Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις προς τον κο Α.Σαμαρά



Μέσα στην πίκρα και την απελπισία που μας έχει κυριεύσει όλους τους Έλληνες, και αναζητώντας απεγνωσμένα μια ακτίνα ελπίδας, στήθηκα από νωρίς και περίμενα να ακούσω την ομιλία σας στη ΔΕΘ.
Την άκουσα με τα αυτιά τεντωμένα και το μυαλό μου σε πλήρη εγρήγορση.
Μετά το πέρας της, ένιωσα μια ζωντάνια, ένιωσα ότι ίσως να μην έχουν σβήσει όλες οι ελπίδες γι΄αυτόν το δύσμοιρο τόπο, για τα εθνικά μας θέματα, για το μέλλον των παιδιών μας…
Η κρυφή αυτή ελπίδα διήρκεσε μόλις δυο μέρες, αφού την Τρίτη 20/9 άκουσα από τη βουλή ότι υπερψήφισε η ΝΔ καταρχήν το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας των τραπεζών, όπου υπάρχει και η τροπολογία  για τη δήθεν “έκτακτη” φορολογία των ακινήτων. Και σας ερωτώ:

1. Γιατί αποδέχεστε την κατάθεση της τροπολογίας;
2.  Με ποιο δικαίωμα, συμφωνώντας με το ληστρικό ΠΑΣΟΚ, συνυπολογίζετε την απολύτως ιδιωτική περιουσία στις πηγές από όπου μπορείτε οι πολιτικοί να αντλήσετε κι άλλα κλοπιμαία; Δε μας χαρίσατε χρήματα για να τα αγοράσουμε. Δε μας προστατέψατε ποτέ από τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών δανειστών μας (με 21% αποπλήρωσα το δικό μου- από το 1987). Δε ήρθατε ποτέ να μας ρωτήσετε αν πεινάσαμε για να ήμαστε συνεπείς στις δόσεις μας. Δε μας ρωτήσατε αν σαν νέοι κι εμείς είχαμε ανάγκη από μια εκδρομή, ένα καινούριο ρούχο. Και καλά κάνατε. ΉΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΊΣΟΥΜΕ  ΜΙΑ ΣΤΈΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ και να πάψουμε να ξεβρομίζουμε ξένα σπίτια, όμηροι των ορέξεων του κάθε εκμισθωτή.  Ωστόσο, με περισσή ευκολία ο συνταγματολόγος της πλάκας αναφέρεται στην αξία που έχει η ιδιωτική περιουσία και την συνυπολογίζει σε αυτά που μπορεί να ξεπουλήσει. Κι εσείς συμφωνήσατε, κε Σαμαρά;!!!. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι εμείς πληρώσαμε τα σπίτια μας με τον πολυφορολογημένο ιδρώτα του προσώπου μας, με  την καταβολή του πολυδουλεμένου κορμιού μας, που τώρα έχει ανάγκη από φάρμακα για να συντηρηθεί. Δεν το πληρώσαμε με τα διάφορα “Πακέτα Ντελόρ”, από τα οποία δεν ωφελήθηκε κανένας Έλληνας ή έστω κανένας στενά κομματικός Έλληνας.
3. Υπονοήσατε στην ομιλία σας ότι θα έχουν συνέπειες, “και όχι μόνο ηθικές” οι κυβερνώντες, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Κατά πόσο το εννοείτε, και δεν είναι κι αυτό άλλη μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα; Πόσο έτοιμος είστε να τους οδηγήσετε στα ειδικά δικαστήρια, με επιλογή ηθικών δικαστών, αλλά και εκπροσώπων του λαού, ώστε να μη μας κάτσει πάλι μια απόφαση 5 προς 6; Και στην περίπτωση της καταδίκης τους για εσχάτη προδοσία –κάτι που προσωπικά θεωρώ σίγουρη- είστε έτοιμος να εκτελέσετε την ποινή τους; Ακόμα, είστε έτοιμοι, να εμποδίσετε μια έγκαιρη φυγή τους από τη χώρα; 
Δ. Έχετε δεσμεύσεις άλλου είδους, δεσμεύσεις εξωτερικές, σαν αυτές του ΓΑΠ; Αυτή την ερώτηση δεν περιμένω να μου την απαντήσετε. Την απάντηση να τη δώσετε στον εαυτό σας κι αν αγαπάτε αυτή τη χώρα, η οποία είχε την εμπειρία από πολλούς Εφιάλτες, τότε σας καλώ να πράξετε έντιμα και να φύγετε.


Κε, Σαμαρά,
Θέλετε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη της βάσης του κόμματός σας;
Θέλετε να προσελκύσετε καινούριους ψηφοφόρους;
Θέλετε μια ξεκάθαρη και δυνατή εντολή από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσετε;
  

Τότε σταματήστε να γίνεστε θύμα των σκηνικών της δήθεν πολιτισμένης πολιτικής του Βενιζέλου, ο οποίος  από τη μια το παίζει συναινετικός και από την άλλη σας βρίζει. Σταματήστε να τους δίνετε έδαφος για να ισχυρίζονται ότι συμφωνείτε σε όλα, αλλά προσποιείστε ότι διαφωνείτε, λόγω λαϊκισμού.
Γίνετε ξεκάθαρος, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα. Μη  κάνετε τον ισορροπιστή.
Και τότε να είστε βέβαιος ότι ο λαός θα έρθει κοντά σας, γιατί αυτά τα δύο μαύρα χρόνια ψάχνει να βρει τον Ηγέτη που ακόμα δεν έχει βρει και νιώθει μουδιασμένος, ψάχνει τον Ηγέτη που θα τον οδηγήσει στο ξέφωτο. Και θα γίνει η ασπίδα σας και ο αρωγός σας στον αγώνα που θα ακολουθήσει με ελπίδα, προοπτική και αποτέλεσμα.

Μέδουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου