Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ

 του Μανώλη Κοττάκη
Απογοητευμένοι νεοδημοκράτες επιστρέφουν στην παράταξη
Η ουρά έξω από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την ημέρα της ονομαστικής εορτής του ήταν μεγάλη. Κόσμος πολύς περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά της οδού Παναγή Κυριακού, για να του πει από κοντά ευχές. Ηταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ -για να χρησιμοποιήσω αυτούσια φράση του πρωθυπουργού- έκανε double score στις δημοσκοπήσεις απέναντι στη Ν.Δ., η διαφορά ήταν διψήφια. Κατά το μεσημέρι πέρασε να ευχηθεί στον Καραμανλή ένα μεσαίο κομματικό στέλεχος από τη Μακεδονία. Ψηλός, γεροδεμένος, αγέρωχος, δεν έδειχνε να τον απασχολεί η πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι κάνεις, Αποστόλη; (στην τύχη το όνομα) τον ρώτησε ο Καραμανλής, που είχε να τον δει πολλά χρόνια.

Γυαλίζω τις σάλπιγγες, πρόεδρε! απάντησε και φωτίστηκε όλο το πρόσωπό του. Το επανέλαβε μάλιστα, για να δώσει έμφαση.
Ακόμη και κάποιοι που είναι μυημένοι στα εσωκομματικά, δεν κατάλαβαν τον υπαινιγμό, θεώρησαν ότι αναφερόταν σε επιστροφή Καραμανλή. Δεν εννοούσε αυτό όμως. Η μεταφορά του στόχευε να δείξει την προετοιμασία που γίνεται στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης, σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρούσε τελειωμένη.

«Γυαλίζω τις σάλπιγγες» σημαίνει ότι απογοητευμένοι και αποσυρθέντες νεοδημοκράτες της προηγούμενης περιόδου βγαίνουν ξανά στην κυκλοφορία, για να υπερασπιστούν την παράταξή τους. Προσοχή, όχι το κόμμα τους, την παράταξή τους. Είναι όλοι τους καλοί πατριώτες, δεν επιδόθηκαν σε ακτιβισμούς στη διάρκεια του επταμήνου, αλλά έχουν ένα... κακό: Οταν τους περάσει η τσατίλα για το κόμμα και θεωρήσουν ότι πρέπει να βγουν μπροστά, δεν τους σταματά καμία δύναμη. Ειδικώς αν προκληθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ξέρει καθόλου την κεντροδεξιά παράταξη, διέπραξε ένα σοβαρό λάθος με τις εκλογές. Υποτίμησε αυτή την παράταξη και συνεχίζει να την υποτιμά.
Οσο περισσότερο επιτίθενται τα στελέχη του στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον χαρακτηρίζουν «μεταβατικό» (ενώ ο Τσίπρας με 40 βουλευτές μείον είναι... κανονικός) τόσο αυξάνουν τους παλιούς αγωνιστές που σηκώνονται από τον καναπέ και ψάχνουν τη σάλπιγγα. Ο Μεϊμαράκης, τον οποίο πολλοί κακίζουν για τις επιθέσεις που εξαπολύει στον Τσίπρα -δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει, να του πετάει λουλούδια;-, γνωρίζει άριστα την ψυχολογία της παράταξης και των αδρανοποιημένων στελεχών της. Βάζοντας φωνή, τους δίνει αξιοπρέπεια και τα βγάζει από τη γωνία. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί τον Αύγουστο για να αυξήσει τη συσπείρωση, μέγεθος με σημασία σε αυτές τις εκλογές, δεδομένης της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος επιμένει να μην το καταλαβαίνει θα διαισθανθεί τη διαφορά στις συγκεντρώσεις της Ν.Δ., τότε που θα ηχήσουν ξανά οι σάλπιγγες.
Μανώλης Κοττάκης

Κυπριακό: Ζητούνται Κασσάνδρες

Η ελευθερία είναι αγαθό το οποίο δεν κατακτάται εφ” άπαξ, αλλά απαιτεί διεκδίκηση διαρκή και ασταμάτητη, καθώς αρκεί μια στιγμή αδράνειας (ηθελημένης ή μη) για την απώλεια της. Την διαπίστωση αυτή την γνωρίζουν καλύτερα από τον γράφοντα οι νόμιμοι κάτοικοι της Κερύνειας και της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της Λαπήθου, της Καρπασίας.


Όσοι εξ αυτών έχουν καθαρές μνήμες από τις μαύρες μέρες της τουρκικής εισβολής, θυμούνται ξεκάθαρα τις προσπάθειες κατευνασμού και καθησυχασμού του πληθυσμού, αλλά ακόμη και των ενόπλων δυνάμεων, που ως και την ύστατη ώρα που τα αρματαγωγά διέσχιζαν την θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει την νήσο από την Ανατολία, μιλούσαν για γυμνάσια του τουρκικού στόλου.



Σε κάθε παρομοίως κρίσιμη στιγμή, είναι πλέον δεδομένο ότι κάποιοι θα αναγκαστούν να παίξουν τον δυσάρεστο και ψυχοφθόρο μεν, αλλά τόσο απαραίτητο, ρόλο της Κασσάνδρας. Το αξεπέραστο, άλλωστε, και πάντοτε διαχρονικό έπος του Ομήρου, μας υπενθυμίζει πως εάν οι Τρωάδες είχαν δώσει την παραμικρή σημασία στην κόρη του Πριάμου και στον Λαοκόοντα, θα είχαν αποφύγει την καταστροφή της πολιτείας τους. Επομένως, όσο κι αν περιλαμβάνεται στη φύση του ανθρώπου να δυσανασχετεί έναντι των κακών προβλέψεων, είναι ώρες που μοιάζουν απαραίτητες. Και μια τέτοια ώρα, είναι τώρα.


Τα αντανακλαστικά μας φαίνεται να έχουν πέσει σε πλήρη λήθαργο, τόσο για όσους ζούμε στην επικράτεια των δύο ελληνικών κρατών, όσο και για τους έξωθεν αδελφούς μας.



Η κεφαλή της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδιαλέγεται καθημερινώς με τον επικεφαλής του παράνομου ψευδοκράτους, με αυτούς που φιλοτέχνησαν σημαίες στον Πενταδάκτυλο, αναγνωρίζοντας έτσι την υπόσταση του ως κρατική οντότητα. Ταυτόχρονα, η κυπριακή διπλωματία εξισώνει διαρκώς λεκτικά την Ελληνική Δημοκρατία με το κράτος-τρομοκράτη της Άγκυρας. Τέλος, η λύση η οποία μαζικά, αδιαπραγμάτευτα και περήφανα απερρίφθη από τον κυπριακό Ελληνισμό, υπό την καθοδήγηση του “λέοντα” Τάσσου Παπαδόπουλου, αυτή της διζωνικής-”δικοινοτικής” ομοσπονδίας, θεωρείται μόλις μια δεκαετία αργότερα ανεκτή.
Την ώρα που τα παραπάνω γίνονται καθημερινότητα, χωρίς είναι η αλήθεια να φτάνουμε την ξεδιαντροπιά του Χριστόφια που αποκαλούσε τους Τούρκους “μητέρα πατρίδα” και την Ελλάδα “εισβολέα”, οι εν Ελλάδι υπεύθυνοι να αρθρώσουν λόγο, είτε ανήκουν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, κάνουν διακοπές, ενώ τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.



Ένα βήμα, λοιπόν, πριν η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδειχθεί εμπράκτως επικίνδυνη, οι Έλληνες “αγοράζουμε αγρόν”. Λίγο πριν νομιμοποιηθεί η κατοχή της μισής Κύπρου, τα εγκλήματα πολέμου και η εξαφάνιση των αγνοουμένων, ένα στάδιο προτού εξισωθούν ο κλέφτης και ο νοικοκύρης, με την αναβάθμιση του πρώτου σε διεθνώς αναγνωρισμένης οντότητας και την υποβάθμιση του δεύτερου σε “κοινότητα” από κράτος, λίγο πριν οι αγώνες της ΕΟΚΑ, τις Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Α” Μοίρας Καταδρομών, της 354 Μοίρας Μεταφορών “Πήγασος” και των χιλιάδων αγνοουμένων, νεκρών και τραυματιών πεταχτούν στην θάλασσα της Κερύνειας, πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όσοι δεν έχουμε πέσει στον λήθαργο.

Αν μη τι άλλο, ας επιτύχουμε η παράδοση να γίνει εν γν
ώση μας. Ζητούνται Κασσάνδρες λοιπόν…

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τι έλεγε, τι έκανε, τι παρέλαβε και τι παραδίδει ο Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ

 Τι έλεγε, τι έκανε, τι παρέλαβε και τι παραδίδει ο Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ

Των Δ. Παπακωνσταντίνου - Γ. Αγγέλη - Δ. Κατσαγάνη 

Με μια πρωτοφανή στην κοινοβουλευτική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών κίνηση, ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές υπονομεύοντας τη συμφωνία για το Τρίτο Πακέτο Στήριξης. Παίρνει το ρίσκο να διαλύσει τη χώρα, γιατί εκτιμά ότι έτσι θα γαντζωθεί στην εξουσία. Ότι τον βολεύει η συγκυρία. 
Γιατί φοβάται τις συνέπειες μιας συμφωνίας, την οποία ο ίδιος επέλεξε πριν από λίγες εβδομάδες, βάζοντας την υπογραφή του στο όνομα της επιβίωσης της οικονομίας μέσα στην Ευρωζώνη. 
Όλες οι προϋποθέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την επίσπευση της απαλλαγής από τα capital controls, οι όροι για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και κυρίως η εξασφάλιση των αποφάσεων που θα απελευθέρωναν περί τα 3 δισ. ευρώ για την οικονομία στο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, αναβάλλονται στο όνομα της κομματικής επιβίωσης του κ. Τσίπρα. Για περισσότερο από έναν μήνα και μέχρι να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση, για τη σύνθεση της οποίας κανείς δεν μπορεί πλέον να κάνει ασφαλείς προβλέψεις, όλες οι διαδικασίες που θα επέτρεπαν την απελευθέρωση της επόμενης δόσης του δανείου "παγώνουν"...
Τι έλεγε, τι έκανε, τι παρέλαβε και τι παραδίδει ο Τσίπρας
Αναβολή πληρωμών 
Τα χρήματα της δόσης αυτής είναι εκείνα που στη Συμφωνία, που υπέγραψε για το Τρίτο Πακέτο Στήριξης, προβλέπεται ότι θα αφορούσαν αποκλειστικά την αποπληρωμή υποχρεώσεων του κράτους στον ιδιωτικό τομέα! 
Δηλαδή σε προμηθευτές νοσοκομείων, επιχειρήσεων που απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους, πληρωμές καθυστερούμενων εδώ και μήνες αμοιβών σε νοσοκομεία, εκπαιδευτικούς, επιστροφές ΦΠΑ, επανεκκίνηση απόδοσης "παγωμένων" συντάξεων, επιστροφή "δανεικών" από Ταμεία και Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κ.λπ.
Η απόφαση παραίτησης και οι πρόωρες εκλογές επανέφεραν με βίαιο τρόπο το κλίμα αβεβαιότητας σε ένα τραπεζικό σύστημα που είχε ήδη εισέλθει στη φάση προετοιμασίας των stress tests, προκειμένου να ακολουθήσει η ανακεφαλαιοποίησή του μέσα από το δάνειο των 25 δισ. ευρώ, για το μέλλον του οποίου οι εκλογές επαναφέρουν και πάλι τα ερωτηματικά. 
Οι μικρές ανάσες που έδωσαν στην ήδη "ημιθανή" οικονομική δραστηριότητα οι καταναλωτικές δαπάνες από την αυξημένη τουριστική κίνηση, αντί να ενισχυθούν όπως αναμενόταν από τις δύο υποδόσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, "παγώνουν" με τη δρομολόγηση της προεκλογικής κινητοποίησης και τη φυσιολογική αναστολή κάθε οικονομικής πρωτοβουλίας, μέχρι να ξεκαθαρίσει και πάλι σε έναν περίπου μήνα το πολιτικό τοπίο.   
Τι "συνέβη" σε ένα επτάμηνο 
Το "πάγωμα" κάθε επενδυτικής πρωτοβουλίας μέσα στο επτάμηνο, που μεσολάβησε από τις εκλογές του Ιανουαρίου μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης, επιδείνωσε την ήδη υψηλή ανεργία των τελευταίων ετών, αυξάνοντας τις πιέσεις για "έξοδο" από τη χώρα του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Έφτασε στο σημείο να δείξει, για μικροπολιτικούς σκοπούς, την έξοδο από τη χώρα στη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ, κλείνοντας το μεταλλείο στις Σκουριές. Περνώντας σαφές αρνητικό μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές. Μήνυμα που επιβεβαιώθηκε και με το αλλαλούμ στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων. 
Όπως αποδεικνύουν τόσο τα απολογιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και οι προβολές των εκτιμήσεων που έχουν γίνει από την Eurostat στο επτάμηνο που μεσολάβησε, "έσβησε" και η παραμικρή προσδοκία βελτίωσης του οικονομικού κλίματος σε επίπεδο καταναλωτικής δαπάνης και παραγωγικής δραστηριότητας. 
Τα ελλείμματα επανήλθαν στη θέση των μικρών πρωτογενών πλεονασμάτων που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται και οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας μέσα στο 2015 έδωσαν τη θέση τους στη βεβαιότητα για επιστροφή στην ύφεση τουλάχιστον κατά 2% με 2,5% του ΑΕΠ. Η εικόνα του Χρηματιστηρίου, όπου χάθηκαν δεκάδες δισεκατομμυρίων με επίκεντρο την κατάρρευση των τραπεζών, είναι ενδεικτική του κλίματος. 
Η "τάση" αυτή παγιώθηκε με τη δρομολόγηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), που "σκότωσε" κάθε σοβαρή οικονομική δραστηριότητα αυξάνοντας την πίεση στην ήδη χαμηλή απασχόληση, παρά τη συνήθη εποχιακή αύξησή της με τον ερχομό του καλοκαιριού. 
Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τις δύο κρίσιμες διαστάσεις της πολιτικής Τσίπρα, εκείνης των προεκλογικών "υποσχέσεων" και εκείνης της εφαρμογής των μετεκλογικών "διαψεύσεων". 
Μια παρακαταθήκη λόγων και έργων, που αναμφίβολα θα "σφραγίσει" τη νέα εκλογική του πρωτοβουλία.  
Τι είπαν και τί έκαναν - Φορολογία
Τι είπαν και τί έκαναν - Δημόσιο
Τι είπαν και τί έκαναν - Συντάξεις
Τι είπαν και τί έκαναν - Εργασιακά
Τι είπαν και τί έκαναν - Χρέος

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το... ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρας χτενίζεται!

Το πενταπόσταγμα του βοθρου, Έχει το θράσος ακόμα και μιλάει...

Πόσο μαλάκας είσαι πατροκτόνε, φραγκοφονιά...
Είχε πει ο εθνικός ολετήρας: Έπρεπε να... χειροκροτηθώ γιατί ανέδειξα διεθνώς το Καστελόριζο! 
Παπανδρέου: "Με τα capital controls δεν μπορούμε να ψωνίσουμε ούτε από την Amazon!.."

Εδώ ο κόσμος καίγεται...

Έχουμε στην Ελλάδα συναίσθηση της παγκόσμιας πραγματικότητας; Μπορούμε να διαβάσουμε έναν δείκτη και να καταλάβουμε τι συμβαίνει; Είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τι σημαίνει κραχ στα χρηματιστήρια και πτώση όλων των δεικτών; Πολύ αμφιβάλλουμε, τουλάχιστον ως προς την παιδεία που έχει ο ελληνικός λαός σε τέτοιου είδους θέματα.
Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέρρευσαν, τα ευρωπαϊκά έχασαν πάνω από 5%, το ελληνικό πάνω από 10%. Το πετρέλαιο κάτω από τα 40 δολάρια, η Wall έκανε τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας τετραετίας. Γενικώς μια εικόνα πλήρους κατάρρευσης, μια «μαύρη Δευτέρα» που είναι ίσως χειρότερη από την περίοδο της Lehman Brothers. Αιτία; Η κινεζική κρίση, το σπάσιμο της φούσκας είναι η βασική αιτία. Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και οι επιπτώσεις που αυτή αναμένεται να έχει στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας οδηγούν στο sell – off σε όλες τις αγορές, τα νομίσματα, τα εμπορεύματα.
Άραγε στην Ελλάδα έχουμε καταλάβει τι σημαίνει όλο αυτό ή απλά εμείς ασχολούμαστε με τις διερευνητικές εντολές του Λαφαζάνη ή τα καμώματα της Ζωής και τη Ραχήλ; Είναι δυνατόν να καταρρέει η παγκόσμια οικονομία κι εμείς να ασχολούμαστε με τον Τσίπρα και την παρέα του που θέλει αυτοδυναμία;
Το παγκόσμιο κραχ, που μπορεί να έχει και συνέχεια, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Δεν είναι να σκεφτόμαστε όπως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι θα βαράνε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν. Είναι μια σοβαρή παγκόσμια κρίση που μπορεί να μας επηρεάσει σημαντικά. Άλλωστε, το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο είναι κάτω από τις 600 μονάδες, το ότι χάνονται δις ευρώ κάθε μέρα στις μετοχές, δείχνει τη σοβαρότητα και για τις ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν να περιμένουν πλέον από επενδυτές. Κι αυτό θα φανεί σύντομα, όταν θα αρχίσουν τα λουκέτα, οι απολύσεις, η φυγή στο εξωτερικό.
Το γεγονός ότι χθες χάθηκε 1 τρις ευρώ παγκοσμίως δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους και να ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας. Δυστυχώς αυτό είναι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα του οποίου είμαστε μέρος. Θα μας επηρεάζουν όλα και θα έχουμε την ανάγκη, εμείς μια μικρή χώρα, να είμαστε προσδεδεμένοι σε ένα ευρύτερο σύνολο. Αυτή είναι η Ευρώπη και για σκεφτείτε μια παγκόσμια κρίση να έβρισκε την Ελλάδα εκτός μνημονίων, εκτός προγραμμάτων και εκτός ΕΕ όπως ήθελαν και θέλουν πολλοί αριστεροί;
Αν δεν γίνουν κινήσεις από τους ηγέτες και τους οικονομολόγους ανά την υφήλιο η κρίση θα λάβει διαστάσεις. Θα επηρεαστούν οι αναδυόμενες οικονομίες, η γειτονική Τουρκία η οποία θα θελήσει να κάνει… εξαγωγή των προβλημάτων της. Και ποιος είναι ο καλύτερος «πελάτης» για την Άγκυρα;
Αλλά τι κρίμα που καταστρέφεται και ο κόσμος των δραχμοφονιάδων. Του Λαφαζάνη, του Βαρουφάκη, της Ζωής, του Λαπαβίτσα που περίμεναν τη σωτηρία από το ξανθό γένος ή τους Κινέζους και τώρα οι οικονομίες τους καταρρέουν;
Η παγκόσμια αναταραχή είναι το πιο σπουδαίο γεγονός των τελευταίων ετών. Όποιος δεν θυμάται τι έγινε στην προηγούμενη κρίση ας ανατρέξει στην ιστορία μπας και πάρει μαθήματα. Κι όσο θα το κάνει εμείς ας αφήσουμε τον Αλέξη να παίζει με τα παιχνίδια του και να βάζει τα διλήμματά του: Θα βγει αυτοδύναμος; Τι ποσοστό θα του πάρει ο Λαφαζάνης; Τι θα κάνει η Ζωή και πότε θα ξαναφωτογραφηθεί ο Βαρουφάκης. Καημένη Ελλάδα. Είναι αυτό που λέγεται λαϊκά: Εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται.

''Ο Α.Τσίπρας να εξηγηθεί γιατί πάμε σε εκλογές- Που το πάει ο τύπος;''

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί πάμε τώρα σε εκλογές και επέμενει ότι έως την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί λύση και να υπάρξει εθνική συνεννόηση.  Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι βλέπει την Ελλάδα σαν μια Κουμουνδούρου και αναρωτήθηκε: «Που το πάει ο τύπος; Ο Τσίπρας θέλει να φύγει τρέχοντας! Θέλει να την κοπανήσει», είπε ακόμα.
«Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί μια λύση. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εθνική συννενόηση είναι εθνικό ζητούμενο. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί. Μεγάλο ποσοστό του πολιτικού μου λόγου το αφιερώνω στην προσπάθεια να εξηγηθεί γιατί πάμε για εκλογές. Η κυβέρνηση δεν έχασε την πλειοψηφία της. Έπρεπε να πάει για ψήφο εμπιστοσύνης».
Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι θα ήταν κάτι τυπικό γιατί ήδη είχε χάσει την δεδηλωμένη απάντησε: «Τότε και τον Δεκέμβριο του 2014 που δεν έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην κάναμε ψηφοφορίες».
Και συνέχισε: «Εγώ είμαι κατά των διαδικασιών εξπρές. Δεν πιέζουν οι καταστάσεις. Ο πολίτης με τις διαδικασίες εξπρές ζαβλακώνεται. Δεν τα αντέχει. Ακόμα και μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
Να εξηγηθεί και να καταλάβει και ο πολίτης γιατί πάμε σε εκλογές».
Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προκήρυξε εκλογές με πολιτική σκοπιμότητα: «Την Δευτέρα μετά τις εκλογές ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα είναι πρώτος και θα κάνει συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και θα έχει βγει και από την μεση η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γι' αυτό κάνει τις εκλογές; Έπρεπε να μας πάει για εκλογές πριν από το δημοψήφισμα. Τον προκαλώ και τον προσκαλώ να έρθει να συζητήσουμε. Πρέπει να εξηγηθεί γιατί ξαναμπαίνουμε σε αστάθεια. Μπορούσε αντί για δημοψήφισμα να κάνει εκλογές. Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση».
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ο κ. ΜεΪμαράκης: «Είπα ότι σε αρκετά από όσα ειπε η Πρόεδρος της Βουλής έχει δίκιο σε σχέση με αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται να μην θέλει να με δει ο κ. Τσιπρας. Δεν επιτρέπεται να μην θέλει να παραβρεθεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η σύσκεψη και να μείνει κενή η θέση του Τσίπρα. Ο Τσίπρας μας λέει ότι όλους εσάς που σας κορόιδευα τόσο καιρό και σας ζητούσα να με στηρίξετε τώρα δεν θέλω να σας δω. Μας κορόιδευε. Έλεγε ότι δεν θα φέρει την συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου. Και την έφερε νωρίτερα. Σχεδίαζε ταυτόχρονα για τις 13 Σεπτεμβρίου εκλογές».
Περιγράφοντας τι έγινε το βράδυ της παραίτησης Τσίπρα είπε: 
«Στις 6 παρά δόθηκε από το Μαξιμου στους συντάκτες που κάνουν κυβερνητικό ρεπορτάζ ότι ο Τσιπρας επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε για τις εκλογές και τον διαβεβαίωσα ότι δεν θα κάνω χρήση της διερευνητικής. Δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Είναι ψέμματα. Επιτρέπεται να υπάρχει τόση αλαζονεία; Να λέει τόσα ψέμματα;»
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στους πολίτες είπε: «Καταλαβαίνω ότι οι πολίτες πολλές φορές ψηφίζουν με το θυμικό. Αναρωτιέμαι και ζητώ από τους πολίτες αξίζει τον κόπο να βγάζουμε το θυμικό μας και το «ωχ ρε γαμώτο» στην κάλπη;
Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει. Υπάρχει τρόπος να μείνει αν θέλει ακόμα μέχρι την Παρασκευή. Όταν θα έρθει να κουβεντιάσουμε θα μας δώσει την απάντηση. Δεν συμφέρει κανέναν τώρα να πάμε σε εκλογές».

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Το παιχνίδι είναι στημένο...Τα ντοκουμέντα της ντροπής. Ιδού γιατί οι τραπεζίτες έριξαν τον Καραμανλή.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008
«Δεν δίνουμε 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Όποιος το ισχυρίζεται ψεύδεται και παραπλανά». Αυτό τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με δική του πρωτοβουλία, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα «Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η πολιτική της κυβέρνησης».
Διαβάστε και :
Ιδού γιατί οι τραπεζίτες έριξαν τον Καραμανλή: Τα ντοκουμέντα της ντροπής.
Θυμάστε τα περιβόητα δείπνα του ΓΑΠ σε σπίτια μεγαλοτραπεζιτών προεκλογικά; Δείτε τι είχε ψηφίσει τότε ο Καραμανλής και πως το μετέτρεψε η κυβέρνησή του.
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/01/fek65.png?w=197&h=237
(Δικαίωση για τον ευπατρίδη Νίκο Δομένικο, τ. πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ. Έναν υποδειγματικό Έλληνα)
Θυμάστε τα περιβόητα δείπνα του ΓΑΠ σε σπίτια μεγαλοτραπεζιτών προεκλογικά; Δείτε τι είχε ψηφίσει τότε ο Καραμανλής και πως το μετέτρεψε η σημερινή κυβέρνηση. Θα καταλάβετε γιατί οι τράπεζες χρηματοδότησαν ΜΟΝΟ τους νταβατζήδες υπέρ του μνημονίου και γιατί στραγγάλισαν κάθε αντίθετη φωνή.
Η αποκάλυψη ανήκει στο blog ΔΙΑΦΟΡΟΣ και ως τίτλο έχει «Αφιερωμένο στους Νεοέλληνες Ραγιάδες».
Να που βρίσκουν τα λεφτά οι χοντρό cons Πάγκαλος, Βενιζέλος Παπακωνσταντίνου κλπ για να συνεχίζουν να πληρώνονται και να σπαταλούν εις βάρος των ραγιάδων.
Η απόλυτη κλοπή του λαού μας. 
ΟΔΔΗΧ – Χριστοδούλου – Goldman Sucks

Ο παρακάτω πίνακας αφορά τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου όπως αποτυπώνονται μέσα από το site του ΟΔΔΗΧ στο link http://www.pdma.gr/(S(zk4e50550zhcwx45tt1x1tvd))/ODDHX/news.aspx

 Η αναζήτηση λίγο κουραστική αλλά αρκετά διασκεδαστική.
Προσέξτε  τα  επιτόκια  από  την  13-Απρ-2010  έως  την      
20-Δεκ-2011 .
 Δηλαδή οι αγαπημένοι μας τραπεζίτες δανείζουν το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκια της τάξης του 4,80%.

Μα καλά αφού οι τράπεζες χρειάζονταν ενίσχυση (θα ρωτούσαν λογικά κάποιοι) 

που βρήκαν τα λεφτά για να αγοράζουν έντοκα γραμμάτια;;

Μα από τις πλάτες των ραγιάδων φυσικά. 

Ποιων ραγιάδων;;;;;   Την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Για τους υπόλοιπους εξηγώ ολόκληρη την ιστορία.

Η κυβέρνηση του κακού Κώστα Καραμανλή νομοθέτησε μία και μοναδική φορά για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας το Δεκέμβριο του 2008. 
Τότε που οι τράπεζες ακόμα τηρούσαν τους νόμους. 
Για όσους κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα ΦΕΚ θα καταλάβετε. 
Ο νόμος 3723 (ΦΕΚ 250 9-Δεκ-2008) του Κωστάκη έλεγε ότι οι τράπεζες οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν των εγγυήσεων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους.
Αρκετοί πιθανόν να έχετε τύχει αυτής της υποστήριξης.

Ακούστε λοιπόν τι έλεγαν οι***** και ******* ΠΑΣΟΚοι Γείτονας Κουσελάς Χρυσοχοίδης και ΓΑΠ για το συγκεκριμένο νόμο.
Τι έκανε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ;;;
Έφτιαξε έξι νέους νόμους με νέες εγγυήσεις προς τις τράπεζες (τους οποίους αναφέρω συγκεντρωτικά εδώ και αναλυτικότερα παρακάτω, για τους δύσπιστους η αναζήτηση στο Εθνικό τυπογραφείο με τον αριθμό του ΦΕΚ είναι πολύ εύκολη)


Ν.3845  ΦΕΚ 65   6-Μαι-2010            15.000.000.000
Ν.3864  ΦΕΚ 119   21-Ιουλ-2010        10.000.000.000
Ν.3872  ΦΕΚ 148   3-Σεπ-2010           25.000.000.000
Ν.3965  ΦΕΚ 113   18-Μαι-2011         30.000.000.000
Πρ.Νομ.Περ. ΦΕΚ 203 14-Σεπ-2011   30.000.000.000
Ν.4031  ΦΕΚ 256   9-Δεκ-2011           30.000.000.000
                                                           ————————
           Σύνολο Εγγυήσεων    140.000.000.000   επί  ΠΑΣΟΚ
           Χωρίς τα                  23.000.000.000   της  ΝΔ.


Μα καλά τι έγιναν 140.000.000.000 εγγυήσεων;
Έγιναν ρευστό μέσω της ΕΚΤ προς τις Ελληνικές Τράπεζες με 1% επιτόκιο αφού η ΕΚΤ έχει την εγγύηση όλων των ραγιάδων ότι αν οι τράπεζες δεν αποπληρώσουν τότε

1. θα  την αποπληρώσουν οι ραγιάδες 

ή
2. θα βάλουν χέρι (όπως είπε ο Καρατζαφύρερ για την μάνα με τα παιδιά της) στην περιουσία της Πατρίδας δηλαδή στην περιουσία των μελλοντικών ραγιάδων (των παιδιών σας).
Και τι έκαναν οι τράπεζες το ρευστό που πήραν (προϊόν των εγγυήσεων των ραγιάδων);;;;; και που όφειλαν να χρησιμοποιήσουν όπως λένε τα ΦΕΚ για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους.

Έδωσαν δάνεια όπως όφειλαν;;;;;  Ναι έδωσαν είναι η απάντηση. 

Αλλά όχι σύμφωνα με τον νόμο. 

Αντί να δανείσουν τους ραγιάδες (που είναι ήδη υποθηκευμένοι) δάνεισαν παρανόμως το Κράτος για να υποθηκεύσουν και την Δημόσια Περιουσία.

Και καλά το Κράτος που είχε νομοθετήσει για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων πως αποδέκτηκε αυτόν τον δανεισμό. Εκτός από δοσίλογοι είναι και ανισόρροποι;;;;;;

Όχι βέβαια. Απλά η περικοπή αφορά μόνο τους ραγιάδες. Και αφού λεφτά δεν υπάρχουν αποδέχονται τον παράνομο δανεισμό γιατί απλά δεν έχουν μάθει να δουλεύουν.

Ενώ οι ραγιάδες έχουν συνηθίσει και στο τέλος 

»’θα χαλαρώσουν να το απολαύσουν κιόλας»’.