Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σαμαράς : Ο "αναξιόπιστος Παπανδρέου" δεν πείθει πια

Σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται να καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή (17/10), τον αποκάλεσε "αναξιόπιστο" και τον κατηγόρησε, μεταξύ άλλων για “ανικανότητα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα”. “Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί απελπισία. Δε σώζει την οικονομία. Τη διαλύει”, είπε χαρακτηριστικά.

“Και αφήνοντας πίσω τους ερείπια, δεν θα βρουν από πουθενά να εισπράξουν και δεν θα πείσουν κανένα, ότι έτσι μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους”, πρόσθεσε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κάνει μια βόλτα στην αγορά για να δει από μόνος του πόσο άσχημη είναι η κατάσταση, ενώ τον προκάλεσε “να απαντήσει ξεκάθαρα στο αν, τελικά, η παράταση της αποπληρωμής του δανείου θα σημάνει και την παράταση του μνημονίου με ακόμα πιο σκληρά μέτρα”. Παράλληλα, στήριξη στη ΝΔ στις εκλογές του Νοεμβρίου ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι η ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το “πράσινο φως” στην κυβέρνηση να λάβει νέα επώδυνα μέτρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του, χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη για τρεις κυρίως λόγους.
Πρώτον, διότι, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία, καθώς η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική, αλλά κρίση ολόκληρης της κοινωνίας, που βλέπει να ανατρέπονται όλα όσα έμαθε.
Δεύτερον, σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνία πλέον στέφεται κατά της πολιτικής του μνημονίου.
“Προσπάθησαν να την πείσουν ότι ήταν "μονόδρομος". Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ξέρει ότι δεν ήταν μονόδρομος. Προσπάθησαν να την πείσουν ότι για όλα "φταίει", τάχα, η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι ήταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος, κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε πρόβλημα δανεισμού μοναδικό στην Ευρώπη”, υποστήριξε.
Τρίτος λόγος, για τον οποίο η μάχη των εκλογών είναι κρίσιμη, είναι γιατί, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ΝΔ εκφράζει πλεόν τον λαό.
“Μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές μάς είχαν για τελειωμένους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως “προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τον λαό και τώρα βλέπουν ότι σε εμάς προσβλέπει ο λαός. Και ανεβαίνουμε γιατί ο λαός αισθάνεται προδομένος, προδομένος γιατί γελάστηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτα σφάλματα και οργισμένος, γιατί επιβάλλουν αβάσταχτες θυσίες”.
Υπενθυμίζοντας το “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά” του κ. Πάγκαλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε πως “από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περίοδο Σημίτη”.
“Αν η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα, Τότε αυτοί που εξελέγησαν από τους Έλληνες και εκπροσωπούν την Ελλάδα, τι ακριβώς είναι; Αν η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα, αυτοί που ομολογούν ότι "μαζί τα φάγανε", τι ακριβώς είναι;”, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
“Ας μάθει το ΠΑΣΟΚ, ότι όλοι οι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι. Αυτό θίγει το φιλότιμο του Έλληνα”.
ΛΑΟΣ : Η ΝΔ πτώχευσε την Ελλάδα, "όσο κι αν κραυγάζει"
"Όσο και να κραυγάζει ο κ. Σαμαράς, το κόμμα του πτώχευσε τους Έλληνες και την Ελλάδα", σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Η πολιτική αγοραφοβία του κ. Σαμαρά τον οδηγεί στην απομόνωση και στην ουτοπία", αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει :
"Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα επαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν μετά τη λαίλαπα των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου