το εξωτερικό. Δυστυχώς, στο εσωτερικό της χώρας, η πορεία δεν είναι οριοθετημένη, τα πολιτικά βήματα της κυβέρνησης είναι ασυντόνιστα (ένα εμπρός και δύο πίσω) και οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όχι μονάχα δεν ακολουθούν τον βηματισμό του αλλά ηθελημένα ή αθέλητα αποτελούν τροχοπέδες στην πορεία ανόρθωσης της χώρας. Σε αυτό βοηθούν και η έλλειψη θεσμικών μεταρρυθμίσεων, η κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση (και μάλιστα η παρατεινόμενη αποτελμάτωση λόγω παραμονής των παλαιών «πράσινων» στελεχών) και η αναξιοκρατία στα κόμματα. Δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος για τον Πρωθυπουργό αν θέλει να δώσει το σύνθημα για να αλλάξει η χώρα πορεία. Λίγο ακόμη και θα αφομοιωθεί με αυτόν το πολιτικό χυλό που αργά και σταθερά τον πνίγει. Είναι η ώρα να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» και να προχωρήσει αταλάντευτος προς το δικό του πεπρωμένο που τυχαίνει ακόμη να ταυτίζεται με το πεπρωμένο ολόκληρης της χώρας. Για πόσο ακόμη όμως; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, καθώς ουδείς δύναται να ηγεμονεύει δια παντός σε μια κοινωνία που κοχλάζει την ώρα που οι διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι σε Υπουργεία και σε Γραμματείες παίζουν «εν ου παικτοίς» χωρίς να λογαριάζουν τον πόνο και την ανάγκη του απλού πολίτη.
Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού φεύγει.
Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,
σάν που ταιριάζει σε πού ἀξιώθηκες μιά τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά πρός τό παράθυρο,
κι ἄκουσε μέ συγκίνησιν, ἀλλ’ ὄχι
με τῶν δειλῶν τά παρακάλια και παράπονα,
ὡς τελευταία ἀπόλαυσι τούς ἤχους,
τά ἐξαίσια ὄργανα τοῦ μυστικοῦ θιάσου,
κι ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού χάνεις.3
Το τόλμημα που πρέπει να αναλάβει ο Πρωθυπουργός δεν είναι εύκολο, ούτε η πιθανότητα αποτυχίας του αμελητέα. Αλλά, στο χωριό μου λένε πως «όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται». Ο Αντώνης Σαμαράς μονάχα δειλός δεν είναι. Αυτό το έχει αποδείξει. Ούτε και θεσιθήρας ή εξουσιολάγνος, η πορεία του μέχρι τώρα αυτό μαρτυρεί. Είμαι βέβαιος πως αυτό που τον κρατάει ακόμη σχετικά διστακτικό, είναι το κολοσσιαίο διακύβευμα που περιλαμβάνει τις τύχες ολόκληρου λαού. Ε, καιρός να του πούμε ότι αυτός ο Λαός έχει φτάσει στα όριά του και είναι έτοιμος για όλα. Για το μόνο που δεν έχει άλλη υπομονή, είναι αδράνεια, στεγνή διαχείριση, νέα μέτρα χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που πλέον δεν θα ανεχθεί είναι διακυβέρνηση χωρίς όραμα, θυσίες χωρίς ανταπόδοση, κυβερνήτες αδιάφορους, μαλθακούς, καλοπερασάκηδες, «παρτάκηδες», υποχωρητικούς και ανάλγητους. Εκείνο που θα τον οδηγήσει στα άκρα, είναι η συνεχιζόμενη αδικία που επιτρέπει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας να δυστυχεί και να πένεται την ίδια ώρα που οι πολιτικοί ταγοί του, η οικονομική ολιγαρχία του, και οι παλαιοί «αμαρτωλοί και κλέφτες» του πλούτου του, βρίσκονται στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν μια ιδιότυπη και μοναδική στον πολιτισμένο κόσμο ασυλία. Ο Λαός ζητά, διακυβέρνηση δια του παραδείγματος, τιμωρία των ενόχων και απαλλοτρίωση των κλεμμένων υπέρ των αδυνάτων, καθώς και να μπει ένα φρένο άμεσα στις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και  στους άδικους και απάνθρωπους φόρους που κοντεύουν να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους και να καταστήσουν έναν στους δύο έλληνες οφειλέτη του δημοσίου και εν δυνάμει απατεώνα χωρίς την θέλησή του. Σίγουρα δεν είναι εύκολα όλα τούτα στην κατάσταση που ζούμε. Σίγουρα όποιος αναλάβει ένα τέτοιο τιτάνιο έργο θα συγκρουστεί με όλο σχεδόν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Αλλά, ακόμη και αν χάσει, θα έχει την ικανοποίηση πως έπεσε όρθιος και μαχόμενος ανοικτά υπέρ της κοινωνίας και όχι κρυπτόμενος, φοβισμένος και άτολμος υποχωρώντας στα κρυφά κατά της κοινωνίας. Δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό,  μέση οδός δεν υπάρχει. Το παιχνίδι όπως είχαμε ξαναγράψει είναι «όλα η τίποτε». Στο χέρι του είναι να διαλέξει αν θα το παίξει. Χρόνο πάντως να το σκεφτεί περισσότερο δεν έχει. Ο κόμπος της ανοχής και της αντοχής του κόσμου έφτασε στο χτένι της κοινωνικής έκρηξης.
Akenaton
1 «Τείχη», Κ. Καβάφης
 «Che fece ….. Il gran rifiuto», Κ. Καβάφης
3 «Απολείπειν ο Θεός Αντωνιον», Κ. Καβάφης
antinews.gr

Οι Αμερικανοί (ξανά)ρχονται και ο Σαμαράς ετοιμάζει απάντηση!




Tο plan B του πρωθυπουργού

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με αμερικανό αξιωματούχο και μάλιστα ...μυστικά, που αποτέλεσε την δεύτερη 
επαφή με την άλλη όχθη του Ατλαντικού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δείχνει πως τα πράγματα έχουν
 αγριέψει ξανά, θυμίζοντας εποχή Καραμανλή, όπου οι ΗΠΑ επενέβησαν στεγνά στην ελληνική πραγματικότητα.

Όπως όλα δείχνουν ο αμερικανικός παράγοντας θα τα παίξει το επόμενο διάστημα "όλα για όλα" να αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα και μαζί η ευρωζώνη , που έτσι και αλλιώς κρέμεται σε μια κλωστή.

Στο πλαίσιο αυτό οι αμερικανοί εντείνουν τις επαφές τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πιο ξεκάθαρη την

 στρατηγική τους. Από την άλλη ο Σαμαράς φαίνεται να έχει ταυτιστεί την άλλη όχθη του Ατλαντικού, με τον 
ισχυρό πυρήνα της ευρωζώνης και δη την Γερμανία κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος και θα προσπαθήσει τ
ο αμέσως επόμενο διάστημα να το φέρει σε μια ισορροπία.

Αν δεν αλλαξει ωστόσο η πραγματικότητα αυτή και ο πρωθυπουργός αντιληφθεί αφόρητες πιέσεις ,

 τότε ήδη έχει σκεφτεί την λύση, που δεν είναι άλλη από εκλογές.

Το συνέδριο της ΝΔ βοηθά καθώς εκ των πραγμάτων το κόμμα θα συσπειρωθεί και είτε λίγο είτε πολύ θα

βγει ενισχυμένο, οπότε δεν αποκλείεται μέσα στο 2013 να έχουμε νέες εκλογές, που το κεντρικό τους δίλημμα, 
δεν θα διαφέρει και πολύ από αυτό του 2009!

Από την μία ο Τσίπρας σε ρόλο ...Παπανδρέου, να κάνει λόγο για αλλαγή σελίδας και λεφτά που θα βρεθούν και από την άλλη ο Σαμαράς σε ρόλο ...Καραμανλή, να ζητά δημοσιονομική εγκράτεια και ...υπομονή.

parapolitika.gr

ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ... ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...


ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ...

ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ....

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ .... ΕΙΝΑΙ ....

ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ...

ΕΧΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...

ΤΕΛΙΚΑ ...


ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ...

ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ...


ΣΑΪΝΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Δ/ΣΤΗΣ EKDOSI.COM

Παίρνουν 5.000 το μήνα για να λένε ότι τα 500 είναι «πολλά»!



Μέργος, όπως λέμε «Σαμαράς», όπως λέμε «ΕΕ» και «μνημόνιο» 
Ο κ. Μέργος όταν μιλά για νέα μείωση του κατώτατου μισθού εκφράζει - μόνο - τις «προσωπικές του απόψεις»;
Ας δούμε πόσο «προσωπικές» είναι οι απόψεις του κ. Μέργου:
*
1) Στη σελίδα 427 του «μνημονίου 2» αναφέρονται τα εξής:...
*

«Σύγκλιση» με τους μισθούς Βουλγαρίας.
Σελίδα 427 του «μνημονίου 2»...
«Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!
Ηδη από το «μνημόνιο 2», δηλαδή, έχουν προσδιορίσει ότι ο κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων, θα πέσει κάτω κι από τα 487 ευρώ και τα 430 ευρώ καθαρά όπως έφτασε με το «μνημόνιο 3» για τους εργαζόμενους άνω και κάτω των 25 ετών, αντίστοιχα. Κριτήριό τους είναι, τελικά, ο κατώτατος μισθός να οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αποκλίνει από τον αντίστοιχο των λεηλατημένων από τους καπιταλιστές χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Αλβανίας κ.ο.κ.
*
2) Στη σελίδα 452 του «μνημονίου 3» και υπό τον τίτλο «Νέο σύστημα διαμόρφωσης νόμιμου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας...», αναφέρονται τα εξής:

Τα «υψηλά» (!) επίπεδα του σημερινού κατώτατου μισθού
των 400 - 500 ευρώ θα «αξιολογηθούν» το πρώτο τρίμηνο
του 2014. Σελίδα 452 του «μνημονίου 3»...
*«Με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατώτατου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013 (...). Κατά το Α' τρίμηνο του 2014 το σύστημα αυτό αξιολογείται ως προς την απλότητα και αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του (...)».
Δηλαδή, ήδη με το «μνημόνιο 3» έχουν προσδιορίσει ότι μέσα στο Α' τρίμηνο του 2014 θα θέσουν ξανά (!) θέμα κατώτατου μισθού. Και τι θα «αξιολογήσουν»; Τα επίπεδα που έχουν φτάσει σήμερα τον κατώτατο μισθό, των 487 ευρώ και των 430 ευρώ (καθαρά), αν τότε θα είναι «πολλά» ή «λίγα»... Ο κ. Μέργος, όχι ως άτομο, αλλά ως γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου, απεφάνθη ήδη: Είναι «πολλά»...
*
3) Μόλις χτες ο «καλός μας φίλος», ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, ο κ. Ολι Ρεν, δήλωσε τα εξής:
«(...) Οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις είναι το αποτέλεσμα των ειδικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα και της ανάγκης για καλύτερη εναρμόνιση των μισθών με την οικονομική δραστηριότητα με στόχο την αναχαίτιση και τη μείωση της πολύ μεγάλης ανεργίας και το ξεπέρασμα της ύφεσης (...) Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας...».
Αλήθεια, υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σήμερα στην Ελλάδα (πέρα από τα «παπαγαλάκια» των κυβερνώντων),
μετά από τα όσα έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα,
που να μπορεί να ισχυριστεί ότι η «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό που - όπως λέει ο Ολι Ρεν και το μνημόνιο - προβλέπεται για το 2014»,
θα είναι μια «αξιολόγηση» που η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι κυβερνώντες θα την κάνουν για να... «αυξήσουν» (και όχι για να μειώσουν κι άλλο) τον κατώτατο μισθό;
Παίρνουν 5.000 το μήνα για να λένε ότι τα 500 είναι «πολλά»!
Τι «δουλειά» είναι αυτή να λες ότι ο λαός πρέπει να ζει με κάτω από 500 ευρώ το μήνα; Και πόσο πληρώνεται αυτή η «δουλειά»;
Πέρυσι δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό κ. Μανιτάκη τα στοιχεία για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων. Σύμφωνα με αυτά, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα ενός υπουργείου ανέρχεται σε3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα παράστασης σε 300 ευρώ.
Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.
Για τους ειδικούς γραμματείς υπουργείων και τις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους, ο βασικός μισθός είναι3.200 ευρώ, το επίδομα θέσης ευθύνης 950 ευρώ, τα έξοδα παράστασης 100 ευρώ.
Σύνολο, δηλαδή, 4.250 ευρώ μηνιαίως.
*
Τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι «λίγα» αν τα συγκρίνεις με τις απολαβές βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών κ.ο.κ. Σωστά.
Σημειώνουμε, ωστόσο, τις παραπάνω απολαβές, για να καταδειχτεί με έναν ακόμα τρόπο πόσο αποσπασμένοι από την πραγματική κοινωνία και από τους πραγματικούς ανθρώπους αυτής της χώρας είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί ταγοί που με τις πολιτικές τους φροντίζουν για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών κ.ο.κ.
Αυτοί, δηλαδή, που, ενώ έχουν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους βασικό μισθό της τάξης των 5.000 ευρώ μηνιαίως, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Μέργος,
υποστηρίζουν ότι ο βασικός μισθός των 500 ευρώ για τον εργάτη είναι «υψηλός»...
Αλλά αν τα 500 ευρώ το μήνα που παίρνει ένας εργάτης είναι «πολλά» (όπως λένε αυτοί που παίρνουν τα 5.000 το μήνα...), τότε γιατί οι κύριοι αυτοί δεν μπαίνουν στον κόπο να ζήσουν οι ίδιοι με τα 500 ευρώ του εργάτη;

http://greki-gr.blogspot.cz/2013/02/5000-500.html

Οι Γερμανοί που κατηγορούσαν την Κύπρο, Ευρωπαίοι πρωταθλητές στο ξέπλυμα!


NameΈλα τώρα, δεν το ξέραμε.
Σε καλύτερη βαθμολογικά θέση, στον πίνακα κινδύνου που αφορά στις χώρες που είναι πιο επιρρεπείς στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βρίσκεται η Κύπρος από την Γερμανία και την Ολλανδία, σύμφωνα με το ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό κέντρο Basel Institute on Governance, το οποίο δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της πρόληψης της διαφθοράς.
Η συνολική βαθμολογία, στο δείκτη AML, η οποία κυμαίνεται από 0 (χαμηλού κινδύνου) έως 10 (υψηλού κινδύνου), παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρημάτων / χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και των δημοσιονομικών κανονισμών, τη δημόσια διαφάνεια , τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.
Το Basel Institute on Governance, “βάζει στη θέση της” τη Γερμανία
Η Γερμανία βρίσκεται στη θέση 68, η Ολλανδία στη θέση 109 και η Κύπρος στη 114η θέση του πίνακα. Συγκεκριμένα, η Κύπρος, στο δείκτη αποτελεσμάτων συγκεντρώνει βαθμολογία 4,93 (medium risk), η Γερμανία 5,8 (medium risk) και η Ολλανδία 5,3 (medium risk).
Τα αποτελέσματα για την Κύπρο, αναφορικά με τη συμμόρφωση των χωρών, είναι σαφώς καλύτερα από της Γερμανίας και της Ολλανδίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι χώρες όπως η Γερμανία και μερίδα του διεθνή τύπου ενεργούν με σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία της Κύπρου.
Παράλληλα, η έρευνα του Basel Institute on Governance, θα πρέπει να δώσει ένα τέλος στην επίμονη απαίτηση των εταίρων για διορισμό ιδιωτικού οίκου για διερεύνηση της Κύπρου σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται διαδικασίες διερεύνησης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από ιδιωτική εταιρεία.
Στεφάνου: Άλλη μια απόδειξή ότι μας κατηγορούν άδικα
Η Ερευνά του ελβετικού Ινστιτούτου της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση καταδεικνύει ότι η Κύπρος άδικα και αστήρικτα δέχεται επιθέσεις περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ανεξάρτητη έρευνα που έχει διεξάγει το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με βάση αυτή την έρευνα, η Κύπρος παίρνει καλύτερη θέση από χώρες, όπως είναι η Γερμανία και η Ολλανδία και αυτό καταδεικνύει ότι όντως η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κάτι που καταδεικνύει και σειρά άλλων ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο.
Η έρευνα του Ινστιτούτου της Βασιλείας έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες έρευνες, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Κύπρος άδικα και αστήρικτα δέχεται τόσες πολλές επιθέσεις για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.
Η έρευνα αυτή, όπως και οι υπόλοιπες έρευνες και εκθέσεις που έχουν γίνει για την Κύπρο, αποτελούν για μας ένα σημαντικό εργαλείο και όπλο στα χέρια της χώρας μας, για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές οι αστήρικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της και για να πείσουμε ότι όντως η Κύπρος όχι απλώς έχει υιοθετήσει όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες, αλλά τις εφαρμόζει κιόλας».

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι ύβρεις και η παράδοση συκοφαντιών του ΣΥΡΙΖΑ


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Είναι παλιό το «έργο». Από καταβολής της Αριστεράς, παγκοσμίως, ο βίαιος συκοφαντικός τρόπος αντιμετώπισης των αντιπάλων είναι «ψωμοτύρι» τους. Καταρχάς μεταξύ τους. Τα «γαλλικά» που λένε ο ένας στον άλλον όποτε συγκρούονται κάνουν τη θρυλική τάξη των καραγωγέων να μοιάζουν με.. ουρσουλίνες. Ακόμη και Κεφαλλονίτης λοστρόμος θα τα έχανε, για τους γνωρίζοντες, μπροστά στην υβριστική φαντασία των «προοδευτικών». Το τι λένε οι σταλινικοί κατά των τροτσκιστών, οι κομμουνιστές κατά των ανανεωτικών, οι αντιεξουσιαστές κατά όλων και πάει λέγοντας είναι πιο βρόμικο κι από τις σκέψεις που κάνει την όγδοη ώρα εξέτασης μάρτυρας που ερωτάται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το 'χουμε ξαναπεί, είναι ένα είδος ιεχωβάδων, που όμως πιστεύουν στη βία. Απόλυτοι, μανιχαϊστές, τυφλωμένοι, με φανατισμό. Ιδεοληπτικοί.
Κάποτε είχαν μόδα να βγάζουν ο ένας τον άλλο πράκτορα της Intelligence Service ή της «αστικοτσιφλικάδικης αντίδρασης». Η μισή ηγεσία της Αριστεράς το 'χε κονομήσει το βρόμικο παράσημο από την άλλη μισή. Ούτε ο Σιάντος κι ο Ζαχαριάδης δεν γλίτωσαν. Τα λέγανε για τον Μπακιρτζή, κάπως έτσι «φάγανε» και τον δύστυχο Γιαννούλη στην άκρη στο μονοπάτι, τον ικανότερο στον ανταρτοπόλεμο τον σκότωσαν σαν σκυλί, αφού τον «λέρωσαν» με ψέματα. Ο Πλουμπίδης είχε ήδη τουφεκιστεί κι οι ίδιοι οι «σύντροφοι» του ρίχνανε το «πρακτοριλίκι» με το φτυάρι. Το τι λέγανε ο ένας για τον άλλον και το τι λένε ακόμη, όταν μαλώνουν για το γένος των αγγέλων, δεν λέγεται, καθ’ όσον είναι και γλωσσοπλάστες. Βαράνε τις λέξεις με το γουρνοτσάρουχο και φτιάχνουν κάτι εκτοπλάσματα που ξύνεις το κεφάλι σου. Κι όταν ξαναδιχάστηκαν το ’68, πήγε το μπινελίκι σύννεφο. Σε κάθε μεγάλη ή μικρή αλλαγή μέσα στην όποια μικρή ή μεγάλη σέχτα τους, γιατί σαν θρησκευτικές σέχτες είναι, παίζουνε πόλεμο με λάσπες και σβουνιές, αλλά κάποτε κόψανε και μερικά λαρύγγια μεταξύ τους, σε ζόρικες εποχές.

Στους αντιπάλους δεν θα μπορούσαν να επιδαψιλεύσουν λιγότερες «τιμές». Στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου, κατηγορούσαν ως «μοναρχοφασίστες», «δωσίλογους» κ.λπ. τους πάντες πλην των ιδίων. Η ευγενέστερη φυσιογνωμία της Εθνικής Αντίστασης, ο Κώστας Περρίκος, πήγαινε στο εκτελεστικό απόσπασμα κι αυτοί λέγανε ότι ήταν πράκτορας της… Γκεστάπο και θα τον άφηναν ελεύθερο σε λίγο, γιατί η ΠΕΑΝ ήταν εθνική οργάνωση. Οι Γερμανοί τού παρουσίασαν όπλα για τη γενναιότητά του, πριν τον σκοτώσουν, κι οι «σύντροφοι» τον συκοφαντούσαν. Την προτομή του τη βανδάλισαν οι τσογλαναραίοι στα «μαϊμού» Δεκεμβριανά και η «Αυγή» έκανε και διθυραμβικό ημερολόγιο με την καφρίλα. Ομοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα. Διαχρονική ντροπή, αλλά όχι πια τυπωμένη σε ρουμανικο χαρτί του Τσαουσέσκου. Τέλειωσε. Τώρα παίρνουν απ’ αλλού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-Βίλα Αμαλίας τηρεί αυτήν τη μακρά παράδοση της συκοφαντίας και των ύβρεων. Κρατάει από τα ιστορικά χαρακτηριστικά της Αριστεράς τα χειρότερα. Την εμπαθή λιβελογραφία, τις αστήρικτες συκοφαντίες, το βίαιο υβρεολόγιο.

Μόνο αυτά όμως, γιατί π.χ. η φρασεολογία του Αρη Βελουχιώτη για έθνος, φυλή, κλεφτουριά κ.λπ. θα τους σήκωνε την τρίχα ως… «χρυσαυγίτικη», θα πνίγονταν με τον ντεκαφεϊνέ εσπρέσο που πίνουν με το μικρό δαχτυλάκι τεντωμένο. Κρατούν, ως βρόμικη «κληρονομιά», το ενσυνείδητο ψεύδος χωρίς αναστολές.

Κάποτε, κάποιοι άλλοι αριστεροί, τυφλωμένοι από φανατισμό, βρίζανε την ηρωϊκή ΠΕΑΝ ως «γκεσταπίτικη», τους γενναίους μαχητές του Ιερού Λόχου και της Ταξιαρχίας του Ρίμινι ως «μοναρχοφασίστες», τον Ψαρρό και το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων ως «προδότες». Σήμερα, οι παρακμιακοί επίγονοι καθυβρίζουν συλλήβδην τον πρωθυπουργό, τη Ν.Δ. και σειρά στελεχών ως «ακροδεξιούς». Οποιος διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους διατυπώνει εθνικό λόγο και επιδιώκει το αυτονόητο, νόμο και τάξη, καταστολή της λαθρομετανάστευσης και της ανομίας της τρομοκρατίας και των καταλήψεων, ωρύονται ότι είναι «χρυσαυγίτης», «φασίστας» κ.λπ.

Εχω κι εγώ την τιμητική μου κι ευγνωμονώ όλους αυτούς τους εθελοντές κι άμισθους «χορηγούς επικοινωνίας» μου από τον Αλέξη ως τον δυσκοίλιο Πάνο, εμφανείς ή διαδικτυακά τρολ που υπογραμμίζουν με τις ύβρεις τους ότι δεν είμαι σαν τα μούτρα τους. Γιατί, αδέρφια, το πιο ύπουλο που θα μπορούσαν να μου πουν θα ήταν «μπράβο». Θα αναρωτιόμουν τι λάθος έκανα, θα μου 'κοβαν την καλημέρα τόσοι αληθινοί φίλοι.

Τώρα όμως που θα συγκρουστεί η «Τσίπρας Α.Ε.» με τις εξαρχειώτικες τρελοσυνιστώσες και το Αριστερό Ρεύμα, στην προσπάθεια να γίνουν ένα, έστω φτωχομπινεδιάρικο, ΠΑΣΟΚ, θα δείτε τα ύστερα του κόσμου. Θα συγκρίνει ο Αλέξης αυτά που του 'γραφα με αυτά που θα του λένε τα συντρόφια και θα με νιώθει σαν σταυραδέρφι του, έτοιμος να κλάψει στον ώμο μου…

http://www.dimokratianews.gr/

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Υποκλοπές, Δεκεμβριανά, Σχέδιο Πυθία, συγχωνεύονται σε μία έρευνα!


Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ.

Η τρανταχτή απόδειξη των όσων αποκαλύπτουμε εδώ και 4 χρόνια, με την βούλα της δικαιοσύνης.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, το παρασκήνιο των “Δεκεμβριανών¨ του 2008 και το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, συγχωνεύονται σε κοινή έρευνα από την Ελληνική δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη βλέπει τα ίδια ξένα κέντρα πίσω και από τις τρεις υποθέσεις, σ’ ένα ενιαίο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι πολύμηνες ανακρίσεις και έρευνες έχουν φέρει σοβαρά αποτελέσματα για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη που θα κλονίσει την πολιτική, την επιχειρηματική αλλά και την κοινωνική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί.

Από την υπερήφανη πολιτική των αγωγών, όπου οι ισχυρότεροι ηγέτες του πλανήτη “συνωστίζονταν” στην Ελλάδα, φτάσαμε να σερνόμαστε πίσω από τριτοκλασάτους υπαλλήλους, έρμαια στο άρμα του ΔΝΤ. Αυτό δεν ήταν ούτε “τυχαίο”, ούτε αποτέλεσμα της “παγκόσμιας κρίσης” όπως αρέσκονται να αμπελοφιλοσοφούν θεωρητικά παπαγαλάκια που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους. Είναι σχέδιο που υλοποιήθηκε με προσοχή και πρωτοφανή σκληρότητα. Περιττεύει να πούμε πως τα περί “συνωμοσιολογίας” που αναμασούν σαν καραμέλα οι αχυράνθρωποι (ή συνένοχοι) της Ελληνικής τραγωδίας, πρέπει τώρα να τα απευθύνουν στην ίδια την δικαιοσύνη.

Το να αμφισβητείς εάν υπάρχει σχέδιο πίσω από την μεγαλύτερη ληστεία της νεώτερης ιστορίας, είναι σα να αρνείσαι ότι η Γη περιστρέφεται. Περαστικά τους.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ "Με την ουρά στα σκέλια" υπέγραψαν για τον ΤΑΡ και "κατάπιαν" το θέμα της ΑΟΖ με την Αλβανία


Κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ υπογράφηκε σήμερα η τριμερής διακυβερνητική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), με την Ελλάδα να υποχωρεί στην βασική απαίτησή της να γίνει πρώτα δεκτός ο καθορισμός της ΑΟΖ, από την Αλβανία, όπως είχε συμφωνηθεί το 2009 και εν συνεχεία ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανία.
Η απαίτηση της Αθήνας απορρίφθηκε από τα Τίρανα και παρά το γεγονός ότι φωνές τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο Άμυνας επέμεναν να μην χαθεί ο μοναδικός μοχλός ουσιαστικής πίεσης προς τα Τίρανα, προκειμένου να λυθεί το θέμα της ΑΟΖ (την οποία ακύρωσε το τουρκικό λόμπι της Αλβανίας, πρωτοσταντούντων τνω στελεχών της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας") η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα και η Ελλάδα έχασε μία ακόμα ευκαιρία.
Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ είχαν διατυπώσει την δυσθυμία τους για την καθυστέρηση στην υπογραφή, ειδικά από την στιγμή που ο South Stream είχε γίνει πράξη και πίεσαν ασφυκτικά, όχι τόσο το υπουργείο Εξωτερικών (σιγά ... το δύσκολο: Να πείσουν τα "κεντρικά" να υπογράψει το "υποκατάστημα"!), όσο σε επίπεδο Μαξίμου, όπου πατριωτικές φωνές (ναι, ευρυχώς υπάρχουν και τέτοιες φωνές μέσα στην κυβέρνηση...) προέβαλαν αντίσταση και ήθελαν να ακουλουθηθεί η εθνική λογική και να πιεστεί μέχρι τέλους η Αλβανία.
Η συμφωνία υπογράφηκε στις 12:00 το μεσημέρι από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Αλβανό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πουργός Οικονομικών και Ενέργειας Edmond Haxhinasto και εκ μέρους της ιταλικής από τον υπουργό Ανάπτυξης Corrado Passera.
Στην Τελετή Υπογραφής παρίσταντο όλο το αμερικανικό "μπλοκ": Εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, Αλβανοί κλπ
Τώρα απομένει να καταφέρουν να μεταφέρουν και ποσότητες από το κοίτασμα Shah Deniz II, καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για την δυνατότητα του κοιτάσματος ή των διαθέσιμων ποσοτήτων του κοιτάσματος να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χωρών της κοινοπραξίας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση αποτελεί ήττα της Ελλάδας το ότι υπογράφηκε ο TAP, χωρίς να λυθεί το θέμα της ΑΟΖ με την Αλβανία. Και αν η Αθήνα αδυνατεί να πιέσει αποτελεσματικά την Αλβανία, φαντασθείτε τι έχει να γίνει με την Τουρκία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ Κανένα έλεος - "Κόβουν" τα φάρμακα από τους έχοντες σοβαρές ασθένειες


Προφανώς το να έχεις σοβαρή πάθηση στο άμεσο μέλλον θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, αφου οι άνθρωποι αυτοί θα στερηθούν τα φάρμακά τους πολύ σύντομα, και θα πρέπει να πληρώνουν για αυτά από μισθούς και συντάξεις που είτε δεν έχουν, αλλά και αν έχουν δεν φτάνουν ούτε για "χαρτζηλίκι".
«Μαχαίρι» στη λίστα των φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, τα οποία καλύπτονταν αποκλειστικά από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς καμία συμμετοχή από τους ασφαλισμένους, βάζει το υπουργείο Υγείας. Τα ακριβά φάρμακα περικόπτονται σε 230 από 900 που ήταν, με συνέπεια να επιβαρύνεται ο ασθενής για την αγορά των υπολοίπων 670.
Το κόστος των φαρμάκων που κόβονται από τη λίστα ξεκινά από 200 ευρώ και φθάνουν έως και τις 3.000, όταν η σύνταξη έχει μειωθεί στα 360 και στα 400 ευρώ.Προφανώς τα μαθηματικά της κυβέρνησης έχουν σοβαρά προβλήματα λογικής. Η κυβέρνηση καταδικάζει σε… θάνατο δηλαδή όσους δεν μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα.
Στον κατάλογο με τα συγκεκριμένα φάρμακα περιλαμβάνονται σκευάσματα για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς και τα λεγόμενα «ορφανά» φάρμακα, δηλαδή αυτά που λαμβάνουν ασθενείς με σπάνιες νόσους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε τη θλιβερή και ανάλγητη περικοπή της λίστας των φαρμάκων υψηλού κόστους, τα οποία διατίθενται κυρίως από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ από τα 900 στα 230. Τα 670 φάρμακα που εξαιρούνται από την «ακριβή λίστα» εντάσσονται στη θετική λίστα φαρμάκων (σ.σ. οι ασφαλισμένοι έχουν συμμετοχή στην αγορά τους), η οποία αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι, ύστερα από δύο χρόνια καθυστέρηση, εκδίδεται τον Μάρτιο το δελτίο με τα νέα καινοτόμα φάρμακα. Πρόκειται για νέες θεραπείες οι οποίες αφορούν ανθρώπους με σοβαρά και σπάνια νοσήματα.
Αναφερόμενος δε στην αποζημίωση των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Από την προσεχή εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει για μία θεραπευτική κατηγορία το φάρμακο εκείνο που δεν θα έχει πρόσθετη επιβάρυνση. Ως παράδειγμα ανέφερε τα σκευάσματα που χορηγούνται για γαστροπροστασία. «Από τα 200 σκευάσματα που υπάρχουν», τόνισε ο κ. Σαλμάς, «ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει το φάρμακο, είτε αυτό είναι πρωτότυπο είτε γενόσημο, το οποίο επαρκεί για τη θεραπευτική κατηγορία. Αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με τον Οκτώβριο οπότε ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωνε το φθηνότερο γενόσημο. Στη συνέχεια ο ασθενής θα ζητεί από τον γιατρό του να του γράψει το σκεύασμα που δεν έχει πρόσθετη επιβάρυνση».
Ζούμε σε συγκλονιστικές εποχές, το κοινωνικό κράτος μας "χαιρετά", όλα θα ορίζονται από οικονομοτεχνικές παράμετρους, και ο ανθρωπισμός παίρνει την άγουσα για τα "αποδυτήρια". Ολοι όσοι δεν θα μπορούν να προσφέρουν το αίμα τους στην παραγωγική μηχανή των αγορών, θα διωχθούν ανελέητα δηλαδή οι συνταξιούχοι, οι σοβαρά άρρωστοι, οι ανάπηροι, οι άνεργοι.
Πως το έλεγε το τραγούδι; "Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, δεν χωράς πουθενά"

ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΕΝΤΑΣΗ Που το πάει η Άγκυρα; - Εισβολές ελικοπτέρων και μαχητικών μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου


Που το πάει η Άγκυρα και τεντώνει το σχοινί στο Αιγαίο; Μετά την υπέρπτηση τουρκικού εναέριου οχήματος (έτσι χαρακτηρίζεται ανεπίσημα από το ΓΕΕΘΑ, αφού ακόμα δεν έχουν μπορέσει να διασαφηνίσουν αν ήταν ελικόπτερο ή UAV ANKA) στην περιοχή της Καλύμνου, χθες είχαμε αυξημένο αριθμό παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από ελικόπτερα - πάλι - και μαχητικά αεροσκάφη.
Το ενδιαφέρον: Είχαμε παραβιάσεις μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) μετά από αρκετό καιρό και είναι σαφές ότι αρχίζει να σηκώνεται το θερμόμετρο στην περιοχή του ΝΑ Αιγαίου, όπου πιθανότατα τους επόμενους μήνες θα ξετυλιχθεί ένα σκηνικό πολύ επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα.
Χθες είχαμε συνολικά 6 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR από δύο τουρκικά ελικόπτερα και 6 μαχητικά αεροσκάφη.
Αεροσκάφη από τα rediness της Σκύρου και από την 115 ΠΜ της Κρήτης ανέλαβαν την αναχαίτισή τους, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά:
Αν η Άγκυρα, παραμονες του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου, προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες (και δεν υπάρχουν πλέον και οι "κακοί" στρατιωτικοί ως άλλοθι της Άγκυρας) τότε ποιο το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών;
Εμείς απλά να πούμε ότι τουλάχιστον σε αυτό το διυπουργικό πανηγυράκι δημοσίων σχέσεων (εμπνεύσεως, φυσικά, Γιωργάκη Παπανδρέου) να μην παρίσταται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ας μείνει κάποιος πίσω, για καλό και για κακό και το προτιμότερο είναι να μείνει ο αρμόδιος για την άμυνα της χώρας υπουργός...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr